ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στο Γαρδίκι Παραμυθιάς

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015
ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στο Γαρδίκι Παραμυθιάς
 
 
Απαγχονισμένη βρέθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στο Γαρδίκι, 45χρονη αλλοδαπή αλβανικής υπηκοότητας, μητέρα 3 παιδιών, κάτοικος Γαρδικίου.

Συμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το σώμα της 45χρονης εντόπισαν κάτοικοι της κοινότητας, σε ελαιώνα, οι οποίοι και ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, άντρες του οποίου σπεύδουν αυτή την στιγμή στον τόπο του συμβάντος.

Στο σημείο έχει καταφθάσει και το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της 45χρονης αναμένεται να δώσει σχετική έρευνα της αστυνομίας σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική εξέταση.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στο Γαρδίκι Παραμυθιάς ΕΚΤΑΚΤΟ: 45χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Δύο ολοκαίνουργια προγράμματα του ΟΑΕΔ για 18.000 ανέργους

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015
Δύο ολοκαίνουργια προγράμματα του ΟΑΕΔ για 18.000 ανέργους 


Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για 18.000 ανέργους είναι έτοιμα στον ΟΑΕΔ και περιμένουν το πράσινο φως από το υπουργείο Εργασίας για να αρχίσει η υλοποίησή τους, 

Το πρώτο αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα οι οποίες θα λάβουν επιδότηση ως 450 ευρώ στο μισθό που θα καταβάλλουν στους ανέργους που θα προσλάβουν. 

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι από τη δράση «Εγγύηση για τη νεολαία» και απευθύνεται σε 8.000 νέους σε ηλικία ανέργους ως 24 ετών. 

Και τα δύο έχουν καταρτιστεί από τον ΟΑΕΔ και ο αρχικός στόχος ήταν να «τρέξουν» άμεσα μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο είναι τα πιο φρέσκα που έχει στα σκαριά ο ΟΑΕΔ, για τα δύο αυτά προγράμματα υπάρχει καθυστέρηση, όπως έχει συμβεί και με το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία και τις 52.818 προσλήψεις. 

Αρμόδια στελέχη του ΟΑΕΔ που έχουν στείλει αναλυτικά το πλαίσιο εφαρμογής όλων των προγραμμάτων επισημαίνουν ότι ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης όπως και π αρμόδια για θέματα ανεργίας αναπληρωτής υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου έχουν πλήρη εικόνα για όλα τα προγράμματα που είναι ώριμα και θα μπορούσαν να είχαν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται άμεσα από τη νέα κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΑΕΔ έχει ετοιμάσει το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών με 12μηνη πλήρη απασχόληση. 
Εχουν ήδη υλοποιηθεί άλλα δύο όμοια προγράμματα που είχαν επιτυχία καθώς οι θέσεις καλύφθηκαν μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. 
Για το νέο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν εξασφαλιστεί περίπου 55 εκατ. ευρώ. 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις ώστε από τη στιγμή που ανοίξει το πρόγραμμα να είναι σε θέση να υποβάλουν γρήγορα τις αιτήσεις τους ώστε να έχουν έγκριση και για τις θέσεις που θα μπορούν να απορροφήσουν είναι: 
Οι ατομικές επιχειρήσεις τη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος. 
Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει π μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης. 
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης. 

Οι άνεργοι για να επωφεληθούν και να προσληφθούν θα πρέπει: 
Να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι και την πρόσληψή τους. 
Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. 
Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. 
Να είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών. 

Το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους στο ποσό των 18 € την ημέρα και για 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. 

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες. 

Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση δεν πρέπει να υπερβαίνει, μαζί με τυχόν άλλες ενισχύσεις που πήρε από άλλα κοινοτικά προγράμματα, το ποσό των 200.000 ευρώ κατά την τελευταία τριετία. 

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά 8.000 ανέργους ως 24 ετών και έχει συμφωνηθεί ο φορέας που θα το αναλάβει να είναι η ΓΣΕΕ. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ευκαιρία απασχόλησης και είναι μέσα από τη δράση «Εγγύηση για τη νεολαία», ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας για τη διετία 2014-2016 ξεπερνά τα 340 εκατ. ευρώ. 

Ο σχεδιασμός για τις 8.000 θέσεις περιλαμβάνει αρχικά συμβουλευτική στήριξη και στη συνέχεια επαγγελματική κατάρτιση. Η διάρκεια του προγράμματος προτείνεται να είναι 5 μήνες. 

Οι ωφελούμενοι (σ.α: από τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας ανάψει το πράσινο φως) θα λάβουν επιταγή εισόδου που περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό μέρος όσο και μέρος πρακτικής άσκησης και στη διάρκεια του προγράμματος θα λαμβάνουν επίδομα ύψους από 2.400 ευρώ έως 2.700 ευρώ ανάλογα με την εκπαιδευτική τους κατηγορία. 

Οσοι επιλεγούν θα παρακολουθήσουν θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών, ενώ προβλέπεται και πρακτική άσκηση 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους πέντε μήνες. 

Θα παρέχονται επίσης υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων κατά το διάστημα της πρακτικής άσκησης ενώ θα δοθεί και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων
Read More »
Δύο ολοκαίνουργια προγράμματα του ΟΑΕΔ για 18.000 ανέργους Δύο ολοκαίνουργια προγράμματα του ΟΑΕΔ για 18.000 ανέργους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015
Αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώΣυνελήφθησαν, προχθές (18-02-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά και συγκεκριμένα μία 36χρονη και μία 14χρονη, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή από διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας.

Αναλυτικότερα,
προχθές το μεσημέρι οι δύο γυναίκες μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, εισήλθαν σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ Αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Δημιουργία και παροχή καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων δικτύων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Δημιουργία και παροχή καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων δικτύωνΥλοποίηση του Έργου GRETA από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.Το έργο GRETA “Γεωαναφερόμενες Πληροφορίες για Περιβαλλοντικές Εφαρμογές βασιζόμενες σε Τηλεπικοινωνιακές Υποδομές” έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013” και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το ΕΤΠΑ και 25% από Εθνικούς Πόρους. 
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.650.000 EUR με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας να είναι 294.000 EUR.

Το Εταιρικό Σχήμα, πέραν της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., αποτελείται από έξι (6) εταίρους οι οποίοι προέρχονται από την Ιταλία (Ένωση Δήμων της “Grecia Salentina” - Ένωση Δήμων της "Terre di Acaya e di Roca" - Δήμος του Otranto - Οργανισμός Λιμένος Bari) και την Ελλάδα (Δήμος Νικολάου Σκουφά - Ινστιτούτο Τεχνολογιάς Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος”).

Το έργο “GRETA” στόχευσε στην δημιουργία και παροχή καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων δικτύων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες ασφάλειας που δημιουργούν “ένα ασφαλές περιβάλλον για διακοπές και διαμονή”. Άλλοι στόχοι του έργου ήταν η ανάπτυξη υπηρεσιών που διευκολύνουν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους καθώς και συνδράμουν στην αποδοτική προβολή και προώθηση της περιοχής. Τέλος, πολύ σημαντικό στόχο αποτέλεσε η ανάπτυξη σταθερών και αποδοτικών σχέσεων μεταξύ των εταίρων μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας.
 
Στα πλαίσια του έργου “Greta” ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Επέκταση Ασυρμάτου Δικτύου (Wi-Fi) Δημόσιας Πρόσβασης στο Διαδίκτυο και Δικτύου Κορμού: Επεκτάθηκε και βελτιώθηκε το υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο δημόσιας πρόσβασης στο διαδίκτυο, με στόχο την επίτευξη κάλυψης των χώρων συνάθροισης τουριστών και πολιτών. Με τη νέα του δομή, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης της Ηγουμενίτσας και στο Δρέπανο, καθώς και στα αγκυροβόλια της Σαγιάδας και των Συβότων.

Ανάπτυξη Πλατφόρμας Διαδικτυακής Τηλεόρασης (WebTV): Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες θα παράσχει πολυμεσικό και πολυγλωσσικό περιεχόμενο στη νέα πλατφόρμα διαδραστικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης προς τους τουρίστες και τους επισκέπτες, αποσκοπώντας στη κατάλληλη τουριστική προβολή της περιοχής.
 
Υλοποίηση Σύγχρονης Διαδικτυακής Εφαρμογής WebGIS: Αναπτύχθηκε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.greta-project.eu/webgis/ που αξιοποιεί διαδικτυακούς χάρτες για την προβολή σημείων ενδιαφέροντος με πλούσιο συνοδευτικό πολυμεσικό υλικό. Ο χρήστης μπορεί πλέον, να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες καθώς και οδηγίες πρόσβασης, προκειμένου να οργανώσει καλύτερα την περιήγηση του.

Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων (Mobile Application): Μια σύγχρονη εφαρμογή με ικανότητα δρομολόγησης και προβολής πολυμεσικού περιεχομένου, η οποία θα προβάλλει το τουριστικό απόθεμα της περιοχής, θα είναι σύντομα διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android.

Ανάπτυξη Πλατφόρμας Αποστολής Σύντομων Γραπτών Μηνυμάτων (SMS): Αξιοποιώντας τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, είναι πλέον εφικτή η αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων με χρηστικές πληροφορίες στο κινητό του χρήστη, που θα έχει δηλώσει ότι θέλει να λαμβάνει σχετική ενημέρωση.

Ανάπτυξη Πλατφόρμας Διαδικτυακής Τηλεφωνίας (VoIP): Στοχεύοντας στη μείωση των λειτουργικών του εξόδων ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας υλοποίησε ένα εναλλακτικό δίκτυο τηλεφωνίας νέας γενιάς μέσω του οποίου τα τηλεπικοινωνιακά κόστη αναμένεται να μειωθούν δραστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας http://www.olig.gr/.
Read More »
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Δημιουργία και παροχή καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων δικτύων Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Δημιουργία και παροχή καινοτόμων εργαλείων και υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων δικτύων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015 Rating: 5

100.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015
100.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣΗ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ», με προϋπολογισμό 97.697,77 € ( ανευ ΦΠΑ).

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

α.Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.., εφόσον ανήκουν στην Α2 και άνω για έργα Υδραυλικά ή Η/Μ τάξη εντός Νομού έδρας ή και εκτός Νομού εάν είναι δεύτερος της επιλογής τους, για έργα κατηγορίας Υδραυλικά ή Η/Μ

β.Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη Α1 Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Υδραυλικά ή Η/Μ
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Τεχνική Έκθεση, Προϋπολογισμό, Έντυπο οικονομικής προσφοράς κ.λ.π.) από τα γραφεία της ΔΕΥΑΗ οδός Ελευθερίας 7. Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους από την αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό μέχρι και την Πέμπτη 12/03/15. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2665027852, FAX επικοινωνίας 2665028910, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Κος. Τριανταφυλλίδης..
 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17/03/2015, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης προσφορών 10.00 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας (Ταχ. Δ/νση: Ελευθερίας 7, T.K. 46100 Ηγουμενίτσα) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/08.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.954 ΕΥΡΩ € με ισχύ τουλάχιστον 210 ημερών από την ημερομηνία δημοπράτησης. 
Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 6 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους Πόρους της ΔΕΥΑΗ
Read More »
100.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ 100.000€ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Σελίδες