https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, χθες (02-11-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Σύλληψη δύο ημεδαπών με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Σύλληψη δύο ημεδαπών με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες (02-11-2015) το μεσημέρι, στην πόλη των Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Read More »
Σύλληψη δύο ημεδαπών με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης Σύλληψη δύο ημεδαπών με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας. καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών.

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Ε.Ε.- κυβέρνηση – κεφάλαιο με την πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού στόχος τους είναι να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από κατακτήσεις και δικαιώματα στους εργαζόμενους και να συρρικνώσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και η αγροτική παραγωγή να περάσει σε λιγότερα χέρια.

Με την εφαρμογή και του 3ου μνημονίου, που είναι συνέχεια των προηγούμενων , η ζωή του λαού θα χειροτερέψει . Λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Η μόνη λύση είναι ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία , στους συλλόγους , στις επιτροπές αγώνα, στις λαϊκές επιτροπές , παλεύοντας για την ανασύνταξη του κινήματος , δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία στο δρόμο της αμφισβήτησης , της ρήξης και της ανατροπής συνολικά της πολιτικής που από κοινού εφαρμόζουν Ε.Ε.- κυβερνήσεις – κεφάλαιο .

Για να ανοίξει ο δρόμος η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να κάνουν κουμάντο του πλούτου που παράγουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας μέχρι την τελική νίκη κατακτώντας την εξουσία . Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη ώρα 10:00 π.μ. στον πεζόδρομο.
Read More »
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για απολύσεις στην αρχαιολογία

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για απολύσεις στην αρχαιολογία


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις 6 απολύσεις που έγιναν στην αρχαιολογική υπηρεσία Άρτας και πιο συγκεκριμένα στο έργο «αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη μεσαιωνικού κάστρου Άρτας» και απαιτούμε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορία Αρχαιοτήτων Άρτας, Περιφέρεια Ηπείρου) να πάρουν πίσω τις απολύσεις.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς μιας και όπως φαίνετε παράταση θα πάρουν μόνο τα μεγάλα έργα όπως η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ. Το υπόλοιπο διαθέσιμο του έργου είναι περίπου 500.000 ευρώ και εάν δεν απορροφηθούν τα χρήματα που προέρχονται από την βαριά φορολογία μας θα επιστρέψουν πίσω στα κοινοτικά ταμεία. Επιπλέον την ίδια ώρα που απολύουν παραχωρούν κομμάτια του έργου σε ιδιώτες για την δουλειά που κάνουν οι ίδιοι οι εργάτες του έργου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που θέλει να μπάσει στο χώρο του πολιτισμού τους μεγαλοεργολάβους απαξιώνοντας τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Τελικά τα ΕΣΠΑ δεν είναι η ανάπτυξη και η ευκαιρία μας για δουλειά, όπως όλοι μας λένε κουνώντας το δάχτυλο όταν ζητάμε τα δικαιώματά μας, αλλά εργαλεία διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ιδιωτικοποίησης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Οι τεράστιες ελλείψεις που σήμερα υπάρχουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Άρτας σε προσωπικό, επιστήμονες και τεχνίτες καθιστούν αναγκαίες άμεσα νέες προσλήψεις εργαζομένων στο χώρο και όχι απολύσεις.

Καμιά δικαιολογία επομένως δεν υπάρχει για τις απολύσεις πέραν του ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση, δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται απέναντι στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Επομένως οι απολύσεις εντάσσονται στη λογική της σιγής νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία και κυβέρνηση στους χώρους δουλειάς για να υλοποιείται ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανεργία.

Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι η οργανωμένη ταξική πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Για ανάπτυξη υπέρ των αναγκών μας και όχι υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους στην αρχαιολογική υπηρεσία Ηγουμενίτσας, καλεί τα σωματεία, να καταδικάσουν τις απολύσεις και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που απολύθηκαν, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους. Με την οργανωμένη πάλη, με την συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:00π.μ. στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ.
Read More »
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για απολύσεις στην αρχαιολογία Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για απολύσεις στην αρχαιολογία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Εσύ σε ποιόν θα πρωτοαφιερώνες αυτό το τραγούδι;

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Εσύ σε ποιόν θα πρωτοαφιερώνες αυτό το τραγούδι;

http://hysteria.gr/wp-content/uploads/2015/07/xatzisalatas_2.jpgΣτίχοι: Γιάννης Μηλιώκας
Μουσική: Franco Corliano

Χαραμοφάης Με τον μαλάκα 
Γιάννης Μηλιώκας

Έχω θυμό μεγάλο έχω τσαντίλα
εγίνανε τα νεύρα μου τσατάλια
λες κι η ζωή επίτηδες το κάμνει
και μου πετάει *ομπρός μου κι έναν βλαμμένο

Κι έναν βλαμμένο κι έναν βλαμμένο
κι έναν βλαμμένο κι έναν βλαμμένο

Του 'χωσε φράγκα ο γέρος να τον *εσπουδάσει
μα έμεινε ένα τούβλο ένα κωθώνι
του πήρε κι ένα σπίτι κι ένα αμάξι
του βρήκε και δουλειά του παλιοφλώρου

Του παλιοφλώρου του παλιοφλώρου
του παλιοφλώρου του παλιοφλώρου

Έπιασε μια καρέκλα και τα ξύνει
δεν ξέρει πόσο κάμνουν δυο και δύο
μου πήρε και το ύφος του ξερόλα
πως να μην τρελαθώ με τον μαλάκα

Με τον μαλάκα με τον μαλάκα
με τον μαλάκα με τον μαλάκα

Τις πιο πολλές φορές τον *ελυπάμαι
μα άνθρωπος είμαι κι εγώ πόσο θ' αντέξω
κι αν τύχει και ζητήσει και τα ρέστα
αλίμονο του τότε του χαραμοφάη

Χαραμοφάη χαραμοφάη
χαραμοφάη χαραμοφάη

Του παλιοφλώρου του παλιοφλώρου
με τον μαλάκα με τον μαλάκα...


Read More »
Εσύ σε ποιόν θα πρωτοαφιερώνες αυτό το τραγούδι; Εσύ σε ποιόν θα πρωτοαφιερώνες αυτό το τραγούδι; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Η καταστρεπτική τριστέτσα χτύπησε στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Η καταστρεπτική τριστέτσα χτύπησε στη Θεσπρωτία


Κρούσμα της καταστρεπτικής ίωσης της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών εντοπίστηκε σε οπωρώνα της Π.Ε. Θεσπρωτίας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΥΠ.Α.Α.Τ. προς τις περιφερειακές φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της Ηπείρου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, αλλά και την εμφάνιση της ασθένειας σε οπωρώνα της Π.Ε. Άρτας, το 2011, ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, προχωρά σε μία μικρή παρουσίαση σχετικά με την ίωση της Τριστέτσας και τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να ακολουθούν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών.

Η ίωση της Τριστέτσας είναι παγκοσμίως η πλέον καταστρεπτική ασθένεια των εσπεριδοειδών. Προκαλείται από τον ιό Citrus Tristeza Virus (CTV) του γένους Closterovirus. Προσβάλλει όλα τα είδη των εσπεριδοειδών αλλά η ένταση και το είδος των συμπτωμάτων ποικίλλει, ανάλογα με το είδος και το συνδυασμό υποκειμένου-εμβολίου. Ο συνδυασμός πορτοκαλιάς-νεραντζιάς είναι ο πιο ευαίσθητος. Ευαίσθητοι είναι επίσης και οι συνδυασμοί μανταρινιάς ή γκρέιπ φρουτ πάνω σε νεραντζιά. Γενικά, τα δέντρα που είναι εμβολιασμένα πάνω σε νεραντζιά είναι πιο ευαίσθητα από τα δέντρα που είναι εμβολιασμένα σε άλλα υποκείμενα (π.χ. Citrumelo).

Συμπτώματα: Το κύριο σύμπτωμα της τριστέτσας είναι ο μαρασμός του φυτού ο οποίος μπορεί να είναι ταχύς (αποπληξία), που εκδηλώνεται με απότομη ξήρανση, ή βραδύς, που εκδηλώνεται με καχεκτική ανάπτυξη, μικροφυλλία και μικροκαρπία, μείωση της παραγωγής, χλωρώσεις φύλλων και ξηράνσεις κλάδων και τελικώς θάνατο του φυτού. Ο βραδύς μαρασμός μπορεί να εκτείνεται σε διάρκεια αρκετών χρόνων. Το είδος και η ένταση των συμπτωμάτων έχει σχέση με το συνδυασμό υποκειμένου-εμβολίου, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, αλλά και με την ηλικία του δέντρου και με το στέλεχος (φυλή) του ιού. Υπάρχουν φυλές του ιού περισσότερο επιθετικές και άλλες πιο ήπιες. Τέλος υπάρχει και η περίπτωση ασυμπτωματικών φυτών, δηλαδή φυτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Τρόπος μετάδοσης: Οι κύριοι τρόποι μετάδοσης της ασθένειας είναι η διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού (δενδρύλλια) και ο εμβολιασμός. Στη φύση ο ιός μεταδίδεται με τις αφίδες οι οποίες αφού τραφούν επί 30 λεπτά από το μολυσμένο φυτό, αποκτούν την ικανότητα να μεταδώσουν τον ιό για 24-48 ώρες. Ο πιο αποτελεσματικός φορέας μετάδοσης είναι η αφίδα Toxoptera citricidus, η οποία είναι διαδεδομένη στην Κεντρική και Νότια Αμερική, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ασία, Μαρόκο και Τυνησία. Το 2003 εμφανίστηκε και στην Ευρώπη, στην Πορτογαλία και τμήμα της Ισπανίας και προκάλεσε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές για την αποτροπή της παραπέρα εξάπλωσής της. Έχει υπολογιστεί ότι η αποτελεσματικότητα της Toxoptera citricidus στη μετάδοση του ιού είναι 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη άλλων αφίδων όπως η Aphis gossypii (αφίδα του βαμβακιού), που υπάρχει και στην Ελλάδα.

Διάδοση της Ασθένειας στην Ελλάδα και παγκόσμια: Η Ελλάδα είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη ζώνη για την ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι η διακίνηση φυτικού υλικού εσπεριδοειδών διέπεται από αυστηρούς κανονισμούς για την αποτροπή της εισόδου της ασθένειας στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά η ασθένεια μπήκε στην Ελλάδα με μολυσμένα ισπανικά δενδρύλλια, αρχικά στην Αργολίδα (επίσημος εντοπισμός το 2000, ενώ η εισαγωγή των δενδρυλλίων πρέπει να έγινε πιθανώς το 1994) και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως Χανιά, Λακωνία, Πόρος, Αττική, Άρτα (σποραδικό κρούσμα το 2011) και τώρα στη Θεσπρωτία. Στην Πρέβεζα εντοπίστηκαν το 2009 δύο (2) κρούσματα, όχι όμως σε οπωρώνα, αλλά σε φυτώριο καλλωπιστικών εσπεριδοειδών και ακολούθησαν μέτρα εκρίζωσης (καταστροφή όλων των φυτών εσπεριδοειδών της μονάδας). Από τότε δεν έχει αναφερθεί, επίσημα άλλο κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η τριστέτσα έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές εκατομμυρίων δέντρων εσπεριδοειδών σε Βραζιλία, Ισπανία, Νότια Ιταλία κ.ά. Το ευτύχημα για την Ελλάδα, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι ότι δεν υπάρχει ο κύριος φορέας μετάδοσης, η αφίδα Toxoptera citricidus, και έτσι ο ρυθμός διάδοσης της ασθένειας με φυσικό τρόπο, είναι μάλλον αργός.

Μέτρα πρόληψης και προφύλαξης: Τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας είναι προληπτικά και αφορούν την πρόληψη της διάδοσής της από περιοχή σε περιοχή καθώς και την εκρίζωση τυχόν εστιών που θα εμφανιστούν. Έτσι λοιπόν:

1. Όλες οι νέες φυτεύσεις εσπεριδοειδών πρέπει να γίνονται με πιστοποιημένα φυτά που διακινούνται με τα απαραίτητα φυτοϋγειονομικά διαβατήρια. Απαγορεύεται η εισαγωγή αλλά και η διακίνηση φυτών εσπεριδοειδών εντός της χώρας χωρίς φυτοϋγειονομικά διαβατήρια.

2. Θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς και για οποιονδήποτε λόγο η λήψη εμβολίων από οπωρώνες, γιατί δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την καθαρότητά τους.

3. Χρήση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού στα φυτώρια εσπεριδοειδών, και μέτρα για την αποφυγή διασποράς της ασθένειας σε παρακείμενους οπωρώνες (καταπολέμηση των αφίδων, εντομοστεγή δίχτυα).

4. Σε περίπτωση εμφάνιση κρούσματος της ασθένειας σε οπωρώνα γίνεται εκρίζωση και καύση των δέντρων σε ακτίνα 15 μέτρων και λήψη αυστηρών μέτρων στην διακίνηση εσπεριδοειδών σε μία περιοχή με ακτίνα έως και 1500 μέτρα από την εστία.

5. Απαγόρευση της διακίνησης καρπών εσπεριδοειδών με φύλλα και ποδίσκους καθώς αφίδες που βρίσκονται σε αυτά είναι δυνατόν να μεταδώσουν τον ιό.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη χρήση ανεκτικών υποκειμένων, αντί της νεραντζιάς, αυτή θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η νεραντζιά διαθέτει κάποια σαφή πλεονεκτήματα στις ελληνικές συνθήκες καλλιέργειας (αντοχή στην κομμίωση, καλύτερη προσαρμογή σε ασβεστούχα εδάφη) που δεν διαθέτουν άλλα υποκείμενα.
 
Read More »
Η καταστρεπτική τριστέτσα χτύπησε στη Θεσπρωτία  Η καταστρεπτική τριστέτσα χτύπησε στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου "ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" του Γιώργου Μαστορίδη

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου "ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" του Γιώργου Μαστορίδη


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το περιοδικό ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ - Θεωρία και Πράξη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μαστορίδη

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.30'
Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Ηγουμενίτσας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
  • Γιώργος Κ. Καπρινιώτης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων. 
  • Σπύρος X. Πανταζής, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
  •  Γιώργος Μαστορίδης, συγγραφέας του βιβλίου.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει και θα διαβάσει αποσπάσματα η Βασιλική Παππά, εκπαιδευτικός - δημοσιογράφος.

Πιάνο: Νικόλ Μουσκέτα
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου "ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" του Γιώργου Μαστορίδη Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου "ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" του Γιώργου Μαστορίδη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ένα πανέμορφο βίντεο από τα μνημεία της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Ένα πανέμορφο βίντεο από τα μνημεία της Θεσπρωτίας

http://1.bp.blogspot.com/-qOsCPXnljbQ/U8nCRkT7thI/AAAAAAAA2Kg/6PhtbhL4_Co/s1600/%CE%93%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%97+(3).jpg

Read More »
Ένα πανέμορφο βίντεο από τα μνημεία της Θεσπρωτίας Ένα πανέμορφο βίντεο από τα μνημεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Τα χειμερινά δρομολόγια στο πορθμείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Τα χειμερινά δρομολόγια στο πορθμείο ΗγουμενίτσαςRead More »
Τα χειμερινά δρομολόγια στο πορθμείο Ηγουμενίτσας Τα χειμερινά δρομολόγια στο πορθμείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

"Έπεσε" ο δρόμος προς την Κεστρίνη (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
"Έπεσε" ο δρόμος προς την Κεστρίνη (+ΦΩΤΟ)


Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει καθίζηση του δρόμου που οδηγεί στο χωριό Κεστρίνη Θεσπρωτίας.


Ο δρόμος έχει πέσει σε δύο σημεία με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι μεγάλος.

Ειδικά τις βραδυνές ώρες αφού στο σημείο είναι ελλιπής και ο φωτισμός.


Από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας έχουν τοποθετηθεί σήματα, τα οποία όμως δεν επαρκούν.

Ήδη όμως από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας γίνετε μελέτη για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.


Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε όσους οδηγούς κυκλοφορούν στον συγκεκριμένο δρόμο.
Read More »
"Έπεσε" ο δρόμος προς την Κεστρίνη (+ΦΩΤΟ) "Έπεσε" ο δρόμος προς την Κεστρίνη (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας μαζεύει πλαστικά καπάκια

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας μαζεύει πλαστικά καπάκια

http://www.agriniopress.gr/wordpress/wp-content/uploads/2014/07/Untitled-11.jpg
 
Μαζεύουμε καπάκια, χαρίζουμε αναπηρικό αμαξίδιο!

Ο σύλλογος μας ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα πήρε την πρωτοβουλία να μαζεύει πλαστικά καπάκια και να βοηθήσει στο να αποκτήσει αναπηρικό καροτσάκι ένας άνθρωπος που το έχει πραγματική ανάγκη!
 
Γι’ αυτό και ζητάμε από εσάς, γνωρίζοντας την ευαισθησία που πάντοτε δείχνετε στα άτομα με αναπηρίες να μας βοηθήσετε να συλλέξουμε όσο περισσότερα καπάκια είναι εφικτό, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 
Ο χώρος συλλογής είναι στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν .

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!!!
Read More »
Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας μαζεύει πλαστικά καπάκια Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας μαζεύει πλαστικά καπάκια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από τους SIVOTISTAS

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από τους SIVOTISTAS


Η αιμοδοσία είναι κορυφαία πράξη εθελοντισμού.

Οι SIVOTISTAS και οι φίλοι τους το απέδειξαν με την δημιουργία της Τράπεζας αίματος για το Χωριό μας.

Συνεχίζουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 από ώρα από 10.00 π.μ. έως 14,00 μ.μ και περιμένουμε απ όλους σας να είστε παρόντες για ακόμη μία φορά.

Δεν ξεχνάμε ότι το αίμα δεν αγοράζετε παρά μόνο προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
 
Κυριακή στις 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Συβότων
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από τους SIVOTISTAS Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή από τους SIVOTISTAS Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Tοπικό συμβούλιο Παραμυθιάς: Λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη στον συνοικισμό Αγίου Δονάτου (Σαμέτια)

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Tοπικό συμβούλιο Παραμυθιάς: Λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη στον συνοικισμό Αγίου Δονάτου (Σαμέτια)

 
 
To τοπικό συμβούλιο Παραμυθιάς προσκαλεί σε λαϊκή συνέλευση του κατοίκους του συνοικισμού Αγίου Δονάτου (Σαμετίων) την Τετάρτη 4-11-2015 και ώρα 19:00 στο καφενείου του Καραγιάννη στα Σαμέτια.

Στην Συνέλευση θα παρευρεθεί και η Δήμαρχος Σουλίου Κα Μπραϊμη Μπότση Σταυρούλα

Το Τοπικό Συμβούλιο
Παραμυθιάς
Read More »
Tοπικό συμβούλιο Παραμυθιάς: Λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη στον συνοικισμό Αγίου Δονάτου (Σαμέτια) Tοπικό συμβούλιο Παραμυθιάς: Λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη στον συνοικισμό Αγίου Δονάτου (Σαμέτια) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Σημαντικές επαφές της Δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Σημαντικές επαφές της Δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα


Ο Δήμος Σουλίου ανακοινώνει ότι η Δήμαρχος κ. Μπραϊμη Μπότση Σταυρούλα το τριήμερο 29-30-31/10 επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου είχε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα αρμοδιότητας του Δήμου.
Τα αποτελέσματα των συναντήσεων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού :
- Υπογράφηκε , μεταξύ της Δημάρχου και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα, το συμβόλαιο μεταβίβασης του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς.
- Επιλύθηκαν θέματα σχετικά με το ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας μετά από συνάντηση με την Υφυπουργό Βιομηχανίας κ. Θεοδ. Τζάκρη παρουσία του τοπικού βουλευτή κ. Μάριου Κάτση.
- Η Δήμαρχος παρέλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος την προέγκριση σύμβασης για το αποχετευτικό της πόλης της Παραμυθιάς, μια ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη για το εδώ και πέντε χρόνια ταλαιπωρημένο έργο, που οφείλεται εμφανώς στην ωριμότητα αυτού.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που ταλαιπωρούν το σύνολο της κοινωνίας και την αυτοδιοίκηση , με όραμα, υπομονή και επιμονή προχωράμε.
Read More »
Σημαντικές επαφές της Δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα Σημαντικές επαφές της Δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στον Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στον Δήμο Φιλιατών


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στον Δήμο Φιλιατών Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015 Rating: 5