Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΜε τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 20:00 με την εξής ημερησία διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2021.

ΘΕΜΑ 2ο Κατανομή πιστώσεως 32.840,00 € έτους 2021 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολείων του Δήμου»

ΘΕΜΑ 3ο «Έγκριση ίδρυσης Τμήματος Ένταξης στο 1ο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς».

ΘΕΜΑ 4ο Λήψη απόφασης για την κατάρτιση συμβολαίου μεταβίβασης κυριότητας και παροχή εξουσιοδότησης προς τον Κο Δήμαρχο για την υπογραφή του ( Σχετική η υπ άριθμ. 183/2006 απόφαση του πρώην Δήμου Παραμυθιάς περί εκποίησης των οικοδομηθέντων οικοπέδων του Δ.Δ .Αμπελιάς ).

ΘΕΜΑ 5ο Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του υπ΄αριθμ. 105 τεμάχιου ( Διανομής Συνοικισμού Γλυκής έτους 1951 ) μετά του επ΄ αυτού ευρισκόμενου κτίσματος.

ΘΕΜΑ 6ο Τροποποίηση της αριθμ. 144/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, περί : *Έγκριση κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς*, ως προς το άρθρο 11.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Η πανδημία ακυρώνει το Acheron Fest

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Η πανδημία ακυρώνει το Acheron FestΤο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκης-Ποταμιάς, μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση αποφάσισε ότι ένα φεστιβάλ σαν το Acheron Fest είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί με τους υπάρχοντες περιορισμούς καθώς δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις!

Το ACHERON Fest έχει δημιουργηθεί για να ενώνει, να αγκαλιάζει, να συναρπάζει και φυσικά όχι να περιορίζει.

Ευχόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ να αλλάξουν τα πράγματα και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί δίπλα στον Αχέροντα, να απολαμβάνουμε μελωδίες κ το μαγικό τοπίο του ποταμού..

Ευχόμαστε υγεία και καλό καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκης Ποταμιάς
Read More »
Η πανδημία ακυρώνει το Acheron Fest Η πανδημία ακυρώνει το Acheron Fest Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 29, 46, 33 και 42 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος και 42χρονος κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Παράλληλα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. όχημα όπου διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος οδηγός και ο 46χρονος συνοδηγός του, διευκόλυναν από κοινού την παράνομη έξοδο των ανωτέρω, δίνοντάς τους πλαστές άδειες διαμονής στην αλλοδαπή και επιπλέον ότι λειτουργούσαν ως προπομποί τους προκειμένου να αποφύγουν αστυνομικούς ελέγχους. Ακόμη, διαπιστώθηκε από τα παραπάνω στελέχη ότι ο 46χρονος κατείχε στα προσωπικά του αντικείμενα δεκατρία γραμμάρια και σαράντα εκατοστά (13,40gr) ακατέργαστη ινδική κάνναβη καθώς και ότι όλοι είχαν απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Shengen.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, τα ταξιδιωτικά έγγραφα και οι ναρκωτική ουσία.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Ποιοι εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Ποιοι εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ΗγουμενίτσαςΟλοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 25/6 οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Εγγεγραμμένοι: 202
Ψήφισαν 123
Λευκό : 1
Άκυρα: 0

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
Έλαβαν
 1. ΜΑΡΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 91
 2. ΤΣΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 56
 3. ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 52
 4. ΝΤΑΝΗ ΣΟΦΙΑ 47
 5. ΒΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 45
 6. ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 44
 7. ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 33
 8. ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 31
 9. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 30
 10. ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 29
 11. ΡΟΥΜΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 26
 12. ΧΟΥΜΟ ΜΠΛΕΝΤΑΡ 15
 13. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 11
(Εκλέγονται οι 9 πρώτοι)

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή
Έλαβαν
 1. ΜΠΑΚΙΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 50
 2. ΣΑΦΑΚΑ ΙΟΥΛΙΑ 47
 3. ΡΑΪΚΟΥ – ΣΠΑΗ ΕΛΕΝΗ 38
 4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 35
 5. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 19
(Εκλέγονται οι 3 πρώτοι)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
 1. ΜΑΡΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 78
 2. ΤΣΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 51
 3. ΒΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 46
 4. ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 46
 5. ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 41
 6. ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 35
 7. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 35
 8. ΧΟΥΜΟ ΜΠΛΕΝΤΑΡ 17
 9. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15
(Εκλέγοναι οι πρώτοι 6)

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. για να εκλέξει το νέο Πρόεδρο και να καθοριστούν οι υπόλοιπες αρμοδιότητες.

Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. καλή και γόνιμη θητεία με τη στήριξη όλων των συναδέλφων.
Read More »
Ποιοι εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Ποιοι εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

5 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
5 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 1
ΠΕ Ιωαννίνων 3
ΠΕ Πρέβεζας 0


Read More »
5 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 5 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Eθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Eθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ΝαρκωτικώνΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Η αιμοδοσία συνδιοργανώθηκε από το «Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) Ήπειρος» και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα (22/06), την Άρτα, την Πρέβεζα (23/06) και την Ηγουμενίτσα (24/06).

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων.

Σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Ιωάννινα η υπεύθυνη Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιώτα Παναγιωτίδου ανέφερε ότι «διοργανώνουμε αυτή τη γιορτή ζωής, γιατί η αιμοδοσία και τα αποτελέσματά της είναι χάρισμα ζωής. Η αιμοδοσία είναι πράξη φροντίδας και έτσι ενισχύεται η έννοια της αλληλοϋποστήριξης, της κοινότητας συνολικά και της αλληλοβοήθειας, έννοιες που είναι αλληλένδετες με τον αγώνα που δίνουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ, οι γονείς τους και εμείς μαζί τους. Όπως δήλωσε, «οι αιμοδότες παίρνουν τρομερή ικανοποίηση μέσα από αυτή την κοινωνική προσφορά και για εμάς είναι σημαντικό το μήνυμα αυτό, το οποίο συνδέεται και με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι το “Στάσου Πλάι μου”».

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Αστυνόμος Β΄ ΜΗΤΣΙΟΣ Ηλίας, ευχαρίστησε αρχικά το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και τα στελέχη του για τη συνεργασία στη συγκεκριμένη δράση, τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δε θα πρέπει να θεωρείται απλώς ως μία «τυπική υπενθύμιση του προβλήματος», ενώ υπογράμμισε ότι για την Ελληνική Αστυνομία η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί διαχρονικά βασική προτεραιότητα. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είναι καιρός να σταματήσουν οι προκαταλήψεις σε βάρος των εξαρτημένων ατόμων δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για τα θύματα του προβλήματος και όχι για το πρόβλημα. Ως κοινωνία οφείλουμε να τους απλώσουμε το χέρι και να τους τραβήξουμε από το περιθώριο και τον στιγματισμό».

Το παράδειγμα, συμμετέχοντας ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία δίνοντας αίμα, έδωσαν στελέχη του ΚΕΘΕΘΑ Ήπειρος και αστυνομικοί από όλες της Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου και το Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Read More »
Eθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Eθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Ξεκινά στις 9 Ιουλίου ο Β’ κύκλος για δωρεάν eshop

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Ξεκινά στις 9 Ιουλίου ο Β’ κύκλος για δωρεάν eshop


Ξεκινάει στις 9 Ιουλίου ο Β’ κύκλος της δράσης: «E-λιανικό». Σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, η νέα δράση «E-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» (Β κύκλος) στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος. Για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020 η επιδότηση είναι 1.500 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 8 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Ωφελούμενοι είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:
• Υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019.
• Νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από 01/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 9 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00
Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την FuturePlan. 
Μια ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων web development, επικοινωνίας και Digital Marketing.
Ολοκληρωμένες λύσεις από τη κατασκευή του eshop σας, μέχρι την στοχευμένη διαφήμιση για άμεση αύξηση των πωλήσεών σας.

Τηλ: 6937053134 – 6937784937 
Read More »
Ξεκινά στις 9 Ιουλίου ο Β’ κύκλος για δωρεάν eshop Ξεκινά στις 9 Ιουλίου ο Β’ κύκλος για δωρεάν eshop Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Περίεργες κηλίδες στο Δρέπανο...

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Περίεργες κηλίδες στο Δρέπανο...Αυτές τις περίεργες κηλίδες αντίκρισαν το μεσημέρι της Παρασκευής λουόμενοι στην παραλία του Δρεπάνου.

Τις φωτογραφίες απέστειλε αναγνώστης μας μαζί με τις απορίες που εύλογα προκαλούνται όταν οι συγκεκριμένες κηλίδες καλύπτουν την επιφάνεια της θάλασσας από την μια στιγμή στην άλλη.

Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι το φαινόμενο είναι συχνό όταν επικρατούν νότιοι άνεμοι και τις αποδίδουν σε λύματα από πλοία που αφήνονται όταν κινούνται στα ανοιχτά.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που τις προκαλεί είναι απαράδεκτο να συμβαίνει.. Ειδικά μεσούντος του θέρους με πολύ κόσμο στην παραλία.
Read More »
Περίεργες κηλίδες στο Δρέπανο... Περίεργες κηλίδες στο Δρέπανο... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 30 Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση Β’ Φάσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο 2020-2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Ανάκληση των με αριθμό 45/1983 και 15/1984 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου και της γενόμενης δωρεάς δημοτικού ακινήτου, λόγω ματαίωσης του σκοπού για το οποίο δωρίθηκε.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
4η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 191/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Απευθείας εκμίσθωση οικίσκου στην περιοχή «ΓΩΝΙΑ» των Κοινοτήτων Γραικοχωρίου - Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση ιστών κεραιών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού Ε=500τμ από τεμάχιο εκτός του εποικιστικού αρχείου της Δ/νσης Γεωργίας στην περιοχή «ΓΩΝΙΑ» των Κοινοτήτων Γραικοχωρίου - Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου για τη στέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4674/20 (ΦΕΚ 53/A'/11.03.2020).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου για τη στέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4674/20 (ΦΕΚ 53/A'/11.03.2020).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Επί αιτήσεως της μισθώτριας Θεοδώρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ του Ανέστη , για την παροχή άδειας εισφοράς χρήσης μισθίου χωρίς αντάλλαγμα στην νεοϊδρυθείσα εταιρία της μισθώτριας (ποσοστό 99%) με την επωνυμία : HANCO Ι.Κ.Ε .
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Σελεύκειας για ανάκληση χωροθέτησης πράσινου σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας στην έκταση 4ων στρεμμάτων του τεμαχίου 416 αγροκτήματος Νέας Σελεύκειας συνολικού εμβαδού 24,686 στρεμμάτων.
Εισηγητές:
α) ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία κ. Ιωάννης Γόγολος,
β) ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή Πορείας κ. Θωμάς Δημητρίου.

ΘΕΜΑ 11ο
Αποδοχή των όρων χρηματοδότησης ύψους 329.070,00 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, καθώς και εξουσιοδότηση του Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου για τις περαιτέρω ενέργειες.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση απόφασης ΕΠΖ για παραχώρηση θέσης στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί του οδοστρώματος της οδού Κύπρου 72 στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση μεταβίβασης αδιάνοιχτου-προβλεπόμενου δρόμου με αριθμ. τεμ. 577 της συμπληρωματικής διανομής Σκορπιώνας έτους 1963 λόγω απώλειας της κοινοχρηστίας του.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Χορήγηση 8ετους παράτασης σε δικαιούχο οικοπέδου της κοινότητας Φασκομηλιάς, για εκπλήρωση υποχρεώσεων εκποίησης οικοπέδου, στο πλαίσιο του άρθρου 12 του Ν.4368/2016.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Χορήγηση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της ανταλλαγής ιδιωτικής έκτασης με κοινοτική στην Τ.Κ. Πέρδικας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έκφραση γνώμης για την ίδρυση τμήματος ένταξης στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έκφραση γνώμης για την ίδρυση τμήματος ένταξης στο 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Εξέταση αιτήματος του συλλόγου «Στοργή» με το οποίο ζητά να τους επιτραπεί η άδεια τοποθέτησης ασανσέρ στο κτήριο του ΚΔΑΠ μεΑ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Πρόσληψη προσωπικού με επιδοτούμενο πρόγραμμα ΟΑΕΔ, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Αντικατάσταση μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΗ.

ΘΕΜΑ 21ο
Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 του N.3463/06 για την εκτίμηση της αξίας ακίνητων και κινητών πραγμάτων οι οποίες πρόκειται να εκποιηθούν, να αγοραστούν, να ανταλλαγούν, να μισθωθούν ή να εκμισθωθούν.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Αρνητική γνωμοδότηση για Αιολικό Πάρκο σε Μαργαρίτι και Πάργα

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Αρνητική γνωμοδότηση για Αιολικό Πάρκο σε Μαργαρίτι και Πάργα Η Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του Φακέλου Μ.Π.Ε. για το έργο κατασκευής «Αιολικού σταθμού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 40MW και τα συνοδά του έργα (Οδοποιία - Διασύνδεση) στη θέση «Κρανιά», των Δ.Ε Πάργας & Μαργαριτίου των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας των Π.Ε Πρεβέζης & Θεσπρωτίας. Ο Αντιπεριφερειάρχες και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλης Γοργόλης, αιτιολογώντας την αρνητική εισήγησή του, τόνισε ότι ένα τμήμα της επένδυσης βρίσκεται εντός καταφυγίου άγριας ζωής. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρνητική στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά με δεδομένο ότι έχουν αδειοδοτηθεί σωρεία έργων από τη ΡΑΕ, θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος των φακέλων που θα κατατίθενται προς γνωμοδότησης με στόχο να διαφυλαχθεί η βιοποικιλότητα στην Ήπειρο.
· Για τις ΣΜΠΕ των Τομεακών Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 2021 – 2025 και του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021 – 2025, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης ανέφερε ότι υπάρχει αρμοδιότητα της Επιτροπής για τα θέματα αυτά, τονίζοντας ότι η συζήτηση στην Επιτροπή δεν αποκλείει τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Read More »
Αρνητική γνωμοδότηση για Αιολικό Πάρκο σε Μαργαρίτι και Πάργα Αρνητική γνωμοδότηση για Αιολικό Πάρκο σε Μαργαρίτι και Πάργα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ιδιοκτήτης σχολής οδηγών για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Συνελήφθη ιδιοκτήτης σχολής οδηγών για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθησηΑστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν επισταμένης και μεθοδικής έρευνας προχώρησαν χθες (25-06-2021) το μεσημέρι στα Ιωάννινα στη σύλληψη ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος, ως ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, από 21-07-2020 και σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις, έθεσε σε έγγραφα πελατών του πλαστή σφραγίδα βεβαίωσης γνησίου υπογραφής τους, η οποία ανέγραφε ως βεβαιούσα πρώην υπάλληλο του ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ ακολούθως έναντι χρηματικής αμοιβής, κατάθεσε για λογαριασμό τους τα πλαστογραφημένα έγγραφα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω σχολή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· η πλαστή σφραγίδα βεβαίωσης γνησίου υπογραφής,
· δύο έγγραφα πελάτη της σχολής τα οποία έφεραν την πλαστή σφραγίδα γνησίου υπογραφής με ημερομηνία 24-06-2021,
· πλαστή σφραγίδα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και βιβλίο μητρώου μαθητών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών, το οποίο έφερε την εν λόγω πλαστή σφραγίδα.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ιδιοκτήτης σχολής οδηγών για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση Συνελήφθη ιδιοκτήτης σχολής οδηγών για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για κινητοποιήσεις στο λιμάνι εσωτερικού

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για κινητοποιήσεις στο λιμάνι εσωτερικούΔευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ώρα 09:00-11:00 στην είσοδο λιμένα Συγκέντρωση και κλείσιμο του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας. 

Να είμαστε όλοι εκεί γιατί η χερσαία ζώνη ανήκει στους δημότες Δήμος Ηγουμενίτσας - Δήμος Φιλιατών
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για κινητοποιήσεις στο λιμάνι εσωτερικού Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για κινητοποιήσεις στο λιμάνι εσωτερικού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότηταςΣυνελήφθη χθες (25-06-2021) το μεσημέρι σε πάρκο της πόλης της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση βιομηχανικά είδη (γυαλιά ηλίου, αρώματα, καλλυντικά, κοσμήματα), χωρίς την απαιτούμενη από τη νομοθεσία άδεια.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΗπείρουΗ κατακύρωση του διαγωνισμού για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας, είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία SICAP Α.Τ.Ε., με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 2.875.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών.

Οι αποφάσεις της Ο.Ε. περιλαμβάνουν επίσης κατακυρώσεις και άλλων διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων καθώς και εγκρίσεις σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με δήμους:

Αναλυτικά:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα:
· «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.
· «Ασφαλτοστρώσεις - αντιστηρίξεις - καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 235.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.
· «Συντήρηση-βελτίωση επαρχιακής οδού 13 Διάσελλο-Σκουληκαριά», προϋπολογισμού € 110.000,00 με ΦΠΑ.

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Βελτίωση οδού Περάνθη - Κομπότι», προϋπολογισμού € 1.310.000. Ανάδοχος «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.
· «Βελτίωση βατότητας οδού από οικισμό «Αλώνι – Χιώνι» Καταρράκτη έως Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη», προϋπολογισμού € 1.120.000. Ανάδοχος «ΚΞΙΑ ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ».
· «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού € 220.000. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· «Συντήρηση – βελτίωση – επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος. «Ι. Κάλλιας & ΣΙΑ ΕΕ».
· «Βελτίωση βατότητας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζηρού αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 69.000. Ανάδοχος Κων. Κώστας.
· «Άρση καταπτώσεων - αντιστηρίξεις - βελτίωση βατότητας και ασφάλειας στην 5η Ε.Ο.», προϋπολογισμού € ,70.000. Ανάδοχος Κωνστ. Κώστας.
· «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· Καθαρισμός – άρση προσχώσεων στους ποταμούς Κομποτέικο και Άννινο», προϋπολογισμού € 118.000. Ανάδοχος Λάμπρος Ε. Γεωργούλας.

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τις διαδικασίες για την υλοποίησης των έργων:
· «Προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση λυόμενου κοντέινερ για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19», προϋπολογισμού € 43.400.
· «Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Καναλίων Σκουληκαριάς», προϋπολογισμού € 74.400.
· «Αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Αμφιθέας - Λογγάδων», προϋπολογισμού € 74.400.
· «Βελτίωση στην οδό Χρυσοβίτσα – Σίτσαινα», προϋπολογισμού € 65.720.

Προγραμματικές συμβάσεις

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση των εξής έργων:
· Με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Πάργας για την «Προμήθεια υλικών για τον τεχνικό φωτισμό στο νησάκι Παναγιάς του Δ.Δ. Πάργας», προϋπολογισμού 24.800 €.
· Με το Δήμο Ζαγορίου για «Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο “Πέρα Γεφύρι” της Σκάλας Βραδέτου», προϋπολογισμού 32.000 €.
· Με τον Δήμο Κόνιτσας για την «Επισκευή Α’ και Β’ παιδικού σταθμού Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 98.981,80 € και την εκπόνηση «Μελέτης οριοθέτησης ποταμού Αώου και αρχιτεκτονική ανάπλαση παρόχθιας περιοχής Κοινότητας Κόνιτσας», προϋπολογισμού 1.208.460,69 €.
Read More »
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών του Β' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στα γραφεία του ΟΛΗΓ

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021
Επίσκεψη μαθητών του Β' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στα γραφεία του ΟΛΗΓ

Με χαρά υποδεχτήκαμε την Πέμπτη 24/6/2021 τους μαθητές της Β & Γ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. 
Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του λιμένα και ενημερώθηκαν για την ιστορία του λιμανιού, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο λιμάνι. 
Οι χώροι του λιμανιού γέμισαν παιδικές φωνές και χαμόγελα , και έγινε συζήτηση πάνω σε πολλά θέματα γύρω από το λιμάνι. 
Ακολούθησε βόλτα των μικρών μαθητών με το λεωφορείο του ΟΛΗΓ στους χώρους πρόσδεσης και εν συνεχεία οδηγήθηκαν στην αίθουσα Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού, όπου και επισκέφτηκαν το Κέντρο Ελέγχου.
Read More »
Επίσκεψη μαθητών του Β' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στα γραφεία του ΟΛΗΓ Επίσκεψη μαθητών του Β' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στα γραφεία του ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 26, 2021 Rating: 5

Σελίδες