ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ:Κρυμμένα σε λεωφορείο 41.690 ευρώ

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ:Κρυμμένα σε λεωφορείο 41.690 ευρώ


Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι ελεγκτές της, σημειώνοντας συνεχώς επιτυχίες στον τομέα περιστολής του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, καθώς και της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης ρευστών διαθεσίμων και ναρκωτικών ουσιών.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σταμάτησαν λεωφορείο με ελληνικές πινακίδες προερχόμενο από την Αλβανία κατά την είσοδό του στη χώρα μας μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς και μετά από έρευνα ανακάλυψαν χαρτονομίσματα αξίας 41.690 €. Ο οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, τα είχε κρύψει σε διάφορα σημεία του λεωφορείου, χωρίς να τα δηλώσει στο Τελωνείο, κατά παράβαση των διατάξεων για τα ρευστά διαθέσιμα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με το 25% του συνολικού χρηματικού ποσού, ενώ η υπόθεση τελεί υπό περαιτέρω διερεύνηση.
Read More »
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ:Κρυμμένα σε λεωφορείο 41.690 ευρώ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ:Κρυμμένα σε λεωφορείο 41.690 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Στις 20 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παραδίδει» μια ακόμη Εθνική υποδομή σε ξένους ολιγάρχες!

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Στις 20 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παραδίδει» μια ακόμη Εθνική υποδομή σε ξένους ολιγάρχες!


«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Στις 20 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παραδίδει» μια ακόμη Εθνική υποδομή σε ξένους ολιγάρχες!

Αμετανόητη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού -όπως πρώτοι κατήγγειλαν οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», από τις 05/09/2023, στην Ολομέλεια της Βουλής- πούλησε και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον ιταλικό όμιλο Grimaldi που ευθύνεται για τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Euroferry Olympia τον Φεβρουάριο του 2022 το οποίο έπιασε φωτιά με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των Ιωαννίνων, Γιώργου Τζιαφά της ιστοσελίδας tzafnews.gr, πέρα από το λιμάνι, στους Ιταλούς περνούν τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Για τις 20 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί η κυβερνητική φιέστα παράδοσης-παραλαβής του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στο επενδυτικό σχήμα του ιταλικού ομίλου που αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (67%) του Οργανισμού.

Η πώληση του λιμανιού αποτέλεσε μία από τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης, και ως συνήθως, τα συστημικά Μ.Μ.Ε. διανθίζουν την… αναγγελία παράδοσης βασικών εθνικών υποδομών σε ξένους ολιγάρχες με… πομπώδεις πανηγυρισμούς.
Ακολουθεί η σχετική παρέμβαση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Διονύση Βαλτογιάννη, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύμβαση παραχώρησης του Ο.Λ. Ηγουμενίτσας:

https://youtu.be/ox-0L6nNjLk?si=kgyg1_i0Gp32Cn8a
Read More »
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Στις 20 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παραδίδει» μια ακόμη Εθνική υποδομή σε ξένους ολιγάρχες! «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» για Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Στις 20 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παραδίδει» μια ακόμη Εθνική υποδομή σε ξένους ολιγάρχες! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Νέες επιτυχίες των τελωνείων σε όλη τη χώρα

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
ΑΑΔΕ: Νέες επιτυχίες των τελωνείων σε όλη τη χώρα


Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σημειώνοντας συνεχώς επιτυχίες στον τομέα περιστολής του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, καθώς και της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης ρευστών διαθεσίμων και ναρκωτικών ουσιών.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω περιπτώσεις:

1. Εντοπισμός ποσότητας λαθραίων τσιγάρων επιμελώς κρυμμένων κατάσχεσαν οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ στους Κήπους.

Με το αυτοκινούμενο σύστημα ανίχνευσης x-ray, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «σκάναραν» Ι.Χ. αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κατά την είσοδό του στη χώρα. O οδηγός, τουρκικής υπηκοότητας και κάτοικος Γαλλίας, είχε κρύψει στη μπαγκαζιέρα, στο πορτ μπαγκάζ, στον πίσω προφυλακτήρα, ακόμη και μέσα στην εφεδρική ρεζέρβα του αυτοκινήτου, 1.600 πακέτα λαθραία τσιγάρα μάρκας «Marlboro Red».

Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν άμεσα, ενώ οι υπό διαφυγή δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 6.400 ευρώ.

2. Αποτροπή απόπειρας παράνομης εισαγωγής ρευστών διαθεσίμων στην Κακαβιά.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σταμάτησαν λεωφορείο με ελληνικές πινακίδες προερχόμενο από την Αλβανία κατά την είσοδό του στη χώρα μας μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς και μετά από ενδελεχή έρευνα ανακάλυψαν χαρτονομίσματα αξίας 41.690 ευρώ. Ο οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, τα είχε κρύψει σε διάφορα σημεία του λεωφορείου, χωρίς να τα δηλώσει στο τελωνείο, κατά παράβαση των διατάξεων για τα ρευστά διαθέσιμα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με το 25% του συνολικού χρηματικού ποσού, ενώ η υπόθεση τελεί υπό περαιτέρω διερεύνηση.

3. Εντοπισμός ναρκωτικών που «ταχυδρομήθηκαν» μέσα σε δέμα με ρούχα.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 2,6 κιλά ναρκωτικών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΑΑΔΕ μετά από έλεγχο σε αποθήκη του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Ο ανιχνευτής σκύλος «Diego» της ΑΑΔΕ, δεν ξεγελάστηκε από το καμουφλάζ και εντόπισε 2,592 κιλά κάνναβης και Δ9-Δ8-τετραυδροκανναβινόλης, που ήταν επιμελώς συσκευασμένα μέσα σε χαρτοκιβώτιο με ρούχα, στην αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης των ΕΛΤΑ του αεροδρομίου.

Τα ναρκωτικά, που η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 77.000 ευρώ, κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ, στο χημείο για ανάλυση. Ακολούθησε οργανωμένη ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών από την ΕΛ.ΑΣ., που οδήγησε στη σύλληψη ενός ατόμου.


Read More »
ΑΑΔΕ: Νέες επιτυχίες των τελωνείων σε όλη τη χώρα ΑΑΔΕ: Νέες επιτυχίες των τελωνείων σε όλη τη χώρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των νερών, στον ποταμό Καλαμά.

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των νερών, στον ποταμό Καλαμά.

Δέκα αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των νερών τοποθετήθηκαν στους ποταμούς Καλαμά, Λούρο και Άραχθο με στόχο την έγκαιρη προειδοποίηση για πλημμύρες, ξηρασία αλλά και ρύπανση των ποταμών αυτών.

Η τοποθέτηση έγινε από επιστημονική ομάδα του Τομέα Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στο πλαίσιο του έργου «Floods-Tech–Παρακολούθηση υδάτων με σύγχρονες τεχνολογίες για τη διαχείριση κινδύνου από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές».

Οι αυτόματοι σταθμοί που εγκαταστάθηκαν, καταγράφουν σε ωριαία βάση δεδομένα όπως η στάθμη των υδάτων, το pH, η ηλεκτρική αγωγιμότητα, το διαλυμένο οξυγόνο, και η θερμοκρασία νερού.

Τα δεδομένα δημοσιοποιούνται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο μέσω της επίσημης σελίδας του έργου και είναι ανοικτά και διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και έχει διάρκεια 18 μήνες.
Read More »
Αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των νερών, στον ποταμό Καλαμά. Αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης της ποιότητας και της ποσότητας των νερών, στον ποταμό Καλαμά. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

International Micro μ Festival 2023 στα Ιωάννινα

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
International Micro μ Festival 2023 στα 


Το International Micro μ Festival επιστρέφει για δέκατη τρίτη χρονιά για να ενώσει τους λάτρεις της ταινίας μικρού μήκους σε όλη την Ελλάδα και να αναδείξει την αγαπημένη ταινία μικρού μήκους για το 2023. Από τις 12 ως τις 14 Οκτωβρίου, το κοινό του φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Κοπεγχάγη και Παρίσι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ελληνικών και ξένων ταινιών μικρού μήκους και να επιβραβεύσει τους αγαπημένους του δημιουργούς με βραβεία που στόχο έχουν να τους ενθαρρύνουν στην συνέχιση της δημιουργικής τους πορείας.
Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2023, το “ζωντανό” ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ταυτόχρονα και στις 9 πόλεις του φετινού δικτύου του Micro μ προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει για την αγαπημένη του.
Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές του φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την αγαπημένη τους Σπουδαστική ταινία στο σπουδαστικό τμήμα και το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ ολοκληρώνει για ακόμη μία χρονιά το διεθνές μέρος του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στον πολιτιστικό πολυχώρο “Δημ. Χατζής”, στις 18:30.

Read More »
International Micro μ Festival 2023 στα Ιωάννινα International Micro μ Festival 2023 στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Οι δέκα πρώτοι των πρώτων υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου σε ψήφους

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Οι δέκα πρώτοι των πρώτων υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου σε ψήφους


5.620 σταυρούς συγκέντρωσαν συνολικά οι 10 πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 107 συνολικά που συμμετείχαν στις εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το πρωτοδικείο.

Πρώτος των πρώτων ειναι ο Νίκος Αθανασίου με 799 σταυρούς και ακολουθεί ο Θωμάς Οικονόμου με 726. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Παναγιώτης Παππάς με 631 σταυρούς.

Στους 10 πρώτους των πρώτων υπάρχει και ένας που δεν εκλέχτηκε, ο Φάνης Μπέλλος που ενώ είναι στην 8η θέση απο τους 107 συνολικά υποψήφιους με 486 σταυρούς, μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι 10 πρώτοι των πρώτων:
Νίκος Αθανασίου – ΔΗΜ.Ο.Σ., 799 ψήφοι
Θωμάς Οικονόμου – ΝΑΙ, 726 ψήφοι
Παναγιώτης Παππάς – ΔΗΜ.Ο.Σ., 631 ψήφοι
Γεώργιος Ντάγκας – ΔΗΜ.Ο.Σ., 566 ψήφοι
Παναγιώτης Ευαγγέλου – ΔΗΜ.Ο.Σ., 536 ψήφοι
Ανδρέας Καγκιούζης – ΝΑΙ, , 489 ψήφοι
Γεώργιος Χειμώνας – ΝΑΙ, 488 ψήφοι
Φάνης Μπέλλος – ΔΗΜ.Ο.Σ., 486 ψήφοι
Βασίλης Δήμας – ΝΑΙ, 455 ψήφοι
Αλέξανδρος Κοντός – ΝΑΙ, 444 ψήφοι


Read More »
Οι δέκα πρώτοι των πρώτων υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου σε ψήφους Οι δέκα πρώτοι των πρώτων υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου σε ψήφους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Οκτωβρίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Οκτωβρίου

Συνολικά 95.082.100 ευρώ θα καταβληθούν σε 105.003 δικαιούχους, από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Από τις 16 έως 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– Στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 12,1 εκατ. ευρώ σε 26.020 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

– Στις 16 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 182.100 ευρώ σε 183 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα του τ. ΟΑΕΕ.

– Τέλος, στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 13,3 εκατ. ευρώ σε 5.740 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς, περιόδου 01/01/2019-30/09/2020.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 19 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 20 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 6 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Read More »
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Οκτωβρίου Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κλοπή, που έγινε προχθές (12-10-2023) το μεσημέρι στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη, κατά τη διάρκεια παραμονής της στο σπίτι ηλικιωμένου, τον οποίο είχε προσεγγίσει νωρίτερα στο κέντρο της πόλης ζητώντας του οικονομική βοήθεια, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή κόσμημα και χρηματικό ποσό, συνολικού ύψους 650 ευρώ.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, η ημεδαπή εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (13-10-2023) το μεσημέρι και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο του δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας κ. Βασίλη Γκόλια

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Ευχαριστήριο του δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας κ. Βασίλη Γκόλια


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την ψήφο σας κατά την πρώτη εκλογική διαδικασία. Αποτελεί για μένα μεγάλο προνόμιο το ότι επιλέξατε να με κατατάξετε στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Δύναμη Προοπτικής για το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας, αλλά και μία μεγάλη ευθύνη.
Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για τη βελτίωση της πόλης μας και την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνδημοτών μας.
Σε συνεργασία με τον υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Ιωάννη Λώλο, και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, θα εργαστούμε ακατάπαυστα για να προωθήσουμε το κοινό μας όραμα για μια καλύτερη και πιο ευημερούσα Ηγουμενίτσα.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές, αλλά πιστεύω ότι με τη στήριξή σας και τη συνεργασία μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Θα συνεχίσω να είμαι πάντα ανοικτός στις απόψεις και τις ανησυχίες σας και θα εργαστώ σκληρά για να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα της πόλης μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη σας.
Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι αφοσιωμένος σε αυτό το στόχο.
Όλοι μαζί αυτή την Κυριακή στηρίζουμε το συνδυασμό "Δύναμη Προοπτικής" και τον νυν Δήμαρχο κο Ιωάννη Λώλο.
Πάμε γερά για τη νίκη!

Με εκτίμηση
Βασίλης Γκόλιας
Read More »
Ευχαριστήριο του δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας κ. Βασίλη Γκόλια Ευχαριστήριο του δημοτικού συμβούλου Ηγουμενίτσας κ. Βασίλη Γκόλια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας το ματς Θεσπρωτός - Μαγνησιακός

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας το ματς Θεσπρωτός - ΜαγνησιακόςRead More »
Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας το ματς Θεσπρωτός - Μαγνησιακός Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας το ματς Θεσπρωτός - Μαγνησιακός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η 1η αγωνιστική για τον ΕΡΜΗ

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η 1η αγωνιστική για τον ΕΡΜΗΤο Σάββατο 14/10 και ώρα 19:00 υποδεχόμαστε για την πρώτη αγωνιστική της χρόνιας για το Πρωτάθλημα Κ21 Ανδρών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε της ομάδα του Α.Σ Γιάννενα!!! 
Σας περιμένουμε….
Read More »
Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η 1η αγωνιστική για τον ΕΡΜΗ Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η 1η αγωνιστική για τον ΕΡΜΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Θωμάς Πιτούλης: Πρώτος και πάλι στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Θωμάς Πιτούλης: Πρώτος και πάλι στη Θεσπρωτία


Ο Νομός Θεσπρωτίας έχει βρει τα τελευταία χρόνια τον ηγέτη του, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Θωμά Πιτούλη.
Με τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του, ο κ. Πιτούλης εξελέγη και πάλι πρώτος στις Περιφερειακές εκλογές, συγκεντρώνοντας 5.182 ψήφους. Αυτός ο αριθμός ψήφων ξεπερνά κατά περίπου 1.500 τον δεύτερο στην παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη, καθιστώντας τον αδιαφιλονίκητο νικητή στο Νομό Θεσπρωτίας.
Ο Θωμάς Πιτούλης δεν είναι άγνωστο όνομα στην αυτοδιοικητική σκηνή της περιοχής. Η πολυετής και με θετικό πρόσημο παρουσία του στα κοινά του τόπου, έστρωσε το δρόμο για αυτήν την εντυπωσιακή εκλογική νίκη.
Ωστόσο, η επιτυχία του δεν οφείλεται μόνο στην προηγούμενη εμπειρία του, αλλά και σε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά του: την εργατικότητά του και τη ντομπροσύνη του.
Η εργατικότητα του κ. Πιτούλη είναι εμφανής σε κάθε βήμα της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Ανέκαθεν ήταν προσηλωμένος στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος, δουλεύοντας σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών, μη διστάζοντας να συγκρουστεί με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Η προσήλωσή του στις ανάγκες της θεσπρωτικής κοινωνίας είναι εμφανής και αναγνωρίστηκε από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι τον εμπιστεύονται τα τελευταία 25 περίπου χρόνια, να τους εκπροσωπεί στον τοπικό αυτοδιοικητικό χώρο.
Ωστόσο, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που ξεχωρίζει τον Θωμά Πιτούλη, είναι η ντομπροσύνη του. Στη σημερινή πολιτική σκηνή, όπου η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα φαίνονται να γίνονται όλο και πιο σπάνιες αρετές, ο κ. Πιτούλης ξεχωρίζει για την ειλικρίνεια του λόγου και των πράξεων του.
Ο Θωμάς Πιτούλης έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των κατοίκων του νομού, αντιμετωπίζοντας τα θέματα της Θεσπρωτίας με ειλικρίνεια και διαφάνεια, προσπαθώντας να βρει λύσεις που θα ωφελήσουν την περιοχή, ανεξαρτήτως πολιτικών συμφερόντων.
Η επιτυχία του Θωμά Πιτούλη αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς η εργατικότητα, η διαφάνεια και η ντομπροσύνη μπορούν να επιβραβεύονται στην πολιτική σκηνή.
Είναι μια υπενθύμιση ότι οι πολιτικοί που είναι αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών τους και εργάζονται με ειλικρίνεια και αφοσίωση μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού.
Read More »
Θωμάς Πιτούλης: Πρώτος και πάλι στη Θεσπρωτία Θωμάς Πιτούλης: Πρώτος και πάλι στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Απολογισμός του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Απολογισμός του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλευρό του Γιάννη Λώλου και τις δύο τετραετίες που έδωσαν μορφή στον Δήμο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του εκτοξευόμενου τεχνικού προγράμματος της παρούσας Δημοτικής Αρχής, θα ήθελα να αναφερθώ όχι στα όσα έγιναν, τα οποία είναι σε όλους γνωστά, αλλά σε εκείνα που πρόκειται να υλοποιηθούν την επόμενη μέρα και τα οποία είναι πραγματικής ζωτικής σημασίας:
• Έργα ανάπλασης κέντρου πόλης Ηγουμενίτσας (οδοί Γρηγορίου Λαμπράκη, Ελευθέριου Βενιζέλου, 23ης Φεβρουαρίου, Ολύμπου, Ζαλόγγου) προϋπολογισμού 630.000,00 € (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ)
• «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 1.724.179,36 €
• «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στον Δήμο Ηγουμενίτσας», Υποέργο 2 «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» από το Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας, το οποίο δημοπρατήθηκε και είναι προϋπολογισμού 3.250.000,00 €
• «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στον Δήμο Ηγουμενίτσας», Υποέργο 2 «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας» από το Ταμείο Ανάκαμψης πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας, το οποίο δημοπρατήθηκε και είναι προϋπολογισμού 400.000,00 €
• Κατασκευή νέου Κοιμητηρίου Ηγουμενίτσας βρισκόμαστε στη διαδικασία δημοπράτησης , Προϋπολογισμός 900.000€ από το Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων - ΣΑΤΑ
• Κατασκευή γηπέδου 7Χ7 στο Λαδοχώρι, προϋπολογισμού 170.000,00 € χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
• Κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης στην Τοπική Κοινότητα Συβότων, προϋπολογισμού 99.200,00€ που χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
• «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας» από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 3.800.000,00€. Αντικατάσταση υφιστάμενων λαμπτήρων με νέα τεχνολογία τύπου LED, συμπεριλαμβανομένου συστήματος τηλεδιαχείρησης.
• Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες, προϋπολογισμού 103.000,00€.
• «Έργα διευθέτησης του Ρέματος της Γκούρας», προϋπολογισμού 8.903.531,75 € χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ.
• «Αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Ηγουμενίτσας» με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προϋπολογισμού 550.000,00 €.
• «Οριοθέτηση – διευθέτηση ρεμάτων Πλαταριάς», ύψους 29.834,94€ μελέτη στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο.

Κωνσταντίνος Τσουμάνης
Read More »
Απολογισμός του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας Απολογισμός του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: 165.000€ για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Συβότων

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023
Περιφέρεια Ηπείρου: 165.000€ για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής ΣυβότωνΣτη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση λυμάτων Αρίστης Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 1.880.000 χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.- ΑΜΦΙΑΛΟΣ Ο.Ε.».

Επίσης η Ο.Ε. μεταξύ άλλων:
 
 Κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και για τα έργα:
· Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Συβότων», προϋπολογισμού € 165.000. Ανάδοχος: «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».  
· Προστασία από κατολισθήσεις – πλημμυρικά φαινόμενα περιοχής Φράστα», προϋπολογισμού € 340.000. Ανάδοχος: " FERTILIS ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ."
· «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καταρράκτη Πωγωνίου», προϋπολογισμού € 168.000. Ανάδοχος: «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Μ ΙΚΕ ».
 Ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των εξής έργων:
· «Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή της Εγνατίας οδού», προϋπολογισμού 300.000 €.
· «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας δημοτικών δρόμων Τ.Κ. Μονολιθίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 145.000 €.


Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: 165.000€ για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Συβότων Περιφέρεια Ηπείρου: 165.000€ για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Συβότων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023

Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο 

Από το συσκευαστήριο Γκίκας ζητούνται εργάτες και εργάτριες καθώς και χειριστής κλαρκ για πλήρη απασχόληση.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6945501813

Read More »
Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο Ζητούνται εργάτες για συσκευαστήριο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σελίδες