Προκλήσεις Αλβανού δημοσιογράφου από την Κόνιτσα!!!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Προκλήσεις Αλβανού δημοσιογράφου από την Κόνιτσα!!!


Την ορεινή κωμόπολη της Κόνιτσας επέλεξε για να ταξιδέψει ο γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις Αλβανός δημοσιογράφος Artan Hoxha.

Και τα ταξίδια φυσικά είναι ελεύθερα…

Όμως ο συγκεκριμένος ενοχλήθηκε γιατί στην πόλη της Κόνιτσας δεν είδε να κυματίζει η Αλβανική σημαία!

Έτσι στάθηκε κάτω από ένα σημείο της ιστορικής γέφυρας όπου είναι τοποθετημένη η ελληνική σημαία και έκανε με τα χέρια του το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας.

«Ελλείψει κόκκινης σημαίας στην πέτρινη γέφυρα των 150 ετών… έκανα τον αετό με τα δύο κεφάλια…» ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση.

Αυτή βέβαια είναι μία από τις προκλήσεις του συγκεκριμένου η οποία αυτή την φορά εκδηλώνεται εντός ελληνικού εδάφους. Οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την εθνική ασφάλεια και τη συλλογή πληροφοριών μάλλον θα βρισκόταν ακόμη σε εορταστική ραστώνη..

Στην Αλβανία ο Artan Hoxha ανήκει στην κατηγορία αυτών που είναι γνωστοί για το ανθελληνικό παραλήρημα και έχει καταφερθεί πολλές φορές δημόσια ενάντια στην ελληνική μειονό

πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Προκλήσεις Αλβανού δημοσιογράφου από την Κόνιτσα!!! Προκλήσεις Αλβανού δημοσιογράφου από την Κόνιτσα!!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Δώρο Χριστουγέννων: Με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καταβλήθηκε σε 1.446 εργαζομένους

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Δώρο Χριστουγέννων: Με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καταβλήθηκε σε 1.446 εργαζομένους


Σε 1.446 ανήλθαν οι εργαζόμενοι που έλαβαν δώρο Χριστουγέννων, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, εισπράττοντας συνολικά 764.842 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, υποβλήθηκαν 710 καταγγελίες που αφορούσαν στη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 2023 σε 3.109 εργαζόμενους. Μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, 270 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση, διενεργήθηκαν 356 εργατικές διαφορές και καταβλήθηκαν σε 1.446 εργαζόμενους τα οφειλόμενα ποσά (764.842 ευρώ).

Σε 40 περιπτώσεις μη καταβολής, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία και στα Αστυνομικά Τμήματα και για την κίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Επιπλέον, 64 έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.
Read More »
Δώρο Χριστουγέννων: Με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καταβλήθηκε σε 1.446 εργαζομένους Δώρο Χριστουγέννων: Με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καταβλήθηκε σε 1.446 εργαζομένους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Συλλήψεις για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Συλλήψεις για μεταφορά παράτυπου μετανάστηΣυνελήφθησαν οδηγός και ιδιοκτήτης αυτοκινήτου καθώς και ένας παράτυπος μετανάστης

Συνελήφθησαν χθες (16-01-2024) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα και οδήγηση οχήματος χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας εντόπισαν ημεδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού συνεργού του, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας και να επιβαίνει σε αυτό παράτυπος μετανάστης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει τον αλλοδαπό από την Κόνιτσα προκειμένου να τον μεταφέρει στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Read More »
Συλλήψεις για μεταφορά παράτυπου μετανάστη Συλλήψεις για μεταφορά παράτυπου μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου Κυκλάδων με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Σύλληψη φυγόποινου στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Β. Γιόγιακας προς Γ. Σταμάτη για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια | «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό»

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Β. Γιόγιακας προς Γ. Σταμάτη για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια | «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό»

Η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά από ένα διήμερο έντονων διεργασιών και ζυμώσεων στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κατά την ενημέρωση των μελών της από κυβερνητικά στελέχη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια προκειμένου να κλείσει το θέμα με την ψήφιση του από την Βουλή και να μπει τέλος σε μία περίοδο αναταραχής εξαιτίας των αντιδράσεων που προκαλεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο έντονος διάλογος του Βασίλη Γιόγιακα
Ο πιο έντονος διάλογος ήταν αυτός του βουλευτή Επικρατείας Γιώργου Σταμάτη με τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. Ο κ. Σταμάτης πήγε ένα βήμα παραπέρα και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «μισό» αφού κατά την άποψη του «έπρεπε να έχουμε και την παρένθετη μητρότητα», σημειώνοντας ότι αυτή είναι η προσωπική του θέση και σεβόμενος το γεγονός ότι ο ίδιος δεν κατεβαίνει με σταυρό εν αντιθέσει με τους περισσότερους συναδέλφους του στην αίθουσα. «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό», ήταν η δηκτική απάντηση του κ. Γιόγιακα, χωρίς η αντιπαράθεση να πάρει μεγαλύτερη έκταση.

Η στάση του Μάκη Βορίδη
Τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται να σχηματοποιείται ένα γκρουπ βουλευτών που έχουν πάρει την απόφαση να επιμείνουν ως το τέλος στην αντίθεση τους και είτε να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο είτε να απέχουν. Ιδιαίτερη σημασία έχει η στάση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην αποχή προκειμένου να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση όπου μετέχει, κάτι που εκτιμάται θετικά ως στάση και από τον πρωθυπουργό, καθώς ο κ. Βορίδης παρά την αντίθεση του δεν έχει τοποθετηθεί επικριτικά στις δημόσιες παρεμβάσεις του.

ΝΔ: Οι βουλευτές που θα πουν ξεκάθαρο «όχι» στη ψηφοφορία
Ξεκάθαρο «όχι» κατά την ψηφοφορία αναμένεται από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Θάνο Πλεύρη, τον Κώστα Καραγκούνη, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, την Άννα Καραμανλή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Στράτο Σιμόπουλο, τον Θόδωρο Καράογλου τον Βασίλη Γιόγιακα, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Κώστα Γκιουλέκα, το Νότη Μηταράκη, τον Στέφανο Γκίκα, το Νίκο Βλαχάκο, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Περικλή Μαντά. Αντίθετοι εμφανίζονται επίσης ο Κώστας Βλάσσης, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Μίμης Χρυσομάλλης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Μάριος Σαλμάς, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Χρήστος Κέλλας. Ορισμένοι εξ αυτών θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ίσως και λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, αν θα καταψηφίσουν ή θα αποδεχτούν τη διέξοδο που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για αποχή.

Ποιοι βουλευτές της ΝΔ αμφιταλαντεύονται για την τελική τους στάση
Σημαντικός είναι ο αριθμός των βουλευτών που αμφιταλαντεύονται για την τελική τους στάση και ακόμα ζυγίζουν τα δεδομένα πριν πάρουν την τελική τους απόφαση. ΟΙ περισσότεροι εξ αυτών έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις, άλλοι εντονότερα, άλλοι σε πιο ήπιους τόνους και περιμένουν το τελικό κείμενο πριν οριστικοποιήσουν τη στάση τους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Μιχάλης Λιβανός, Στέλιος Πέτσας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γιώργος Βλάχος, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Γιάννης Παππάς, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Κώστας Κεφαλογιάννης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Φάνης Παππάς, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Άγγελος Συρίγος, ο Γιώργος Στύλιος, ο Θανάσης Μπούρας, η Μαριλένα Σούκουλη, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Γιώργος Γιάννης, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο Χρήστος Καπετάνος.
Read More »
Β. Γιόγιακας προς Γ. Σταμάτη για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια | «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό» Β. Γιόγιακας προς Γ. Σταμάτη για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια | «Θα πω στον πρόεδρο την επόμενη φορά να σε κατεβάσει με σταυρό» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – «Η ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ»

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ – ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Του: ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Αγαπητέ Δήμαρχε

Εύχομαι ολόψυχα, όπως θεωρώ δεδομένο και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Μητροπολιτικού Δήμου της πρωτεύουσας του νομού μας, ανεξαρτήτως των όποιων επιλογών τους στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου. Μια επιτυχία που αν επιτευχθεί θα έχει αντίκτυπο θετικό στις ζωές όλων μας, δημοτών και κατοίκων του μεγάλου, διευρυμένου Δήμου Ηγουμενίτσας, θα αποβεί προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής, της ποιότητας ζωής των δημοτών και της επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων που τους απασχολούν, άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων. Την ιεράρχηση των οποίων βεβαίως εσύ με τους συνεργάτες σου θα κάνεις, εξουσιοδοτημένος γι αυτό και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό εκλογής από τη νωπή, λαϊκή ετυμηγορία.

Ασφαλώς και δεν είμαστε εμείς ούτε κανείς άλλος θεωρούμε, που θα σου υποδείξουμε πως θα ιεραρχήσεις τα προβλήματα του Δήμου που καλείσαι να διαχειριστείς και επιλύσεις, άλλωστε εσύ τελικά θα απολογηθείς στους δημότες που σε εξέλεξαν ως πρώτο πολίτη και θα αξιολογηθείς προφανώς από αυτούς.

Εμείς σου υπενθυμίζουμε αφενός τα παρακάτω γνωστά βεβαίως υποθέτουμε σε οιονδήποτε αιρετό ασκεί εξουσία εξ ου και η υπενθύμιση, αρχίζοντας από την ευαγγελική ρήση την αποδιδόμενη στο Χριστό «ΟΥ ΓΑΡ ΗΛΘΟΝ ΔΙΑΚΟΝΗΘΗΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΙ» θεωρώντας πως αυτό ισχύει και για τους κοινούς θνητούς – αιρετούς. Το σοφό τρίπτυχο του σοφού Αγάθωνος, απευθυνόμενου επίσης προς πάντα ασκούντα εξουσία ήτοι: «ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ: “ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ: ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΕΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΑΡΧΕΙ. ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ» και τέλος το επίσης γνωστό, διαχρονικό και… διαρκούς ισχύος για κάθε αιρετό αξιωματούχο, ήτοι το: «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ».

Αφετέρου θα μας επιτρέψεις να σου επισημάνουμε – υπενθυμίσουμε, προφανώς προβλήματα γνωστά σε εσένα και την ηγετική σου ομάδα που αφορούν τον Δήμο, κυρίως την πόλη της Ηγουμενίτσας, τα χαρακτηριζόμενα ως τα αφορώντα την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των δημοτών – κατοίκων και την ασφάλειά τους.

Βεβαίως ως Δημοτική Αρχή και εσύ προσωπικά ως επικεφαλής αυτής, έχετε προφανώς συγκεκριμένο όραμα και πλάνο ανάπτυξης της περιοχής μακρόπνοο όμως και όχι άμεσης εφαρμογής, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε και στο προεκλογικό σας πρόγραμμα. Προφανώς συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε με αυτό, όμως πριν ή και παράλληλα με έργα μεγαλόπνοα που σχεδιάζετε, με εκπόνηση ανάλογων μελετών ωρίμανσης αυτών και προς αναζήτηση «πηγών» – «χρηματοδοτικών εργαλείων» και προγραμμάτων για την ένταξη και υλοποίηση τους, εκτιμούμε ότι προέχει άμεσα, «εδώ και τώρα», να ασχοληθεί και επιληφθεί η Δημοτική Αρχή με προβλήματα της καθημερινότητας και ασφάλειας των δημοτών όπως προαναφέρουμε. Γνωρίζουμε, γνωρίζουν καλά και οι δημότες – ψηφοφόροι, τι παραλάβατε και ποιές ήταν οι επιδόσεις της απελθούσας Δημοτικής Αρχής κυρίως στους τομείς αυτούς, υποτιμημένους ενίοτε αλλά αποδεικνυόμενους πολύ σημαντικών και ουσιαστικών. Από εσάς όμως, ορισμένα άμεσης προτεραιότητας σχετικά προβλήματα, περιμένουν λύσεις και παρεμβάσεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές χωρίς καν να έχετε την δικαιούμενη ούτε κατ’ ελάχιστο πίστωση χρόνου, και ειδικότερα:

– ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:
Είναι απαράδεκτη η εικόνα που παρουσίαζε αυτή όσον αφορά μέχρι προ τίνος και μάλιστα τους θερινούς μήνες ως επισκέψιμος τουριστικός προορισμός. Η εικόνα έχει μεν αρχίζει να αλλάζει, πρέπει όμως να αλλάξει άρδην γιατί ήταν όντως απογοητευτική έως εξοργιστική. – Σχετική με το θέμα είναι και αυτό της ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αν είναι δυνατόν, δημόσιων τουαλετών υφιστάμενων βεβαίως εντός πόλης, που για κάποιο λόγο, ποιόν; έλα μου ντε, αυτές παραμένουν μονίμως κλειστές με ότι συνεπάγεται αυτό για τους κατοίκους, κυρίως όμως για τους επισκέπτες.

-ΦΩΤΙΣΜΟΣ:
Εσωτερικών της πόλης και εγγύς αυτής περιοχών – δρόμων, όπως π.χ. ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος. Απαράδεκτος και ουσιαστικά ανεπαρκής σε πολλά σημεία. Τον δημότη δεν τον ενδιαφέρει αν είναι αρμόδιος ο ΟΛΗΓ ή ο Δήμος, αν υπάρχουν εκκρεμότητες και θέματα που πρέπει να διευθετηθούν μεταξύ τους. Απαιτεί και δικαιολογημένα για την ασφάλειά του, άπλετο φως παντού.

– ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ:
Περιοριζόμαστε λόγω περιορισμένου χώρου γραφής μόνο στην… λεωφόρο SIC!! Γράμμου. Ας επιχειρήσει κάποιος να την περπατήσει ως πεζός σε πεζοδρόμια ανύπαρκτα και σχόλιον έτερον ουδέν…

-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: – υποδομών αρμοδιότητας Δήμου (βλέπε γηπεδάκια επί της Γράμμου). Από θαύμα ή συγκυρία δεν είχαμε μέχρι τώρα δυστύχημα όχι ατύχημα…

– ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: με πρώτη την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ στην παραλιακή. Επιβαλλόμενοι έλεγχοι άμεσα, για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν και ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα, χωρίς υπερβολή.

-ΑΔΕΣΠΟΤΑ: (κυρίως σκυλιά). Δεν μπορεί κ. Δήμαρχε, να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν ενδιαφέρει τους δημότες αν το Διαδημοτικό Δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων το ολοκλήρωσε, αν το λειτουργούσε και πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν εμπλέκεται και πως Φιλοζωικός Σύλλογος. Τους ενδιαφέρει και αφορά η ασφάλειά τους και είναι αποδεδειγμένο πως αυτή διακυβεύεται, αφού επιθέσεις αδέσποτων είχαμε πολλές σε ανυποψίαστους πολίτες, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους με ορισμένους να έχουν νοσηλευτεί. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα όπως σε άλλες περιοχές, προς το παρόν…

– ΈΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
άμεσα σπασμένων ή ελλειπόντων πλακών σε πεζοδρόμια της πόλης, που εγκυμονούν κινδύνους πτώσης οποιουδήποτε αφηρημένου κάνει το σφάλμα και πατήσει σε αυτές. Ενώ σε όλους σχεδόν τους δρόμους της πόλης, υπάρχουν τα γνωστά στρογγυλά μεταλλικά καπάκια του δικτύου της ΔΕΥΑΗ με αναγραφόμενο μάλιστα το έτος τοποθέτησης τους (1996) δηλαδή περίπου τριάντα χρόνια πριν από την τότε Δημοτική Αρχή. Αυτά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο – θάνατο χωρίς υπερβολή, κυρίως για οδηγούς δικύκλων αλλά και αυτοκινήτων. Είναι απορίας άξιον πράγματι, πως μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα.

– ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:
εκ νέου των φρεατίων και σε κάθε περίπτωση, δρόμων της πόλης κυρίως τον παραλιακό με την εξασφάλιση στοιχειώδους ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς, αφού αυτοί, με μια ακόμη και μικρής διάρκειας αλλά σχετικά μεγάλης έντασης βροχόπτωση, καθίστανται απροσπέλαστοι και θέλεις… «πλοιάριο» για να τους διασχίσεις.

– ΛΗΨΗ: μέτρων άμεσων για την προστασία από φυσικά φαινόμενα της «ΛΩΡΙΔΑΣ ΓΗΣ» του «Δρεπάνου» (το είχε υποσχεθεί κατ’ επανάληψη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά έμεινε στην υπόσχεση). Γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει «Δρέπανος» ως τουριστικός προορισμός. Θα έχει εξαφανιστεί από τη συνεχιζόμενη διάβρωση.

-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (κυρίως της καθαριότητας):
Επιβάλλεται η εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας των εργαζόμενων του Δήμου, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Αναλογιστείτε πόσα δυστυχήματα αλλά και ατυχήματα με ορισμένα εξ αυτών πολύ σοβαρά, έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια ως εργατικά στο εργατικό δυναμικό του Δήμου.

-ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ:
Επιβάλλεται άμεσα για την ασφάλεια όλων μας, η διαγράμμιση διαβάσεων πεζών σε κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους της πόλης, ενδεχομένως να μπορούσε να υλοποιηθεί σε ορισμένες από αυτές και η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών. Με την επισήμανση επίσης, ότι το υλικό «βαφής» αυτών, θα είναι τέτοιο που ως είθισται μέχρι σήμερα, μετά από μικρό διάστημα, γιατί άραγε; Ξεβάφει…

-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Σε μια πόλη που το κυκλοφοριακό είναι μείζον ζήτημα και η εύρεση θέσεων στάθμευσης επίσης, είναι αδιανόητο να υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παρατημένα αυτοκίνητα εν αχρηστία, που αφού τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους, οφείλει να «αποσύρει» η Δημοτική Αρχή. Τα οποία πέραν των θέσεων στάθμευσης που καταλαμβάνουν, αποτελούν και σημαντική πηγή περιβαλλοντικη΄ς και οικολογικής επιβάρυνσης.

κ. Δήμαρχε.

Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα άμεσης προτεραιότητας προβλήματα που εκτιμούμε ότι πρέπει να προσέξετε και επιλύσετε, είπαμε παράλληλα με τα «ΜΕΓΑΛΑ» έργα υποδομής με τα οποία θα ασχοληθούμε και εμείς προσεχώς, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και παρακολουθώντας την πορεία υλοποίησης αυτών.

Προς το παρόν ας αρχίσουμε από τα «μικρά» και «ταπεινά», πλην όμως πολύ σημαντικά και ουσιαστικά για την ποιότητα της ζωής όλων μας. Αναμένουμε και ελπίζουμε.

Read More »
Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Πώς διαμορφώνονται ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο με προσαυξήσεις τριετιών και επίδομα γάμου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Πώς διαμορφώνονται ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο με προσαυξήσεις τριετιών και επίδομα γάμου


Οδηγίες για την επαναφορά, από την 1η Ιανουαρίου 2024, του πλαισίου καταβολής του επιδόματος προϋπηρεσίας, με πίνακες διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου με τις προσαυξήσεις των τριετιών και το επίδομα γάμου, που αφορούν τους άνδρες και γυναίκες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εξέδωσε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, το ΚΕ.Π.Ε.Α. της ΓΣΕΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«1. Από την 1η/1/2024, καταργείται, με το άρθρο 33, παρ. 8 του ν. 5053/2023 (Α΄ 158), η διάταξη του άρθρου 4 της ΠΥΣ 6/2012 για την οριζόντια αναστολή κάθε κανονιστικής διάταξης, βάσει της οποίας προβλεπόταν η προσαύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, λόγω προϋπηρεσίας. Η κατάργηση αυτή δεν είναι οριστική, καθώς το ίδιο άρθρο 33 στις παρ.6 και 7 ορίζει ότι σε τρία χρόνια, δηλαδή την 1η/1/2027, θα ανασταλεί αυτοδικαίως η προσαύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, λόγω προϋπηρεσίας, εφόσον η ανεργία υπερβεί το 10% και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.Επίσης, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, μπορούν να αποφασίζονται και σε κάθε άλλη περίπτωση οι όροι αναστολής της προσαύξησης των αποδοχών με τα επιδόματα προϋπηρεσίας, λαμβάνοντας ιδίως υπ' όψιν την εξέλιξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, στο πλαίσιο της διαδικασίας καθορισμού του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου μονομερώς από την κυβέρνηση, όπως προβλέφθηκε με μνημονιακή διάταξη το 2012 (ν. 4093/2012).

2. Σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 5053/2023:

Από την 1η/1/2024, αίρεται η αναστολή και επανέρχεται η ισχύς διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων, που προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας, η οποία επιβλήθηκε με το άρθρο 4 της υπ' αριθμ. 6/28.2.2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (άρθρο 33, παρ.1).

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, των οποίων η αναστολή αίρεται, ισχύουν τα εξής:
α) Η προϋπηρεσία κάθε εργαζομένου, που είχε προσληφθεί, πριν από τις 14/2/2012, όπως η προϋπηρεσία αυτή είχε διαμορφωθεί την 14η/2/2012, οπότε και ανεστάλη η συμπλήρωσή της, συνεχίζει να συμπληρώνεται, μετά την 1η/1/2024.

β) Η προϋπηρεσία κάθε εργαζομένου, που προσλήφθηκε, μετά την 14η/2/2012, ξεκινά να συμπληρώνεται, μετά την 1η/1/2024 (άρθρο 33, παρ. 2).

Ειδικά, για την προσαύξηση, λόγω προϋπηρεσίας, σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα, πριν από την 14η/2/2012 και μετά την 1η/1/2024.

Η κατά τα ανωτέρω προσαύξηση, λόγω προϋπηρεσίας, καθορίζεται ως εξής:
α) Για τους υπαλλήλους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, σε ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά σε ποσοστό 30% για προϋπηρεσία εννέα ετών και άνω.

β) Για τους εργατοτεχνίτες, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, σε ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω (άρθρο 33, παρ. 3).Αν οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές είναι υπέρτερες των νόμιμων αποδοχών, οι αυξήσεις, οι προσαυξήσεις και τα ποσά εν γένει που προκύπτουν από την εφαρμογή των ανωτέρω, συμψηφίζονται με τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ καταβαλλόμενων και νόμιμων αποδοχών, με την καταβολή της οποίας εξοφλούνται ολοσχερώς ή μερικώς (άρθρο 33, παρ. 4).

Για το χρονικό διάστημα από την 14η/2/2012 έως και την 31η/12/2023 καμία αξίωση δεν γεννάται ούτε οφείλονται αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως αναφέρονται ανωτέρω ούτε επιτρέπεται να υπολογιστεί προϋπηρεσία που έχει διανυθεί από την 14η/2/2012 έως και την 31η/12/2023 (άρθρο 33, παρ. 5).

3. Η ΓΣΕΕ σημειώνει περαιτέρω τα ακόλουθα:

Οι επιμέρους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές, επιχειρησιακές) περιέχουν συνήθως όρους για τις θέσεις και τις ειδικότητες τις οποίες ρυθμίζουν και για τις προϋποθέσεις αναγνώρισης και προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των εργαζομένων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής τους.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σχετική αναφορά στην οικεία ΣΣΕ, ο γενικός κανόνας που αφορά στους-τις αμειβόμενους-ες με βάση τον κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο είναι ότι οι προσαυξήσεις, λόγω χρόνου εργασίας, καταβάλλονται για την προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα.

Οι εργαζόμενοι-ες μπορούν να αναζητήσουν:

α) στοιχεία της απασχόλησης και του χρόνου ασφάλισής τους, μέσω του my ERGANI και του my ΕΦΚΑ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS,

β) στοιχεία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας,

γ) πιστοποιητικό εργασίας από τον εργοδότη για το είδος και τη διάρκεια της εργασίας τους κατά τη λήξη της σύμβασής τους. Μόνο εάν το ζητήσουν ειδικά οι εργαζόμενοι-ες βεβαιώνεται η ποιότητα της εργασίας τους και η διαγωγή τους. Η παραίτηση των εργαζομένων από το δικαίωμά τους αυτό είναι άκυρη (άρθρα 14, 319 ΠΔ 80/2022, άρθρα 678-679 ΑΚ).

Στους-ις εργαζόμενους-ες καταβάλλεται επίδομα γάμου 10%, το οποίο αποτελεί κατοχυρωμένο κατώτατο όριο προστασίας όλων των εργαζομένων τόσο μέσω των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ (ΔΔΔΔ Αθ 10/1976, ΕΓΣΣΕ 1988, ΕΓΣΣΕ 1989, ΕΓΣΣΕ 2013. ΕΓΣΣΕ 2014, ΕΓΣΣΕ 2022) όσο και μέσω του νόμου (άρθρο 2 ν. 1767/1988, 20 παρ.2 ν. 1849/1989, 16 παρ.1 ν. 435/1976). Συνεπώς, λόγω της διπλής του νομικής φύσης τόσο ως όρου της ΕΓΣΣΕ με κανονιστική ισχύ όσο και ως τυπικού νόμου, δεσμεύει, ως κανόνας δικαίου, το σύνολο των εργοδοτών της χώρας (σχετ. Εγκύκλιος ΓΣΕΕ υπ. αριθμ 5/2013).

4. Επίσης, η ΓΣΕΕ ζητά τα εξής:
- Η άρση της επιβληθείσας με το άρθρο 4 της μνημονιακής ΠΥΣ 6/2012 αναστολής χορήγησης των πολυετιών, η οποία επαναλήφθηκε για τις τριετίες του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου με τον ν. 4093/2012, πρέπει να είναι πραγματική, με αναδρομικότητα από τότε που επιβλήθηκε και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που χάνονται μέσα στις στρεβλώσεις αλληλοαναιρούμενων μνημονιακών ρυθμίσεων και εντείνουν τις ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων, τους οποίους εν τέλει θα οδηγήσει μαζικά στα δικαστήρια.

- Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλει να προχωρήσει, χωρίς καθυστέρηση και απρόσκοπτα, τις διαδικασίες κήρυξης ως γενικά υποχρεωτικών των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ, για τις οποίες έχει ήδη ζητηθεί ή θα ζητηθεί να εκκινήσει η διαδικασία επέκτασης της κανονιστικής τους ισχύος.

- Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναφορά -ις και αποκατάσταση του καθορισμού του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου, μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, μέσω ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και με καθολική ισχύ για όλους τους εργαζόμενους-ες στην επικράτεια, διαδικασία που ζητούμε να διασφαλιστεί από τον νόμο ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2022/2041 για τους κατώτατους μισθούς. Εφόσον η κορυφαία αυτή συλλογική διαδικασία επανέλθει, θα αποτελέσει κρίσιμο μέτρο επίτευξης της απαιτούμενης ευρείας κάλυψης του 80% των εργαζομένων στη χώρα από ΣΣΕ.

- Το επίδομα προϋπηρεσίας αποτελεί κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων:
- Η καταβολή επιδόματος προϋπηρεσίας (οι λεγόμενες "τριετίες") κατοχυρώθηκε ως κατώτατο όριο προστασίας όλων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου της χώρας με κανονιστική ισχύ (δηλαδή ισχύ νόμου) μαζί με τον κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο από τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Με διαδοχικές διατάξεις στις Εθνικές Γενικές ΣΣΕ από το 1975 και μετά, τα επιδόματα προϋπηρεσίας/τριετιών αυξήθηκαν σταδιακά, μέσω ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαμορφώθηκαν ως εξής: 3 τριετίες με προσαύξηση 10% για τους υπαλλήλους (συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω) και 6 τριετίες με προσαύξηση 5% για τους εργατοτεχνίτες (συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω).

- Οι ρυθμίσεις για την καταβολή επιδόματος προϋπηρεσίας αποτελούν διαχρονικά σταθερό σημείο αναφοράς για τη ρύθμιση των αποδοχών και την προσαύξησή τους με βάση την προϋπηρεσία των εργαζομένων, μέσω των υπόλοιπων ειδών ΣΣΕ, δηλαδή των κλαδικών, των ομοιοεπαγγελματικών και των επιχειρησιακών, οι οποίες μπορεί να περιέχουν ρυθμίσεις για την καταβολή επιδομάτων με συντομότερο χρόνο προϋπηρεσίας (πχ στη διετία, στο έτος κλπ) είτε υψηλότερες αποδοχές και προσαυξήσεις, λόγω προϋπηρεσίας».

Με διαρκή σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να έχει στη διάθεση των συνδικάτων και των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια για κάθε ζήτημα πληροφόρησης, στήριξης και συλλογικής δράσης, το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ ΓΣΕΕ) (www.kepea.gr) και το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/).

Read More »
Πώς διαμορφώνονται ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο με προσαυξήσεις τριετιών και επίδομα γάμου Πώς διαμορφώνονται ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο με προσαυξήσεις τριετιών και επίδομα γάμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C


Ο πιο παγωμένος μαραθώνιος στον κόσμο διεξήχθη την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου σε θερμοκρασία -55 °C, στην πόλη Oymyakon της Σιβηρίας, στην έκτη έκδοση του «Cold Pole - Oymyakon».

Η πόλη Oymyakon της Σιβηρίας, είναι γνωστή ως Πόλος του Ψυχρού κόσμου καθώς έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες ρεκόρ ακόμη και στους -71ο C.

Οι 38 δρομείς κινδύνευσαν να παγώσουν κατά τη διεξαγωγή του, ενώ ο 24χρονος νικητής Konstantin Dragunov, φοιτητής που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε τρεις ώρες επτά λεπτά, είπε ότι σχεδόν λιποθύμησε από τις συνθήκες ψύχους μετά από 34 σχεδόν χιλιόμετρα.

Η Γιακουτία είναι το πιο κρύο μέρος στον κόσμο, μια περιοχή έξι φορές μεγαλύτερη από τη Γαλλία ή την Ισπανία. Με πληθυσμό λίγο πάνω από 300.000, το Γιακούτσκ είναι η πρωτεύουσα μιας δημοκρατίας που φημίζεται για την πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ σε κατοικημένο μέρος, στους -71,2°C στο Oymyakon. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το πραγματικό ρεκόρ ανήκει στο Verkhoyansk.

Υπό αυτές τις συνθήκες, 38 Ρώσοι αθλητές από έξι διαφορετικές περιοχές αποφάσισαν να τρέξουν στο Oymyakon, παρόλο που ήταν λίγο πιο ζεστός ο καιρός από το παγκόσμιο ρεκόρ. Οι συμμετέχοντες ξύπνησαν πολύ νωρίς καθώς ο αγώνας ξεκίνησε στις 6 το πρωί στους -55°C και αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές αποστάσεις: 21.0975 μέτρα (ημιμαραθώνιος) και 42.195 μέτρα (μαραθώνιος).


Η διαδρομή κάλυπτε την απόσταση μεταξύ Oymyakon και Tomtor. Οι αθλητές συνοδεύονταν από γιατρούς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για την αποφυγή κρυοπαγημάτων, αλλά κανένας από τους δρομείς δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.

Ερασιτέχνες από διάφορα επαγγέλματα συμμετείχαν στον μαραθώνιο, ακόμη και συνταξιούχοι ήρθαν να τον δοκιμάσουν αλλά μόνο λίγοι επαγγελματίες αθλητές συμμετείχαν σε αυτόν τον ξεχωριστό μαραθώνιο, όπου τερμάτισαν 12 άνδρες και δύο γυναίκες. Οι νικητές και στις δύο κατηγορίες ανδρών και γυναικών έλαβαν 100.000 ρούβλια, περίπου δηλαδή 1.038 ευρώ. Ο Konstantin Dragunov κέρδισε με χρόνο τρεις ώρες και επτά λεπτά και ακολούθησαν οι Mikhail Aprosimov (3:36) και Albert Sivtsev (3:57).
Η Isabella Borisova κέρδισε τον αγώνα των γυναικών σε έναν εκπληκτικό χρόνο 3 ώρες και 37 λεπτά, μόλις ένα λεπτό πίσω από τον δεύτερο νικητή των ανδρών. Η Marina Sedalishcheva ήταν δεύτερη με 4 ώρες και 25 λεπτά.

Read More »
Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Οι Υδατοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Οι Υδατοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους


Read More »
Οι Υδατοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους Οι Υδατοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Απονεμήθηκαν τα σήματα διεθνών διατητών στις Αντωνίου και Πίγγιου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Απονεμήθηκαν τα σήματα διεθνών διατητών στις Αντωνίου και Πίγγιου

Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/01/2024 το απόγευμα, παρουσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η απονομή των σημάτων FIFA στους Διεθνείς Αξιωματούχους Διαιτησίας για το 2024.

Στην εκδήλωση παρέστη ως επίτιμος καλεσμένος το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Bjorn Kuipers, που έκανε και την απονομή των σημάτων στους Διεθνείς Διαιτητές.

Τα σήματά τους παρέλαβαν οι Θεσπρωτές Έλενα Αντωνίου και Ειρήνη Πίγγιου οι οποίες διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε διευθύνοντας πολλά παιχνίδια στο εξωτερικό.Read More »
Απονεμήθηκαν τα σήματα διεθνών διατητών στις Αντωνίου και Πίγγιου Απονεμήθηκαν τα σήματα διεθνών διατητών στις Αντωνίου και Πίγγιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Αυτόματο σύστημα ελέγχου περιουσίας: Εντός 48ώρου πλήρης φάκελος στην ΑΑΔΕ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Αυτόματο σύστημα ελέγχου περιουσίας: Εντός 48ώρου πλήρης φάκελος στην ΑΑΔΕ


Με την ενεργοποίηση ενός νέου αυτοματοποιημένου συστήματος («Σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας – «Bank Account Nexus Crosscheck APPplication» – BANCAPP), η φορολογική Διοίκηση θα έχει άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς των φορολογουμένων και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Με αυτόματο αίτημα μετά την έκδοση εντολής ελέγχου, οι τράπεζες και όλα τα υπόχρεα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στα χρηματοοικονομικά θα υποχρεούνται εντός 2 δύο ημερών να παράσχουν όλα τα στοιχεία που ζητεί η ΑΑΔΕ. Το σύστημα θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες να λειτουργεί, ενώ σε πλήρη παραγωγική λειτουργία θα μπει στα τέλη Ιουνίου.

Μέσω του νέου συστήματος (Bank Account Nexus Crosscheck APPplication) θα συλλέγονται και θα αξιοποιούνται τα δεδομένα του Αρχείου Χρηματοπιστωτικών Προϊόντων και Αναλυτικών Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών, των κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών των ΑΦΜ για τα οποία έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου.

Τα στοιχεία που θα αντλεί αυτόματα η ΑΑΔΕ

Τα στοιχεία που θα αποστέλλουν τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσδιορίζονται αναλυτικά στην απόφαση και αφορούν:

Καταθέσεις πρώτης ζήτησης και προθεσμιακές
Χορηγήσεις
Επενδυτικούς λογαριασμούς με παντός είδους χαρτοφυλάκια επενδυτικών προϊόντων και αξιογράφων, όπως αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές, τραπεζοασφάλιστρα, παράγωγα, repos κ.λπ.
Πιστωτικές κάρτες
Τραπεζικές θυρίδες
Λογαριασμούς Πληρωμών
Προπληρωμένες Κάρτες
Ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Όπως προβλέπει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, ο Ιανουάριος 2024 φέρνει την ενεργοποίηση της λειτουργίας του «Συστήματος Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο θα αξιοποιεί τα δεδομένα του Αρχείου Χρηματοπιστωτικών Προϊόντων και Αναλυτικών Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών και στόχο θα έχει την ταχεία λήψη και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν ελεγχόμενα πρόσωπα, κατά τρόπο τυποποιημένο και ενιαίο.

Στόχος, να καταστεί ταχύτερος και αποτελεσματικότερος ο προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης και συνεπώς αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη η φορολογική ελεγκτική διαδικασία, με τελικό σκοπό την περιστολή της φοροδιαφυγής, την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης. Με λίγα λόγια, όλη η διαδικασία της υποβολής αιτημάτων και πολύ περισσότερο της αποστολής κι επεξεργασίας αυτών των πολύτιμων στοιχείων θα γίνεται αυτοματοποιημένα, έτσι ώστε να σημαίνει συναγερμός φοροδιαφυγής χωρίς καθυστέρηση.

Ως ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας του Συστήματος και ένταξης των υπόχρεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα έχει οριστεί ο Ιανουάριος του 2024. Ωστόσο, στην απόφαση σημειώνεται πως αν κάποια υπόχρεα ιδρύματα δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης μέχρι το τέλος του έτους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα παράτασης της προθεσμίας ένταξης στην παραγωγική λειτουργία του συστήματος το αργότερο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024, αναφέροντας αναλυτικά τους λόγους αδυναμίας διαλειτουργικότητας των Πληροφοριακών τους Συστημάτων.

Το BANCAPP, σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα επιταχύνει τη διαδικασία του ελέγχου, προσδιορίζοντας τη φορολογητέα ύλη κατ’ έτος για κάθε ελεγχόμενο ΑΦΜ.

Είναι ενδεικτικό ότι κάθε αίτημα από την ΑΑΔΕ θα ελέγχεται, έτσι ώστε να αποφεύγονται ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί στο παρελθόν και διατηρούνται στο BANCAPP. Αυτή η πρόσθετη λειτουργικότητα μετασχηματίζει το ερώτημα, διασταυρώνοντας τις ημερομηνίες που έχουν ζητηθεί στο παρελθόν. Αν υπάρχει επικάλυψη, προωθείται αυτοματοποιημένα στις τράπεζες μόνο το μέρος του αιτήματος που αφορά νέες ημερομηνίες, ενώ ο χρήστης θα παίρνει απάντηση για το συνολικό αίτημα μέσω του BANCAPP!

Οι τράπεζες θα υποχρεούνται σε απάντηση και αποστολή των αρχείων εντός μόλις 2 εργάσιμων ημερών, με εξαίρεση στις περιπτώσεις που το αίτημα καταλαμβάνει ελεγχόμενο διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών, οπότε και η αποστολή των αιτούμενων αρχείων θα διενεργείται εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται ότι στόχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι να εξασφαλιστούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, μόλις ενεργοποιηθούν όλα τα ηλεκτρονικά εργαλεία.
Read More »
Αυτόματο σύστημα ελέγχου περιουσίας: Εντός 48ώρου πλήρης φάκελος στην ΑΑΔΕ Αυτόματο σύστημα ελέγχου περιουσίας: Εντός 48ώρου πλήρης φάκελος στην ΑΑΔΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2023 – ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ! ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2050;

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2023 – ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ! ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2050;

Η υπογεννητικότητα μαστίζει την Ελλάδα, καθώς όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας μας βαίνει μειούμενος και γηραιότερος, με την πάροδο του χρόνου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γεννήσεις που καταγράφηκαν το έτος 2023, θα είναι οι λιγότερες που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 91 χρόνια.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία των ληξιαρχείων που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς αναμένεται ότι η στατιστική θα καταγράψει λιγότερες από 73.000 γεννήσεις παιδιών στη χώρα.

Αριθμός που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από το 1932, οπότε η ΕΛΣΤΑΤ άρχισα να δημοσιεύει τον ετήσιο αριθμό γεννήσεων. Μάλιστα αυτή η επικίνδυνη για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας μείωση φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη από το 2016.

Αναλυτικά, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε:
92.898 γεννήσεις το 2016
88.533 γεννήσεις το 2017
86.440 γεννήσεις το 2018
83.756 γεννήσεις το 2019
84.764 γεννήσεις το 2020
85.346 γεννήσεις το 2021
76.095 γεννήσεις το 2022
Μέχρι στιγμής για το 2023, από τα ληξιαρχεία της χώρας, έχουν γεννηθεί 72.244 παιδιά.

Δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα – Πόσοι Έλληνες θα είναι το 2050
Ανησυχία δημιουργεί ο ρυθμός μείωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα, με τις δημογραφικές προβλέψεις να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες.

Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2023 εκτιμάται σε 10.413.982 άτομα, με 5.090.591 άνδρες και 5.323.391 γυναίκες.
 Συγκριτικά με την 1η Ιανουαρίου 2022, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 0,5%. Από 10.461.627 άτομα μειώθηκε σε 10.413.982 μόλις σε ένα έτος.

Όπως καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2023, ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών ανήλθε σε 13,4% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 63,7% του πληθυσμού 15-64 ετών και 22,9% 65 ετών και άνω. Ο δείκτης γήρανσης ανήλθε σε 171,8.

Κατά το ίδιο διάστημα η καθαρή μετανάστευση εκτιμάται σε 16.355 άτομα, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ 92.662 εισερχομένων και 80.307 εξερχομένων μεταναστών.

Ωστόσο, μεγαλύτερη ανησυχία προσδίδει η συνολικότερη εικόνα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς από το 1950 έως σήμερα παρατηρείται μια σταθερή μείωση των γεννήσεων. Από το 1951 έως και το 1960 καταγράφηκαν 1,542 εκατ. γεννήσεις και 579.000 θάνατοι, ενώ από το 1961 έως και το 1970 οι αριθμοί ανήλθαν σε 1.532 εκατ. και 693.000 αντίστοιχα. Από το 1971 – 1980 καταγράφηκαν 1,439 εκατ. γεννήσεις και 801.000 θανάτους και από το 1981 έως και το 1990 1,183 εκατ. γεννήσεις και 907.000 θανάτους. Και η αρνητική αυτή πορεία ακολουθείται και τις επόμενες δεκαετίες. Η τάση αυτή επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μετά το 2010 οι γεννήσεις στη χώρα μας υπολείπονται όλο και περισσότερο των θανάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται το 2050 να παρουσιάσει νέα δραματική μείωση κατά 1 εκατ. Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για την οικονομία, καθώς η μείωση του πληθυσμού φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο ΑΕΠ και στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κυριακάτικης Απογευματινής.

Εκτιμάται από τους ειδικούς πως το πλήθος των ατόμων σε αναπαραγωγική ηλικία θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι και το 2050.

Στο αισιόδοξο σενάριο που καταγράφεται στο δημοσίευμα, οι γεννήσεις της επόμενης 27ετίας δεν αναμένεται να υπερβούν τις 85.000 ετησίως, με αποτέλεσμα το φυσικό ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 1,15 εκατ. Σε αντίθετη περίπτωση οι γεννήσεις θα υπερβούν μόλις τα 2 εκατ. και το φυσικό ισοζύγιο θα είναι αρνητικό κατά 1,4 εκατ.


Read More »
ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2023 – ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ! ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2050; ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2023 – ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ! ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2050; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

26χρονος μετέφερε με το πλοίο για Κέρκυρα, ηρωίνη και κάνναβη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
26χρονος μετέφερε με το πλοίο για Κέρκυρα, ηρωίνη και κάνναβη


Στη σύλληψη ενός 26χρονου ημεδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για παράβαση του Ν. 4139/13 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Ειδικότερα, κατά διάρκεια ελέγχων κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε ο 26χρονος να κατέχει:
Μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 3,25 γραμμαρίων,
Μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων,
Δέκα ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής και
Δύο τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Επιπρόσθετα, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 26χρονου, προέκυψε το εθνικό διοικητικό μέτρο με περιοριστικό όρο εμφάνισης του στην Αστυνομική Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του.

Από την Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω, ενώ πρόκειται να αποσταλλούν στη Χημική Υπηρεσία Κέρκυρας.
Read More »
26χρονος μετέφερε με το πλοίο για Κέρκυρα, ηρωίνη και κάνναβη 26χρονος μετέφερε με το πλοίο για Κέρκυρα, ηρωίνη και κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Επιδοτήσεις έως €200.000 για νέα τουριστικά καταλύματα και άλλες τουριστικές δραστηριότητες από την ενεργή δράση ΕΣΠΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Επιδοτήσεις έως €200.000 για νέα τουριστικά καταλύματα και άλλες τουριστικές δραστηριότητες από την ενεργή δράση ΕΣΠΑ


Όπως αναφέρει η εταιρεία VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, η ενεργή δράση ΕΣΠΑ αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού σε επιλέξιμους ΚΑΔ της Δράσης.

Δικαιούχοι – Χαρακτηριστικά

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι επενδυτές οι οποίοι επιδιώκουν επιδότηση για την ίδρυση νέας μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης.

Επίσης επιδοτούνται νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη στην ΑΑΔΕ μετά τις 18/12/22 και λειτουργούν αποκλειστικά σε επιλέξιμους ΚΑΔ τουρισμού της Δράσης.

Ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000 €έως €400.000, ενώ το μέγιστο ποσό επιδότησης ανέρχεται στις €200.000.

Ποσοστό επιδότησης

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 45% και προσαυξάνεται:

(α) κατά 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και
(β) επιπλέον κατά 5% με την πρόσληψη 1 υπαλλήλου πλήρους απασχόλησης για 2.5 μήνες περίπου (0,2 EME), τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Επιδοτούμενες δραστηριότητες τουριστικών επιχειρήσεων (ενδεικτικά)

Α) ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες
Ελάχιστος Αριθμός κατοικιών: Τρεις (3)

Σημειώνεται: Το σύνολο των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων – τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών υποχρεωτικώς θα πρέπει να ενσωματώνονται στο ίδιο Σήμα MHTE.Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα
Κατάταξη σε κατηγορία 4 κλειδιά και άνω
Ελάχιστη δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες

Β) ΚΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΞενοδοχείαΚατάταξη σε κατηγορία 4**** (τεσσάρων αστέρων) και άνω
Δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες και άνω

Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο π.δ. 33/1979.

Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)

Κατάταξη σε κατηγορία 3*** (τριών αστέρων) και άνω

Γ) ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Υπηρεσίες ενοικίασης επιβατηγών αυτοκινήτων, χωρίς οδηγό – Rent a car
Υπηρεσίες εγκαταστάσεων για οχήματα αναψυχής (τροχόσπιτα) & ρυμουλκούμενα οχήματα (τρέιλερ)
Υπηρεσίες κράτησης για λεωφορεία
Υπηρεσίες τουριστικής προβολής
Υπηρεσίες τουριστικών ξεναγών
Υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού χιονοδρομικών αθλημάτων (παγοπέδιλων, μποτών κλπ)
Υπηρεσίες πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων μεταφοράς προσώπων με προμήθεια
Υπηρεσίες πώλησης τουριστικών εισιτηρίων γενικά, με προμήθεια
Υπηρεσίες μεσιτείας για οργανωμένες περιηγήσεις με παροχή καταλύματος
Υπηρεσίες διοργάνωσης περιηγήσεων (πρακτορείο ταξιδίων) για οργανωμένο τουρισμό από το εξωτερικό

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα επιδοτεί επιχειρήσεις που θα έχουν έδρα σε όλη την Ελλάδα, εκτός Δήμου Θήρας & Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου.

Βασικές Προϋποθέσεις συμμετοχής
-Πρέπει να προσκομιστούν αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης της Ιδιωτικής Συμμετοχής του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου σε ποσοστό τουλάχιστον 60%.
-Το επενδυτικό σχέδιο προς επιδότηση θα πρέπει να συγκεντρώνει κατ’ ελάχιστο βαθμό 70 για να μπορεί να υποβληθεί αίτηση.
-Δεν είναι επιτρεπτή η συμμετοχή Φυσικού/ Νομικού Προσώπου ως εταίρου αν διαθέτει ήδη επιχειρηματική δραστηριότητα σε λειτουργία στον ΚΑΔ (2ψηφια ανάλυση) της επένδυσης στην ίδια ή σε άλλη περιφέρεια, κατά την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.
-Θα πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένη οικοδομική άδεια σε ισχύ, ή αίτηση έκδοσης αυτής ή προέγκριση οικοδομικής άδειας ή βεβαίωση όρων δόμησης ή κατ’ ελάχιστον κατατεθειμένη αίτηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας ή βεβαίωσης όρων δόμησης, στην περίπτωση που απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας.

Επιλέξιμες Δαπάνες
Κτίρια, Εγκαταστάσεις και Περιβάλλον Χώρος
Μηχανήματα – Εξοπλισμός
Ψηφιακός Εξοπλισμός γραφείου και Λογισμικό
Εξοπλισμός για την προστασία του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμηση Ενέργειας
Κατασκευή ιστοσελίδας, eshop, mobile εφαρμογών
Δαπάνες διαφήμισης και συμμετοχής ΜΜΕ σε εμπορικές εκθέσεις
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Μεταφορικά Μέσα

Είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο ώστε να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης πριν τη λήξη του προγράμματος (29/2/2024).


Η VK PREMIUM – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη κάθε επενδυτή και επιχείρησης, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στην υποβολή φακέλων, με 98% επιτυχία στις εγκρίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://tinyurl.com/espa-nees-touristikes-epix ή στα τηλέφωνα 210-6835560 & 210-6835551.


Read More »
Επιδοτήσεις έως €200.000 για νέα τουριστικά καταλύματα και άλλες τουριστικές δραστηριότητες από την ενεργή δράση ΕΣΠΑ Επιδοτήσεις έως €200.000 για νέα τουριστικά καταλύματα και άλλες τουριστικές δραστηριότητες από την ενεργή δράση ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024
Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού


Με λύπη σας πληροφορούμε ότι απεβίωσε σήμερα στην Πάτρα ο Αντιναύαρχος ΛΣ (εα) ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ Διονύσιος του Χρήστου, ετών 67.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 18/1/2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Νεκροταφείο Αγ. Μηνά (Β’ Νεκροταφείο) Πατρών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Λ.Σ/ΒΔ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΙΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Το προεδρείο και τα μέλη του συλλόγου
Απόστρατων Στελεχών Λιμενικού Σώματος ΒΔ Ελλάδος εκφράζουμε την μεγάλη λύπη μας για την απώλεια του Αντιναύαρχου ΛΣ(εα) Γιαννούτσου Διονυσίου με τον οποίο όλοι μας είχαμε συνυπηρετήσει στο παρελθόν στο Κ.Λ.Ηγουμενίτσας.

Στη σύζυγο και την κόρη του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΝΑΜΠΑΣΗΣ Ευάγγελος
Πλοίαρχος ΛΣ(εα)

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΩΓΟΣ Ιωάννης 
Αντιπ/ρχος ΛΣ(εα)

Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Σελίδες