https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σίγησε μία ακόμα μεγάλη φωνή της μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Σίγησε μία ακόμα μεγάλη φωνή της μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο διάσημος τραγουδιστής Τζο Κόκερ έχασε τη Δευτέρα τη μάχη με την επάρατο νόσο και πέθανε σε ηλικία 70 ετών, μετέδωσαν πριν από λίγα λεπτά τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Κόκερ είχε γεννηθεί το 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας και ηχογράφησε 40 δίσκους, ενώ είχε εμφανιστεί σε χιλιάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Μερικές από τις επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια «You are So Beautiful», «With a Little Help from my Friends», και «Unchain My Heart». 
 
Read More »
Σίγησε μία ακόμα μεγάλη φωνή της μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ) Σίγησε μία ακόμα μεγάλη φωνή της μουσικής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Ξαναχτύπησε ο ΤΡΕΛΟΣ του χωριού

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Ξαναχτύπησε ο ΤΡΕΛΟΣ του χωριού


Νέο κρούσμα του τρελού (και με χαρτιά) του χωριού, σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, και αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Angelica.

Φαίνεται στο σαλεμένο του μυαλό επικρατεί η λογική "τρελός είμαι, ό,τι θέλω κάνω"

Αυτός ντε που αυτοθαυμάζεται για την αυτοσυγκράτησή του. 

Η νέα του επίθεση με χυδαίο υβρεολόγιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης της Δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας, η οποία συνεδρίαζε στο ξενοδοχείο Angelica Pallas.

Απαιτούσε ο "μάγκας", με τσαμπουκά, να μπει στη κλειστή ομάδα και όταν έφαγε πόρτα του βγήκε η ανίατη νόσος, με αγχώδεις νευρωσικές εκδηλώσεις (διαταραχή πανικού)

Άρχισε να βρίζει τον επικεφαλής της παράταξης και εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Αντρέα Νταή, καθώς και τον υποψήφιο του συνδυασμού και πρώην Αντιδήμαρχο Φιλιατών κ. Σταύρο Κωστάρα.

Αφού τους απείλησε, κατά τη προσφιλή του τακτική, λέγοντας "θα δείτε τι θα σας κάνω εγώ" άρχισε να τους στολίζει με εκφράσεις όπως "μπανταλοί" αλλά και "μαλάκες".

Βέβαια κανείς δεν του έδωσε σημασία σχολιάζοντας απλά: "Ποιός το είπε; Α, ο Μάστορας; Τότε τον αγνοούμε!!!"
Read More »
Ξαναχτύπησε ο ΤΡΕΛΟΣ του χωριού Ξαναχτύπησε ο ΤΡΕΛΟΣ του χωριού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Η αρχαία τεχνολογία του νεκρομαντείου του Αχέροντα (+ ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Η αρχαία τεχνολογία του νεκρομαντείου του Αχέροντα (+ ΦΩΤΟ)

 
Στο νεκρομαντείο του Αχέροντα υπάρχει αρχαία τεχνολογία! 
 
Ένα από τα δείγματα της αρχαίας τεχνολογίας είναι η υπόγεια αίθουσα, που κατασκευάστηκε πριν από 2.500 χρόνια και αποτελούσε τον προθάλαμο του Κάτω Κόσμου, είναι ένας κλειστός χώρος με χαρακτηριστικά ακουστικής ανοιχτού χώρου, ενώ τα 15 τόξα αυξάνουν την εσωτερική επιφάνεια δημιουργώντας σημαντική απόσβεση του ήχου. 
 
 
 
Η κατασκευή του χώρου με αυτά τα χαρακτηριστικά και την απόλυτη ησυχία, μόνο τυχαία δεν ήταν. 
 
Όπως έχουν συμπεράνει ο Παναγιώτης Καραμπατζάκης και ο Βασίλης Ζαφρανάς, επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής και Ακουστικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στόχος των αρχαίων κατασκευαστών ήταν να δημιουργούν στον επισκέπτη έντονα ψυχοακουστικά φαινόμενα και να αποπροσανατολίζουν τις αισθήσεις δίνοντάς του την ψευδαίσθηση της επαφής με τον Κάτω Κόσμο. 
 
 
Το νεκρομαντείο του Αχέροντα ήταν το πιο φημισμένο του αρχαίου ελληνικού κόσμου, με τη μεγάλη του ακμή τον 3ο και 2ο π.Χ. αιώνα, ενώ η παλαιότερη αναφορά γίνεται στην Οδύσσεια του Ομήρου, όταν η Κίρκη συμβουλεύει τον Οδυσσέα να συναντήσει στον Κάτω Κόσμο τον μάντη Τειρεσία και να πάρει χρησμό για την επιστροφή του στην πατρίδα. 
 
Περιγράφεται ως το σημείο κατάβασης των νεκρών στον Αδη και η Εφύρα, η πόλη της Ηπείρου που βρίσκεται λίγο βορειότερα, συνδέεται με τη λατρεία της θεότητας του θανάτου.
 
 
Οι αρχαίοι κατέφευγαν στο νεκρομαντείο για να προσφέρουν χοές στους νεκρούς και να επικοινωνήσουν μαζί τους, καθώς πίστευαν ότι μετά την απελευθέρωσή τους από το σώμα, οι νεκροί αποκτούσαν την ικανότητα να μαντεύουν το μέλλον. 
 
Στο τέλος του 3ου π.Χ. αιώνα γύρω από το ιερό προστέθηκε ένα συγκρότημα με μία κεντρική αυλή, δωμάτια και αποθήκες και με τη μορφή αυτή λειτούργησε για περίπου δύο αιώνες. 
 
 
Στον 1ο π.Χ. αιώνα με την εγκατάσταση Ρωμαίων εποίκων στην πεδιάδα του Αχέροντα, η αυλή του ιερού κατοικήθηκε πάλι, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα στον χώρο οικοδομήθηκε η μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που σώζεται μέχρι σήμερα.

Read More »
Η αρχαία τεχνολογία του νεκρομαντείου του Αχέροντα (+ ΦΩΤΟ) Η αρχαία τεχνολογία του νεκρομαντείου του Αχέροντα (+ ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Ευχές από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Ευχές από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας


Read More »
Ευχές από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευχές από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Νέα κλοπή σε Ιερό Ναό

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Νέα κλοπή σε Ιερό Ναό


Χθες (21-12-2014) το μεσημέρι καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πωγωνίσκο Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 21-12-2014, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν δύο ξύλινες εικόνες, ένα χειροποίητο υφαντό, δύο ελαιογραφίες, ιερατικά άμφια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Read More »
Νέα κλοπή σε Ιερό Ναό Νέα κλοπή σε Ιερό Ναό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΡΩΤΕΑ . 
 
 
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου συμμετείχαν 200 παιδιά που διασκέδασαν με τους αγώνες που διεξήχθησαν (30 και 50 μέτρα) και από τις εκπλήξεις που υπήρχαν καθώς και από την εμφάνιση του Αη Βασίλη . 
 
 
 
Επίσης στην εκδήλωση υπήρχε η εκπρόσωπος της οργάνωσης LET΄S DO IT κα Μάρκου όπου ανέφερε τις δράσεις της οργάνωσης και τα παιδιά υπέγραψαν στην μπλούζα .

 
 
Στο τέλος της εκδήλωσης αντιπροσωπεία αθλητών , προπονητών , συμβουλίου καθώς και μελών του συλλόγου μετέβησαν στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και παρέδωσαν τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να βοηθηθούν άποροι συνάνθρωποι μας . 

 
 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ !!!!!
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Μπέζας, Πιτούλης, Λώλος, Μπραΐμη και Παππάς τραγουδούν τα κάλαντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Μπέζας, Πιτούλης, Λώλος, Μπραΐμη και Παππάς τραγουδούν τα κάλαντα (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Μπέζας, Πιτούλης, Λώλος, Μπραΐμη και Παππάς τραγουδούν τα κάλαντα (ΒΙΝΤΕΟ) Μπέζας, Πιτούλης, Λώλος, Μπραΐμη και Παππάς τραγουδούν τα κάλαντα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Πέρασε η πρόταση Μπέζα Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Πέρασε η πρόταση Μπέζα
Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις


Πέρασε τελικά όπως όλα δείχνουν η πρόταση του Βουλευτή Θεσπρωτίας και Υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015 δήλωσε πως "Το ασφαλιστικό με τη σημερινή του εικόνα, επιδέχεται μόνο τρεις επιλογές. Οι επιλογές αυτές είναι είτε η μείωση της μέσης σύνταξης, είτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ή ο περιορισμός των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το Mega, βάσει εγγράφου-ντοκουμέντο, προβλέπεται η μείωση 1.000.000 επικουρικών συντάξεων, με το ψαλίδι να φθάνει στο 7%-8%.

Στην εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγο ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ενός εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξης του 7% με 8%.
Read More »
Πέρασε η πρόταση Μπέζα Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις Πέρασε η πρόταση Μπέζα  Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πάνω από τρία χλμ. μήκος της παραλίας της πόλης είναι απροσπέλαστη για τους κατοίκους.
 

Ο Οργανισμός Λιμένος (Ο.Λ.ΗΓ.) έχει "αλώσει" τα πάντα...!
 

Μόνο το 1/5 είναι προσβάσιμο στους κατοίκους εντός κατοικημένης περιοχής προς την θάλασσα !!!!!!!

Ηγουμενίτσα: "Η ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΗ ΠΟΛΗ"
 

Τραγική κατάσταση από τραγικούς ανθρώπους..!!

Σε περίπτωση μεγάλου φαινομένου π.χ. πυρκαγιά, σεισμός κλπ. δεν θα μπορούν οι κάτοικοι ούτε στην θάλασσα να πέσουν.!!!
 
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Ιστορία ενάμιση αιώνα έχει γεφύρι στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Ιστορία ενάμιση αιώνα έχει γεφύρι στη Θεσπρωτία

 
Το γεφύρι της Γκούρας, λίγο έξω από το χωριό Λιας Φιλιατών, προςτο Βαβούρι, έχει ιστορία ενάμιση αιώνα. 
 
 Χτίστηκε αρχικά το 1863, θάφτηκε από προσχώσεις και ξαναχτίστηκε το 1940. 
 
Σύμφωνα με το λεξικο: Γκούρα, στόμα ή πηγή του χωριού (μεταφ. μεγάλο στόμα, που αναβλύζει νερό). 
 
Απο εκεί προέρχεται και η ονομασία του γεφυριού. 
 
Στην ίδια θέση υπάρχει παλαιά βρύση, που αναβλύζει καθαρό και δροσερό νερό, ενώ αιώνων είναι και ο πλάτανος.
 
Read More »
Ιστορία ενάμιση αιώνα έχει γεφύρι στη Θεσπρωτία  Ιστορία ενάμιση αιώνα έχει γεφύρι στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου


Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-12-2014 συνεδριάσεως.

1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 500.000,00 με τον Φ.Π.Α.

2. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Βολέτσι», αναδόχου Γεωργίου Μυριούνη, μέχρι την 24-02-2015.

3. Έγκριση απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη στατικής μελέτης αντικατάστασης των στεγών των κτιρίων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 9.850,00 με Φ.Π.Α.

4. Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχου έργων, μελετών και προμηθειών για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2015.

5. Έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης στη θέση «Λύγγος» της 13ης επαρχιακής οδού», προεκτιμώμενης αμοιβής € 9.000,00 με ΦΠΑ κατά τις διατάξεις της παρ. 2στ) του άρθρου 10 του Ν. 3316/2005, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 παρ. 4 του Ν. 3481/2006.

6. Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης των εργασιών για την συλλογή στοιχείων κτηματογράφησης – κτηματολογικού πίνακα του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια» προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.

7. Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.821,14 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου» και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του Διαγωνισμού.

8. Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη συμφερότερης προσφοράς για την προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4 και αναλώσιμων ειδών (μελανιών και toner για fax και εκτυπωτές), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2015 και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.

9. Έγκριση του από 09-12-2014 Πρακτικού της Επιτροπής διεξαγωγής του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη διακίνηση αλληλογραφίας (κοινής) και επείγουσας (ταχυμεταφορές), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

10. Έγκριση των Πρακτικών Νο2/05-12-2014 και Νο3/17-12-2014 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού (διεθνούς) μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητας της για το έτος 2015.

11. Έγκριση διακήρυξης διαγωνισμού με τη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου του έργου «Διαχείριση και Οικονομική Παρακολούθηση στα πλαίσια του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», προϋπολογισμού € 7.500,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του διαγωνισμού.

12. Εκπροσώπηση σε ποινική δίκη, των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου Ελένης Ξενάκη και Βασιλικής Κωστούλα, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

13. Έγκριση αγοράς παραδοσιακών γλυκών ενόψει των επισκέψεων του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων σε Ιδρύματα της περιοχής και έγκριση των σχετικών δαπανών.

14. Έγκριση παράθεσης δεξίωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου για την Πρωτοχρονιά και έγκριση των σχετικών δαπανών.

15. Έγκριση απευθείας ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης στη θέση ΄Παλιουρή΄ της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ, του έργου «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου».

16. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-12-2014 επαναληπτικής δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού») προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ, ο οποίος απέβη άγονος και έγκριση επανάληψης της δημοπρασίας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 22 παρ. 1 του Ν. 3669/2008.

17. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-11-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Τεχνικά έργα στερέωσης ετοιμόρροπων ογκόλιθων ανάντη πρανούς της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α., η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.

18. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Β. Αηδώνης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Αφοί Ν. Λαϊνά Ο.Ε. ΕΔΕ, μέχρι την 20-04-2015.

19. Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, πολυμηχανημάτων (fax) και λοιπού ηλεκτρονικού και μηχανικού εξοπλισμού, για την κάλυψη των αναγκών μηχανοργάνωσης της Π.Ε. Πρέβεζας.

20. Έγκριση παράτασης ισχύος της σύμβασης προμήθειας καυσίμων κίνησης (πετρέλαιο κίνησης-Βενζίνη) για τις ανάγκες της Π.Ε. Πρέβεζας.

21. Έγκριση κατάργησης, τροποποίησης και ανάθεσης νέων δρομολογίων που προέκυψαν από τον ανοιχτό διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2014 - 2015 για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς μαθητών.

22. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 02-12-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Βελτίωση – Αποκατάσταση τμημ. οδού προς οικισμό Μεταβυζαντινής Ουζντίνας (Οσδίνας) Πέντε Εκκλησιών Δ. Σουλίου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.

23. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού (Πλαταριά - Σκορπιώνα - Αργυρότοπος) και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου (Βασιλικός) δήμου Ηγουμενίτσας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132354/4991/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1694/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

24. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου (Παραπόταμος – Νεράιδα δήμου Ηγουμενίτσας) από φερτά υλικά λόγω θεομηνίας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132445/4997/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1695/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

25. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου Μουργκάνας Δήμου Φιλιατών από κατολισθήσεις λόγω θεομηνίας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132342/4990/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1696/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

26. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς Τζούμα Δήμου Φιλιατών από κατολισθήσεις λόγω θεομηνίας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132329/4989/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1697/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

27. Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

28. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 28/1239/15-09-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας.

29. Έγκριση παροχής εξουσιοδότησης στον ΟΑΕΔ – Περιφερειακή Δ/νση Ηπείρου, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, για τις ανάγκες του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ηγουμενίτσας για το έτος 2015.

30. Άσκηση ενδίκων μέσων κατά της αριθμ. 209/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

31. Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 135117/5079/18-12-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις για τον «Καθαρισμό φράγματος Ραγίου από φερτά υλικά λόγω θεομηνίας».

32. Έγκριση δαπανών προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευής μηχανημάτων – οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου–ιατρείου και παντοπωλείου Δήμου Φιλιατων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου–ιατρείου και παντοπωλείου Δήμου Φιλιατων (+ΒΙΝΤΕΟ)

 Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου–ιατρείου και παντοπωλείου του Δήμου Φιλιατων με την παρουσία του υφυπουργού εργασιας, του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, των Δημάρχων Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και Πάργας Σπύρου Παππά, Γιάννη Λώλλου και Αντώνη Νάστα αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Σούλιου Σταύρου Κωσταρά, του προέδρου του ΟΛΗΓ Βασίλη Διαμάντη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, αυτοδιοικητικών παραγόντων και πλήθους κόσμου.
 
Read More »
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου–ιατρείου και παντοπωλείου Δήμου Φιλιατων (+ΒΙΝΤΕΟ) Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου–ιατρείου και παντοπωλείου Δήμου Φιλιατων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Σε λειτουργία σε λίγες ημέρες η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Σε λειτουργία σε λίγες ημέρες η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας της νέας υπερσύχρονης πτέρυγας του νοσοκομείου Φιλιατών και ο διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης, ξενάγησε τον υφυπουργό εργασίας Αντώνη Μπέζα και τα τοπικά ΜΜΕ. 
Στις δηλώσεις του ο Σπύρος Δερδεμέζης και ο Αντώνης Μπέζας, εξέφρασαν την ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, σημειώνοντας πως πλέον το νοσοκομείο Φιλιατών είναι από τα πιο υπερσύχρονα δημοσιά νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε στο βίντεο της http://www.paramythia-online.gr τι συνέβη το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Φιλιατών καθώς και τις δηλώσεις του Αντωνη Μπέζα, του Γιώργου Πατούλη, του Σπύρου Παππά και του Σπύρου Δερδεμέζη:
 
Read More »
Σε λειτουργία σε λίγες ημέρες η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Σε λειτουργία σε λίγες ημέρες η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Δύο (02) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής .

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν να επιχειρούν να μεταβούν λάθρα σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας
Read More »
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατατέθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014
Περιφέρεια Ηπείρου: Κατατέθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων


Η Περιφέρεια Ηπείρου, με εταίρους την Αναπτυξιακή Εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε." (συντονιστής φορέας), την ΕΤΑΝΑΜ A.E., το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΕΘΕΑ, την ΕΨΕΠ, την ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και συνεργαζόμενους φορείς τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, κατέθεσαν στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πρόταση για την λειτουργία περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Για την υλοποίηση του έργου οι παραπάνω φορείς θα ιδρύσουν την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ».

Σκοπός του Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης στην Ήπειρο είναι η υποστήριξη της δημιουργίας, λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, η διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και η εδραίωσή της, μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Κύριοι ρόλοι του Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης είναι οι:

· Πληροφόρηση και ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά και τους σκοπούς της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

· Παρακίνηση και υποστήριξη της σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με την παροχή υπηρεσιών κινητοποίησης, υποστήριξης, και συμβουλευτικής (coaching και mentoring)

· Παροχή υπηρεσιών θερμοκοιτίδας που θα προσφέρουν κοινή επιχειρηματική έδρα, συμβουλευτική στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, κοινή διοικητική και λογιστική υποστήριξη, εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής συμβουλευτικής ή μέρος αυτών κλπ.

Επιπρόσθετα επιδιώκεται:

· η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, μέσω της προώθησης τοπικών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

· η δικτύωση των Κοιν.Σ.Eπ. σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη δημιουργία συστάδων (clusters) κοινωνικών επιχειρήσεων

· η διακρατική συνεργασία με φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας του εξωτερικού

· η υποστήριξη νέων κοινωνικών επιχειρηματιών αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα τύπου ERASMUS νέων κοινωνικών επιχειρηματιών

Ωφελούμενοι του έργου θα είναι 202 άνεργοι (με κάρτα ανεργίας σε ισχύ), οι οποίοι ανήκουν στις Ευάλωτες και Ειδικές Ομάδες Πληθυσμού, και στόχος είναι η ίδρυση και υποστήριξη 19 κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Κατατέθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων Περιφέρεια Ηπείρου: Κατατέθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014 Rating: 5