Συνέντευξη δημάρχου Ηγουμενίτσας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για τη χερσαία ζώνη λιμένα

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021

Συνέντευξη δημάρχου Ηγουμενίτσας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για τη χερσαία ζώνη λιμένα


Read More »
Συνέντευξη δημάρχου Ηγουμενίτσας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για τη χερσαία ζώνη λιμένα Συνέντευξη δημάρχου Ηγουμενίτσας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για τη χερσαία ζώνη λιμένα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Γραμμένου «Ιστορίες του Χόρχε»

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Γραμμένου «Ιστορίες του Χόρχε»Οι εκδόσεις ΚΨΜ σας καλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Γραμμένου «Ιστορίες του Χόρχε». Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κιάφας (Κιάφας & Ακαδημίας, κέντρο Αθήνας).

Στο βιβλίο του μουσικού Σπύρου Γραμμένου περιέχεται και ο νέος του δίσκος «Δίσκος σας» (σε flash disc).


Θα διαβαστούν αποσπάσματα του βιβλίου από τους:
Σταύρος Σβίγκος, ηθοποιός, Ναταλί Τσάβεζ, ηθοποιός, Ανδρέας Βάγιας, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει πάρτι στον πεζόδρομο της Κιάφας από το βιβλιοπωλείο ΚΨΜ μέχρι το μπαρ Τσιν-Τσιν.
Στα decks η dj Amanuza, ο Χάρης Παρασκευάς και ο Σπύρος Γραμμένος.


Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Το βλέμμα του στάθηκε για λίγο στο κενό.
Πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής του που δεν ήξερε πώς να αντιδράσει.
Τα υγρά του μάτια τρεμόπαιξαν και αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο στομάχι.
Δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που τον είχε κάνει να μπει σε αυτήν τη διαδικασία.
‘Ηπιε μια τελευταία γουλιά από τον πικρό καφέ που του είχαν φέρει καταλάθος, έσβησε το τσιγάρο του και σηκώθηκε.

Πήρε το βιβλίο στα χέρια του, το κοίταξε για μία τελευταία φορά, το πέταξε στο πάτωμα και άρχισε να χοροπηδάει πάνω του ουρλιάζοντας ακατάληπτες λέξεις.
Σταμάτησε ξαφνικά και σωριάστηκε δίπλα στο βιβλίο σαν κάποιος να τον απενεργοποίησε.
Ήταν ο τελευταίος που το διάβασε.
Read More »
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Γραμμένου «Ιστορίες του Χόρχε» Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Γραμμένου «Ιστορίες του Χόρχε» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θετικοί σε κορωνοϊό 4 ναυτικοί του πλοίου Euroferry Olympia

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Ηγουμενίτσα: Θετικοί σε κορωνοϊό 4 ναυτικοί του πλοίου Euroferry Olympia


Θετικοί σε κορωνοϊό εντοπίστηκαν 4 Έλληνες ναυτικοί (3 επίκουροι και ένας βοηθός μάγειρα), που εργάζονταν στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο κατέπλευσε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι 4 ναυτικοί, δύο από τους οποίους ήταν εμβολιασμένοι, είχαν απομονωθεί σε ειδική καμπίνα του πλοίου, και μετά τον κατάπλου στην Ηγουμενίτσα, μετά και από τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, μεταφέρθηκαν με έξοδα της εταιρίας στις οικίες τους.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του προς την Ιταλία, όπου πραγματοποιήθηκε επιπλέον απολύμανση, σε όλους τους χώρους του.Read More »
Ηγουμενίτσα: Θετικοί σε κορωνοϊό 4 ναυτικοί του πλοίου Euroferry Olympia Ηγουμενίτσα: Θετικοί σε κορωνοϊό 4 ναυτικοί του πλοίου Euroferry Olympia Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Δυναμική η πρώτη διαμαρτυρία Περδικιωτών για το νερό - Νέα συγκέντρωση αύριο

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Δυναμική η πρώτη διαμαρτυρία Περδικιωτών για το νερό - Νέα συγκέντρωση αύριο


Δυναμική και επιτυχημένη ήταν η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση της ύδρευσης στην Πέρδικα. 


Οι διαδηλωτές κατάφεραν να "κατεβάσουν" στην πλατεία τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας που επρόκειτο να συνεδριάσουν στο κτίριο της Κοινότητας χωρίς το θέμα του νερού να είναι στην ημερήσια διάταξη, να τους αναγκάσουν να πάρουν θέση και να αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις σε νέα συγκέντρωση αύριο το βράδυ (Πέμπτη) στις 8μ.μ. όπου υποσχέθηκε ότι θα παραστεί ο δήμαρχος.

Read More »
Δυναμική η πρώτη διαμαρτυρία Περδικιωτών για το νερό - Νέα συγκέντρωση αύριο Δυναμική η πρώτη διαμαρτυρία Περδικιωτών για το νερό - Νέα συγκέντρωση αύριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καταθέτει τη δική του πρόταση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Με έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής δημιουργίας και του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού αλλά και με σημαντικές συνεργασίες με μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες απ ́ όλη την περιοχή μας, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την εναλλακτική πρόταση της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και με θέμα Ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας διοργανώνει:

· 3η Εικαστική έκθεση από 26/7/2021ως 30/7/2021 στην αίθουσα του πνευματικού κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ (ζωγραφική-κατασκευές-χειροτεχνία-κέντημα- κόσμημα- φωτογραφία)

· Πολιτιστική εκδήλωση στις 3/8/2021 στην θέση πλατάνια αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Νίκος Καββαδίας με την συμμετοχή του Κώστα Λένη και τους Trio Tenoro

Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τις ανάγκες μας .
Read More »
Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη με 76,5 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Συνελήφθη με 76,5 κιλά κάνναβηςΣτο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος στο τομέα των ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, κατάφεραν να αποτρέψουν τη διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (13-07-2021) νωρίς το πρωί στο Επταχώρι Καστοριάς ημεδαπή, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπού συνεργού της, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή του Επταχωρίου Καστοριάς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και εκείνοι επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσέκρουσαν και πάνω σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Σε κοντινή απόσταση, ο αλλοδαπός οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πεζή σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ενώ η ημεδαπή ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στο σημείο.


Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -74- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -76- κιλών και -500- γραμμαρίων.

Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και κατασχέθηκε έτερο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε μισθώσει η κατηγορούμενη προκειμένου να λειτουργήσει ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών, αλλά λόγω βλάβης το εγκατέλειψε.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:
• το αυτοκίνητο της μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας του αλλοδαπού,
• τσαντάκι με έγγραφα και χρηματικό ποσό -100- ευρώ,
• κινητό τηλέφωνο.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συγκατηγορουμένου της βρίσκονται σε εξέλιξη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη με 76,5 κιλά κάνναβης Συνελήφθη με 76,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

2.938 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
2.938 νέα κρούσματα σήμερα στη χώραΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.938, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 447.718 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 165 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.832 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.813 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 135 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.739 ασθενείς.
Read More »
2.938 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα 2.938 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Με κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - 67 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Με κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - 67 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 50
ΠΕ Πρέβεζας 8Read More »
Με κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - 67 σε όλη την Ήπειρο Με κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - 67 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που παρασύρθηκε από τα ρεύματα

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που παρασύρθηκε από τα ρεύματαΣτη σύλληψη 39χρονης ημεδαπής για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 12-07-21, και ενώ η ανωτέρω βρισκόταν στην παραλία Μακρυγιαλίου Δρεπάνου με το ανήλικο τέκνο της, το αγοράκι διέφυγε της προσοχής της με αποτέλεσμα να παρασυρθεί εντός της θάλασσας και να τεθεί η ζωή του σε κίνδυνο. (Δείτε ΕΔΩ)
Το εν λόγω ανήλικο, το οποίο επέβαινε σε πνευστό μη μηχανοκίνητο θαλάσσιο μέσο, περισυνελέγη και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή με τη συνδρομή Ε/Π -Α/Κ σκάφους. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που παρασύρθηκε από τα ρεύματα Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που παρασύρθηκε από τα ρεύματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος


Η Θεσπρωτία πλέον μπαίνει πολύ δυναμικά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και έχει να προσφέρει ένα μεγάλο “μενού” στις υπαίθριες δραστηριότητες.

Έτσι ανάμεσα στις Πεζοπορίες, Ορεινή Ποδηλασία, Οχήματα Παντός Εδάφους, Rafting, Kayak κ.α., προστίθεται και το River Trekking.

Το γραφείο Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Compass Outdoor Adventures με δικά του έξοδα, ασφάλισε την διαδρομή από τους Μύλους Σουλίου μέχρι το γεφύρι του Ντάλλα (σμίξη με τον ποταμό Αχέροντα), και το River Trekking στην Θεσπρωτία είναι εφικτό.

Λίγα λόγια για το River Trekking:

Η Διάσχιση Ποταμών, η αλλιώς Ποταμοπορεία, ή στην Αγγλική Ορολογία River Trekking, είναι η διάσχιση ενός ποταμού με τα πόδια (σε συνθήκες στάθμης νερού που αυτό είναι εφικτό ) χωρίς πλωτά μέσα (βάρκα ράφτινγκ, κανό,καγιάκ κλπ) καθώς και με ή χωρίς την υποστήριξη τεχνικών μέσων (σχοινιών, ζωνών κατάβασης κλπ).

Στις περισσότερες διασχίσεις ποταμών, καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, δεν χρειάζεται η χρήση της ζώνης κατάβασης (μποντριέ), αλλά σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που είναι αδύνατον ένα πέρασμα από την κοίτη του ποταμού ή ακόμα και από τις όχθες του, τότε χρησιμοποιείται ο τεχνικός εξοπλισμός, τόσο σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Στην Διάσχιση ποταμών θα χρειαστεί: να περπατήσουμε σε υπαίθριο μονοπάτι, να περπατήσουμε δίπλα στην όχθη του ποταμού, να περπατήσουμε μέσα στο ποτάμι, να κολυμπήσουμε στο ποτάμι, να περάσουμε από ξύλινα ή πέτρινα γεφύρια κλπ.

Η Διάσχιση Ποταμών είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει από τέλος Απριλίου ως και αρχές Νοεμβρίου (ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν), και σε μερικές περιπτώσεις μερικά ποτάμια δεν έχουν τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας τον χειμώνα, καθώς η στάθμη τους επιτρέπει να γίνει η δραστηριότητα όλο τον χρόνο.

Βασικό κριτήριο για την συμμετοχή στην δραστηριότητα της Διάσχισης Ποταμών είναι η γνώση κολύμβησης , καθώς και φυσική κατάσταση τέτοια που να επιτρέπει την ολοκλήρωση μια εύκολης πεζοπορίας δέκα χιλιομέτρων.

Η δραστηριότητα απευθύνεται και σε παιδιά αλλά σε συγκεκριμένα ποτάμια.

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει σημεία (τα οποία ασφαλίσαμε) όπου είναι απαραίτητη η ζώνη κατάβασης, συνεπώς έχει και χαρακτηριστικά Canyoning (Διάσχιση Φαραγγιών)

Σε κάθε περίπτωση όμως όποιος δεν έχει γνώσεις από River Trekking να μην πάει χωρίς οδηγό, και τα ελάχιστα άτομα συμμετοχής να μην είναι κάτω από 3.

Να τονίσω πως ενώ από την αριστερή όχθη του ποταμού (ρέμα) Τσαγγαριώτη υπάρχει (ψηλά) το μονοπάτι που κατεβαίνει από την Σαμονίδα μέχρι το γεφύρι του Ντάλλα, η πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη, συνεπώς η έξοδος διαφυγής σε έκτακτο περιστατικό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 5,3 χλμ, από τα οποία τα 3,55χλμ είναι στον Τσαγγαριώτη και τα υπόλοιπα στον Αχέροντα μέχρι την πρώτη έξοδο στην δεξιά όχθη. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης με μια στάση είναι περίπου 5 ώρες.

Η θερμοκρασία του νερού είναι ανεκτή το καλοκαίρι, αλλά η παρατεταμένη παραμονή στο νερό απαιτεί στολή νεοπρέν 3 χιλιοστά…

Παρόλο που είναι αυτονόητο,, το αναφέρω, ότι πρέπει να φέρεται μαζί σας φαρμακείο, εξοπλισμένο για τις ανάγκες τις δραστηριότητας, και να έχετε ενημερώσει κάποιον δικό σας τι ώρα ξεκινάτε την δραστηριότητα και την εκτιμώμενη ώρα που θα τελειώσετε. Τα κινητά δεν έχουν σήμα σε παραπάνω από την μισή διαδρομή.

Every Day Adventures, Make Life Better…..

Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Θετική σε rapid test 15χρονη στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Θετική σε rapid test 15χρονη στην ΠαραμυθιάΘετικά και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου εντοπίστηκαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησαν την Τρίτη οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών εντοπίστηκε και πάλι στο Νομό Ιωαννίνων, στις δειγματοληψίες που έγιναν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων τα θετικά αφορούν σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
38 rapid test με 1 θετικό (2.63%) αφορά σε 1 γυναίκα 15 ετών

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
94 αρνητικά rapid test

-ΠΕ ΑΡΤΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
229 rapid test με 2 θετικά (0.87%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 34 έτη

-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
283 rapid test με 6 θετικά (2.12%) αφορούν σε 2 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ
358 rapid test με 15 θετικά (4.19%) αφορούν σε 6 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

-ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
200 rapid test με 3 θετικά (1.5%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη
Read More »
Θετική σε rapid test 15χρονη στην Παραμυθιά Θετική σε rapid test 15χρονη στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στην Πέρδικα»

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Μ.Κάτσης: «Να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στην Πέρδικα»Στη Βουλή φέρνει το θέμα των συνεχών διακοπών νερού στην Πέρδικα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Με την Ερώτησή του, ο Μάριος Κάτσης ζητά άμεση ένταξη του έργου αντικατάστασης του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, "Αντώνης Τρίτσης" - πρώην "ΦιλόΔημος", Ταμείο Ανάκαμψης ή άλλο). Σημειώνεται ότι για το έργο υπάρχει έτοιμη μελέτη και απομένει η ενεργοποίηση της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ένταξή του.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις συνεχείς και μεγάλης διάρκειας διακοπές νερού στην Πέρδικα, που ταλαιπωρεί χειμώνα-καλοκαίρι τους κατοίκους της. Σε μια τουριστική περιοχή εν μέσω, μάλιστα, μιας τουριστικής περιόδου που συνοδεύεται από βαθιά κρίση του κλάδου. Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη περιοχή, με μεγάλη σημασία για οικονομία του τόπου μας, να περιμένει αφίξεις επισκεπτών, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να μην ξέρουν αν θα έχουν ξαφνικές διακοπές υδροδότησης. Πόσο μάλλον, όταν το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης έχει έτοιμη μελέτη και απομένει η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ τέτοια έργα έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας από τον "ΦιλόΔημο", το εργαλείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε ανάσες στην τοπική αυτοδιοίκηση με την υλοποίηση κομβικών έργων υποδομής που ήταν ξεχασμένα για δεκαετίες. Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο στην Ελλάδα του 2021 οι κάτοικοι να αναγκάζονται να στέλνουν εξώδικα για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή τη συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό. Κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητώ η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για να ενταχθεί, ξεκινήσει και ολοκληρωθεί το έργο. Μια κυβέρνηση που σχεδιάζει να αφήσει εκτός του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης τη Θεσπρωτία από έργα περιβαλλοντικής σημασίας σαν και αυτό, τα οποία η Ευρώπη προωθεί, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του αγνοεί, προκειμένου να κατευθύνει τα χρήματα σε τομείς και δράσεις που θα ωφελήσουν τα μεγάλα φιλικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα, αφήνοντας τον Λαό στο έλεος της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του Μάριου Κάτση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2021
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
· Εσωτερικών
· Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής Πέρδικας Θεσπρωτίας εν μέσω τουριστικής περιόδου»

Στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας, η οποία παρουσιάζει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία, εδώ και χρόνια, εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής μένουν συνεχώς χωρίς υδροδότηση για μεγάλο διάστημα, λόγω βλαβών στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου της περιοχής, παρόλο που η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και τεθεί υπόψιν της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει αναστατώσει τους τοπικούς κατοίκους και επαγγελματίες, των οποίων η υπομονή έχει εξαντληθεί. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι οι διακοπές στην υδροδότηση, εκτός των άλλων, έχουν προκαλέσει αλλεπάλληλες βλάβες, τόσο σε οικιακές, όσο και σε επαγγελματικές ηλεκτρικές και υδραυλικές συσκευές, γεγονός που προκαλεί πλήγμα, ιδίως στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η αντικατάσταση απαρχαιωμένων δικτύων ύδρευσης ήταν μια από τις σημαντικότερες δράσεις που χρηματοδότησε το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» (νυν «Αντώνης Τρίτσης»). Στο πλαίσιο του «ΦιλόΔημος» εντάχθηκε πλήθος σχετικών αναπτυξιακών έργων εκσυγχρονισμού υποδομών ανά την Επικράτεια. Δυστυχώς, παρά τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα ύδρευσης στην Πέρδικα, το μελετητικά ώριμο έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου της δεν έχει μέχρι σήμερα ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο (ΕΣΠΑ, «Αντώνης Τρίτσης», Ταμείο Ανάκαμψης κ.ά.).

Η πρόσφατη εξέλιξη με την κατάθεση σχετικής εξώδικης διαμαρτυρίας και αναφοράς της Επιτροπής Κατοίκων και Επαγγελματιών Πέρδικας προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η), φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση, καθώς απαιτείται η άμεση ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Επειδή το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορεύσιμος πόρος και η πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες καθαρού νερού αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα, καθώς και κρίσιμο παράγοντα δημόσιας Υγείας.
Επειδή οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας Θεσπρωτίας συνεχίζουν να χρεώνονται για υπηρεσίες ύδρευσης που δεν απολαμβάνουν.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πρόκειται να ενταχθεί άμεσα σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο (ΕΣΠΑ, «Αντώνης Τρίτσης», Ταμείο Ανάκαμψης ή άλλο) το μελετητικά ώριμο έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας Θεσπρωτίας.
2. Προτίθεται η Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία έχει τεθεί υπόψιν η μελέτη του έργου, να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότησή του, σε περίπτωση που δεν ενταχθεί άμεσα σε κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία;

Ο ερωτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Μ.Κάτσης: «Να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στην Πέρδικα» Μ.Κάτσης: «Να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στην Πέρδικα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

H πολιτική που έχει μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα “στέγνωσε” την Δημοτική Ενότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
H πολιτική που έχει μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα “στέγνωσε” την Δημοτική Ενότητα Πέρδικας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΕίναι απαράδεκτο στον 21 αιώνα στη Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε) Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας να μένουν τα σπίτια για πολλές μέρες χωρίς νερό και η ποσότητα νερού να είναι ανεπαρκής στα υπόλοιπα. “Στέγνωσε” η Δ.Ε Πέρδικας εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και με υψηλές θερμοκρασίες, με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη, ενώ υπάρχει σήμερα η τεχνολογία-τεχνογνωσία που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της δημιουργίας αλάτων και άλλα.

Οι κάτοικοι της Πέρδικας πρέπει να αντιδράσουν σε αυτή τη βαρβαρότητα απαιτώντας τα στοιχειώδη στον 21ο αιώνα, που τα στερούνται στο όνομα του "κόστους". Να μην αποδεχτούν την πολιτική που έχει μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα με αποτέλεσμα την πολυήμερη ταλαιπωρία όταν συμβαίνουν διακοπές νερού, την έλλειψη προσωπικού και τα αποψιλωμένα συνεργεία αποκατάστασης της ύδρευσης, την παλαιότητα του δικτύου, την υποβάθμιση των υπηρεσιών, τα πανάκριβα τιμολόγια.

Μια πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που “πίνουν νερό” στο όνομα της ΕΕ και την πολιτική της στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Συμφωνούν επί της ουσίας με ένα πλαίσιο διαχείρισης, στη λογική της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του κέρδους, υλοποιώντας κατά γράμμα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που ενσωματώνει τις αντιδραστικές οδηγίες της ΕΕ και έχουν μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ απαιτεί:

· Άμεση παρέμβαση για το πρόβλημα έλλειψης νερού με την πραγματοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής, αντικατάσταση φθαρμένων και ακατάλληλων δικτύων, με χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία λαϊκή επιβάρυνση.

· Να τροφοδοτηθούν άμεσα με ευθύνη του δήμου και χωρίς καμία λαϊκή επιβάρυνση τα σπίτια με νερό.

· Να απαλλαγούν τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά από τα δημοτικά τέλη για όσες μέρες το νερό είναι κομμένο ή σε περιοχές με σταθερά μικρή πίεση.

· Να στελεχωθεί η Δ.Ε.Υ.Α.Η, με απαραίτητο μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να μην είναι κριτήριο η ανταποδοτική λειτουργία της επιχείρησης.

· Να γίνονται επαρκείς και συστηματικοί έλεγχοι για την ποιότητα του νερού που φθάνει στις βρύσες των σπιτιών και των σχολείων.

· Καμιά διακοπή νερού σε λαϊκή οικογένεια, σε κανένα άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

· Να δοθεί προτεραιότητα, ως προς τις διαθέσιμες ποσότητες, στη λαϊκή κατανάλωση και όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις.

· Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στη τιμή του νερού.

· Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής των Οδηγιών της ΕΕ για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Καλούμε το λαό της Πέρδικας να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από αυτή την άθλια κατάσταση. Να στρατευτεί μαζί με το ΚΚΕ, να οργανώσει τον αγώνα του μέσα από τα Συνδικάτα και τους συλλογικούς φορείς βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων που υλοποιούν και συνδιαμορφώνουν την αντιλαϊκή πολιτική υδάτων της ΕΕ, που λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος και το νερό ως κερδοφόρα επένδυση για τους επιχειρηματίες.

Η αξιοποίηση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο, πέρα από κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης. Είναι ο μόνος δρόμος να διασφαλιστεί το νερό ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα και θα διαχειρίζεται μέσα από ένα ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 14/7/2021

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
H πολιτική που έχει μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα “στέγνωσε” την Δημοτική Ενότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας H πολιτική που έχει μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα “στέγνωσε” την Δημοτική Ενότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εκλογή νέου Διοικητικού ΣυμβουλίουΙωάννινα, 13 Ιουλίου 2021 – Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας της Ηπείρου. Τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για την προστασία από την πανδημία, τα μέλη της Τράπεζας στα Ιωάννινα προσήλθαν στο Ξενοδοχείο Du Lac το Σάββατο 10 Ιουλίου και την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, και αντίστοιχα στις περιφερειακές ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 στον χώρο των καταστημάτων της Τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επικύρωση των αποτελεσμάτων, ως τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου εξελέγησαν κατά σειρά κατάταξης οι εξής:

1. Ζωνίδης Κωνσταντίνος του Πέτρου, Συνταξιούχος Έμπορος.
2. Παπαδογιάννης Χρήστος του Παναγιώτη, Πολιτικός Μηχανικός.
3. Παπαδόπουλος Ιωάννης του Νικολάου, Μηχανολόγος Μηχανικός - Ιδιωτικός Υπάλληλος.
4. Κολιός Βασίλειος του Δημητρίου, Οικονομολόγος.
5. Κυριάκης Σπυρίδων του Γεωργίου, Επιχειρηματίας - μηχανικός Η/Υ.

Για τη θέση του αιρετού υπευθύνου προσώπου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., εξελέγη ο:
1. Τσουκανέλης Βασίλειος του Παναγιώτη, Οικονομολόγος - Τραπεζικός.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του στρατηγικού επενδυτή (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ), σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της τράπεζας, ορίσθηκαν ως μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου οι: Ιωάννης Βουγιούκας του Αριστείδη, για τη θέση του υπευθύνου προσώπου - εκτελεστικού μέλους και Διευθύνοντος Συμβούλου και ως τακτικά μέλη, οι: Εμμανουήλ Χατζάκης του Νικολάου και Θεόδωρος Σαζακλής του Γεωργίου.

Εντός των επόμενων ημερών οι επιτυχόντες και τα ορισθέντα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας θα συνεδριάσουν για τη συγκρότηση του οργάνου σε σώμα.
Read More »
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μπασμά Μπιν Σαούντ

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Στην Ηγουμενίτσα η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μπασμά Μπιν ΣαούντΤην Θεσπρωτική γαστρονομία γνώρισε το απόγευμα της Τρίτης, η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μπασμά μπιν Σαούντ, εξέχουσα προσωπικότητα της χώρας και ευρέως γνωστή για τη δράση της στην προάσπιση της συνταγματικής αναθεώρησης και άλλων ανθρωπιστικών ζητημάτων.

Η Μπασμά μπιν Σαούντ, με πολυάριθμη συνοδεία και ασφάλεια, βρέθηκε στο εστιατόριο “Αλέκος” στην Ηγουμενίτσα, όπου και δοκίμασε μια σειρά από τοπικά πιάτα, με το μενού να περιλαμβάνει ψάρια, λαδερά φαγητά και ντόπια ψητά.

Η Μπασμά μπιν Σαούντ δήλωσε ενθουσιασμένη από την περιοχή και την γαστρονομία της, ανανέωσε το ραντεβού με το νομό για το προσεχές μέλλον, ενώ θα συνεχίσει τις διακοπές της στο νησί των Φαιάκων για το οποίο αναχώρησε αργά το απόγευμα της Τρίτης.Read More »
Στην Ηγουμενίτσα η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μπασμά Μπιν Σαούντ Στην Ηγουμενίτσα η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μπασμά Μπιν Σαούντ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021
Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος αλλοδαπός δεν κατείχε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβεί στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.Read More »
Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 26χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021 Rating: 5

Σελίδες