ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 17/1/2018
Αριθ. πρωτ.12

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ

Σχετικά με το υπ’ αριθμόν 57 έγγραφό της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που έχει εκδοθεί έναν χρόνο πριν (!!!), με ημερομηνία 16 Γενάρη 2017, να ενημερώσουμε τα εξής στους εργαζόμενους.

Πριν λίγες μέρες στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας και λίγες μέρες πριν τις αρχαιρεσίες μόνο για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ και όχι για το Σωματείο, κι ενώ είχε Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου κατέθεσαν εννέα (9) νέες αιτήσεις εγγραφής για να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες για την Ομοσπονδία.

Η απάντηση του μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας και Προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Νίκου Τράκα) ήταν: «Δεν εγγράφεται κανένα νέο μέλος πριν από τις εκλογές για την Ομοσπονδία. Όποιος θέλει να εγγραφεί μετά τις εκλογές».

Στο ίδιο ΔΣ και από το στόμα του ίδιου του Προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Νίκου Τράκα, αναφερόμενος σε μία από τις νέες αιτήσεις μιας εργαζόμενης είπε: «αυτή δε θα γραφεί με τίποτε στο Σωματείο διότι το εξυβρίζει συνεχώς».

Σας θυμίζει κάτι αυτό κύριοι της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας που μας κουνάτε το δάχτυλο για το πώς να λειτουργούμε, όταν στους δικούς σας Συλλόγους κάνετε ό, τι θέλετε;

Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις στην αυτοτελή λειτουργία του Σωματείου μας και τις καταστατικές μας υποχρεώσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ


Read More »
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Για μια ακόμη φορά οι προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας αναδεικνύουν τη σημαντικότητά τους

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) υπό το συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ).
Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International). 
Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη που διαχειμάζουν στους υγρότοπους αλλά και αρπακτικά. 
Διενεργούνται σε πάνω από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις. 
Παρατηρήθηκαν πάνω από 60 διαφορετικά είδη πουλιών όπως φαλαρίδες, κιρκίρια, τα σφυριχτάρια, τις πρασινοκέφαλες πάπιες και χουλιαρόπαπιες. 
Εκατοντάδες παρυδάτια είδη εντοπίστηκαν, όπως σκαλίδρες, τρύγγες, χαραδριοί κ.α. Εκατοντάδες φοινικόπτερα βρήκαν τροφή και καταφύγιο στις λιμνοθάλασσες του Καλαμά και του Αχέροντα. 
Μαυροκέφαλες πάπιες και σαρσέλες ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά είδη χηνόμορφων. 

Συνολικά την ίδια μέρα καταμετρήθηκαν σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές αρμοδιότητας του φορέα διαχείρισης 22.287 υδρόβια και παρυδάτια είδη πουλιών. 


Μεγάλος αριθμός αρπακτικών πουλιών όπως γερακίνα, ξεφτέρι, βραχοκιρκίνεζο καλαμόκιρκος και χειμωνόκιρκος αλλά και ο στικταετός έκαναν την εμφάνισή τους όλες τις προστατευόμενες περιοχές. 
Οι κύκνοι και οι πελεκάνοι προτίμησαν και φέτος τις λιμνοθάλασσες του Καλαμά και του Αχέροντα αλλά και του έλους Καλοδικίου. 
Για μια ακόμη φορά οι προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας αναδεικνύουν τη σημαντικότητά τους ως υγρότοποι ιδιαίτερης οικολογικής αξίας για τα διαχειμάζοντα αλλά και για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Read More »
Για μια ακόμη φορά οι προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας αναδεικνύουν τη σημαντικότητά τους Για μια ακόμη φορά οι προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας αναδεικνύουν τη σημαντικότητά τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018


Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας - Κυριακή 4/2/2018

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 4/2/2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας


 
 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Συναυλία κλασικής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018
Read More »
Συναυλία κλασικής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Συναυλία κλασικής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Επιχειρηματίας εξαπατούσε παραγωγούς και εμπόρους - Προσπάθησε να εξαπατήσει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018Επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα, φέρεται ως πρωταγωνιστής απάτης εις βάρος παραγωγών και εμπόρων (κυρίως τυροκομικών) προϊόντων ανά την Ελλάδα, που εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών αρχών. Το όνομα του 57χρονου επιχειρηματία βρίσκεται μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα σε δικογραφία και περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στα θύματα προσεγγίζει τις 430.000 ευρώ .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι φερόμενοι ως δράστες παρουσιάζονταν ως αντιπρόσωποι ξένης εταιρείας, η οποία δήθεν ενδιαφερόταν να διαθέσει μεγάλες ποσότητες των προϊόντων τους στην αγορά της Ρουμανίας. Προσκομίζοντας στη συνέχεια πλαστά αποδεικτικά πληρωμής, έπειθαν τα θύματά τους για την υποτιθέμενη νομιμότητα της εμπορικής συναλλαγής και φόρτωναν τα προϊόντα σε φορτηγά με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας της αλλοδαπής.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν έμπορος της περιοχής αντιλήφθηκε την απάτη και απευθύνθηκε στην αστυνομία, ενώ καταγγελίες για την παράνομη δράση τους έγιναν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες απέσπασαν το διάστημα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Γενάρη του 2016 ποσότητες τυροκομικών ειδών αξίας 296.000 ευρώ, από βιομηχανία επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη Λέσβο, από τυροκομική μονάδα στη Νάξο, από επιχείρηση στην Κρήτη και από εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις Σέρρες.

Την ίδια περίοδο, φόρτωσαν ποσότητες ξηρών καρπών (αξίας 53.000 ευρώ), συσκευασίες προϊόντων (αξίας 42.000 ευρώ) και φιάλες μπύρας (αξίας 37.000 ευρώ) από δύο εταιρείες της Θεσσαλονίκης και μία των Τρικάλων. Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι κάποιες ποσότητες των παραπάνω προϊόντων κατέληξαν σε καταστήματα με τυροκομικά προϊόντα, όπου πουλήθηκαν, ενώ κάποιες ποσότητες βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε παλέτες και δοχεία, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 57χρονου στην Ημαθία. Στην ίδια αποθήκη εντοπίστηκε επίσης, ένα φορτηγό έμφορτο με συσκευασμένα προϊόντα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες αποπειράθηκαν ακόμη να αποσπάσουν προϊόντα αξίας 330.000 ευρώ από εταιρεία εμπορίας καφέ στην Αττική, από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία και από δύο εταιρείες εμπορίας τυροκομικών προϊόντων σε Αρκαδία και Ημαθία, ενώ διαπιστώθηκε ότι επικοινώνησαν με άλλες επτά επιχειρήσεις σε 'Αργος, Αττική, Κοζάνη, Κρήτη, Μεσσηνία και Τρίπολη, με σκοπό την αγορά διαφορών προϊόντων.

Η αστυνομία αποδίδει στον 57χρονο, διευθυντικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ κεντρικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισε ένας 48χρονος. Τα υπόλοιπα τρία άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, και μεταξύ αυτών ένας Ρουμάνος, φαίνεται να ήταν μεταφορείς των προϊόντων.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών για τα περαιτέρω.


Read More »
Επιχειρηματίας εξαπατούσε παραγωγούς και εμπόρους - Προσπάθησε να εξαπατήσει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία Επιχειρηματίας εξαπατούσε παραγωγούς και εμπόρους - Προσπάθησε να εξαπατήσει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018


Το τμήμα "Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας" του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 το κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά.
Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην έκθεση και γνώρισαν την προστατευόμενη περιοχή που περιβάλλει τον ποταμό Αχέροντα (Στενά - Εκβολές). 


 
Read More »
Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση επί των προγραμμάτων του ΕΠΑνΕΚ: «Επιχειρούμε Έξω» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» την Δευτέρα 15/01/2018 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Ελευθέριος Κώστας, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κος Άγγελος Σταυρόπουλος για το Πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» και κος Ανδρέας Κοντογέωργας για το Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, έγινε παρουσίαση των ανωτέρω προγραμμάτων και ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων με παροχή χρήσιμων οδηγιών για την ορθή υποβολή των προτάσεων και διευκρινίσεων για υλοποίηση των έργων με κύριο στόχο την ομαλή και χωρίς απώλειες εκταμίευση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Παράλληλα οι ομιλητές προέτρεψαν τους υποψηφίους επενδυτές να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματά τους στο Περιφερειακό Γραφείο Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (αρμόδιος υπάλληλος κος Στέφανος Ιωάννου), για την προώθηση τους στο αρμόδιο Υπουργείο και την απάντηση τους άμεσα, προς διευκόλυνση τόσο της διαδικασίας άρτιων υποβολών υποβοηθώντας την εξέλιξη της πορείας των προγραμμάτων γενικότερα, όσο και για την πληρέστερη ενημέρωση και άλλων εν δυνάμει επενδυτών.

Με την ευκαιρία παρακολούθησης της εκδήλωσης από ΑμΕΑ, τονίστηκε η ανάγκη ανάληψης δράσεων για την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασής τους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα ανωτέρω προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Περιφερειακό Γραφείο Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αρμόδιος κος Στέφανος Ιωάννου, τηλ.: 2665029484, fax: 2665029489 email: diaxeiristiki@e-thesprotias.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 


 
Read More »
Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχή της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018
 


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχή της Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Επιχορήγηση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αποκατάσταση ζημιών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018


Μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δύο φορές τον Δήμο Ηγουμενίτσας τον περασμένο Νοέμβριο και που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε υποδομές που ξεπερνούν το 1εκ. ευρώ, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος απέστειλε στα αρμόδια Υπουργεία και στην Περιφέρεια Ηπείρου την έκθεση αποτύπωσης των καταστροφών, καθώς και τις ανάγκες του Δήμου σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνης, αναγνωρίζοντας το μέγεθος των καταστροφών, με απόφαση του προχώρησε σε έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ηγουμενίτσας με το ποσό των 75.000,00€ για την αποκατάσταση των πλέον επειγουσών ζημιών.


Read More »
Επιχορήγηση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αποκατάσταση ζημιών Επιχορήγηση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αποκατάσταση ζημιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Την εγγραφή νέων μελών ζητάει και η ΠΟΕ ΟΤΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018

Απάντηση στα ερωτήματα του Συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», που συνυπογράφεται από τον μεμονωμένο υποψήφιο Χαλμαντζή Ευάγγελο, αναφορικά με την εγγραφή νέων μελών στο Πρωτοβάθμιο Σωματείο και τη δυνατότητα άμεσου δικαιώματος ψήφου τους κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέστειλε εχτές η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με αυτή "εγγραφές στο Σύλλογο μπορούν να γίνουν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών", συμφωνώντας έτσι με την άποψη της κας Καπνίση και των κ. Δελλή και Χαλμαντζή (Δείτε ΕΔΩ)

Δείτε αναλυτικά την απάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ:Read More »
Θεσπρωτία: Την εγγραφή νέων μελών ζητάει και η ΠΟΕ ΟΤΑ Θεσπρωτία: Την εγγραφή νέων μελών ζητάει και η ΠΟΕ ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

11 οι Τοπικές Ομάδες Υγείας που θα ιδρυθούν στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018


Την απόφαση υλοποίησης του υποέργου "Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας στην Ηπειρο" υπέγραψε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδάρος.Σύμφωνα με αυτή, στην Ήπειρο ιδρύονται 11 Ομάδες- 2 στο Δήμο Άρτας, 2 στο Δήμο Πρέβεζας, 6 στο Δήμο Ιωαννίνων και 1 στο Δήμο Ηγουμενίτσας- οι οποίες θα απασχολήσουν συνολικά 132 άτομα.
ΟΙ Τοπικές Ομάδες Υγείας εντάσσονται στον σχεδιασμό Μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και σύμφωνα με τις προτεραιότητες στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας, αφορά στη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψης του πληθυσμού, της ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, της ειδικής μέριμνας για τις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, της διασφάλισης της ποιότητας και ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών, της συνέχειας της φροντίδας υγείας και της ευθύνης των παροχών υπηρεσιών υγείας. 
Σε κάθε μια δε από αυτές θα απασχοληθούν ιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας και λοιπό υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.


 
Read More »
11 οι Τοπικές Ομάδες Υγείας που θα ιδρυθούν στην Ήπειρο  11 οι Τοπικές Ομάδες Υγείας που θα ιδρυθούν στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 41χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018Συνελήφθη την 13-01-2017 στο λιμένα Ηγουμενίτσας από στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας αλλοδαπός υπήκοος, ο οποίος επεστράφη από τις Ιταλικές Αρχές και στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για παράβαση διατάξεων του άρθρου 225 του Π.Κ. και του ν. 3386/2005. 
Εν συνεχεία, κατά την διάρκεια της προανάκρισης και ενδελεχούς έρευνας και αναζήτησης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε η πραγματική ταυτότητα του εν λόγω αλλοδαπού, κατόπιν σχετικού αιτήματος που απεστάλη μέσω του Εθνικού Γραφείου SiRENE στις αρμόδιες Βουλγαρικές Αρχές. Με την πληκτρολόγηση των πραγματικών στοιχείων ταυτότητας του ανωτέρω αλλοδαπού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Βουλγαρίας σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εγκλήματα κατά της Ιδιοκτησίας.

Για την εν λόγω υπόθεση συνέδραμαν το Γραφείο Ασφάλειας του Κ.Λ Ηγουμενίτσας στελέχη του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 


 
Read More »
Σύλληψη 41χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Σύλληψη 41χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Λύση στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους προσπαθεί να δώσει το Υπ. Πολιτισμού, με 12 προσλήψεις στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018


Εργαζόμενους με πεντάμηνη απασχόληση σε αρχαιολογικούς χώρους, αναμένεται να προκηρύξει το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τις 400 θέσεις συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα, προβλέπονται έξι για το Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης, της Κασσώπης και του Νεκρομαντείου Αχέροντα, και από δύο στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας.

Mε τον τροπο αυτο το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθει να δώσει τέλος στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, λογω ελλείψεων κυρίως αρχαιοφυλάκων. Οι επιπλέον 2 υπάλληλοι στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, δεν θα λύσει το προβλημα, ωστοσο θα υπάρχει βελτίωση της κατάστασης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως οι χώροι της Παραμυθιάς που ανήκουν στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτιας (Πύργος Κούλια, αρχαία Ελέα και βυζαντινά λουτρά), παραμένουν κλειστά επί σειρά ετών και ο μονος τρόπος για να να τα επισκεφτεί κάποιος, ειναι να κλείσει ραντεβού με κάποιον απο τους αρχαιοφύλακες, ενώ δεν ειναι λίγες οι φορές, που επισκέπτες εχουν βρέθει στους χώρους χωρις να γνωρίζουν την παραπάνω ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα να φεύγουν άπραγοι και δυσαρεστημένοι.


 
Read More »
Λύση στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους προσπαθεί να δώσει το Υπ. Πολιτισμού, με 12 προσλήψεις στην Ήπειρο Λύση στους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους προσπαθεί να δώσει το Υπ. Πολιτισμού, με 12 προσλήψεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Λίγο πριν την έναρξη των εκταφών… παραληρούν οι Αλβανοί και απειλούν να τις παρεμποδίσουν

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018


Χτύπημα από ακραίους, εθνικιστικούς κύκλους ή οργανωμένη κρατική προβοκάτσια; Τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνεται η αντίδραση στην Αλβανία στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους να πράξει το καθήκον του και να ξεκινήσει επιτέλους την εκταφή και την ταυτοποίηση των οστών των Ελλήνων στρατιωτών. Όλων εκείνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι ενάντια στον φασισμό.

Παρότι από την ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για έναρξη των εκταφών, στην Αλβανία θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν στις 22 Ιανουαρίου, από την περιοχή Ντρογκότι, κοντά στην Κλεισούρα.

Πρόκειται για ένα από τα σημεία, που έχει ταυτοποιηθεί η ύπαρξη ενταφιασμένων πρόχειρα, Ελλήνων στρατιωτών.

Τις ημέρες αυτές και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, διάφορες περιοχές της Αλβανίας έχει επισκεφθεί η μικτή ελληνοαλβανική επιτροπή, η οποία φαίνεται ότι οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες για την έναρξη των εκταφών, μετά από καθυστέρηση αρκετών δεκαετιών.

Συνάμα, στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κορυτσά συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας, σε συνέχεια των προηγούμενων και με ανοιχτά σοβαρά και κρίσιμα θέματα.Την ώρα λοιπόν που όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, το εθνικιστικό παραλήρημα κορυφώνεται. Ακραίες οργανώσεις, έχουν κηρύξει διαδικτυακό πόλεμο, με σκοπό να μην ξεκινήσουν οι εκταφές των στρατιωτών. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που συνοδεύουν τις αναρτήσεις τους.

Στα δημοσιεύματα, ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός, ήταν κατοχικός στρατός (όταν πολεμούσε εναντίον των Ιταλών που εισέβαλαν πρώτοι στην Ελλάδα) και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένας λόγος εκταφών και λειτουργίας οργανωμένων νεκροταφείων.

Μάλιστα προαναγγέλλουν κινητοποίηση στις 22 Ιανουαρίου προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εκταφών στο Ντραγκότι.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει είναι αν πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα παραληρήματα ακραίων κύκλων της Αλβανίας ή για μία στημένη επιχείρηση του ίδιου του Αλβανικού κράτους, το οποίο στην συνέχεια θα την επικαλεστεί για να στείλει στις καλένδες το θέμα της εκταφής των πεσόντων.

Άλλωστε, εδώ και μία δεκαετία, εφευρίσκει διάφορα προσκόμματα για να παρεμποδίσει την έναρξη των εκταφών.


 
Read More »
Λίγο πριν την έναρξη των εκταφών… παραληρούν οι Αλβανοί και απειλούν να τις παρεμποδίσουν  Λίγο πριν την έναρξη των εκταφών… παραληρούν οι Αλβανοί και απειλούν να τις παρεμποδίσουν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες εχτές, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι μία 23χρονη και μία 27χρονη κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, το οποία είναι καταχωρημένα ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα – απωλεσθέντα και μία 30χρονη ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες