https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

Τους ενώνει η Θεσπρωτία

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Τους ενώνει η Θεσπρωτία


Με τις… παραδοσιακές ενδυμασίες των κομμάτων τους εμφανίστηκαν στη Βουλή οι δύο νεοεκλεγέντες βουλευτές της Θεσπρωτίας. 

Χωρίς γραβάτα και με νεανικό στυλ ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μάριος Κάτσης, με γραβάτα και πιο επίσημο look ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας. 

Και είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η Θεσπρωτία εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο με 2 βουλευτές. 

 

Τα χαμόγελα που βλέπετε στη φωτό, θα μπορούσαν να είναι η απαρχή μιας καλής και γόνιμης συνεργασίας, μακριά από τις κομματικές περιχαρακώσεις, με γνώμονα και κινητήριο δύναμη το κοινό συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του! 

Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην πορεία! 

Εμείς τους το ευχόμαστε!
Read More »
Τους ενώνει η Θεσπρωτία Τους ενώνει η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνεχίζει να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνεχίζει να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)
 
 

Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας παρά τις δυσκολίες των καιρών θέτει ως προτεραιότητα την φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνεχίζει λοιπόν να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων).

Με δύο ενεργές, περιφερειακές Δομές (Πέρδικα- Πλαταριά), το ΚΗΦΗ απευθύνεται σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και το περιβάλλον που τους φροντίζει αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο της προστασίας τους, επειδή εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά ή προβλήματα υγείας.

Τα ΚΗΦΗ εξυπηρετούν 30 ηλικιωμένους προσφέροντας

· Σίτιση (πρωινό- μεσημεριανό)

· Νοσηλευτική Φροντίδα

· Ατομική Υγιεινή

· Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

· Περίπατοι- Εκδηλώσεις

Τα ΚΗΦΗ στελεχώνονται με άρτια καταρτισμένο προσωπικό: Νοσηλεύτρια, Κοινωνικό Φροντιστή, Βοηθητικό προσωπικό, Οδηγό. Εποπτεύονται από το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α Κ.Π.ΠΟ και συνεργάζονται με όλες τις κοινωνικές δομές εξυπηρέτησης ηλικιωμένων που λειτουργούν στη περιοχή.

Τον περασμένο Αύγουστο τα ΚΗΦΗ διοργάνωσαν 5νθημερη εκδρομή στα Ιαματικά λουτρά Αριδαίας με τη συμμετοχή 30 ηλικιωμένων.

Σε μια προσπάθεια να έρθουν οι ηλικιωμένοι σε επαφή με ομάδες της κοινωνίας οι ωφελούμενοι των

ΚΗΦΗ μαζί με το προσωπικό μοίρασαν σχολικά είδη στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Πλαταρίας.

Τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε εορτασμός στο χώρο του ΚΗΦΗ Πλαταριάς με την συμμετοχή της Γ` Τάξης του Δ` Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. Οι ηλικιωμένοι μαζί με τους μαθητές κατασκεύασαν στολίδια, δώρα και κάρτες για τις γιορτές.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνεχίζει να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνεχίζει να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Μαθητές από λύκεια της Ηπείρου στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Μαθητές από λύκεια της Ηπείρου στο Ευρωκοινοβούλιο

 
 
24 μαθητές από Λύκεια της Ηπείρου συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς, την κα Μαριάνθη Τσουκανέλη του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και την κα Nathalie Poupard του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ως αρχηγό της αποστολής, ταξίδεψαν την Τετάρτη 04-02-15 στο Στρασβούργο και συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη 05-02-15.
 
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να μπουν για μια μέρα στο ρόλο των ευρωβουλευτών, να συνεδριάσουν σε επιτροπές με άλλους μαθητές από 27 χώρες της Ε.Ε., να εκφράσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν λύσεις στα παρακάτω θέματα:
«Περιβάλλον και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»
«Ελευθερία ενημέρωσης και αγωγή του πολίτη»
«2015 – Ευρωπαϊκό Έτος ανάπτυξης»
«Το μέλλον της Ευρώπης»
«Μετανάστευση και κοινωνική ένταξη»
«Απασχόληση των νέων»
 
Οι ηπειρώτες μαθητές είχαν ενημερωθεί για τα θέματα συζήτησης σε συνάντηση που οργανώθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας την Παρασκευή 23-01-15 όπου ρύθμισαν όλα τα θέματα του ταξιδιού τους καθώς και τις λεπτομέρειες της παρουσίας τους στην ημερίδα Euroscola.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας τετραμελής αντιπροσωπεία από κάθε χώρα είχε στη διάθεσή της δύο λεπτά για να κάνει μια σύντομη παρουσίαση της περιοχής της. 
 
Δύο μαθήτριες από την ελληνική αντιπροσωπεία, η Κωσταντίνα Λιόντου του 1ου Λυκείου Άρτας και η Ιφιγένεια-Θεοδώρα Μπέτζου του 3ου Λυκείου Άρτας, στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσίασαν συνοπτικά την Ήπειρο και στη συνέχεια, η μαθήτρια Δανάη-Νικολέτα Χαρίτου του Μουσικού Σχολείου Άρτας τραγούδησε τις δύο πρώτες στροφές από το εξαίσιο μουσικό κομμάτι ''Μαλαματένια λόγια '' που κατά βάση αναφέρεται στην ιστορική πορεία της Ελλάδας. 
 
Συνόδευε με τουμπερλέκι ο Αριστείδης Μπαλτζώης του 4ου Λυκείου Άρτας ενώ όλη η ομάδα των ηπειρωτών μαθητών τραγουδούσε όρθια στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
 
Η επιλογή των μαθητών που εκπροσώπησαν την Ήπειρο στο Ευρωκοινοβούλιο, έγινε με διαγωνισμό στην έκθεση με θέμα:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;».
 
Στο διαγωνισμό EUROSCOLA δήλωσαν συμμετοχή 246 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, από σχολικές μονάδες που ανήκουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, και ειδικότερα από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Από αυτούς διαγωνίστηκαν οι 203, ενώ οι υπόλοιποι δεν προσήλθαν στο διαγωνισμό. 
 
Οι 24 πρώτοι μαθητές και μαθήτριες εκπροσώπησαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στην ημερίδα EUROSCOLA στο Στρασβούργο.
 
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συγχαίρει τους μαθητές όλων των σχολείων της Ηπείρου που επιλέχτηκαν να λάβουν μέρος στην ημερίδα στο Στρασβούργο, την εκπαιδευτικό του κα Nathalie Poupard που επιλέχτηκε ως αρχηγός και τη μαθήτριά του Δανάη-Νικολέτα Χαρίτου που πρώτευσε στο διαγωνισμο
Read More »
Μαθητές από λύκεια της Ηπείρου στο Ευρωκοινοβούλιο  Μαθητές από λύκεια της Ηπείρου στο Ευρωκοινοβούλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μπει παράνομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μπει παράνομα στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΈνας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω στην προσπάθειά του να εισέλθει εντός του λιμένα εξωτερικού και να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, έπεσε από το ύψος της περίφραξης και τραυματίστηκε. 
 
Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μπει παράνομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μπει παράνομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Βασίλη Γιόγιακα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Βασίλη Γιόγιακα

Read More »
Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Βασίλη Γιόγιακα Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Μάριου Κάτση

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Μάριου ΚάτσηΟρκίστηκε εχτές Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας το Νομό Θεσπρωτίας, ο 30χρονος Μάριο Κάτσης.
Ο ίδιος δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

"Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που εγκαινιάστηκε σήμερα, η Θεσπρωτία εκπροσωπείται για πρώτη φορά και από αριστερό βουλευτή. Οι ελπίδες και οι προσδοκίες των πολιτών είναι μεγάλες. Οφείλουμε να τους δικαιώσουμε για την τιμή που μας έκαναν να τους εκπροσωπήσουμε επάξια σε αυτή την ιστορική στιγμή για τη χώρα και τη δημοκρατία. Με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, θα τα καταφέρουμε!"

Read More »
Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Μάριου Κάτση Φωτορεπορτάζ από την ορκωμοσία του Μάριου Κάτση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Διαφυγή λυμάτων στον ΧΥΤΑ Οικολογική βόμβα για Κωκυτό και Αχέροντα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Διαφυγή λυμάτων στον ΧΥΤΑ
Οικολογική βόμβα για Κωκυτό και Αχέροντα

 
Ερασιτεχνικό βίντεο αναγνώστη της paramythia-online.gr, αποδεικνύει πως η διαφυγή λυμάτων από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, είναι πραγματικότητα σε αντίθεση από τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ημερών των λειτουργών του ΧΥΤΑ καθώς και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχου Πάργας Αντώνη Νάστα.

Οπως αναφέρει η καταγγελία κατοίκων της περιοχής, ο ισχυρισμός πως το κύτταρο του ΧΥΤΑ είναι άδειος λόγω της μεταφοράς των λυμάτων με βυτιοφόρα στον βιολογικό της Πάργας, καταρρίπτεται, αφού ο αδιαμφισβήτητος φακός της κάμερας, αποδεικνύει, πως τα υγρά του ΧΥΤΑ, δρομολογούνται από τεχνητά αυλάκια εκτός εγκαταστάσεων.

Οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, αναφέρουν πως η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη με σκοπό να μην υπάρχει κορεσμός του ΧΥΤΑ από τις βροχοπτώσεις οι οποίες θα προκαλούσαν υπερχείλιση του κυττάρου η οποία θα ήταν ορατή.

Όλη αυτή η ποσότητα καταλήγει στις πεδιάδες της Παραμυθιάς και του Αχέροντα, και μέσω του Κωκυτού ποταμού φτάνει στον Αχέροντα και τις ακτές του Ιονίου, επηρεάζοντας και την ζωική και αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής και λειτουργώντας ως οικολογική βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο και οι καταγγελίες, πριν απο λίγη ώρα, έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες από τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.


Read More »
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Διαφυγή λυμάτων στον ΧΥΤΑ Οικολογική βόμβα για Κωκυτό και Αχέροντα ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Διαφυγή λυμάτων στον ΧΥΤΑ Οικολογική βόμβα για Κωκυτό και Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

4η θέση για την ΕΥΗ ΤΖΟΒΑΡΑ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
4η θέση για την ΕΥΗ ΤΖΟΒΑΡΑ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου 
 
 
4η θέση για την ΕΥΗ ΤΖΟΒΑΡΑ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθηκε στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα με χρόνο 11.13 στα 3000 μέτρα(νέο ατομικό ρεκόρ) .
 
Επίσης αξιόλογες συμμετοχές στα 4000 μέτρα και από τους αθλητές μας Αλέξανδρο Δημάκο που κατέκτησε την 20 θέση και τον Νίκο Βρακά που κατέλαβε την 35 θέση.
 
Στην αποστολή συμμετείχε και ο προπονητής του συλλόγου μας κ Βιρβίλης Κώστας.
 
Συγχαρητήρια στους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας για τις επιτυχίες τους.
Read More »
4η θέση για την ΕΥΗ ΤΖΟΒΑΡΑ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου 4η θέση για την ΕΥΗ ΤΖΟΒΑΡΑ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία. Οι πλημμύρες συνεχίζονται…

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Θεσπρωτία. Οι πλημμύρες συνεχίζονται…Στη Θεσπρωτία πριν στραγγίξουν τα νερά απ τη τελευταία πλημμύρα μια νέα ήρθε να καταστρέψει ότι είχε απομείνει όρθιο. Αποκλεισμένα χωριά οπού το απαρχαιωμένο και ασυντήρητο οδικό δίκτυο κατέρρευσε .Ολική καταστροφή με τους αγρότες σε απόγνωση στον κάμπο της Βρυσέλας όπου οι καλλιέργειες πνίγηκαν απ τα νερά του Καλαμά.

Εικόνες καταστροφής από τα «έντονα καιρικά φαινόμενα», εικόνες που έχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο κάτοικοι που επλήγησαν, εικόνες από τα τοπικά ΜΜΕ και μπλογκ, εικόνες και μόνο εικόνες. Σχόλια ,αντιδράσεις, καταλογισμός ευθυνών κανένας.

Μα για όσους ζουν σε τούτο τον τόπο δεν μπορείς πλέον να κρύψεις το παραμικρό, όσο και να το ντύσεις με το περιτύλιγμα της ανάπτυξης .....και ήρθε ακόμα μια καταιγίδα (όντως έντονη) να διαψεύσει όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης» δεν αφήνουν τίποτα όρθιο .

Το κεφάλαιο της χώρας μαζί και οι υποτακτικοί τοπικοί κολαούζοι του, δίχως να τους απασχολεί στο παραμικρό η προστασία του περιβάλλοντος στήνουν δρόμους και λιμάνια για να αυξήσουν τα κέρδη τους ακόμα πιο πολύ και εγκαταλείπουν τα χωριά και τη φτωχομεσαία αγροτιά στη προδιαγεγραμμένη τους μοίρα .

Καταδικάζουν με τον χειρότερο τρόπο το περιβάλλον που ζούμε αλλά πιο πολύ καταδικάζουν όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο .

Είμαστε πεπεισμένοι πως για ακόμα μια φορά η απάντηση που θα δώσει η Περιφέρεια Ηπείρου και οι κατά τόπους Δημοτικές αρχές θα είναι ότι "τα έντονα καιρικά φαινόμενα ευθύνονται για αυτό που συνέβη" και στη συνέχεια δηλώσεις ότι " θα αποζημιωθούν ( μήπως δεν ξέρουμε πια ότι οι αποζημιώσεις αυτές είναι ψίχουλα, ίσα ίσα για να δικαιολογηθεί η επίσημη δήλωση) οι πληγέντες" και .... θα κλείσει το θέμα εκεί, …μέχρι την επόμενη πλημμύρα.

Γιατί άραγε, πολιτικοί άρχοντες αυτού του τόπου;

Μα ποια άλλα μπορεί να ήταν τα αποτελέσματα με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική που έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται στον τόπο μας αλλά και στην Ήπειρο συνολικά ?

Αν και δεν μπορεί να κλείσει εδώ αυτή η συζήτηση γιατί τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, ας σταθούμε όμως στο αμείλικτο ερώτημα . ....να δούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία !

Αυταπάτες δεν έχουμε πως η αναζήτηση από τη μεριά τους για τη γενεσιουργό αιτία θα ακολουθήσει το δρόμο της πραγματικής αναζήτησης και λύσης. Δεν τους συμφέρει γιατί οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες έχουν εφαρμόσει όλοι τους μέχρι τα τώρα τις πολιτικές της εκάστοτε αντιλαϊκής κυβέρνησης,

ΔΕΝ θα βγουν ποτέ να μας πουν πως ευθύνη έχει το καπιταλιστικό σύστημα και όσοι το στηρίζουν. Το μικρό και μεγάλο κεφάλαιο του τόπου μας είναι αυτό που καταστρέφει τα πάντα μόνο και μόνο για το κέρδος .
Σωτήρης Λιαμπότης
για το Δημοτικό σχήμα 
“Ανατροπή στη Πόλη και το Χωριό”
Read More »
Θεσπρωτία. Οι πλημμύρες συνεχίζονται… Θεσπρωτία. Οι πλημμύρες συνεχίζονται… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γιάννη Τζάνη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γιάννη Τζάνη
 

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στη δικαιοσύνη, ο πρώην Δήμαρχος Παραποτάμου Ιωάννης Τζάνης, για την πολυσυζητημένη υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος των διακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ, για το έτος 2010, στο Δήμο Παραποτάμου, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών Δήμαρχος.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Τζάνης είχε κληθεί για απολογία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όντας όμως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία, ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί για την ίδια υπόθεση οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Παραποτάμου, στους οποίους επίσης επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο υπάλληλοι οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους από το 2011, οπότε και έγινε γνωστό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ, έχουν στραφεί με μηνυτήριες αναφορές και αγωγές κατά του πρώην Δημάρχου Παραποτάμου, αρνούμενοι οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση και υπηρεσιακή σχέση τους με το ταμείο. Αντίθετα, επιμένουν πως τη διαχείριση του ταμείου του Δήμου Παραποτάμου ασκούσε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Τζάνης σε πρόσφατη απάντησή του στη ΒδΈλλα ισχυρίστηκε πως "ελέγχεται ποινικά « αποκλειστικά και μόνον » για το εάν ως Δήμαρχος τήρησε με ακρίβεια τους Νόμους ως προς την χρηστή διαχείριση και εάν άσκησε τον απαιτούμενο έλεγχο προς τους υπαλλήλους του Δήμου σχετικά με την ορθή από αυτούς διαχείριση των οικονομικών του Δήμου" ενώ διαβεβαιώνει πως "Όλα όσα αναφέρονται περί υπεξαίρεσης όσον αφορά την ποινική του μεταχείριση από την Δικαιοσύνη είναι κατάπτυστα ψεύδη και συκοφαντίες και δεν αφορούν το πρόσωπό του ως υπολόγου".

Read More »
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γιάννη Τζάνη Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γιάννη Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ


Πολλές διαμαρτυρίες δεχόμεθα  από κατοίκους της Πετροβίτσας Σουλίου από την εξαφάνιση του κάμπου της, που βρίσκεται επί του Καλαμά.

Συγκεκριμένα σε ένα μέρος η κοίτη του Καλαμά άλλαξε πορεία, μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες, με αποτέλεσμα να «κτυπά» κατά τον ρου του κάθετα  επί των όχθων του κάμπου και αφού να παρασύρει σε πρώτη φάση  τα πλατάνια που βρίσκονταν κατά μήκος στις παρειές του Καλαμά και σε δεύτερη φάση να φαγωθεί το γόνιμο έδαφος του κάμπου. 

Η απόσταση και το βάθος που παρέσυρε το ποτάμι σε βάρος του κάμπου υπολογίζεται περίπου σε 250μ. κατά μήκος και 30μ. βάθος.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ μέτρα διευθέτησης του ποταμού στο σημείο αυτό και αποκατάσταση των παρόχθιων ορίων του κάμπου με τεχνητά έργα (π.χ. τοποθέτηση πέτρες σε συρματόπλεγμα)  ούτως ώστε να επανέλθει στα πρότερα φυσιολογικά όρια.

Παρακαλούμε  να επισκεφτούν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και αφού καταγράψουν το πρόβλημα να δώσουν ΑΜΕΣΗ  λύση.

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες χωραφιών στον κάμπο Πετροβίτσας
Read More »
ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Πληγωμένη γερακίνα (Βuteo buteo) στη λωρίδα Σαγιάδας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Πληγωμένη γερακίνα (Βuteo buteo) στη λωρίδα Σαγιάδας


Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, παραλήφθηκε από πολίτη ένα πληγωμένο αρπακτικό, Γερακίνα (Βuteo buteo) το οποίο βρέθηκε στη λωρίδα Σαγιάδας. 
 
Κατόπιν συνεννοήσεως με το Σύλλογο Προστασίας Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), το αποστείλανε για την περίθαλψή του.Read More »
Πληγωμένη γερακίνα (Βuteo buteo) στη λωρίδα Σαγιάδας Πληγωμένη γερακίνα (Βuteo buteo) στη λωρίδα Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ –H ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου στις 5:30 μ.μ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ TEI ΗΠΕΙΡΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

2 Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
2 Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ)Read More »
2 Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ) 2 Στικταετοί στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015
Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών!

 
Η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, είναι πραγματικά ασταμάτητη, στην δημιουργική της προσπάθεια να διασώσει το παρελθόν του τόπου της και των ανθρώπων του, με σκοπό, όχι μόνο να μην ξεχαστούν πρόσωπα, γεγονότα και συνθήκες, αλλά και για να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που δεν θα αγνοεί τα βιώματα του χθες. 
 
Είναι γνωστή η συλλογή, η πολύτιμη συλλογή, που έχει δημιουργήσει με εκατοντάδες παλαιά αντικείμενα και τη στεγάζει σε μια αποθήκη. 
 
Όπως γνωστό είναι και το βιβλίο της για το χωριό της, όπου, ένα σημαντικό κομμάτι του είναι οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες για τις οικογένειες του χωριού. Και δεν σταμάτησε εδώ. 
 
Εξέδωσε νέο βιβλίο, όπου δισώζει τις ρίζες της οικογένειας του άνδρα της Ηλία, που της στέκεται ακλόνητος "βράχος" και είναι ο άμεσος συμπαραστάτης της στην επιδίωξή της να μη σβήσει ο νόστος της παλαιάς αγνής ζωής. 
 
Απλή γυναίκα είναι η Τούλα Μώκου, χωρίς πτυχία, ωστόσο η ευφυΐα του μυαλού της, ο δυναμικός παλμός της καρδιάς της και η αγάπη της για ό,τι έζησε και ζει, της δίνουν τη δυνατότητα να κάνει "θαύματα",κρατώντας ολοζώντανη τη συλλογική κοινωνική τοπική μνήμη. 
 
Read More »
Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών! Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5