Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΤροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 12, στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, στην διασταύρωση του λιμανιού με το Λαδοχώρι.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η οδηγός του ΙΧ που βλέπετε στην φωτογραφία, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού.

Ευτυχώς από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε σοβαρά, παρόλα αυτά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία κατοίκου του κέντρου της πόλης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία κατοίκου του κέντρου της πόλης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία κατοίκου του κέντρου της πόλης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Ηγουμενίτσα: Καταγγελία κατοίκου του κέντρου της πόλης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε Συλλόγους & Φορείς για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε Συλλόγους & Φορείς για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης 
 

Προκειμένου να συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 78 του Ν.4555/2018 (Κλεισθένης) Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, καλούνται:

α) εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινωνίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή να ορίσουν εκπροσώπους τους (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) και
β) πολίτες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, που επίσης επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή και οι οποίοι αφού εγγραφούν καταρχήν στον ειδικό κατάλογο που τηρείται στο Δήμο, θα επιλεγούν κατόπιν κληρώσεως,
να αποστείλουν μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, ταχυδρομικά σχετικό έγγραφο στο Δήμο Ηγουμενίτσας / Γραφείο Δημάρχου / Σουλίου 3 Ηγουμενίτσα - ΤΚ 46100 ή με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: α) igoumen1@otenet.gr ή β) katsimanis@1345.syzefxis.gov.gr.

Επίσης οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν απ’ ευθείας στο Γραφείο Δημάρχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΛΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε Συλλόγους & Φορείς για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε Συλλόγους & Φορείς για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

6.037 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
6.037 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο 
 
 

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία ατυχήματα (έναντι 24 το 2018). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 2 το 2018)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2018)
9 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 21 το 2018)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 21 παθόντες (έναντι 36 το 2018). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (έναντι 2 το 2018)
1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2018)
19 ελαφρά τραυματίες (έναντι 32 το 2018)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας
παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.037) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 1.240 για υπερβολική ταχύτητα.
· 80 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 52 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 148 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 186 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 68 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 65 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 48 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 12 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 23 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (80) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (638) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Read More »
6.037 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο 6.037 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Να ξεκαθαρίσει η Υπουργός Παιδείας αν θα λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Μάριος Κάτσης: Να ξεκαθαρίσει η Υπουργός Παιδείας αν θα λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα
 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για το τι προτίθεται να κάνει με το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρωτά την αρμόδια Υπουργό σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύθηκε με τον ν. 4559/2019 για να ξεκινήσει να λειτουργεί, το αργότερο, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον ο Μάριος Κάτσης ζητά τη δέσμευση της Υπουργού να γίνουν οι 48 προσλήψεις καθηγητών (μελών ΔΕΠ) που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει δώσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να στελεχώσει τα μη αυτοδύναμα τμήματα κατά προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται ότι για να λειτουργήσει το νέο τμήμα στην Ηγουμενίτσα απαιτούνται να διοριστούν 4 επιπλέον καθηγητές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά:
«Δώσαμε μεγάλη μάχη και πετύχαμε στη Θεσπρωτία να ιδρυθεί Πανεπιστημιακό τμήμα, ενώ έχουμε δρομολογήσει τις προσλήψεις καθηγητών που απαιτούνται για να λειτουργήσει. Σήμερα, η τοπική κοινωνία είναι ανήσυχη για το αν η νέα κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει την ίδια πολιτική, καθώς η ΝΔ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το νόμο για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ως αντιπολίτευση είπαν πολλά. Τώρα τι θα κάνουν; Καλούμε το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ώστε να μάθουμε αν θα συνεχίσουν ότι ξεκινήσαμε ή θα πάμε πίσω. Εμείς απαιτούμε το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το τμήμα όπως σχεδιάστηκε. Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς φορείς να είναι σε εγρήγορση ώστε να υπερασπιστούμε σημαντικά κεκτημένα, καθώς με τη Νομική Πατρών, η νέα κυβέρνηση έστειλε άκρως ανησυχητικά μηνύματα οπισθοδρόμησης. Αναμένουμε και θα επανέλθουμε» κατέληξε ο βουλευτής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή.

Αθήνα, 04 Σεπτεμβρίου 2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Έναρξη λειτουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας με έδρα την Ηγουμενίτσα»

Με τον ν. 4559/2018 ιδρύθηκε από 01/10/2018 το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Ηγουμενίτσα. Ο νόμος προβλέπει ότι τα τέσσερα (4) μέλη Δ.Ε.Π. του μέχρι τότε λειτουργούντος στην πόλη Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, εντάσσονται άμεσα στο νεοϊδρυθέν Τμήμα. Η λειτουργία του Τμήματος προσδιορίζεται δεσμευτικά το αργότερο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, η οποία απαιτείται να εκδοθεί έως τις τριάντα (30) Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Η ίδρυση του παραπάνω Τμήματος προέκυψε έπειτα από κατάθεση σχετικής πρότασης από την Επιτροπή μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για εκπόνηση προτάσεων σύμπραξης των δυο Ιδρυμάτων, με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι, η ίδρυση του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα έλαβε την συγκατάθεση όλων των τοπικών αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα τους, η Θεσπρωτία δηλαδή να είναι παρούσα στο νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τη συνεδρίαση ακρόασης φορέων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μάλιστα, οι Πρυτανικές Αρχές είχαν διατυπώσει επίσημα τη θετική τους γνώμη για την ίδρυση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. Σημειωτέον, στην ίδια συζήτηση η εισηγήτρια τότε της Νέας Δημοκρατίας, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στη δημιουργία του νέου πανεπιστημιακού τμήματος με έδρα την Ηγουμενίτσα ενώ καταψήφισε συνολικά τον νόμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ν. 4559/2018, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με δυο αποφάσεις της, είχε κατανείμει 20 και 28, αντίστοιχα, νέες θέσεις μελών Δ.Ε.Π. για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το άρ. 18, παρ. 5 του ν. 4559/2018, στην κατανομή νέων θέσεων μελών Δ.Ε.Π. στο Ίδρυμα, η Σύγκλητος οφείλει να στελεχώνει κατά προτεραιότητα τα Τμήματα που έχουν λιγότερα από οκτώ (8) μέλη Δ.Ε.Π., όπως είναι το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, και μέχρι τη συμπλήρωσή τους. Επιπλέον, είχε ανακοινώσει την αύξηση της χρηματοδότησης κατά 1 εκατ. € για εργαστηριακό εξοπλισμό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρόσφατα, με τον ν. 4623/2019, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατήργησε χωρίς καμία διαβούλευση τη νεοϊδρυθείσα Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία είχε επίσης προκύψει έπειτα από πρόταση σχετικής Επιτροπής μελών Δ.Ε.Π. και είχε τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων και των Πρυτανικών Αρχών, δημιουργώντας αρνητικό προηγούμενο για το νέο τμήμα στην Ηγουμενίτσα και μεγάλη ανησυχία τόσο στην Ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία.

Επειδή το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας με έδρα την Ηγουμενίτσα ιδρύθηκε σύμφωνα με ακαδημαϊκά κριτήρια που έθεσαν τα ίδια τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έπειτα από ευρεία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

Επειδή, οι υφιστάμενες υποδομές του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα μπορούν άμεσα να εξυπηρετήσουν το νέο τμήμα, ενώ λειτουργούν και υποδομές φοιτητικής μέριμνας.

Επειδή το Τμήμα χρειάζεται τέσσερα (4) επιπλέον μέλη Δ.Ε.Π. για να καταστεί αυτοδύναμο.

Επειδή η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος έχει οριστεί το αργότερο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, η οποία απαιτείται να εκδοθεί έως τις τριάντα (30) Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Επειδή ο νομός Θεσπρωτίας είναι ακριτικός με διασυνοριακή στρατηγική θέση και έχει ανάγκη τον ήδη δρομολογημένο αναβαθμισμένο ρόλο του στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύθηκε με τον ν. 4559/2019 να ξεκινήσει να λειτουργεί, το αργότερο, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως ο παραπάνω νόμος ορίζει;
Δεσμεύεστε ότι θα τηρήσετε τις αποφάσεις του προκατόχου σας για την κατανομή συνολικά 48 θέσεων νέων μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η στελέχωση των νέων τμημάτων, με προτεραιότητα στα μη αυτοδύναμα τμήματα;

Read More »
Μάριος Κάτσης: Να ξεκαθαρίσει η Υπουργός Παιδείας αν θα λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα Μάριος Κάτσης: Να ξεκαθαρίσει η Υπουργός Παιδείας αν θα λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις 
 
 

Άνοιξε, το απόγευμα της Πέμπτης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των οφειλετών προκειμένου να ενταχθούν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Οι οφειλέτες μπορούν να επισκεφθούν το λογαριασμό τους στο Taxisnet με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους και στη συνέχεια πατώντας την επιλογή που αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών να μπουν στην πλατφόρμα ακολουθώντας τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση προβλέπει εκτός των άλλων μείωση τη ελάχιστης οφειλής στα 20 ευρώ από 30 ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη, μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% στην προηγούμενη καθώς και έως 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν βασική οφειλή ως 1 εκατ. ευρώ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να υποβάλουν και όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων.

Οι πολίτες μπορούν να ενταχθούν στην πλατφόρμα μπαίνοντας εδώ.

Βελτιώσεις στην ελάχιστη δόση και το επιτόκιο αλλά και στις οφειλές των επιχειρήσεων

Ο αριθμός των φορολογουμένων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση αναμένεται να αυξηθεί από τον τρέχοντα μήνα, καθώς θα ισχύσουν οι αλλαγές που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο, με την ελάχιστη δόση να μειώνεται στα 20 ευρώ από τα 30 ευρώ και το επιτόκιο να περιορίζεται σε 3% από 5%. Παράλληλα, ως πρόσθετο κίνητρο για ένταξη στη ρύθμιση, «παγώνουν» οι κατασχέσεις και τα αναγκαστικά μέτρα, ενώ «ξεμπλοκάρονται» οι δεσμευμένοι λογαριασμοί.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, καταργούνται μεν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των δόσεων, τόσο μεγαλύτερο είναι το «κούρεμα» των προσαυξήσεων. Έτσι, όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να καταβάλλουν την οφειλή τους:
Σε εφάπαξ πληρωμή, υπάρχει απαλλαγή κατά 100% από τόκους και προσαυξήσεις.
Σε 2- 4 δόσεις, έκπτωση 95% των προσαυξήσεων και των τόκων.
Σε 5- 12 δόσεις, έκπτωση 85%.
Σε 13- 24 δόσεις, έκπτωση 80%.
Σε 25- 36 δόσεις, «κούρεμα» 75%.
Σε 37- 48 δόσεις, έκπτωση 45%.
Σε 49- 60 δόσεις, έκπτωση 30%.
Σε 61- 72 δόσεις, μείωση 20%.
Σε 73- 96 δόσεις, έκπτωση 15%.
Σε 97- 120 δόσεις, μείωση τόκων και προσαυξήσεων κατά 10%.

Όσοι επιθυμούν να καταβάλλουν την ελάχιστη δόση των 20 ευρώ θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο aade.gr.

Η μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3%, θα γίνει αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Νέα αίτηση πρέπει να υποβάλουν και όσα φυσικά πρόσωπα επιθυμούν να αποπληρώσουν νωρίτερα το χρέος τους προς την εφορία, γλιτώνοντας ταυτόχρονα μέρος ή το σύνολο των προσαυξήσεων.

Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση πρέπει, εφόσον θέλουν να δουν βελτίωση στους όρους αποπληρωμής, να υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση και να επιλέξουν τις δόσεις που επιθυμούν και το ποσό που θα καταβάλλουν.

Στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν «γεννηθεί» έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, οι οποίες, κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, έχουν βεβαιωθεί και έχουν καταχωριστεί στα βιβλία της φορολογικής διοίκησης (ΔΟΥ/ ελεγκτικά κέντρα / τελωνεία) και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.

Στην περίπτωση κατά την οποία εντός τριών εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης δεν καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει εκ νέου αίτηση και να υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης. Ενώ, εάν ο οφειλέτης εκ παραδρομής δεν έχει καταβάλει το ποσό επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης, ή γενικά ποσά μικρού ύψους, ή στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα η μη καταβολή δόσης ή μέρους δόσης δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του, αλλά αποτελεί ευθύνη τρίτου, η ρύθμιση δεν χάνεται, εφόσον ο οφειλέτης καταβάλει το ποσό κατόπιν της ενημέρωσής του από την αρμόδια εφορία για την τήρηση των όρων της ρύθμισης και την απώλεια αυτής, εντός σαράντα πέντε εργάσιμων ημερών.
Read More »
Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

«Μελέτη Ελένη Θάνου» - Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση γνωριμίας του κέντρου μας!

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
«Μελέτη Ελένη Θάνου» - Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση γνωριμίας του κέντρου μας!Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Ηγουμενίτσα και το εκπαιδευτικό κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» σας προσκαλεί στην εκδήλωση γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο εκπαιδευτικό μας κέντρο (Σαμουήλ 5, Ηγουμενίτσα).
Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους... Σας περιμενουμε!
Είσοδος ελεύθερη για όλους!
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2665025146, 6942228698
Δ/νση: Σαμουήλ 5, Ηγουμενίτσα
Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.meleti.edu.gr
Read More »
«Μελέτη Ελένη Θάνου» - Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση γνωριμίας του κέντρου μας! «Μελέτη Ελένη Θάνου» - Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση γνωριμίας του κέντρου μας! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Τους 4 αντιδημάρχους Σουλίου ανακοίνωσε ο Γιάννης Καραγιάννης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Τους 4 αντιδημάρχους Σουλίου ανακοίνωσε ο Γιάννης ΚαραγιάννηςΜε απόφαση του ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως αντιδημάρχους του δήμου Σουλίου, με θητεία από 06/09/2019 μέχρι 31/12/2020, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

1. τον κ. Δημητρίου Φώτιο του Αλεξάνδρου καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Διοίκησης-Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
α) Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των παρακάτω υπηρεσιακών μονάδων:
αα) Του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
ββ) Του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς (εκτός του γραφείου Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού)
γγ) Του Γραφείου Απασχόλησης, Προστασίας του Καταναλωτή και Τουρισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

Ο ανωτέρω αντιδήμαρχος θα αναπληρώνει το Δήμαρχο σε όλα τα καθήκοντα του όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει και θα υπογράφει τα έγγραφα. Επίσης, ο ανωτέρω, αποκλειστικά και μόνο κατά την απουσία του Δημάρχου, θα υπογράφει και τα έγγραφα-βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας που απαιτείται έκφραση γνώμης και αποφασιστικής αρμοδιότητας π.χ. διορισμοί, προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές.

2. Τον κ. Μπέλλο Θεοφάνη του Έκτορα, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Τεχνικών Υπηρεσιών και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των παρακάτω υπηρεσιακών μονάδων:
α) Του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
β) Του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

3. Τον κ. Στεφάνου Κωνσταντίνο του Χρήστου, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης-Εμπορίου-Αθλητικών Χώρων και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των παρακάτω υπηρεσιακών μονάδων:
α) Του Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής, Ανάπτυξης και Δημοτικών Σφαγείων του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
β) Του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
γ) Του Γραφείου Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στις ισχύουσες
διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

4. Τον κ. Γκέγκα Ανδρέα του Αναστασίου κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Αχέροντα:
α) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.
δ) Την υπογραφή, με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων, που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας εκτός των εγγράφωνβεβαιώσεων μονίμου κατοικίας που απαιτείται έκφραση γνώμης και αποφασιστικής αρμοδιότητας (π.χ. διορισμοί, προσλήψεις, υπηρεσιακές
μεταβολές).
ε) Τη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους με τα μέσα που θα οριστούν από αυτούς.
Read More »
Τους 4 αντιδημάρχους Σουλίου ανακοίνωσε ο Γιάννης Καραγιάννης Τους 4 αντιδημάρχους Σουλίου ανακοίνωσε ο Γιάννης Καραγιάννης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα από το 2020, ζήτησε ο Β. Γιόγιακας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα από το 2020, ζήτησε ο Β. Γιόγιακας 
 
 

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται η απάντηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ενημέρωση για τη λειτουργία του νέου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Θεσπρωτίας ο κ. Γιόγιακας ζήτησε μετ’ επιτάσεως να διασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το διάδοχο Τμήμα από το φθινόπωρο του 2020 (από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021) διότι μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προληφθούν φαινόμενα απογύμνωσης του σημερινού Τμήματος. Ο κ. Πρύτανης αναφέρθηκε στην πρόθεση να καλυφθούν 3 θέσεις μελών Δ.Ε.Π. και επιφυλάχθηκε να απαντήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σχετικά με το αν και κατά πόσο είναι εφικτή η λειτουργία του νέου Τμήματος.
Read More »
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα από το 2020, ζήτησε ο Β. Γιόγιακας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα από το 2020, ζήτησε ο Β. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

493 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
493 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο
 

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.

Συνελήφθησαν συνολικά (493) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -317- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για ληστεία: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -39-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος» -1-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων»: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -40-
Για ενδοοικογενειακή βία: -8-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -20-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για ψευδή καταμήνυση: -1-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για παράνομη βία: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -29-

Εξιχνιάστηκαν:
Τρεις υποθέσεις ληστείας
Τριάντα δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι εννέα υποθέσεις ναρκωτικών
Επτά υποθέσεις απάτης
Δεκατέσσερις υποθέσεις όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -78- κιλά και -438,66- γραμμάρια
Ηρωίνη: -18,76- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -1,6- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -22-
Δενδρύλλια κάνναβης: -9-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Τυφέκια: -3-
Πιστόλια: -5-
Φυσίγγια: -969-
Πυροκροτητές : -20-
Χρηματικό ποσό: - 17.220- ευρώ και -100- δολάρια Η.Π.Α.
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -3-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

· Την (01-08-2019), εξιχνιάστηκε περίπτωση απόπειρας ληστείας σε βάρος 77χρονου ημεδαπού στο Μορφάτι Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού.

· Την (02-08-2019), εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στην Ανατολή Ιωαννίνων και συνελήφθη ως δράστης 19χρονος ημεδαπός.

· Την (04 και 10-08-2019), εξιχνιάστηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων στην Άρτα, με το πρόσχημα υποτιθέμενης αγοράς προϊόντων και σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτη σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 27 ετών.

· Την (06-08-2019), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Άρτα, με δράστη 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ.

· Την (07-08-2019), συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 31χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι την 05-08-2019 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Σημειώνεται ότι ο 31χρονος δράστης ήταν δραπέτης φυλακών καθόσον είχε παραβιάσει άδεια από κατάστημα κράτησης της χώρας.

· Την (08-08-2019), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών από 43χρονο δράστη, ο οποίος μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση τουριστικού καταλύματος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, κατάφερε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

· Την (23-08-2019), συνελήφθησαν πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

· Την (24-08-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 91χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού του παθόντα και αφού τον απώθησαν με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ ενώ η τρίτη κατηγορούμενη ανέμενε στο εξωτερικό του σπιτιού.

· Την (26-08-2019), συνελήφθησαν στη Λωρίδα Σαγιάδας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 23 ετών, διότι απέκρυπταν σε λεβητοστάσιο οικίας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1- κιλού και -200- γραμμαρίων. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 21χρονου αλλοδαπού που εμπλέκεται στην υπόθεση προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπρόσθετα και τρία κυνηγετικά όπλα.

· Την (28-08-2019), συνελήφθησαν στο Καναλλάκι Πρέβεζας, σε διαφορετικές υποθέσεις, δύο ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή. Συνολικά κατασχέθηκαν -289,6 γραμμάρια κάνναβης, δύο πυροβόλα όπλα, ένα κυνηγετικό όπλο και -9- αβολίδωτα φυσίγγια.

· Την (29-08-2019), συνελήφθη στην Άρτα 80χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Σε έρευνες στα σπίτια του κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα που εμπίπτουν στην ανωτέρω νομοθεσία.

· Την (29-08-2019), συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, 42χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -260,8- γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -8.130- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.

· Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή, κατάχρηση σε ασέλγεια, πλαστογραφία, σωματικές βλάβες, απείθεια, εργοδοτικές εισφορές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών).

Read More »
493 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο 493 συλλήψεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019
Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη τεσσάρων (04) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 29, 27, 32 και 32 ετών αντίστοιχα προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος και η 27χρονη κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, ενώ οι δύο 32χρονοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Σελίδες