Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται οδηγός για οδική βοήθεια με δίπλωμα Γ', για μόνιμη εργασία στην Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο για επικοινωνία 6932354299
Read More »
Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς καταγγέλλουν εμπαιγμό τους

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς καταγγέλλουν εμπαιγμό τους
Σε καταγγελίες προχωρούν εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας με ΔΠ 2/2022, για τη μη παράταση των συμβάσεων αλλά και τον τρόπο που αυτή ανακοινώθηκε από πλευράς κυβέρνησης.

Αναλυτικά σε ανοιχτή τους επιστολή αναφέρουν:

«Εμείς οι 25.000 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας με ΔΠ 2/2022 σε Δήμους, Περιφέρειες, ΠΚΚΠΠ, Υπηρεσίες Υπουργείων κλπ., ήρθαμε πρόσφατα αντιμέτωποι με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ως προς το θέμα της παράτασης του Προγράμματός μας μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023… και τελικά την ΚΟΡΟΙΔΙΑ και τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ Υπουργών της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης!

Δεν έχει ξανασυμβεί Υπουργός εργασίας, με ένα τυπικό απαντητικό του σχόλιο, στη προσωπική του σελίδα facebook (με μία εκ των υστέρων γρήγορή και τυπική ανακοίνωση περί λήξης του Προγράμματος μας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου), να προσπαθεί να κλείσει το θέμα «Παράταση» ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εξήγηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ που εκείνη τη στιγμή συντελούσε σε ΟΛΕΣ τις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ άλλων Υπουργών της ΙΔΙΑΣ Κυβέρνησης, στις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ του ΙΔΙΟΥ του του προσωπικού στο Υπουργείο, στις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ τόσων Δήμων ανά την Ελλάδα ΑΛΛΑ και στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ίδιας της ΚΕΔΕ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ!!!…

Χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΗΓΗΣΗ που να αναιρεί τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ και την ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ που προκάλεσε σε χιλιάδες εργαζόμενους αυτή του η απόφαση! Εργαζομένους στη πλειοψηφία τους σε δύσκολη επαγγελματική ηλικία αυτή των 45-55 ετών (πρώην μακροχρόνια άνεργοι που εντάχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια στο πρόγραμμα) και που ανέμεναν αυτή την ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ Παράταση, αφήνοντάς τους ΤΕΛΙΚΑ στον ΑΕΡΑ ΑΝΑΥΔΟΥΣ εν μέσω κλειστής θερινής σεζόν από θέσεις εργασίας… και σε μία δύσκολη περίοδο και για τους υποστελεχομένους Δήμους της χώρας λόγω εκλογών…».
Read More »
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς καταγγέλλουν εμπαιγμό τους Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς καταγγέλλουν εμπαιγμό τους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα


Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αναζητά προσωπικό για να στελεχώσει την επιστημονική του ομάδα με τις εξής ειδικότητες:
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
- ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ / -ΣΤΡΙΑ
- ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ
- ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
- ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/ - ΤΡΙΑ
- ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
- ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ
- ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ

Αποστολή βιογραφικού στο e-mail του ΚΔΑΠ : kdapmeaendrasei@gmail.com

Ή κλείστε το ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2665-100350 και 6988789957
Read More »
Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής καταστημάτων διασκέδασης

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής καταστημάτων διασκέδασηςΣυνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι σε όλη την Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους καταστημάτων διασκέδασης.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν σήμερα (6-8-2023) μετά τα μεσάνυχτα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί στην Πρέβεζα και ένας ημεδαπός στα Ιωάννινα, οι οποίοι διαπιστώθηκε να λειτουργούν καταστήματα διασκέδασης, κάνοντας χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τα Αστυνομικά Τμήματα Πρέβεζας και Ιωαννίνων, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.


Read More »
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής καταστημάτων διασκέδασης Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ήπειρο για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής καταστημάτων διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα, που κατηγορείται για κλοπή τσάντας

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα, που κατηγορείται για κλοπή τσάνταςΜε τραπεζική κάρτα που υπήρχε στην τσάντα, πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα

Από τις άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, η οποία συνελήφθη χθες (5-8-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για «κλοπή» και «απάτη με υπολογιστή».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι σε καφετέρια της πόλης των Ιωαννίνων, η κατηγορούμενη αφαίρεσε την τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρηματικό ποσό 25 ευρώ, τραπεζική κάρτα και προσωπικά αντικείμενα.

Ακολούθως, με τη χρήση της κάρτας, πραγματοποίησε τρεις ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα της πόλης, συνολικής αξίας 15 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει ακόμη τρεις.

Στην κατοχή της βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της παθούσας, τα οποία της αποδόθηκαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


 

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα, που κατηγορείται για κλοπή τσάντας Συνελήφθη ημεδαπή στα Ιωάννινα, που κατηγορείται για κλοπή τσάντας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα”

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα”
Read More »
6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα” 6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό


Ανώνυμη εμπορική εταιρεία με έδρα την Ηγουμενίτσα αναζητά να προσλάβει για την στελέχωση των τμημάτων της τις παρακάτω ειδικότητες: 
1) Βοηθό λογιστή 
2) Γραμματειακή υποστήριξη με γνώση η/υ 
3) Οδηγός Γ´ κατηγορίας θέσεις μόνιμης απασχόλησης και ικανοποιητικές απολαβές. 

Αποστολή βιογραφικών 
Τηλ. Επικοινωνίας 2665027571
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή ηλεκτρικού πατινιού στην Πρέβεζα

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Εξιχνιάστηκε κλοπή ηλεκτρικού πατινιού στην Πρέβεζα


Δύο ημεδαποί ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για υπόθεσης κλοπής, που έγινε το μεσημέρι της 14/7/2023 στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, οι ημεδαποί κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο της πόλης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή ηλεκτρικού πατινιού στην Πρέβεζα Εξιχνιάστηκε κλοπή ηλεκτρικού πατινιού στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

«Εξοικονομώ»: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
«Εξοικονομώ»: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου παραμένει ανοιχτό το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ...

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου παραμένει ανοιχτό το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου με συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

Τα προγράμματα «Εξοικονομώ» στις διάφορες παραλλαγές που έχουν υλοποιηθεί κατά καιρούς περιλαμβάνονται στις πλέον δημοφιλείς δράσεις καθώς δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν υποβάλει αιτήσεις και έχουν ενταχθεί σε αυτά προκειμένου να περιορίσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ, στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» (στο οποίο πρόσφατα δόθηκε η τελευταία παράταση της προθεσμίας υλοποίησης των παρεμβάσεων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου) υποβλήθηκαν 37.365 αιτήσεις, για την πλειονότητα των οποίων (27.005) τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και έχουν εκταμιευθεί οι ενισχύσεις ενώ άλλες 1000 περίπου βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης εκταμίευσης. Αντίστοιχα για το «Εξοικονομώ 2021» έχουν υποβληθεί 51.720 αιτήσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια (προκαταβολών επιχορήγησης ή δανείων, σε αναμονή υπογραφής δανειακής σύμβασης κ.α.)

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου: «Τα προγράμματα «Εξοικονομώ», έχουν εμβληματική θέση ανάμεσα στις δράσεις του ΥΠΕΝ και μετρήσιμα οφέλη τόσο για τα νοικοκυριά που πετυχαίνουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, όσο και για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που εμπλέκονται, με τον έναν ή το άλλο τρόπο, στην υλοποίησή τους. Το αποτύπωμα για την κοινωνία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στα σπίτια μας, είναι ιδιαίτερα θετικό».

Σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα, υπενθυμίζεται ότι οι βασικές προϋποθέσεις για να κριθεί επιλέξιμη μια κατοικία είναι να:


Υφίσταται νόμιμα.
Μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.
Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
Έχει καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.

Η πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση, πρέπει να εξασφαλίζει υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, σε σχέση με την κατάταξη στο Α’ ΠΕΑ (και υποχρεωτικά κατ’ ελάχιστον Β’ κατηγορία όταν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση), ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Οι παρεμβάσεις, που υποβάλλονται με την αίτηση για υπαγωγή στο Πρόγραμμα, προκύπτουν βάσει των συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και αφορούν αποκλειστικά στις ακόλουθες κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων:

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

2. Τοποθέτηση/ αναβάθμιση θερμομόνωσης

3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ ψύξης

4. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ZNX) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

5. Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (Σύστημα διαχείρισης smart home).

-Οι προθεσμίες υλοποίησης του προγράμματος έχουν ως εξής:

Αιτήσεις για το «Εξοικονομώ» υποβάλλονται από την 12η Ιουνίου 2023 ως και την 15η Σεπτεμβρίου 2023.

-Μετά το πέρας υποβολής των αιτήσεων και μόνο για τις καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις, θα δίνεται προθεσμία 75 ημερών για την υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας.

-Εγκεκριμένες αιτήσεις για τις οποίες ο αιτών έχει επιλέξει ότι θα προχωρήσει σε υπαγωγή στο Πρόγραμμα με Δάνειο λαμβάνουν προθεσμία 120 ημερών για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας δανειοδότησης. Εντός της προθεσμίας αυτής θα πρέπει να υποβληθεί σε συνεργαζόμενη τράπεζα και να εγκριθεί αίτηση για δανειοδότηση. Εάν παρέλθει άπρακτο το άνω διάστημα, ο αιτών έχει την επιλογή να προχωρήσει με Ίδια Κεφάλαια.

-Σε περίπτωση δανείου, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης ολοκληρώνεται έως και 90 ημέρες από την έκδοση της απόφασης Υπαγωγής του έργου.

-Εντός 365 ημερών από την Υπαγωγή της αίτησης (συνολική προθεσμία), θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

-Όπου προβλέπεται ένσταση, αυτή υποβάλλεται εντός προθεσμίας 10 ημερών.

– Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του επίσημου δικτυακού τόπου του Προγράμματος https://exoikonomo2023.gov.gr .

Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων είναι το ανηγμένο κόστος εξοικονόμησης ενέργειας, το εισόδημα της οικογένειας, οι βαθμοημέρες, η ενεργειακή κλάση της κατοικίας, η παλαιότητα και κοινωνικά κριτήρια (ΑμεΑ, μονογονεϊκή οικογένεια, πολύτεκνοι). Τα ποσοστά ενίσχυσης κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Ξεκινούν από 40 % για ατομικό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ ή οικογενειακό πάνω από 40.000 ευρώ και φθάνουν στο 75 % για ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 10.000 ευρώ.


Read More »
«Εξοικονομώ»: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών «Εξοικονομώ»: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς για υπόθεση ληστείας

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς για υπόθεση ληστείας
Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν χθες (5-8-2023) το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, προηγουμένως, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς διαπίστωσαν ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για το αδίκημα της ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς για υπόθεση ληστείας Συνελήφθη αλλοδαπός στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς για υπόθεση ληστείας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Απάντηση του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» στην ανεξαρτητοποίηση Δημάκου

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Απάντηση του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» στην ανεξαρτητοποίηση Δημάκου


Αργά θυμήθηκε ο κ. Δημάκος να ανακοινώσει την παραίτησή του από τον συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» της Δημοτικής Αρχής, στον οποίο προσχώρησε πριν από τέσσερα χρόνια, παραμονή των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και αποχώρησε αμέσως μετά την ορκωμοσία κατά τη διαδικασία κατανομής αρμοδιοτήτων. Τέτοια πολιτική ασυνέπεια δεν έχει επιδειχθεί ξανά σε Δημοτική Αρχή. Πριν καν αρχίσει τη λειτουργία της ο κ. Δημάκος αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί από τον συνδυασμό του, επειδή έθεσε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τη λειτουργία της Ομάδας.
Στη συνέχεια ήταν παντελώς απών από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις διάφορες επιτροπές και εν γένει τις κρίσιμες στιγμές της περιόδου, χωρίς προτάσεις, χωρίς κατάθεση ενός άλλου σχεδίου ή μιας άλλης οραματικής αντίληψης για τον Δήμο και την ζωή μας. Τώρα έρχεται και δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του, από πού; Από τον συνδυασμό που ποτέ δεν ανήκε και ήταν ξένο σώμα;
Την ώρα που θα μιλήσει και πάλι ο λαός, την ώρα που όλοι απευθυνόμαστε στο εκλογικό σώμα και κρινόμαστε για αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε, ο κ. Δημάκος ανεξαρτητοποιείται και χαράζει και πάλι τον δικό του πολιτικό δρόμο, έναν ακόμη αχαρτογράφητο πολιτικό δρόμο, όπως μας δείχνει η μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή.
Μας κατηγορεί ο κ. Δημάκος ότι δεν έχουμε όραμα και ότι δεν αξιοποιήσαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, επαναλαμβάνοντας τα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα μιας άλλης παράταξης, στην οποία βρήκε αμέσως καταφύγιο για να συνεχίσει την οπορτουνιστική του διαδρομή. Παρόλο που γνώριζε καλά ότι η Δημοτική αρχή αξιοποίησε τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήταν από τους πρώτους Δήμους με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων, χάρη στην υποστήριξη του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου, προτίμησε να υιοθετήσει τον ψευδή αντιπολιτευτικό λόγο του συνδυασμού που τον φιλοξενούσε και που τον στέγασε πριν από λίγες ώρες.
Δεν υπάρχει όμως παράταξη, που να έχει εκλεγεί δύο φορές και να μην έχει όραμα και σχέδιο για τον τόπο και τους δημότες της, οι οποίοι την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και θα την ξανατιμήσουν για τρίτη θητεία, προς μεγάλη λύπη κάποιων. Ο ίδιος επέλεξε τον δρόμο του καιροσκοπισμού και της αυτοαναίρεσης, ονειρευόμενος αφενός ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και αφετέρου υπακούοντας τις επιταγές ενός άλλου σχεδιασμού που έχει τις δικές του προτεραιότητες, αρνούμενος τον εαυτό του.
Σε λίγο θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και εκεί θα καταθέσουμε στους πολίτες το έργο μας, τους τομείς του, τον τρόπο που το πετύχαμε, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιήσαμε, τις δράσεις που έχουμε δρομολογήσει, το πώς θα συνεχίσουμε και πώς όλα αυτά δένουν με την προοπτική της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Στη βάση των πεπραγμένων μας, του ενισχυμένου με νέο αίμα συνδυασμού μας αλλά και του οράματός μας, θα ζητήσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας, για να συνεχίσουμε με εμπειρία και γνώση και την επόμενη μέρα.
Στις προσεχείς εκλογές ο συνδυασμός μας, ανανεωμένος, ακόμη πιο ισχυρός και κυρίως μακριά από τις μίζερες, μηδενιστικές και μικροκομματικές συμπεριφορές και τακτικές, που ασπάζονται κάποιοι άλλοι, θα προχωρήσει με τους πολίτες στο πλευρό του και πάλι νικηφόρα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού 
«Δύναμη Προοπτικής»
Read More »
Απάντηση του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» στην ανεξαρτητοποίηση Δημάκου Απάντηση του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» στην ανεξαρτητοποίηση Δημάκου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
Οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Τους πρώτους 30 υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους Ηγουμενίτσας αλλά και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην ΠΕ Θεσπρωτίας, ανακοίνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».
«Απέναντι στην προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού - (μέσω ανακύκλωσης προσώπων) - στη στήριξη μιας αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και στην Τοπική Διοίκηση, βρίσκονται μόνο οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ», επισημαίνει και ξεκαθαρίζει πως οι υποψήφιοί της «τόσο στον δήμο μας όσο και στην Περιφέρεια αποτελούν τη συνεπή και μαχητική δύναμη υπεράσπισης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο, τη μοναδική αντιπολίτευση στην πολιτική της φορομπηξίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της μετατροπής της τοπικής διοίκησης σε “ντίλερ” επιχειρηματικών συμφερόντων, που υπηρετούν οι “εκλεκτοί” των αστικών κομμάτων με όποιο μανδύα κι αν εμφανίζονται».

Οι υποψήφιοι για τον δήμο Ηγουμενίτσας είναι:
Δήμας Δώρης, υποψήφιος Δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Αναστασιάδου Διονυσία, ιδιωτική υπάλληλος.
Γεωργιάδη Κούλα, εργαζόμενη στον επισιτισμό
Γκίκας Σωτήρης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας (ΕΚΘ).
Δημητρίου Βασίλης, κτηνοτρόφος
Δημητρίου Νίκος, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ.
Δημητρίου Γιάννης, συνταξιούχος οικοδόμος.
Ζηγου Ευτυχία, μαθηματικός.
Ζιαγκα Χαϊδω, βρεφονηπιοκόμος.
Ιωαννογλου Σίμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων.
Καλες Γιάννης, προγραμματιστής Η/Υ, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ.
Κορμαλη Αναστασία, πρόεδρος Σωματείου επισιτισμού, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ.
Κοχυλας Χρήστος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Λαγκαρης Σπύρος, γυμναστής.
Μαρκατσελης Αλέξανδρος, οινολόγος, οινοποιός.
Μιλιώτη Μαρίνα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ.
Μιχαλας Ηλίας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Μουσελίμης Στέφανος, μάγειρας.
Μπέρμπερη Τζέσικα μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Μπούργος Γιώργος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ.
Νταση Ελισσάβετ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Παπαγιάννης Θοδωρής, γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες.
Παπαμιχαήλ Στέφονος, μηχανολόγος.
Παπαντωνίου Ελσα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
Παπαχρήστος Στέφανος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου.
Πετσης Γιώργος, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ.
Ράπτης Αχιλλέας, συνταξιούχος ναυτεργάτης.
Ρεπάνη Νικολέτα, δασκάλα.
Τζώρτζης Δημήτρης, ηλεκτρονικός, μέλος του ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας.
Τσακου Έλενα, ηλεκτρολόγος μηχανικός Η/Υ.
Τσουρα Ελένη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου του Επισιτισμού.

Οι υποψήφιοι για την ΠΕ Θεσπρωτίας είναι:
Βασιλικώστας Ντίνος, συνταξιούχος οδοντίατρος.
Δήμα Κατερίνα, φυσικός, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του ΔΣ του ΟΕΣΒΔΕΝ, μέλος του ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας.
Κούτσης Ηλίας, οικονομολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μαρετα Κατερίνα, φιλόλογος, μέλος της Ένωσης Φιλολόγων Θεσπρωτίας.
Παπαθεοδώρου Γιάννης, συνταξιούχος.
Υφαντής Σπύρος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας.
Read More »
Οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Οι υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

61χρονος πέθανε πάνω στο πλοίο από Παξούς για Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023
61χρονος πέθανε πάνω στο πλοίο από Παξούς για Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” Ν.Π.10653 από τον λιμένα Γαϊου ν. Παξών προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, 61χρονος ημεδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στον ανωτέρω, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από ιατρό με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Παξών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Παξών, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Read More »
61χρονος πέθανε πάνω στο πλοίο από Παξούς για Ηγουμενίτσα 61χρονος πέθανε πάνω στο πλοίο από Παξούς για Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 06, 2023 Rating: 5

Σελίδες