Πέντε νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Πέντε νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ


Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού έφερε στην Ήπειρο η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου. 
Οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί για ένα ακόμη 24ωρο καθώς την Δευτέρα είχαν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έξι νέα κρούσματα στα Γιάννινα.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή, τα τρία κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και άλλα δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Αναλυτικότερα:
-20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 97 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, 3 συνδέονται με συρροή και 21 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 29 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων 
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
Read More »
Πέντε νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Πέντε νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Σύσκεψη για την νέα σχολική χρονιά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Σύσκεψη για την νέα σχολική χρονιά 


Σύσκεψη για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Γεωργίου Κωτσίνα, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κας Μαρίνας Μπέση, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Βασίλειου Γκόλια, του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Γεωργίου Τσώνη και του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνου Κιτσάτη. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η ενίσχυση της καθαριότητας μέσα από την πρόσληψη 32 καθαριστριών, ο προγραμματισμός απολυμάνσεων των χώρων των σχολείων, καθώς και η συνεχής ενημέρωση και επαγρύπνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του covid19.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Σύσκεψη για την νέα σχολική χρονιά Δήμος Ηγουμενίτσας: Σύσκεψη για την νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Καταμετρήθηκαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Παράλληλα, 38 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Οι Θεσπρωτοί με τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Οι Θεσπρωτοί με τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο


Οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας είναι αυτοί με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στις τράπεζες και οι Αρτινοί αυτοί με τις χαμηλότερες.

Στη δεύτερη θέση, μεταξύ των τεσσάρων νομών της Ηπείρου βρίσκονται οι Γιαννιώτες και ακολουθούν οι κάτοικοι της Πρέβεζας.

Αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Ο Νομός Θεσπρωτίας βρίσκεται εξαιρετικά ψηλά στην λίστα όλων των νομών της χώρας. Κατέχει την έκτη θέση ενώ προπορεύονται η Περιφερειακή Ενότητα Αθηνών, το Υπόλοιπο Αττικής, η Χίος, η Αρκαδία και οι Κυκλάδες.

Στην όγδοη θέση πανελλαδικά βρίσκεται ο Νομός Ιωαννίνων και αρκετά χαμηλότερα η Πρέβεζα και η Άρτα.

Οι καταθέσεις πάντως και για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου απέχουν πολύ από αυτές άλλων νομών που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος μέσα σε έναν μήνα, πάντως, οι αποταμιεύσεις των ιδιωτών – νοικοκυριών και επιχειρήσεων – ενισχύθηκαν κατά 3,3 δισ. ευρώ, «αγγίζοντας» τα 151,4 δισ. ευρώ.

Σε ετήσια βάση η αύξηση διαμορφώθηκε σε 9,5%, γεγονός, που αποδίδεται αφενός, στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, που έλαβε η κυβέρνηση, με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας και αφετέρου, στη μείωση της κατανάλωσης.
Read More »
Οι Θεσπρωτοί με τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο Οι Θεσπρωτοί με τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη με ποσότητα ναρκωτικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Συνελήφθη με ποσότητα ναρκωτικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 32 και 36 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες της 30-08-2020, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε ΙΧΕ όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω 32χρονο αλλοδαπό, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, συγκεκριμένα επεξεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συσκευασμένη σε πέντε (05) πακέτα, συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (470gr.), καθώς και ενός γυάλινου βάζου που περιείχε άγνωστη λευκή κρυσταλλική ουσία, μικτού βάρους εκατόν ενενήντα γραμμαρίων (190gr.).


Εν συνεχεία, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν τον 36χρονο συνοδηγό, ο οποίος είχε αποβιβαστεί από το όχημα πριν τον έλεγχο του οχήματος και είχε εισέλθει εντός του λιμένα εξωτερικού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα καθώς και οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Read More »
Συνελήφθη με ποσότητα ναρκωτικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη με ποσότητα ναρκωτικών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φιλιατών «Ορισμός Αντιδημάρχων» 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 187/2020 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Α) Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Φιλιατών με αντιμισθία, με θητεία από 2/9/2020 έως 1/9/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάσει αρμοδιότητες ως εξής: 

1) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κατσάρη Πέτρο του Ηλία και του μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία των Τεχνικών Υπηρεσιών, έργων και μελετών και τον Προγραμματισμό, τον συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη και σωστή υλοποίηση των έργων που εκτελεί ο Δήμος Φιλιατών. 
• Πολεοδομικά και Χωροταξικά θέματα. 
• Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου. 
• Λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. 
• Την εποπτεία του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών καθώς και την υπογραφή των εντολών για τις προμήθειες των υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των έργων και εργασιών των ανωτέρω υπηρεσιών. 
• Την εποπτεία του γραφείου κίνησης. 
• Θέματα αθλητισμού και νεολαίας 
• Την εποπτεία για την καλή λειτουργία των δικτύων ΔΕΗ, ΟΤΕ, τηλεοπτικών σταθμών. 
• Την εποπτεία για την καλή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

2) Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Παππά-Μάλλιου Ουρανία του Χρήστου και της μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των προσόδων, ΤΑΠ και τελών Καθαριότητας – Φωτισμού, Ελέγχου Δημοτικής Περιουσίας, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Απολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, προμηθειών, Λογιστηρίου – Διπλογραφικού, Ταμείου, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων. 
• Εποπτεία και υποστήριξη της λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών . 
• Την Οργάνωση και διαχείριση συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. 
• Έλεγχος υλοποίησης διαδικασιών για τη διασφάλιση της διαφάνειας 
• Κληροδοτήματα 
• θέματα παιδείας – Σχολείων – Πολιτισμού. 
• Έκδοση αδειών και τέλεση πολιτικών γάμων. 
• Τη διοικητική εποπτεία και υποστήριξη των Νομικών Προσώπων. 
• Την διοικητική εποπτεία και υποστήριξη της υπό εκκαθάριση ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ. 

3) Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Ευθυμίου-Βρακά Ελένη του Χρήστου και της μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. 
• Την εποπτεία για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης. 
• Διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις. 
• Ευθύνη για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. 
• Την εποπτεία της λειτουργίας νεκροταφείων. 
• Θέματα πρασίνου – παιδικών χαρών και καθημερινότητας 

και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματεία οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των Δημοτών. 
• Την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού. 
• Την χορήγηση αδειών του προσωπικού. 
• Τη λειτουργία του ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Τη λειτουργία των υπηρεσιών Αλλοδαπών και μεταναστών. 
• Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο άνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες εκτός από βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και χρηματικών ενταλμάτων. 
• Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατών και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατών 
• Ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που μπορεί να του μεταβιβάσει με απόφασή του ο Δήμαρχος που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

4) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πανταζάκο Μιχαήλ του Βασιλείου και του μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία υπηρεσιών άρδευσης και αρδευτικών έργων . 
• Εποπτεία της λειτουργίας ΤΟΕΒ. 
• Διαχείριση βοσκοτόπων του Δήμου. 
• Διαχείριση, αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου. 
• Θέματα πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργειες) 
• Εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια υπηρεσία. 
• Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
• Την έκδοση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης , εκμετάλλευσης οργανισμού, φορέα. 
• Θέματα υγείας, κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. 
• Θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής του Δήμου. 
• Θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, σημάνσεων οδών και ονομασίας οδών. 
• Εποπτεία διαχείριση και λειτουργία της Λαϊκής αγοράς του Δήμου 
• Εποπτεία και λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων 

και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας: 
• Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες την δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Τη λειτουργία των διοικητικών Υπηρεσιών, την εποπτεία του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών καθώς και την υπογραφή των εντολών για τις προμήθειες των υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των έργων και των εργασιών των ανωτέρω υπηρεσιών στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την Εποπτεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας 
• Η υπογραφή με εξουσιοδότηση του Δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων τα οποία εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Σαγιάδας. 
• Η συνεργασία με τους Προέδρους των Συμβουλίων Κοινοτήτων και τους Προέδρους των κοινοτήτων στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας, για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας. 
• Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά τη δημοτική ενότητα Σαγιάδας και την οποία μπορεί να τους μεταβιβάζει με απόφαση του ο Δήμαρχος. 

Β. Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσότση Δημήτριο του Βασιλείου ως άμισθο Αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών, με θητεία από 2/9/2020 έως 1/9/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας και προβολής του Δήμου Φιλιατών καθώς επίσης και υπεύθυνος για θέματα που αφορούν την έδρα του Δήμου και την συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατών. 

Γ. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. 

Δ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του. 

Ε. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. 

ΣΤ. Τις κατά τόπο αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Ευθυμίου-Βρακά Ελένης, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος, ενώ τις κατά τόπο αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πανταζάκου Μιχαήλ, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος Παππά- Μάλλιου Ουρανία. 

Ζ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο κα Παππά-Μάλλιου Ουρανία. 

Σημειώνεται ότι : Οι παραπάνω Αντιδήμαρχοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει: α) Να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. β) Να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος. γ) Να δηλώνουν κάθε προσωπικό συμφέρον (ιδιοκτησιακό ή οικογενειακό) που έχουν σε σχέση με θέματα του Δήμου. δ) Να ενθαρρύνουν και να προωθούν κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους και λειτουργίας του Δήμου. ε) Να συνεργάζονται μεταξύ τους, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 

Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά, σε μία ημερήσια και σε δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες του Νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». 

Επίσης να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, να αποσταλεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Φιλιατών και να λάβουν γνώση, όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι Φιλιατών και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων αυτού. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φιλιατών Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ.


Βασική προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από τηνΤρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:


Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Καλή χρονιά σε όλους
Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, 
Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2020Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι :
1. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
2. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
3. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ -ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
5. ΣΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
6. ΣΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ -ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ -ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ -ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
8. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Με εκτίμηση,
Μπούας Ηλίας
Διευθυντής
Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

28ης Οκτωβρίου 7
Τ.Κ. 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τηλ : 2665 026987
Read More »
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ. ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί α΄κατοικίας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί α΄κατοικίας


Ως το μέσο που έρχεται προκειμένου να κλείσει οριστικά «πληγές δεκαετιών της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, ο οποίος τίθεται επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο.

«Θέτει ένα ρεαλιστικό, δίκαιο, κοινωνικά ευαίσθητο πλαίσιο γύρω από την πρώτη κατοικία και χαράσσει έναν σαφή δρόμο για το πώς θα ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ταμεία, προς τις τράπεζες, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 234 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ύψος του ιδιωτικού χρέους σήμερα στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου (μέσω τηλεδιάσκεψης) βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, από την 1η Ιανουαρίου 2021 οι πραγματικά αδύναμοι οφειλέτες θα ρυθμίζουν ευνοϊκά το χρέος τους ή θα απαλλάσσονται. Πώς θα γίνεται αυτό; Βάσει κριτηρίων, με πρώτο την κατάργηση του απόρρητου για κάθε περιουσιακό στοιχείο των ενδιαφερομένων, ώστε να γίνονται οι αναγκαίες διασταυρώσεις και να μη διασώζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές.

»Η επιλογή όμως είναι ξεκάθαρα πολιτική. Μετά την έγκαιρη προειδοποίηση για όποιον προσφεύγει στο στάδιο της ρύθμισης, θα αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Και μετά τη δίμηνη διαβούλευση οι πιο αδύναμοι θα λαμβάνουν ειδική επιδότηση επί των ρυθμισμένων δόσεων του νέου δανείου» σημείωσε.Εστιάζοντας στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας ευάλωτων προσώπων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις έχουν έντονα κοινωνικό πρόσημο. «Ειδικά για τα χρέη ευάλωτων φυσικών προσώπων και την αυτονόητη ηθική δέσμευση του κράτους να εξασφαλίσει την κατοικία τους, οι προβλέψεις του νομοσχεδίου έχουν έντονο κοινωνικό πρόσημο. Ίσως και γι΄ αυτό προκαλούν και αντιστάσεις από την πλευρά των τραπεζών.

«Προφανώς η επικαιρότητα είναι κρίσιμη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αυτή να αναστείλει το συνολικό μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Έτσι ταυτόχρονα και παράλληλα με τις πυκνές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στα εθνικά ζητήματα αλλά και στο μέτωπο της πανδημίας, προχωρούμε αδιάκοπα και το νομοθετικό μας έργο. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε και σε αυτόν θα μείνουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο έχει ως εξής:

«Καλημέρα σας. Να ευχηθώ καλό φθινόπωρο ελπίζω να μπορέσατε να ξεκουραστείτε έστω και λίγο και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, διότι έχουμε προφανώς πολλή δουλειά μπροστά μας.

»Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι προφανώς η επικαιρότητα είναι κρίσιμη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αυτή να αναστείλει το συνολικό μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Έτσι ταυτόχρονα και παράλληλα με τις πυκνές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στα εθνικά ζητήματα αλλά και στο μέτωπο της πανδημίας, προχωρούμε αδιάκοπα και το νομοθετικό μας έργο. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε και σε αυτόν θα μείνουμε.

»Έχουμε και σήμερα μία πυκνή ημερήσια διάταξη, θα ήθελα όμως πολύ σύντομα να αναφερθώ ξεχωριστά σε μία πολύ σημαντική τομή την οποία εισάγουμε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι το νέο νομοσχέδιο για τη δεύτερη ευκαιρία και τη διευθέτηση των οφειλών.

»Είναι ένας ενιαίος κώδικας που, επιτέλους, κλείνει οριστικά πληγές δεκαετιών της οικονομικής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας. Θέτει ένα ρεαλιστικό, δίκαιο, κοινωνικά ευαίσθητο πλαίσιο γύρω από την πρώτη κατοικία και χαράσσει έναν σαφή δρόμο για το πώς θα ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ταμεία, προς τις τράπεζες, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 234 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ύψος του ιδιωτικού χρέους σήμερα στην Ελλάδα.

»Και τέλος -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- προβλέπει και μέτρα τα οποία θα συνδράμουν φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρηματίες, που συνάντησαν προβλήματα να απαλλάσσονται από βάρη και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Είναι αυτό το οποίο αποκαλούμε "δεύτερη ευκαιρία”.

»Είναι μία τομή που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μία τομή η οποία μένει μετέωρη τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία. Γιατί ξέρουμε ότι είχαν γίνει αποσπασματικές προσπάθειες, όμως ουσιαστικά αυτές απέτυχαν. Με χρέη δισεκατομμυρίων τα οποία είναι "κόκκινα”, δικαστήρια ασφυκτιούν από υποθέσεις οι οποίες δεν τελειώνουν ποτέ και βέβαια συχνά πλούσιοι κακοπληρωτές ξεφεύγουν, μετακυλίοντας το κόστος στήριξης των τραπεζών στους φορολογούμενους.

»Από 1ης Ιανουαρίου του 2021, λοιπόν, οι πραγματικά αδύναμοι οφειλέτες θα ρυθμίζουν ευνοϊκά το χρέος τους ή θα απαλλάσσονται. Βάσει όμως κριτηρίων, με πρώτο την κατάργηση του απόρρητου για κάθε περιουσιακό στοιχείο των ενδιαφερομένων, ώστε να γίνονται οι αναγκαίες διασταυρώσεις και να μη διασώζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές, όπως, δυστυχώς, έχει επανειλημμένα συμβεί.

»Η διαδικασία την οποία προβλέπει το νομοσχέδιο εξελίσσεται σε στάδια: Πρόληψη, πρώτα με έναν μηχανισμό που θα προειδοποιεί όταν υπάρχει πρόβλημα σε ένα δάνειο, ρύθμιση οφειλών που θα γίνεται με ηλεκτρονική διαδικασία ή με φυσική διαμεσολάβηση και θα επικυρώνεται δικαστικά, το στάδιο της πτώχευσης το οποίο θα οδηγεί σε απαλλαγή από χρέη και τη δυνατότητα επανέναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

»Με λίγα λόγια, το νέο πλαίσιο από τιμωρητικό γίνεται δίκαιο και αναπτυξιακό. Ειδικά για τα χρέη ευάλωτων φυσικών προσώπων και την αυτονόητη ηθική δέσμευση του κράτους να εξασφαλίσει την κατοικία τους, οι προβλέψεις του νομοσχεδίου έχουν έντονο κοινωνικό πρόσημο. Ίσως και για αυτό προκαλούν και αντιστάσεις από την πλευρά των τραπεζών.

»Η επιλογή όμως είναι ξεκάθαρα πολιτική. Μετά την έγκαιρη προειδοποίηση για όποιον προσφεύγει στο στάδιο της ρύθμισης, θα αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Και μετά τη δίμηνη διαβούλευση οι πιο αδύναμοι θα λαμβάνουν ειδική επιδότηση επί των ρυθμισμένων δόσεων του νέου δανείου.

»Αλλά και στο τελικό στάδιο, αυτό της πτώχευσης, τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν δίπλα τους την παρέμβαση του κράτους. Δεν θα χάνουν το σπίτι τους από κάποιον νέο ιδιοκτήτη. Αντίθετα, αυτό θα μεταφέρεται σε έναν νέο φορέα διαχείρισης ακινήτων, που θα μισθώνει το σπίτι μόνο σε εκείνους για 12 χρόνια. Η πολιτεία θα επιδοτεί και πάλι το ενοίκιο, ενώ ο δανειολήπτης θα διατηρεί το δικαίωμα της επαναγοράς όταν μπορέσει να το ασκήσει.

»Θέλω να υπενθυμίσω -το έχει πει πολλές φορές και ο Χρήστος Σταϊκούρας- ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν ισχύει από 1ης Μαρτίου του 2019 με ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Η υφιστάμενη διάταξη είχε παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2020 και από τη δική μας κυβέρνηση, με πολύ μικρό όμως ενδιαφέρον. Και αυτό είναι και η απόδειξη της αποτυχίας των προηγούμενων ρυθμίσεων.

»Απαιτείται, λοιπόν, ένα σύγχρονο, ολιστικό και αποτελεσματικό πλαίσιο. To ίδιο ισχύει βέβαια και για τα "κόκκινα” δάνεια, που καθηλώνουν τις τράπεζες και τις εμποδίζουν να αναλάβουν τον ρόλο τους, να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία με ρευστότητα.

»Η οικονομία, λοιπόν, οφείλει και πάλι να βαδίσει σε ένα σταθερό έδαφος. Να απαλλαγεί από τις πραγματικές "επιχειρήσεις-ζόμπι” και να ενεργοποιήσει παραγωγικές δυνάμεις που μένουν εγκλωβισμένες σε χρέη τα οποία ανάγονται σε διαφορετικές συγκυρίες.

»Όπως και η κοινωνία έχει ανάγκη από δικαιοσύνη. Στρατηγικοί κακοπληρωτές να πάψουν να ζουν παρασιτικά σε βάρος των πολλών, αλλά και οι πιο ευάλωτοι να βρουν έναν τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς άλλες δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

»Το νομοσχέδιο, λοιπόν, και κλείνω με αυτό, έχει τρία χαρακτηριστικά: Είναι σαφές, είναι συνολικό, είναι καινοτόμο. Θέτει σε ένα κοινό πλαίσιο όλες τις παραμέτρους ιδιωτικού χρέους, εναρμονίζοντάς το και με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

»Είναι ένα νομοσχέδιο δίκαιο κοινωνικά και γόνιμο επιχειρηματικά, ενισχύει τους αδύναμους οφειλέτες επαναφέροντας ταυτόχρονα επιχειρήσεις στην παραγωγική βιωσιμότητα. Και είναι τέλος ένα νομοσχέδιο αναπτυξιακό, γιατί αφαιρεί βάρη από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και απελευθερώνει τις τράπεζες από "κόκκινα” δάνεια ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μίας ανακεφαλαιοποίησης, όπως δυστυχώς έχει συμβεί επανειλημμένως στο παρελθόν.

»Με λίγα λόγια, είναι πάνω απ’ όλα αυτό που δηλώνει ο τίτλος του: Μία δεύτερη ευκαιρία. Μία νέα αρχή. Ένα καινούριο ξεκίνημα για όλους. Περιμένω, λοιπόν, να το συζητήσουμε σήμερα, να το εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης αλλά και της κοινοβουλευτικής συζήτησης, ώστε να γίνει ακόμα καλύτερο μέχρι την ψήφισή του».
Read More »
Αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί α΄κατοικίας Αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί α΄κατοικίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στο Γραικοχώρι

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στο Γραικοχώρι


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στο Γραικοχώρι ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Εξωτερικό Γυναικολογικό - Μαιευτικό Ιατρείο στα ΤΕΠ-ΚΥ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Εξωτερικό Γυναικολογικό - Μαιευτικό Ιατρείο στα ΤΕΠ-ΚΥ Ηγουμενίτσας


Στα ΤΕΠ-ΚΥ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί εφεξής Εξωτερικό Γυναικολογικό - Μαιευτικό Ιατρείο μετά τον διορισμό Γυναικολόγου στα ΤΕΠ τόσο για έκτακτα όσο και για τακτικά περιστατικά.

Το Μαιευτικό - Γυναικολογικό ιατρείο των ΤΕΠ θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη. 
Τις υπόλοιπες μέρες θα συνδράμει στο έργο της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του ΓΝ Φιλιατών, η οποία πλέον θα διπλασιάσει τις ημέρες εφημέρευσής της και θα αυξήσει τις ημέρες των Εξωτερικών Ιατρείων σε 4 από 3 ανά εβδομάδα, αυξάνοντας τα διαθέσιμα ραντεβού ανά εβδομάδα.
Read More »
Εξωτερικό Γυναικολογικό - Μαιευτικό Ιατρείο στα ΤΕΠ-ΚΥ Ηγουμενίτσας Εξωτερικό Γυναικολογικό - Μαιευτικό Ιατρείο στα ΤΕΠ-ΚΥ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Ανάγκη στήριξης των τοπικών και περιφερειακών μέσων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Ανάγκη στήριξης των τοπικών και περιφερειακών μέσων 


ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ: 
Χωρίς στήριξη τα τοπικά μέσα στην Ελλάδα 

Την ιδιαίτερη σημασία των Τοπικών και Περιφερειακών μέσων ενημέρωσης καθώς και η ανάγκη στήριξής τους από τα κράτη, αναδεικνύει και η πρόσφατη έρευνα του έγκριτου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου, που ιδρύθηκε από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμβάλει στην πολιτιστική και επιστημονική ανάπτυξη των κοινωνικών επιστημών. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έρευνα του σχετικά με τον Πλουραλισμό των Μέσων στην Ψηφιακή Εποχή (Monitoring Media Pluralism in the Digital era), που δημοσιεύτηκε το 2020: 

"Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη δημοκρατία. Η σχέση με το τοπικό κοινό τείνει να είναι στενότερη σε σύγκριση με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης. 

Αυτή η εγγύτητα επιβεβαιώνεται τόσο από τα στατιστικά στοιχεία των αναγνωστών όσο και από το επίπεδο συμμετοχής των αναγνωστων στα μέσα ενημέρωσης. Τα περιφερειακά και τοπικά μέσα μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως εναλλακτικοί χώροι για συζήτηση για τις ταυτότητες και τις γλώσσες που περιθωριοποιούνται από τα εθνικά μέσα. 

Ένα σταθερό κανονιστικό πλαίσιο και μέτρα στήριξης μπορούν να βοηθήσουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης στη δημοκρατική αποστολή τους. (Cappello et al. 2016). Αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό τώρα, όταν όλο και περισσότερες τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι επίσης κρίσιμοι θεσμοί για τη διασφάλιση της πολυφωνίας και είναι δείκτης μιας υγιούς δημοκρατικής κοινωνίας. Τείνουν να επικεντρώνονται σε τοπικά ζητήματα, και μπορούν συμβάλλουν στη διευκόλυνση των τοπικών συζητήσεων (UNESCO 2017)". 

Στην ίδια έρευνα περιλαμβάνεται ένας δείκτης που εξετάζει εάν και πόσο τα κράτη μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης μέσω επιδοτήσεων ή άλλων μέτρων πολιτικής. 

Τα συνολικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτόν τον υπο-δείκτη δείχνουν ότι πάνω από το ήμισυ των χωρών πέφτουν στη ζώνη μεσαίου ή υψηλού κινδύνου και 12 βαθμολογούνται με χαμηλό κίνδυνο 

Σε χώρες όπως η Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία η έρευνα δείχνει ότι υποστηρίζουν τα τοπικά και περιφερειακά μέσα έχοντας επαρκείς κρατικές ενισχύσεις. 

Αντίθετα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Φινλανδία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Αλβανία και την Τουρκία, το κράτος δεν υποστηρίζει περιφερειακά / τοπικά μέσα ενημέρωσης με επιδοτήσεις. 

Όσον αφορά τη χώρα μας, η ένταξη της στην τρίτη -τελευταία- κατηγορία μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους γνωρίζουν τον χώρο των Περιφερειακών ΜΜΕ. Απλά πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση για το πώς τα αντιμετώπισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Read More »
Ανάγκη στήριξης των τοπικών και περιφερειακών μέσων Ανάγκη στήριξης των τοπικών και περιφερειακών μέσων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας 
 

To ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ), το διήμερο 27-28 Αυγούστου 2020, προχώρησαν σε από κοινού δράση δωρεάν «Αξιολόγησης Σχολικής Ετοιμότητας» στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ. 


Με τη συνεργασία της κας Χριστίνας Βέρμπη και του κ. Αναστάσιου Μώκα, μελών ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, αξιολογήθηκαν απαραίτητες δεξιότητες για τη φοίτηση στην Α’ Δημοτικού πολλών παιδιών που προσήλθαν, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς τους για την ομαλότερη μετάβασή τους στην ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Χωρίς κοινό τα βουλευτικά γραφεία και στην Αθήνα και στην επαρχία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Χωρίς κοινό τα βουλευτικά γραφεία και στην Αθήνα και στην επαρχία


Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα από την 1η Σεπτεμβρίου και για όσο διάστημα χρειαστεί αναστέλλεται η υποδοχή κοινού στα πολιτικά γραφεία όλων των βουλευτών.

Και στην Αθήνα και στην επαρχία.

Τα γραφεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι πολίτες όμως θα έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους βουλευτές μόνο μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το μέτρο αποφασίστηκε στο πλαίσιο περιορισμού διάδοσης της πανδημίας. Οι βουλευτές, ειδικά της επαρχίας ήταν διπλά άτυχοι..

Έχασαν τα πανηγύρια του καλοκαιριού τώρα χάνουν και τις προσωπικές συναντήσεις με τους πολίτες…
Read More »
Χωρίς κοινό τα βουλευτικά γραφεία και στην Αθήνα και στην επαρχία Χωρίς κοινό τα βουλευτικά γραφεία και στην Αθήνα και στην επαρχία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Συνεδριάζει την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση , που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς , στις 02 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης στo παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης :
Αποδοχή επιχορηγήσεων και κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2020.
Έγκριση Πρακτικού Ι του διαγωνισμού της προμήθειας : «Προμήθεια τοποθέτηση δαπέδου για τα κλειστά γυμναστήρια Γαρδικίου και Λυκείου Παραμυθιάς».
Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας.
Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Αποδοχή ή μη εξωδικαστικού συμβιβασμού
Read More »
Συνεδριάζει την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Κέρκυρα: Πόλεμος μαφίας Μαυροβουνίου – Με νοικιασμένο σκάφος από τα Σύβοτα διέφυγαν οι δράστες

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020
Κέρκυρα: Πόλεμος μαφίας Μαυροβουνίου – Με νοικιασμένο σκάφος από τα Σύβοτα διέφυγαν οι δράστες


Νέα στοιχεία και αποκλειστικές φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δύο Μαυροβουνίων στο Χαλικούνα της Κέρκυρας πριν από 5 εβδομάδες φέρνει η ΕΡΤ στο φως της δημοσιότητας.

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ δείχνει ότι οι εκτελεστές γάζωσαν το αυτοκίνητο των δύο Μαυροβούνιων μαφιόζων.

Στη δεύτερη αποκλειστική φωτογραφία φαίνεται το πλαστό διαβατήριο του θύματος, που είχε νοικιάσει τη βίλα στο Χαλικούνα της Νότιας Κέρκυρας.

Οι δράστες εκτέλεσαν με τέσσερα διαφορετικά όπλα τα θύματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τους έπεσε ένας γεμιστήρας σε μικρή απόσταση από τη βίλα της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές της Ασφάλειας Κέρκυρας και Αττικής εντόπισαν βίντεο με τους φερόμενους δράστες, στο οποίο φαίνονται καθαρά τα πρόσωπά τους.

Οκτώ ήταν τα άτομα στην ομάδα των εκτελεστών της μαφίας του Μαυροβουνίου, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα.

Το σχέδιο των εκτελεστών

Οι εκτελεστές διέφυγαν με σκάφος που είχαν νοικιάσει στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, μια ημέρα πριν την άγρια δολοφονία.

Στην Ελλάδα οι δράστες ήρθαν δέκα ημέρες πριν την διπλή εκτέλεση.

Είχαν νοικιάσει σπίτια μέσω Airbnb σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα.

Στον τόπο της δολοφονίας οι δράστες έφτασαν με δύο «γουρούνες», οι οποίες βρέθηκαν από τις αρχές σε παραλία όπου επιβιβάστηκαν μετά το διπλό φονικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται στενά με τις σερβικές αρχές για την ταυτοποίηση των εκτελεστών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης
Read More »
Κέρκυρα: Πόλεμος μαφίας Μαυροβουνίου – Με νοικιασμένο σκάφος από τα Σύβοτα διέφυγαν οι δράστες Κέρκυρα: Πόλεμος μαφίας Μαυροβουνίου – Με νοικιασμένο σκάφος από τα Σύβοτα διέφυγαν οι δράστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες