Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας


Σήμερα το απόγευμα έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 54 χρόνων ο Ανθυπαστυνόμος Θεόδωρος ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ του Παύλου, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του, συγγενείς, φίλους και γνωστούς.
Ο Θεόδωρος υπηρετούσε στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. Τα τελευταία χρόνια έδινε άνιση μάχη με την επάρατη νόσο μαχόμενος με υπομονή, αξιοπρέπεια και θάρρος.
Το Δ.Σ. της Ένωσης, με λύπη αποχαιρετά τον αγαπητό συνάδελφο μας και εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 13-01-2024 και ώρα 14:00’ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στους Κήπους Ζαγορίου Ιωαννίνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΦΑΛΑ Χρήστος
Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σκρέκας: Ελέγχουμε όλους τους κλάδους για πιθανές στρεβλώσεις

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Σκρέκας: Ελέγχουμε όλους τους κλάδους για πιθανές στρεβλώσεις


«Με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα μειωθούν τιμές σε προϊόντα που πωλούνται ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ αποτρέπονται αδικαιολόγητες ανατιμήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα με αφορμή τα τέσσερα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «αν χρειαστεί θα πάρουμε και επιπλέον μέτρα για κατηγορίες προϊόντων των οποίων οι τιμές στην Ελλάδα είναι αδικαιολόγητα υψηλότερες», σημείωσε ότι αναμένεται, από τα τέσσερα τελευταία μέτρα, να μειωθούν οι τιμές στα ράφια σε ποσοστό έως και 20%, ενώ σε ό,τι αφορά στον έλεγχο για το βρεφικό γάλα ανέφερε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε ελέγξει και για αθέμιτη κερδοφορία τις εταιρείες αυτές τις συγκεκριμένες και θα δείτε ότι θα υπάρχουν και ευρήματα τα οποία θα ανακοινωθούν».

«Εμείς ελέγχουμε όλους τους κλάδους, έναν-έναν, δεν θα αφήσουμε κανέναν κλάδο, καμιά κατηγορία καταναλωτικών αγαθών την οποία δεν θα ελέγξουμε για πιθανές στρεβλώσεις» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκρέκας, στην ερώτηση «για ποιο λόγο αφέθηκαν να κερδοσκοπούν κάποιοι» απάντησε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση καθώς ψηφίστηκε σχετικός νόμος από την Βουλή, από την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ. Όπως εξήγησε:

«Η διαφορά είναι ότι το πρώτο διάστημα εμφανίστηκε πληθωρισμός επειδή αυξήθηκε το κόστος της ενέργειας, των μεταφορικών, των πρώτων υλών, των αγροτικών προϊόντων. Στην συνέχεια, είδαμε να μειώνονται κάποια από αυτά τα έξοδα δηλαδή, να μειώνεται το κόστος της ενέργειας ή να μειώνεται το κόστος των πρώτων υλών και εκεί είναι που εμφανίστηκε ο πληθωρισμός της απληστίας.

Γι’ αυτό ήρθαν οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, που πραγματοποιούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα και, τελικά, κατέληξαν σε ευρήματα, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, όπου είδαμε την τιμή της ενέργειας να αποκλιμακώνεται αλλά οι τιμές παρέμειναν ψηλά σε κάποια προϊόντα. Εκεί βρέθηκε να υπάρχει παραπάνω κέρδος, να παραβιάζεται δηλαδή το πλαφόν του κέρδους που είχαμε θέσει και έτσι να επιβάλλονται πρόστιμα».

Με τα τέσσερα, νέα, πολύ δραστικά μέτρα, συνέχισε ο υπουργός, «πετυχαίνουμε να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων που παρουσιάζονται στην Ελλάδα ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και μάλιστα σε ποσοστό το οποίο μπορεί να ξεπεράσει και το 15% και να προσεγγίσει ακόμα και το 20% και δεύτερον περιορίζουμε, αποτρέπουμε επί της ουσίας, τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις».

Βρεφικό γάλα

Ειδικά για το βρεφικό γάλα σημείωσε: «Κάνουμε κάτι το οποίο είναι πολύ δραστικό και πολύ ισχυρό, βάζουμε ένα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών και πιστεύουμε ότι θα μειωθούν σημαντικά οι τιμές του βρεφικού γάλακτος.

Ελέγχουμε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε ελέγξει και για αθέμιτη κερδοφορία τις εταιρείες αυτές τις συγκεκριμένες και θα δείτε ότι θα υπάρχουν και ευρήματα τα οποία θα ανακοινωθούν.

Εμείς ελέγχουμε όλους τους κλάδους, έναν-έναν, δεν θα αφήσουμε κανέναν κλάδο, καμιά κατηγορία καταναλωτικών αγαθών την οποία δεν θα ελέγξουμε για πιθανές στρεβλώσεις. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε και αν χρειαστεί θα πάρουμε και επιπλέον μέτρα αν δούμε ότι σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων οι τιμές στην Ελλάδα είναι αδικαιολόγητα υψηλότερες».

Read More »
Σκρέκας: Ελέγχουμε όλους τους κλάδους για πιθανές στρεβλώσεις Σκρέκας: Ελέγχουμε όλους τους κλάδους για πιθανές στρεβλώσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων


Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τη στελέχωση των Διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί με τη νέα διαδικασία επιλογής που προβλέπει ο νόμος 5062/2023 του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. έως την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δημοσίευση των δύο ενιαίων προκηρύξεων για τους Διοικητές των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, τίθενται οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πνοής στον χώρο της υγείας, οι οποίες αποτέλεσαν προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μεταρρύθμιση εφαρμόστηκε αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στις 3 Νοεμβρίου 2023 και την έκδοση, στις 4 Δεκεμβρίου, της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των φορέων του Δημοσίου που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, ένα μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία έκδοσης.

«Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων για τους Διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών θέτουμε σε εφαρμογή μία σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών σε καίριες θέσεις ευθύνης, και συνεπώς για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στο Κράτος. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, εκκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα την επεκτείνουμε σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Ο Υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του εξέφρασε βεβαιότητα ότι «η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων Διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη Δημόσια Υγεία».

Read More »
Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Μεγάλο βλάχικο γλέντι Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024

Μεγάλο βλάχικο γλέντι  Σάββατο 13 Ιανουαρίου


Read More »
Μεγάλο βλάχικο γλέντι Σάββατο 13 Ιανουαρίου Μεγάλο βλάχικο γλέντι Σάββατο 13 Ιανουαρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Ευχαριστήριο του 1ου ΕΠΑΛ ΦιλιατώνΜε τη λήξη του έτους 2023 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες μόνωσης της οροφής, και ανακατασκευής των αιθουσών του κτιρίου που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ Φιλιατών.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, τη Σχολική Επιτροπή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Φιλιατών για την άμεση ανταπόκρισή τους στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που παρεμπόδιζε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Read More »
Ευχαριστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών Ευχαριστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Παπαστεργίου: Με μήνυμα στο κινητό η αλλαγή τιμολογίων ενέργειας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Παπαστεργίου: Με μήνυμα στο κινητό η αλλαγή τιμολογίων ενέργειας


Προσωπικός βοηθός που θα μιλάει 150 γλώσσες μέχρι και σουαχίλι θα κλείνει μέσω gov.gr ραντεβού από ταυτότητες μέχρι και εμβόλια

Με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού τηλεφώνου θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να αλλάζουν οι πολίτες -εφόσον το επιθυμούν - την εταιρεία ενέργειας και το τιμολόγιό τους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «ήδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε στη διαδικασία του να μπορεί αυτή η αλλαγή να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet εφόσον πατήσει «ναι» ο ενδιαφερόμενος.


Όπως ακριβώς πριν από περίπου 1,5 μήνα λέγαμε για το myAuto, πακέτο που ήδη μπήκε στο wallet μας και ήδη πάνω από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν "κατεβεί" στα κινητά».

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε και για την πρώτη διασυνοριακή διαλειτουργικότητα η οποία αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τις ταυτότητες, δηλαδή θα μπορεί ένας Κύπριος που ζει στην Ελλάδα ή ένας Έλληνας που ζει στην Κύπρο να διασταυρώσει ότι η αστυνομική του ταυτότητα είναι νόμιμη και σε ισχύ.

Αναφερομένος στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, ο υπουργός επεσήμανε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πολύγλωσσος καθώς «κατανοεί 150 γλώσσες, απαντά σε 24 γλώσσες, ακόμη και σε διάφορες περίεργες γλώσσες όπως σουαχίλι». Το επόμενο όμως βήμα είναι ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσει όχι μόνο να μας ενημερώνει αλλά να κάνει τα πρώτα πράγματα για εμάς όπως το να κλείσει ένα ραντεβού για εμβόλιο ή, για να εκδώσουμε ταυτότητα, να μας κατεβάσει κατόπιν αιτήματός μας το Ε9.

Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε ότι το wallet θα αποτελεί το μοναδικό μέσο που θα συνδιαλέγονται οι πολίτες με το Δημόσιο και υπογράμμισε ότι στο wallet αναμένεται να προστεθούν και οι επαγγελματικές ιδιότητες καθώς «ζητάμε από τους επαγγελματικούς φορείς να μας ανοίξουν τα μητρώα τους για να αρχίσουμε να περνάμε όλες αυτές τις διαδικασίες», προσθέτοντας ότι το διαβατήριο για να μπει στο wallet πρέπει να υπάρξει πρώτα μια κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα.

Όσον αφορά στην κινητή τηλεφωνία ο υπουργός τόνισε ότι «θα δούμε τον ανταγωνισμό να δουλεύει και θεωρώ ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα έχουμε καλύτερες ταχύτητες και τιμές για τον καταναλωτή».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο τόνισε ότι «δημιουργείται ένα μητρώο για τους ανθρώπους που θα δηλώσουν ότι θέλουν να ψηφίσουν επιστολικά και άρα πάμε να φτιάξουμε αυτές τις βάσεις με το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι όμως μια πρώτης τάξη ευκαιρία να "καθαρίσουμε" τα μητρώα μας».

Για τον ΔΑΙΔΑΛΟ σημείωσε ότι είναι «ό,τι πιο οραματικό και αισιόδοξο για την τεχνολογία στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλο και γρήγορο μηχάνημα το οποίο βοηθά στην έρευνα με τεχνητή νοημοσύνη, θα βοηθήσει γενικά στο να δημιουργήσουμε πλέον πέρα από το public cloud, να αρχίσουμε να αποκτάμε δικές μας υποδομές για αποθήκευση δεδομένων».

Read More »
Παπαστεργίου: Με μήνυμα στο κινητό η αλλαγή τιμολογίων ενέργειας Παπαστεργίου: Με μήνυμα στο κινητό η αλλαγή τιμολογίων ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία, σύμφωνα με έρευνα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία, σύμφωνα με έρευνα

Θετική, επίσης, θεωρούν οι Έλληνες την επίδραση της τεχνολογίας με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι βελτιώνει τη ζωή τους

Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ' ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life Tips που αφουγκράζονται την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία από το 1995 με πρωτοβουλία της Focus Bari.

Αναλυτικότερα η έρευνα διαπιστώνει τα ακόλοουθα

Η χρήση internet έχει φτάσει στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού στο 96%, καθώς εντάσσεται στους χρήστες και η μεγάλη πλειοψηφία των πιο ώριμων ηλικιών. Η σχέση με την τεχνολογία προβλέπεται αυξανόμενη, καθώς το μέλλον έρχεται από τα παιδιά : 9 στα 10 παιδιά (90%) ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου. Στα παιδιά 10+ είναι καθολική η χρήση (97%). Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο είναι 100 λεπτά/ημέρα.

Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ' ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία. Φανατικοί του mobile internet οι Έλληνες, με το 92% να περιηγείται μέσω του κινητού και το 88% σε καθημερινή βάση.

Η ενεργοποίηση στα social από σχεδόν ίδια αναλογία προφανώς «πυροδοτεί» αυτή την εξέλιξη, αν και παράλληλα…
Ανεβαίνει συνεχώς -τώρα στο 69%- η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η πληθώρα των χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες να δηλώνουν πως «η τεχνολογία βελτιώνει την ζωή μου», ενώ…
Το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Σχεδόν 7 στους 10 (69%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο. Οι 25-34 ετών είναι οι fan του ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού το 87% έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά εντός του 6μήνου. Σε αντίθεση με τους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας 65+ οι οποίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, καθώς μόλις το 37% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Η ταυτότητα της έρευνας: Μεθοδολογία - Τηλεφωνικές συνεντεύξεις CATI σε αντιπροσωπευτικό Πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο, καλύπτοντας τον συνολικό πληθυσμό.

Read More »
Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία, σύμφωνα με έρευνα Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία, σύμφωνα με έρευνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Με εργατικά χέρια από την Ινδία προσπαθούν να καλύψουν Θεσπρωτοί παραγωγοί την έλλειψη εργατών γης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Με εργατικά χέρια από την Ινδία προσπαθούν να καλύψουν Θεσπρωτοί παραγωγοί την έλλειψη εργατών γης


Λόγω έλλειψης Αλβανών εργατών για τη συγκομιδή εσπεριδοειδών, παραγωγοί στη Θεσπρωτία κατέφυγαν σε άλλη λύση. Με νόμιμες διαδικασίες απασχολούν πλέον εργάτες από την Ινδία, μετανάστες στην Ελλάδα.

Δεν έχουν έρθει πολύ ακόμη στην περιοχή, ωστόσο έγινε η αρχή και οι παραγωγοί περιμένουν να δουν την αποτελεσματικότητά τους.

Το ότι Αλβανοί εργάτες γης έφυγαν για άλλες χώρες της Ευρώπης και αναζήτησαν καλύτερες και πιο προσδοφόρες εργασίες, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους παραγωγούς μανταρινιών και πορτοκαλιών στους κάμπους Κεστρίνης, Ραγίου, Ασπροκκλησίου και Σαγιάδας, αφού δεν βρίσκουν εργατικά χέρια.

Read More »
Με εργατικά χέρια από την Ινδία προσπαθούν να καλύψουν Θεσπρωτοί παραγωγοί την έλλειψη εργατών γης Με εργατικά χέρια από την Ινδία προσπαθούν να καλύψουν Θεσπρωτοί παραγωγοί την έλλειψη εργατών γης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Καταπατημένα του Δημοσίου: Αρχές Μαρτίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εξαγοράς – Οι εκπτώσεις και η εξόφληση του τιμήματος

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Καταπατημένα του Δημοσίου: Αρχές Μαρτίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εξαγοράς – Οι εκπτώσεις και η εξόφληση του τιμήματος


Έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ, αναμένεται να εισρεύσει στα κρατικά ταμεία σε βάθος πενταετίας, από την εξαγορά με έκπτωση έως και 80% επί της αντικειμενικής τιμής, καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, και τη χορήγηση τίτλων ιδιοκτησίας σε ιδιώτες.

Στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για την εξαγορά 89.928 καταπατημένων εκτάσεων.

Δυνατότητα εξαγοράς έχουν όσοι κατέχουν καταπατημένα κτήματα ή κτίσματα για πάνω από 30 έτη και το ύψος του τιμήματος καθορίζεται με βάση την αντικειμενική τιμή ενώ μειώνεται έως κι 80% ανάλογα με την χρόνο κατοχής, την «κοινωνική ταυτότητα», το ύψος του εισοδήματος και το είδος του ακινήτου. Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε έως 60 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί στην έκταση των καταπατημένων κτημάτων που μπορούν εξαγορασθούν. Υπολογίζεται πως πάνω από εννέα στα δέκα δημόσια ακίνητα έχουν καταπατηθεί καθώς σε σύνολο 97.029 καταγεγραμμένων δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί τα 89.928, δηλαδή ποσοστό 92%. Στα καταπατημένα δημόσια κτήματα έχουν ανεγερθεί κατοικίες, ακόμη και πολυκατοικίες, εργοστάσια, αποθήκες, αγροτικά ακίνητα, εργαστήρια και κτίρια για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση που είτε ιδιοκατοικούνται είτε εκμισθώνονται σε τρίτους.

Εξαγορά ακινήτων του Δημοσίου μπορεί να γίνει εφόσον ο ιδιώτης έχει στην κατοχή του το ακίνητο τουλάχιστον για 30 χρόνια η αν υπάρχουν τίτλοι αγοράς ή ιδιοκτησίας και κτίσματα προ του 1992.

 Επίσης με κατοχή τουλάχιστον 40 χρόνια εφόσον υπάρχει κτίσμα (που αποτελεί και μοναδική κατοικία ή εμπορική εκμετάλλευση –πχ βιοτεχνία- του ιδιώτη) πριν από το 1982. Ο ιδιώτης μπορεί να αποκτήσει τίτλους ιδιοκτησίας μέχρι ένα άρτιο οικόπεδο (για εντός σχεδίου) ή 10 στρέμματα γης (για εκτός σχεδίου). Προβλέπονται και περιπτώσεις που οι ιδιώτες θα μπορούν να λάβουν και ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις (πχ 20 στρέμματα ή τυχόν μικρό υπόλοιπο που απομένει ανεκμετάλλευτο). Μπορούν να εξαγοράσουν όμως και ακίνητα που περιλαμβάνουν (όχι παραπάνω όμως από το 20% της συνολικής επιφάνειας) εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως δασικές ή natura, υπογράφοντας ταυτόχρονα και ρήτρα προστασίας τους. Αν επιχειρήσουν να κτίσουν ή παρέμβουν στις ευαίσθητες αυτές εκτάσεις, τότε η εξαγορά ακυρώνεται και αποβάλλονται από το ακίνητο. Από την εξαγορά εξαιρούνται από τη ρύθμιση δάση, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί-παραλίες ή παρόχθιες και παραποτάμιες περιοχές που έχουν περιέλθει στην ΕΤΑΔ- Υπερταμείο. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρξουν και μετά από υπόδειξη φορέων υπουργείων, για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας κλπ. Η υπόδειξη εξαιρέσεων μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες από την έναρξη του νόμου.

Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου μετά των κτισμάτων του. Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, ή τμηματικά σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσόν τα 100 ευρώ μηνιαίως. Σε περίπτωση που ο ιδιώτης εγγραφεί ήδη ως ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο η έκπτωση ανέρχεται στο 50%.

Οι εκπτώσεις στο τίμημα για κατοχή πάνω από τα τουλάχιστον 30 ή 40 χρόνια μείωση κατά 1% ανά έτος. Για παράδειγμα, για 90 χρόνια κατοχή η έκπτωση ανέρχεται σε 50%, που είναι και το ανώτατο πλαφόν μείωσης του τιμήματος, λόγω παλαιότητας.
 
εάν ο αιτών είναι άτομο με αναπηρία 80% και άνω, ή και εάν είναι πρόσωπο που φιλοξενεί περισσότερο από ένα έτος ή επιβαρύνεται φορολογικά από πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ: μείωση τιμήματος κατά 30%.
για αναπηρία 67%-79% παρέχεται έκπτωση 20%. Την ίδια έκπτωση έχει και κάθε πρόσωπο που φιλοξενεί περισσότερο από ένα έτος ή επιβαρύνεται φορολογικά από πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 18.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
για παλιννοστούντες ομογενείς που έχουν εγγραφεί στα μητρώα ή τα δημοτολόγια δήμου ή είναι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών η μείωση είναι 20%
για πολύτεκνους η έκπτωση ανέρχεται σε 20% εφόσον το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα είναι έως 40.000 ευρώ, ή το ετήσιο οικογενειακό έως 80.000 ευρώ.
για τρίτεκνους που το ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ ή τα 40.000 το ετήσιο οικογενειακό η μείωση ορίζεται σε 15%
για μονογονεϊκές οικογένειες έκπτωση 15%
για μακροχρόνιους ανέργους μείωση 15%
για δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος – ΚΕΑ μείωση 20%
για κτίσμα που βρίσκεται εντός του ακινήτου και αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του αιτούντος έκπτωση 20%.
Read More »
Καταπατημένα του Δημοσίου: Αρχές Μαρτίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εξαγοράς – Οι εκπτώσεις και η εξόφληση του τιμήματος Καταπατημένα του Δημοσίου: Αρχές Μαρτίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις εξαγοράς – Οι εκπτώσεις και η εξόφληση του τιμήματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

ΕΡΓΑΝΗ: 548 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ήπειρο τον Νοέμβριο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
ΕΡΓΑΝΗ: 548 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ήπειρο τον Νοέμβριο


Απώλεια 82.463 θέσεων εργασίας καταγράφηκε από το σύστημα «Εργάνη» τον Νοέμβριο, αποτέλεσμα που συνιστά τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 22 ετών, για τον συγκεκριμένο μήνα.

Για την Ήπειρο οι απώλειες θέσεων εργασίας στην διάρκεια του Νοεμβρίου ανέρχονται στις 548.

Συγκεκριμένα οι αναγγελίες πρόσληψης για τον προτελευταίο μήνα του χρόνου έφτασαν στις 5.862 ενώ οι λήξεις συμβάσεων, οι καταγγελίες συμβάσεων κα οι αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης ανήλθαν στις 6.140.

Οι περισσότερες λήξεις συμβάσεων καταγράφονται στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την λήξη της τουριστικής περιόδου. Έτσι οι δύο νομοί έχουν αρνητικό ισοζύγιο το οποίο για την Θεσπρωτία ανέρχεται σε μείον 424 θέσεις εργασίας και την Πρέβεζα σε μείον 484 θέσεις.

Θετικό ισοζύγιο έχει τόσο ο Νομός Ιωαννίνων -139 θέσεις- όσο και η Άρτα -221 θέσεις εργασίας.

Η λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου και η εποχική απασχόληση είχαν για άλλη μια χρονιά σημαντικό αποτύπωμα στην πορεία των προσλήψεων και των απολύσεων κατά τον συγκεκριμένο μήνα σε ολόκληρη την χώρα.

Αν μάλιστα το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα αθροιστεί με τις 131.496 χαμένες θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου, τότε προκύπτει απώλεια 213.949 θέσεων σε μόλις δύο μήνες, στοιχείο που μεταφράζεται στη χειρότερη πορεία που έχει καταγραφεί από το 2001 και μετά.

Σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη», μόνο τον περασμένο Νοέμβριο οι προσλήψεις ήταν 223.119, περισσότερες κατά 21.104 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Όμως, οι απολύσεις ήταν αισθητά περισσότερες, καθώς ανήλθαν στις 305.582, αυξημένες κατά 19.940, σε σχέση με τον Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς.


Read More »
ΕΡΓΑΝΗ: 548 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ήπειρο τον Νοέμβριο ΕΡΓΑΝΗ: 548 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ήπειρο τον Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Το Σάββατο η χοροεσπερίδα και η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024

 Το Σάββατο η χοροεσπερίδα και η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου


Read More »
Το Σάββατο η χοροεσπερίδα και η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου Το Σάββατο η χοροεσπερίδα και η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Πωλείται κρεοπωλείο στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Πωλείται κρεοπωλείο στην Παραμυθιά


Πωλείται κρεοπωλείο στην Παραμυθιά, σύγχρονα εξοπλισμένο με σταθερή πελατεία, λόγω διορισμού. Τιμή συζητήσιμη-μόνο σοβαρές προτάσεις. 
Τηλ:6993920210
Read More »
Πωλείται κρεοπωλείο στην Παραμυθιά Πωλείται κρεοπωλείο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεως εργασίας υπαλλήλου στο Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας.

Απαραίτητα Προσόντα: Κάτοχος διπλώματος C2 (Proficiency) Αγγλικής ή Ιταλικής γλώσσας.

Επιθυμητά Προσόντα: Γνώση άλλων ξένων γλωσσών θα εκτιμηθεί.

Αποστολή βιογραφικών στο email: careers@minoan.gr με θέμα «Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας».
Read More »
Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα Πρόσληψη προσωπικού από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Μοναδικές τιμές σε εργαλεία και μηχανήματα από το Elektrostore24

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Μοναδικές τιμές σε εργαλεία και μηχανήματα από το Elektrostore24


Εργαλεία-μηχανήματα όλων των ειδών!
Άμεσα διαθέσιμα
Καλύτερες τιμές
Σερβις

Ανοιχτά καθημερινά
09:00-16:00
26 χλμ Ηγουμενιτσας - Πρεβεζας!!!


Read More »
Μοναδικές τιμές σε εργαλεία και μηχανήματα από το Elektrostore24 Μοναδικές τιμές σε εργαλεία και μηχανήματα από το Elektrostore24 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Το ξενοδοχείο Sivota Retreat powered by Playitas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας αναζητά προσωπικό για το καλοκαίρι 2024.

Ειδικότητες:
 • Καμαριέρα
 • Λαντζέρης
 • Σερβιτόρος Α
 • Βοηθός σερβιτόρου
 • Προσωπικό παραλίας
 • Μάγειρας Β
 • Μάγειρας Γ
 • Ζαχαροπλάστης
 • Κρεοπώλης
Μεγάλη διάρκεια σεζόν, ευχάριστο περιβάλλον και πλήρη αποδοχές βασει γενικής ξενοδοχειακής σύμβασης.

Αποστολή βιογραφικών: frontoffice@sivotaretreat.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26650 93119 ώρες γραφείου.
Read More »
Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Προσλήψεις προσωπικού σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή


Ψάχνουμε για άτομα με ιδιαίτερη αγάπη και γνώση στον χώρο της τεχνολογίας και των social media, για να ενταχθούν στην ομάδα μας! 
Αν έχετε άριστη εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα social media, τότε είστε ο ιδανικός υποψήφιος που αναζητούμε.
Η εργασία είναι εξ αποστάσεως, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε από την άνεση του σπιτιού σας. Προσφέρουμε ανταγωνιστικό μισθό και πλήρη ασφάλιση.
Αν νιώθετε ότι αυτή η θέση ταιριάζει με τις δεξιότητές σας, στείλτε μας το βιογραφικό σας στο radio892ad@gmail.com και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

* Απαραίτητη η κάρτα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Σας ευχαριστούμε,
Read More »
Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και ΦιλιατώνΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2024 Rating: 5

Σελίδες