60χρονος ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 
Νεκρός ανασύρθηκε ένας άντρας 60 ετών, που το μεσημέρι της Πέμπτη έπεσε σε πηγάδι στο χωριό Αηδονιά του δήμου Πάργας.
Ο 60χρονος,εντοπίστηκε από συγχωριανούς του,στο πηγάδι ιδιοκτησίας του,βάθους περίπου 5 μέτρων.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον 60χρονο


 
Read More »
60χρονος ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι 60χρονος ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ντίνου Μπόλωση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε ο πάντα δραστήριος και με αγάπη για τον τόπο του, πρώην προέδρος της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου κ. Ντίνος Μπόλωσης.
Ο κ. Μπόλωσης αφού επισημαίνει το αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας που εκπέμπει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου, εκφράζει την οργή του για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για την πρόθεση να μεταφερθούν οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου, στην Πάργα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Μπόλωση:
Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου , αποτελεί για εμάς, τους κατοίκους της περιοχής, ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. 
Λειτουργεί παρά τις δυσκολίες που είχε πάντα από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, με τρόπο που δίνει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας.
Έχουμε πάντα τη βεβαιότητα ότι τα επείγοντα προβλήματα της υγείας μας θα αντιμετωπιστούν άμεσα.
Οι ανάγκες του πληθυσμού από το Κέντρο Υγείας , αυξάνονται πολύ τους θερινούς μήνες, διότι χιλιάδες μετανάστες περνούν τις διακοπές στην περιοχή μας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες διέρχονται από τον εθνικό δρόμο, που ως γνωστόν εφάπτεται στο Μαργαρίτι.
Με οργή λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι γι αυτούς τους μήνες , αντί να ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας έτσι ώστε να εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα , υπάρχει πρόθεση να μεταφερθούν οι ιατροί του Κέντρου Υγείας, στην Πάργα.
Δηλώνουμε λοιπόν ότι θα υπερασπισθούμε τη μοναδική δομή υγείας που έχουμε κατακτήσει με πολύ κόπο, με κάθε θυσία και κινητοποίηση. 
Και ελπίζουμε ότι η πληροφορία που έχουμε από τον τύπο είναι απλώς παραπληροφόρηση.
Θα θέλαμε επίσης οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος του Νομού μας , να τοποθετηθούν σ΄αυτό το θέμα.

Ντίνος Μπόλωσης 


 
Read More »
Επιστολή διαμαρτυρίας του Ντίνου Μπόλωση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου Επιστολή διαμαρτυρίας του Ντίνου Μπόλωση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: "Καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης"

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 για την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνέδριου της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης , την απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πραγματοποίηση Πολιτικού – Προγραμματικού Συνεδρίου της στα τέλη Ιουνίου , καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ τις προηγούμενες ημέρες , εξετάζοντας και τα πολιτικά ζητήματα και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από όλες τις πλευρές σχετικά με τις διαδικασίες και τον οδικό χάρτη που θα πρέπει να διαμορφωθεί ώστε να οδηγηθούμε μεταβατικά στην ίδρυση του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης , κατέληξε ομόφωνα στα εξής :

Στην σημερινή συγκυρία όπου κυριαρχεί έντονος προβληματισμός για το που οδεύουμε ως χώρα και με ποιες πολιτικές πρακτικές θα καταφέρουμε ως χώρα και ως λαός να βγούμε από την πολύχρονη πολιτική ,οικονομική και αξιακή κρίση , σε μια περίοδο που αναζητούμε και προσπαθούμε να συνδιαμορφώσουμε στο μέτρο του δυνατού ο καθένας κόμματα , φορείς , διανοούμενοι , κοινωνία και απλοί άνθρωποι τις βέλτιστες εκείνες εναλλακτικές προτάσεις και πολιτικές για το ξεπέρασμα της κρίσης , η επανίδρυση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης αποτελεί ένα από τα πολιτικά εκείνα εργαλεία που θα προσφέρουν στη χώρα μας και τον λαό της την ευκαιρία για την νέα πολιτική « αλλαγή» με όρους δημοκρατικού σοσιαλισμού , πολιτική αλλαγή που στη σημερινή πολιτική συγκυρία είναι περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μάθει να συνδιαλεγόμαστε , να συμφωνούμε και να διαφωνούμε χωρίς όμως να θέτουμε ποτέ το πολιτικό «εγώ» πάνω από το πολιτικό «εμείς». Παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας πάντα συνθέταμε δημιουργικά και δημοκρατικά και αυτή ήταν διαχρονικά η δύναμή μας.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό επικροτούμε κάθε πρόταση που βοηθά στην διαμόρφωση του οδικού χάρτη, των διαδικασιών , του μεταβατικού τρόπου λειτουργίας και της πολιτικής φυσιογνωμίας του μελλοντικού φορέα στην πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης . Με βάση το πλαίσιο αυτό συμφωνούμε με την θέση που θέλει ένα ανοικτό , μαζικό , δημοκρατικό πολιτικό συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς ή εκπτώσεις σε ευρεία εκπροσώπηση, με κάλεσμα για τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και κινήσεων του χώρου, των προοδευτικών δυνάμεων και των δημοκρατικών πολιτών που θέλουν να εκφραστούν .

Η περιχαράκωση του Συνεδρίου σε απλή εκπροσώπηση μόνο των μελών και οργάνων των κομμάτων που συγκροτούν την συμπαράταξη και των αιρετών εκπροσώπων μας στους θεσμούς είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την διεύρυνση που τόσο έχει ανάγκη η παράταξη. Η σύνθεση των μελών ενός Συνεδρίου που φιλοδοξεί να διαμορφώσει τον οδικό χάρτη , τις προγραμματικές θέσεις , τις διαδικαστικές μεταβατικές λειτουργίες και την πολιτική φυσιογνωμία που θα έχει η Δημοκρατική Παράταξη που θα συγκροτηθεί σε ένα επόμενο Ιδρυτικό συνέδριο, θα πρέπει να είναι πιο ευρεία και ανοιχτή σε όλους τους εν δυνάμει εκφραστές του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να είναι καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης με ευρεία συμμετοχή ώστε αυτό να μετατραπεί σε ένα κάλεσμα προς την κοινωνία ώστε να συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση του μέλλοντός της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ 


 
Read More »
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: "Καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης" Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: "Καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που δικαιούνται οικονομική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Έξι μήνες μετά τους σεισμούς του Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε η απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών, με την οποία οριοθετούνται οι περιοχές για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια.

Επίσης ορίζεται και η διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τύχουν της οικονομικής συνδρομής.

Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που περιλαμβάνονται είναι οι ακόλουθες:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Α) ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Φιλιατών
Τοπική Κοινότητα Κεφαλοχωρίου
Τοπική Κοινότητα Λιας
Τοπική Κοινότητα Γαρδικίου (Αγίου Γεωργίου)

Η στεγαστική συνδρομή, σύμφωνα με την απόφαση, χορηγείται για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.

Συνίσταται από 80% δωρεάν κρατική αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και 20% άτοκο δάνειο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για αυτοψία μέσα στο επόμενο διάστημα (ορίζεται σε έξι μήνες από την δημοσίευση της απόφασης) και εντός 18 μηνών θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.


 
Read More »
Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που δικαιούνται οικονομική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που δικαιούνται οικονομική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Χωρίς τον Κουρουμπλή η αυριανή σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Χωρίς την παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο AGELIKA PALLAS με ώρα έναρξης 8:30 π.μ., η ημερίδα που διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κουρουμπλής, λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεων, θα πρέπει τελικά να παραμείνει στην Αθήνα.

Η ημερίδα εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) κ. Κορκολής Παναγιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χ. Λαμπρίδης και ο Πρόεδρος της Rete Autostrade Mediterranee κ. An. Cancian. Οι Πρόεδροι Λιμένων από Ελληνικής πλευράς, λιμένα Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πάτρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, και από Ιταλικής πλευράς, οι Πρόεδροι των Λιμένων Βενετίας, Μπάρι, Ανκόνα και Τεργέστη, καθώς και έγκριτοι ομιλητές από τον χώρο των μεταφορών. 


Read More »
Χωρίς τον Κουρουμπλή η αυριανή σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα Χωρίς τον Κουρουμπλή η αυριανή σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 26χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 26χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 26χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

 


 
Σε εξέλιξη είναι από τις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, συμμετέχοντος και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. 
Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους αιρετούς είπε: «Θέλω να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση μαζί σας, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε». Υπογράμμισε: «Δεν θέλω η εισήγησή μου να είναι τυπική. Έχω την αίσθηση ότι δίνεται σε όλους η ευκαιρία, και στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση, να σχεδιάσουν με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα». 
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι οι αιτίες της κρίσης είναι γνωστές και αναφέρθηκε στο «στρεβλό παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος», το οποίο συνετέλεσε στην κρίση. Ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εκπονήσουν το «νέο σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο, που θα πρέπει να είναι δίκαιο, βιώσιμο και διατηρήσιμο». 
Χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπογραμμίζοντας πως το θέμα «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση». 
«Αν θέλουμε βιώσιμο μοντέλο, πρέπει να αναζητήσουμε τις αναπτυξιακές και τοπικές δυνατότητες» είπε και πρόσθεσε: 
«Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μοντέλο ανάπτυξης βιώσιμης, διατηρήσιμης και δίκαιης, να δούμε πώς θα κατανεμηθούν και οι πόροι και σε γεωγραφκό επίπεδο». 
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στο παρελθόν οι πόροι κατανεμήθηκαν άδικα. 
Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε στους περιφερειάρχες: 
«Πιστεύω ότι αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τις δυνατότητες και να ανιχνεύσουμε τις αγωνίες της κοινωνίας, δεν έχουμε άλλο τρόπο παρά μονάχα να απευθυνθούμε σε εσάς, που γνωρίζετε τα προβλήματα και τις δυνατότητες του κάθε τόπου.


 
Read More »
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή από την Πλαταριά Μέχρι και την Πέρδικα

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή από την Πλαταριά Μέχρι και την Πέρδικα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή από την Πλαταριά Μέχρι και την Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Β` και Γ` φάση έργων Λιμένα Ηγουμενίτσας, στα 30 κορυφαία έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην Ελλάδα

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Μπορεί η κατάσταση στη χώρα να μην είναι η ενδεδειγμένη για πολύ μεγάλες επενδύσεις ωστόσο εδώ και χρόνια πολλά μεγάλα έργα υποδομής είναι υπό κατασκευή στην χώρα. Έργα Μετρό, οδικά, φράγματα, αναπλάσεις και πολλά άλλα μας απασχόλησαν καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα καθώς λόγω ακριβώς της κατάστασης η κατασκευαστική ωρίμανση των έργων είναι εξαιρετικά αργή με αποτέλεσμα να βλέπουμε έργα να κατασκευάζονται σε χρονικό διάστημα που πολλές φορές φτάνει ή και ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα 30 πολύ μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη σήμερα στη χώρα. Όλα αυτά τα έργα είναι διάσπαρτα από άκρη σε άκρη σε όλη την επικράτεια και έχουν κόστος από 60εκ.ευρώ κα φτάνουν μέχρι και τα 2 δις ευρώ.

Τα πρώτα έξι έργα αφορούν τους αυτοκινητόδρομους που βρίσκονται σε εξέλιξη και το κόστος τους υπολογίζεται πάνω από 1 δις ευρώ. Ακολουθούν όλα τα μεγάλα έργα Μετρό και τα σιδηροδρομικά έργα. Στα πολύ μεγάλα έργα είναι η Λιγνιτική Μονάδα "Πτολεμαϊδα 5" της ΔΕΗ και το Πάρκο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μέσα στη λίστα θα βρείτε επίσης πολλά σιδηροδρομικά έργα αλλά και έργα της Εγνατίας Οδού.

Στις πρώτες θέσεις βλέπουμε ενεργειακά έργα, έργα Μετρό και τα έργα στους αυτοκινητόδρομους που έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται από το 2007 και πλέον η ολοκλήρωση τους είναι θέμα μηνών. Πρόκειται για:
1. Αγωγός TAP-Κήποι Έβρου-Κρυσταλλοπηγή Καστορίας 1,5 δις ευρώ
2. ΔΕΗ- Κατασκευή Λιγνιτικής Μονάδας Πτολεμαΐδα 5 1,4 δις ευρώ
3.Ολυμπία Οδός- τμήμα Κόρινθος-Πάτρα (απομένουν τμήματα 7χλμ)

4. Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας «Ε65»- τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα
5. Ιόνια Οδός (Αντίρριο-Ιωάννινα, απομένουν τμήματα 47χλμ)
6. Μετρό Θεσσαλονίκης – Βασική Γραμμή ΝΣΣΤΑΘΜΟΣ-ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ 1,1 δις ευρώ
7. Μετρό Αθήνας- επέκταση γραμμής 3 Αγία Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο Πειραιά- 660 εκ.ευρώ
8. Μετρό Θεσσαλονίκης- επέκταση ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ-ΜΙΚΡΑ 620εκ.ευρώ

Από εδώ και μέχρι την θέση βλέπουμε έργα με κόστος άνω μέχρι 500εκατ ευρώ. Ανάμεσα τους και τα νέα έργα στα Περιφερειακά Αεροδρόμια που μόλις υπεγράφη αλλά και πολλά σιδηροδρομικά έργα.
9. Σιδηρόδρομος- έργο ολοκλήρωσης Τιθορέα-Δομοκός 415εκ.ευρώ

10.Αναβάθμιση 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων (Fraport)
11. Σιδηρόδρομος- τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος 315εκ.ευρώ

12. Αεροδρόμιο Μακεδονία- Αναβάθμιση-Επέκταση Διαδρόμου 10-28 310εκ.ευρώ (2 εργολαβίες)
13. Σιδηροδρομικό έργο ολοκλήρωσης τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη 275εκ.ευρώ
14. Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία 250εκ.ευρώ (4 εργολαβίες)
15. Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης- Ανισοπεδοποίηση Δυτικού τμήματος 205εκ.ευρώ (3 εργολαβίες)

Από εδώ και κάτω θα βρούμε πολλά έργα με κόστος από 100 έως 200εκ.ευρώ. Είναι κυρίως οδικά έργα τα οποία κατασκευάζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο-Ορμένιο που κατασκευάζεται από το 2002:
16.Εγνατία Οδός- Κάθετος Άξονας Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας 184 εκ.ευρώ (2 εργολαβίες)
17.Εγνατία Οδός- Κάθετος Άξονας Σιάτιστα-Καστοριά-Κρυσταλλοπηγή 158εκ.ευρώ
18.Σιδηρόδρομος- Β` φάση Θριάσιο Πεδίο και Προαστιακός Σταθμός ΖΕΦΥΡΙ 122,2εκ.ευρώ
19. Β` και Γ` φάση έργων Λιμένα Ηγουμενίτσας 115εκ.ευρώ


20. ΔΕΣΦΑ- Κατασκευή 3ης Δεξαμενής Νήσος Ρεβυθούσα 115εκ.ευρώ
21. Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας 112,9εκ.ευρώ
22. Αεροδρόμιο Χανίων- Αναβάθμιση κτιρίων 110εκ.ευρώ
23Εγνατία Οδός – Κάθετος Άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο 110εκ.ευρώ (2 εργολαβίες)


Εδώ είναι η τελευταία κατηγορία έργων με κόστος κάτω από 100εκ.ευρώ. Πολύ σημαντικά έργα και εδώ όπως τα έργα ΣΔΙΤ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η επέκταση του Τραμ της Αθήνας, το έργο ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος κ.α:
24. Ολοκληρωμένο σύστημα Εγκατάσης-Λειτουργίας Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου- Μπάρες στο Μετρό 94εκ.ευρώ)
25. Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη-Δοϊράνη 82εκ.ευρώ (2 εργολαβίες)
26. Φράγμα Αποσελέμη Ηρακλείου (80εκ.ευρώ)
27. Τραμ Αθήνας – Νέα Φάληρο-Πειραιάς 77εκ.ευρώ
28. ΒΟΑΚ- Τμήμα Γούρνες-Χερσόνησος 65εκ.ευρώ
29. Τηλεθέρμανση Φλώρινας- Δίκτυο 64εκ.ευρώ
30. Γ` φάση έργων Λιμένας Πάτρας 61εκ.ευρώ


Τέλος, έχουμε ακόμα 2 σημαντικά έργα που έχουν κόστος άνω των 50εκατ.ευρώ αλλά πλέον δεν περιλαμβάνονται στην λίστα του ypodomes.com με τα μεγάλα έργα.
-Περιφερειακός Κατερίνης 56,5εκ.ευρώ
-Αεροδρόμιο Ιωαννίνων- Αναβάθμιση και νέο κτίριο αεροσταθμού 52εκ.ευρώΝίκος Καραγιάννης-ypodomes.com 


 
Read More »
Β` και Γ` φάση έργων Λιμένα Ηγουμενίτσας, στα 30 κορυφαία έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην Ελλάδα Β` και Γ` φάση έργων Λιμένα Ηγουμενίτσας, στα 30 κορυφαία έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Καταδικάστηκε και στο Εφετείο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, για άνιση κατανομή στις εφημερίδες

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή, χωρίς τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο έκρινε τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου αθώα, απαλλάσσοντάς την από τις κατηγορίες.

Εναντίον των κατηγορουμένων είχαν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Ελευθερία» σχετικά με τις καταχωρήσεις πληρωμένων δημοσιεύσεων, με το επιχείρημα πως υπήρξε άνιση κατανομή αυτών, που τις έπληξε.

Πρωτόδικά είχαν καταδικαστεί αμφότεροι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και τους είχε επιβληθεί φυλάκιση ενός έτους στον καθένα με 3ετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.


 
Read More »
Καταδικάστηκε και στο Εφετείο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, για άνιση κατανομή στις εφημερίδες Καταδικάστηκε και στο Εφετείο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, για άνιση κατανομή στις εφημερίδες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη λήξη του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017


Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου - Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής,  την Τρίτη 9 Μαΐου, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
-Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
-Χαιρετισμό από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου
-Ομιλία από τον Φιλόλογο Κοσμά Φουσέκη
-Παρουσίαση Χορευτικών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου
-Προβολή αφιερώματος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Συνδιοργάνωση :
Περιφεριακή Ενότητα Θεσπρωτίας
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου " Ο Άγιος Δημητριος "


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη λήξη του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη λήξη του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Προς πώληση δέκα λιμάνια - Στη λίστα και η Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

Στο ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση ή άλλης μορφής οικονομική αξιοποίηση παραμένουν σύμφωνα με το σχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου τα δέκα περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος.

Παρά τις έντονες ενστάσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές εκ των οποίων διατυπώθηκαν και στο πλαίσιο συνεδριάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, οι δανειστές και ειδικότερα η Κομισιόν εμφανίζονται με διαμορφωμένη άποψη για την παραμονή τους στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και κατά της μεταφοράς τους στο υπερταμείο όπως πρότεινε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου περιγραφεί ως προαπαιτούμενο γα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης την έγκριση των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή τους όπως αυτά περιγράφονται στο Σχέδιο Αξιοποίησης της Περιουσίας του (ADP).

Υπενθυμίζεται πως το ADP, όπως είχε διαμορφωθεί νωρίτερα φέτος και σε γνώση των δανειστών, περιλαμβάνει κατ’ αρχάς την προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Η διαδικασία προβλέπεται να ξεκινήσει με την πρόσληψη συμβούλων και να ακολουθήσει η διεθνής πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Τα περί ου ο λόγος λιμάνια είναι τα Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Λαυρίου, Καβάλας, Πατρών, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Ραφήνας, Ηρακλείου και Βόλου, ανώνυμες εταιρείες οι μετοχές των οποίων μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το 2012.

Η επιμονή των δανειστών για ιδιωτικοποίησή τους ή άλλης μορφής αξιοποίηση (monetization) έχει δύο λόγους: αφενός επιθυμούν να εμπεδώσουν το αίσθημα της συνέχειας και της συνέπειας στις δεσμεύσεις της Αθήνας και του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις και αφετέρου εκτιμούν πως η διαχείρισή τους μέχρι τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και άρα «μοντέλο» για τη λειτουργία ΤΑΙΠΕΔ και υπερταμείου.

Τα κέρδη των δέκα αυτών λιμένων αυξήθηκαν κατά 20% μέσα στο 2015 και 40% το 2014, ενώ κατά τα δύο αυτά χρόνια απέδωσαν μέρισμα στο Δημόσιο που προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιδόσεις αυτές αποδίδονται στη διαχείριση της «Ομάδα Ποσειδών» που έχει συγκροτήσει το ΤΑΙΠΕΔ και της οποίας επικεφαλής από το 2012 είναι ο Αθανάσιος Λιάγκος, ευρύτερα γνωστός ως εκπρόσωπος του Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.


Read More »
Προς πώληση δέκα λιμάνια - Στη λίστα και η Ηγουμενίτσα Προς πώληση δέκα λιμάνια - Στη λίστα και η Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Δύο Υπουργοί την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Η ευρύτερη περιοχή Αδριατικής- Ιονίου και η ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης αναφορικά με τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τις Διατροπικές Συνδέσεις με την Ενδοχώρα, δίνουν μια νέα δυναμική και δημιουργούν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο συνεργασίας για τους Λιμένες και την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την εν θέματι ημερίδα θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από τη πλευρά της Λιμενικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, όσο και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν στην προσφορά κοινών αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των Λιμένων, σε συνάρτηση με την οργάνωση και προώθηση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικότερης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Η ημερίδα εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο AGELIKA PALLAS με ώρα έναρξης 8:30 π.μ..

Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) κ. Κορκολής Παναγιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χ. Λαμπρίδης και ο Πρόεδρος της Rete Autostrade Mediterranee κ. An. Cancian. Οι Πρόεδροι Λιμένων από Ελληνικής πλευράς, λιμένα Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πάτρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, και από Ιταλικής πλευράς, οι Πρόεδροι των Λιμένων Βενετίας, Μπάρι, Ανκόνα και Τεργέστη, καθώς και έγκριτοι ομιλητές από τον χώρο των μεταφορών.

Η θεματολογία της ημερίδας θα στρέφεται γύρω από θέματα που αφορούν τις Πολυτροπικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, τη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων, καθώς και τα χρηματοδοτικά Εργαλεία για το Λιμενικό Σύστημα –Logistics.

Μετά το τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των λιμένων Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας. Η θεματολογία θα σχετίζεται με τον καθορισμό και προγραμματισμό προτεραιοτήτων, οργάνωση και συντονισμός δραστηριοτήτων των Λιμένων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


 
Read More »
Δύο Υπουργοί την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Δύο Υπουργοί την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλωσορίζει τους συναδέλφους που έρχονται να εργαστούν στους δήμους τη λεγόμενη κοινωφελή εργασία. Απευθυνόμαστε σε εσένα ξέροντας ότι ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για πρώτη φορά δουλειά και δεν έβρισκες πουθενά. Γνωρίζουμε ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεστε να δουλέψετε σε αυτά τα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, για 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Σε καλούμε να έρθεις σε επαφή με τα σωματεία, να δώσουμε ενιαία και από κοινού μόνιμοι και εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ώστε να μην δουλεύει κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω τουλάχιστον από τα 751 ευρώ. και χωρίς βασικά δικαιώματα .

Εδώ και χρόνια έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας στα λεγόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (παλαιότερα μέσω των ΜΚΟ, μετά 5μηνα και σήμερα 8μηνα), διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων να ανακυκλώνουν την ανεργία και τους ανέργους με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και η αξιοποίηση αυτού του φτηνού εργατικού δυναμικού από τις περισσότερες δημοτικές αρχές ώστε να καλύπτουν ευκαιριακά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε πολλές από τις υπηρεσίες των Δήμων, με τζάμπα εργατικό δυναμικό και χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, βρήκε αντίθετες τις ταξικές δυνάμεις στα σωματεία.

Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή δώσαμε την μάχη για να υπερασπιστούμε σε κάθε Δήμο τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα όλων αυτών των συναδέλφων.

Να μπουν στα σωματεία, να βρουν αποκούμπι και δύναμη να διεκδικήσουν και να παλέψουμε όλοι μαζί, μόνιμοι και συμβασιούχοι, για το δικαίωμα στην μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, τήρηση ωραρίου, δουλειά στην ειδικότητα, πληρωμή στην ώρα της, διασφάλιση και τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας .

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν αντισταθείς.

Με την έναρξη του φετινού προγράμματος θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους που προσλαμβάνονται για πρώτη φόρα ότι οι προηγούμενες φουρνιές εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, ήταν πεντάμηνης διάρκειας, δεν τους αναγνώριζε το κράτος άδειες (αναρρωτική, κανονική, γονική κ.λ.π.), δεν τους παρείχε ο δήμος μέσα ατομικής προστασίας, γάλα κ.λ.π, ενέτασσε τους ανειδικεύτους εργάτες σε επικίνδυνες για την ασφάλεια τους εργασία (απορυματοφόρα), τους ξεχώριζε από το ωράριο των μονίμων συναδέλφων, τους άφηνε απλήρωτους για μήνες, δεν είχαν ασφάλεια και ένσημο, αποζημίωση από ταμείο ανεργίας κλπ ,

Με την αποφασιστική στήριξη των ταξικών σωματείων σε πολλούς Δήμους της χώρας και των επιτροπών αγώνα που οι ίδιοι οργάνωσαν σπάσαμε τον τρόμο και ανατράπηκαν μια σειρά από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που κράτος και δήμοι επεδίωκαν να επιβάλουν

Δεν αποδεχτήκαμε τίποτα ως μοιραίο, σηκώσαμε το κεφάλι μόνιμοι και συμβασιούχοι, δώσαμε αγώνα, κερδίσαμε. Αψηφήσαμε και απειλές και εκβιασμούς.

Έτσι σήμερα οι συμβάσεις που θα υπογράψετε συνάδελφοι προβλέπουν:
  • 8μηνη διάρκεια σύμβασης αντί του 5μήνου που στερούσε το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας από τους περισσότερους συναδέλφους
  • Αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε όλες τις άδειες (κανονικές, γονικές, αναρρωτικές κ.α.)
  • Απαγορεύεται η εργασία στα απορριμματοφόρα που «κόστισε» την ζωή σε συνάδελφο 5μηνίτη στα Μέγαρα. Πολλά ακόμη εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί σε διάφορους Δήμους της χώρας.
  • Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν, ανάλογα με την υπηρεσία, και άμεσα τα ατομικά μέσα προστασίας, το γάλα, τα αναγκαία εμβόλια κλπ.
  • Οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή» εργασία θα εργάζονται σύμφωνα με το ωράριο των μονίμων συναδέλφων τους.

Αυτά είναι κάποιες από κατακτήσεις και τα αποτελέσματα του αγώνα που ξεκίνησαν προηγούμενοι συνάδελφοι σας και που οφείλουμε όλοι μαζί να τα πάμε παρά κάτω.

Επειδή η εργοδοτική αυθαιρεσία είναι αυτή που κυριαρχεί και στους Δήμους, για να κατοχυρώσουμε την εφαρμογή των παραπάνω χρειάζεται σε κάθε Δήμο οι συνάδελφοι να γραφτούν στο σωματείο, να φτιαχτούν επιτροπές αγώνα των συναδέλφων στην κοινωφελή εργασία στο πλάι του Σωματείου και όλοι μαζί να δίνουμε καθημερινά την μάχη για ίσα δικαιώματα για ίση εργασία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τώρα είναι η δική σας σειρά να συνεχίσετε όσα άρχισαν οι προηγούμενοι και να απαιτήσουμε:

Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Κανένας εργαζόμενος στους Δήμους, κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Ίσος μισθός για όλους! Να καταργήσουμε στην πράξη τον ξεδιάντροπο διαχωρισμό στο μεροκάματο με βάσει την ηλικία!!!
  • Σταθερή πληρωμή.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας, καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση όλους τους εργαζόμενους. Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνα, δεν θα τα χαρίσουμε σε κανέναν.

Από την πρώτη μέρα στην εργασία θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της εργασίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, την αναντιστοιχία μέσων και αναγκών. Θα αισθανθείτε την στοχευμένη και συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009, που με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχουν γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.

Καλώς ορίσατε, καλώς να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα.

ΤΟ ΔΣ 


 
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Παρουσίαση του βιβλίου "ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ λένε το μοιρολόγι, Μετά την πτώση της Μουργκάνας - Νοέμβριος 1948"

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017
Read More »
Παρουσίαση του βιβλίου "ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ λένε το μοιρολόγι, Μετά την πτώση της Μουργκάνας - Νοέμβριος 1948" Παρουσίαση του βιβλίου "ΛΙΒΙΑΧΟΒΟ λένε το μοιρολόγι, Μετά την πτώση της Μουργκάνας - Νοέμβριος 1948" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 2ου /2017 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Επικαιροποίηση της έγκρισης συμμετοχής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο έργο με το ακρωνύμιοVERITYπρογράμματος INTERREG IVA GREECE – Italy 2014-2020, καθώς και την έγκριση ορισμού του κ. Θωμά Πιτούλη Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας ως υπεύθυνου του προγράμματος.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς ( Γλυκή – Γαρδίκι) Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος Q=1.240 m3/h – Hm=40 και υλικών Υψηλής Τάσης» προϋπολογισμού 12.734,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

1η Τροποποίηση της από 01-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου: «Διοργάνωση επιστημονικής συνάντησης με θέμα “Δωδώνη.Οι ερωτήσεις των χρησμών στο Μουσείο Ακρόπολις”», ως προς την αλλαγή υπολόγου πληρωμής.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων & Αθλητισμού και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου: «Ανασκαφικές έρευνες στο Τ.Δ. Εξοχής Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 96.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό» προϋπολογισμού 80.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοτοπίου Δήμου Ζίτσας – Συντήρηση στερέωση αγιογραφιών και τέμπλου» προϋπολογισμού 400.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καρυών » προϋπολογισμού 25.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Δικόρφου» προϋπολογισμού 25.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δολιανών» προϋπολογισμού 100.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 100.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος: «Συντήρηση ατμοσφαιρικού και μετεωρολογικών σταθμών Περιφέρειας Ηπείρου» για το έτος 2017, προϋπολογισμού 25.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. για το έργο (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Τροποποίηση ΑΕΠΟ πτηνοτροφικής μονάδας, αύξηση δυναμικότητας από 10.000 πτηνά πάχυνσης σε 28.000 πτηνά, εγκατεστημένη και λειτουργούσα στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου, του Δ. Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κ.Θωμάς Ευαγγέλου.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορίας Α2, ομάδα 10η, α/α 5) από καύση βιομάζας (βιοέλαια- βιορευστά), ισχύος 0,5 MW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΠΟΓΚΑ» αρ. τεμ. 308 του Δ. Σουλίου, Π. Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΣΕΡΙΦΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ – ΛΕΚΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ε.Ε.» με δ.τ. «GREEN POWER THESPROTIA E.E.»(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορία Α2, α/α 19): «Ανάπλαση του Νταμαριού Πέτα, Δήμου Νικολάου Σκουφά, Π.Ε. Άρτας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ (υποκατηγορία Α2, ομάδα 6η, α/α 5) για τη λειτουργία υφιστάμενης τουριστικής κατασκήνωσης με τίτλο «ENJOY LICHNOSBAY VILLAGE HOTEL AND APARTMENTS», δυναμικότητας 450 ατόμων (120 θέσεις,22 οικίσκοι), εγκατεστημένο στη θέση «Λύχνος» του Δ. Πάργας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ENJOY LICHNOSBAY VILLAGE HOTEL AND APARTMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 4η, α/α 11): «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιοαερίου, ισχύος 0,5 MW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Στρογγυλός», της Δ.Ε. Πασσαρώνος, του Δ. Ζίτσας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Ε.Π.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). 


 
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες