Για μια άλλη Συλλογικότητα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Για μια άλλη Συλλογικότητα 
 
 Του Άλκη Φάτσιου - Τ. Δικηγόρου
 
Α.1- Σε μια χρονική περίοδο, που στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, - όπως αυτά που ανάγονται στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, στον πολιτισμό και που υποτίθεται ότι προστατεύονται έστω και από αυτό το απολύτως ταξικό και εν γένει ολιγαρχικό ΣΥΝΤΑΓΜΑ – καθημερινά μειώνονται, συρρικνώνονται και τείνουν προς ολική εξαφάνιση, με αποτέλεσμα την απόλυτη εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και την δημιουργία της χώρας ως φτηνού οικοπέδου (ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ…) βορά στις ορέξεις του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου….

2- Σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία είναι ολοφάνερο, ότι πλέον δεν υφίσταται κοινωνία δομημένη σε συγκεκριμένο αξιακό πεδίο που θα συνάδει και θα στοχεύει κατά κύριο και αποκλειστικό σκοπό, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων, στόχευση που δεν νοείται σε πλαίσια έξω από την θεμελιακή δυαδική Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας (δηλ. Αρχές που σήμερα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ για την φερομένη πλέον ως χώρα ΜΑΣ) και ούτε βεβαίως εντός του πλαισίου του καπιταλισμού ως μοντέλου οικονομικού συστήματος.

3- Σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία απουσιάζει εντελώς η ουσιαστική ή ακόμα και τυπική συμμετοχή των πολιτών (πλήν της τυπικής νομικής επιταγής των εκλογών ανά τριετία ή τετραετία…) και των ανθρώπων γενικότερα στην λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν αφού:

α) η κοινωνία λειτουργεί – και πριν τις σημερινές συνθήκες – βασισμένη στην αρχή της ετερονομίας , δηλαδή με θεσμούς και κανόνες (νόμους) που δεν θεσπίζει η ίδια η κοινωνία (πολίτες) αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα των ολίγων και σε βάρος των πολλών, ιδρύουν και θεσπίζουν στο όνομα των πολλών υποτίθεται, θεσμούς απόλυτα αντιδημοκρατικούς όπως αυτοί της ανάθεσης (αντιπροσώπευση) με συλλογικότητες πάσης μορφής που λειτουργούν με τις ίδιες αρχές….

β) στην σημερινή χρονική περίοδο – και εδώ είναι το τραγικότερο – έστω και αυτοί οι ψευδεπίγραφα «δημοκρατικοί θεσμοί, κυβέρνηση, Βουλή, πλειοψηφία κομμάτων κ.λ.π, αποτελούν το όχημα, το μέσον επιβολής απόψεων και συμφερόντων που εκπορεύονται από ξένα κέντρα, είτε αυτά είναι κράτη, είτε ιδιώτες είτε Οργανισμοί είτε – κυρίως – από το παγκοσμιοποιημένο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ κεφάλαιο, μετατρεπόμενης της χώρας μας, όχι απλά σε ένα προτεκτοράτο αλλά σε μια υπόδουλη κοινωνία με ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ πολιτειακή οντότητα, στα πλαίσια της απόλυτης οικονομικής - και συνεπώς και πολιτικής - εξαρτήσεως της χώρας από τα παραπάνω κέντρα.

4- Σε μια χρονική περίοδο, που συνέπεια των ιμπεριαλιστικών πολέμων (Συρία, Ουκρανία, κ.λ.π) χιλιάδες ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους, την εξορία, την προσφυγιά, τις κακουχίες, ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, απαιτείται εκ μέρους μας ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σ' όλους αυτούς, και ταυτόχρονα εντονότερη προσπάθεια κατάδειξης του αληθινού προσωπείου του ιμπεριαλισμού, ενός προσωπείου που εκπορεύεται κύρια από τις Η.Π.Α, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ενός προσωπείου βαρβαρότητος, κυνισμού, ενός προσωπείου θανάτου για τους λαούς του πλανήτη, συνεπώς και για τον Ελληνικό λαό.

5- Σε μια χρονική περίοδο που η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ στη χώρα μας, με την ΚΤΗΝΩΔΗ « Ιδεολογία » του φασισμού, εκπροσωπούμενη και εφαρμοζόμενη στην πράξη (δολοφονία Π. Φύσσα, δολοφονίες μεταναστών κ.λ.π) από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δείχνει απροκάλυπτα πλέον το βάρβαρο ρατσιστικό και εν τέλει απάνθρωπο προσωπείο της κάτι βεβαίως που έκανε (η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ) και στο παρελθόν, μακρινό και εγγύς, όπως στην διάρκεια της Μεταξικής Δικτατορίας, στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, και μεταξύ άλλων, στη στενή συνεργασία μεταξύ των κατακτητών και των φερομένων ως Ελλήνων που πλούτιζαν (οι συνεργάτες των Γερμανών, Έλληνες φασίστες) σε βάρος του αίματος του υπόδουλου λαού, στη διάρκεια πριν, κατά και μετά τον εμφύλιο χρόνια με τα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείας, τους Χίτες, τους δοσίλογους πάσης μορφής, στην διάρκεια της Επτάχρονης Χούντας των συνταγματαρχών το 1967, με φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις πατριωτών, καθεστώτα δηλαδή απολύτως φασιστικά, στηριζόμενα στη βία στη βαρβαρότητα αλλά πάντοτε και σ' ένα δίκτυο είτε δοσίλογων και προδοτών, συνεργατών των κατακτητών, είτε ρουφιάνων και χαφιέδων (χαμερπή ερπετά....) στις άλλες περιπτώσεις........... και που αργότερα και ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ανταμείφθηκαν για την προδοτική, δοσίλογη και χαφιέδικη συμπεριφορά τους ποικιλοτρόπως με πλέον προκλητικές περιπτώσεις αυτών που οι γόνοι, επίγονοι και απόγονοί των φτάσανε σε αξιώματα Πρωθυπουργών, Υπουργών, Βουλευτών, μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων κ.λ.π ................. Οποία κατάντια όλων μας και εννοώ βεβαίως την απαράδεκτη απώλεια της μνήμης μας και εν τέλει ανοχή μας.....

6- Σε μια χρονική περίοδο, όπου η κοινωνία είναι απολύτως αποδομημένη από κάθε ίχνος κοινωνικής και πολιτισμικής αξίας (τουλάχιστον σε επίπεδο πλειοψηφίας ....) με πολίτες αμήχανους, απογοητευμένους αλλά

και φοβισμένους και διστακτικούς για κάτι καινούριο, ΘΥΜΑΤΑ αλλά και ΘΥΤΕΣ μαζί….. οπαδοί (δυστυχώς ...) της λογικής « άσε να τρέξουν οι άλλοι για μας », λογικής που καλλιέργησαν όπως προανέφερα όλες οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, και κυρίως οι συστημικές, στοχεύοντας πάντα να είναι ο λαός, ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΥ. Με δεδομένο πλέον το έλλειμμα συμμετοχής των στις κοινωνικές και πολιτικές διαδικασίες λήψεως αποφάσεων που τους αφορούν, και του καλλιεργημένου ως μη αναγκαίου, Το να πληροφορούνται, να διερευνούν, να αναλύουν κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα δηλαδή να είναι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, γίνονται οι πολίτες, ο (λαός), απολύτως χειραγωγήσιμοι αγόμενοι τις περισσότερες φορές ως αθύρματα από « μάγους και θαυματοποιούς » της συστημικής και όχι μόνο πολιτικής. Οι παραπάνω ‘’μάγοι‘’ και ‘’θαυματοποιοί‘’ μεγάλων ή μικρών συλλογικοτήτων, αποδεικνύουν σε κάθε στιγμή πολιτικής και κοινωνικής διεργασίας, όπως παράδειγμα μετά από εκλογικές διαδικασίες, ότι πράγματι δεν θέλουν τον λαό στο προσκήνιο, οτι δεν τον θεωρούν ικανό να είναι συμμέτοχος σε ότι τον αφορά (αφού πρίν φροντίσανε να τον αποκλείσουν....) και με ύφος απεχθούς κήνσορα και εκατό καρδιναλίων μαζί, ιππεύοντας το καλάμι του εγωισμού αλλά και της όποιας ιδιοτέλειάς των φανερής ή μη, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - υπό την ευρεία έννοια - της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ή μάλλον του ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ αποφαίνονται: « Εμείς (Συλλογικότητα...) καλά τα είπαμε, καλά τα κάναμε, οι Πολίτες δεν μας κατάλαβαν, δεν κατάλαβαν τις θέσεις μας » ή το πλέον σύνηθες « Οι πολίτες παραπλανήθηκαν » ή « Εμείς καλά αρμενίζουμε με τις θέσεις μας και την πολιτική μας, ο γυαλός ( ο λαός...) είναι στραβός ».... Αυτό λέγεται στη γλώσσα των Συλλογικοτήτων εκτίμηση των γεγονότων...., για ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ούτε λόγος, πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι.... όχι εμείς η « φωτισμένη ηγεσία » ..... Δηλ. Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..... κατά την Ρασούλειο ρήση…..

7- Αναφορικά δε με το άθροισμα των ατόμων που θέλουν να λέγονται « ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ » και μάλιστα - τρομάρα τους... - της Αριστεράς, θυμίζω απλά πως Ιστορικά, Πολιτικά, Πολιτειακά, μια κυβέρνηση και μια Βουλή μιας χώρας, που δεν μπορεί ν' ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ούτε βεβαίως να θεσπίσει νόμους κ.λ.π κατά τη ΒΟΥΛΗΣΗ της, έστω και αντιλαϊκούς, είτε για την εξωτερική της είτε για την εσωτερική της πολιτική, αλλά ΕΚΤΕΛΕΙ κυριολεκτικά και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εντολές και συμφωνίες των Ξένων κέντρων, τότε αυτό το όργανο που αυτοπροσδιορίζεται ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ονομάζεται ή πρέπει να ονομάζεται ως ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΙΑ... κατά τη γνώμη του γράφοντος...

Β. Σ΄ αυτή λοιπόν την χρονική και ιστορική περίοδο που διανύουμε και που έχει τα χαρακτηριστικά που παραπάνω περιέγραψα, θεωρώ πως οι πολίτες είναι επιτακτική ανάγκη να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ καταρχήν με όποιο τρόπο κρίνουν αναγκαίο και χρήσιμο κάθε φορά, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Ο τρόπος της αντίδρασης αυτής, και με βάση ΟΣΑ παραπάνω ανέπτυξα, ΘΕΩΡΩ, - παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται – πρέπει να λάβει την μορφή μιας νέας ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, μιας ομάδας ΠΟΛΙΤΩΝ, βασισμένης τόσο κατά την ίδρυση της, όσο και κατά την λειτουργία της, στις ΑΡΧΕΣ της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και που θα ενώνει πολίτες με κοινή (σε γενικές γραμμές) θεώρηση για το σήμερα και κοινής (σε γενικές γραμμές) αντίληψης του τρόπου αντίδρασης. Οι πολίτες που θα μετέχουν σε μια τέτοια ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, θα πρέπει να δέχονται ότι δεν μπορεί να καταπνίγεται η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, η καλώς εννοούμενη και όχι αυτή με την έννοια της ιδιοτέλειας. Οι πολίτες που θα συμμετέχουν σε μια τέτοια ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ θα πρέπει ν΄ αναγνωρίζουν την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του ατόμου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, εξοβελίζεται η έκφραση γνώμης, η αντιγνωμία, στοιχεία απαραίτητα για την δημιουργία ΑΛΗΘΕΙΑΣ μέσω της ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ. Επειδή μια μ΄ αυτόν τον τρόπο δημιουργούμενη αλήθεια, είναι σαφώς ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ η οποία μετουσιώνεται σε μια ΙΚΑΝΗ & ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ για κοινωνικές ανατροπές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Σε μια τέτοια ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, οι πολίτες θα πρέπει να παράγουν ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ΠΟΛΙΤΙΚΗ, χωρίς να λειτουργούν ως εντολοδόχοι και ως πολιτικοί και κομματικοί μεταπράτες μιας δήθεν « φωτισμένης » ηγεσίας, όπως γίνεται σήμερα σχεδόν σε όλες τις συλλογικότητες ........ μεγάλες ή μικρές .... Έχω παρατηρήσει, - και είμαι σίγουρος και ο καθένας σας, - ότι όλες σχεδόν οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - εδώ αναφέρομαι κυρίως στα κόμματα - έχουν το ίδιο μοντέλο οργάνωσης, ανεξαρτήτως του τι πολιτικά και ιδεολογικά πρεσβεύουν. Έτσι λοιπόν όλα τα κόμματα έχουν τοπικές οργανώσεις ή Γραφείο περιοχής Πολιτικά Συμβούλια ή Πολιτικά Γραφεία Κεντρική Επιτροπή. Κοινοβουλευτική Ομάδα.... κ.λ.π πανομοιότυπα σχεδόν όργανα... Αλήθεια γιατί γίνεται αυτό; Πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ και κάθε στοιχειώδης πολιτικά νοήμων πολίτης το αντιλαμβάνεται, πως οι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και μάλιστα ριζικά αντίθετες σε επίπεδο ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, επιτάσσουν ΣΑΦΩΣ και διαφορετικό μοντέλο και δομή οργάνωσης από φορέα σε φορέα...... Γιατί λοιπόν υπάρχει το ίδιο μοντέλο οργάνωσης; Για τον απλούστατο λόγο, ότι όλες αυτές οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, κόμματα κυρίως, πιστεύουν στην Αρχή της Ανάθεσης με άμεσο αποτέλεσμα, ο λαός, οι πολίτες, στη γωνία, αμήχανοι και ευνουχισμένοι.......

Ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά και φιλοσοφικά γίνεται ΑΠΟΔΕΚΤΟ και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ, ότι η προφανέστατα αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική Αρχή της Ανάθεσης και Αντιπροσώπευσης από την μια πλευρά, και ο λαός οι πολίτες στο προσκήνιο έχοντας λόγο σε ότι τους αφορά από την άλλη είναι ΕΝΝΟΙΕΣ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, απολύτως ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ, μονίμως ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ και οπωσδήποτε ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ.....

Πιστεύω λοιπόν ότι οι σημερινές κ΄ πολιτικές συνθήκες αξιώνουν μια νέα μορφή ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, που πραγματικά θα έρθουν οι πολίτες στο προσκήνιο - και όχι οι διάφοροι επαγγελματίες της πολιτικής - που θα προσπαθούν βρε αδερφέ, να αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη τους και τη χώρα τους, μέσα από λαϊκές Συνελεύσεις Τοπικές και Γενικές με δυνατότητα θεσπίσεως νέων θεσμών, με περιοδική εκπροσώπηση, με καθιέρωση ανακλητότητος και όποια άλλη μορφή οργάνωσης θα διερευνούν και θα ανακαλύπτουν οι ίδιοι οι πολίτες κάθε φορά. Το εγχείρημα δύσκολο, η γέννα ακόμη δυσκολότερη, αξίζει όμως αφού κατά την άποψή μου - και με βάση τα όσα προανέφερα και όσα στην πορεία μπορούμε να βρούμε, - δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανακτήσουμε τα ανύπαρκτα πλέον ατομικά μας δικαιώματα, τις ελευθερίες μας, την αξιοπρέπεια μας και εν τέλει ν΄ ανακτήσουμε την πατρίδα μας !!!

Read More »
Για μια άλλη Συλλογικότητα Για μια άλλη Συλλογικότητα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Καταγραφή των ανεκμετάλλευτων ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στη Θεσπρωτία, καθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Καταγραφή των ανεκμετάλλευτων ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στη Θεσπρωτία, καθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης.


Σε αίτηση κατάθεσης εγγράφων προχώρησε ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών με θέμα τα ακίνητα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και ακίνητα δημοσίου στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.

Η χαρτογράφηση των ακινήτων, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και είναι ανεκμετάλλευτα, καθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο, είναι απαραίτητη για την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, τον τερματισμό του φαινομένου της κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και της εξάλειψης κάθε εστίας διαφθοράς εάν και όπου αυτή υπάρχει.

Η καταγραφή αυτή, εντάσσεται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης για πλήρη διαφάνεια, εύρυθμη λειτουργία του κράτους και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Ακολουθεί η αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Ακίνητα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και ακίνητα δημοσίου στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας»

Παρακαλούμε να καταθέσετε στο Σώμα:

1) Τα στοιχεία (ιδιοκτήτης, πλήθος ορόφων, εμβαδόν κύριων και βοηθητικών χώρων) των ακινήτων στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα (Υπουργείων, Νομικών Προσώπων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων, Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών) και βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.

2) Τα στοιχεία των μισθωτηρίων συμβολαίων ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο, από φυσικά και νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, για τη στέγαση των υπηρεσιών του που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.

3) Τα στοιχεία (πλήθος ορόφων, εμβαδόν κύριων και βοηθητικών χώρων) των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας και είναι ανεκμετάλλευτα.

4) Τα στοιχεία (πλήθος ορόφων, εμβαδόν κύριων και βοηθητικών χώρων), το ύψος του μισθώματος και την ημερομηνία λήξης της σύμβασης μίσθωσης των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, και εκμισθώνονται από το Δημόσιο σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις.

Ο αιτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Καταγραφή των ανεκμετάλλευτων ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στη Θεσπρωτία, καθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης. Καταγραφή των ανεκμετάλλευτων ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και βρίσκονται στη Θεσπρωτία, καθώς και των ακινήτων που μισθώνει στους ιδιώτες ή που οι ιδιώτες μισθώνουν στο Δημόσιο, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά

 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για παράνομη μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για παράνομη μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη, σήμερα (19-10-2015) μετά τα μεσάνυχτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 34, 24 και 21 ετών, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

To I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Read More »
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για παράνομη μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για παράνομη μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άλλη μία παράνομη χωματερή, αυτή τη φορά στην Γωνιά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Ηγουμενίτσα: Άλλη μία παράνομη χωματερή, αυτή τη φορά στην Γωνιά

 
Οι παράνομες χωματερές έχουν γίνει της μόδας τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας. Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε ακόμα μια στην περιοχή ΓΩΝΙΑ. 
 
 http://www.e-igoumenitsa.gr/images/k2/skoupidia-gonia-oktovrios/11696674_563827903768822_842900869_n%201.jpg
 
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ανέβασε αναγνώστης στο skoupidotpos.gr, στην περιοχή γωνιά σε διαφορετικά σημεία γίνεται ο χαμός από μπάζα και σκουπίδια.

http://www.e-igoumenitsa.gr/images/k2/skoupidia-gonia-oktovrios/12167056_563827880435491_1761693667_n%201.jpg
 
Πλαστικά, κουβάδες, παλιές τηλεοράσεις, ξύλα και κάθε λογής σκουπίδια έχουν γεμίσει τον τόπο. 
 
 http://www.e-igoumenitsa.gr/images/k2/skoupidia-gonia-oktovrios/12167394_563827637102182_732225872_n%201.jpg
 
Είναι φανερό ότι κάποιοι αντί να χρησιμοποιήσουν τους κάδους επέλεξαν την εύκολη λύση (τα φορτώνω σε αγροτικό και τα αδειάζω όλα σε ένα σημείο).
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άλλη μία παράνομη χωματερή, αυτή τη φορά στην Γωνιά Ηγουμενίτσα: Άλλη μία παράνομη χωματερή, αυτή τη φορά στην Γωνιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Δείτε την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Δείτε την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας  για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη


Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ διοργάνωσε, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ « ΠΑΝΘΕΟΝ » , ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Ζαχαρώδης Διαβήτης. Ένα σύγχρονο Ιατρικό Κοινωνικό πρόβλημα», Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον . 

Ομιλητής ήταν ο Κος Δρ. Χρήστος Σπ. Ζούπας. 
Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου και Κλινικής ΔΘΚΑ « ΥΓΕΙΑ » και Διαβητολογικού Αθηνών. 


Read More »
Δείτε την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη Δείτε την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας  για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Με επιτυχία η εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μανιτάρια ήταν το αντικείμενο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής στο Πολύδροσο, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών

Μία εξαιρετική εκδήλωση με την οποία τίμησε την φύση ,την παράδοση και τον πολιτισμό .
 
Αξιωσημείωτο δε είναι ότι με τη εκδήλωση δίνετε αναπτυξιακή προοπτική .

Βίντεο: STEP περιοδικό
 
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό αλβανικό διαβατήριο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό αλβανικό διαβατήριο


Συνελήφθη, χθες (18.10.2015) αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 23χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.

Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό αλβανικό διαβατήριο Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστό αλβανικό διαβατήριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος αλλοδαπός
 
 
Συνελήφθη, χθες (18-10-2015) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 24χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος αλλοδαπός Συνελήφθη 24χρονος φυγόποινος αλλοδαπός Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη 46χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 141 κιλά χασίς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Θεσπρωτία: Συνελήφθη 46χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 141 κιλά χασίς


Συνελήφθη, σήμερα (19-10-2015) τα ξημερώματα στον Αμπελώνα Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

 
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Αμπελώνα Φιλιατών, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

 
Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος οδηγός.

Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα και το πορτ – παγκάζ του οχήματος, (130) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (141) κιλών και (184) γραμμαρίων.

 
Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη 46χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 141 κιλά χασίς Θεσπρωτία: Συνελήφθη 46χρονος έμπορος ναρκωτικών, με 141 κιλά χασίς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα


«Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 09:00-13:00, στο ΠΑΝΘΕΟΝ, στην Ηγ/τσα
Ομιλητές:
Κυπριανός Παντελής, Καθηγητής (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) Πανεπιστημίου Πατρών: "Η συμμετοχή του σχολείου στην Αειφόρο ανάπτυξη"
................................................................................................
Γκόγκας Θεμιστοκλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Ηπείρου: "Πολιτισμός και Περιβάλλον: Μια αμφίδρομη σχέση"
.................................................................................................
Αράπογλου Μιχάλης, Αρχιτέκτονας, Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας: "Η περιβαλλοντική εκπαίδευση εκτός των τειχών"
................................................................................................
Νικολάου Μάρκος, MSc Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Φιλιατών Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Γνωρίζω-Αγαπώ-Προστατεύω
....................................................................................................
Νάστου Μαριάννα, MEd Επιστήμες της Αγωγής, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας: "Διαμορφώνοντας αξίες για το περιβάλλον μέσα απ’ τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης".
..........................................................................................................
Σακαρέλης Χρήστος, Μέλος Κ.Π.Ε. Κόνιτσας: "Προγράμματα και δράσεις του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας"
...........................................................................................................
Λιώλης Θωμάς, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Πραμάντων: "Προγράμματα και δράσεις του Κ.Π.Ε. Πραμάντων"
...........................................................................................................
Ίσαρη Ασπασία, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε.. Αράχθου: "Προγράμματα και δράσεις του Κ.Π.Ε. Αράχθου"
Read More »
Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση του ΝΠΔΔ Δήμου Σουλίου «ΑΡΩΓΗ» την Τρίτη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση του ΝΠΔΔ Δήμου Σουλίου «ΑΡΩΓΗ» την Τρίτη
 
 
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:58 Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:58 Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:58

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο – οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά), την 20η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30 π μ., με θέματα ημερήσιας Διάταξης:

Θέμα 1ο : «Αγορά μουσικών οργάνων για τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς».
Read More »
Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση του ΝΠΔΔ Δήμου Σουλίου «ΑΡΩΓΗ» την Τρίτη  Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση του ΝΠΔΔ Δήμου Σουλίου «ΑΡΩΓΗ» την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Ολοκλήρωση του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας»

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Ολοκλήρωση του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας»


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας», ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» σας προσκαλεί στην εκδήλωση ολοκλήρωσης-παράδοσης του έργου στην τοπική κοινωνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον πλήρως αναβαθμισμένο αρχαιολογικό χώρο της Ουζντίνας την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Καρκαμίσι απέναντι από το Δημαρχείο Παραμυθιάς.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων: 2651025989- 2651039580 Δήμος Σουλίου: 2666360100

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΖΝΤΙΝΑΣ

Ουζντίνα

Ο οχυρωμένος οικισμός της Οσδίνης ή Παλιοσδίνης ή Παλιοχώρας, σήμερα περισσότερο γνωστός ως Ουζντίνα, βρίσκεται νότια του σημερινού χωριού Πέντε Εκκλησιές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Η ονομασία, κατά μία άποψη, προέρχεται από το παλαιοσλαβικό ozdbna, που σημαίνει καμίνι για την αποξήρανση δημητριακών. Σήμερα, το τοπωνύμιο, σε διάφορες εκδοχές, συναντάται και εκτός ελλαδικού χώρου (Uzdin στη Σερβία, Oyzdino στην ΠΓΔΜ). Κτισμένη σε λόφο ανατολικά του ποταμού Καλαμά, η Ουζντίνα αποτελεί παράδειγμα διαχρονικού οικισμού, καθώς διασώζει αρχιτεκτονικά κατάλοιπα από την κλασική-ελληνιστική έως τη μεταβυζαντινή περίοδο. Ο Ν. Hammond ταυτίζει την ταυτίζει με την Οφτίνη των αρχαίων πηγών και αναφέρει ότι ίσως φιλοξένησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την έδρα της επισκοπής Φωτικής. Άνθιση του οικισμού πιθανολογείται στους βυζαντινούς χρόνους, ενώ περισσότερο βεβαιωμένη είναι η ανάπτυξη του οικισμού κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο και κυρίως τα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας. Την περίοδο αυτή οικοδομούνται αρκετοί ναοί, από τους οποίους οι σημαντικότεροι χρονολογούνται στα μέσα του 16ου αι. και στις αρχές του 17ου αιώνα. Το πρώτο μισό του 18ου αιώνα η Οσδίνη φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε για άγνωστο λόγο.

Ναοί Ουζντίνας

Κατά την παράδοση, στον οικισμό της Ουζντίνας υπήρχαν δέκα ναοί. Σήμερα εντοπίζονται οκτώ ναοί και μία σκήτη από τους οποίους σε καλή κατάσταση διατήρησης είναι αυτοί της Κοίμησης της Θεοτόκου, των Ταξιαρχών, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Δημητρίου και του Προφήτη Ηλία, ενώ οι ναοί του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου σώζονται σε επίπεδο θεμελίωσης.

Οι δύο επιβλητικοί ναοί (Ταξιαρχών, Κοίμησης Θεοτόκου) που βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού, χρονολογούνται στον 16ο και 17ο αιώνα αντίστοιχα. Εσωτερικά είναι κατάγραφοι με τοιχογραφίες που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα ζωγραφικής του 17ου αιώνα. Η ζωγραφική του ναού της Κοίμησης φέρει επιδράσεις από τη Σχολή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και παρουσιάζει στοιχεία επαφών με τα περίφημα εργαστήρια από το Λινοτόπι της Καστοριάς. Αντίστοιχα, η τέχνη των τοιχογραφιών του ναού των Ταξιαρχών στηρίζεται κυρίως στην εικονογραφική παράδοση της Σχολής της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ παρουσιάζει έμμεσες επιρροές από το καλλιτεχνικό ρεύμα της Κρητικής Σχολής και της ζωγραφικής του Μακεδονικού χώρου.

Οχύρωση/Οικισμός

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πυκνοδομημένο οικισμό αφήνοντας στενά δρομάκια επικοινωνίας με λιθόστρωτα καλντερίμια. Τα σπίτια, κτισμένα με ξερολιθιά, είναι πολυδώματα και πολλά από αυτά διώροφα. Ισχυρός οχυρωματικός περίβολος περιμέτρου 450μ. περικλείει τον οικισμό από την ανατολική, τη βόρεια και τη νότια πλευρά. Τη δυτική πλευρά καλύπτει φυσικός βράχος. Η οχύρωση αντιστοιχεί σε τουλάχιστον τρεις περιόδους: Κλασική-ελληνιστική φάση, 1η βυζαντινή και 2η βυζαντινή φάση. Στο ψηλότερο σημείο του λόφου, στη βόρεια πλευρά του οικισμού, σώζεται η πιθανολογούμενη ακρόπολη. Στο σημείο αυτό υπήρχε η κύρια πύλη του αρχαίου οικισμού, η οποία ενισχύθηκε με ισχυρό πύργο κατά τη βυζαντινή περίοδο.


Εργασίες ανάδειξης

Η ένταξη του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού-Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και συνολικό προϋπολογισμό 684.000€, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη συστηματική έρευνα και προβολή του αρχαιολογικού χώρου.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 με την εκπόνηση μελετών που ήταν απαραίτητες για την έναρξη των εργασιών πεδίου. Έτσι οι εργασίες διαμόρφωσης και ανάδειξης του οικισμού ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Περιλάμβαναν εκτεταμένους καθαρισμούς, ανασκαφικές έρευνες, συστηματικές εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης των ναών και των οικιών, συντήρηση των τοιχογραφιών, τοπογράφηση της περιοχής, δημιουργία διαδρομών επισκεπτών, πινακίδες πληροφόρησης και έκδοση αρχαιολογικού οδηγού.
Read More »
Ολοκλήρωση του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας» Ολοκλήρωση του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Φιλιατών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Φιλιατών


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε εχτές το μεσημέρι, στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Φιλιατών, κοντά στο χωριό Ελαία Φιλιατών.

Ο οδηγός του ΙΧ, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός οδοστρώματος.

Από το ατύχημα, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας, ενώ το ΙΧ υπέστη μικρές υλικές ζημιές.


Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Φιλιατών Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Οι δήμοι που «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ Οι οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων ξεπερνούντα 74 εκατ.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Οι δήμοι που «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ
Οι οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων ξεπερνούντα 74 εκατ.

Σφίγγει ο κλοιός για τους «μπαταξήδες» δήμους από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) έχουν πλέον ξεπεράσει τα 74 εκατ. ευρώ.

Πρώτη στη λίστα με τα χρέη-μαμούθ εμφανίζεται η ΔΕΥΑ Κατερίνης, για την οποία από το 2011 ως και τον περασμένο Αύγουστο έχει συσσωρευτεί το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ.

Αλλοι 34 δήμοι - Πτολεμαΐδας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Μεσολογγίου, Aργους, Καστοριάς, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Κέρκυρας κ.ά. - παρουσιάζουν συνολική οφειλή μεγαλύτερη των 64 εκατ. ευρώ (από 500.000 ευρώ ως και 4,7 εκατ. ευρώ). Στην ίδια... αρνητική λίστα καταχωρίζονται και 66 ασυνεπείς ΔΕΥΑ, στις οποίες έχει καταγραφεί χρέος 10,27 εκατ. ευρώ (από 200.000 ευρώ ως 500.000 ευρώ).

Τα περισσότερα χρέη έχουν συσσωρευτεί στα χρόνια της κρίσης - από το 2011 ως σήμερα. Ωστόσο, σε δέκα δημοτικές επιχειρήσεις οι οφειλές ρεύματος ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν. Μάλιστα, σε ορισμένες εξ αυτών (ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Ζακύνθου) όπου τα χρέη χρονολογούνται από την περίοδο 1983 - 1988 και από το 2007, έχουν ασκηθεί αγωγές και έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ της ΔΕΗ.

Υπάρχουν όμως και οι καλοπληρωτές. Οι δήμοι που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις ξεπερνούν τους 20: Φλώρινας, Ηγουμενίτσας, Σερρών, Ερμιονίδας, Γιαννιτσών, Σύρου, Χίου, Λιβαδειάς κ.ά. Παράλληλα, άλλοι 15 δήμοι (Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Μαλεβιζίου, Βόλβης, Καλλικράτειας, Πυλαίας - Χορτιάτη, Γρεβενών κ.ά.) προχώρησαν πρόσφατα σε ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ.

Πάντως, την ίδια ώρα που οι ΔΕΥΑ οφείλουν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ και η επιχείρηση αποδίδει στους δήμους τα δημοτικά τέλη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) κ. Γιώργος Πατούλης προβάλλει νέα αιτήματα προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Ειδικότερα, προτείνει να μπορούν οι δήμοι να παίρνουν προκαταβολές από τα τέλη που εισπράττει η ΔΕΗ για λογαριασμό τους. Η πρόταση του κ. Πατούλη βρίσκει αντίθετη τη διοίκηση της επιχείρησης καθώς, εκτός των άλλων, θα επιδείνωνε δραματικά τη ρευστότητα της ΔΕΗ. Η ΚΕΔΕ θέλει επίσης να αποδίδονται στους δήμους εντός διμήνου τα εισπραττόμενα ποσά από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους και να καθοριστεί ένα κοινά αποδεκτό τιμολόγιο.

Η ανάσχεση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν συνολικά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί προτεραιότητα για τη ΔΕΗ, τη στιγμή που η ρευστότητα της επιχείρησης έχει χτυπήσει κόκκινο. Από το 2011 ως σήμερα το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών έχει τριπλασιαστεί.

Από το σύνολο των οφειλών, περίπου 1,2 δισ. ευρώ αφορά τη χαμηλή τάση (οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες), 220 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα ενώ σε 280 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές από την υψηλή τάση (κυρίως ενεργοβόρες βιομηχανίες). Οι υπόλοιποι ανεξόφλητοι λογαριασμοί καταλογίζονται στις υπόλοιπες βιομηχανίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις μέσης τάσης.
Read More »
Οι δήμοι που «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ Οι οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων ξεπερνούντα 74 εκατ. Οι δήμοι που «άλλαξαν τα φώτα» στη ΔΕΗ Οι οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων ξεπερνούντα 74 εκατ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Γ’ τρίμηνο 2015 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010). -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση δαπάνης για την διοργάνωση εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ψήφιση πίστωσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για την επιβολή τέλους αφαιρεθέντων τραπεζοκαθισμάτων και ...

αντικειμένων. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Εκμίσθωση ακινήτου στις εργατικές κατοικίες Νέας Σελεύκειας για χρήση καταστήματος. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2014. -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου και τεχνικών στη θέση ΣΟΛΟ της Τ.Κ. Καστρίου». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή παραλαβής του υποέργου της πράξης «Εξοικονόμηση ενέργειας Ηγουμενίτσας» με τίτλο «Ενεργειακή επιθεώρηση».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της ΔΚ Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πέριξ κεντρικής πλατείας Πέρδικας» του Δήμου Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου» του Δήμου Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση προαύλιου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση της με αριθμ. 86/2015 απόφασης του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας» περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού Β’ Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Μεταβίβαση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε (5) ημερομίσθια για τον μήνα Νοέμβριο 2015, για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Αποδοχή επιχορηγήσεων - Έγκριση αναμόρφωσης Τεχνικού προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Μπέλλος Παύλος & Παππά Ουρανία

Έγκριση δαπανών και έγκριση διάθεσης πίστωσης για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2015.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

Διαγραφή χρεώσεων από διπλοεγγραφή.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στρ. της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκκλησίου για το έτος 2016.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 11,50 στρ. στη θέση « Σκέφαρη» της Τοπικής Κοινότητας Σμέρτου για το έτος 2016 ».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης 6,00 στρ. στη θέση « Οξυνίδα » της Τοπικής Κοινότητας Ραγίου για το έτος 2016 ».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στρ. της Τοπικής Κοινότητας Φοινικίου για το έτος 2016 ».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Χορήγηση παραγωγικών αδειών λαϊκής αγοράς.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην τ.κ. Κάτω Ξεχώρου»
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή γέφυρας Αχλαδέα - Βρυσέλλα»
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

Παραίτηση από το δικαίωμα άσκησης ανακοπής και αίτηση αναστολής ή όποιου άλλου ένδικου μέσου κατά της διαταγής πληρωμής για την συμπληρωματική σύμβαση κατασκευής του έργου «Υδροδότηση Κεστρίνης»
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Έγκριση της μελέτης «Μελέτη ασφαλτόστρωσης δρόμου Κεφαλοχώρι – Κοσυβάτικα».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

Έγκριση της μελέτης «Τοπογραφική αποτύπωση αγροτικών δρόμων κάμπου Αετού – Παλαιοκκλησίου»
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της προβλεπόμενης από το άρθρο 65 Ν 4257/2014 επιτροπής περί δημοτικών και κοινοτικών κοιμητηρίων Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Τροχαίο στην Εγνατία Οδό

 
 
Ατύχημα με υλικές ζημίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην Εγνατία Οδό, λίγα μέτρα μετά τα διόδια Δροσοχωρίου Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια προσπέρασης, χτύπησε άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο και στην συνέχεια και τα δυο οχήματα, προσέκρουσαν το ένας στο προστατευτικό τοιχίο και το άλλος στις προστατευτικές μεταλλικές μπάρες.
 
Από την σφοδρή σύγκρουση,ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά κανείς από τους επιβαίνοντες στα δυο οχήματα.
Read More »
Τροχαίο στην Εγνατία Οδό Τροχαίο στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Εδώ σε θέλω κάβουρα….

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Εδώ σε θέλω κάβουρα….

 

O πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής ανέλαβε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Και οι παλαιότεροι στην Ηγουμενίτσα, αναμένουν με... ενδιαφέρον τη θητεία του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Κι αυτό γιατί ο κ. Νταής, ως δήμαρχος την περίοδο 1998 - 2002 εγκαινίασε τις... ψυχροπολεμικές σχέσεις που επικρατούν μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ.

Ήταν επί θητείας του, όταν καταργήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας το τέλος επί των ναύλων που εισέπραττε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ποσό που ανέρχονταν τότε σε 300.000.000 δραχμές κατ' έτος, αποστερώντας έτσι το Δήμο από ένα διόλου ευκαταφρόνητο έσοδο!

Τότε ο κ. Νταής, διεκδικώντας τα συμφέροντα του Δήμου, προχώρησε σε κινητοποιήσεις, απέκλεισε τις προβλήτες του Λιμένα με μηχανήματα του Δήμου, κάλεσε τους πολίτες σε... εξέγερση και μάλιστα προχώρησε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στην έκδοση "εισιτηρίων" για να εισπράττει τα λιμενικά τέλη!

Διεκδικούσε τότε δε, συμμετοχή του Δήμου στο ΔΣ της εταιρείας!

Και κάπως έτσι από τότε μέχρι και σήμερα οι σχέσεις Δήμου Ηγουμενίτσας - ΟΛΗΓ ΑΕ παραμένουν στον πάγο... ανεξερτήτως διοικήσεων και δημοτικών αρχών, καθώς ο Δήμος Ηγουμενίτσας θεωρεί - θεώρηση που εν πολλοίς προέρχετε από τη θητεία ως Δημάρχου του Ανδρέα Νταή - ότι είναι "ριγμένος" από τον ΟΛΗΓ ΑΕ...

Μια θεώρηση που έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές σε σύγκρουση καθώς ο Δήμος, στην προσπάθειά του να εισπράξει από το Λιμάνι υπερτιμολογεί τις υπηρεσίες που παρέχει σ' αυτό... όπως ας πούμε το νερό για τον εφοδιασμό των πλοίων το οποίο πωλείται σε τιμή 5πλάσια απ' ότι σε άλλους γειτονικούς λιμένες... καθιστώντας έτσι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μη ανταγωνιστικό για τροφοδοσία και κατ' επέκταση για κρουαζιερόπλοια!

Είναι γνωστές λοιπόν οι θέσεις και οι απόψεις του κ. Νταή για τη λειτουργία του λιμένος σε σχέση με το Δήμο. Άλλωστε τις έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια, ακόμα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Είναι άλλωστε μέχρι και σήμερα ο κ. Νταής δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας.

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ισορροπήσει ανάμεσα στους δύο ρόλους! Ή όπως λέει και ο λαός μας: Εδώ σε θέλω κάβουρα... να περπατάς στα κάρβουνα!
 
Read More »
Εδώ σε θέλω κάβουρα….  Εδώ σε θέλω κάβουρα…. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Πρώτος Έλληνας στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ ο Άρης Τσίπης

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Πρώτος Έλληνας στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ ο Άρης Τσίπης

 
 
Με χρόνο 2:35:12, ο Άρης Τσίπης είναι ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο Άμστερνταμ. 
 
Ο Άρης Τσίπης τερμάτισε στην 57η θέση στον απαιτητικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής υπό καταρρακτώδη βροχή στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και με την ζωντανή κάλυψη του Eurosport.

Στον επετειακό Μαραθώνιο του Άμστερνταμ (συμπληρωθήκαν 40 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση) που αποτελεί μια πολύ δημοφιλή διαδρομή, έχοντας ως αφετηρία και τερματισμό το Ολυμπιακό Στάδιο της ολλανδικής πρωτεύουσας & περνώντας ανάμεσα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της, ο Αρης Τσίπης έτρεξε με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» αναφερόμενος στην Κύπρο.

Τις πρώτες 3 θέσεις κατέκτησαν οι Κενυάτες Bernard Kipyego, Ezekiel Chebii και Mike Kigen
Read More »
Πρώτος Έλληνας στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ ο Άρης Τσίπης Πρώτος Έλληνας στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ ο Άρης Τσίπης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20 Οκτώβρη στις 18:00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ για να αποφασίσουμε για τη στάση μας απέναντι στα σχεδιαζόμενα μέτρα (ασφαλιστικό, ωράριο , μισθολόγιο κ.λπ)
Read More »
Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς


Στο όρος Γκορίλα Παραμυθιάς θα βρεθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, με δύο διαδρομές: 
 
Πορεία Α (σχετικά εύκολη): Αρχαία Ελαία (Βέλλιανη) Παραμυθιάς – μονοπάτι Σταυρού – Σταυρός 1205μ – κορυφογραμμή- σέλωμα Ποπόβου – Πόποβο (Αγ. Κυριακή).
Υψομετρική διαφορά ανάβασης: 800μ
Μήκος διαδρομής: περίπου 9χλμ
Ώρες πορείας: 6
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
 
Πορεία Β: Αρχαία Ελαία (Βέλλιανη) Παραμυθιάς – Παλιό μονοπάτι για Αγ. Αρσένη – κορυφογραμμή – σέλωμα Ποπόβου – Πόποβο (Αγ. Κυριακή)
Υψομετρική διαφορά ανάβασης: 800μ
Μήκος διαδρομής: περίπου 9χλμ
Ώρες πορείας 6
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2+
ΠΡΟΣΟΧΗ: το σύμβολο «+» δίπλα στον ΒΔ υποδηλώνει εκτεθειμένα περάσματα, δύσκολη ανάβαση με σκαρφάλωμα σε έντονα βραχώδες πεδίο με την βοήθεια τοποθετημένων συρματόσχοινων.

Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία και εξοικείωση με το ορεινό πεδίο. Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, 2λιτ νερό, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6979220719 – 6984133900 από Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015 Rating: 5

Σελίδες