Ο Μπάμπης Στόκας στο 6ο ACHERON FEST

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


 
To 6ο ACHERON FEST θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου στο φαράγγι του Αχέροντα, με γνωστούς καλλιτέχνες αλλα και τοπικούς τραγουδιστές να βρίσκονται στην σκηνή.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Γλυκής Ποταμιάς, θα εμφανιστούν:

- ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
- ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΣΗΣ
- DE FACTO
- NORMA
- ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
- ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
- ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr
Read More »
Ο Μπάμπης Στόκας στο 6ο ACHERON FEST Ο Μπάμπης Στόκας στο 6ο ACHERON FEST Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, για τα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

Με επιστολή απάντησε η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε καταγγελία tvn κατοίκων των Συβότων Θεσπρωτίας κ.κ. Α. Βαφειάδη και Κ. Τζοβάρα (δείτε εδώ την καταγγελία)
Η απάντηση έρχεται μετά από το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker σχετικά με την καταγγελία για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πιο πολυδιαφημισμένη παραλία των Συβότων Θεσπρωτίας, την Μπέλα Βράκα.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην απάντηση,  πρέπει να έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι αν αντιληφθείτε τα καθημερινά email που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από όλο τον κόσμο για διάφορα θέματα, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν, οπότε η σειρά προτεραιότητας και η διαβάθμιση των εγγράφων είναι δύσκολο και χρονοβόρο έργο. 
Δεν μπορούσαν να αγνοήσουν παράλληλα την κατάσταση σε μια αμιγώς τουριστική χώρα που ανήκει στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείτε ως πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.

Η τελευταία παράγραφο, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους αρμόδιους και υπεύθυνους, για την επίλυση του θέματος. 
Να δούμε πότε οι δικοί μας "άρχοντες" θα ξυπνήσουν και θα πάρουν σοβαρά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, που τους έχουν δώσει προσωρινά οι πολίτες.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

 
Read More »
Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, για τα Σύβοτα Θεσπρωτίας Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, για τα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τελευταίο κτήριο που συνδέεται με τον βιολογικό αυτό της ΔΕΥΑΗ

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016
  
Η Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας (Μ.Β.Κ.), λειτουργεί από το 2004 με ευθύνη της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.

Από τότε ξεκίνησε και οι υποχρέωση (και χρέωση) των ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων , να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Μάλιστα για όσους δεν προχωρούσαν στην άμεση σύνδεση με το δίκτυο, υπήρχε η "δαμόκλειος σπάθη" της επιβολής προστίμου.

Λίγο καιρό μετά, το σύνολο σχεδόν των πολιτών και ιδιοκτητών, συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της ΔΕΥΑΗ

Και ενώ θα περιμέναμε ένα από τα πρώτα κτήρια, εάν όχι το πρώτο δείχνοντας το ... καλό παράδειγμα, που θα συνδεόταν με την αποχέτευση θα ήταν αυτό της ΔΕΥΑΗ, πληροφορηθήκαμε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα, τέλος Ιουλίου του 2016.

12 χρόνια μετά από την ολοκλήρωση της Μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας, το κτήριο της αρμόδιας υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης (στο παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας), συνδέεται επιτέλους και αυτό με το δίκτυο.

Την απόφαση (για την έγκριση του κόστους σύνδεσης) έλαβε στις 11 Ιουλίου 2016 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Και για να υποχρεωθεί να πάρει αυτή την απόφαση, χρειάστηκε αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας    του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 04-7-2016 στην οποία αναφέρεται:   
«Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Υπηρεσία μας   να   προχωρήσει   στην   ανάθεση   της   εργασίας   με   τίτλο:   Σύνδεση   του   παλαιού Δημαρχείου   με   το   αποχετευτικό   δίκτυο,   με   συνολικό   κόστος   682 ,00    ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% ».

Η παραπάνω συμπεριφορά είναι ενδεικτική της παθογένειας και της νοοτροπίας του Ελληνικού Κράτους.

Πιέζουν τους πολίτες να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις, την ίδια ώρα που τα αρμόδια όργανα του κράτους είναι αυτά που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , τις δικές τους αποφάσεις.

Μένει μόνο να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, να μας πληροφορήσουν για το που πηγαίναν μέχρι σήμερα τα λύματα της αποχέτευσης του κτηρίου  του πρώην Δημαρχείου, όπου εδρεύει και η Υπηρεσία Αποχέτευσης.

Εμείς τόσα χρόνια δεν έχουμε δει ποτέ βυτιοφόρο να κάνει εκκένωση σε κάποιο βόθρο της περιοχής.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τελευταίο κτήριο που συνδέεται με τον βιολογικό αυτό της ΔΕΥΑΗ Ηγουμενίτσα: Τελευταίο κτήριο που συνδέεται με τον βιολογικό αυτό της ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Πλαταριά: Live & Karaoke σήμερα στο Maroken

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Read More »
Πλαταριά: Live & Karaoke σήμερα στο Maroken Πλαταριά: Live & Karaoke σήμερα στο Maroken Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO)

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016Γιατί τα όνειρα των παιδιών μας για σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό θέλουν την κατάλληλη και προσιτή οικονομικά υποστήριξη!!

Γιατί με πολύ κόπο, συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια οικοδόμησαν τη φήμη του «Σχολείου των επιτυχιών», φήμη η οποία ξεπέρασε τα όρια του Νομού, μιας και συχνά κατατάχθηκαν ανάμεσα στα πρώτα σχολεία σε επιτυχίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις πανελλαδικά ( σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ).

​Σήμερα, το 2016, το Γυμνάσιο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προσφέρει:
☞ την ασφάλεια που κάθε γονέας επιθυμεί να αισθάνεται για το παιδί του
☞ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, ώστε να διαμορφωθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για το μέλλον ( ιδιαίτερα στα βασικά μαθήματα )
☞ απόκτηση βασικών εφοδίων ( πτυχίων στις ξένες γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες )
☞ ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων ( αθλητικών, οικολογικού περιεχομένου, φιλανθρωπικής δράσης, κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης και άλλων )
☞ ουσιαστική επαφή με το χώρο των «γραμμάτων και τεχνών» και γενικά του πολιτισμού.


​Από την άλλη, το Λύκειο των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων» προετοιμάζει συστηματικά, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αξιοποιώντας το έμπειρο, δοκιμασμένο ( επί πολλά χρόνια ), πλήρως καταρτισμένο και απόλυτα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα άρτια συγγράμματα και γενικά το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται στους μαθητές, τα 3-ωρα διαγωνίσματα ( που εξοικειώνουν το μαθητή με την πραγματικότητα των εξετάσεων ), την κάθε είδους συμπαράσταση στα παιδιά.

​Κι όμως, η προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης κι επαύξησης των παρεχόμενων υπηρεσιών δε σταματά εδώ. Ήδη εδώ και λίγα χρόνια αναπτύσσεται συνεργασία με ειδικούς φορείς, προκειμένου όσοι μαθητές το επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. 
 
Read More »
Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO) Γιατί ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ: (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: OSTRIA με Κάτσινο και OSTRIA με Λώλο (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

Οι δύο αεροφωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Η πρώτη είναι επί της Δημαρχίας Κάτσινου και η δεύτερη επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής Λώλου.

Πρόκειται για τον χώρο του καλοκαιρινού μπαρ OSTRIA στην παραλία του Δρεπάνου, που πλέον θυμίζει γιαπί.

Εύκολα, συγκρίνοντας τις δύο φωτογραφίες, μπορούμε να πούμε πως κάθε πέρσι και καλύτερα.

Η "ανάπτυξη" ήρθε και δυστυχώς θα μείνει μέχρι και το 2019... 


Read More »
Ηγουμενίτσα: OSTRIA με Κάτσινο και OSTRIA με Λώλο (ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: OSTRIA με Κάτσινο και OSTRIA με Λώλο (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Κωνσταντίνος Κουφός το Σάββατο στο Balux PoolBar

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Ο Κωνσταντίνος Κουφός (personas) που μας χορεύει ολο το χειμώνα με την πιο ωραία στην Ελλάδα(τικα τακα) και το μετρω αντίστροφα(54321) έρχεται στο Balux PoolBar στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 30 Ιουλίου.
Μαζί του ο Kώστας Μηλιωτάκης στα πλήκτρα να συμβάλλει με την τεράστιά του εμπειρία στο LIVE.
Ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα καλοκαιρινή βραδυά γεμάτη κέφι και ενέργεια!!!
Το Balux PoolBar είναι προορισμός τελικά!!
Είσοδος:10 ευρω με ποτό
Τηλ. κρατήσεων:6972320961

Hosted & promoted by DJ Runner and Dj_Abart
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Κωνσταντίνος Κουφός το Σάββατο στο Balux PoolBar Ηγουμενίτσα: Ο Κωνσταντίνος Κουφός το Σάββατο στο Balux PoolBar Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 47χρονος για διακίνηση κοκαΐνης

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (28-07-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σχετικά με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, ο 47χρονος να προμηθεύει 39χρονο ημεδαπό, με μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,7) γραμμαρίων, έναντι χρηματικού ποσού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 47χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (2,3) γραμμαρίων,
 • τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6,7) γραμμαρίων,
 • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • νάιλον σακουλάκια που χρησιμοποιούσε για να διαμοιράζει τα ναρκωτικά,
 • το χρηματικό ποσό των (870) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
 • δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση των συναλλαγών ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 39χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής (tazer) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 47χρονος για διακίνηση κοκαΐνης Συνελήφθη 47χρονος για διακίνηση κοκαΐνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Στο Κεφαλοχώρι Φιλιατών αποκαλύφθηκε οικογενειακός κιβωτιόσχημος τάφος με πλούσια κτερίσματα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

  Ο Φιλανδός διδάκτορας της αρχαιολογίας Mr. Bjorn Forsen εκτιμά ότι το πιθανότερο να ήταν τάφος ενός εκ των μελών της Βασιλικής οικογένειας του Κάστρου, γιατί συνηθίζονταν στους Ελληνιστικούς χρόνους οι ανώτεροι Αξιωματούχοι του Παλατιού να θάβονται στο σημείο του θανάτου τους. 
 
Στο νότιο τμήμα του ήταν συγκεντρωμένες πήλινες τεφροδόχοι και άλλα μεγάλα αγγεία, ενώ ανάμεσα και εν μέρει κάτω από αυτά βρίσκονταν πήλινα μυροδοχεία, λυχνάρια και άλλα μικρότερα κτερίσματα. 
 
Στο κέντρο του εδράζονταν πήλινη τεφροδόχος και λίθινη κάλπη, ενώ από το βόρειο τμήμα του προέρχονταν τα πρωιμότερα ευρήματα. 
 
Ο τάφος περιείχε έξι συνολικά ταφές - καύσεις με 53 συνολικά πήλινα αγγεία και μεταλλικά κτερίσματα, μεταξύ των οποίων πολύτιμα χρυσά κοσμήματα. 
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα η πρώτη χρήση του τάφου τοποθετείται στο α' μισό του 2ου και τις αρχές του 1ου αιώνα π.Χ. 
 
Read More »
Στο Κεφαλοχώρι Φιλιατών αποκαλύφθηκε οικογενειακός κιβωτιόσχημος τάφος με πλούσια κτερίσματα Στο Κεφαλοχώρι Φιλιατών αποκαλύφθηκε οικογενειακός κιβωτιόσχημος τάφος με πλούσια κτερίσματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Συνελήφθη, χθες (29-07-2016) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Από το Μακρυγιάλι μέχρι το Δρέπανο και την Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Γιατί τα όνειρα σε τούτο τον τόπο δεν "περιορίζονται". 
 
Πέρα από το άγχος της καθημερινότητας, υπάρχει ένας κόσμος μαγικός όπου οι στιγμές και οι εικόνες προσφέρονται απλόχερα. 
 
Άδραξε λοιπόν την ημέρα και δες τι σε περιμένει εκεί έξω. 
 
Ζήσε τη στιγμή, γιατί τελικά αυτή θα μείνει να σε συνοδεύει για μια ζωή! 
 
Ζήσε!
 
Read More »
Από το Μακρυγιάλι μέχρι το Δρέπανο και την Ηγουμενίτσα Από το Μακρυγιάλι μέχρι το Δρέπανο και την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

IFLY: Η εταιρία του Παραμυθιώτη Γεώργιου Βέρμπη που πρωτοπορεί στις VIP αερομεταφορές

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

 
 
Η IFLY, εταιρία με διευθύνοντα σύμβουλο τον Θεσπρωτό (από το Πόποβο Παραμυθιάς) Γεώργιο Βέρμπη, έναν πολύ σοβαρό και αξιόπιστο επιχειρηματία, εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για ένα μεγάλο εύρος πτητικών αναγκών, όπως ενοικίαση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, εναέριες ξεναγήσεις, εκτέλεση δημοσίων μεταφορών.

H εταιρία έχει διακριθεί, γιατί λειτουργεί με καθαρά ποιοτικά κριτήρια και σε άψογο επίπεδο επαγγελματισμού. Ειδικότερα εξασφαλίζει ταχεία, ασφαλή και αποτελεσματική μετακίνηση, διαθέτοντας ή επιλέγοντας κορυφαία αεροσκάφη νεότερης τεχνολογίας, έμπειρους χειριστές, εξειδικευμένο προσωπικό εδάφους και σύγχρονες εγκαταστάσεις συντήρησης.

Στο πελατολόγιό συγκαταλέγονται κορυφαία ονόματα του διεθνούς star-system, καθώς και ονόματα του ελληνικού και διεθνούς εφοπλιστικού χώρου, όπως ο Christiano Ronaldo (στην φωτογραφια), η Shakira, ο James Cameron, η Pamela Anderson, ο Brian Ferry, η Chloe Kardashian, ο Tom Hanks, ο Ron Dennis, ο Robert de Niro, κ.α

Η εταιρία πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις, σε καθημερινή βάση, σε όλους τους προορισμούς της Ελλάδος, αλλά και σε προορισμούς γειτονικών χωρών. Ακόμη, συνεργάζεται με εγχώριους και επιχειρηματικούς ομίλους του εξωτερικού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιτυχώς στον τομέα του τουρισμού.
 
Read More »
IFLY: Η εταιρία του Παραμυθιώτη Γεώργιου Βέρμπη που πρωτοπορεί στις VIP αερομεταφορές IFLY: Η εταιρία του Παραμυθιώτη Γεώργιου Βέρμπη που πρωτοπορεί στις VIP αερομεταφορές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016Σήμερα Παρασκευή 29-07-201 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 • Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
 • Ενημέρωση για την συνάντηση των μελών Π.ΕΠ.ΙΣ. όλων των Περιφερειών, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου 2016.
 • Ενημέρωση για την εξέλιξη της διοργάνωσης ημερίδας σχετικής με προγράμματα αγροτικά και την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Άρτα σε συνεργασία με τα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων (γρ. Γεν. Γραμματέα) και τον Θεματικό Αντ/χη κ. Κατέρη, και β) προγραμματισμός επισκέψεως της Π.ΕΠ.ΙΣ. στους χώρους που δραστηριοποιούνται γυναίκες, συνεταιρισμοί, αγροτικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο και προβολή αυτών κλπ.
 • Ενημέρωση των μελών για την ενεργοποίηση των δράσεων αναφορικά με την ευαισθητοποίηση για τα θέματα ισότητας στην εκπαίδευση.
 • Ενημέρωση από εκπροσώπους των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών Ηπείρου

Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Συνεδριάζει σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

1η Γιορτή Πολιτισμού "Μάνα Μουργκάνα"

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Η Ομοσπονδία Μουργκάνας εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό, με την διοργάνωση της «1ης Γιορτής Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ». Μια κορυφαία εκδήλωση ανάδειξης των χωριών της Μουργκάνας, μέσα από την πολιτιστική της ταυτότητα και παράδοση, τον φυσικό της πλούτο, τους ανθρώπους της.

Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αρωγούς τις Αδελφότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών της Μουργκάνας, αλλά και καταξιωμένους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, με προεξέχοντα τον κ. Αντώνη Τσάβαλο που μας τιμά ιδιαίτερα έχοντας αναλάβει την σκηνοθεσία της κεντρικής μας εκδήλωσης.

Ελπίζουμε να αγακαλιάσετε όλοι αυτές τις εκδηλώσεις τόσο ζεστά όσο και οι άνθρωποι του τόπου μας που εργάζονται εθελοντικά για την πραγματοποίησή τους.

Καλή αντάμωση στη "Μάνα Μουργκάνα"!!!ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ*

ΤΡΙΤΗ 09/08:
Έναρξη
1η Γιόρτη Πολιτισμού «Μάνα Μουργκάνα»

Κεφαλοχώρι (Γλούστα)
Ώρα 20.30


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/08:
«Μέρα-Νύχτα στη Μουργκάνα»
Έκθεση Φωτογραφίας
Λ. Τζάνης, Γ. Μαλαμίδης - Κ. Τσέκας

Καλλιθέα (Τσαρακλιμάνι)
Ώρα 20.30
(Η έκθεση θα περιοδεύει στα χωριά της περιοχής μας μέχρι τις 20/8/2016)


ΠΕΜΠΤΗ 11/08:
«Η Μουργκάνα αφηγείται»
Μουσική, τραγούδι, χορός, πολυφωνική ερμηνεία, θεατρικό δρώμενο
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσάβαλος

Λεπτοκαρυά (Μποντίζντα)
Ώρα 21.00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/08:
«Στην κορυφή της Μουργκάνας»
Πεζοπορία, Αστροπαρατήρηση, Διανυκτέρευση
Λ. Τζάνης, Γ. Μαλαμίδης - Κ. Τσέκας

Λιάς
Ώρα 18.30


ΚΥΡΙΑΚΗ 14/08:
«River Party@Lagavitsa»
Ημερήσιο Πάρτυ Νεολαίας
@dexx: Jay Madox

Λίστα (Κεφαλόβρυσο)
Ώρα 12.30


ΤΡΙΤΗ 16/08 & ΤΕΤΑΡΤΗ 17/08
Τουρνουά Μπάσκετ

Κεραμίτσα & Λίστα
Ώρα 18.30


ΤΕΤΑΡΤΗ 17/08: «Συγγραφείς της Μουργκάνας»
Παρουσίαση συγγραφέων του τόπου μας

Αράχωβα (Ριζό)
Ώρα 20.30


ΠΕΜΠΤΗ 18/08: «H αλεπουδίτσα στη Μουργκάνα»
Παραμυθοανάγνωση και Μικρογλυπτική
Ευαγγελία Στάθη, Θωμάς Κρομμύδας

Γαρδίκι
Ώρα 18.00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/08: «Μνημεία της Μουργκάνας»
Αρχαιότητες & Βυζαντινά Μνημεία
Χριστίνα Γκάνια
Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, Ηγούμενος Μονής Γηρομερίου

Ραβενή
Ώρα 20.30


* Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.mana-mourgana.net
Read More »
1η Γιορτή Πολιτισμού "Μάνα Μουργκάνα" 1η Γιορτή Πολιτισμού "Μάνα Μουργκάνα" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος με 12,5 κιλά κάνναβης

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Συνελήφθη, εχτές (28-07-2016) το πρωί στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Μεταμόρφωσης), στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από έλεγχο που έγινε στον 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου που έγινε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, προέκυψε ότι ο 24χρονος επιβάτης μετέφερε στις αποσκευές του, δώδεκα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12.550) γραμμάριων.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 24χρονος με 12,5 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 24χρονος με 12,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Στη σύλληψη ενός 69χρονου διακινητή αλλοδαπών και δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες προχθές, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας . 
 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα και είχε προορισμό το εξωτερικό, ως οδηγός ενός επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, το οποίο μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Ξεκινάει σήμερα η 1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 1η έκθεση αγροτικών Ηπειρώτικων προϊόντων που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, στο λιμάνι, το τριήμερο 29, 30 και 31 Ιουλίου 2016. Την έκθεση διοργανώνει Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα έχει στο επίκεντρο της τοπικά προϊόντα της Ηπείρου (γαλακτοκομικά προϊόντα, αρωματικά φυτά, λαχανικά, φρούτα κ.α.). Για να εκθέσει κάποιος παραγωγός τα προϊόντα του είναι δωρεάν. Συνδιοργάνωνες της έκθεσης είναι ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσα και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
Οι εκθέτες που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή είναι αρκετοί και το ενδιαφέρον από τον κόσμο ιδιαίτερα μεγάλο. Τα οφέλη για τους ίδιους τους εκθέτες είναι πολλά αφού θα διευρύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και θα κοινοποιήσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι στον Αϊ Γιώργη στα Σύβοτα.
Οι παραγωγοί της Ηπείρου θα είναι στα καλύτερά τους και θα είναι όλοι εκεί!
Ημέρες & ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 29 Ιουλίου  19:00-24:00
Σαββάτο 30 Ιουλίου  19:00-24:00
Κυριακή 31 Ιουλίου  19:00-24:00
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στην έκθσεση:
Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
www.ktinotrofoithesprotias.gr
Ηγουμενίτσα τηλ. 6945575361
Read More »
Ξεκινάει σήμερα η 1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα Ξεκινάει σήμερα η 1η Έκθεση Αγροτικών Ηπειρώτικων Προϊόντων στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Κωστούλα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016
ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΑ
Πρόσωπα όμορφα κοριτσιών-γυναικών του κόσμου, ως «ορατές ή αόρατες μάσκες», κρύβοντας την κάθε μορφή βίας…
Ίδιο μέγεθος καμβά για όλα τα πρόσωπα = όλες οι γυναίκες του κόσμου ίσες
Λευκό φόντο = σημασία το πρόσωπο και όχι το γύρω από αυτό περιβάλλον
Σκληρές γραμμές χωρίς απλωμένα χρώματα = σκληρό αυτό που αφηγείται η κάθε γυναίκα
Ανφάς (κατά πρόσωπο, μπροστά) πρόσωπα = κάθε γυναίκα αφηγείται την ιστορία της / συγχρόνως και ο θεατής την κοιτάει κατάματα, για να μπορεί να του αφηγηθεί την ιστορία της, ο θεατής να την συναισθανθεί, να συγκινηθεί… εξάλλου συγκίνηση σημαίνει: συν-κίνηση: δηλαδή και οι δυο πλευρές κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση…

Τέχνη για τον άνθρωπο ή τέχνη για τη τέχνη;
Τέχνη ενάντια σε φόρμες, τεχνικές και ωραιοποιήσεις ή τέχνη «αριστούργημα» εξαγνισμένη ως πολύτιμο πράγμα αξίας για να την κρεμάσεις;


Όταν οι κοινωνικές-πολιτικές επιστήμες και του πολιτισμού, εμπλέκονται-συνεργάζονται με την τέχνη, δεν γίνεται να προκύψει τίποτα άλλο παρά η τέχνη που αφορά τον άνθρωπο του κόσμου.

Το να ζεις είναι το σπανιότερο πράγμα του κόσμου. Οι περισσότεροι απλώς υπάρχουν. Η ζωή πρέπει να βιώνεται ως τέχνη…

Σημασία έχει η ικανότητα του ανθρώπου να εστιάζει σε πρόσωπα και καταστάσεις. Να τους χαρίζει το πολύτιμο δώρο της προσοχής, δίχως να προσπερνάει. Η αδιαφορία σκοτώνει τον κόσμο. Αντιθέτως η προσοχή μπορεί να αποκαταστήσει τη ζωή.

Πάνω απ` όλα να μπορεί να νιώθει βαθιά μέσα του οποιαδήποτε αδικία διαπράττεται εναντίον οποιουδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου… η πιο όμορφη ιδιότητα ανθρώπου-επαναστάτη… 
Πέτρος Κωστούλας
Read More »
Έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Κωστούλα στην Ηγουμενίτσα Έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Κωστούλα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Ερώτηση με την οποία ζητείται λεπτομερής ενημέρωση για τις ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με την προστασία της ελληνικής φέτας κατά τη διαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Ν. Αφρικής κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και συνυπέγραψε ο Β. Γιόγιακας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης (σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων):

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Με τη γνωστή πρακτική μετάθεσης ευθυνών επιχειρείτε να ¨κουκουλώσετε¨ τα τραγικά σας λάθη στη συμφωνία με τη Νότια Αφρική για την προστασία της φέτας».

Ο κ. Αποστόλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή (15/7/16), προς το τέλος της ομιλία του έκανε ξεκάρφωτη αναφορά και στη συμφωνία με τις Τρίτες Χώρες λέγοντας «...κάνουμε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, ιδιαίτερα τη ΦΕΤΑ, μέσα από τις Συμφωνίες που έχετε μονογράψει (ΣΣ εννοώντας την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας), οι οποίες μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό. Όμως εμείς αντιστεκόμαστε»!

Επίσης, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, σε αναφορά που είχα καταθέσει με αφορμή σχετική επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Γαλακτοκομικών Προϊόντων, μου απέστειλε απάντηση (αριθ. πρωτ. 73400/11-07-2016) που απάντηση στις ανησυχίες των παραγωγών δεν δίνει..

Τα παραπάνω, όπως και το απίστευτο αλαλούμ στο οποίο θα αναφερθώ στη συνέχεια, επιβεβαιώνουν δυστυχώς όσα επανειλημμένα έχω καταγράψει και καταθέσει επίσημα για την επί ενάμιση χρόνο εξοργιστική καθυστέρηση να... ασχοληθούν με το μείζον αυτό θέμα και την πρωτοφανή ολιγωρία τους στις όποιες διαπραγματεύσεις.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι κατά την πάγια πρακτική της σημερινής Κυβέρνησης, επιχειρείται και σ' αυτό το ζήτημα που ¨καίει¨ τους αιγοπροβατοτρόφους μας και αφορά την ίδια την εθνική μας οικονομία, να μετατεθούν οι δικές τους αυταπόδεικτες ευθύνες, στην... προκάτοχο Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Ενισχύεται δε αυτή η πεποίθηση και από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, που λέει στην απάντησή της ότι «... η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων...» χωρίς να αναφέρει πότε έγινε αυτό, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στην Κομισιόν για μη τήρηση των ευρωπαϊκών ¨κόκκινων γραμμών¨.

ΕΠΕΙΔΗ, περίτρανη απόδειξη της απίστευτης καθυστέρησης και ολιγωρίας τους είναι, ότι η πρώτη σύσκεψη στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας, συνεκλήθη στις 4 Μαρτίου 2016, ενώ η πρώτη κοινή επιστολή των δύο συναρμόδιων Υπουργείων προς την Κομισιόν εστάλη την 1ηΑπριλίου 2016. Καθώς επίσης το γεγονός ότι στα συμβούλια Υπουργών Γεωργίας στις 16 Μαρτίου και 16 Νοεμβρίου του 2015, στα οποία συζητήθηκαν οι διεθνείς συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με Τρίτες Χώρες, ο κ. Αποστόλου που συμμετείχε, δεν αντέδρασε ως όφειλε, μη κάνοντας ούτε νύξη για την συγκεκριμένη συμφωνία...

ΕΠΕΙΔΗ, μέσα σ' αυτό το αλαλούμ, από τη μια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυριζόταν αρχικά ότι η συμφωνία είχε – δήθεν – κλείσει τον Μάρτιο του 2014, αργότερα... μετέθεσε την ημερομηνία στον Σεπτέμβριο του 2014. Αλλά ο Αναπληρωτής του στη Βουλή... προτίμησε άλλη ημερομηνία – τη 15η Ιουλίου 2014 – κατά την οποία δήθεν ¨η χώρα μας μονόγραψε αυτή τη συμφωνία¨ και ενώ, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας, στην απάντησή του... δεν γνωρίζει (!!) πότε έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις...

ΕΠΕΙΔΗ, εάν η Συμφωνία είχε κλείσει το 2014, πώς γίνεται σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να δηλώνει στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας για ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ το οποίο ετοιμάζεται να υπογράψει η Ε.Ε. με την Νότια Αφρική (Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Υπ. Α.Α.Τ στις 14.4.2016). Και στο συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας του Μαΐου του 2016, ο ίδιος να μιλάει (πάλι) για συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η Ε.Ε. με τη Νότια Αφρική (Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. 17.5.2016)...

ΕΠΕΙΔΗ, στις 13/5/2016 η ολλανδική Προεδρία, ενημέρωσε τα κράτη – μέλη ότι, η υπογραφή της συμφωνίας δεν μπορεί να προχωρήσει, αν δεν συμφωνήσουν όλα του κράτη – μέλη. Άρα υπήρχε ακόμη χρόνος για διαπραγμάτευση που αφέθηκε να χαθεί αναξιοποίητος.

ΕΠΕΙΔΗ, από τις 30 Ιουνίου στη Βουλή, τόνιζα ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για βελτίωση της συμφωνίας, και εφιστούσα την προσοχή, επικαλούμενος πληροφορίες από ευρωβουλευτές μας, ότι «στις 10/6/2016 απεστάλη από την Κομισιόν σε όλες τις χώρες-μέλη για υπογραφή, το τελικό σχέδιο απόφασης για τη συμφωνία για αποδοχή με τη ¨σιωπηρή διαδικασίᨻ - όπως λέγεται στην κοινοτική ορολογία με ημερομηνία λήξης την 15/6/16, αλλά σφύριζαν αδιάφορα...

ΕΠΕΙΔΗ, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες των ευρωβουλευτών μας, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά – σύμφωνα με την απάντηση του Γενικού Γραμματέα Οικονομίας, - στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων της 1ης Ιουνίου 2016, «η Ελλάδα ήρε, (ΣΣ δηλαδή απέσυρε) την επιφύλαξη για την υπογραφή της συμφωνίας», - αποδεχομένη αυτήν χωρίς καμία αντίρρηση»...

ΕΠΕΙΔΗ, δεν συμπεριελήφθη τελικά το Κείμενο Δήλωσης της Ελλάδας στη Συμφωνία αλλά μόνο η Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – γι' αυτό άλλωστε και ο Υπουργός στο Δελτίο Τύπου της 07/06/2016 (στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α. & Τ.) δεν αναφέρεται καθόλου σ' αυτό, αποσιωπώντας αιδημόνως ότι έχασε μια ακόμα μάχη στις Βρυξέλλες...

ΕΠΕΙΔΗ, έτσι εξηγείται η ¨περίεργη¨ στάση της Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, να τερματίσει άρον - άρον τη συζήτηση στις 30/06/2016 για το συγκεκριμένο θέμα, με το πρωτάκουστο ¨επιχείρημα¨ ότι λόγω της Συνεδρίασης της Ολομέλειας θα πρέπει να διακοπεί η συζήτηση...

ΕΠΕΙΔΗ στην ίδια Επιτροπή, ο Υπουργός Α.Α. & Τ. δεν τόλμησε να παραδεχθεί ότι είναι αυτός που μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας, άναψαν το πράσινο φώς στην Κομισιόν να προχωρήσει η Συμφωνία με τη Ν. Αφρική χωρίς να διατυπώσουν – ούτε για τα προσχήματα – την παραμικρή διαφωνία...

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός:

1. Γιατί δεν ανακοινώνει επισήμως την αποδοχή και υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ – Ν. Αφρικής και πότε επιτέλους θα καταθέσει στη Βουλή – όπως επίμονα έχω ζητήσει και όπως υποχρεούται:
* όλα τα έγγραφα των ετών 2013, 2014, 2015 και 2016 που αφορούν στην υπόθεση αυτής της συμφωνίας.
* την επιστολή των δύο Γενικών Γραμματέων (Υπ.ΑΑΤ και Οικονομίας) προς την Κομισιόν για το ίδιο θέμα την οποία επικαλέστηκε και – βέβαια – την επιστολή της Κομισιόν η οποία προφανώς προηγήθηκε και στην οποία υποχρεώθηκαν να απαντήσουν οι Γραμματείς.

2. Αν και πότε – για να λάμψει η αλήθεια – θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο το έγγραφο που με ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπογραφή θα ¨αποδεικνύει¨, υποτίθεται, τον ψευδή ισχυρισμό ότι επί της προηγούμενης Κυβέρνησης μονογράφηκε αυτή η συμφωνία. 3. Πότε σκοπεύουν να φέρουν στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία – και το αργότερο, βέβαια, μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016 - όπως ζητάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Γαλακτοκομικών Προϊόντων και όπως, κυρίως, απαιτούν οι παραγωγοί μας, για να πληροφορηθούν επιτέλους, τί μέλλει γενέσθαι, και ποιοι και πώς υπερασπίζονται τον ιδρώτα τους, το εισόδημα και την επιβίωσή τους.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΙΛΩΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Το facebook ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την δυνατότητα της επανασύνδεσης μετά από 50 και πλέον χρόνια, των παλιών φίλων και συμμαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Τάσου Βασιάδη και Τάκη Χονδρογιάννη.

Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο φίλοι ακολούθησαν συναφείς διαδρομές, γιατρός ο ένας, φαρμακοποιός ο άλλος, με κοινούς φίλους και συνεργάτες και με παράλληλες παρουσίες στούς ίδιους τόπους, δεν δόθηκε η αφορμή της επαναγνωριμίας και επανασύνδεσης τους,

Αυτή η ευκαιρία δόθηκε τυχαία μετά από ερέθισμα που προέκυψε στο διαδίκτυο.

Ως αφιέρωμα αυτής της επανασύνδεσης αναρτώνται οι συγκεκριμένες φωτογραφίες εποχής με επίκεντρο το περίφημο ποδήλατο του Τάκη, με το οποίο τόσο ο ίδιος όσο και φίλοι του έκαναν τις βόλτες τους στην παραλία της Ηγουμενίτσας του 1963.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με την παιδική φωτογραφική μηχανή τύπου sabina του Τάσου Βασιάδη, που είχε αγοραστεί με το ποσό των 40 δραχμών, που ήταν τα έσοδα από τα κάλαντα των Χριστουγέννων της χρονιάς, αλλά και από τον κοινό φίλο και συμμαθητή Σωτήρη Γεωργούλη και τον Τάκη Χονδρογιάννη.
 
Αναστάσιος Βασιάδης
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΙΛΩΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΙΛΩΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή μοτοποδηλάτου

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Συνελήφθη, προχθές (26-07-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να κατέχει δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα από την πόλη των Ιωαννίνων.

Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή μοτοποδηλάτου Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή μοτοποδηλάτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 1 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β’ τρίμηνο 2016 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2016.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ανάληψη υποχρέωσης καταβολής οφειλών προς Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζομένους και προς τρίτους του πρώην ΝΠΙΔ «ΚΕΔΗ» που τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Μίσθωση μετά από διαγωνισμό ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Νέας Σελεύκειας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας μίσθωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις εργατικές κατοικίες Νέας Σελεύκειας, εξ αιτίας του άγονου διαγωνισμού που προηγήθηκε.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας μίσθωση λειτουργίας τροχήλατης καντίνας στο Δρέπανο (πόστο 1) εξ αιτίας του άγονου διαγωνισμού που προηγήθηκε.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Διάθεση πίστωσης για υλοποίηση της εκδήλωσης “Γιορτή λαδιού” στην T.K. Πέρδικας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έκφραση γνώμης για ένταξη περιοχών στο δίκτυο «NATURA 2000».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Δήμων Ηγουμενίτσας – Σουλίου – Φιλιατών.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 8.179,10τμ, που αποτελεί μέρος του με αριθμό 1575 τεμαχίου στη θέση «Λούτσα» Αγροκτήματος Πέρδικας Διανομής έτους 1956 Αναμόρφωσης έτους 1972 στην Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 6.991,03τμ, που αποτελεί μέρος του με αριθμό 1257 τεμαχίου Αγροκτήματος Συβότων Διανομής έτους 1958 στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, για την μη εκμίσθωση έκτασης εμβαδού Ε= 5.951,91τμ που αποτελεί μέρος του με αριθμό 395 τεμαχίου Αγροκτήματος Συκοχώρι – Καρτέρι Διανομής έτους 1957 της Τ.Κ. Καρτερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Σωτήριος Μήτσης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Έκφραση γνώμης για την ανανέωση απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) που αφορά στην εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών στη θέση «Καμίνια» της Τ.Κ. Γεροπλατάνου ΔΕ Παραποτάμου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου την εταιρεία «Ε. & Τ. ΔΗΜΟΣ Ε.Ε.»
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Καθορισμός διαδικασίας ανάθεσης μελέτης με τίτλο: “Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Καθορισμός διαδικασίας ανάθεσης μελέτης με τίτλο: “Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Δημιουργία αυτοτελούς γραφείου εφαρμογής των Κανονιστικών Αποφάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε (5) ημερομίσθια για τον μήνα Αύγουστο 2016, για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Υποβολή πρότασης, ως εταίρος, στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPA II, “Greece –Albania 2014-2020”», -Άξονας Προτεραιότητας: 1.Προστασία του Περιβάλλοντος, Βιώσιμες Μεταφορές και Δημόσιες Υποδομές. -Ειδικός Στόχος: 1.1. Ενίσχυση των Διασυνοριακών Υποδομών στις Μεταφορές, τα Ύδατα και τη Διαχείριση Αποβλήτων.
Τίτλος πρότασης: «SmArt Fleet managEment Telematics – SAFETy».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 25χρονος αλλοδαπός κρύφτηκε στα ημιαξόνια φορτηγού

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016
 
 
Ένας 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στην πύλη είσοδο στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. 
 
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω εντοπίσθηκε κρυμμένος στα ημιαξόνια Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 25χρονος αλλοδαπός κρύφτηκε στα ημιαξόνια φορτηγού Ηγουμενίτσα: 25χρονος αλλοδαπός κρύφτηκε στα ημιαξόνια φορτηγού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας για παραβίαση δικαστικής απόφασης

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016


Συνελήφθη, προχθές (27-07-2016) το μεσημέρι στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 64χρονος ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης που αφορά παύση λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας για παραβίαση δικαστικής απόφασης Σύλληψη ημεδαπού στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας για παραβίαση δικαστικής απόφασης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες