Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Χτες στις 24 Ιουλίου κατά τις 7.30 το απόγευμα, οι οικογένειά μου και εγώ γίναμε μάρτυρες ενός παρ’ ολίγον πνιγμού στην παραλία του Δρεπάνου, δίπλα από το μαγαζί «Κεντρικό» και μπροστά στα έντρομα μάτια όλων των λουομένων. Μια κυρία περίπου 65 ετών βρέθηκε να επιπλέει μπρούμυτα στα ρηχά νερά. Κάποιος την αντιλήφθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, έτρεξα μαζί με άλλους για να βοηθήσω να την σύρουμε έξω. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, το πρόσωπό της είχε μελανιάσει και δεν ανέπνεε. Ο κόσμος απεγνωσμένα φώναζε για βοήθεια. Καλέσαμε ασθενοφόρο. Κανείς δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει, διότι κανείς δεν το περιμένει! 
Ευτυχώς για την κυρία βρέθηκε εκεί ο συμπολίτης μας Θωμάζος Δημήτρης που με ψυχραιμία αμέσως προέβη στις σωστές ενέργειες γυρνώντας την στο πλάι και με μαλάξεις κατάφερε να τις αποβάλλει το νερό που κατάπιε και έτσι άρχισε να αναπνέει έστω και με δυσκολία. Είμαι βέβαιος ότι αν δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί θα είχε ξεψυχήσει η κυρία! Τα λεπτά εκείνη την στιγμή φαινόταν σαν αιώνες! Το ασθενοφόρο ήρθε και παρέλαβε την κυρία με φορείο. Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί βρίσκετε στο Νοσοκομείο Φιλιατών εκτός κινδύνου.

Εκτός από το να συγχαρώ τον συμπολίτη μας, με αφορμή το γεγονός αυτό, θέλω να παραθέσω τους προβληματισμούς μου ως δημότης αυτής της πόλις, ως πατέρας που επισκέπτομαι καθημερινά με τα παιδιά μου την παραλία του Δρεπάνου. Μια παραλία που δεν σταματά να έχει κόσμο όταν λήγει η βάρδια των ναυαγοσωστών! 
Μια παραλία με εκατοντάδες παιδιά αλλά και ηλικιωμένους καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Μια παραλία που το κατάστημα «Κεντρικό» διαθέτει απινιδωτή αλλά που κανείς, δικαιολογημένα, δεν ήξερε να το χρησιμοποιήσει όταν χρειάστηκε! Στο πρόσωπο της κυρίας πρέπει όλοι να δούμε την μητέρα μας, τα παιδιά μας. 
Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν ώστε η πολιτεία να κάνει κάτι. Δεν θα πω τη μέτρα πρέπει να παρθούν, εξάλλου είναι άλλοι που έχουν αρμοδιότητα και που γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Αυτό που θέλω όμως να φωνάξω, είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας της πολυσύχναστης παραλίας του Δρεπάνου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι. Δεν αναφέρομαι σε θέματα καθαριότητας και τάξης διότι καθόλου δεν με ενδιαφέρει όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Όλοι πρέπει να φωνάξουμε με μια φωνή!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Read More »
Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Παραλίγο νέα τραγωδία στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση Προγραμμάτων Περ. Ηπείρου από τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση Προγραμμάτων Περ. Ηπείρου από τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου και την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, για τις Δράσεις του Ε.Π Ήπειρος 2014 - 2020: Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business) ΙΙ. Ενίσχυση υφισταμένων ΜμΕ για ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών II, αλλά και της 1ης προκήρυξης ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2014-2020, την Τρίτη 23/07/2019 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέκος Πάσχος, αφού υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του, εξήρε την άψογη συνεργασία του ΕΒΕΘ με την Περ. Ηπείρου, τον ευχαρίστησε τόσο για την παρουσία του όσο και για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στο αίτημα για την υλοποίηση της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της Εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηπείρου καλώντας σε συνεργασία και συμμετοχή τους τόσο στις δράσεις όσο και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους παρέχονται (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-20 & LEADER) και βρίσκονται σε ισχύ, και παράλληλα ανακοίνωσε την προκήρυξη εντός του έτους προγράμματος απασχόλησης αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ με πλήρη χρηματοδότηση για 16 μήνες.

Εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την υπογραφή και θέση σε τελική ευθεία του έργου δημιουργίας περιφερειακής οδού για την σύνδεση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ με το Τελωνείο Μαυροματίου αλλά και τον σχεδιασμό για την βελτίωση οδικών αξόνων εντός της Θεσπρωτίας.

Τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, παρουσίασαν τις προαναφερόμενες Δράσεις και παρείχαν χρηστικές πληροφορίες για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων χρηματοδότησης. Οι απορίες που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες απαντήθηκαν από τα αρμόδια στελέχη στο τέλος της εκδήλωσης.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση Προγραμμάτων Περ. Ηπείρου από τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση Προγραμμάτων Περ. Ηπείρου από τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς- ΚΔΑΠ 620 βρέφη, νήπια, παιδιά με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς- ΚΔΑΠ 620 βρέφη, νήπια, παιδιά με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» 

Περί τα εξακόσια είκοσι (620) βρέφη, νήπια και παιδιά, οικογενειών με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μπορούν να «φιλοξενηθούν» σε δημόσιους- ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω δύο πράξεων που, με αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Η μία έχει συνολικό κόστος 1.562.679 ευρώ αφορά περί τα 563 άτομα και η δεύτερη με συνολικό κόστος 338.864 ευρώ αφορά περί τα 57 άτομα ΜεΑ. Η χρονική διάρκεια της πράξης είναι από 2 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. είναι δικαιούχος και των δύο πράξεων, οι οποίες εντάχθηκαν στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων» του Ε.Π. «Ήπειρος» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Read More »
Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς- ΚΔΑΠ 620 βρέφη, νήπια, παιδιά με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς- ΚΔΑΠ 620 βρέφη, νήπια, παιδιά με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για την έναρξη της Κτηματογράφησης

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για την έναρξη της ΚτηματογράφησηςΤη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σχετικά με δικαιώματα στα ακίνητα που βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας:

Οι περιοχές είναι οι προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr .

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 22-7-2019 και λήγει στις 22-10-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 22-1-2020 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ενόψει της διαδικασίας κτηματογράφησης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και με αφορμή την εμφάνιση διαφημίσεων από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων για την παροχή υπηρεσιών που αναφέρονται στη δήλωση των σχετικών δικαιωμάτων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Η σύνταξη των σχετικών δηλώσεων αυτοπροσώπως από τον δικαιούχο είναι δυνατή, εφ’ όσον οι τίτλοι του είναι σε νομική τάξη και τα ακίνητά του έχουν αποτυπωθεί σε τοπογραφικά σχεδιαγράμματα. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τόσο ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας, όσο και η ορθή δήλωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων είναι δυνατόν να εμφανίζει δυσχέρειες, ειδικά όταν οι τίτλοι ιδιοκτησίας παρουσιάζουν προβλήματα, δεν υπάρχουν, το δικαίωμα στηρίζεται σε έκτακτη χρησικτησία κλπ.

Με το δεδομένο λοιπόν ότι οι δηλώσεις του Κτηματολογίου είναι δηλώσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων, είναι αυτονόητο ότι σύνταξη και υποβολή τους αποτελεί κατ’ εξοχήν αντικείμενο των δικηγόρων. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει αποδείξει ότι η μη προσήκουσα ή λανθασμένη δήλωση των εμπραγμάτων δικαιωμάτων από πολίτες που, στις περισσότερες περιπτώσεις, στηρίχτηκαν σε υποτιθέμενες «γνώσεις» και «διαβεβαιώσεις» τρίτων, μη νομικών, τους οδήγησε τελικά στα δικαστήρια και σε πολυχρόνιες αντιδικίες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσήκουσα δήλωση με τη συνδρομή δικηγόρου θα τους είχε προστατεύσει και θα είχαν εξοικονομήσει κόστος και χρόνο. Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τους συμπολίτες μας να απευθύνονται στους δικηγόρους της επιλογής τους, ως τους μόνους αρμόδιους για να παράσχουν την υποστήριξη και τις υπεύθυνες συμβουλές τους αναφορικά με τα προκύπτοντα νομικά ζητήματα ως προς την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων του Κτηματολογίου.

Σας γνωρίζουμε τέλος ότι η διεύθυνση του αρμοδίου Γραφείου Κτηματογράφησης στην Ηγουμενίτσας είναι :

Επί της οδού Αγίων Αποστόλων 27, Τηλέφωνο: 26650 22200, Φαξ: 26510 22201,

E-mail: igoumenitsa@ktimaweb.gr και το Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα 8:30 με 17:30. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 19:30.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΜΠΕΖΑΣ          ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Read More »
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για την έναρξη της Κτηματογράφησης Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για την έναρξη της Κτηματογράφησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 οι διήμερες εργασίες της 3ης τεχνικής συνάντησης του διασυνοριακού έργου MeDInno – «Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Τη συνάντηση διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, επικεφαλής εταίρος του έργου, ενώ ακόμα συμμετείχαν η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, η Ένωση Επαρχιών της Απουλίας, η Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών του Μπάρι, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας - 18 Ιουλίου 2019 - πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων με κύριες θεματικές την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου και την επικαιροποίηση του σχεδιασμού του με γνώμονα την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εκτενώς οι διαδικασίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία για την παραγωγή νέων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου και τη μακρά παράδοσή του στους κλάδους της γαλακτοπαραγωγής, της κρεοπαραγωγής και της τυροκομίας. Ενώ, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων προβολής νέων και υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος στο πλαίσιο στοχευμένων γαστρονομικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και την Ιταλία αποτέλεσε επίσης αντικείμενο συζήτησης.

Τη δεύτερη ημέρα - 19 Ιουλίου 2019 - πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελέτης στο Τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα στο Μέτσοβο, στο περιθώριο της οποίας οι εκπρόσωποι των εταίρων συζήτησαν για την αναγκαιότητα σεβασμού των αρχών της τυροκομικής παράδοσης και της αξιοποίησης, προσαρμογής και ενσωμάτωσής τους στις σύγχρονες παραγωγικές διαδικασίες. Παράλληλα, σημαντικό μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι εταίροι, προκειμένου να ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των κτηνοτρόφων, καθώς και των εκπροσώπων τυροκομικών μονάδων και μονάδων παραγωγής προϊόντων κρέατος στις δράσεις του έργου MeDinno.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο MeDInno έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων τυροκομίας κυρίως με βάση το πρόβειο και αίγειο γάλα και της τυποποίησης πρόβειου, αίγειου και μοσχαρίσιου κρέατος από εγχώριες φυλές. Απώτερος σκοπός του έργου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, η αύξηση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, η διατήρηση των ήδη υπαρχουσών εκμεταλλεύσεων και η μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας.

Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».

Read More »
ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Σεισμική δόνηση το πρωί της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Σεισμική δόνηση το πρωί της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα
 
Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Ηγουμενίτσα στις 5.52 το πρωί της Πέμπτης.

Η δόνηση είχε ένταση 3,5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις ένα χιλιόμετρο, ενώ το επίκεντρό του βρίσκεται 9 νοτιοδυτικά της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και ξύπνησε τους κατοίκους, σε Θεσπρωτία και το Βόρειο Ιόνιο, χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.
Read More »
Σεισμική δόνηση το πρωί της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα Σεισμική δόνηση το πρωί της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 22χρονου και 22χρονης στην Ηγουμενίτσα
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 27χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 22χρονο και συνοδηγό μία 22χρονη.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός των επιβαινόντων στο δίκυκλο όχημα, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Σελίδες