Θείος και ανιψιός έσπασαν στο ξύλο 60χρονο στη Μαζαριακιά

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Θείος και ανιψιός έσπασαν στο ξύλο 60χρονο στη Μαζαριακιά


Δύο άντρες, θείος και ανιψιός, συνελήφθησαν εχτές το βράδυ στην Μηλοκοκιά Μαζαρακιάς Θεσπρωτίας, για τη πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών σε βάρος 60χρονου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άντρες, θείος και ανιψιός, εντοπίστηκαν από τον 60χρονο, να αφαιρούν από εγκαταλειμμένο εργοτάξιο, ξύλινους πασσάλους.

Ο 60χρονος τους ζήτησε τον λόγο και αφού λογόφεραν, οι δύο δράστες του επιτέθηκαν προκαλώντας του σοβαρές σωματικές βλάβες και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το θύμα τους αιμόφυρτο.

Ο 60χρονος, παρά το σπασμένο χέρι και πόδι, κατάφερε να συρθεί σε κοντινό σπίτι και να ειδοποιήσει ασθενοφόρο αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, άντρες του οποίου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Ο άτυχος 60χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, αρχικά στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείων Ιωαννίνων.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, ενώ οι δύο δράστες θα μεταφερθούν στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Read More »
Θείος και ανιψιός έσπασαν στο ξύλο 60χρονο στη Μαζαριακιά Θείος και ανιψιός έσπασαν στο ξύλο 60χρονο στη Μαζαριακιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Υπό πλήρη κατάρρευση το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Υπό πλήρη κατάρρευση το Δικαστικό Μέγαρο ΗγουμενίτσαςΔεν πρόκειται για κτίριο σε κάποια από τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου... 
Είναι ο ... ναός της Θέμιδος, το δικαστικό μέγαρο δηλαδή, της Ηγουμενίτσας.

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές της προηγούμενης βδομάδας, η εικόνα παραπέμπει σε ένα κτίριο που μπάζει νερά από παντού ενώ αρκετά σημεία καταρρέουν.

Το Δικαστικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε πανηγυρικά το 2003!!!

Πριν από δώδεκα χρόνια...

Πρόκειται για μία από τις πιο καινούριες υποδομές αλλά και από τις πλέον προβληματικές.

Η εικόνα άλλωστε, για την κατάσταση που παραδόθηκε το 2003 και την κατάσταση που βρίσκεται το 2015, μιλάει από μόνη της.


Σχεδόν αμέσως μετά τα εγκαίνια, τα μάρμαρα που κοσμούσαν τα μεγαλύτερα τμήματα στην πρόσοψή του αποκολλήθηκαν..

Από την επόμενη χρονιά άρχισαν τα πιο σοβαρά προβλήματα, τα οποία γίνονται συνεχώς μεγαλύτερα.

Οι εικόνες είναι αυτές που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες, δικηγόροι, δικαστικοί και πολίτες που βρέθηκαν στο... μέγαρο!

Και όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν, δεν είχε πέσει βόμβα, απλά είχαν προηγηθεί καταιγίδες.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι για τις κακοτεχνίες στο Δικαστικό Μέγαρο, είχε υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, η οποία ετέθη στο αρχείο!!!
Read More »
Υπό πλήρη κατάρρευση το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας  Υπό πλήρη κατάρρευση το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Δημοτικό Σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά έχετε έτοιμο ("αξιοκρατικά") για νέο διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Κάτση;

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Δημοτικό Σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά έχετε έτοιμο ("αξιοκρατικά") για νέο διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Κάτση;


Στο δρόμο των προκατόχων τους (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) στο θέμα των διοικήσεων των Νοσοκομείων φαίνεται ότι βαδίζουν ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο τοπικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης.

Η αξιολόγηση των νυν διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ από τα μέλη της νεοσυσταθείσας επιτροπής του υπουργείου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσας, πρόταση (αξιοκρατική πάλι Μάριε;) του τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτση, είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός στο επάγγελμα κ. Γιώργος Λύγκας.

Υπενθυμίζουμε τις τοποθετήσεις του κ. Κάτση, προεκλογικά βέβαια, ίσα ίσα για να παραμυθιάσουμε τους ψηφοφόρους, πως οι επιλογές των διοικητών θα γίνουν με καθαρά αξιοκρατικές επιλογές.

"Δεν θα διώξουμε τους Νεοδημοκρατοπασόκους για να βάλουμε τα δικά μας παιδιά" έλεγε ο νεαρός Βουλευτής Θεσπρωτίας, πάντα προεκλογικά.

Για να μην αδικούμε όμως κανέναν, ο κ. Λύγκας είναι ένας άξιος και ικανότατος γιατρός, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Όσο για την διοικητική του εμπειρία, περιορίζεται στον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου και του Προέδρου του Α.Π.Σ. Σούλι Παραμυθιάς .

Πρώτη φορά "αριστερά", λοιπόν, μόνο για τα δικά τους παιδιά.
"Αξιοκρατικά" όμως....
Read More »
Δημοτικό Σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά έχετε έτοιμο ("αξιοκρατικά") για νέο διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Κάτση; Δημοτικό Σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά έχετε έτοιμο ("αξιοκρατικά") για νέο διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Κάτση; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Διήμερο εκδηλώσεων για τον εθελοντισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Παραμυθιά

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Διήμερο εκδηλώσεων για τον εθελοντισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και ΠαραμυθιάΕνόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη
 
Εθελοντικές οργανώσεις, ομάδες και σύλλογοι του Νομού μας, θα σας υποδεχτούν και θα προβάλουν το έργο τους.
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί συλλογή Φαρμάκων και Τροφίμων .
Για τα παιδιά θα υπάρχουν ζωηρά παιχνίδια και ζωγραφική σε μεγάλες επιφάνειες από την Pelorus

Παράλληλα:
· Στους Φιλιάτες την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα γίνουν δράσεις καθαρισμού στην κεντρική πλατεία από μαθητές
· Στην Παραμυθιά το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί δράση με ζωηρά παιχνίδια και ζωγραφική για παιδιά στον πεζόδρομο 


Υπενθυμίζουμε πως από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΑΝΘΕΟΝ, η ετήσια έκθεση χειροτεχνημάτων της ΦΛΟΓΑΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Περιφέρεια Ηπείρου ΠΕ Θεσπρωτίας – Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών- Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ
Εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι του Νομού Θεσπρωτίας
Read More »
Διήμερο εκδηλώσεων για τον εθελοντισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Παραμυθιά Διήμερο εκδηλώσεων για τον εθελοντισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Ερώτηση και επιστολές του Β. Γιόγιακα προς τις αρμόδιες Αρχές και τη DIGEA


Την άμεση επίλυση των συχνότατων προβλημάτων που εμφανίζει το ψηφιακό σήμα της DIGEA σε διάφορες περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας ζητεί ο Β. Γιόγιακας με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με επιστολές που έστειλε τόσο στον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων όσο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DIGEA.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η γεωγραφική έκταση του προβλήματος σχετικά με τις διακοπές σήματος είναι τέτοια που δεν αφορά μόνο περιοχές με οριακή κάλυψη ή μεμονωμένες εγκαταστάσεις. 
 
Προσθέτει επίσης ότι η DIGEA είναι υπεύθυνη για την παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που να είναι διαθέσιμες στο κοινό ενώ η ίδια η εταιρεία δεσμεύεται δημοσίως για την άριστη ποιότητα λήψης σήματος και περιεχομένου.

Ο κ. Γιόγιακας ζητά από το Υπουργείο και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να μεριμνήσουν ώστε να διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος για το εάν η DIGEA τηρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής σήματος στη Θεσπρωτία και καλεί την εταιρεία να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την οριστική αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων που διαπιστώνονται σε διάφορες περιοχές του Νομού.

Ο κ. Γιόγιακας έστειλε επίσης επιστολές προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DIGEA
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Είχε δίκιο ο Δώρης...

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Είχε δίκιο ο Δώρης...


Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Ηγουμενίτσας (βλέπε Δώρης), είχε καταγγείλει στις 23 Μαρτίου 2015, την αυθαίρετη και με δήθεν νομιμοφανή τρόπο αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, προερχόμενου από την Λαϊκή Συσπείρωση, που είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας για να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ.  
 
Στην ανακοίνωσή του, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, είχε υπογραμμίσει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι όλη αυτή μεθόδευση έγινε για να εκπαραθυρωθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, ο εκπρόσωπός της Παπαχρήστος Στέφανος, επειδή η παρουσία του , οι απόψεις και οι προτάσεις του, ήταν ενοχλητικές τόσο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο όσο και στον πρόεδρο του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα τους ενόχλησε επειδή από την αρχή της συμμετοχής του στο Δ.Σ. ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που εισάγονταν στο Δ.Σ, και ότι ο ρόλος των μελών του δεν πρέπει να περιορίζεται απλά και μόνο στην επικύρωση με θετική ψήφο των θεμάτων και προτάσεων που τίθεντο σε αυτό.

Τους ενόχλησε ότι επέβαλε στα Δ.Σ. να συζητούνται τα θέματα, να αναδεικνύονται πλευρές τους, να γίνονται προτάσεις από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης και να καταψηφίζονται απ’ αυτήν αρκετά από τα προτεινόμενα.

Η εικόνα για τα μέλη του Δ.Σ. ,των έξι (6) συμβούλων επί συνόλου επτά (7), ήταν να δίνουν πάντα θετική ψήφο χωρίς να εκφράζουν άποψη σε όλα τα Δ.Σ., μα και σε όλα τα θέματα. 

Φαίνεται ότι αυτό που τους ενδιαφέρει τελικά και θέλουνε να επικρατεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ, είναι άκρα του τάφου σιωπή.

Δηλαδή τα μέλη του Δ.Σ. πρέπει απλά να ψηφίζουν , να μην ρωτάνε, να μην συζητάνε, να μην έχουνε απορίες, να μην αναδεικνύουν προβλήματα, απλά να συμφωνούν σε όλα.

Αυτή είναι η φιλοσοφία για την λειτουργία του Δ.Σ., έτσι εννοεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος ότι πρέπει να λειτουργεί η ΔΕΥΑΗ ΑΕ, φυσικά με τις ευλογίες της πλειοψηφίας (συμπολίτευσης) του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Αυτή όμως η λειτουργία του Δ.Σ. δεν προς όφελος του λαού και του τόπου. 

Read More »
Είχε δίκιο ο Δώρης... Είχε δίκιο ο Δώρης... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρa 17:15 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Η παρακολούθηση των εισηγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 4/12 και το Σάββατο 5/12 θα είναι ελεύθερες για το ευρύ κοινό.

Πληροφορίες: τηλ.: 26640-22000
Ιστοσελίδα: http://www.kpe-filiaton.gr/
E-mail: kpefilia@otenet.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

53χρονος έκλεψε 97 ξυστά από πρακτορείο ΟΠΑΠ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
53χρονος έκλεψε 97 ξυστά από πρακτορείο ΟΠΑΠ

http://s.enet.gr/resources/2011-09/26-1--2-thumb-large.jpg
 
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ, που έγινε προχθές (28-11-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, προχθές το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από το κατάστημα ενενήντα επτά (97) τεμάχια στιγμιαίων λαχείων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
53χρονος έκλεψε 97 ξυστά από πρακτορείο ΟΠΑΠ 53χρονος έκλεψε 97 ξυστά από πρακτορείο ΟΠΑΠ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Βούλιαξε το λιμάνι της Πλαταριάς (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Βούλιαξε το λιμάνι της Πλαταριάς (+ΦΩΤΟ)


Αυτό το καλοκαίρι ίσως "δένουν" και ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ στην Πλαταριά!!!
 
Οπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ενα μεγάλο τμήμα της προβλήτας στην Πλαταριά είναι υποθαλάσσιο!!! 
 
 
 
Η θαλασσα πλέον το εχει σκεπάσει! 
 
Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος οτι φταίει ο χειμώνας , η φουσκοθαλασσιά , οι βροχές... 
 
 
 
Είμαστε σίγουροι οτι η κατάσταση είναι σε γνώση των αρμοδίων (οι οποίοι σε αλλους τομείς κυρίως εμπορικής φύσεως διαπρέπουν...) και μέχρι το καλοκαίρι η προβλήτα θα έχει αναδυθεί!! 
 
 
 
Μέχρι τοτε η Πλαταριά εχει το προνομιο να εχει την πρώτη υποθαλάσσια προβλήτα στην Ευρώπη!! 
 
 
 
Ο σχολιασμός έχει σαν μονο στόχο την ενημέρωση την ανάδειξη και τον προβληματσμό, μιας και δεν είμαστε γνώστες τεχνικών λεπτομερειών.
 
 
 
Γιάννης Στάθης
Read More »
Βούλιαξε το λιμάνι της Πλαταριάς (+ΦΩΤΟ) Βούλιαξε το λιμάνι της Πλαταριάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά ξανά «εθνική συναίνεση» για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά ξανά «εθνική συναίνεση» για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης


1. Μόλις δύο μήνες μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και οι πρώτοι τριγμοί από το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης, είναι γεγονός. Η ψήφιση του νόμου για τους πλειστηριασμούς οδήγησε σε αποχωρήσεις και διαγραφές από το κυβερνητικό μπλοκ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη σαθρή πλειοψηφία των 153 πλέον βουλευτών, θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να επιβάλλει το νέο νομοσχέδιο που κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα.

2. Η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αποτελεί ομολογία των μεγάλων δυσκολιών και αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Μπροστά στο μέγεθος της νέας αντιλαϊκής καταιγίδας επιχειρεί, για μια ακόμα φορά έπειτα από τον περασμένο Ιούλη, να συγκροτήσει ένα αντιδραστικό μέτωπο ώστε να διασφαλίσει την ψήφιση του επόμενου πακέτου προαπαιτούμενων, που περιλαμβάνει ως αιχμή το ασφαλιστικό. Για να υπηρετήσει το σκοπό αυτό, αναζητά τη στήριξη από στην κλυδωνιζόμενη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το πέρασμα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών.

3. Οι ενστάσεις, οι διαφωνίες και οι δήθεν υψηλοί τόνοι που σηκώνουν τα μνημονιόδουλα κόμματα, αρνούμενα δήθεν να συναινέσουν και να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική, μόνο ως όψιμες, υποκριτικές και δημαγωγικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο ελάχιστος χρόνος από το καλοκαίρι του 2015 όταν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συμμαχία των μνημονιακών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι και μέσα σε κλίμα «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» ψήφιζαν το νέο βάρβαρο τρίτο μνημόνιο, καταδικάζοντας το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση, επιβάλλοντας νέα σκληρότερα δεσμά εξάρτησης. Μπροστά στο ενδεχόμενο αδυναμίας της κυβέρνησης να υπερψηφίσει τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα, οι αντιπολιτευτικές κορώνες θα σιωπήσουν και θα βρεθούν οι αναγκαίες πολιτικές εφεδρείες μέσα στη Βουλή ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

4. Μπροστά στο νέο αντιλαϊκό και αντικοινωνικό Αρμαγεδδώνα οι εργαζόμενοι, οι πλατιές λαϊκές δυνάμεις πρέπει να αντιπαρατάξουν τον αποφασιστικό και παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Η Γενική Πανεργατική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη πρέπει να υπηρετήσει αυτό ακριβώς το σκοπό. Να γίνει ημέρα πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού, αντίστασης και πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση και λεηλατούν το λαό.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί του εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να μπουν μαζικά και αποφασιστικά στο νέο γύρο κινητοποιήσεων. Το Μ-Λ ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του δυνάμεις στην πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων της εξαθλίωσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, για Ειρήνη - Δουλειά - Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία.

Read More »
Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά ξανά «εθνική συναίνεση» για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά ξανά «εθνική συναίνεση» για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Το φαγοπότι με τις μίζες σε 114 νοσοκομεία 60.246,20€ οι μίζες στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Το φαγοπότι με τις μίζες σε 114 νοσοκομεία 
60.246,20€ οι μίζες στο Νοσοκομείο Φιλιατών
 
 
Mακρύ εδώλιο θα χρειαστεί για να χωρέσει τους 23 κατηγορούμενους στην υπόθεση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της βρετανικής εταιρείας ορθοπεδικών ειδών και νοσοκομειακού υλικού Depuy, θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, εαν γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας η πρόταση της εισαγγελέως εφετών Αναστασίας Δημητριάδου.

Στην κορυφή της λίστας των 114 νοσοκομείων με τις υπερτιμολογημένες μίζες βρίσκεται το ΚΑΤ.

Η ίδια ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Στην περίπου 1.500 σελίδων πρόταση της εισαγγελέως, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», ξεδιπλώνονται άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και έρχονται στο φως όλα τα στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί από το 2000 μέχρι το 2006 σε 114 δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια, με γιατρούς που φέρονται ότι δωροδοκήθηκαν με χρηματικά ποσά και άλλες παροχές και δώρα για να χρησιμοποιούν στις χειρουργικές επεμβάσεις ορθοπεδικά είδη (ειδικά επιθέματα και εμφυτεύματα γονάτων, ισχίων, τραύματος και σπονδυλικής στήλης) της βρετανικής εταιρείας, τα οποία επωλούντο υπερκοστολογημένα κατά 35%!

Από το ποσό της υπερκοστολόγησης των υλικών που χρησιμοποιούνταν σε κάθε χειρουργείο, οι εμπλεκόμενοι γιατροί φέρονται ότι εισέπρατταν το 20%, εξασφαλίζοντας τις παράνομες αμοιβές τους. Στην εισαγγελική πρόταση, που βασίστηκε στο υλικό της δικογραφίας το οποίο συγκέντρωσαν μετά από πολύμηνη έρευνα οι ανακριτές διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκου, περιγράφεται με λεπτομέρειες το κόλπο με τις «λευκές μπλούζες», που στοίχισε στο Δημόσιο 11.593.452,80 ευρώ, όσο ακριβώς ήταν η διαφορά ανάμεσα στα ποσά των υλικών, που χρεώνονταν υπερκοστολογημένα, και στην πραγματική εμπορική τους αξία.

Χαρακτηριστικά για κατηγορούμενο γιατρό αναφέρεται ότι: «Δέχτηκε την υπόσχεση να λαμβάνει για κάθε επέμβαση, στην οποία θα χρησιμοποιούσε υλικά της εταιρείας ''DEPUY HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ'' χρηματικά ωφελήματα ύψους 20% επί της αξίας εκάστου τιμολογίου». Ενδεικτικά επίσης αναφέρεται ότι έλαβε για το έτος 2000 518.000 δραχμές ή 1.522,52 ευρώ, το 2001 2.239.200 δραχμές ή 6.571,38 ευρώ, το 2002 22.930 ευρώ, το 2003 34.367,17 ευρώ, το 2004 68.000,89 ευρώ και το 2005 42.634,58 ευρώ.

Εισιτήρια για Κούβα

Παράλληλα, για το χρονικό διάστημα 2000 - 2006, εκτός από τα χρηματικά ποσά, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση έλαβε «ως δώρο αεροπορικά εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι αξίας 540 €, τη διαμονή του σε μονόκλινο αξίας 1.620 €, την εγγραφή του στο συνέδριο 480 €, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη 690 €, αεροπορικά εισιτήρια για συνέδριο στην Αβάνα 10.070,55 €, εγγραφή σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον 471,33 € και τα αεροπορικά εισιτήρια αξιας 1.660,46 €, διαμονή σε μονόκλινο 1.911,57 €, για αεροπορικά εισιτήρια στο Σικάγο 2.267,83 € και διαμονή σε μονόκλινο αξίας 2.090,31 €.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά στο από 13/11/2000 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατηγορούμενου προς Βρετανό συγκατηγορούμενό του, στο οποίο αναφέρει επί λεξει: «Οπως γνωρίζεις, αυτά τα λεφτά είναι κίνητρα μετρητών και πληρώνονται καθαρά στους αποδέκτες...».

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνει ευθέως λόγο για ανάγκη πληρωμής συνολικού ποσού 1.600.000 δολαρίων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2001, επί σκοπώ καλύψεως μετρητοίς των «κινήτρων μετρητών», το οποίο αφορά στον τρόπο υπολογισμού της «συμβουλευτικής αμοιβής» και στο οποίο σαφώς περιλαμβάνει πρόβλεψη ανωτάτου ποσού «διαθεσίμου για γιατρούς» και «ποσού αναγκών της εταιρείας για κίνητρα».

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους ορολογία της... μίζας. Οπως αναφέρεται, ο όρος «συμβουλευτική αμοιβή», «επαγγελματική εκπαίδευση», ή «κίνητρα μετρητών», ή «επιμόρφωση χειρουργών», αλλά και οι λοιπές συναφείς δαπάνες (προμήθεια «συμβούλου», φόροι, έξοδα παραστάσεως «συμβούλου», λοιπά έξοδα κλπ.) ήταν ορολογία συγκάλυψης της μίζας των γιατρών.

Μάλιστα προκειμένου να μην προκαλέσουν την προσοχή των ελληνικών φορολογικών Αρχών, λόγω του ιδιαιτέρως υψηλού ποσοστού της λεγόμενης συμβουλευτικής αμοιβής, ικανού να οδηγήσει σε ευρύ φορολογικό έλεγχο, αποφάσισαν να κατατμήσουν το ποσοστό της συμβουλευτικής αμοιβής διά της καταρτίσεως δύο αυτοτελών νέων συμβάσεων με ταυτόσημο περιεχόμενο, ήτοι: Σύμβαση παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας η «συμβουλευτική αμοιβή» περιορίζεται σε ποσοστό 15% και σύμβαση παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της οποίας η συμβουλευτική αμοιβή περιορίζεται σε ποσοστό 12% και ακολούθως σε ποσοστό 16%.

Οι κατηγορούμενοι έπαιρναν αυστηρά μέτρα προφύλαξης για να καλύπτουν τα ίχνη τους και διακινούσαν χρηματικά ποσά μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου offshore εταιρειών ανά τον πλανήτη, ενώ χρησιμοποιούσαν επίσης τραπεζικές θυρίδες, που έκρυβαν τις μίζες, προκειμένου να τις μοιράσουν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «στο υποκατάστημα Ν. Ερυθραίας της τράπεζας BNP PARIBAS από 7/11/2003 έως και 22/11/2005 διατηρούσαν την υπ΄αριθμόν 67 θυρίδα θησαυροφυλακίου, συνδεδεμένη με τον τηρούμενο στην ως άνω τράπεζα τραπεζικό λογαριασμό, με εξουσιοδοτημένη για το άνοιγμα αυτής συγκατηγορούμενή του. Στη θυρίδα αυτή κατατέθησαν με την αιτιολογία ''κατάθεση σε θυρίδα'', σε χρόνο προ του ανοίγματος της θυρίδας την 4/11/2003 ποσόν 30.000 ευρώ, την 7/11/2003 ποσόν 215.000 ευρώ, προηγηθείσης της καταβολής συνολικού ποσού 384.000 στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό από την ανώνυμη εταιρεία Depuy, την 4/11/2003 και την 7/11/2003, με δύο τμηματικές καταβολές των 200.000 ευρώ την 28/11/2003 ποσόν 193.000 και την 30/1/2004 ποσόν 432.107...».

Λεπτομερής καταγραφή γίνεται στην εισαγγελική πρόταση στα ποσά που επιβαρύνθηκαν ανά έτος οι ασθενείς στα νοσοκομεία από την υπερκοστολόγηση των υλικών.

Ενδεικτικά, για το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» αναφέρεται το σύνολο υπερκοστολογημένων καθαρών πωλήσεων, όπου μόνο για το 2000 ήταν 201.106,38 ευρώ, η πραγματική εμπορική αξία πωλουμένων ορθοπεδικών ειδών 148.967,68 και η διαφορά εκ της υπερτιμολογήσεως 52.138,70.

Αντίστοιχα για το 2001 υπερκοστολόγηση 181.652,51 ευρώ, πραγματική εμπορική αξία πωλουμένων ορθοπεδικών ειδών 134.557,41 ευρώ, διαφορά εκ της υπερτιμολογήσεως 47.095,10 ευρώ, 2002, 318.073,40 ευρώ, πραγματική εμπορική αξία πωλουμένων ορθοπεδικών ειδών 235.609,92, διαφορά εκ της υπερτιμολογήσεως 82.463,48.

Για το 2003 οι υπερκοστολογημένες καθαρές πωλήσεις ήταν 477.625,16, μείον 353.796,41, που ήταν η πραγματική εμπορική αξία των ορθοπεδικών ειδών, που πουλήθηκαν, προέκυψε διαφορά από την υπερκοστολόγηση 123.828,75 ευρώ, ενώ το 2004 το σύνολο υπερκοστολογημένων καθαρών πωλήσεων ήταν 774.100,10, η πραγματική εμπορική αξία των ορθοπεδικών ειδών 573.407,48 και η διαφορά τους 200.692,62,

Το 2005 οι υπερκοστολογημένες πωλήσεις ανέρχονταν σε 537.838,09, η εμπορική αξία τους σε 398.398,58 και η διαφορά υπερτιμολόγησης σε 139.439,51, ενώ το 2006 στα ποσά των 15.484,01, 11.469,63 και 4.014,38 ευρώ αντίστοιχα.

Εδώλιο και ...απαλλαγές

Κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δωροδοκία υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι εννέα στελέχη της βρετανικής εταιρείας και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα, τέσσερις γιατροί - στελέχη σε δημόσια νοσοκομεία και δέκα ακόμη άτομα, επιχειρηματίες και συνεργάτες τους. Πέντε γιατροί, που ήταν αρχικά κατηγορούμενοι, απαλλάχτηκαν στο στάδιο της ανάκρισης καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ενώ δύο κατηγορούμενοι απεβίωσαν.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Τα νοσοκομεία και τα ποσά που δόθηκαν ως μίζες
Διαφορά υπερτιμολόγησης
ΠΓΝ Αττικής «ΚΑΤ»
1.529.406,68
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
1.489.351,48
ΠΓΝ Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο»
764.101,82
ΠΓΝ «Αγία Ολγα»
647.665,35
ΓΠΠΝ Ιωαννίνων
544.149,83
ΓΝ «Ερρίκος Ντυνάν»
495.026,71
ΓΝΝ Χανίων «Αγιος Γεώργιος»
378.316,92
ΠΓΝ Βούλας «Ασκληπιείο»
375.396,98
ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς»
350.492,11
ΠΓΝ Ηρακλείου
350.099,01
ΠΓΝ Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»
341.349,79
ΓΠΝ Πατρών
340.102,78
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
329.672,68
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»
280.715,95
ΝΓΝ Πατρών «Αγιος Ανδρέας»
209.667,70
ΓΝ Αθηνών «ΝΙΜΤΣ»
194.546,50
ΝΓΝ «E.E.Σ. Κοργιαλένειο - Μπενάκειο
180.001,39
ΠΓΝ Λάρισας
176.981,49
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»
176.839,60
ΓΠΝ Ηρακλείου «Βενιζέλειο»
148.015,42
ΓΝΝ Λιβαδειάς
142.029,95
ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ
131.729,60
ΠΓΝ «Ευαγγελισμός»
101.866,39
Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών
101.128,80
ΓΠΠΝ Λάρισας
95.377,02
ΓΝΝ Γιαννιτσών
94.282,04
ΓΝΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»
81.506,45
Πανεπ. Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
80.709,61
ΓΝΝ Αμφισσας
79.265,89
Στρατ. Ν. Θεσσαλονίκης
75.494,72
Πανεπ. Νοσοκομείο Λάρισας
71.106,76
ΓΝ Αττικής «Παίδων Πεντέλης»
69.218,83
ΓΝ Φιλιατών
60.246,20
ΓΠΝ Αλεξανδρουπόλεως
60.044,51
ΓΝΝ Πειραιώς «Tζάνειο»
52.329,95
ΓΝΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»
52.009,13
ΓΝΝ Τριπόλεως «Ευαγγελίστρια»
49.238,71
ΓΝΝ Κέρκυρας
47.396,50
Λαϊκό ΓΝ Αθηνών
43.600,47
ΓΝΝ Καρδίτσας
43.476,57
ΠΓΝ Νίκαιας Αττικής «Δάμων Βασιλείου»
40.521,12
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος»
39.626,54
ΓΝΝ Βέροιας
39.271,45
ΓΝΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
37.982,86
ΠΓΝ Λάρισας
37.549,22
ΠΓΝ Αλεξανδρουπόλεως
36.342,57
ΓΝΝ Κιλκίς
31.812,33
ΠΓΝ Λευκάδος
30.208,85
ΓΝΝ Σάμου «Αγιος Παντελεήμων»
28.858,67
ΠΓΝ Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
28.139,96
ΓΝΝ Αιγίου
22.617,92
ΠΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία»
18.697,86
ΓΝΝ Κορίνθου
16.966,41
Νοσοκομείο ΙΚΑ Β’ Παναγιά
15.180,17
T.E.B.E.
15.052,53
Θεραπευτήριο ΙΚΑ Πεντέλης
14.577,44
ΓΝΝ Διδυμοτείχου
13.353,21
ΓΝΝ Ιεράπετρας
12.567,24
ΓΝ Σπάρτης
11.628,28
Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας Κρήτης
11.237,90
ΓΝΝ Αρτας
10.221,90
ΓΝΝ Κεφαλληνίας
10.102,66
ΓΝΝ Καλαμάτας
9.444,42
ΓΝΝ Χαλκίδας
9.183,38
ΓΝΝ Λαμίας
8.663,83
Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά»
8.468,08
ΓΝ Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο»
8.468,08
ΓΝ Αεροπορίας
8.211,73
ΓΝΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
7.013,63
ΓΝΝ Καρδίτσας
6.416,68
ΓΝΝ Νάουσας
6.312,50
ΠΓΝ Θώρακος «Σωτηρία»
5.863,15
ΓΝΝ Καστοριάς
5.535,42
ΓΝΝ Τρικάλων
4.979,90
ΓΝΝ Τρικάλων
4.262,14
ΓΝΝ Αγρινίου
3.955,87
ΓΝ Δράμας
3.412,67
ΓΝΝ Καβάλας
3.351,99
ΠΓΝ «Αγιος Σάββας»
3.016,09
ΓΝΝ Κατερίνης
2.935,79
ΓΝ Μελισσίων Αμαλία Φλέμιγκ
2.898,18
ΓΝΝ Πύργου «Μανωλοπούλειο»
2.595,39
ΓΝΝ Γρεβενών
2.402,67
ΓΝΣ Αργους
2.065,00
ΓΝ Νάουσας
2.043,23
ΓΝΝ Εδεσσας
1.472,27
ΓΝΝ Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»
1.352,28
ΓΝ Θηβών
1.073,43
ΠΓΝ Αγίου Νικολάου Κρήτης
1.047,41
ΓΝΝ Ρόδου
730,96
ΓΝ Σερρών
660,85
ΓΝ Δράμας
654,33
ΓΝ Πτολεμαΐδος
636,26
ΓΝ Καρπενησίου
608,68
ΓΝΝ Σύρου:»Βαρδάκειο και Πρώτο»
403,04
Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
291,41
ΓΝΝ Καβάλας
268,34
ΝΓΝ Πρέβεζας
90,7
Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ Πειραιώς
89,66
ΓΝ Καλύμνου
60,42
ΓΝ Κω
45,63
ΓΣΝ Αλεξανδρουπόλεως
13,88
ΓΝ Ναυπλίου
3,26
Επτά παραρτήματα ΙΚΑ, με αντίστοιχα ποσά σε ευρώ 77.119, 4.490, 2.183, 474, 336, 1.598,74 και 1.244...
...και τέσσερα ακόμη παραρτήματα ΙΚΑ με ποσά: 56.585, 12.209, 13.488 και 2.669 αντίστοιχα
Read More »
Το φαγοπότι με τις μίζες σε 114 νοσοκομεία 60.246,20€ οι μίζες στο Νοσοκομείο Φιλιατών Το φαγοπότι με τις μίζες σε 114 νοσοκομεία   60.246,20€ οι μίζες στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα ληστείας σε ζαχαροπλαστείο με ψεύτικο πιστόλι

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα ληστείας σε ζαχαροπλαστείο με ψεύτικο πιστόλι


Συνελήφθη, χθες (29-11-2015) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 37χρονος εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο στην πόλη της Άρτας και με την απειλή μεταλλικού ομοιώματος πιστολιού, αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από 30χρονη ημεδαπή, υπάλληλο του καταστήματος, τράπηκε όμως σε φυγή όταν η παθούσα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 37χρονο δράστη και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί τo Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα ληστείας σε ζαχαροπλαστείο με ψεύτικο πιστόλι Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα ληστείας σε ζαχαροπλαστείο με ψεύτικο πιστόλι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης του έργου «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης του έργου «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων

 http://www.diazoma.gr/200-Stuff-04-Press_2013/DT_348_05.jpg
 
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης του έργου «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)», ενώ σύντομα ξεκινούν και οι αντίστοιχες εργασίες του έργου «Συντήρηση, Αποκατάσταση, Ανάδειξη του Θεάτρου και των άλλων Μνημείων του Ιερού της Δωδώνης (Α΄ Φάση)».
 
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Διάζωμα τονίζοντας ότι τα δύο προαναφερόμενα έργα, έχουν ήδη ενταχθεί στο Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014 – 2020 και ήταν τα δύο πρώτα έργα του τομέα Πολιτισμού, που εντάχθηκαν στην προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ) 2014 – 2020.
 
Την ίδια στιγμή δημοπρατήθηκε το έργο της κατάλληλης σήμανσης του εθνικού, περιφερειακού και τοπικού οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να καταστεί δυνατή η εύκολη πρόσβαση σε οργανωμένες ομάδες τουριστών ή μεμονωμένους επισκέπτες, στα Αρχαία Θέατρα, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μνημεία της πολιτιστικής διαδρομής, από την ερχόμενη τουριστική περίοδο. 
 
Μέσα στους επόμενους μήνες δε , θα προχωρήσει η ωρίμανση και η ένταξη όλων των έργων του προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, ενώ μελετάται η οργάνωση του τρόπου λειτουργία της διαδρομής με τρόπο που θα εμπλέκει δημιουργικά τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις στο όλο εγχείρημα.
Read More »
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης του έργου «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκτέλεσης του έργου «Βασικές Υποδομές και Εργασίες Αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ


Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα o πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτσης, μετά τη δημοσίευσή μας, για την πλαστογράφηση των πρακτικών του ΔΣ στις 29/10/2015. (ΔΕΙΤΕ ΔΩ)

Μετά την αποκαλυπτική δημοσίευσή μας (27/11/2015 ώρα 11.15) και υπό τον φόβο της ποινικής του δίωξης, έστειλε αίτημα ανάκλησης, της από 4/11/2015 δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με αριθμό ΑΔΑ: ΩΗ9ΗΟΡ8Μ-75Ψ.

 

Βέβαια η αίτηση της ανάκλησης έγινε στις 27/11/2015 και ώρα 14:13:16

Τρεις ώρες δηλαδή μετά τη δημοσίευσή μας.

Άραγε το να παραδεχθείς ότι σε πιάσανε στα "πράσα", αναιρεί την πράξη σου, αν προσπαθήσεις εκ των υστέρων να το μπαλώσεις;

Θα αποφανθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και η Εισαγγελία Θεσπρωτίας που ήδη έχουν ενημερωθεί για το θέμα. 

Υ.Γ. 1 Εάν θέλεις να μας πείσεις πως εκ παραδρομής δημοσίευσες δύο διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα, ας δώσεις στην δημοσιότητα τα ηχογραφημένα πρακτικά του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, που είσαι υποχρεωμένος να κρατάς, για να δούμε ποιά απόφαση τελικά πήρατε στο ΔΣ στις 29 Οκτωβρίου (Ας μιλήσουν και τα υπόλοιπα μέλη που ήταν παρόντες και ομόφωνα ψήφισαν, οι κ.κ. Μπαρμπαβασίλογλου Νίκος, Μονάχου Αικατερίνη και Ευστρατίου Μιχάλης).
Υ.Γ. 2 Θα ήταν πιο αντρίκειο πολιτικά, να παραδεχθείς πως σε τσακώσαμε και να υποβάλεις την παραίτησή σου. Ούτως ή άλλως ακολουθούν και άλλα και είναι πολλά...
Read More »
Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας. 
Πρώτη προβολή της ταινίας των παιδιών με αναπηρία του Ν.Θεσπρωτίας "Η ζωή αλλιώς".
 
Σας περιμένουμε όλους!!!!
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με προβολή της ταινίας "Η ζωή αλλιώς" που δημιουργήθηκε από τα παιδιά της ΣΤΟΡΓΗΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ημερίδα για τις "Πολιτικές Ισότητας των φύλων" σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Ημερίδα για τις "Πολιτικές Ισότητας των φύλων" σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, σας προσκαλεί στην ημερίδα που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ξενοδοχείο Du Lac Congress Center & Spa (Κάρολου Παπούλια & Ίκκου, 45221, Ιωάννινα) τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 με θέμα:

«Πολιτικές Ισότητας των φύλων στην Περιφέρεια Ηπείρου»

Στην ημερίδα, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το E.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, η ενημέρωση των φορέων και του ευρύτερου κοινού για την προαγωγή της ενσωμάτωσης των φύλων στις Δημόσιες Πολιτικές, την οικογενειακή βία, τις Δομές Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στην Περιφέρεια και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»


Read More »
Ημερίδα για τις "Πολιτικές Ισότητας των φύλων" σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου Ημερίδα για τις "Πολιτικές Ισότητας των φύλων" σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Ξηρόλοφο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Ξηρόλοφο (+ΒΙΝΤΕΟ)
 

 
Το τριήμερο 18-19 και 20 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρόλοφου διοργανώνει για 4ή συνεχόμενη χρονιά το « Χριστουγεννιάτικο Χωριό ». 
Πρόκειται για ένα σύνολο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένες στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων. 
Η αποκλειστική δράση των μελών του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την διοργάνωση μιας εξαιρετικής εκδήλωσης μοναδικής στη Θεσπρωτία, που προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλων των ηλικιών. 
Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά, με δράσεις όπως το εργαστήριο χειροτεχνίας, η ζωγραφική προσώπου, το κουκλοθέατρο, η ανάγνωση παραμυθιών, η προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών , ο μάγος , η ζωντανή μουσική ,η θεατρική παράσταση, ο Αη Βασίλης με τα γλυκίσματα και τα δώρα του κ.α . 
Για τους επισκέπτες ο Σύλλογος διαθέτει ποικιλία μικρογευμάτων και ποτών όπως κάστανα , βάφλες , ζεστό κρασί , σοκολάτα δωρεάν για τα παιδιά , καθώς και μία συλλογή από χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Συλλόγου ! 
Το φετινό αναβαθμισμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου , ενώ για άλλη μια χρονιά οι δραστηριότητες και η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους.
 
Read More »
Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Ξηρόλοφο (+ΒΙΝΤΕΟ) Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Ξηρόλοφο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Διακοπή νερού την Τρίτη και την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015
Διακοπή νερού την Τρίτη και την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα
 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι θα διακοπεί η υδροδότηση λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις παρακάτω ημερομηνίες και περιοχές:

· ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ: Τρίτη 01/12/2015 και ώρες 8:30 π.μ. έως 12:00 μ.μ.
· ΠΑΛΙΟ ΛΑΔΟΧΩΡΙ : Τετάρτη 02/12/2015 και ώρες 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
· ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ : Τετάρτη 02/12/2015 και ώρες 12:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.
Read More »
Διακοπή νερού την Τρίτη και την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Διακοπή νερού την Τρίτη και την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Σελίδες