Ο γυμναστής Κώστας Τζίνης ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Θεσπρωτού

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022
Ο γυμναστής Κώστας Τζίνης ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Θεσπρωτού


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Κωνσταντίνο Τζίνη, ο οποίος εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας με την ιδιότητα του γυμναστή.

Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο και κάτοχος διπλώματος UEFA B’ Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια “The FA Level 1 Introduction to talent” & “The FA Concussions” και διαθέτει πιστοποίηση από την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Έχει θητεύσει ως γυμναστής σε αρκετές ομάδες Γ’ κατηγορίας και έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση αθλητών ποδοσφαίρου την προπονητική επιβάρυνση και φυσική κατάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι γνώστης των νέων τεχνολογιών (GPS, εφαρμογές Scouting κ.λπ.) και εκτός των άλλων έχει εργαστεί στο τμήμα scouting του Ατρόμητου ως scouter Β’ Γαλλίας και Β’ Ισπανίας καθώς και ως αναλυτής στην Δόξα Δράμας.

Η ΠΑΕ Θεσπρωτός τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του.
Read More »
Ο γυμναστής Κώστας Τζίνης ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Θεσπρωτού Ο γυμναστής Κώστας Τζίνης ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022 Rating: 5

“Η ερημοποίηση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την περιοχή μας”

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022
“Η ερημοποίηση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την περιοχή μας”


Άρθρο της Χαρίκλειας Φραγκίσκου* στο περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος» με θέμα: ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

Ανάμεσα στον ποταμό Καλαμά, την οροσειρά της Μουργκάνας και τα ελληνοαλβανικά σύνορα βρίσκεται η κωμόπολη των Φιλιατών.
Στους Φιλιάτες (ή Φιλιάτι για εμάς) διατηρώ εδώ και 40 χρόνια φαρμακείο, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.
Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όσοι δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στους Φιλιάτες είναι σαφέστατα η ερημοποίηση. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι κάποτε η περιοχή μας έσφυζε από ζωή, καθώς αποτελούσε ένα σημαντικό εμπορικό και διακομιστικό κέντρο, με το διάσημο Παζάρι της Πέμπτης και με μόνιμους κατοίκους πάνω από 3500.
Σήμερα είμαστε λιγότεροι από 1500.
Τα 44 παραδοσιακά χωριά του Δήμου Φιλιατών έχουν πλέον μόνο ηλικιωμένους, ενώ στο σχολείο της πόλης (Γυμνάσιο-Λύκειο) των 750 μαθητών σήμερα φοιτούν μόλις 150 παιδιά.
Η δραματική μείωση του πληθυσμού μας είχε ως αποτέλεσμα -εκτός των άλλων- και τη διαρκή μείωση των δρομολογίων ΚΤΕΛ που δυσκολεύει, τους εναπομείναντες κατοίκους των χωριών να έρχονται στο Φιλιάτι.
Βεβαίως η λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου της Θεσπρωτίας, που βρίσκεται στο Φιλιάτι – αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξηςς της πόλης μας και εμποδίζει την πλήρη ερημοποίησή της.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δυστυχώς ένα μεγάλο της δραστηριότητάς μας και του όγκου των πωλήσεων μας εξα­νεμίστηκε. Και αυτό γιατί μία από τις βασικές μας δραστηριότητες, που ήταν η εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών του ελληνικού πληθυσμού που διαμένει στην Αλβανία αλλά και των πολιτών της γείτονας χώρας, διακόπηκε εξαιτίας των lockdowns.
Στα θετικά της πανδημίας ήταν ότι λόγω των αναγκαστικών τηλεδιασκέψεων, το Δ.Σ. του ΠΦΣ και εγώ ως εκπρόσωπος του ΦΣ Θεσπρωτίας είχαμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την επαφή μας με τους συναδέλφους από την Ελλάδα και να είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την ηγεσία του ΠΦΣ για την αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων.
Ακόμη, θεωρώ ότι ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι διευρυμένος και ειδικά σε μικρές κοινωνίες, όπου οι επαφές με τους πολίτες είναι καθημερινές, ενώ πολλές φορές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και επείγοντα περιστατικά
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την πολύτιμη ομάδα μου τις συνεργάτιδές μου που ακούραστες, με πολύ ζήλο και μεγάλη υπομονή κατάφεραν να διαχειριστούν τον αυξημένο όγκο δουλειάς με τη διανομή των self tests και to κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό Covid-19.

* Η Χαρίκλεια (Λίκα) Φραγκίσκου είναι Φαρμακοποιός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας
Read More »
“Η ερημοποίηση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την περιοχή μας” “Η ερημοποίηση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την περιοχή μας” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022 Rating: 5

Υπομονή ως τη ΔΕΘ για το λιμάνι

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022
Υπομονή ως τη ΔΕΘ για το λιμάνι


Λίγες ημέρες υπομονή θα χρειαστεί ώστε να αποκαλυφθεί ο εκλεκτός του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αν και είχε κυκλοφορήσει έντονα ότι οι τρεις προσφορές θα άνοιγαν τη Δευτέρα κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι προσφορές θα γίνουν γνωστές λίγο πριν ή λίγο μετά την πρωθυπουργική επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δηλαδή περί τις 10 Σεπτεμβρίου.
Read More »
Υπομονή ως τη ΔΕΘ για το λιμάνι Υπομονή ως τη ΔΕΘ για το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022 Rating: 5

Οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου γίνονται μικρότεροι

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022
Οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου γίνονται μικρότεροι


Οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου γίνονται μικρότεροι. Από τους 18 συνολικά οι 17 βλέπουν μείωση του πληθυσμού τους, ορισμένοι μάλιστα κατά πολύ. Τα προσωρινά στοιχεία της απογραφής αναδεικνύουν το πρόβλημα της ερήμωσης. Η Ήπειρος μέσα σε δέκα χρόνια έχασε μία πόλη. Είτε το στοιχείο αυτό είναι απολύτως πραγματικό, είτε πλασματικό καθώς η απογραφή συνοδεύτηκε με άρνηση, η επίσημη εικόνα δεν θα αλλάξει για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Και φυσικά η μείωση του πληθυσμού οδηγεί σε λιγότερους πόρους και λιγότερες βουλευτικές έδρες. Όλα αυτά βέβαια θα αποσαφηνιστούν πλήρως με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στο τέλος του έτους.

Στην Ήπειρο δέκα από τους 18 συνολικά δήμους έχουν πληθυσμό κάτω των δέκα χιλιάδων κατοίκων.

Πρόκειται για τους Δήμους Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου, Γεωργίου Καραισκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων, Σουλίου και Φιλιατών.

Ο μικρότερος πληθυσμιακά Δήμος είναι αυτός του Ζαγορίου καθώς ο πληθυσμός του μόλις που ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες.

Στο Νομό Ιωαννίνων ο μοναδικός που βγήκε ενισχυμένος από την απογραφή είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τις μεγαλύτερες απώλειες πληθυσμού έχουν οι Δήμοι Δωδώνης και Πωγωνίου ενώ μείωση έχουν και οι άλλοι πέντε.


Στο Νομό Άρτας είναι αξιοσημείωτη η μείωση πληθυσμού στην πόλη ενώ απώλειες έχουν και οι άλλοι τρεις δήμοι.


Παρόμοια είναι η εικόνα και στο Νομό Θεσπρωτίας αφού λιγότερο πληθυσμό έχει η Ηγουμενίτσα αλλά και οι άλλοι δύο δήμοι.

Στην Πρέβεζα τέλος και οι τρεις δήμοι καταγράφουν λιγότερο πληθυσμό όμως ο Νομός εξακολουθεί να μην έχει Δήμο κάτω των δέκα χιλιάδων κατοίκων.
Read More »
Οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου γίνονται μικρότεροι Οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου γίνονται μικρότεροι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022 Rating: 5

Έξαρση στις τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022
Έξαρση στις τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά σε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία δεχθούν και στην οποία θα τους ζητείται, είτε η χορήγηση, είτε η επιβεβαίωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και των κωδικών τους πρόσβασης με διάφορες προφάσεις όπως π.χ. δήθεν εξέταση αίτησης ή έγκρισης αιτήματος στο FUELPASS ή ENERGYPASS κλπ.

Ήδη έχουν καταγραφεί προσπάθειες εξαπάτησης συναδέλφων σας και τα άτομα που καλούν εμφανίζονται να γνωρίζουν στοιχεία της επαγγελματικής σας δραστηριότητας!

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται ακόμη και σε τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται δήθεν από τραπεζικούς οργανισμούς που επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία σας. Όπως ενημερώνουν τακτικά οι τραπεζικοί φορείς, ουδέποτε θα κληθείτε από αυτούς τηλεφωνικά για να χορηγήσετε τα αυστηρά προσωπικά στοιχεία σας και στοιχεία που αφορούν την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των συναλλαγών σας.

Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι άγνωστοι επικοινωνούν με τις επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας και ζητούν στοιχεία τους, ισχυριζόμενοι ότι διενεργούν ΓΚΑΛΟΠ για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας!

Ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:
1) ΔΕΝ διενεργεί την παρούσα περίοδο καμία έρευνα
2) ΔΕΝ διενήργησε ούτε και διενεργεί ΓΚΑΛΟΠ (δημοσκόπηση)
3) όποτε έχει απευθυνθεί σε εσάς για στοιχεία ή έρευνα, ΠΑΝΤΑ προηγείται ηλεκτρονική ενημέρωσή σας (μέσω εμαιλ και αναρτήσεις στις ιστοσελίδες του φορέα) και παράλληλα με ενημέρωση στον τοπικό τύπο.

Σας προτρέπουμε να διατηρήσετε τα στοιχεία των ατόμων που θα σας καλέσουν, για να τα προωθήσετε άμεσα στην Αστυνομία και σε καμία περίπτωση να μην χορηγήσετε το παραμικρό στοιχείο σας, όσο κι αν ισχυρίζονται ότι είναι επείγον να απαντήσετε αμέσως.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Έξαρση στις τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία Έξαρση στις τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 57χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022
Διακομιδή 57χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 57χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 57χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 57χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2022 Rating: 5

Σελίδες