Συναντήσεις με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων είχε η πρόεδρος του Π.Σ. κα Μπραΐμη

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Συναντήσεις με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων είχε η πρόεδρος του Π.Σ. κα ΜπραΐμηΣτα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία του περιφερειακού Συμβουλίου προς όφελος των πολιτών της Ηπείρου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των περιφερειακών παραταξεων:κ.Ζαψα Γεώργιο "ΚΟΙΝΌ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ",κ.Ριζοπουλο Σπυρίδωνα "ΟΡΊΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Περηφανοι ξανά!",κ.Δημητριου Δημήτριο "ΉΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ",κ Πρεντζα Γεώργιο "ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ",κ.Γαλατα Ζωή "ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ",κ.Νουτσοπουλο Κωνσταντίνο "ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ",κ.Αναγνωστου Κωνσταντίνο "ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΥΓΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ",κ.Βλετσα Αθανάσιο Ανεξάρτητο περιφερειακό Σύμβουλο.
Read More »
Συναντήσεις με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων είχε η πρόεδρος του Π.Σ. κα Μπραΐμη Συναντήσεις με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων είχε η πρόεδρος του Π.Σ. κα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ηγουμενίτσα


Η Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. διοργανώνει για άλλη μια φορά Εθελοντική Αιμοδοσία την ΠΕΜΠΤΗ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ στο χώρο του Ιατρείου στον Επιβατικό Σταθμό (Τ1) με ώρα έναρξης 10:30.

Δίνοντας 10´ λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να είναι πολύτιμα για κάποιον συνάνθρωπο μας.
Read More »
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ηγουμενίτσα Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα

Την πόλη της Ηγουμενίτσας θα επισκεφθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, την Πέμπτη 1η Ιουλίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί στις 09.00 τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ενώ στις 10.00 έχει προγραμματιστεί επίσκεψή του στην Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας όπου θα συναντηθεί με τον κ. Πιτούλη.

Αμέσως μετά, θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ηγουμενίτσας, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά από τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, θα παραθέσει συνέντευξη στους τοπικούς δημοσιογράφους.

Read More »
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των βιο-ομοειδών φαρμάκων σε φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των βιο-ομοειδών φαρμάκων σε φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματαΕλευθέριος Πέλεχας, PhD, MSc, MAc
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Gr. T. Popa
Ρευματολόγος
Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Τα βιο-ομοειδή (biosimilars) είναι βιολογικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πολλών αυτοάνοσων ή φλεγμονωδών παθήσεων, όπως παθήσεων του μυοσκελετικού (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα), του εντέρου (π.χ. νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα), του δέρματος (ψωρίαση, ιδρωταδενίτιδα) αλλά και άλλων. Η ασφάλειά τους έχει αποδειχθεί μέσα από μία πλειάδα μελετών.

Τι είναι τα βιο-ομοειδή;
Τα βιο-ομοειδή παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό ομοιότητας με άλλα βιολογικά φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και ονομάζονται φάρμακα αναφοράς. Τόσο τα βιο-ομοειδή όσο και τα βιολογικά φάρμακα είναι προϊόντα βιολογικής προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι παρασκευάζονται, όπως και τα βιολογικά, από ζωντανούς οργανισμούς, οι οποίοι μπορεί να είναι μικρόβια, πειραματόζωα ή και ανθρώπινα κύτταρα που καλλιεργούνται σε ειδικές συνθήκες.
Αξίζει να τονιστεί, ότι εξαιτίας της πολυπλοκότητας της παραγωγής των βιολογικών παραγόντων, για τη σύνθεση των οποίων απαιτείται μια διαδικασία με χιλιάδες βήματα, είναι αδύνατο να συντεθεί ένα ταυτόσημο αντίγραφο ενός πρωτότυπου βιολογικού φαρμάκου και μπορεί να προκύπτουν μικρές διαφορές, που είναι άνευ σημασίας από κλινική άποψη ως προς την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα

Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα;
Οι οργανισμοί υγείας όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο αμερικανικός (FDA) και ο ευρωπαϊκός (EMA) οργανισμός έγκρισης φαρμάκων, διασφαλίζουν ότι τα βιο-ομοειδή είναι το ίδιο ασφαλή και αποτελεσματικά όσο τα βιολογικά φάρμακα αναφοράς καθώς:
· Εγκρίνονται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα φαρμακευτικής ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που ισχύουν για όλα τα εγκεκριμένα βιολογικά φάρμακα
· Η ασφάλεια των βιο-ομοειδών, όπως για οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, παρακολου-θείται μέσω της φαρμακοεπαγρύπνησης,
· Ελέγχεται η ποιότητα των φαρμάκων κατά την παραγωγική διαδικασία.

Τα βιο-ομοειδή, σε σύγκριση με τα πρωτότυπα βιολογικά φάρμακα, έχουν τα ίδια οφέλη και τους ίδιους κινδύνους αφού:
Κατασκευάζονται με τους ίδιους τύπους φυσικών πηγών
Έχουν ίδιο τρόπο χορήγησης
Προσφέρουν τα ίδια οφέλη θεραπείας
Παρουσιάζουν τις ίδιες πιθανές παρενέργειες
Έχουν παρόμοια αποτελεσματικότητα

Ποια η διαφορά των βιο-ομοειδών με τα φάρμακα αναφοράς;
Το βασικό πλεονέκτημα των βιο-ομοειδών είναι η χαμηλότερη τιμή τους, που επιτρέπει στα συστήματα υγείας να καλύπτουν μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων με τα απαραίτητα φάρμακα. Με τη χρήση των βιο-ομοειδών επιτυγχάνεται αύξηση της προσβασιμότητας των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα, που θεραπεύουν παθήσεις ανίατες μέχρι πρότινος.

Τα βιο-ομοειδή είναι δηλαδή γενόσημα φάρμακα;
Όχι. Τα βιο-ομοειδή όπως αναφέραμε είναι βιολογικά φάρμακα (η δραστική τους ουσία παράγεται από ζώντες οργανισμούς). Σχεδιάζονται ώστε να είναι παρεμφερή με τα ήδη υπάρχοντα βιολογικά φάρμακα καθώς η περίπλοκη διαδικασία παρασκευής των βιολογικών παραγόντων δεν επιτρέπει την ακριβή αντιγραφή τους. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται περισσότερες μελέτες για τη έγκριση των βιο-ομοειδών σε σύγκριση με τα γενόσημα, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι μικρές τυχόν διαφορές δεν επηρεάζουν την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.
Τα γενόσημα, από την άλλη πλευρά, συντίθενται με απλή χημική μέθοδο, είναι δηλαδή χημικά προϊόντα και θεωρούνται πανομοιότυπα, δηλαδή ακριβή αντίγραφα των φαρμάκων αναφοράς τους. Έχουν συγκρίσιμα έως ίδια χαρακτηριστικά με τα πρωτότυπα φάρμακα όσον αφορά στη δοσολογία, στον τρόπο χορήγησης, στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια.

Λαμβάνω ήδη κάποιο φάρμακο αναφοράς, μπορώ να λάβω βιο-ομοειδές;
Γενικά, τα βιο-ομοειδή φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από το εάν ο ασθενής έχει ξεκινήσει θεραπεία με το βιολογικό φάρμακο αναφοράς. Οποιαδήποτε αλλαγή στη θεραπεία του ασθενούς θα πρέπει να γίνεται με κοινή απόφαση ασθενούς-ιατρού, εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή με βάση το ιατρικό του ιστορικό και τις διεθνείς συστάσεις. Ασθενείς που βρίσκονται σε ύφεση με συγκεκριμένη θεραπεία δεν θα πρέπει να αλλάζουν θεραπεία για οικονομικούς και μόνο λόγους.

Η ενημέρωση του κοινού γίνεται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Viatris

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.
Read More »
Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των βιο-ομοειδών φαρμάκων σε φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των βιο-ομοειδών φαρμάκων σε φλεγμονώδη και αυτοάνοσα νοσήματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΑφού έχουν περάσει 22 χαμένες καλοκαιρινές ημέρες (μέσα ήταν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος), ο Πολίτης επιχειρηματίας αναζήτησε τη τύχη του αιτήματός του για ρευματοδότηση σε τουριστική επιχείρησή του (καντίνα) στο Δρέπανο.

Τηλεφώνησε στο 2665029010 όπου μετά από μερικά λεπτά μαγνητοσκοπημένου μηνύματος (πάτα το 2 πάτα το 7 κλπ), κάποιος κύριος τον πληροφόρησε ότι … πήρε λάθος τηλέφωνο και να καλέσει τον Προϊστάμενο στο 2665029733.

Κάλεσε στο 2665029733, αυτός τον πληροφόρησε ότι το αίτημά του έχει προωθηθεί και υπεύθυνος είναι ο εργολάβος από τα Γιάννενα, τηλέφωνο 2651092808.

Κάλεσε στο 2651092808 και η γραμματέας που σήκωσε το τηλέφωνο τον ενημέρωσε ότι από τον διαχειριστή του συστήματος της ΔΕΔΔΗΕ , στο τηλέφωνο 2651069419 ΔΕΝ πήρε καμία εντολή.

Κάλεσε το 2651069419 και ο υπεύθυνος υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία εντολή στο όνομά του από Ηγουμενίτσα.

Ξανακάλεσε τον Προϊστάμενο στην Ηγουμενίτσα 2665029733 ο οποίος του απάντησε, ορθά κοφτά ότι έχει στείλει την εντολή πριν 6-7 μέρες, δεν γνωρίζει γιατί δεν έφτασε ακόμα στα Γιάννενα (οι λαθρομετανάστες που κινούνται με τα πόδια χρειάζονται μόνο 12 ώρες) 
Δεν είχε να του προτείνει κάτι και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Αναζήτησε στο διαδίκτυο κάποια προϊσταμένη Αρχή και ανακάλυψε ότι στα Γιάννενα υπάρχει μια κυρία Διευθύντρια στο 2651026486.

Κάλεσε το 2651026486, απάντησε μια άλλη κυρία η οποία ήταν γραμματέας της Διευθύντριας.

Αφού ρώτησε αν είχαν αρμοδιότητα εξέθεσε το πρόβλημα στη γραμματέα (επειδή η προϊσταμένη ήταν απασχολημένη) και φυσικά αυτή τον παρέπεμψε στον … Προϊστάμενο της Ηγουμενίτσας 2665029733!

Ο πολίτης, διατηρώντας τη ψυχραιμία του επέμενε να μεταφερθεί το αίτημά του στη κ. Διευθύντρια και αφού έδωσε τα στοιχεία του έκλεισαν με τη συμφωνία ότι θα ενημερωθεί και θα τον πάρουν τηλέφωνο στο κινητό.

4-5 εργάσιμες ώρες αργότερα, ο πολίτης , αφού δεν τον κάλεσαν, ξανακάλεσε στο 2651026486 και επιτέλους μίλησε με τη κ. Διευθύντρια , η οποία τον ενημέρωσε ότι ασχολήθηκε με το θέμα του , κάποιο πρόβλημα υπήρξε και θα ξανασταλθεί η εντολή με fax.

Εκεί ο Πολίτης ένιωσε να φεύγει η Γη κάτω από τα πόδια του.

Το fax στις υπηρεσίες έχει καταργηθεί από τη 1η Ιανουαρίου 2021 μας δουλεύει;

Η κ. Διευθύντρια επέμενε (επομένως ψεύδεται η Κυβέρνηση) και τον διαβεβαίωσε ότι την επομένη ημέρα θα λυθεί το πρόβλημά του

Ίδωμεν!

Βαγγέλης Χαλμαντζής
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Μνημόνιο συμμετοχής στο «Δίκτυο Συνεργασίας» φορέων της περιοχής Αδριατικής Ιονίου

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Μνημόνιο συμμετοχής στο «Δίκτυο Συνεργασίας» φορέων της περιοχής Αδριατικής Ιονίου


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου “THEMATIC – Θεματικός τουρισμός βασισμένος σε ικανότητες καινοτομίας”, που διενεργείται στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Αδριατική-Ιόνιο 2014-2020 (Interreg ADRION) στις 28 Ιουνίου 2021, η Π.Ε Θεσπρωτίας που συμμετέχει ως εταίρος , ο Δήμος Ηγουμενίτσας , ο Δήμος Σουλίου και το Ε.Β.Ε. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπέγραψαν Μνημόνιο συμμετοχης στο «Δίκτυο Συνεργασίας» των τοπικών φορέων της περιοχής Αδριατικής Ιονίου.

Παρόντες κατά την εκδήλωση της υπογραφής ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης , ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος ,ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης ο Προέδρος του Επιμελητήριου Αλέξανδρος Πάσχος ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Basillicata ( επικεφαλής εταίρος του Έργου ) κ. Biagio Perretti , Εκπρόσωποι της Αναδόχου Εταιρείας - Εξωτερικού Συνεργάτη του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες .

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η οποία καλυπτόταν διαδικτυακά με όλους τους εμπλεκομένους φορείς συνδεδεμένους , ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των φορέων και σε Θέματα Τουριστικής πολιτικής κάτι που η Περιφέρεια Ηπείρου και η Π.Ε Θεσπρωτίας υπηρετεί με προσήλωση όλα αυτά τα χρόνια . Ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου για την θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση του , οι οποίοι στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την βούληση τους για εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς .


Η τουριστική βιομηχανία της περιοχής της Αδριατικής-Ιονίου (ADRION) αποτελείται από ένα πολύπλοκο δίκτυο ενδιαφερομένων μερών που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προορισμού. Για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του κλάδου είναι απαραίτητη η συνεχιζόμενη συνεργασία , αλληλοϋποστήριξη αλλά και δέσμευση για την προώθηση του προορισμού AΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προσεγγίσεις, δημιουργήθηκε και υπογράφτηκε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία εταιρικής σχέσης για ένα μόνιμο δίκτυο φορέων που δραστηριοποιούνται στη θεματική τουριστική ανάπτυξη, προώθηση και διαχείριση. Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε από 30 φορείς στην περιοχή Αδριατικής Ιονίου ( Περιφέρειες , Δήμους Επιχειρήσεις , Πανεπιστήμια κ.α ) , επισημαίνει τους στόχους και τις ρυθμίσεις για την ανάπτυξη ικανοτήτων καινοτομίας στον τομέα του θεματικού τουρισμού για το έργο THEMATIC.

Για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας, το δίκτυο θα είναι ανοικτό στην εγγραφή πρόσθετων μελών, προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία και τον βιώσιμο τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και να διευρυνθεί σε τακτική βάση το ίδιο το δίκτυο με νέες τοποθεσίες, μέλη και, ενέργειες.

Η συμμετοχή τοπικών φορέων της περιοχής που άπτονται των ερευνητικών θεματικών του έργου THEMATIC, θα είναι καταλυτικής σημασίας τόσο κατά την εξέλιξη και εφαρμογή της πλειονότητας των παραδοτέων του όσο και στην διασφάλιση της βιώσιμης συνέχειάς του μετά το πέρας των δραστηριοτήτων του.
Read More »
Μνημόνιο συμμετοχής στο «Δίκτυο Συνεργασίας» φορέων της περιοχής Αδριατικής Ιονίου Μνημόνιο συμμετοχής στο «Δίκτυο Συνεργασίας» φορέων της περιοχής Αδριατικής Ιονίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονης στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Σύλληψη 35χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μιας 35χρονης αλλοδαπής προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ υπήρχε εις βάρος της καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 35χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 35χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Εμβόλια και "προνόμια" - Του Χρήστου Τσουρά

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Εμβόλια και "προνόμια" - Του Χρήστου ΤσουράΕπειδή γίνεται πολύς λόγος για τα χρηματικά κίνητρα της κυβέρνησης σε σχέση με τον εμβολιασμό, οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
•Ο εμβολιασμός (είτε πιστεύει κανείς στον κορονοιο είτε όχι) συνεχίζει να είναι προτεραιότητα της χώρας μας, και όχι μόνο.
•Μπορει να διανύουμε μια περίοδο ύφεσης, ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα περνάει από τον εμβολιασμό.
•Η απόκτηση ανοσίας αγέλης, δεν είναι ένας απλός αριθμός, ούτε ένας στατιστικός στόχος. Προκειμένου να υπάρξει πραγματικό τείχος ανοσίας, πρέπει ο εμβολιασμός να είναι αναλογικός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μόνο τότε αποκτάει σημασία. Αν λόγου χάρη εμβολιαστεί το 80% των ατόμων άνω των 80, αλλά στις ηλικίες 18-30 εμβολιαστεί μόνο το 40%, δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία.
•Ναι ο εμβολιασμενος μπορεί να κολλήσει κορονοιο (το ποσοστό είναι πολύ μικρό). Ναι ο εμβολιασμενος μπορεί να το μεταδώσει (εφόσον νοσήσει, και πάλι η μεταδοτικότητα είναι 90% μικρότερη). Ωστόσο ο εμβολιασμενος είναι προστατευμένος από σοβαρή νόσο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι διασωληνωμενοι είναι ανεμβολιαστοι.
•Ναι τα εμβόλια είναι ασφαλή και δε σου μεταδίδουν τον ιό
•Η δημόσια υγεία αποτελεί θέμα εθνικής σημασίας. Η χαλάρωση του πληθυσμού, και κυρίως του νεαρού, σε δημόσια θέματα είναι συνήθης (βλέπε εκλογές κλπ).
•Ειναι ηθικό η κυβέρνηση να δίνει οικονομικά κίνητρα στους νέους για τον εμβολιασμό; Σαφώς και είναι ηθικό, καθώς η δημόσια υγεία είναι πιο σημαντική.
•Αδυνατω να κατανοήσω τη διακωμώδηση του μέτρου για τον απλό λόγο ότι αυτή είναι μια πρακτική η οποία ήδη ακολουθείται και σε άλλες χώρες. Πολλές χώρες αποφασίζουν να δίνουν διάφορα κίνητρα. Πολλές δίνουν και οικονομικά κίνητρα. Επίσης υπάρχουν μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι το οικονομικό κίνητρο επιταχύνει τον εμβολιασμό. Επομένως επειδή ο στόχος είναι ένας, συμφωνώ απολύτως με το μέτρο.
•Θα μπορούσαν να δοθούν κι άλλα κίνητρα. Αν και θεωρώ πως το γεγονός ότι μια χώρα προσφέρει δωρεάν ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να μας σώσει, θα έπρεπε από μόνο του να αποτελεί ισχυρό κίνητρο. Επειδή όμως υπάρχει χαλάρωση και ξέρουμεε ότι η χαλάρωση αποτελεί κίνδυνο, ΝΑΙ στα κίνητρα.
•Τα οποία κίνητρα δοθούν, δεν έχουν σκοπό το διχασμό του πληθυσμού, αλλά την επιτυχία του εγχειρήματος του εμβολιασμού.
•Ολοι εμείς οι επιστήμονες, κι όσοι ασχολούνται με την υγεία, οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες με ψυχραιμία και επιχειρήματα.
•Δεν έχουμε ξεμπλέξει ακόμα με τον covid-19, οπότε ας έχουμε υπομονή κι ας είμαστε ασφαλείς.
•ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ
Εν κατακλείδι, να υπενθυμίσω ότι η Θεσπρωτία παραμένει ο πρώτος Νομός σε ποσοστιαία κάλυψη στην ηπειρωτική Ελλάδα, κι είναι κάτι που μας κάνει όλους περήφανους. Κυρίως γι'αυτους που δουλεύουν καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, για το κοινό καλό. Ας συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και σύντομα η έξοδος είναι κοντά!!
Read More »
Εμβόλια και "προνόμια" - Του Χρήστου Τσουρά Εμβόλια και "προνόμια" - Του Χρήστου Τσουρά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Όχι στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Μ. Κάτσης: Όχι στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην ΠαραμυθιάΔεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη από την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη – Μητσοτάκη και ήδη άρχισε η εφαρμογή του από τον τραπεζικό κλάδο. Το επικείμενο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά, δεν είναι δυστυχώς ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο επεισόδιο στην υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών οικονομιών της Θεσπρωτίας. Η κυβέρνηση έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες ώστε να βάλουν μπρος το σχέδιο για λουκέτα σε υποκαταστήματα και μείωση προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο ότι αναστολές παλαιότερων αποφάσεων για λουκέτα λήγουν τώρα, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι εκατοντάδες αποφάσεις για κλεισίματα καταστημάτων τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν παρθεί την τελευταία διετία. Το είδαμε με την Alpha Bank και πλέον και την Πειραιώς στην Παραμυθιά, την Εθνική και την Πειραιώς στους Φιλιάτες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις την περασμένη άνοιξη το Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχασε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της ληστρικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η τράπεζα Πειραιώς. Λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μιλάμε για τις ίδιες τράπεζες όπου με τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπότε ας αφήσουν τις τεχνοκρατικές δικαιολογίες οι διοικήσεις, και ας πάψει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αυτές. Η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος πληρώθηκε με αίμα από τους πολίτες, δεν ήρθε από τα φυτευτά golden boys των τραπεζών, ούτε από τους «άριστους» του Μητσοτάκη. Αυτοί μόνο χρέη από θαλασσοδάνεια είναι ικανοί να δημιουργούν, όπως με τα 350 εκατομμύρια ευρώ δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ, που στη συνέχεια τα φορτώνουν στο Δημόσιο.

Παρά τα επικοινωνιακά κόλπα, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και την αλήθεια τη βιώνουν με το χειρότερο τρόπο οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, που βλέπουν τον τόπο τους να μαραζώνει μπροστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Δε θα αφήσουμε τη Θεσπρωτία έρμαιο στα ανάξια χέρια των κυβερνόντων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρω το ζήτημα του κλεισίματος του καταστήματος Πειραιώς της Παραμυθιάς στη Βουλή, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς λύση.
Read More »
Μ. Κάτσης: Όχι στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά Μ. Κάτσης: Όχι στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Γιόγιακας: Στηρίζουμε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Γιόγιακας: Στηρίζουμε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνώνΣτη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις επιδόσεις της χώρας μας στον εμβολιασμό για τον Covid-19 εστίασε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος και άλλες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά έργα του προγράμματος δωρεών «Πρωτοβουλία για την Υγεία» του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» συνολικού προϋπολογισμού περίπου 440 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ένταξη στη Σύμβαση Δωρεάς ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία η υποστήριξή τους, όπως και των άλλων πληθυσμιακών ομάδων που είναι πιο ευάλωτες στην εμφάνιση συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες λόγω των lockdown.

O κ. Γιόγιακας παρέθεσε στοιχεία με τα οποία καταρρίπτεται η κριτική περί αποτυχίας ή περιορισμένης επιτυχίας του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού αναφέροντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η καλύτερη θέση σε ρυθμό εμβολιασμού και μέσα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. «Ας μην αδικούμε, λοιπόν, όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για χάρη αβέβαιων και πρόσκαιρων εντυπώσεων. Και ας συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών, όπου δοκιμάστηκαν αντοχές και δυνάμεις ασθενών, εργαζομένων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων», τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:


Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πρώτα ως γιατρός που υπηρετεί το χώρο της υγείας τα τελευταία 25 χρόνια και έπειτα ως βουλευτής, πιστεύω ότι αξίζει να ακουστούν μερικά λόγια και από αυτό το βήμα για τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Ένα πρόγραμμα με τίτλο «Πρωτοβουλία για την Υγεία» συνολικού προϋπολογισμού περίπου 440 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες υγείας αλλά και για τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Η παράδοση υπερσύγχρονων πτητικών μέσων για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, η δημιουργία νέων, πρότυπων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τη Σπάρτη, οι προμήθειες εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστήμια είναι μόνο μερικές από τις σπουδαίες παρεμβάσεις αυτής της Πρωτοβουλίας.

Είναι μια συνεισφορά που πρέπει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να μνημονεύεται και να υπενθυμίζεται με τον τρόπο που της αξίζει.

Στην τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς που κυρώνεται σήμερα, εντάσσεται ένα 5ετές επιστημονικό πρόγραμμα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα μεταφερθεί από το εξωτερικό κορυφαία τεχνογνωσία σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενδυνάμωση επαγγελματιών παιδικής ψυχικής υγείας, σύσταση Κέντρου Αναφοράς για την Παιδική Ψυχική Υγεία για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών με απαιτητικές ανάγκες ψυχικής υγείας και νέα ψηφιακά εργαλεία και μέσα τήλε-ψυχιατρικής είναι οι άξονες αυτού του πολύ σπουδαίου προγράμματος.

Είναι άλλωστε ενδιαφέρον ότι οι έφηβοι και οι νέοι είναι από τους πιο ευάλωτους στην εμφάνιση συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες, όπως έδειξε έρευνα του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Έρευνα για την καταγραφή των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων των lockdown στην ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό και στην έρευνα προτείνεται οι πολιτικές υγείας να δώσουν άμεση προτεραιότητα στην ενδυνάμωσή τους, όπως και των άλλων ομάδων του πληθυσμού που υποφέρουν δυσανάλογα από αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση .

Σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της βελτίωσης της φροντίδας ψυχικής υγείας, σκοπεύει – για να περάσω στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου – και η πρόβλεψη για τη στελέχωση των δομών Ψυχικής Υγείας του ΕΣΥ με νοσηλευτές που υπηρετούν σε δομές ψυχικής υγείας και έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και ειδικότητα.

Σε αυτό το πρώτο Κεφάλαιο του δεύτερου μέρους έγινε από ορισμένους συναδέλφους της αντιπολίτευσης κριτική σχετικά με την πρόσθετη αύξηση του ορίου ηλικίας μέχρι το οποίο επιτρέπεται η εξωσωματική γονιμοποίηση, από τα 50 στα 52.

Ξέχωρα από τη συγκυρία που την επέβαλε, είναι αλήθεια ότι με αυτή την αλλαγή το φιλικό ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό, σε σύγκριση με ό,τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γενικότερα, με το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, διατηρείται όλο το πλαίσιο ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της COVID–19.

Για την κατάλληλη διαχείριση των κρουσμάτων και για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Αλλά και για την επιτυχημένη συνέχιση του προγράμματος «Ελευθερία», με σκοπό την αποτροπή ενός τέταρτου κύματος πανδημίας, το οποίο θα ήταν ένα σοβαρό πισωγύρισμα και για τη χώρα μας.

Γιατί, όπως δείχνει η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα διεθνώς, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ως τέτοια απαιτεί έκτακτες λύσεις.

Το μήνυμα που στέλνεται με τις ρυθμίσεις αυτές είναι ότι παραμένουμε σε εγρήγορση.

Δυστυχώς, σε αυτή τη μεγάλη, τη συλλογική, την εθνική προσπάθεια να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται υγεία, κάποιοι βρήκαν χώρο για κακόπιστη κριτική.

Μίλησαν για παλινωδίες των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένου εμβολίου, παραβλέποντας ότι αυτή ακριβώς είναι η ουσία της επιστημονικής γνώσης: η διαψευσιμότητα.

Έχουμε να κάνουμε με μια δυναμική κατάσταση, με τα επιστημονικά δεδομένα, τα ευρήματα των ερευνών, τις εξωτερικές συνθήκες να αλλάζουν, επηρεάζοντας και αμφισβητώντας ό,τι μέχρι χθες έμοιαζε πιο πιθανό ή γενικά παραδεκτό.

Ας μην χρησιμοποιούμε, λοιπόν, τους ειδικούς ως «πιόνια» ενός πολιτικού παιχνιδιού, που γι’ αυτό ακριβώς καταντά να είναι μικροπολιτικό!

Μίλησαν επίσης κάποιοι για αποτυχία ή για περιορισμένη επιτυχία του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού.

Εδώ, όμως, η πραγματικότητα δεν συμφωνεί.

Γιατί τα στοιχεία λένε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 8η καλύτερη θέση στην Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρυθμό εμβολιασμού, όπως μετριέται σε δόσεις ανά 100 κατοίκους.

Ότι είναι μέσα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ενώ οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί αγγίζουν τα 3,7 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η καλύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους, και 46% κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά λένε οι αριθμοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Και είναι πράγματι, ειρωνεία, να λέγονται αυτά από ένα κόμμα, ο αρχηγός του οποίου έχει αμφισβητήσει τους εμβολιασμούς.

Άλλοτε αναφερόμενος σε «εμπόριο ελπίδας για ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει».

Άλλοτε χαρακτηρίζοντας «άπιαστο» τον στόχο των 25.000 εμβολιασμών την ημέρα.

Και άλλοτε απαξιώνοντας εγκεκριμένα και αποτελεσματικά εμβόλια που δήθεν «ξεστοκάρονται»…

Ας μην αδικούμε, λοιπόν, όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για χάρη αβέβαιων και πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Και ας συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών, όπου δοκιμάστηκαν αντοχές και δυνάμεις ασθενών, εργαζομένων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων.

Το οφείλουμε σε εκείνους που χάθηκαν στη μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά και σε όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για βγούμε από αυτή την περιπέτεια μια ώρα αρχύτερα.
Read More »
Γιόγιακας: Στηρίζουμε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών Γιόγιακας: Στηρίζουμε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

7 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
7 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 7
ΠΕ Πρέβεζας 0


Read More »
7 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 7 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Σούλι: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του 80χρονου

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Σούλι: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του 80χρονουΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την διάσωση 80χρονου που είχε τραυματιστεί νωρίς το πρωί της Τρίτης σε δύσβατο σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Φροσύνης Σουλίου κοντά στη θέση Σταυρός.

Ελικόπτερο παρέλαβε τον 80χρονο και τον μεταφέρει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωάννινων, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Read More »
Σούλι: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του 80χρονου Σούλι: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του 80χρονου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Προβλήματα υδροδότησης στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Προβλήματα υδροδότησης στην πόλη της ΗγουμενίτσαςΣας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στη βόρεια είσοδο της Ηγουμενίτσας, έχει διακοπεί η υδροδότηση σε διάφορα τμήματα της πόλης.

Εργαζόμαστε εντατικά για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Read More »
Προβλήματα υδροδότησης στην πόλη της Ηγουμενίτσας Προβλήματα υδροδότησης στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία πολυτελή αυτοκίνητα από 200 ευρώ

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία πολυτελή αυτοκίνητα από 200 ευρώ


Δύο δημοπρασίες αυτοκινήτων έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ για τον Ιούλιο σε Καλαμάτα και Ηγουμενίτσα.

Αυτοκίνητα από 50 ευρώ, φορτηγά από 500 ευρώ και δίκυκλα από 100 ευρώ εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ σε Καλαμάτα και Ηγουμενίτσα τον Ιούλιο. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να αποκτήσουν ένα φθηνό αυτοκίνητο με δόσεις από τον πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να μεταβούν την 1η Ιουλίου στην Καλαμάτα και στις 21 Ιουλίου στην Ηγουμενίτσα καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως σε αυτά τα τελωνεία θα πραγματοποιηθούν δημοπρασίες οχημάτων.

Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα της δημοπρασίας ξεκινούν από τα 50 ευρώ και αγγίζουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 01/07/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στο ισόγειο του Τελωνείου Καλαμάτας, πλατεία Τελωνείου Καλαμάτας, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν α) μεμονωμένα οχήματα για κυκλοφορία, β) δίκυκλα για κυκλοφορίας, γ) σε ομαδική εκποίηση για ΟΤΚΖ, δ) δίκυκλα για διάλυση και ε) λεωφορείο για διάλυση τα οποία προέρχονται προέρχονται από τα αζήτητα του Τελωνείου, κατασχεμένα και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία, κ.λπ. με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στη διακήρυξη. Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων είναι το Τελωνείο Καλαμάτας. Στις τιμές εκποίησης συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών ΦΠΑ».

Για τα προς κυκλοφορία οχήματα η εγγύηση είναι 300 ευρώ οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον. Για τα προς κυκλοφορία μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα η εγγύηση είναι 100 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν κατά 20 ευρώ. Για τα ΟΤΚΖ η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Για τις μοτοσυκλέτες και μοτοδήλατα για διάλυση η εγγύηση συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Οι προσφορές για τα παραπάνω για να γίνουν δεκτές να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης και η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.

Αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή). Το υπόλοιπο 80% της τιμής πλειοδοσίας διακανονίζεται υποχρεωτικά μέσα σε 30 συνεχείς ημέρες από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας είτε σε μετρητά είτε σε δόσεις.

Ο πλειοδότης εφόσον το επιθυμεί μπορεί να διακανονίσει το υπόλοιπο με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωση σε ποσοστό 30% στο σύνολο (100%) της τιμής πλειοδοσίας.

Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων προς εκποίηση ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φτάνουν έως τις 4.000 ευρώ.

Τα φθηνότερα αυτοκίνητα της λίστας του τελωνείου Καλαμάτας είναι τρία Seat Cordoba με τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ έκαστο και έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά κοστίζουν από περίπου 2.000 ευρώ.

Αν κάποιος θέλει ένα φθηνό αλλά σχετικά καινούριο αυτοκίνητο τότε το Citroen C3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2011 θα τους δελεάσει με τιμή εκκίνησης μόλις 900 ευρώ.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 5.500 ευρώ.

Για τους λάτρεις των Mercedes-Benz υπάρχουν στη λίστα της δημοπρασίας αρκετά αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και μία E220 diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ.Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοστίζουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Πάντως το ακριβότερο αυτοκίνητο της λίστα με τα οχήματα προς εκποίηση αφορά σε ένα Land Rover με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1984 και τιμή εκκίνησης τις 4.000 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 9.500 ευρώ!


Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα των αυτοκινήτων που εκποιούνται στην Καλαμάτα.

Δημοπρασία στην Ηγουμενίτσα

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 10:00 θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Ange Pallas, Αγίων Αποστόλων 63, προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν 38 επιβατικά, 3 φορτηγά, ένα δίκυκλο, κ.ά.

Το πιο εντυπωσιακό και πιο ακριβό αυτοκίνητο που εκποιείται στην Ηγουμενίτσα αφορά σε μία Maserati Ghibli με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2015 με τιμή εκκίνησης τις 30.000 ευρώ.

Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν πάνω από 75.000 ευρώ.

Στον αντίποδα το φθηνότερο αυτοκίνητο της λίστας δημοπρασίας στην Ηγουμενίτσα αφορά σε μία Mercedes-Benz 190 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1990 και τιμή εκκίνησης τα 50 ευρώ!Στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται έναντι 2.800 ευρώ.

Ένα Mazda MX-5 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 αναμένεται να προσελκύσει πάρα πολλούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ.

Στην ελληνική αγορά αντίστοιχα αυτοκίνητα πωλούνται πάνω από 4.500 ευρώ.

Αν κάποιος είναι λάτρης της ταχύτητας τότε η BMW M3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 που κοσμεί τη λίστα της δημοπρασίας αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας και της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης η οποία έχει οριστεί στις 2.500 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται από 18.500 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά τη γαλλική πολυτέλεια τότε το Peugeot 607 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ μάλλον θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες τους.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων η τιμή διάθεση της γαλλικής λιμουζίνας ξεκινούν από 5.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά το διάσημο roadster της Mercedes-Benz που δεν είναι άλλο από την SLK τότε το αυτοκίνητο που εκποιείται με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ μάλλον θα αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ.

Άλλωστε αντίστοιχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 5.500 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα φθηνό αλλά μεγάλο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο τότε η Renault Laguna diesel που εκποιείται στην Ηγουμενίτσα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2008 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ μάλλον αποτελεί μία καλή επιλογή.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 5.000 και 6.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα με τα οχήματα που εκποιούνται στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία πολυτελή αυτοκίνητα από 200 ευρώ Ηγουμενίτσα: Σε δημοπρασία πολυτελή αυτοκίνητα από 200 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου στη Φροσύνη Σουλίου

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου στη Φροσύνη ΣουλίουΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης 80χρονου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Φροσύνη Σουλίου κοντά στη θέση “Σταυρός”.

Συμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr στην επιχείρηση στην οποία λαμβάνει μέρος και η ΕΜΑΚ συνδράμει και ελικόπτερο του στρατού.

Στο σημείο βρισκονται 2 αντρες της πυροσβεστικής ενω αναμένονται άλλοι 9 άντρες της πυροσβεστικής Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας καθώς και της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων

Ο 80χρονος είχε πάει για συλλογή τσαγιού σε δύσβατη περιοχή και τραυματίστηκε απο πτώση στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κυνδινοη ζωή του.
Read More »
Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου στη Φροσύνη Σουλίου Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου στη Φροσύνη Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Σεισμός τα ξημερώματα με επίκεντρο την Πλακωτή Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Σεισμός τα ξημερώματα με επίκεντρο την Πλακωτή ΘεσπρωτίαςΣεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 04:45 με επίκεντρο την Πλακωτή Παραμυθιάς.

Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χλμ, οπότε έγινε και ιδιαίτερα αισθητός
Read More »
Σεισμός τα ξημερώματα με επίκεντρο την Πλακωτή Θεσπρωτίας Σεισμός τα ξημερώματα με επίκεντρο την Πλακωτή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στη Παραμυθιά στις 2 Αυγούστου

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στη Παραμυθιά στις 2 ΑυγούστουΣύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Παραμυθιά, αναμένεται να κατεβάσει ρολά την Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ήδη το εσωτερικό σημείωμα της τράπεζας εχει αποσταλεί στο κατάστημα της Παραμυθιάς και σύμφωνα με αυτό, οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο υπ’ αριθμον 2403 κατάστημα Ηγουμενίτσας.

Συνολικά μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο) πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα της Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα.

Για το θέμα υπήρξε σήμερα επικοινωνία του Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με την Ειδική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και τους Βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και Μάριο Κάτση, με σκοπό τις κινήσεις που απαιτούνται για το μη κλείσιμο του καταστήματος.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί για λήψη απόφασης σαν έκτακτο θέμα ημερησίας διάταξης

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων.
Read More »
Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στη Παραμυθιά στις 2 Αυγούστου Κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς στη Παραμυθιά στις 2 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Και μια γαλάζια απουσία από τις κινητοποιήσεις για το λιμάνι

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021
Και μια γαλάζια απουσία από τις κινητοποιήσεις για το λιμάνι Παρόντες όλοι οι γαλάζιοι παράγοντες της Θεσπρωτίας στον δίωρο αποκλεισμό του λιμανιού εσωτερικού.

Οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, οι Αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Πιτούλης και Άλκης Λάμπρου…

Παρών η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης..

Μία απουσία υπήρχε κι αυτή γαλάζια!

Του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα..

Αναμενόμενη βέβαια..
Read More »
Και μια γαλάζια απουσία από τις κινητοποιήσεις για το λιμάνι Και μια γαλάζια απουσία από τις κινητοποιήσεις για το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 29, 2021 Rating: 5

Σελίδες