«Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
«Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της ΚέρκυραςΑνά τακτά διαστήματα οι αυτοδιοικητικοί και η κοινωνία της Ηπείρου γίνονται άνω κάτω εξ αιτίας των σκουπιδιών της Κέρκυρας. Τα τρία προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες από τους αρμόδιους του νησιού να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους άλλοτε στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου και μετά στο εργοστάσιο.

Τελικά στην Ήπειρο θα έρθουν τα σκουπίδια των Παξών και αυτά της Κέρκυρας θα μεταφερθούν στην Κοζάνη.

Να όμως που και πάλι στο επίκεντρο βρίσκεται η Ήπειρος και πιο συγκεκριμένα η Σαγιάδα.

Στην Κέρκυρα πριν από ένα μήνα περίπου ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την μεταφορά 25 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΔΙΑΔΥΜΑ.

Έτσι το προσεχές διάστημα ο ανάδοχος θα ξεκινήσει την διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η φημολογία στην περιοχή της Σαγιάδας, ότι συγκεκριμένη ιδιωτική έκταση θα χρησιμοποιηθεί ώστε να δένει το πλοίο ώστε να αδειάζει τα φορτία με τα σκουπίδια που οδικώς πια μέσω Ηγουμενίτσας και Εγνατίας Οδού θα μεταφέρονται στην Κοζάνη.

Αρκετοί κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να δουν την περιοχή τους να διαδραματίζει τον ρόλο ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Οι τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας επισήμως δεν έχουν καμία ενημέρωση, ανεπίσημα ωστόσο έχουν γίνει αποδέκτες των πληροφοριών αλλά και κάποιων περίεργων διεργασιών που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Στην αναστάτωση των κατοίκων της Σαγιάδας προσπαθεί να βάλει φρένο η πρόεδρος της Κοινότητας Άννα Αναστασιάδη. «Σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του αφορά το νησί της Κέρκυρας και την προσωρινή λύση της μεταφοράς αυτών στον ΧΥΤΑ Κοζάνης, θα ήθελα να διαψεύσω ρητά και κατηγορηματικά την ανυπόστατη φήμη σύμφωνα με την οποία η μεταφορά των απορριμμάτων θα γίνεται μέσω του λιμένα Σαγιάδας. Από τη θέση της Προέδρου της Κοινότητας και εκ μέρους του Δήμου Φιλιατών δηλώνω ευθαρσώς ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πληροφορίες που θέλουν την μεταφορά των απορριμμάτων στη Σαγιάδα με ειδικά μισθωμένο πλοίο, αναφέρουν ότι ο ελλιμενισμός θα γίνει σε ιδιωτικό χώρο και όχι στο λιμάνι της περιοχής.

Αναφέρουν επίσης ότι η επιλογή της Σαγιάδας έγινε για καθαρά οικονομικούς λόγους καθώς η απόσταση από την Κέρκυρα είναι αρκετά μικρότερο από ότι αυτή προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι τοπικές αρχές πάντως παρακολουθούν την υπόθεση και αναμένουν…
Read More »
«Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας «Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στις 20.30 αναχωρεί το νέο πλωτό μπαρ "ΒΕΝΕΤΙΑ"

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Ηγουμενίτσα: Στις 20.30 αναχωρεί το νέο πλωτό μπαρ "ΒΕΝΕΤΙΑ"


Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το νέο πλωτό μπαρ, το οποίο αγκυροβολεί στο πάρκινγκ, στο παλιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Το πλοίο ξεκινάει στις 20.30 το δρομολόγιό του στον κόλπο της Ηγουμενίτσας, μέχρι και το νησάκι "Πρασούδι", για τη θέαση του ηλιοβασιλέματος..
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στις 20.30 αναχωρεί το νέο πλωτό μπαρ "ΒΕΝΕΤΙΑ" Ηγουμενίτσα: Στις 20.30 αναχωρεί το νέο πλωτό μπαρ "ΒΕΝΕΤΙΑ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Νεκρή στην παραλία 77χρονη ημεδαπή

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Νεκρή στην παραλία 77χρονη ημεδαπή


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από ελεύθερη παραλία στην περιοχή ''ΜΥΤΙΚΑ'' Πρεβέζης, 77χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Read More »
Νεκρή στην παραλία 77χρονη ημεδαπή Νεκρή στην παραλία 77χρονη ημεδαπή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου και 21χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Σύλληψη 20χρονου και 21χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 20 και 21 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την
προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 20χρονου και 21χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου και 21χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Να υπαχθούν στο κτηματολόγιο της Θεσπρωτίας όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Ελευθέρι

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Μάριος Κάτσης: Να υπαχθούν στο κτηματολόγιο της Θεσπρωτίας όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Ελευθέρι 


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για το γεγονός ότι το Κτηματολόγιο έχει εντάξει ακίνητα που ανήκουν στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, στους κτηματολογικούς χάρτες του Νομού Πρεβέζης. Με την Ερώτηση στη Βουλή, ο Μάριος Κάτσης ζητά να διορθωθεί το λάθος αυτό και να υπαχθούν όλα τα ακίνητα του Ελευθερίου στους κτηματολογικούς χάρτες της Θεσπρωτίας, ώστε να μην υποχρεώνονται οι κάτοικοι να πηγαίνουν στο αρμόδιο γραφείο της Πρέβεζας και να μη δημιουργείται η παραμικρή σκιά σχετικά με τα διοικητικά όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: 

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2020 
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 
· Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη 
· Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο 

Θέμα: «Λανθασμένη αποτύπωση στο Κτηματολόγιο τοποθεσίας που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου Θεσπρωτίας» 

Η τοποθεσία «νέα θέση Ελευθέρι» στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, ανήκει διοικητικά στη Θεσπρωτία και, συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, έπειτα και από σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας την 5/8/1981. Η Κοινότητα Ελευθερίου, το έτος 1965, είχε μοιράσει οικόπεδα στην ως άνω τοποθεσία στους κατοίκους της, λόγω αύξησης πληθυσμού. 

Ωστόσο, με την έναρξη της κτηματογράφησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης, οι κάτοικοι της παραπάνω τοποθεσίας υποχρεώθηκαν να δηλώσουν τα ακίνητά τους στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδαρίου, που ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης. 

Οι κάτοικοι της τοποθεσίας υποχρεώθηκαν, έτσι, να εξυπηρετούνται από το γραφείο κτηματογράφησης στην Πρέβεζα και όχι στην Ηγουμενίτσα, όπου ανήκουν διοικητικά. 

Επειδή η υπαγωγή περιοχών της χώρας σε κτηματολογικούς χάρτες διαφορετικής Κοινότητας, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας από αυτή που ανήκουν διοικητικά, προκαλεί σύγχυση και προβλήματα στην κτηματογράφηση, όπου πολίτες χάνουν προθεσμίες κ.ά.. 

Επειδή οι παραπάνω διαφορές μεταξύ διοικητικών και κτηματολογικών ορίων, προκαλούν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους σχετικά με τη σαφήνεια των διοικητικών ορίων. 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 

1. Για ποιο λόγο η τοποθεσία «νέα θέση Ελευθέρι» δεν υπάγεται στο κτηματολόγιο της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, όπου και ανήκει διοικητικά, αλλά υπάγεται στο κτηματολόγιο άλλης, όμορης Τοπικής Κοινότητας και Περιφερειακής Ενότητας; 

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε η τοποθεσία «νέα θέση Ελευθέρι» να υπαχθεί στο κτηματολόγιο της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ώστε να μην υποχρεώνονται οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται από το γραφείο κτηματογράφησης στην Πρέβεζα και να μη δημιουργούνται συγχύσεις και ανησυχίες, σχετικά με τα διοικητικά όρια; 

Ο ερωτών βουλευτής 
Κάτσης Μάριος
Read More »
Μάριος Κάτσης: Να υπαχθούν στο κτηματολόγιο της Θεσπρωτίας όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Ελευθέρι Μάριος Κάτσης: Να υπαχθούν στο κτηματολόγιο της Θεσπρωτίας όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Ελευθέρι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Πάνω από 3.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Λήφθηκαν 331 δείγματα

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Πάνω από 3.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Λήφθηκαν 331 δείγματαΠερισσότεροι από 3.000 επιβάτες έφτασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τις δύο πρώτες ημέρες που "άνοιξε" το λιμάνι για επιβάτες του εξωτερικού.

Την Τετάρτη έφτασε το πρώτο πλοίο, με 405 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών), από τους οποίους ελήφθησαν 56 δείγματα.

Εχτές Πέμπτη κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 7 πλοία από την Ιταλία, τα οποία μετέφεραν 2722 επιβάτες και ελήφθησαν 275 δείγματα για έλεγχο covid-19.

Τους ελέγχους στο λιμάνι έχουν αναλάβει στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στην συνέχεια, με βάση πάντα αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορωνοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε εγκατασταθεί στην πύλη εξόδου του λιμανιού, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.
Read More »
Πάνω από 3.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Λήφθηκαν 331 δείγματα Πάνω από 3.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Λήφθηκαν 331 δείγματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Ήπειρος: 32 έργα από τον Φιλόδημο στον «Α. Τρίτση»

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Ήπειρος: 32 έργα από τον Φιλόδημο στον «Α. Τρίτση»


Τον δρόμο για την υλοποίηση παίρνουν 32 έργα δήμων της Ηπείρου. Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τα έργα αυτά μαζί με δεκάδες άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι τα πρώτα που περνούν από τον «Φιλόδημο 1» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται κυρίως για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας.

Αναλυτικά τα πρώτα 32 έργα Δήμων της Ηπείρου που εντάχθηκαν στο νέο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:

1.Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη με προϋπολογισμό 3.599.844,00 €

2.Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για τον έλεγχο διαρροών-ποιότητας- απολύμανσης πόσιμου νερού και την αυτόματη-απομακρυσμένη διαχείριση του Η/Μ εξοπλισμού στο εξωτερικό υδραγωγείο της ΔΕ Φαναρίου του Δήμου με προϋπολογισμό 302.531,48 €

3.Συμπληρωματικά έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής με προϋπολογισμό 375.806,45 €.

4.Βελτιώσεις-επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων με προϋπολογισμό 3.000.000,00 €.

5.Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας με προϋπολογισμό 2.995.000,00 €

6.Ύδρευση Δήμου Πρέβεζας Φάση με προϋπολογισμό 1.540.000,00 €

7.Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης Δήμου Δωδώνης με προϋπολογισμό 3.182.610,12

8.Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς με προϋπολογισμό 5.696.966,56 €

9.Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τσεπέλοβου με προϋπολογισμό 447.580,65 €

10.Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς & αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου 2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς με προϋπολογισμό 2.307.903,22 €

11.Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών με προϋπολογισμό 1.679.000,00 €

12.Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Άρτας 570.000,00 €

13.Βελτίωση και ανάπτυξη βασικών υφιστάμενων περιβαλλοντικών υποδομών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας –Ιωάννινα 5.000.000,00 €

14.Αναβάθμιση της υφιστάμενης Ε.Ε.Λ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 3.826.751,00 €

15.Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασμού Μπόιδας – Μαυρής από οικισμό Τύρια έως Ρωμιά 867.980,96 €

16.Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας 868.000,00 €

17.Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μετσόβου από πέταλο Ρουπακιά εως Προφήτη Ηλία 594.220,92 €

18.Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Καλπακίου & Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου 765.700,00 €

19.Βελτίωση αγροτικών δρόμων εκούσιου Αναδασμού κάμπου Πλαισίων 860.000,00 €

20.Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Δωδώνης 868.000,00 €

21.Βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Σουλίου 868.000,00 €

22.Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Φιλιατών 868.000,00 €

23.Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου ΤK Πέτρας 505.000,00 €

24.Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αρταίων 868.000,00 €

25.Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας 496.200,00 €

26.Βελτίωση – ανακατασκευή αγροτικού δικτύου 868.000,00 €

27.Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας 868.000,00 €

28.Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δήμου Ζίτσας 840.000,00 €

29.Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Πάργας 865.165,08 €

30.Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας 3.100.000,00 €

31.Καθαίρεση Στέγης και Προσθήκη Ορόφου στο Δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας 800.000,00 €

32.Αντιπλημμυρική προστασία ΤΚ Αγίας Παρασκευής 2.236.000,00 €
Read More »
Ήπειρος: 32 έργα από τον Φιλόδημο στον «Α. Τρίτση» Ήπειρος: 32 έργα από τον Φιλόδημο στον «Α. Τρίτση» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες ζητεί ο Β. Γιόγιακας

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες ζητεί ο Β. Γιόγιακας


Την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του στη διοίκηση της τράπεζας, σε συνέχεια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τονίζει ότι συγκριμένοι οικονομικοί, κοινωνικοί και πρακτικοί λόγοι καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή έως απαγορευτική την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηγουμενίτσα ενώ αναφέρεται και στην προηγούμενη δέσμευση για λειτουργία της τράπεζας στους Φιλιάτες για τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς:
Κύριο Χρήστο Μεγάλου
Διευθύνοντα Σύμβουλο
Τράπεζα Πειραιώς

Κοιν.: Βασίλειο Κουτεντάκη, Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Λιανικής
Αθήνα, 2 Ιουλίου 2020

Αξιότιμε κύριε Μεγάλου,
Η πρόσφατη απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών σας και γενικά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φιλιατών. Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεώνονται πλέον να μετακινούνται για τις συναλλαγές τους στο υποκατάστημα της Ηγουμενίτσας επιβαρυνόμενοι με πρόσθετα έξοδα και χρόνο μετακίνησης. Ακόμα περισσότερο πλήττονται οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων και διεσπαρμένων χωριών του Δήμου Φιλιατών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μάλιστα ηλικιωμένοι.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση του Περιφερειακού Δ/ντη Δικτύου και του Δ/ντη του Υποκαταστήματος Φιλιατών προς τον Δήμο Φιλιατών για λειτουργία του υποκαταστήματος τρείς ημέρες την εβδομάδα.

Για τους λόγους αυτούς συντάσσομαι με το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών και σας ζητώ να δείτε με τη δέουσα προτεραιότητα την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της τράπεζάς σας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Σας ευχαριστώ και προσβλέπω στη θετική σας απόκριση.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Γιόγιακας,
Βουλευτής Θεσπρωτίας, Νέα Δημοκρατία
Read More »
Την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες ζητεί ο Β. Γιόγιακας Την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες ζητεί ο Β. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Διαμαρτυρία του Δήμου Φιλιατών για το κλείσιμο της Πειραιώς και την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Διαμαρτυρία του Δήμου Φιλιατών για το κλείσιμο της Πειραιώς και την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ


Κατά τη συνεδρίαση της 25/6/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών και μετά την εισήγηση του Δημάρχου για το προ ημερησίας θέμα που αφορά την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Φιλιατών καθώς και την υποστελέχωση και συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.: 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

1. Διαφωνεί κατηγορηματικά με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς που εκμεταλλευόμενη την πανδημία προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας της αθετώντας την συμφωνία ΄΄ κυρίων΄΄ που προέβλεπε την λειτουργία της τρείς μέρες την εβδομάδα. 
2. Ζητά από την Δ/νση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της και να τοποθετήσει παράλληλα ΑΤΜ στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σαγιάδας. 
3. Καταγγέλλει τη συνεχή υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου. 
4. Απαιτεί από την Κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων να στηρίξουν τον ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ στη βάση των προτάσεων των τοπικών φορέων με στόχο την κοινωνικοοικονομική του ανάκαμψη ,την δημοσιονομική του τόνωση και την δημογραφική ανάσχεση πριν είναι πλέον πολύ αργά. 
5. Προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων και πολιτών ,εφόσον τα αιτήματά του δεν εισακουστούν. 
6. Το παρόν να σταλεί στους Βουλευτές του Νομού- στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης , στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και των ΕΛΤΑ , στον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, στον Περιφερειάρχη και στους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού , στο Επιμελητήριο Θεσ/τίας και στα τοπικά ΜΜΕ . 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Read More »
Διαμαρτυρία του Δήμου Φιλιατών για το κλείσιμο της Πειραιώς και την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Διαμαρτυρία του Δήμου Φιλιατών για το κλείσιμο της Πειραιώς και την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Επιλογή για το camp του Παναθηναϊκού δύο δικά μας παιδιά από την Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020
Επιλογή για το camp του Παναθηναϊκού δύο δικά μας παιδιά από την Ηγουμενίτσα


Από την ακαδημία του Θεσπρωτού προεπιλογές για να συμμετέχουν στο 3ήμερο camp του Παναθηναϊκού δυο δικά μας παιδιά, τα αδέρφια Βασίλης και Γιώργος Αποστόλου (Κ15 και Κ12 αντίστοιχα).

Το τριήμερο κάμπ αξιολόγησης ποδοσφαιριστών στην επίλεκτη Σχολή Θεσσαλονίκης στο γήπεδο των Κανονιέρηδων πραγματοποιήθηκε το τριήμερο που μας πέρασε.


Το Σάββατο βρέθηκε και ο σκάουτερ και παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ανδρέας Λαγωνικάκης που αξιολόγησε και ξεχώρισε αθλητές από τους παρευρισκόμενους.


Επίσης παρών ήταν και ο υπεύθυνος του Δικτύου Κώστας Αλάσσας.

Το τελευταίο στάδιο θα γίνει στο Μουζάκι στις 03-04 και 05 Ιουλίου όπου από εκεί θα ξεχωρίσουν οι αθλητές που θα κατηφορίσουν προς την Παιανία.
Read More »
Επιλογή για το camp του Παναθηναϊκού δύο δικά μας παιδιά από την Ηγουμενίτσα Επιλογή για το camp του Παναθηναϊκού δύο δικά μας παιδιά από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Σελίδες