Θανατηφόρο ατύχημα στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
Θανατηφόρο ατύχημα στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας


Σήμερα (22-07-2020) και ώρα 15:00, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 71χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 71χρονου οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Θανατηφόρο ατύχημα στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Θανατηφόρο ατύχημα στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας 


Με έντονη ανησυχία διαπιστώνουμε εν μέσω πανδημίας, όταν το σύνολο των κρατών στρέφονται σε δημόσιες πολιτικές στηρίζοντας το Δημόσιο σύστημα Υγείας και επενδύουν στην ανάπτυξη, με μοχλό τις πολιτικές που αναδεικνύουν και ενισχύουν την δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να ξεπουλήσει τα λιμάνια της χώρας. Η αρχή γίνεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 

Χωρίς να είναι απαίτηση των θεσμών, ενώ η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια, η πώληση πλειοψηφικού πακέτου (67%) του λιμένα Ηγουμενίτσας, χωρίς καν να έχει προχωρήσει η διαδικασία αποτίμησης της αξίας του, είναι προκλητική και εξαιρετικά επικίνδυνη για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. 

Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού Ηγουμενίτσας και των αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς καθώς και το καταφύγιο σκαφών αναψυχής Συβότων, αλλά και του χώρου που προορίζεται για την ανέγερση της μαρίνας της Ηγουμενίτσας, χωρίς καμία δέσμευση για αναπτυξιακά έργα, τίποτα το καλό δεν προμηνύει για την τοπική κοινωνία. 

Δίνεται προίκα στον επενδυτή για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο, εκχωρώντας σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, εντός της πόλης. Τις πολιτικές ανάπτυξης της περιοχής δεν θα τις ορίζουν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με τα συντεταγμένα όργανά τους, αλλά τα κέρδη του επενδυτή. 

Δεν έχει διασφαλιστεί ότι οι εκτάσεις που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στην αυτοδιοίκηση, τελικά θα εξαιρεθούν από τις συμβάσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (άρθρο 2) «το τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένα, προτείνεται ως ενδεικτική περιοχή παραχώρησης». Το εμπορευματικό κέντρο εξαφανίστηκε, καμία αναφορά για την τύχη του. 

Το μέλλον και η προοπτική του τόπου δεν μπορεί να καθορίζεται πίσω από μυστικές συσκέψεις κομματικών στελεχών της ΝΔ, αλλά με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, δημοσιοποιώντας το επενδυτικό σχέδιο και τις υποχρεώσεις του επενδυτή. Η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» δεν είναι αποδοτική. 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική και καλούμε τους συμπολίτες μας σε ετοιμότητα, ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού μας, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και να ενισχυθεί μέσω ενός αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος της κοινωνίας. 

Να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών. 

ΝΕ Θεσπρωτίας 
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Read More »
ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

Ζυμώσεις μεταξύ λιμένων – σιδηροδρόμων – logistics για τα περιφερειακά λιμάνια

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
Ζυμώσεις μεταξύ λιμένων – σιδηροδρόμων – logistics για τα περιφερειακά λιμάνια


Ποιο είναι το μέλλον των συνδυασμένων μεταφορών (και) στην Ελλάδα; Ασφαλώς, στις μέγιστες συνέργειες μεταξύ λιμένων, σιδηροδρόμου και οδικών αξόνων.

Εάν και είναι σαφής η υστέρηση της χώρας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στις επαρκείς σιδηροδρομικές συνδέσεις με λιμάνια και ΒΙΠΕ, εντούτοις… κάποτε το δίκτυο θα ολοκληρωθεί, κάποτε θα αυξηθεί η χωρητικότητα, κάποτε οι εμπορευματικοί συρμοί θα είναι ηλεκτροκίνητοι στο σύνολο του δικτύου.

Γι΄αυτό άλλωστε, και όπως αποκαλύπτει το metaforespress.gr, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ διαχειριστών λιμένων, σιδηροδρομικών εταιρειών, διαμεταφορέων, μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών logistics για πιθανή σύσταση κοινοπραξιών διεκδίκησης των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.

Άλλωστε, εάν κοιτάξει κάποιος τους όρους των τεχνικών προσόντων, υπάρχει πρόβλεψη και για «υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας (προσωρινή εναπόθεση, αποθήκευση, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, κ.λπ.)».

Ήδη, η Goldair έχει εκδηλώσει προφορικά την πρόθεσή της να συστήσει κοινοπραξία με την SSA Marine (έχει έδρα στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, είναι θυγατρική της Carrix και αποτελεί κυρίως εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων) και το – επίσης – αμερικανικό επενδυτικό σχήμα Black Summit Financial Group για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Καβάλας.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση, είτε των COSCO / ΟΛΠ και ΟΛΘ, είτε των μετόχων τους, καθώς είναι προς το συμφέρον τους η δημιουργία «δίπολου» στην Ελλάδα.

«Διεθνώς, όπου υπάρχει λιμάνι, υπάρχουν εμπορευματικά τρένα, υπάρχουν φορτηγά, υπάρχουν αποθήκες», σημειώνει – με νόημα – αναλυτής του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών.
Read More »
Ζυμώσεις μεταξύ λιμένων – σιδηροδρόμων – logistics για τα περιφερειακά λιμάνια Ζυμώσεις μεταξύ λιμένων – σιδηροδρόμων – logistics για τα περιφερειακά λιμάνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άγονος ο διαγωνισμός για το κατάστημα Κεντρικό

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Άγονος ο διαγωνισμός για το κατάστημα Κεντρικό


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο διαγωνισμός για την ενοικίαση του καταστήματος Κεντρικό στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Στον διαγωνισμό προσήλθαν δύο ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι όμως τελικά, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, δεν υπέβαλαν προσφορά και έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 10 το πρωί.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άγονος ο διαγωνισμός για το κατάστημα Κεντρικό Ηγουμενίτσα: Άγονος ο διαγωνισμός για το κατάστημα Κεντρικό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

Παραδόθηκε η νέα παραλιακή της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
Παραδόθηκε η νέα παραλιακή της Ηγουμενίτσας


Παραδόθηκε επιτέλους το πρωί της Τετάρτης σε κυκλοφορία, η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας.

Ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, καθώς παρέμενε στάσιμο εδώ και κάτι μήνες και εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Το έργο δεν ολοκληρώθηκε στο 100% και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προτίθεται να προβεί σε νέο διαγωνισμό για την ολοκλήρωσή του.


Εάν προλάβουν βέβαια, πριν πωληθεί το λιμάνι...
Γιατί μην περιμένετε από τον ιδιώτη που θα αγοράσει την ΟΛΗΓ Α.Ε., να δείξει ευαισθησία για την πόλη. 
Εδώ δεν έδειξαν τα ... δικά μας παιδιά, που μεγάλωσαν σε αυτή την πόλη, χωρίς όπως απέδειξαν να την αγαπήσουν έστω και λίγο.
Read More »
Παραδόθηκε η νέα παραλιακή της Ηγουμενίτσας Παραδόθηκε η νέα παραλιακή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ζητάει ο Δώρης Δήμας

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ζητάει ο Δώρης Δήμας


Προς : τον πρόεδρο του Δ.Σ Ηγουμενίτσας 
Κοινοποίηση προς: τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας 
Τους Δημοτικούς Συμβούλους 
Τα τοπικά ΜΜΕ 

Κύριε πρόεδρε. 
Το ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ στις 13 Ιουλίου 2020 δημοσίευσε «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.» . 

Η προκήρυξη είναι σαφής ότι μέχρι στις 2/10/2020 πρέπει να έχει λήξει η διαδικασία «παραχώρησης». 

Σε ένα κείμενο 92 σελίδων περιγράφει την διαδικασία «παραχώρησης» του 67% των μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. Στις τελευταίες σελίδες περιγράφει ,πολύ συγκεκριμένα στο παράρτημα με χάρτες, τι «παραχωρεί» στους ιδιώτες επενδυτές. 

Οι χάρτες αυτοί δεν είναι άγνωστοι στο Δ.Σ. αφού ,με κατά πλειοψηφία απόφαση του το2017, συμφώνησε με την εισήγηση της τότε διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. για την λεγόμενη «χερσαία ζώνη». 

Προφανώς γνωρίζετε ότι η Λ.Σ. καταψηφίσαμε αυτή την απόφαση. Γνωρίζετε επίσης ότι αγωνιζόμαστε για λιμάνι λαϊκή περιουσία που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζετε επίσης τους αγώνες του ΚΚΕ όσο και της Λ.Σ. για ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην θάλασσα. Για παραλιακό μέτωπο που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες για άθληση, αναψυχή, πολιτιστικές εκδηλώσεις ελεύθερο από την επιχειρηματική δραστηριότητα,( άλλωστε είναι οι μόνοι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν στον δήμο μας). 

Στην μέχρι σήμερα πορεία σας επιλέξατε την πολιτική των συζητήσεων, επαφών και του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις της ΟΛΗΓ Α.Ε και της εκάστοτε κυβέρνησης, καλλιεργώντας με αυτόν τρόπο τον εφησυχασμό και τις αυταπάτες. 

Ωστόσο τώρα βλέπετε και εσείς ότι ,μπροστά στην βιασύνη να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε η απαράδεκτη συμφωνία 2017 δεν τηρείται από την μεριά του κεντρικού κράτους. Ζωτικοί χώροι της πόλης ( π.χ. δρόμοι, Δρέπανο, ποδηλατοδρόμος…) που ανήκουν ακόμη στην ΟΛΗΓ Α.Ε. δεν έχουν ακόμα παραχωρηθεί στον δήμο. 

Η Λ.Σ επαναφέρει την πρόταση της για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στον λαό. Σύνθημα που προπαγάνδισε το ΚΚΕ, με ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο, στην παραλία της Ηγουμενίτσας πρόσφατα. Πιστεύουμε ότι οι ίδιες οι εξελίξεις την καθιστούν επίκαιρη. 

Λόγω της επικαιρότητας αλλά και του επείγοντος του θέματος παρακαλούμε να το φέρετε για συζήτηση στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ηγουμενίτσα 22/07/2020 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ζητάει ο Δώρης Δήμας Ηγουμενίτσα: Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ζητάει ο Δώρης Δήμας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020
Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου


Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου που ανεύθυνα και παράνομα δίνει εντολή να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα με μισά πληρώματα με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών . 

Σήμερα 21/7/2020 στις 4.15 το πρωί αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο Σπύρο Υφαντή επισκέφτηκαν το ΚΕΓΕ του δήμου Σουλίου . Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι απορριμματοφόρο θα έβγαινε για εργασία με έναν οδηγό και έναν συνοδό. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός κατά την συλλογή των απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, να εγκατέλειπε την θέση του(καμπίνα ) για να τραβήξει μαζί με τον συνάδελφο κάδους βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους σε περίπτωση που λύνονταν το χειρόφρενο ή κάτι άλλο. Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά . Η θέση του οδηγού είναι μόνο στο τιμόνι και πουθενά αλλού . Αυτή η διαλυτική κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν εργατικά ατυχήματα στην αποκομιδή και φυσικά η πόλη να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα. 

Από τον Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή του δήμου Σουλίου ήθελε να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα μέχρι να κάνει την περίφημη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Δέκα μήνες μετά, όχι μόνο αναδιάρθρωση δεν έγινε –που δεν θα μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως χωρίς προσωπικό- αλλά δεν αντικαταστάθηκε κανένας εργαζόμενος από αυτούς που πήραν σύνταξη, δεν προβλέφθηκε ούτε μισή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αντίθετα μεταφέρθηκε προσωπικό από την αποκομιδή σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. 

Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς. Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, με επιμονή όλο αυτό τον καιρό έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες για τα προβλήματα και συναντούσαν τοίχο αδιαλλαξίας από τη διοίκηση. 

Όλο αυτό τον καιρό δεχτήκαμε προσβολές για τη δουλειά μας, δεχθήκαμε προσβολές για το γεγονός ότι διεκδικούμε να δουλεύουμε χωρίς να κινδυνεύουμε, πάθαμε εργατικά ατυχήματα και συνεχίζουμε κάθε μέρα να πηγαίνουμε για δουλειά χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι. 

Συνάδελφοι Ρουφιανιά δεν είναι όταν απευθύνεσαι στο σωματείο. Ρουφιανιά είναι όταν απευθύνεσαι στα τσιράκια της διοίκησης και στην διοίκηση για συνάδελφο. 

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Σουλίου να σταματήσει την ανευθυνότητα και της παρανομίες να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους ανέργους της πόλης. 

Δεν πάει άλλο! Θέλουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και διασφάλιση της υγείας μας στη δουλειά! Ανανέωση του στόλου, παροχή μέσων ατομικής προστασίας και ανθρώπινους όρους εργασίας. Θέλουμε να έχουμε μια καθαρή πόλη για εμάς και για τα παιδιά μας, χωρίς να την πληρώνει πανάκριβα ο λαός . Καμία επιχειρηματική και ανταποδοτική δράση στις υπηρεσίες. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες