Τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015
Τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον περιφερειακό δρόμο της Ηγουμενίτσας.
 

Ο οδηγός του οχήματος που βλέπεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Ράδιο Ηγουμενίτσα, για άγνωστους λόγους, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να καταλήξει πάνω στο διαχωριστικό κράσπεδο και να προσκρούσει σε πινακίδες σήμανσης.

Από το τροχαίο ατύχημα δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές στο ΙΧ.

 

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ : Τραγική η κατάσταση στο 628 Τ/Π στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ : Τραγική η κατάσταση στο 628 Τ/Π στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

«Η κατάσταση είναι τραγική σε αυτό που ζούμε καθημερινά.
Καταρχήν, έχουμε να πάρουμε έξοδο 70 μέρες και πάνω επειδή δεν έχουμε στρατιώτες για τις υπηρεσίες και δεν κλείνουν καμιά. 
Οι ΕΠ.ΟΠ. δεν κάνουν υπηρεσίες. 
Μπαίνουν το πρωί και το μεσημέρι φεύγουν, ενώ παίρνουν απαλλαγές κανονικά.
Μας φέρονται λες και δεν... είμαστε άνθρωποι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν κάνουν πραγματικά τίποτε.
Όλοι αδιαφορούν για τους στρατιώτες. 
Επίσης, βγαίνουμε έξω μόνο με υπηρεσιακό για δύο (2) ώρες και αυτό όταν δεν είμαστε εξαντλημένοι από τις αδιάκοπες υπηρεσίες.

Το φαγητό είναι χάλια. 
Πολλές φορές δεν τρώγεται καν. 
Το Κ.Ψ.Μ δεν έχει μέσα σχεδόν τίποτε και ανοίγει πολύ σπάνια αφού ο συνάδελφος εκεί δίνει και αυτός υπηρεσίες κανονικά, όπως και ο μάγειρας μαζί με το γιατρό, ενώ παρ’ όλα αυτά επαναλαμβάνουμε κανένας ΕΠ.ΟΠ. δε δίνει υπηρεσία.
Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε νερό να πιούμε, ενώ τον καφέ το πρωί τον έχουμε ξεχάσει.

Είμαστε κανονικά εργάτες: συνεχώς κάθε πρωί αγγαρείες μόνο οι φαντάροι και μετά κάθε μέρα υπηρεσία.
Δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση μας κανένας ανώτερος.
Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι κοριούς και πολλοί ξυπνάνε γαζομένοι τα πρωινά.
Είναι ένα στρατόπεδο γεμάτο προβλήματα, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.
Η επιστολή μας δεν στοχεύει στην τιμωρία κάποιου αλλά στην ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων μας, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση».
Δίκτυο Σπάρτακος
Read More »
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ : Τραγική η κατάσταση στο 628 Τ/Π στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ : Τραγική η κατάσταση στο 628 Τ/Π στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

ΚΟΥΙΖ: Που κρύφτηκε ο λαλίστατος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ;

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015
ΚΟΥΙΖ: Που κρύφτηκε ο λαλίστατος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ;

Κουβέντα για τις παρανομίες του.
Για να δούμε, στην Εισαγγελέα θα μιλήσει;

Read More »
ΚΟΥΙΖ: Που κρύφτηκε ο λαλίστατος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ; ΚΟΥΙΖ: Που κρύφτηκε ο λαλίστατος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

Η Κυβέρνηση πέρασε αμετάκλητα την κόκκινη γραμμή Ο καθείς και η ευθύνη του

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015
Η Κυβέρνηση πέρασε αμετάκλητα την κόκκινη γραμμή
Ο καθείς και η ευθύνη του

Του Σπύρου Μητσέλου

Η προσπάθεια στήριξης της συμφωνίας με το εκβιαστικό δίλημμα: 3o Μνημόνιο ή εθνική καταστροφή -Grexit αποτελεί αντιγραφή των αντίστοιχων εκβιασμών προς την κοινωνία των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, τους οποίους πολύ σωστά τότε είχαμε αρνηθεί. Υιοθετώντας το τώρα «νομιμοποιούμε» όλους αυτούς με τους οποίους βρισκόμασταν σε ασυμβίβαστη σύγκρουση και τους καταγγέλλαμε - σωστά - ως εκβιαστές και υποτελείς. Το αποτέλεσμα θα είναι η δικαιολογημένη αίσθηση στους πολίτες ότι «όλοι είναι ίδιοι». Και θα έχουν δίκιο!

Σε ένα δεύτερο επίπεδο η προβολή ενός τέτοιου διλήμματος γεννά την εύλογη υποψία ότι εδώ και πέντε μήνες οδηγήθηκαν από την ηγετική ομάδα τα πράγματα μέσα από εξόφθαλμα λάθη και διαρκείς υποχωρήσεις σε τέτοιο αδιέξοδο, ώστε να ψηφιστεί ένα τρίτο Μνημόνιο εκβιαστικά ως «μονόδρομος» . Επιπλέον συνεπάγεται την αναγνώριση αποτυχίας των υπευθύνων της διαπραγμάτευσης (Δραγασάκης, Σταθάκης, Βαρουφάκης), οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί, εφόσον για πέντε μήνες καθησύχαζαν την κοινωνία και βεβαίωναν για τη δυνατότητα έντιμης συμφωνίας (Σταθάκης: « Πέντε πάνω πέντε κάτω θα τα βρούμε με τους Ευρωπαίους»). 

Το επιχείρημα ότι ο κόσμος δεν ήθελε έξοδο από το ΕΥΡΩ ή δεν είχαμε λαικη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο βαραίνει όχι τον λαό, αλλά την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αρνούνταν με νύχια και δόντια να θέσει αυτό το θέμα όχι στο λαό , αλλά ούτε και στις συζητήσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη συνιστά παραμόρφωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στο οποίο ένα 62% ψηφισε ΟΧΙ κόντρα σε θεούς και δαίμονες που υποστηριζαν ότι αυτή η ψήφος οδηγεί εκτός ΕΥΡΩ και Ε.Ε.

Μετά απο την αποδοχή της ταπεινωτικής συμφωνίας, υποστηρίζεται από συντρόφους ότι δε χάθηκε ο πόλεμος, εφόσον η μάχη των μαχών θα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για τη μόνιμη επωδό των Πασόκων την περίοδο του πρώτου Μνημονίου. Μόνο και μόνο η μετάθεση του αγώνα από την κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων στην πάταξη της φοροδιαφυγής συνιστά εκφυλισμό για ένα αριστερό κόμμα. Υποτίθεται ότι η έντιμη Κυβέρνηση θα βάλει χέρι στους ολιγάρχες και τους εύπορους πολίτες, θα βάλει τάξη στα οικονομικά, θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και θα εξασφαλίσει έτσι ένα σημαντικό « κομπόδεμα » ώστε αύριο να μπορεί να αντισταθεί στους δανειστές ή ακόμη και να περάσει στην δραχμή χωρίς κλυδωνισμούς. 

Πρόκειται για αφελή φαντασίωση ή ευτελή προπαγάνδα. Χωρίς να ακυρώνεται η σημασία τους, δεν πρόκειται να αλλάξουν σε τίποτε σημαντικό τη γενική εικόνα της οικονομίας. Ακόμη και αν διαχειρστούμε έντιμα και αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά και φορολογικά, ακόμη και αν τα βάλουμε με τους …εφοπλιστές, τα έσοδα θα κατευθύνονται πάντοτε στο αδηφάγο χρέος και οι δανειστές θα ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα. Άλλωστε ας μην περιμένει κανείς και τίποτε σπουδαίο. Το πολύ να κυνηγήσουμε τους τυροπιτάδες για τις αποδείξεις... Γιατί μην περιμένει κανείς μετά από τόσο σκληρά μέτρα να τα βάλει η Κυβέρνηση με τους ολιγάρχες... Αντίθετα όλο και θα κλίνει προς αυτούς για να βρει τη στήριξη που θα χάνει στην κοινωνία.

Ήδη παρουσιάζονται στον τύπο φαινόμενα συμβιβασμού και εξυπηρετήσεων , με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάληψη έργων της Περιφέρειας Αττικής από τη Siemens παρά την αντίδραση πολλών περιφερειακών μας συμβούλων. Άλλωστε αν ήθελε να συγκρουστεί με ολιγάρχες, θα είχε ξεκινήσει να το κάνει εδώ και 5 μήνες. Πιθανόν να « διαπομπεύσει » κάποιον για λόγους επικοινωνιακούς ή επειδή τον δώσουν οι άλλοι ως εξιλαστήριο θύμα. Στις δυσκολίες να προσθέσουμε ότι έτσι κι αλλιώς από εδώ και πέρα θα έχουμε κυβέρνηση εξαρτημένη από το ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ. Γιατί πως θα περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους;

Η στιγμή είναι οριακή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα. Τίποτε δε θα είναι πια ίδιο. Η Κυβέρνηση πέρασε τον Ρουβίκωνα και βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία που την στήριζε. Ο κίνδυνος «εξαέρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικός, όσο διολισθαίνει στη μνημονιακή λογική των προηγούμενων.
Read More »
Η Κυβέρνηση πέρασε αμετάκλητα την κόκκινη γραμμή Ο καθείς και η ευθύνη του Η Κυβέρνηση πέρασε αμετάκλητα την κόκκινη γραμμή  Ο καθείς και η ευθύνη του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 28χρονος για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015
Συνελήφθη 28χρονος για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου 
 
 

Συνελήφθη, χθες (12.07.2015) τo μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, χθες (12.07.2015) τα ξημερώματα στην πόλη της Άρτας, ο 28χρονος αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να κλέψει σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας με τσεκούρι το οπίσθιο παρμπρίζ του.

Ειδοποιηθέντες για το συμβάν αστυνομικοί αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη 28χρονος για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου Συνελήφθη 28χρονος για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Από την Τετάρτη οι αιτήσεις ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015
Θεσπρωτία: Από την Τετάρτη οι αιτήσεις ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»


Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 έως και την Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι αιτήσεις ένταξης των δυνητικά ωφελουμένων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ),σύμφωνα με την παρακάτω :

Ανοικτή Πρόσκληση .

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Θεσπρωτίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Ηπείρου, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, δράσεις του εν λόγω Προγράμματος και συγκεκριμένα :

1)Παροχή υλικής βοήθειας

· Τρόφιμα (περιλαμβανομένων την διανομή φρέσκων τροφίμων, έτοιμων γευμάτων και βρεφικών τροφών)

·Παιδικά-Σχολικά Είδη –Είδη καθαρισμού –προσωπικής υγιεινής & ρουχισμός

2.Συνοδευτικές Δράσεις

·Αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή εκτάκτων αναγκών (π.χ. συμβουλές για οικογενειακή και οικονομική διαχείριση ,ισορροπημένη διατροφή ,κοινωνική ένταξη παιδιών κ.λ.π).

·Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης των μελών οικογένειας (παιδιών και γονέων ) συμπληρωματικών προς εκείνες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δίκτυο Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας , υπηρεσίες πρόσβασης σε συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λ.π.)

3.Τεχνική Υποστήριξη

Στο πλαίσιο αυτό,

Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι

ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Ωφελούμενοι των παροχών είναι:

1. Ενήλικα φυσικά πρόσωπα(άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών

2. Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

3. Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:

α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:

− είναι ανήλικα ή

− είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή

− είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:

− τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων

− αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων

γ. Οι ανιόντες

δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.

4. Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

5. Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

6. Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιρέσεις

α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.

γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.

δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):

· 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο

· 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι

· Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

· Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας

· Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.

· Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:

α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης

β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιο-γραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.

Περιουσιακά κριτήρια:

α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αε-ροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη ανα-ψυχής , άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.

Έτος Αναφοράς των κριτηρίων επιλογής: Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014)

Προθεσμία Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

· είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)

· είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης

· Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

· Σε ότι αφορά στην αίτηση που θα συμπληρώσουν οι ωφελούμενοι θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή). Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Α.Φ.Μ, Α.Μ.Κ.Α., Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014), κωδικό T.A.X.I.S.

· ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

· Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

ΔΝΣΗ : Παν.Τσαλδάρη αρ.18, Ηγουμενίτσα,2ος όροφος ,

Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή,

΄Ωρες: 9.00 π.μ έως 11.00 π.μ,,

τηλ. επικοινωνίας: 2665360256

· Δήμος Ηγουμενίτσας:

Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας-Ισόγειο –Γραφεία Πρόνοιας

Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή,

΄Ωρες : 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ,

τηλ. Επικοινωνίας: 2665360182 και 2665360183

· Δήμος Σουλίου: Δημαρχιακό Μέγαρο, Καραμανλή Κων/νου αρ.179, Παραμυθιά

Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες: 9.00 π.μ έως 13.00 μ.μ,

τηλ. Επικοινωνίας: 2666022656

· Δήμος Φιλιατών: Δημαρχιακό Μέγαρο, Ελευθερίου Βενιζέλου αρ.8 ,Φιλιάτες .

Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή,

Ώρες: 9.00 π.μ έως 13.00 μ.μ,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2664360166ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δ/νση : Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Δνση Δημόσιας Υγείας κ΄

Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Θεσπρωτίας

Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παν. Τσαλδάρη αρ.18,Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνο :2665360185 και 2665360186

Δικτυακός τόπος www.thesprotia.gr/newsdesk_index.php?newsPath=96_113&osCsid......
Read More »
Θεσπρωτία: Από την Τετάρτη οι αιτήσεις ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» Θεσπρωτία: Από την Τετάρτη οι αιτήσεις ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ;

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015
ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ
Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ;Με μπροστάρη τον «μεγάλο» Δημοσιογράφο της περιοχής, η Δημοτική Αρχή με την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, μας κατηγόρησαν ότι «σπέρναμε» πανικό στη Θεσπρωτική Κοινωνία, όταν αποκαλύπταμε τη μόλυνση του νερού με επικίνδυνους ιούς και μικρόβια, σύμφωνα με επιστημονικά αποτελέσματα εξέτασης της ποιότητά του, με τον πλέον επικίνδυνο, τον ιό ESCHERICHIA COLI.

Μας απείλησαν δε με μηνύσεις και αγωγές, προκειμένου, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, να μας φιμώσουν, για να κρύψουν ανενόχλητα την επικινδυνότητά του.

Ο μέγας δημοσιογράφος – κατά τη δική του επιχειρηματολογία, είσαι ό,τι δηλώνεις – δεν δίστασε να προτείνει στο καταναλωτικό κοινό, να πίνει άφοβα το νερό, αφού και εκείνος δεν καταναλώνει ….εμφιαλωμένο.

Όταν όμως πληροφορήθηκε με επίσημα στοιχεία, ότι ένα παιδί στο Γραικοχώρι, προσβλήθηκε από τον, πολλές φορές και θανατηφόρο, αυτόν ιό, δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει κάτι για την ανεύθυνη και αντιδεοντολογική του αυτή συμπεριφορά.

Βέβαια, ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, βρήκε τη δύναμη που της επιβάλει η θεσμικής τους ιδιότητα, να ζητήσει συγνώμη από την Κοινωνία και ιδιαίτερα την οικογένεια του παιδιού αυτού.

Παρά μόνο αποφάσισε και πάλι κρυφά από την κοινωνία και τους καταναλωτές, να καταπολεμήσει τον ιό και τα άλλα ιο-μικρόβια με ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ, η οποία είναι εξίσου επικίνδυνη για την υγεία τους.

Εμείς, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, έχουμε χρέος να εκτελούμε ανεπηρέαστα το καθήκον.

Έτσι σήμερα, αποκαλύπτουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί, ότι και τα νερά που κατανάλωναν οι κάτοικοι της Πλαταριάς, σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα διαδοχικών εξετάσεων, ήταν μολυσμένα με μικρόβια, αλλά κυρίως με το και πολλές φορές θανατηφόρο, ιό ESCHERICHIA COLI.

Αποτελέσματα τα οποία είχαν στη διάθεσή τους, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, από τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Πάλι όμως «αποφάσισαν» χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα, να το αποκρύψουν από τους καταναλωτές του Δήμου και τη Θεσπρωτική Κοινωνία γενικότερα.

Άραγε, ποιοι είναι οι επικίνδυνοι για την υγεία των πολιτών ή και ακόμη για τη ζωή τους, στην προκειμένη περίπτωση;

Ποιοι οφείλουν να απολογηθούν στην Κοινωνία;

Ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για οποιοδήποτε αδίκημα σχετίζεται η πράξη τους;

Ενδεικτικά καταχωρούμε ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ των αρμοδίων Επιστημόνων αναλυτών του Γενικού Χημείου του Κράτους, με δείγματα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου:

- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς, οικίας Στασινού της 31 Μαρτίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους. 
- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς, Δημοτικό Σχολείο της 31 Μαρτίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.- Δείγμα πόσιμου νερού Δήμος Ηγουμενίτσας Τ.Κ. Πλαταριάς – Δημοτικό Σχολείο της 12 Μαϊου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.
- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – Δημοτικό Σχολείο της 8 Ιουνίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.
- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – Κατάστημα Σωτ. Ευαγγέλου της 8 Ιουνίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.
- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – οικία Στασινού Δανάης της 8 Ιουνίου 2015: ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.
Είναι, λοιπόν, τραγικό, για την Κοινωνία μας, αλλά και για τους ιδίους, να αποκρύψει η Δημοτική Αρχή και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, όλα αυτά τα επικίνδυνα, για τους καταναλωτές γεγονότα, δίχως μάλιστα να είναι σε θέση, έστω και εκ των υστέρων, να δώσει, όχι σαφείς εξηγήσεις, αλλά ούτε μια φτηνή δικαιολογία.

Αγνόησε, βέβαια, πως το ψέμα ή το λάθος, όταν χρησιμοποιούνται, για να καλύπτουν τα προηγούμενα, οδηγούν σε ατέρμονες αλυσίδες, που σε κάποια στιγμή, δένουν χειροπόδαρα εκείνους που προσφεύγουν σ’ αυτά.

Δέσμια, έτσι η Δημοτική Αρχή και η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, νόμισε πως θα μπορούσε κρυπτόμενη, να βρει λύση στην, σε βάρος των καταναλωτών ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ του νερού, για να αποδειχθεί και μ’ αυτήν την ενέργεια, επιεικώς ανεύθυνη.

Άραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις όλων των ανωτέρω, πως θα είναι σε θέση να … απαλλαγεί από την έκνομη αυτή ενέργεια της ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗΣ;

Μήπως, συνεχίζοντας λάθη και ψέματα, θα το αρνηθεί;

Ας μην το τολμήσει.

Γιατί τα δικά της στοιχεία θα την διαψεύσουν τραγικά.

Σύμφωνα με τα οποία, η δαπάνη προμήθειας χλωρίου, έχει πορεία αυξητική, με γεωμετρική πρόοδο.

Για παράδειγμα, πριν από τις επιστημονικές διαπιστώσεις της μόλυνσης του νερού, η δαπάνη προμήθειας χλωρίου δεν ξεπερνούσε τις 2.500 ευρώ ετησίως.

Μετά όμως την αποκάλυψη, το ποσό αυτό δεν κάλυπτε, ούτε τις ανάγκες, στην αρχή, του εξαμήνου και αργότερα του διμήνου.

Για του λόγου το αληθές, ας μας επιτραπεί να καταχωρήσουμε ενδεικτικές ημερομηνίες με τα αντίστοιχα ποσά:

17/10/13 = 2.377,38 ευρώ 
 
15/05/14 = 1.286,02 ευρώ
01/09/14 = 2.023,49 ευρώ 
 
04/02/15 = 2.055,32 ευρώ 
 
05/05/15 = 2.094,07 ευρώ 
 
17/06/15 = 2.696,77 ευρώ 

Ευελπιστώντας, ευχόμαστε να διαψευστούν όλα τα παραπάνω.

Η ανάγκη του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ μας επιβάλει να καταχωρήσουμε και την τελευταία γνωμάτευση του αρμόδιου επιστήμονα αναλυτή του Γενικού Χημείου του Κράτους, που ασφαλώς επιβεβαιώνει, εκ του αποτελέσματος, την επικίνδυνη για τους καταναλωτές ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ.

- Δείγμα πόσιμου νερού Τ.Κ. Πλαταριάς – Δεξαμένη της 8 Ιουνίου 2015: ΣΥΜΦΩΝΟ σαν ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους.

Τέλος, επειδή κάποιοι από το κύκλωμα, είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν την ανίχνευση του ιού ESCHERICHIA COLI σε κορίτσι 18 ετών στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, τους απαντάμε με την καταχώρηση αυτούσιας της εξέτασης του Μικροβιολογικού εργαστηρίου.Αυτά προς στιγμή, μέχρι τη δική τους απόφαση, που τυχόν θα μας επιβάλλει, να επανέλθουμε. 

Διαβάστε επίσης:  Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας
Read More »
ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ; ΚΡΟΥΣΜΑ E-COLI ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ E-COLI ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Ο «ΠΑΝΙΚΟΣ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

Σελίδες