Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”»


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Διαβάζοντας την ανακοίνωση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή γεννήθηκαν μερικές απορίες:
Διάβασε αυτά που είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα για το λιμάνι; 
Ή έπαιξε κατ’ ευθείαν τη γνωστή “κασέτα” περί “ξεπουλήματος”; 
Και αν πράγματι τα διάβασε, γιατί δεν κατάλαβε όσα είπε ο κύριος Υπουργός; 
Ή μήπως απλά διαδίδει ψέματα;
Ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι καλό να του δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία. 

Είπε λοιπόν ο κύριος Πλακιωτάκης, σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος:
“Εδώ δεν μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης.
Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα.
Οποιαδήποτε υποδομή ή επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας και μέσα στο 2020, με όρους διαφάνειας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης.
Υπάρχουν ξεκάθαροι όροι του παιγνιδιού. Ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε και έχεις μια κυβέρνηση, η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα μοντέλα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθέτησε, την υποπαραχώρηση. Δηλαδή, είπε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας υποπαραχώρηση, δηλαδή όρους, όπως ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να το προσδιορίζει. Εμείς λέμε, έως 5% και ο υποψήφιος επενδυτής, θα γνωρίζει τους όρους από την αρχή, 60 ημέρες πριν καταθέσει την δεσμευτική του προσφορά...Θέτουμε όρους διαφάνειας και σοβαρότητας”.

Αυτά είπε ο κύριος Υπουργός. 
Ο,τιδήποτε άλλο, αν δεν είναι έλλειψη κατανόησης, είναι σκέτο ψέμα».

Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”» Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας 

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας σήμερα, όπως καταγράφηκε στον ερασιτεχνικό σεισμογράφο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας (οι ώρες είναι UTC):
Και η γεωγραφική κατανομή των σεισμών αυτών:Αναλυτικότερα καταγράφηκαν οι σεισμοί:
1. Μεγέθους 2,6R στις 11:11 τοπική ώρα
2. Μεγέθους 3,3R στις 14:31 με επίκεντρο στην περιοχή Αμφιλοχίας (δε φαίνεται στο χάρτη)
3. Μεγέθους 3,2R στις 15:03 τοπική ώρα
4. Μεγέθους 3,3R στις 15:05
5. Μεγέθους 3,2R στις 15:24, και
6. Μεγέθους 2,7R στις 15:34

Ο διπλός σεισμός των 3,2R και 3,3 R στις τρεις και πέντε περίπου το μεσημέρι καθώς και ο επόμενος των 3,2R έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην περιοχή μας.
Read More »
ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Ακόμα μία σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020

Ακόμα μία σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα


Και δεύτερη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 15:25 στην Ηγουμενίτσα
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η νέα δόνηση προέρχεται από την ίδια περιοχή 4 χλμ ανατολικά της Ηγουμενίτσας και είχε ένταση 3,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ
Read More »
Ακόμα μία σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα Ακόμα μία σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Νέα σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020

Νέα σεισμική δόνηση στην ΗγουμενίτσαΑσθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε 3 λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την αυτόματη επίλυση το Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χλμ Ανατολικά της Ηγουμενίτσας σε εστιακό βάθος 10 χλμ περίπου.
Read More »
Νέα σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα Νέα σεισμική δόνηση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Σεισμική δραστηριότητα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Σεισμική δραστηριότητα στην Ηγουμενίτσα


Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:01 το πρωί, με επίκεντρο ανάμεσα στα χωριά Βασιλικός (Μακρυχώρας) και Πέστανης, 8 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας και είχε ένταση 1,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11:11 και είχε και πάλι επίκεντρο το χωριό Πέστανη, 7 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας και είχε ένταση 2,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή είχε "γεννήσει" και τους δύο ισχυρούς σεισμούς του 1979 και του 1981, οι οποίοι είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.
Read More »
Σεισμική δραστηριότητα στην Ηγουμενίτσα Σεισμική δραστηριότητα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ενός 33χρονου το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Σύλληψη ενός 33χρονου το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη ενός 33χρονου το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 33χρονου το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

«Ζήσε Αθλητικά», το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
«Ζήσε Αθλητικά», το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας 


Ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που φέρνει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού, υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στη σύσταση, λοιπόν, Οργανωτικής Επιτροπής για την εφαρμογή του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» προχώρησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επ’ ευκαιρίας και του Ολυμπιακού Έτους που διανύουμε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου) και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (25 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου) στο Τόκιο. 

Στην Οργανωτική Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά», που έχει τριετή διάρκεια, συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού (Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες), μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς (Ολυμπιακή Επιτροπή, Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΕΣΚΑΝ, εκπρόσωποι συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων κ.ά.), με τη στήριξη των Περιφερειών και της ΚΕΔΕ. 

Πρωταρχικός στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» είναι η άμεση προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους γενικότερα, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Επιπλέον, η συνένωση των κοινωνικών δυνάμεων και η ευαισθητοποίηση των νεότερων γενιών (παιδιά και έφηβοι στη σχολική ηλικία), των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων στους αξιακούς πυλώνες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Συμμετοχικότητας και της Ομαδικότητας, της Πειθαρχίας και του Σεβασμού, οι οποίοι συνθέτουν τον Αθλητισμό, είναι οι σκοποί της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», με την υλοποίηση των εξής: 

Α) Καμπάνια «Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή», μέσω πανελλαδικών δράσεων και συνεργειών με όλους τους συναρμόδιους φορείς (υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση) για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ιδιαίτερη έμφαση στις επί μέρους θεματικές ενότητες: 
· Εκφοβισμός 
· Συμπεριφορές στον αθλητισμό 
· Ισορροπημένη Διατροφή 
· Εθελοντισμός 
· Εξάσκηση Δεξιοτήτων. 

Β) «Το σχολείο του Αθλητισμού», όπου αθλητές – πρεσβευτές του αθλητισμού θα επισκέπτονται Δημοτικά και Γυμνάσια, θα παρουσιάζουν την αθλητική τους πορεία και θα συζητούν με τους μαθητές για την αξία και τα οφέλη του αθλητισμού, μέσα από το παράδειγμα και τις προσωπικές εμπειρίες του ομιλητή –αθλητή. 

Γ) Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων για όλους. 

Δ) Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και συνόδων. 

Πρόεδρος της (αμισθί) Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά» θα είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. 

Στην 9μελή Εκτελεστική της Επιτροπή θα συμμετέχουν και οι: 
· Χρήστος Τεντόμας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και Πρόεδρος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, ως Αντιπρόεδρος 
· Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ως Αντιπρόεδρος 

ως μέλη – συντονιστές του Επιχειρησιακού Προγράμματος οι: 
· Εβίνα Μάλτση, Ολυμπιονίκης μπάσκετ 
· Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 
· Δημήτρης Παπανικολάου, Ολυμπιονίκης μπάσκετ 

και ακόμα οι: 
· Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης άρσης βαρών, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας άρσης βαρών 
· Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Δικηγόρος 
· Μανώλης Στεφανουδάκης, Παραολυμπιονίκης στίβου 

Στην Οργανωτική Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά» συμμετέχουν και οι: 
· Γιαννιώτης Σπύρος, Ολυμπιονίκης κολύμβησης 
· Επιτροπάκης Πάρις, Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «ΤΑΛΩΣ», Αντιπρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες 
· Ζωγράφου – Γεωργακοπούλου Γεωργία, Κριτής Στίβου, Ταμίας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες 
· Κακλαμανάκης Νίκος, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας 
· Καλαϊτζάκης Γιάννης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΚΑΕ «Ρέθυμνο Kretan Kings BC» 
· Καπελλάκης Γιώργος, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης 
· Κασούμη Άγη, Κυπελλούχος Κόσμου σκοποβολής 
· Κοζομπόλη Βούλα, Ολυμπιονίκης πόλο, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών 
· Κραβαριώτη Βιργινία, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας 
· Μαρκάκης Μπάμπης, Πρόεδρος Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και μέλος ΔΣ Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης 
· Μηνούδης Βασίλης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής βόλεϊ 
· Μπακογιάννη Νίκη, Ολυμπιονίκης στίβου 
· Μπισκιτζή Χρύσα, Ολυμπιονίκης κωπηλασίας 
· Μπραϊμνιώτη Μαρία, Υπεύθυνη Πολιτισμού – Αθλητισμού στο Δήμο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης 
· Νιαγκουάρα Νέρι, Ολυμπιονίκης κολύμβησης 
· Παναγοπούλου Ντενίζ, στέλεχος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας και Ολυμπιακής Παιδείας 
· Παπαγεωργίου Γιάννης, Πρωταθλητής μπάσκετ 
· Πασχαλάκης Παναγιώτης-Μιχαήλ, Πρόεδρος Οργανισμού «Safe Water Sports» 
· Πατουλίδου Βούλα, Ολυμπιονίκης στίβου, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης 
· Πίγκος Γιώργος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Άθληση για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων ΓΓΑ 
· Πολυχρονίδης Γρηγόρης, Παραολυμπιονίκης Μπότσια 
· Ταμπάκος Δημοσθένης, Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής 
· Τριγκώνης Κώστας, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας 
· Τσαντηράκη Ελένη, Πολιτισμολόγος – Κοινωνιολόγος 
· Τσαρτσαρής Κωνσταντίνος, Ολυμπιονίκης μπάσκετ 
· Τσιτσικά Άρτεμις, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής 
· Φουντούλης Γιάννης, Πρωταθλητής Ευρώπης πόλο, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης 
· Φύσσας Τάκης, Τεχνικός Διευθυντής Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου, Πρωταθλητής Ευρώπης 
· Χαλκίδης Γιώργος, Ολυμπιονίκης χάντμπολ 
· Χατζηαθανασιάδου Φανή, Δικηγόρος, Πρόεδρος Κοινότητας Ψυχικού 
· Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης 
· Χριστοδούλου Εύα, Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής. 

Επίσης, στην Οργανωτική Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά» θα συμμετέχουν και οι κάτωθι φορείς με έναν εκπρόσωπό τους, που προτείνεται από τους ίδιους: 
1. Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) 
2. Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) 
3. Εθνικό Συμβούλιο Αντιμετώπισης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) 
4. Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) 
5. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) 
6. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) 
7. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) 
8. Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) 
9. Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 
10. Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) 
11.Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) 
12. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) 
13. Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)
Read More »
«Ζήσε Αθλητικά», το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας «Ζήσε Αθλητικά», το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Παρουσίασε τα ... προικιά του λιμανιού

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Παρουσίασε τα ... προικιά του λιμανιούΔύο μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα, ο ΟΛΗΓ εξέδωσε ανακοίνωση για να πει πόσο σημαντική και ουσιαστική είναι η δουλειά που γίνεται.

Έτσι ένας από τους στρατηγικούς στόχους, όπως αναφέρει, είναι η δημιουργία δικτύου από μαρίνες σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα.

Επίσης οι δράσεις ώστε το λιμάνι να γίνει «πράσινο» με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Μάλιστα ετοιμάζεται ήδη η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου για την ρευματοδότηση των πλοίων.

«Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει τις δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης ώστε να μετατραπεί σε ατμομηχανή ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία τοποθετώντας την Ηγουμενίτσα στον χάρτη με τους μεγαλύτερους λιμένες της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση..

Η… λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται από τον ΟΛΗΓ είναι η πώληση του λιμανιού. 
Και για να ακριβολογούμε η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου..

Που σημαίνει ότι έργα 120 εκατομμυρίων που έγιναν και γίνονται δίνονται προίκα στον ιδιώτη και πανοπροίκι οι μελέτες για έτοιμες παρεμβάσεις του ΟΛΗΓ όπως οι μαρίνες, το υδατοδρόμιο κι άλλα..
Read More »
Παρουσίασε τα ... προικιά του λιμανιού Παρουσίασε τα ... προικιά του λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έτοιμες οι δύο παιδικές χαρές στην παραλία

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Ηγουμενίτσα: Έτοιμες οι δύο παιδικές χαρές στην παραλία
 

Δόθηκε το πιστοποιητικό ελέγχου των δύο πρώτων παιδικών χαρών που τοποθέτησε ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας. 

Η πρώτη βρίσκεται στο πάρκο Ηρώων, όπου παράλληλα ολοκληρώθηκε και η ανάπλαση του χώρου και η δεύτερη στο βόρειο τμήμα, στο σημείο που βρισκόταν η παλιά και κατεστραμμένη παιδική χαρά της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. 


Στο σχεδιασμό της Διοίκησης είναι η ανάπλαση τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα, όπου υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης καθώς και η τοποθέτηση τριών ακόμα παιδικών χαρών σε Σαγιάδα, Πλαταριά και Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έτοιμες οι δύο παιδικές χαρές στην παραλία Ηγουμενίτσα: Έτοιμες οι δύο παιδικές χαρές στην παραλία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Μ.Τ.Μ. 2020

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Μ.Τ.Μ. 2020
 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Μ.Τ.Μ. 2020 (International Mediterranean Tourism Market – Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού) στις 11-14 Φεβρουαρίου 2020 στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ). 

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος και το Μέλος Δ.Σ κος Χρήστος Μασούρας, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, διανέμοντας τουριστικό υλικό του Νομού μας και συμμετέχοντας σε επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β. Ειδικότερα, πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με τουριστικούς πράκτορες και επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων, προβάλλοντας την Θεσπρωτία ως τουριστικό προορισμό, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν νέους πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου σε μια αγορά στόχο που τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο 


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ κο Κωνσταντίνο Δασκαλόπουλο από τον οποίο εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας του Νομού μας. Επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας στην έδρα του φορέα τους. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας επιθυμεί να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά τον Περιφερειάρχη κο Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ιδιαίτερα σημαντική δράση που αναπτύσσει. 

Ευχόμαστε, το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτιμηθεί από την εξέλιξη του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, να δικαιώσει τις προσπάθειες μας, και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιουργούμε προς όφελός τους.
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Μ.Τ.Μ. 2020 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Μ.Τ.Μ. 2020 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Κάτσης: «Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Κάτσης: «Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά» 


Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας στην Θεσπρωτία, και τις συναντήσεις που είχε με θεσμικούς φορείς του τόπου, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης σχολιάζει τα συμπεράσματα των εξαγγελιών της κυβέρνησης: 

«Ο κ. Πλακιωτάκης με την έλευση του στην Ηγουμενίτσα, ανακοίνωσε με καμάρι ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μαζί με άλλα 9 περιφερειακά λιμάνια θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες με πώληση μετοχών αφού τα προικοδοτήσει κιόλας. Στην ουσία πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που είχε βάλει ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού αλλά δεν πρόλαβε λόγω πολιτικής αλλαγής στον τόπο. 

Η Κυβέρνηση, με τροπολογία γραμμένη από το ΤΑΙΠΕΔ, παρέτεινε για επιπλέον 10 έτη τις Συμβάσεις Παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου στους 10 Οργανισμούς Λιμένα ΑΕ. Προφανώς και είναι ένα δωράκι προς τους πιθανούς αγοραστές, στους οποίους μάλλον δεν βγαίνει το μεγάλο υπερκέρδος και θέλουν επιπλέον χρόνο. 

Οι Οργανισμοί Λιμένα οδηγούνται στη χρεωκοπία, καθώς ορίζεται ως ανώτατο όριο του ανταποδοτικού τέλους που λαμβάνει ο Οργανισμός μετά την υποπαραχώρηση, το 5%, ανεξάρτητα από το αν αυτό πιστοποιείται η βιωσιμότητά τους ή όχι. 

Η πολιτική αυτή αφήνει τον ΟΛΗΓ λειτουργικό κουφάρι, οδηγώντας τον στη χρεοκοπία και τους εργαζόμενους σε απόλυση, ενώ αποθαρρύνει την προέλκυση εξειδικευμένων επενδυτών που έχουν συγκεκριμένη πελατεία (για μαρίνες, κρουαζιέρες, διαχείριση φορτίων, κ.α.) οι οποίοι θα αναβάθμιζαν τις λιμενικές υπηρεσίες και θα προσέφεραν στην πραγματική αξιοποίησή τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτεψε τα 10 Περιφερειακά Λιμάνια από την πλήρη ιδιωτικοποίηση προκρίνοντας το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων με τις μετοχές όμως στο Δημόσιο, έχοντας ως γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον και την πίστη ότι τα λιμάνια της χώρας, που συνδέονται με τη ζωή των παραλιμένιων Δήμων, είναι μοχλός ανάπτυξης για την Εθνική και Τοπική Οικονομία. Αυτή δεν είναι μια θέση ιδεοληπτική, αλλά είναι η κοινή πρακτική που ακολουθείται για τα περισσότερα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης. Το 87% των λιμανιών στην Ευρώπη είναι υπό δημόσιο έλεγχο και ένα 7% μόνο είναι σε καθεστώς μικτής ιδιοκτησίας, όπου όμως και πάλι το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών. 

Σχετικά με την αναφορά του Υπουργού ότι θα συνεχίσει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο εντός εξαμήνου, τη χαιρετίζουμε αλλά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι το εννοεί ή ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις στις εκτάσεις που είναι προς απόδοση. 

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται εμμονικά νεοφιλελεύθερη. Η τοπική κοινωνία όμως, δεν θα κάτσει άπραγη. Η ΝΔ ξεπουλάει το λιμάνι της, και αυτή τη φορά θα αντιδράσει δυναμικά».
Read More »
Κάτσης: «Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά» Κάτσης: «Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Το εκπαιδευτικό κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες Ρομποτικής της Ελλάδος!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020
Το εκπαιδευτικό κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες Ρομποτικής της Ελλάδος! 


Στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, τα παιδιά του εκπαιδευτικού κέντρου «Μελέτη Ελένη Θάνου» συμμετείχαν στον First Lego League (FLL) διαγωνισμό Ρομποτικής! 
Ο FLL είναι ένας πολύ δύσκολος, αξιοκρατικός αλλά συνάμα ευχάριστος διαγωνισμός Ρομποτικής! 


Και ΝΑΙ η ομάδα «RoboTzedes» του εκπαιδευτικού κέντρου «Μελέτη Ελένη Θάνου» των Ιωαννίνων προκρίθηκε για τον τελικό της Ελλάδος!!! 
Είναι πλέον ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και η μοναδική που συμμετείχε από την Ήπειρο! 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους αλλά και στους γονείς για τη στήριξή τους! 


Ο τελικός διαγωνισμός είναι 14-15 Μαρτίου στο 6ο περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)! 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και μπορείτε να πάτε να τους εμψυχώσετε! 
Οι ομάδες που θα κερδίσουν στον τελικό του Μαρτίου θα εκπροσωπίσουν την Ελλάδα παγκοσμίως σε Αμερική, Ιαπωνία, Βραζιλία... ! 
Σας περιμένουν στην σημαντικότερη διαγωνιστική στιγμή τους! 

Τα μέλη της ομάδας «RoboTzedes»: 
1.Ιωάννης Καλύβας 
2.Θάλεια Λιούγκου 
3.Αντώνιος Μέρτζιος 
4.Μάξιμος Μητσιώνης 
5.Μιχαήλάγγελος Νταής 
6.Αλκιβιάδης Ντιναλέξης 
7.Δημήτριος Μιχαήλ Πούλιος 
8.Χαρά Πρέντζα 
9.Ιάσονας Αθανασίου Σιούλας 

Ο προπονητής τους: Κωνσταντίνος Μπούρης και βοηθός προπονητή: Αναστασία Γοδέβενου. 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την υπεύθυνη σπουδών και ιδιοκτήτρια του εκπαιδευτικού κέντρου κ. Ελένη Θάνου στα τηλέφωνα: 6942228698, 2651003705, 2665025146.
Read More »
Το εκπαιδευτικό κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες Ρομποτικής της Ελλάδος! Το εκπαιδευτικό κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες Ρομποτικής της Ελλάδος! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Σελίδες