Δίπλωσε νταλίκα στην Εγνατία Οδό λόγω ισχυρών ανέμων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021
Δίπλωσε νταλίκα στην Εγνατία Οδό λόγω ισχυρών ανέμων
Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Μετσόβου (Γέφυρα Ανηλίου), είχαν σαν αποτέλεσμα να διπλώσει νταλίκα λίγο πριν την έξοδο προς Ανήλιο αργά το απόγευμα.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έκλεισε από το ύψος των διοδίων του Δροσοχωρίου όπου η τροχαία έχει σταματήσει άλλες νταλίκες και φορτηγά ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για ΙΧ από την παλιά εθνική οδό.

Η νταλίκα δεν είχε φορτίο και αυτή την ώρα καταβάλεται προσπάθεια να ανοίξει η μία λωρίδα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Read More »
Δίπλωσε νταλίκα στην Εγνατία Οδό λόγω ισχυρών ανέμων Δίπλωσε νταλίκα στην Εγνατία Οδό λόγω ισχυρών ανέμων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 15 Ιανουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00’ σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις : του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του N. 4555/18 και τα άρθρα 177 και 184 του N. 4635/19,τις από 11.03.2020 και 30.03.2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου,τις αριθ. 18318/13.3.2020, 40/20930/31.03.2020, 163/33282/29.05.2020 60249/22.09.2020, ΔΙΔΑΔ/Φ69/133/οικ. 20764/7-11-2020 και 426/77233/13.11.2020 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως για το παρακάτω θέμα: 

1. Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2021 . 

Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Ουρανία Παππά –Μάλλιου & Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Θεοδώρου Ευάγγελος

Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απάντηση της δημοτικής αρχής στον Γιάννη Γόγολο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021
Ηγουμενίτσα: Απάντηση της δημοτικής αρχής στον Γιάννη ΓόγολοΣχετικά με το ζήτημα της δικαστικής προσφυγής κατά του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, γίνονται γνωστά τα κάτωθι. 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει υπέρμαχος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Ωστόσο σεβόμενη τους πολίτες, την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, την ίση αντιμετώπιση του συνόλου των συμβασιούχων, την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την κείμενη νομοθεσία, προκρίνει ως μόνη βιώσιμη λύση, εκείνη που δόθηκε μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζομένους στα ΚΕΠ και τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αποτελεί την μόνη λύση και οφείλει το Κεντρικό Κράτος να τη δώσει, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το μισθολογικό κόστος, το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνά τις 500.000,00€ ετησίως. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το κόστος αυτό θα επιβαρύνει τους πολίτες του Δήμου μας, κάτι που σκοπίμως η αντιπολίτευση αποκρύπτει. 

Ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης που ναρκοθετεί την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και εκμεταλλεύεται την αγωνία των εργαζομένων, αγνοώντας τους Νόμους και το Σύνταγμα, δεν αποτελούσε ποτέ, ούτε και τώρα αποτελεί πολιτική επιλογή της Δημοτικής μας Αρχής. Ξεφεύγει από κάθε μέτρο λογικής, η συντεταγμένη προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων και ωφελούμενων με παραφιλολογία για κλείσιμο παιδικών σταθμών, τη στιγμή δε που η παρούσα Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση, ίδρυσε Βρεφονηπιακούς σταθμούς, άνοιξε παιδικούς σταθμούς που είχαν κλείσει, επέκτεινε δομές, όπως τα ΚΔΑΠ και δημιούργησε νέες, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ. 

Συνεπώς δεν αποτελούν έκπληξη οι ανακοινώσεις, μερίδας της αντιπολίτευσης, που συστηματικά παραπληροφορούν τους δημότες και οι οποίες, ενώ στην αρχή μιλούν για αποτέλεσμα με πλειοψηφία στο τέλος αμφισβητούν και καταγγέλλουν το αποτέλεσμα. Είναι κλασική έκφραση μικροπολιτικών πρακτικών και αδυναμία διατύπωσης ορθού πολιτικού λόγου, είναι καταστροφολογία και προσπάθεια δηλητηρίασης του πολιτικού διαλόγου εκτοξεύοντας αβάσιμες κατηγορίες. Δεν διστάζει δε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, στιγματίζοντας όσους ψήφισαν με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών. 

Επί του θέματος, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία και στο πλαίσιο μιας ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος των συμβασιούχων, αποφάσισε τα ακόλουθα: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας θεωρεί αναγκαία όλα τα Προγράμματα («Παιδικοί & Βρεφικοί Σταθμοί», «ΚΔΑΠ», «ΚΔΑΠ μεΑ», «Κοινωνικό Παντοπωλείο», «Κοινωνικό Φαρμακείο», «Κέντρο Κοινότητας» κλπ) και αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων σ’ αυτά. 

Ζητάει: 

1. Από την Κυβέρνηση την οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων των προγραμμάτων με λύση παρόμοια με εκείνη των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» 

2. Από την ΚΕΔΕ να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και να διεκδικήσει την οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων εργαζομένων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απάντηση της δημοτικής αρχής στον Γιάννη Γόγολο Ηγουμενίτσα: Απάντηση της δημοτικής αρχής στον Γιάννη Γόγολο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Με ένα μόνο κρούσμα και σήμερα η Ήπειρος

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021
Με ένα μόνο κρούσμα και σήμερα η ΉπειροςΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 1
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Με ένα μόνο κρούσμα και σήμερα η Ήπειρος Με ένα μόνο κρούσμα και σήμερα η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

444 κρούσματα σε 24 ώρες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021
444 κρούσματα σε 24 ώρεςΣήμερα ανακοινώνουμε 444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145179, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5630 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

350 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 242 (69.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.962 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 39 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5302 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3130 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
444 κρούσματα σε 24 ώρες 444 κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Συγχαρητήρια στον ΟΛΗΓ και στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

Συγχαρητήρια στον ΟΛΗΓ και στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και του Δήμου Ηγουμενίτσας, να τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, σε τουλάχιστον 3 σημεία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ήδη τοποθετήθηκαν τα όργανα γυμναστικής, στη βρύση του ποδηλατόδρομου από τη πλευρά του ΟΛΗΓ και στο τέλος της νέας επέκτασης του ποδηλατόδρομου, δίπλα από το κάμπινγκ Δρεπάνου, από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ένα ακόμα σετ υπαίθριων οργάνων στα Σύβοτα, από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο ανάπλασης του αστικού αλσυλλίου Ηγουμενίτσας, προβλέπεται και εκεί η τοποθέτηση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων.

Τέλος, θα προτείνουμε και στους δύο φορείς, ΟΛΗΓ και Δήμο Ηγουμενίτσας, να εξετάσουν το ενδεχόμενο τοποθέτησης οργάνων και στη θέση γωνιά, δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, ώστε και αυτό το σημείο σιγά σιγά να αναβαθμίζεται.

Συγχαρητήρια και πάλι στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 

Read More »
Συγχαρητήρια στον ΟΛΗΓ και στο Δήμο Ηγουμενίτσας Συγχαρητήρια στον ΟΛΗΓ και στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

5 χρόνια από το χαμό του Αλέξη - 5 χρόνια από το χαμό του μπαμπά μου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021
5 χρόνια από το χαμό του Αλέξη - 5 χρόνια από το χαμό του μπαμπά μου


11 Ιανουαρίου 2016. 
Το πρωινό ξύπνημα με βρήκε να ακούω το Starman του David Bowie, θρηνώντας δακρυσμένος το θάνατο του αγαπημένου μου καλλιτέχνη, που είχε φύγει πριν λίγες ώρες από τη ζωή.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, πως λίγες ώρες αργότερα θα θρηνούσα το χαμό του αγαπημένου μου πατέρα.
Του ανθρώπου που με έμαθε να ακούω, να διαβάζω, να γράφω, να αγαπάω και να συγχωρώ.
Χιλιάδες οι συμβουλές του και άλλες τόσες οι συγχωρέσεις του.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, δεν θρηνώ, αλλά νοσταλγώ.
Ο άνθρωπος πεθαίνει όταν τον ξεχάσουμε ή όταν περάσει απαρατήρητος από τη ζωή μας.

Και ο πατέρας μου ζει. 
Ζει μέσα μου αλλά και τριγύρω μου.
Ζει μέσα από εμένα και από τα αδέρφια μου, αλλά και σε όσα άφησε πίσω του.
Ζει μέσα από τα κείμενα που άφησε παρακαταθήκη και μέσα από όσα άφησε στη Θεσπρωτική κοινωνία.
Ζει μέσα από τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ζει στις μνήμες, όσων απλόχερα και με ανοιχτή καρδιά και χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, βοήθησε.
Είτε σαν υπάλληλος και προϊστάμενος στο ΙΚΑ, είτε σαν δημοσιογράφος που δόθηκε, ψυχή τε και σώματι, στην αγαπημένη του Θεσπρωτία.

Σε όποια γωνιά της Θεσπρωτίας και εάν βρεθώ, θα συναντήσω έναν φίλο του. 
Κάποιον που θέλει να με φιλήσει σταυρωτά, ακόμα και εάν μόλις με γνώρισε, ταυτίζοντας το πρόσωπό μου, με το δικό του.

Σε όποια παρέα και εάν κάτσω, κάποιος θα βρεθεί να μου διηγηθεί μία ιστορία του. 
Γνωστή ή άγνωστη σε εμένα. 
Ακόμα και όταν τη γνωρίζω, η χαρά των φίλων σου που τη διηγούνται, τον φέρνουν δίπλα μας. 
Με το χαμόγελό του και τα πειράγματά του.
Είναι σαν να σε ακούμε, να σε αγγίζουμε και να μας αγγίζεις.

Ζεις!!!
Και θα ζεις για πάντα.

Θέλω να είσαι βέβαιος πατέρα, πως κράτησα την υπόσχεσή μου προς εσένα, τις πρώτες ώρες που άφησες αυτόν τον κόσμο.
Και εγώ «Ελεύθερος είμαι, ακόμα και αν με δένουν με χίλιες αλυσίδες». 
Γιατί με έμαθες πως «Τη λευτεριά ή τη σκλαβιά την κουβαλά ο καθένας μέσα του».

Ζεις Αλεξηκέραυνε.
Ζεις Αλέξη Αναστασίου.
Ζεις μπαμπά.

Βαγγέλης Α. Αναστασίου
Read More »
5 χρόνια από το χαμό του Αλέξη - 5 χρόνια από το χαμό του μπαμπά μου 5 χρόνια από το χαμό του Αλέξη - 5 χρόνια από το χαμό του μπαμπά μου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021 Rating: 5

Σελίδες