Αναφορά στο Υπουργείο από Κάτση και Σαντορινιό για την απρεπή συμπεριφορά του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Θανάση Πορφύρη

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Αναφορά στο Υπουργείο από Κάτση και Σαντορινιό για την απρεπή συμπεριφορά του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Θανάση ΠορφύρηΑναφορά προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, και προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κατέθεσαν οι Τομεάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης και Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με την καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, για την απρεπή συμπεριφορά του διορισμένου Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, προς τον εκδότη της εφημερίδας Τιτάνη, διαχειριστή της ιστοσελίδας thespro.gr, και μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση για το θέμα:

«Το πρωτοφανές περιστατικό που καταγγέλλει η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχετικά με την αναίτια και απρεπή συμπεριφορά του διορισμένου από την κυβέρνηση Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, εναντίον μέλους της που πήγε να καλύψει ανοιχτή εκδήλωση, δυστυχώς δε μας αιφνιδίασε. Το περιμέναμε. Το παράδειγμα το έχει δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και ως γνωστόν το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι.

Όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ, με σκονάκια κρεμασμένα σε πόρτες για να μην παίζουν φωτογραφίες του με τον Λιγνάδη, όταν πηγαίνει στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και αποκλείει δημοσιογράφους και ΜΜΕ από την συνέντευξη τύπου γιατί φοβάται τις ερωτήσεις τους, όταν η μόνη δημοσιογραφία που ανέχεται είναι αυτή που κρατάει λιβανιστήρι και όχι μικρόφωνο, τότε κλείνει το μάτι και στους από κάτω για να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές. Και δυστυχώς το κάνουν, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε θεσμικό, δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Που είναι οι απαντήσεις από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών στις ερωτήσεις που τους κάναμε εντός κοινοβουλίου για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων που γίνεται στον ΟΛΗΓ; Που είναι οι απαντήσεις στην κοινοβουλευτική Ερώτησή μας για το αν είναι σύννομος ο διορισμός του Διευθύνοντα Συμβούλου; Που είναι οι πράξεις, ώστε να αποδοθεί ολόκληρη η χερσαία ζώνη στους πολίτες χωρίς αστερίσκους και ναι μεν αλλά. Πουθενά. Το μόνο που ενδιαφέρει το Μαξίμου και όλους τους παρατρεχάμενους, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, είναι να γίνονται «δουλειές» και «δουλίτσες» με τα δημόσια ταμεία και τη δημόσια περιουσία, και να μη βγαίνει τίποτα προς τα έξω που θα τους χαλάσει την εικόνα. Χορτάσαμε από Μητσοτάκηδες και Μητσοτακίσκους, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές που προσβάλουν τις δημοκρατικές αρχές του τόπου μας. Το ποτήρι ξεχείλισε. Απαιτούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ να πάρουν επιτέλους θέση. Εάν συνεχίσουν την κάλυψη και την αφωνία, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές κρύβονται οι ίδιοι.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων Αναφορά Για τους κ.κ. Υπουργούς:  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Οικονομικών

Παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Ιωάννη Οικονόμου

Θέμα: Καταγγελία – διαμαρτυρία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου για την αναίτια και απρεπή στοχοποίηση μέλους της, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Κατατίθεται προς τους κ.κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ως αναφορά, καταγγελία – διαμαρτυρία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχετικά με την απρεπή στοχοποίηση και την αναίτια παρεμπόδιση μέλους της, από τον διορισμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας,την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου για τα Λιμάνια, που διοργάνωσε στην Ηγουμενίτσα ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2021 Οι καταθέτοντες βουλευτές Κάτσης Μάριος Σαντορινιός Νεκτάριος
Read More »
Αναφορά στο Υπουργείο από Κάτση και Σαντορινιό για την απρεπή συμπεριφορά του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Θανάση Πορφύρη Αναφορά στο Υπουργείο από Κάτση και Σαντορινιό για την απρεπή συμπεριφορά του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Θανάση Πορφύρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΗΓ Α.Ε.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΗΓ Α.Ε.Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο διορισμένος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., επιχείρησε να απαγορεύσει την είσοδο στον εκδότη της εφημερίδας «Τιτάνη» και διαχειριστή της ιστοσελίδας thespro.gr κ. Βαγγέλη Αναστασίου, στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΟΛΗΓ ΑΕ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Ηγουμενίτσα, με θέμα τη διαχείριση λιμένων. Επισημαίνεται ότι το συνέδριο μπορούσε να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα, βάσει της ανοικτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει η ΟΛΗΓ ΑΕ, μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Επειδή δε οι εισηγήσεις αφορούσαν και την περιοχή μας, ήταν φυσικό οι εργασίες του συνεδρίου να προσελκύσουν την προσοχή των εκπροσώπων του τοπικού τύπου, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΛΗΓ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να επιδιωχθεί ή όσο το δυνατό μεγαλύτερη δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ενημέρωση του κοινού.

Αντ΄ αυτού είδαμε μια απαράδεκτη προσπάθεια αποκλεισμού των συγκεκριμένων ΜΜΕ, επειδή οι υπεύθυνοί τους, ασκώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα αποτελεσματικά διατυπώνουν τεκμηριωμένη κριτική, που μάλλον ενοχλεί την Διοίκηση της ΟΛΗΓ. 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. που αναδεικνύει αυταρχισμό, ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους και συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση στην ελευθερία του τύπου.

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να αποδοκιμάσει άμεσα και δημόσια την ενέργεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ ΑΕ, ενός οργανισμού που τελεί υπό την εποπτεία του εν λόγω Υπουργείου. 
Καλούμε επίσης και τον Κυβερνητικό Βουλευτή να λάβει σαφή θέση για το θλιβερό αυτό περιστατικό.

Αν δεν το κάνουν, στην πραγματικότητα στηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τις ενέργειες του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε., που αποτελούν απόπειρα εκβιασμού και φίμωσης του τύπου, αλλά και συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για σοβαρά και φλέγοντα θέματα.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΗΓ Α.Ε. Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Την άμεση απομάκρυνση Πορφύρη ζητάει ο Σύριζα Θεσπρωτίας μετά και από την επίθεση σε δημοσιογράφο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Την άμεση απομάκρυνση Πορφύρη ζητάει ο Σύριζα Θεσπρωτίας μετά και από την επίθεση σε δημοσιογράφοΟ Σύριζα Θεσπρωτίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αντιδημοκρατικές συμπεριφορές σαν αυτή που επέδειξε την Τετάρτη ο ''πτυχιούχος'' διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ προς τον τοπικό δημοσιογράφο Β. Αναστασίου. 
Συγκεκριμένα, προσωπικά ο κ. Πορφύρης ζήτησε από τον δημοσιογράφο να αποχωρήσει από τον χώρο του ξενοδοχείου όπου κάλυπτε ανοικτό συνέδριο, στο οποίο συνδιοργανωτής ήταν και ο Οργανισμός Λιμένος. 
Οι κριτικές που έχει ασκήσει κατά καιρούς στην διοίκηση του ΟΛΗΓ ο δημοσιογράφος είναι η πραγματική αιτία που οδήγησε τον κ. Πορφύρη σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. 
 Επειδή τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς τα δημοκρατικά ήθη της περιοχής μας και στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του τύπου, πέραν της καταδίκης, η άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. 
 Και αν δεν βρουν αντικαταστάτη από το μητρώο ''αρίστων'', υπάρχει πάντα η λύση της μεταγραφής από το εξωτερικό.

Read More »
Την άμεση απομάκρυνση Πορφύρη ζητάει ο Σύριζα Θεσπρωτίας μετά και από την επίθεση σε δημοσιογράφο Την άμεση απομάκρυνση Πορφύρη ζητάει ο Σύριζα Θεσπρωτίας μετά και από την επίθεση σε δημοσιογράφο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

53 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιο νούμερο και σήμερα στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
53 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιο νούμερο και σήμερα στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 11
ΠΕ Ιωαννίνων 38
ΠΕ Πρέβεζας 3


Read More »
53 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιο νούμερο και σήμερα στη Θεσπρωτία 53 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιο νούμερο και σήμερα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

7 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
7 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και ΗγουμενίτσαΤην Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 153 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 68 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.661 rapid test και ανευρέθηκαν 298 θετικά (1.9%). Από τις 298 περιπτώσεις, οι 126 αφορούν άνδρες και οι 172 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 36.00 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΛΑΤΑΡΙΑ
39 rapid test με 1 θετικό (2.56%) αφορά σε 1 γυναίκα 70 ετών

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
131 rapid test με 6 θετικά (4.58%) αφορούν σε 2 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη
Read More »
7 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και Ηγουμενίτσα 7 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε όλη την ΉπειροΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (27) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(16) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-14- ύψους -300- ευρώ και -2- ύψους -150- ευρώ), ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-9- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των ακόλουθων προστίμων, ως εξής:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε πελάτη και (3) εργαζομένους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (4) πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο Συνεχίζονται τα πρόστιμα σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα που σκόπευαν να εξέλθουν από τη χώρα με παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Συνελήφθησαν αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα που σκόπευαν να εξέλθουν από τη χώρα με παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφαΑπό το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα (5) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν εντός του χώρου του Πορθμείου Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και κατά τον έλεγχο επέδειξαν – κατά περίπτωση- πλαστά διαβατήρια, διαβατήρια τρίτων προσώπων και πλαστή σφραγίδα εισόδου.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα είχαν αγοράσει από άγνωστους στην Αθήνα με σκοπό να μεταβούν σε χώρες του εξωτερικού.

Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα που σκόπευαν να εξέλθουν από τη χώρα με παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα που σκόπευαν να εξέλθουν από τη χώρα με παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Νέα μεγάλη επιτυχία για τον ΕΡΜΗ ΠΑΡΓΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Νέα μεγάλη επιτυχία για τον ΕΡΜΗ ΠΑΡΓΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΜε 2 αθλητές στην εθνική ομάδα ο Ερμής Πάργας Θεσπρωτίας ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διοργανώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Οκτώβριο

Συγκεκριμένα στο πανελλήνιο πρωταθλήματα που διεξήχθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης πήραν πρόκριση για την εθνική ομάδα οι αθλητές Πλασκασοβίτης Αλέξανδρος στα -60 εφήβων και η Πάμπολα Σταματία στα +70 Νεανίδων .

Οι αθλητές μας είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι από τον νομό Πρεβέζης και Θεσπρωτίας

Επιπλέον στο πρωτάθλημα αυτό ο σύλλογος μας επέστρεψε με συνολική συγκομιδή 1 χρυσό 4 αργυρά 2 χάλκινα μετάλλια από τους αθλητές της ομάδας στις κατηγορίες παίδων κορασίδων έφηβων νεανίδων . Μάνος Ευάγγελος Καρώνας Σωκράτης, Καρωνα Ιφιγένεια , Παππά Καστανιά , Κοτσαμπασίδου Σοφία , Μήτσος Ιωάννης ,Κατσιμάνης Παύλος , Μάνος Ιωάννης, Παυλίδου Ζωή .

Η προπονήτρια των συλλόγων Πλασκασοβιτη Ευτυχία μας δήλωσε:

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης αθλητών μας (τα μοναδικά ηπειρωτάκια )με την εθνική ομάδα του kickboxing για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο που θα γίνει τον Νοέμβριο

Ήρθε μια νέα μεγάλη επιτυχία αυτή της πρόκρισης για την Εθνική του taekwon-do για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην χώρα μας

Εξίσου αξιοσημείωτο τα μετάλλια και οι εξαιρετικές εμφανίσεις των υπόλοιπων αθλητών μας το μέλλον της ομάδας .

Ένα μεγάλο μπράβο στα ακούραστα παιδάκια μας που θυσίασαν καλοκαίρι και μέρες ξεγνοιασιάς για να μείνουν πιστά στις προπονήσεις. Με τους ακούραστους και υποστηρικτικούς γονείς που στέκονται δίπλα τους .

Απλά ,ταπεινά μεθοδικά και προσηλωμένα δουλεύουμε για τους επόμενους μεγάλους στόχους … Μην αναζητείς έναν στόχο που να ανταποκρίνεται στις ικανότητές σου, αλλά τις ικανότητες που να ανταποκρίνονται στον στόχο σου.
Read More »
Νέα μεγάλη επιτυχία για τον ΕΡΜΗ ΠΑΡΓΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Νέα μεγάλη επιτυχία για τον ΕΡΜΗ ΠΑΡΓΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Στη Βουλή από τον Μ. Κάτση η μη λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών, και η υπαγωγή περιοχών της Θεσπρωτίας στο υποκατάστημα της Πρέβεζας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Στη Βουλή από τον Μ. Κάτση η μη λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών, και η υπαγωγή περιοχών της Θεσπρωτίας στο υποκατάστημα της ΠρέβεζαςΑναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης, ζητώντας τους να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα όσα αναφέρει με σχετική του επιστολή ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, σχετικά με τη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς και την υπαγωγή περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας στο κτηματολογικό γραφείο Πρέβεζας, και να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα με την επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας αναφέρει ότι η μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών για περισσότερο από επτά μήνες, έχει παγώσει κάθε είδους σχετική συναλλαγή και έχει οδηγήσει σε δικαιοστάσιο, με δυσμενέστατες συνέπειες που τείνουν μάλιστα να γίνουν ανεπανόρθωτες για τους συναλλασσόμενους πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Δυστυχώς όπως αναφέρεται και από τον ίδιο τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια έως σήμερα από τους αρμόδιους φορείς ώστε να λυθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα.

Σα να μην έφθανε αυτό, με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου, από τις 20/07/2021 υπάγονται στο κτηματολογικό γραφείο Πρέβεζας τα ακίνητα των περιοχών της Καταβόθρας, της Μαζαρακιάς, του Μαργαριτίου και των Σπαθαραίων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις περιοχές αυτές όπου ανήκουν γεωγραφικά και διοικητικά στο Δήμο Ηγουμενίτσας, και που αρμόδια για την εκδίκαση υποθέσεων είναι το Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας και το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, οι πολίτες, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι, που θέλουν να κάνουν μια οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως για παράδειγμα να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό ή να κάνουν μια αίτηση, θα πρέπει να πηγαινοέρχονται στο υποκατάστημα της Πρέβεζας, σπαταλώντας άσκοπα χρόνο και χρήμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά με την Αναφορά που κατέθεσε, να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι η αρμόδιοι δημιούργησαν με τις αποφάσεις τους.

Το «καλοκουρδισμένο επιτελικό κράτος» που έταξε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, πλέον έρχεται καθημερινά σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα που δυστυχώς βιώνουν οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και τη Θεσπρωτία κατ’ επέκταση. Μια πραγματικότητα εγκατάλειψης, υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, και αποκλεισμών από βασικές υπηρεσίες. Αποκαλύφθηκε από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης με τα λουκέτα σε τράπεζες σε Φιλιάτες και Παραμυθιά, με τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ σε ολόκληρο το νομό, και τώρα και με τα κτηματολογικά γραφεία. Η αλήθεια πλέον δεν μπορεί να κρυφθεί.
Read More »
Στη Βουλή από τον Μ. Κάτση η μη λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών, και η υπαγωγή περιοχών της Θεσπρωτίας στο υποκατάστημα της Πρέβεζας Στη Βουλή από τον Μ. Κάτση η μη λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών, και η υπαγωγή περιοχών της Θεσπρωτίας στο υποκατάστημα της Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα καθαρισμού και πλυσίματος του πεζόδρομου και των κάδων

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα καθαρισμού και πλυσίματος του πεζόδρομου και των κάδωνΗ Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών, σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και πλύσιμο της Πλατείας Δημαρχείου.
Επιπλέον, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και πλύσιμο του πεζόδρομου της Γρηγορίου Λαμπράκη και των κάθετων αυτής.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί πλύσιμο κάδων στις εξής περιοχές:
· 15-09-2021: Πλύσιμο κάδων στις περιοχές παλιό Δημαρχείο – Λαϊκή (οδοί Ελευθερίας και Σελλών), στην οδό Κύπρου & την Παραλιακή οδό.
· 22-09-2021: Πλύσιμο κάδων στις οδούς Γράμμου και Κουγκίου Κιάφας, καθώς και στα Ελβετικά & περιοχή Γηροκομείου.
· 23-09-2021: Πλύσιμο κάδων στην ευθεία Μαυρουδίου.

Στις αρχές Οκτωβρίου (θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση) θα προγραμματιστεί πλύσιμο κάδων στις περιοχές Γραικοχωρίου, Νέας Σελεύκειας, Λαδοχωρίου, Νέες Εργατικές κατοικίες, Αμπέλια και στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης, και έπονται οι υπόλοιπες περιοχές.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας:
Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 βρίσκουμε εδώ).
Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 26650 21150.

Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας!

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας!

Η Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Χριστίνα Τζέλλου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα καθαρισμού και πλυσίματος του πεζόδρομου και των κάδων Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα καθαρισμού και πλυσίματος του πεζόδρομου και των κάδων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Το κόστος των ζωοτροφών στο επίκεντρο της συνάντησης Β. Γιόγιακα και Θεσπρωτών κτηνοτρόφων με τον Σ. Κεδίκογλου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Το κόστος των ζωοτροφών στο επίκεντρο της συνάντησης Β. Γιόγιακα και Θεσπρωτών κτηνοτρόφων με τον Σ. ΚεδίκογλουΣυνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου είχε ο Βασίλης Γιόγιακας από κοινού με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Στη συνάντηση τέθηκαν διάφορα ζητήματα του κτηνοτροφικού κλάδου με κυριότερα την αύξηση του κόστους των ζωοτροφών και την καταβολή των υπολειπόμενων ενισχύσεων των προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας.
Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε κατά τη συνάντηση ότι αναζητούνται και άλλοι τρόποι - εκτός της μείωσης του ΦΠΑ στο 6% για τις ζωοτροφές - προκειμένου να περιοριστεί η επιβάρυνση των παραγωγών.
Read More »
Το κόστος των ζωοτροφών στο επίκεντρο της συνάντησης Β. Γιόγιακα και Θεσπρωτών κτηνοτρόφων με τον Σ. Κεδίκογλου Το κόστος των ζωοτροφών στο επίκεντρο της συνάντησης Β. Γιόγιακα και Θεσπρωτών κτηνοτρόφων με τον Σ. Κεδίκογλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς – Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς – Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιάΟ Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξάγονται για 4η συνεχόμενη χρονιά.
Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο Άγγελος Παντελής, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής – Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής STEM - Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Έναρξη Μαθημάτων Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
Το πρώτο μάθημα είναι αναγνωριστικό και δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα Μαθημάτων
Σάββατο 15:00 – 16:00 | Α, Β Δημοτικού | Μικροί Μηχανικοί / WeDo Beginner
Σάββατο 16:15 – 17:45 | Γ, Δ Δημοτικού | WeDo Advanced
Σάββατο 18:00 – 19:30 | Ε, ΣΤ Δημοτικού | Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstrorms
Σάββατο 19:45 – 21:15 | Γυμνάσιο | Embedded Systems με Arduino

Πληροφορίες - Εγγραφές
Άγγελος Παντελής
τηλ: 6945 685 512
mail: kwhpante@gmail.com
Read More »
Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς – Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς – Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕΜνημόνιο Συνεργασίας για την ενδυνάμωση και την υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας για την κοινωνική συμπερίληψη και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην τοπική κοινωνία υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, και εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο Βοηθός Αντιπρόσωπος για θέματα Προστασίας, κ. Adriano Silvestri, στο πλαίσιο των συναντήσεων της τελευταίας με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, επιβεβαιώνει και αποτυπώνει το κοινό πεδίο δράσεων της Ύπατης Αρμοστείας και του Δήμου Ηγουμενίτσας προς όφελος τόσο των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που ζουν στην πόλη, όσο και της τοπικής κοινωνίας που τους έχει υποδεχτεί και συνυπάρχει μαζί τους αρμονικά.

Όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση, το Μνημόνιο Συνεργασίας καθορίζει τις μορφές στήριξης και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Ύπατης Αρμοστείας, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας σε ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικής καθοδήγησης, ενώ προβλέπει συνέργειες στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων και της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σχολίασε ότι: «Είναι γνωστό το πολυδιάστατο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των συνεργατών της σε θέματα ένταξης τόσο στη χώρα μας, όσο και στην περιοχή της Ηπείρου. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας, να επιστεγάζονται οι επαφές μας για από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την άρση των ανισοτήτων σε ένα δομημένο πλαίσιο συνεργασίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, σύντομα θα αναπτυχθούν σημαντικές δράσεις κοινωνικής συμπερίληψης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων, που θα διασφαλίζουν την αρμονική και βιώσιμη συνύπαρξη των ανωτέρω με την τοπική κοινωνία».

Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας o κ. Silvestri επισήμανε: «Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Δήμο Ηγουμενίτσας αποτελεί τιμή για την Ύπατη Αρμοστεία και ενδυναμώνει τη συνεργασία μας σε θέματα ένταξης και συμπερίληψης, που αποτελούν προτεραιότητα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για την επιτυχή υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την ένταξη. Στο πλαίσιο της εντολής της, η Ύπατη Αρμοστεία δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει τη στήριξή της.»Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας, η αρμόδια Αντιδήμαρχος για την κοινωνική και ψηφιακή πολιτική κα Βασιλική Τσώτου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης και η Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου κα Δήμητρα Κώτση και από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας ο Υπεύθυνος για θέματα Ένταξης κ. Πέτρος Μάστακας (Αssociate Protection Officer), η κα. Ελεάννα Ιωαννίδου (τομέας Προστασίας, Protection Associate), η κα. Ελένη Χασιώτη (Associate Liaison Expert), ο κ. Ευάγγελος Ξηνταρόπουλος (Associate Liaison Expert).
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ Δήμος Ηγουμενίτσας: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Η Ψηφιακή Μετάβαση πρέπει να είναι συμπεριληπτική

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Μάριος Κάτσης: Η Ψηφιακή Μετάβαση πρέπει να είναι συμπεριληπτική


Στο Thessaloniki Helexpo Forum στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, με τοποθέτησή του στο πάνελ με τίτλο: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Σχέση πολίτη-Δημοσίου. Η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της».

Ο Μάριος Κάτσης, αρχικά, αμφισβήτησε το «success story» της κυβέρνησης για την ψηφιοποίηση της σχέσης πολίτη-κράτους, που λέει ότι οι ψηφιακές συναλλαγές από 100.000 το 2019 (80εκ) έφτασαν το 1εκ.(300εκ) το 2021 και ότι από τις 600 περίπου ψηφιακές υπηρεσίες που παρέλαβε, τις αύξησε στις 1258. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε μια περίοδο lockdown με μια περίοδο πριν την πανδημία, καθότι λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, το Δημόσιο υπολειτουργούσε και αναγκαστικά κάποιες υπηρεσίες που γίνονταν ηλεκτρονικά, ενώ πριν την πανδημία παρότι υπήρχαν τα ψηφιακά εργαλεία οι πολίτες πήγαιναν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης από τα γκισέ. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημιουργική λογιστική, καθώς ανεβάζει επικοινωνιακά το πλήθος των υπηρεσιών με το να αθροίζει υπηρεσίες και υπο-ϋπηρεσίες σαν ξεχωριστές. Υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε πλήθος ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες που έγιναν κατανεμημένα σε όλα τα Υπουργεία και έκανε το, πράγματι, θετικό βήμα να τις συγκεντρώσει όλες σε μία ενιαία Ψηφιακή Πύλη, προσθέτοντας στην πραγματικότητα 20-30 ακόμα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες υπονομεύεται με τα επαναλαμβανόμενα κενά ασφαλείας και αστοχίες ακόμα και σε απλά συστήματα (έκδοση πλαστών και μη αναγνώριση γνήσιων πιστοποιητικών εμβολιασμού, ανυπαρξία 2ου παράγοντα ταυτοποίησης για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης και δημόσια έκθεση των εγγράφων στο διαδίκτυο κλπ).

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί μια απότομη και βίαιη Ψηφιοποίηση χωρίς να έχει φροντίσει ένα ισχυρό Δημόσιο να λειτουργεί υποστηρικτικά και χωρίς να έχει κάνει τίποτα για τις δεξιότητες του πληθυσμού αδιαφορώντας για τις συνέπειες», ανέφερε ο Τομεάρχης και έδωσε παραδείγματα αναδεικνύοντας τη σημασία της παροχής ψηφιακών δεξιοτήτων στον γενικό πληθυσμό: «Έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα άπειρα καταστήματα τραπεζών ενώ χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν e-banking. Επίσης, χιλιάδες απομακρυσμένα χωριά λαμβάνουν τη σύνταξή τους και τους λογαριασμούς τους από τα ΕΛΤΑ ληξιπρόθεσμα», ενώ κατέληξε πώς «η ψηφιοποίηση του Δημοσίου τομέα δεν πρέπει να γίνει άλλοθι για να αποδιαρθρωθεί το Δημόσιο με απολύσεις ή outsource αλλά ένα ισχυρό και αποτελεσματικό Δημόσιο πρέπει να συνυπάρχει παράλληλα με ένα Ψηφιακό Δημόσιο ειδικά στην περίοδο της Μετάβασης».

Ως προς το ζήτημα της γραφειοκρατίας και συνδέοντάς το με τον ψηφιακό αναλφαβητισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά «το να αδειάσουμε τις ουρές από το Δημόσιο και να τις μαζέψουμε όλες στα ΚΕΠ που θα δουλεύει μέσω gov είναι μια τρύπα στο νερό. Εφόσον οι υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν με φυσική παρουσία άτομα και αυτά δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες αδειάζουν οι ουρές από τα γκισέ των υπηρεσιών και συγκεντρώνονται στα ΚΕΠ»

Εν συνεχεία, ο Μάριος Κάτσης ανέπτυξε τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης και άσκησε κριτική στο στρεβλό σχεδιασμό και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης κατά την υλοποίηση δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι για να αποδοθούν τα μέγιστα στη λειτουργία Κράτους και οικονομίας, θα πρέπει οι δράσεις να σχεδιάζονται κεντρικά και να μην είναι αποσπασματικές και κατακερματισμένες. Γι’ αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που συμβασιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, με προτεραιότητα το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) με ψηφιακές υπογραφές στο Δημόσιο που, παράλληλα με την απαιτούμενη απλούστευση διαδικασιών, θα δώσει ένα καίριο χτύπημα στις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αλλά και το Ultra Fast BroadBand για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων σε πολλές περιοχές της χώρας. Τόνισε, ακόμα, ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δε μπορεί να προχωρήσει αφήνοντας πίσω όσους σήμερα δε διαθέτουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες και πρέπει να καταρτιστεί άμεσα ένα κεντρικά σχεδιασμένο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του πληθυσμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για ευάλωτες ομάδες (ηλικιακά κλπ). Επίσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να υλοποιηθεί με κεντρικές πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους, με τη συμμετοχή των επαγγελματικών επιμελητηρίων.

«Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με τεχνολογικά μέσα και ψηφιακές λύσεις για την επιτήρηση και πρόληψη φυσικών καταστροφών και αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Μάριος Κάτσης και έθεσε ως προτεραιότητα την υλοποίηση δράσεων όπως θερμικές κάμερες σε δάση, drones, μικροδορυφόροι που θα επιτηρούν και θα προειδοποιούν για καταστροφές, αισθητήρες σε ρέματα που υπερχειλίζουν κλπ.

Τέλος, ανέφερε ως κομβικό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτημα, η χώρα να μη λειτουργήσει ως απλός καταναλωτής έτοιμων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων που θα αγοραστούν απ’ έξω, αλλά να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και τα κίνητρα ώστε να παραχθούν στη χώρα, με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ώστε να παραμένουν στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε την σημασία της προστασίας των συνταγματικά κατοχυρωμένων προσωπικών δεδομένων απέναντι στον κίνδυνο ενός νέου ψηφιακού ολοκληρωτισμού.

Read More »
Μάριος Κάτσης: Η Ψηφιακή Μετάβαση πρέπει να είναι συμπεριληπτική Μάριος Κάτσης: Η Ψηφιακή Μετάβαση πρέπει να είναι συμπεριληπτική Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ χρυσός χορηγός στους Χρυσούς Σκούφους 2021

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021
Η ΔΩΔΩΝΗ χρυσός χορηγός στους Χρυσούς Σκούφους 2021Η Φέτα ΔΩΔΩΝΗ και το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, χάρισαν τον πιο απολαυστικό επίλογο στα πιάτα του diner de gala.
Δυναμικό «παρών» έδωσε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ως επίσημος χορηγός στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σκούφων», που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο εμβληματικό ξενοδοχείο Grande Bretagne.

Το diner de gala δημιουργήθηκε ειδικά για τη βραδιά από τον σεφ και ιδιοκτήτη των «Etrusco» και «Botrini’s», κ. Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος κλήθηκε να δημιουργήσει και να μαγειρέψει το μενού της εμβληματικής τελετής απονομής.

Αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως η υψηλή γαστρονομία και η ποιοτική πρώτη ύλη είναι δύο έννοιες αλληλένδετες, τα ευφάνταστα πιάτα του διακεκριμένου chef, τα εμπλούτισαν γευστικά η αυθεντική και πολυβραβευμένη Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ και το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους με την αριστουργηματική αρμονία των απολαυστικών γεύσεων που δημιούργησε.

Η παρουσία της ΔΩΔΩΝΗ και των υψηλής ποιότητας και γεύσης προϊόντων της από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, έρχονται ως επισφράγιση της σύνδεσης της με διακεκριμένα εστιατόρια και επαγγελματίες υψηλής γαστρονομίας, οι οποίοι εμπιστεύονται έμπρακτα και σταθερά την άριστη ποιότητα, αναδεικνύοντας την πορεία της σύγχρονης γαστρονομίας της χώρας

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Η υποστήριξη του εμβληματικού αυτού θεσμού μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά. Τα Βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι» αποτελούν ίσως το μακροβιότερο θεσμό που αναδεικνύει και βραβεύει σταθερά, κάθε χρόνο, τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, αποτελώντας έτσι μια αληθινή γιορτή της γεύσης. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα χαρακτηριστικά του θεσμού και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη βραδιά, καθώς πρόκειται για μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και μίας γιορτής των γεύσεων, όπου η ποιότητα, η διατροφική ισορροπία και η καινοτομία στη γεύση πρωτοστατούν».
Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ χρυσός χορηγός στους Χρυσούς Σκούφους 2021 Η ΔΩΔΩΝΗ χρυσός χορηγός στους Χρυσούς Σκούφους 2021 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Σελίδες