Ηγουμενίτσα: Η Ακολουθία του Νυμφίου την Μ. Τρίτη

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018

Την Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό, τους εφημερίους και τον διάκονο του Ιερού Ναού.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Ακολουθία του Νυμφίου την Μ. Τρίτη Ηγουμενίτσα: Η Ακολουθία του Νυμφίου την Μ. Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Πασχαλινές Ευχές από Περιφερειάρχη Ηπείρου

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018
Read More »
Πασχαλινές Ευχές από Περιφερειάρχη Ηπείρου Πασχαλινές Ευχές από Περιφερειάρχη Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018


Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών που ξεκινάει, είναι για όλους μας μια ευκαιρία εσωτερικής κάθαρσης και αναζήτησης του πραγματικού νοήματος της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Η Ανάσταση που ακολουθεί, αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Το Φως της Αναστάσεως, όσο σκοτεινός και αν είναι ο δρόμος που βαδίζουμε, πάντα θα λάμπει και θα αποτελεί το φάρο προς την λύτρωση.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, αγάπη και ευτυχία!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Ιωάννης Σ. Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου


Read More »
Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Ευχές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018
Read More »
Ευχές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Ευχές από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Εγκαίνια τον Μάιο;

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018Στις αρχές Μαΐου, χωρίς να έχει ακόμη φιξαριστεί αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα. 
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι έτοιμο και πιθανά με τον νέο μήνα θα ...κοπεί και η κορδέλα. 
Έπειτα απο πολλά χρόνια η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών, έβαλε μπροστά την διαδικασία και σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες το ΤΕΠ που εδώ και καιρό εξοπλίζεται για να είναι έτοιμο ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που θα ξεκινήσει. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν θα έρθει ο υπουργός κ. Ξανθός ή ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πολάκης για τα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ. Πάντως, σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει σημαντική στιγμή για ολόκληρη την περιοχή η ολοκλήρωση και λειτουργία έπειτα απο πολλά χρόνια απραξίας. 


 
Read More »
ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Εγκαίνια τον Μάιο; ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Εγκαίνια τον Μάιο; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Ευχές από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018


Read More »
Ευχές από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Ευχές από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρία Agrino στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρία Agrino για την προσφορά 25 κιλών οσπρίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.


Read More »
Δωρεά από την εταιρία Agrino στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την εταιρία Agrino στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018
Read More »
Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευχές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 28 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον 50χρονο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τον 28χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα καθώς και τα έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 28 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε για τον εαυτό του και για λογαριασμό της 28χρονης συζύγου του αλλά και για τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα έγγραφα.


 
Read More »
Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο στα χρόνια του ευρώ και των μνημονίων!

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018


Λεφτά υπήρχαν… μέχρι το 2009! 
Με τη φράση αυτή θα μπορούσε κάποιος να συνοψίσει την πορεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Ήπειρο από την είσοδο της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ (2002) μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος! 
Οι καταθέσεις των Ηπειρωτών το Δεκέμβριο του 2002, άγγιζαν τα 3 δις ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχονταν στα 2,85 δις! Στο τέλος του 2009 το ποσό των καταθέσεων στις τράπεζες της Ηπείρου είχε αυξηθεί κατά 53% και είχε αγγίζει τα 5,5 δις!

Από κει και έπειτα, οι Ηπειρώτες, όπως και όλοι οι Έλληνες, άρχισαν να «τρώνε τα έτοιμα»…

Σε λίγους μόνο μήνες οικονομικής κρίσης, το Δεκέμβριο του 2010, είχαν κάνει φτερά… 300 εκ. ευρώ! Και τρία χρόνια αργότερα στο τέλος του 2013, σχεδόν ένα δις ευρώ, χάθηκε στη μαύρη τρύπα του χρέους!

Βουτιά παρουσιάζουν οι καταθέσεις της Ηπείρου το Δεκέμβριο του 2015! Έχουν μεσολαβήσει οι βουλευτικές εκλογές και η εκλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, το δημοψήφισμα του Ιουνίου και οι επαναληπτικές εκλογές του Σεπτεβρίου. 800 εκ. ακόμα, εξαφανίζονται από τις τράπεζες με τις καταθέσεις να έχουν πέσει στα 3,33 δις, ενώ το… ιστορικό χαμηλό του 21ου αιώνα, αγγίζουν το 2016 με μικρή πτώση, φτάνονταν πλέον στα 3,31 δις! 100 εκ. φεύγουν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την Άρτα, σχεδόν 130 από τη Θεσπρωτία, 420 από το Νομό Ιωαννίνων και 130 από την Πρέβεζα!

Το 2017 φαίνονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας και για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια κρίσης, αρχίζουν να επιστρέφουν (;;;) χρήματα στις τράπεζες: Με +130 εκ. έκλεισε το έτος, μια ανάκαμψη που όλοι ευελπιστούν να συνεχιστεί και το 2018.

Αναλυτικά η πορεία των καταθέσεων ανά νομό από το 2002 έως και το τέλος του 2017:


Την ίδια στιγμή, στο τέλος του 2015 εμφανίζεται και το εξής… παράδοξο: Μέρος των προθεσμιακών καταθέσεων μετατρέπεται σε ταμιευτηρίου ενώ σε μικρότερο ποσοστό μεταφέρεται σε λογαριασμούς όψεως.

Σήμερα, οι περισσότερες καταθέσεις στην Ήπειρο βρίσκονται φυσικά στα Ιωάννινα και μάλιστα καταθέσεις που είναι μεγαλύτερες από το σύνολο των άλλων τριών νομών κατά 200 εκ. ευρώ περίπου! Συγκεκριμένα στα τραπεζικά ιδρύματα της Ηπείρου υπάρχουν κατατεθειμένα 3,349 δις και τα 1,8 απ’ αυτά στις τράπεζες των Ιωαννίνων.Αναλογικά με τον πληθυσμό πάντως, οι… Θεσπρωτοί έρχονται πρώτοι: 11.360 ευρώ/κάτοικο, ενώ 10.760/κάτοικο για τους Γιαννιώτες, 9.563 για τους Πρεβεζιάνους και μόλις 8.825/ κάτοικο του Νομού Άρτας.

Βέβαια, στο γεγονός των υψηλών -αναλογικά με τον πληθυσμό- καταθέσεων της Θεσπρωτίας βοηθούν και οι… μετανάστες του Νομού, που παραδοσιακά διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στη γενέτειρα!

Το είδος και το ύψος των καταθέσεων ανά νομό την τελευταία 3ετία:

 
Read More »
Οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο στα χρόνια του ευρώ και των μνημονίων!  Οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ήπειρο στα χρόνια του ευρώ και των μνημονίων! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

O Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ για τις 81 προσλήψεις στους δήμους τη Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018


Συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος μας ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας οργάνωσε τον αγώνα των συναδέλφων παρατασιούχων, στην κατεύθυνση να μετατραπούν οι συμβάσεις των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός του αγώνα. Από την αρχή αποκαλύψαμε στους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση τους κορόιδευε, όταν με τα διάφορα παπαγαλάκια της διέρρεε ότι θα τους μονιμοποιήσει.

Καταφέραμε μέσα από κινητοποιήσεις και απεργίες παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια και καταλήψεις στους δήμους του νομού μας να αποτρέψουμε τις απολύσεις των συμβασιούχων και να παραταθούν οι συμβάσεις τους μέχρι 31 Μάρτη. Ακόμα και η προκήρυξη για τις 8.166 μόνιμες είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Αυτό αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα! Μέσα από τον αγώνα μας, το κύριο αίτημα που βάζουμε είναι: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.

Το αίτημα αυτό δεν καλύπτεται από καμία προκήρυξη. Άλλωστε, οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό. Λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων, χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Συνάδελφοι, με την τελευταία προκήρυξη η πλειοψηφία των συναδέλφων συμβασιούχων - παρατασιούχων αποκλείονται και πετάγονται ξανά στην ανεργία. Στην προσπάθειά τους οι συνάδελφοι να μην χάσουν τη δουλεία τους θα αξιοποιήσουν και τη δικαστική οδό.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν τους έχει χαριστεί τίποτα. Ό,τι έχουμε κερδίσει είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα παλέψουμε ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μόνιμοι και συμβασιούχοι είμαστε μια γροθιά.

Διεκδικούμε: Καμιά απόλυση συμβασιούχου! Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων!». 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ


 
Read More »
O Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ για τις 81 προσλήψεις στους δήμους τη Θεσπρωτίας O Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ για τις 81 προσλήψεις στους δήμους τη Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άντζελα Τρόκα και Ηλίας Διαμάντης live στο The Bank

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άντζελα Τρόκα και Ηλίας Διαμάντης live στο The Bank Ηγουμενίτσα: Άντζελα Τρόκα και Ηλίας Διαμάντης live στο The Bank Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Λεύκωμα με παραδοσιακά κτίσματα και εκκλησιαστικά μνημεία της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018

Το πολύ δραστήριο, είναι αποδεδειγμένο στην πράξη, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, εξέδωσε ένα λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες από κτίσματα, όπως οικίες, γεφύρια, νερόμυλους, κρήνες, λιοτρίβια, αλλά και εκκλησιαστικά μνημεία, μονές και ναούς, που αναδεικνύουν τη θεσπρωτική αρχιτεκτονική τέχνη και αποτυπώνουν την καθημερινότητα κυρίως του 18ου και 19ου αιώνα στις περιοχές της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών και της Παραμυθιάς. 
Το λεύκωμα είναι διανθισμένο με γραπτές καταθέσεις ψυχής. 
Την επιμέλεια (φωτογραφίες-κείμενο) του λευκώματος, που από κάθε άποψη βαθμολογείται με άριστα, έκανε ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Μάρκος Νικολάου. 
Ο ίδιος εύστοχα αναφέρει ότι "το ζητούμενο σήμερα είναι η διατήρηση της αυθεντικότητας σε παράλληλο δρόμο με την επιδιωκόμενη ανάπτυξη. Όμως η αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου, της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός με όρους καθαρά οικονομικούς και ρυθμούς ταχείας και αλόγιστης εκμετάλλευσης, είναι το πιο κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο αναφοράς σε αυτή την περίπτωση". 
Σημαντική υπήρξε η συμβολή στην αρτιότητα της εργασίας του ηγουμένου της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιου Ντελή, στον οποίο μάλιστα είναι αφιερωμένος ο τόμος. 
Ο π. Μεθόδιος, που έχει ανεπτυγμένο ζήλο για τη διάσωση της παράδοσης στη Θεσπρωτία, επισημαίνει: "Με την έκδοση αυτή, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο για την αποκατάσταση της εικόνας της θεσπρωτικής παράδοσης και ταυτόχρονα ένα επιπλέον πνευματικό λιθάρι στη συμπλήρωση της οικοδομής για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο σύνολό του". 
Στον πρόλογό του ο αρχιτέκτονας-δρ. κοινωνικής και οικονομικής γεωγραφίας Μιχάλης Αράπογλου, παρατηρεί δικαιολογημένα πως "η φωτογράφηση, έστω και και ερειπωμένων αρχιτεκτονικών έργων του πρόσφατου παρελθόντος, σημαίνει, στην ουσία, τον εντοπισμό τους, την καταγραφή τους, τη μελέτη τους, την προβολή τους και μέσα απ' όλα αυτά τη συνειδητοποίηση της κοινής γνώμης και την κατανομή στην κοινωνία και τις δομές της του βάρους της ευθύνης τους". 
Για την έκδοση του λευκώματος, που κυκλοφόρησε σε 400 αντίτυπα, συνεισέφεραν οικονομικά η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Σουλίου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, η Τράπεζα Ηπείρου, αλλά και πόροι αντλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmuw KA2. 


 
Read More »
Λεύκωμα με παραδοσιακά κτίσματα και εκκλησιαστικά μνημεία της Θεσπρωτίας Λεύκωμα με παραδοσιακά κτίσματα και εκκλησιαστικά μνημεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018 Rating: 5

Σελίδες