Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώνεται η προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της κατασκευής της προβλήτας πλαγιοπρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έργο που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση των εργασιών της β’ φάσης του λιμένα.

Η προβλήτα θα είναι έτοιμη στο τέλος του Οκτώβρη και από εκεί και μετά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ακτοπλοΐα, είτε και από την κρουαζιέρα, προσθέτοντας μια ακόμα δυνατότητα στο λιμένα της Ηγουμενίτσας.Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώνεται η προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώνεται η προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διάρρηξη περιπτέρου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Συνελήφθησαν εχθές μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών, διότι κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να έχουν διαρρήξει περίπτερο και να έχουν αφαιρέσει αναψυκτικά.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διάρρηξη περιπτέρου Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διάρρηξη περιπτέρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθν. Αντίστασης

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Read More »
Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθν. Αντίστασης Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθν. Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Η Αντιπεριφερειάρχης παιδείας κα Αντιγόνη Φίλη για τη νέα σχολική χρονιά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Με το άκουσμα του πρώτου κουδουνιού θέλω να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. 
Όλοι οι μαθητές με συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ξεκινάν σήμερα ένα καινούριο ταξίδι γνώσεων με σκοπό την απόκτηση των απαραίτητων εχέγγυων για το μέλλον τους. 
Το σχολείο ωστόσο πέρα από γνώσεις διαπλάθει ήθη, μεταδίδει αξίες και διαμορφώνει ανθρώπους με ελεύθερη σκέψη και βούληση. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών διασφαλίζοντας μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.


 
Read More »
Η Αντιπεριφερειάρχης παιδείας κα Αντιγόνη Φίλη για τη νέα σχολική χρονιά Η Αντιπεριφερειάρχης παιδείας κα Αντιγόνη Φίλη για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Εγγραφές στην Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Read More »
Εγγραφές στην Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Εγγραφές στην Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά, μοίρασαν σήμερα (11-09-2018) το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, καθ' όλη τη διάρκεια και της φετινής σχολικής περιόδου, θα βρίσκεται δίπλα σε γονείς και μαθητές, στους οποίους εύχεται καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.


Read More »
Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης για την έναρξης της σχολικής χρονιάς

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς σήμερα Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη, βρίσκει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά με τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Ηγουμενίτσας, του 1ου Ενιαίου Γυμνασίου και Λυκείου Ηγουμενίτσας, και του Γυμνασίου και Λυκείου Παραμυθιάς.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία υλοποιείται,αυτονόητο για μια κανονική χώρα, που δεν συνέβαινε ούτε την περίοδο πριν την κρίση.


Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε έμπρακτα τη βούλησή της να αναβαθμίσει και να ενισχύσει την Εκπαίδευση με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλες και για όλους.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στο πιο ορεινό χωριό, το κουδούνι θα χτυπήσει στην ώρα του για όλα τα παιδιά. Με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους και τα σχολεία μας χωρίς προβλήματα.

Η πρόσληψη 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη των μαθημάτων φανερώνει ότι βρισκόμαστε πλέον σε μεταμνημονιακή τροχιά και ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό τόσο στη γενική όσο και την ειδική αγωγή.

Επιπλέον, έχουν αποσταλεί ήδη από τις 31 Αυγούστου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι πιστώσεις για την πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Δίνουμε έτσι την απαιτούμενη βαρύτητα και στην Ειδική Αγωγή σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε, άλλωστε, από τη ΔΕΘ 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την περαιτέρω ενίσχυση της ειδικής αγωγής.

Συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη με προσεκτικά βήματα και ριζοσπαστικές λύσεις για την αναβάθμιση του σχολείου, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Στόχος μας είναι να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση για τη διασφάλιση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.

Εύχομαι σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, μία σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργία, γνώση και μόρφωση.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!


 
Read More »
Ο Μάριος Κάτσης για την έναρξης της σχολικής χρονιάς Ο Μάριος Κάτσης για την έναρξης της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Φάκελος Bvlgari: Συνάντηση για την εξέλιξη των διαδικασιών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργική Επαναχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» στην οποία εντάχθηκε ο δήμος Σουλίου, για παρεμβάσεις στο πρώην σχολείο Βούλγαρη ωστε να καταστεί λειτουργικό και να μετατραπεί σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ της διαχειριστικής αρχής, υπηρεσιακών παραγόντων, της ΜΟΔ και αιρετών δόθηκαν διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα του έργου καθώς και οδηγίες για την απρόσκοπτη πορεία του.

«Συντονισμένα προχωρούμε για την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την περιοχή μας» ανέφερε σε σχόλιο της, η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη.


 
Read More »
Φάκελος Bvlgari: Συνάντηση για την εξέλιξη των διαδικασιών Φάκελος Bvlgari: Συνάντηση για την εξέλιξη των διαδικασιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να απευθύνω σε όλα τα μέλη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική, γόνιμη και αποτελεσματική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και πολλές επιτυχίες.

Εύχομαι προσωπικά σε κάθε μαθήτρια και μαθητή να εφοδιαστεί με ψυχική δύναμη, υπομονή και πίστη στην πορεία του προς την κατάκτηση της γνώσης και την πραγμάτωση των στόχων του.

Στους εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να ευχηθώ πνευματική διαύγεια και ψυχικό σθένος, ώστε να φέρουν εις πέρας το δύσκολο παιδαγωγικό τους έργο, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο λειτούργημά τους και σε όλους τους γονείς να δουν τα παιδιά τους να προοδεύουν στηρίζοντας τις επιλογές τους και καλλιεργώντας τους αρχές και αξίες.

Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή, η φροντίδα της παιδείας αποτελεί έναν από τους βασικούς αξιακούς πυλώνες της και γι’ αυτό το λόγο θα είμαστε κοντά σας για μία ακόμη χρονιά, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που ανακύπτουν και να τα επιλύουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ευχές και προσδοκίες να έχετε όλοι μια καλή αρχή!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας


Read More »
Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 12η Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Αναμόρφωση (τροποποίηση) του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων (ΟΠΔ) έτους 2018.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο
Τροποποίηση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2018.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο
Περί του προελέγχου του απολογισμού εσόδων και εξόδων και των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2017.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο
Αποδοχή χρηματοδότησης από Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο
Επικύρωση της με αριθ.1000/2018 απόφασης Δημάρχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο
Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού Δήμου Ηγουμενίτσας, έγκριση της αριθ.39/2018 μελέτης της Τ.Υ., καθορισμός των όρων διενέργειας αυτού και συγκρότηση επιτροπής.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες του εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Ηγουμενίτσας, έγκριση της αριθ.7/2018 μελέτης της Οικονομικής Υπηρεσίας και καθορισμός των όρων διενέργειας αυτού.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο
Ανάκληση της αριθ.54/2018 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής ως προς την διάθεση ποσού στον Κ.Α. 10.7425.32 (α/α 10) και αποδέσμευση του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο  
Έγκριση της αριθ. 27/2018 μελέτης, καθορισμός των όρων διενέργειας του διαγωνισμού με τίτλο: Παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου για την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στον συντονισμό και την υλοποίηση της υπηρεσίας «Προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου» και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας αυτού.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι, του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Σοβαρή καταγγελία εργαζόμενου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι, του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι δικαιώθηκαν δικαστικά για τον 13ο και 14ο μισθό.

Αιτία είναι η πρωτοβουλία της εκπροσώπου των, στο ΔΣ του Οργανισμού, να συντάξει αίτηση προς τη Διοίκηση και να καλεί τους δικαιωθέντες, να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους, για άμεση και πλήρη απαίτηση των δεδικασμένων, καθώς και των τόκων αυτών, αιτούμενοι το εξευτελιστικό ποσό των 50 ευρώ ανά μήνα, όταν το συνολικό δεδικασμένο ποσό υπερβαίνει τις 4.500 ευρώ για τον καθένα.

Η κλήση για συμμετοχή στο αίτημα φτάνει στα όρια του εκβιασμού, αφού η εν λόγω εκπρόσωπος τους ενημερώνει ότι αν δεν υπογράψουν όλοι και να υποβάλλουν αυτό το παράλογο αίτημα, η Διοίκηση θα ασκήσει έφεση, με άγνωστη έκβαση και άγνωστο χρόνο τελεσιδικίας της υπόθεσής των, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε αν υπάρχει πραγματικά τέτοια απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού.

Χαρακτηριστικό ακόμη αυτών των αναίσχυντων κινήσεων είναι ότι κανείς υπογράφων, δεν λαμβάνει εγγράφως γνώση του τι υπογράφει , παρά μόνο προφορικά, ισχυριζόμενη ότι τα γραπτά αποτελούν στοιχεία Προσωπικών δεδομένων και απαγορεύεται η διακίνησή τους, ενώ η ίδια τα διαχειρίζεται χωρίς κάποιος από τους εργαζόμενους να της έχει δώσει αυτό το δικαίωμα !!! 

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση - διαμαρτυρία από εργαζόμενο που ακολουθεί: 

Read More »
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι, του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Σοβαρή καταγγελία εργαζόμενου Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι, του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας - Σοβαρή καταγγελία εργαζόμενου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Σεμινάριο Ψυχοδράματος ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ στη Σαγιάδα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Το τελευταίο τριήμερο του Σεπτέμβρη θα βρεθούμε σε ένα μαγικό μέρος στην παλιά Σαγιάδα της Ηπείρου.
Θα δημιουργήσουμε μια υπαίθρια ψυχοδραματική εμπειρία μέσα στα χαλάσματα της παλιάς Σαγιάδας.
Η παλιά Σαγιάδα είναι ένας ερημωμένος γραφικός οικισμός με πλακόστρωτους δρόμους και παλιά αρχοντικά. Η μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και δημιουργεί ένα μοναδικό ενεργειακό τοπίο.Στα έσχατα της Θεσπρωτίας, απέναντι από την Κέρκυρα στέκεται ακόμα, η γραφική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με μοναδικές τοιχογραφίες. Το χωριό εγκαταλείφτηκε τον Αυγούστου του 1943, όταν το έκαψαν οι Γερμανοί κατακτητές που αιματοκύλησαν την Ήπειρο.Τότε συνεργάστηκαν με τους μουσουλμανους τσάμηδες ηγέτες των οποίων υπέδειξαν σπίτι και πρόσωπα που έπρεπε να εξοντωθούν. Η παλιά Σαγιάδα ήταν ένα χωρίο που έσφυζε από ζωή. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης γνώρισε την άνθηση του εμπορίου ειδικά κατά την περίοδο της ενετοκρατίας στα Ιόνια.
Η ομάδα μας θα δουλέψει στον χώρο πάνω σε ζητήματα:
πολέμου, προσφυγιάς και εξορίας.
Πρόκειται για μια ομαδική εκπαιδευτική - ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.
Το ψυχόδραμα ως εργαλείο - τεχνική αναπτύχθηκε από το Moreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επι σκηνής.
Οι συμμετέχοντες δημιουργούν και λειτουργούν μια μικρή εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες.
Το σεμινάριο απευθύνεται:
Σ' όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους του θεάτρου, τα στελέχη επιχειρήσεων και στον καθένα που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει προς την εσωτερική του μεταμόρφωση και προσωπική του ολοκλήρωση.

28 Σεπ στις 6 μ.μ. – 30 Σεπ στις 3 μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής
60€ Γενική τιμή
50€ για Άνεργους και Φοιτητές

Με το τέλος κάθε σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες-Εγγραφές:
Τσάμης Χρήστος Ηγουμενίτσα 6989915385
Στέφανος Μπέλος Ιωάννινα 6937429381
Αντώνης Λιοδάκης 6941667718


 
Read More »
Σεμινάριο Ψυχοδράματος ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ στη Σαγιάδα Σεμινάριο Ψυχοδράματος ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Καταγραφή - αποτύπωση της Ι.Μ. Ραγίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018

Ι.Μ. ΡΑΓΙΟΥ, με την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας Θεσπρωτίας, καταγραφή - αποτύπωση από τον Πολιτικό Μηχανικό -ερευνητή κ. Μουζάκη Στέλιο από την Αθήνα. 

Συνεχεία στους στόχους του προγράμματος erasmus+, παραδοσιακοί οικισμοί και βιώσιμη ανάπτυξη που έληξε πριν δέκα ημέρες, παραμένει όμως στην θεματολογία προγραμμάτων του Κ.Π.Ε Φιλιατών - Θεσπρωτίας.

Νικολάου Μάρκος


 
Read More »
Καταγραφή - αποτύπωση της Ι.Μ. Ραγίου Καταγραφή - αποτύπωση της Ι.Μ. Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σας ευχαριστεί όλους για την παρουσία σας και την προσφορά σας στο 4ο δημοτικό γλέντι ταξικής αλληλεγγύης.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα έγινε πράξη η ταξική αλληλεγγύη αλλά και η λαϊκή διασκέδαση.

Το φετινό γλέντι ήταν η συνέχεια της δράσης το Εργατικού Κέντρου όλο το προηγούμενο διάστημα. Μιας δράσης που χωρίς τη δική σας συμμετοχή δεν θα μπορούσε να έχει συνέχεια. Η μαζική σας συμμετοχή μας δίνει τεράστια δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυναμικά.

Η αλληλεγγύη δε ξεκινά και σταματά σε ένα γλέντι, θέλει συνεχή δράση και ασχολία.

Αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια σακούλα με τρόφιμα που θα πάρει ένας άνεργος συνάδελφος.

Αλληλεγγύη είναι και το να μην επιτρέψουμε να μας κόψουν το ρεύμα, να μην μας κατασχέσουν λογαριασμούς και σπίτια.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Το κύμα αλληλεγγύης πρέπει να εκφραστεί το επόμενο διάστημα και με αγώνες διεκδίκησης για να μπουν μπροστά οι δικές μας οι ανάγκες.

Αγώνες- Απάντηση στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που φέρνει ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια και πολέμους.

Αγώνες- Απάντηση στα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης γύρω από την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τις αυξήσεις στους μισθούς.

Αγώνας- Απάντηση στην υποκρισία της κυβέρνησης που πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις κρύβει τη διατήρηση και την επέκταση του βασικού αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου των μνημονίων.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Μοναδικός δρόμος για την αναπλήρωση των απωλειών είναι η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Ταυτόχρονα καλούμε όλο τον κόσμο αλλά και τα σωματεία που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, να στηρίξουν την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει πάνω από 500 σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα751€ αλλά και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι λαχνοί που κερδίζουν είναι: 2242,2176,880,1643,1418,1712,1685,2239,1979,531,1314


Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νέες προσφυγές δημοτικών υπαλλήλων για 13ο και 14ο μισθό

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018


Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, γνωρίζοντας ότι αρκετοί συνάδελφοι έχουν μείνει εκτός της λίστας των υπαλλήλων που δικαιώθηκαν στην προσφυγή που υπεβλήθη για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού, ήρθε σε επαφή με Δικηγορικά Γραφεία, με σκοπό τη συμφωνία για την κατάθεση Νέας Πρόσθετης Προσφυγής που θα καλύπτει τους υπαλλήλους που θα εκφράσουν αντίστοιχο αίτημα. 
Σας ενημερώνουμε ότι αρκετοί Συνάδελφοι ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ έχουν ήδη κερδίσει αντίστοιχο δικαστικό αγώνα και περιμένουν τις ενέργειες για την αποπληρωμή τους. Οποιοσδήποτε συνάδελφος (μόνιμος. ΙΔΑΧ ή ΙΔΟΧ εργαζόμενος στους τρεις δήμους του Ν. Θεσπρωτίας) επιθυμεί περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος και πιθανή οργάνωση στην κατάθεση Νέας Πρόσθετης Προσφυγής για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού, παρακαλείται να έρθει σε επαφή με την κα Σουζάνα Καπνίση, εκπρόσωπο της Παράταξης, στα τηλέφωνα: 2665361220 ή 6944156525. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή κατευθύνσεων και βοήθειας Ηγουμενίτσα 10 Σεπτεμβρίου 2018 
Η Συντονιστική Επιτροπή 
της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


 
Read More »
Θεσπρωτία: Νέες προσφυγές δημοτικών υπαλλήλων για 13ο και 14ο μισθό Θεσπρωτία: Νέες προσφυγές δημοτικών υπαλλήλων για 13ο και 14ο μισθό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή της χορήγησης του εξωιδρυματικού επιδόματος που δικαιούνται οι πάσχοντες από τετραπληγία και παραπληγία ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά μεταξύ άλλων πότε αναμένεται να εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος και αν στους δυνητικούς δικαιούχους θα περιλαμβάνονται ασφαλισμένοι όλων των κατηγορών. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή επέκτασης χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος»

Με το άρθρο 56 του Ν. 4554/2018 η χορήγηση του εξωιδρυματικού επιδόματος των παρ. 1 και 2 του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981 που δικαιούνται λόγω ανικανότητας για κάθε βιοποριστική εργασία οι πάσχοντες από τετραπληγία έως και παραπληγία επεκτάθηκε «σε όσους πάσχουν από ασθένειες οι οποίες, κατά την κρίση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, επιφέρουν την ίδια, όπως αυτές οι παθήσεις, μορφή αναπηρίας».

Επομένως η επέκταση αυτή μπορεί να αφορά και περιπτώσεις ασφαλισμένων με αναπηρία άνω του 80% που, σύμφωνα με την ιατρική κρίση - γνωμάτευση της αρμόδιας Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), χρήζουν μεν βοήθειας και συμπαράστασης άλλου προσώπου αλλά λόγω της μέχρι πρότινος ισχύουσας νομοθεσίας είχαν αποκλειστεί από τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Πότε αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 56 του Ν. 4554/2018,
Εάν στους δυνητικούς δικαιούχους του εξωιδρυματικού επιδόματος του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981 θα περιλαμβάνονται ασφαλισμένοι όλων των κατηγορών (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες),
Εάν θα δοθεί η δυνατότητα σε ασφαλισμένους που είχαν κριθεί μη δικαιούχοι του εξωιδρυματικού επιδόματος του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981 από την αρμόδια Β/βάθμια Επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης. 


 
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 36χρονου και 38χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Schengen, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, ενώ σε περαιτέρω διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων της Interpol ως καταζητούμενος με σκοπό τη σύλληψη για το αδίκημα της απάτης κατά του κράτους από τις Αλβανικές Αρχές.
Προανάκριση , κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 36χρονου και 38χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 36χρονου και 38χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Σελίδες