Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019
Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία
 
 
Συνέχεια στο θέμα με τα πεταμένα βιβλία σε παράνομη χωματερή των Φιλιατών, δίνει με ανάρτηση στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα Θεσπρωτική (thesprotiki.gr) προχωρώντας μάλιστα σε σοβαρές αποκαλύψεις για τον υπαίτιο, καθώς και όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σήμερα Δευτέρα τον νυν αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Τσότση να θέσει στη διάθεση του Δημάρχου την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον κ. Παππά.
Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο τον έτερο αντιδήμαρχο κ. Κατσάρη.
 
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Θεσπρωτική είναι αποκαλυπτικό:

Πρωί – πρωί τη Δευτέρα, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Φιλιατών κ. Δημήτρης Τσότσης, υπέβαλλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά, για την υπόθεση των πεταμένων και θαμμένων βιβλίων.
Ο κ. Παππάς, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τσότση, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ευθύνη για την υπόθεση αυτή, καθώς τόσο η απόρριψη των βιβλίων, όσο και το θάψιμο έγιναν με εντολή του έτερου Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Κατσάρη.

Η «Θ» επικοινώνησε με το Δήμαρχο Φιλιατών, ο οποίος δήλωσε τη θλίψη του για το γεγονός αλλά συγχρόνως δήλωσε και άγνοια για μια σειρά ζητημάτων:
• Τα βιβλία, έφτασαν στο Δήμο Φιλιατών ως δωρεά της Ελευθεροτυπίας, τουλάχιστον 12 χρόνια πριν, επί θητείας Μ. Ντουμάζιου, αλλά ο ίδιος ο κ. Παππάς, ως αντιδήμαρχος την περίοδο εκείνη, δεν γνώριζε τίποτα για τη δωρεά αυτή.
• Τα βιβλία παρέμεναν συσκευασμένα σε κιβώτια όλα αυτά τα χρόνια σε χώρο που ο Δήμος χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση υδραυλικού υλικού. Μετά από διαμαρτυρίες των υδραυλικών του Δήμου ότι ο χώρος έχει γεμίσει τρωκτικά, ο κ. Κατσάρης έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τα κιβώτια, χωρίς να ελέγξει και να γνωρίζει τι περιείχαν!
• Παραμένει μυστήριο πως τα βιβλία, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φιλιατών, βγήκαν από τα κιβώτια και πετάχτηκαν χύδην στην παράνομη χωματερή.
• Η εντολή για το θάψιμο δόθηκε και πάλι από τον κ. Κατσάρη. Όμως ο ισχυρισμός του Δημάρχου Φιλιατών είναι ότι πρώτα απομακρύνθηκαν τα βιβλία για να πάνε στους κάδους ανακύκλωσης!
• Τέλος, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φιλιατών, η παράνομη χωματερή είναι «χώρος διαλογής» απορριμμάτων προς ανακύκλωση…
Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι την πλήρη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν φέρει ο κ. Κατσάρης, αλλά… «δε θα παραιτηθεί επειδή έκανε ένα λάθος»

πηγή: thesprotiki.gr
Read More »
Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία Φιλιάτες: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τσότση ο Δήμαρχος - Ποιον αντιδήμαρχο δείχνει ως υπαίτιο για τα βιβλία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με έγγραφα και χρήματα και το παρέδωσε στην αστυνομία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019
Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με έγγραφα και χρήματα και το παρέδωσε στην αστυνομίαΠαράδειγμα για μίμηση έγινε ένας αξιωματικός της εθνοφυλακής, ο οποίος βρήκε στον δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα και το παρέδωσε στην αστυνομία. 

Το πορτοφόλι έχασε το βράδυ του Σαββάτου συμπολίτης μας και βρέθηκε από τον Δ.Ν., αξιωματικό της εθνοφυλακής, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας εντόπισαν και κάλεσαν τον ιδιοκτήτη στο τμήμα για να παραλάβει το πορτοφόλι του, ο οποίος με τη σειρά ευχαρίστησε τον άνθρωπο που του επέστρεψε τα έγγραφα αλλά και τα χρήματά του..


Read More »
Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με έγγραφα και χρήματα και το παρέδωσε στην αστυνομία Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με έγγραφα και χρήματα και το παρέδωσε στην αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Ας σταματήσουμε το πισωγύρισμα εδώ... - του Χρ. Μαντέλου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019
Φιλιάτες: Ας σταματήσουμε το πισωγύρισμα εδώ... - του Χρ. ΜαντέλουΠοτέ δεν περίμενα τα πράγματα να είναι τόσο τραγικά με τον δήμο Φιλιατών όσο έγιναν τις τελευταίες μέρες. Στην αρχή είχαμε τον έλεγχο και τα πρόστιμα στο καφενείο της Ραβενής και 3 ακόμη επιχειρήσεις στο Φιλιάτι μετά από ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ συμπολιτών, όπως παραδέχθηκε το υπουργείο. Ο δήμος αντί να βγει να πει πως πρέπει να ακολουθούν όλοι τους κανόνες και να καταδικάσει το "σπορ" της ρουφιανιάς, προτίμησε την σιωπή που εμμέσως στέλνει το αντίθετο μήνυμα.
Μετά ενώ είχαμε τον πρωθυπουργό, με τον περιφερειάρχη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης να μιλούν για το έργο, τις δαπάνες που έγιναν και τις προοπτικές, είδαμε στο αρχαίο θέατρο της Γιτάνης για το οποίο έγιναν αντίστοιχα έργα από την περιφέρεια, να είναι για πολλοστή φορά βοσκότοπος για άλογα κι αγελάδες, ενώ για το κοινό είναι κλειστό. Ο δήμος παραμένει άπρακτος στο χρόνιο αυτό θέμα.
Φτάσαμε στο αποκορύφωμα την ώρα που ο πρωθυπουργός έλεγε από τα Γιάννενα, σε όλη την Ελλάδα πως στο θέμα των απορριμάτων πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ηπείρου, στους Φιλιάτες να πετούν σε χωματερή εκατοντάδες βιβλία. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και πάρα πολλοί παραλλήλιζαν το γεγονός με το κάψιμο των βιβλίων από τους ΝΑΖΙ.
Με όλα αυτά δεν αμαυρώθηκε μόνο η εικόνα του δήμου αλλά και όλων των δημοτών. Δόθηκε λαβή για περαιτέρω σχόλια σε όσους διατηρούν προκαταλήψεις κι αρνητικές γνώμες για τους Φιλιαταίους. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει τον διασυρμό.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα και πιο τρομακτικά, με το πινγκ πονγκ ευθυνών κι ανταπαντήσεις. Ο αντιδήμαρχος λέει δεν έδωσε εντολή , τότε ποιος έδωσε, γιατί δεν κατονομάζει αυτόν που την έδωσε; αν δεν δόθηκε άνωθεν εντολή, τότε οι εργαζόμενοι κάνουν ότι γουστάρουν ; έχει χαθεί ο έλεγχος στον δήμο; Δεν λέει αν η χωματερή ήταν παράνομη ή όχι; Δυστυχώς έγινε ότι γίνεται και στα χωρία τόσα χρόνια που γέμισαν οι ράχες σκουπίδια και ψοφίμια τα ποτάμια. Όλα αυτά γιατί ο δήμος δεν τοποθετεί σε κάθε χωρίο κάδους μεγάλων απορριμάτων και δεν πάει στάνη στάνη και χωρίο χωρίο όπως έκανε για την ψήφο να ενημερώσει για την συλλογή νεκρών ζώων.
Το αποτελειωτικό χτύπημα ήταν το θάψιμο των βιβλίων που έγινε χτες κι έδειξε πόσο κενή ήταν η συγνώμη. Η λέξη συγνώμη θα πει πως έχω σύμφωνη γνώμη πλέον με τον άλλον κι οι Φιλιατιώτες τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα ζήτησαν να διασωθούν ή να δωρηθούν όσα σώζονται και να ανακυκλωθούν όσα δεν υπόκεινται σε συντήρηση. Σε καμία περίπτωση δεν ζήτησαν να θαφτούν. Με τέτοια νοοτροπία δεν θα αργήσει και το θάψιμο των Φιλιατών .
Κάνω έκκληση σε όλους τους Φιλιαταίους που δεν πιστεύουν ότι ανήκουν στους "νεκροθάφτες" βιβλίων και πολιτισμού, σε κόμματα, παρατάξεις, περιφερειάρχη, συμβούλους, βουλευτές να επαναφέρουν τον δήμο Φιλιατών στην κανονικότητα και την ευρωπαϊκότητα, να αποκαταστήσουν την εικόνα και το όνομα των Φιλιαταίων, να πιέσουν τον δήμο να αλλάξει, να κάνει σωστή δουλεία, όπως γίνεται στην Ευρώπη και σε άλλους δήμους η διαχείρηση των απορριμάτων , του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Να μην πετιούνται βιβλία αλλά να τοποθετηθούν στα χωρία οι κάδοι μεγάλων απορριμάτων για να μην συνεχίσουν να γεμίζουν τα χωριά μας μικρές χωματερές και να γίνει ενημέρωση και συλλογή νεκρών ζώων που καταλήγουν στον Καλαμά.
Ας σταματήσουμε το πισωγύρισμα εδώ...
Read More »
Φιλιάτες: Ας σταματήσουμε το πισωγύρισμα εδώ... - του Χρ. Μαντέλου Φιλιάτες: Ας σταματήσουμε το πισωγύρισμα εδώ... - του Χρ. Μαντέλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 
 

Στη σύλληψη τριών συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, ενώ ο δεύτερος διευκόλυνε τρίτο άτομο να εισέλθει στο λιμένα παράνομα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Σελίδες