Βραβεύτηκε ο Θεσπρωτός φωτορεπόρτερ Χρήστος Σταμούλης, που επί 65 χρόνια είναι σε δράση

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017


Ηλικιωμένος πια. Αλλά το όπλο του, τη φωτογραφική του δηλαδή μηχανή, δεν την εγκαταλείπει. Εδώ και 65 χρόνια. 
Πρώτα στη Αθήνα και τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή της Μουργκάνας, που είναι τόπος καταγωγής του (Κεφαλόβρυσο Φιλιατών), καλύπτει εκδηλώσεις, πανηγύρια και άλλα γεγονότα. 


Και το αρχείο, το οποίο έχει δημιουργήσει είναι αρκετά μεγάλο και πολύτιμο. 
Δεν το βάζει κάτω. Αποθανατίζει με μοναδικό τρόπο στιγμιότυπα. "Κουράστηκα", λέει, "αλλά το μεράκι δεν με αφήνει να ησυχάσω". 
Δεν είναι μόνο ότι αποτυπώνει φωτογραφικά τα δρώμενα. Τα βιώνει, έντονα μάλιστα, κιόλας. 
Έτσι δικαίως η Ομοσπονδία Μουργκάνας τον βράβευσε σε εκδήλωση στο χωριό του και ο ίδιος παρέλαβε το βραβείο συγκινημένος. 
Ο Αλέξης Τσέκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το μέλος της Ομοσπονδίας Ρούλα Χίνου και ο Βασίλης Τσοπόκης, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας Μουργκάνας, μίλησαν για τον τιμώμενο φωτορεπόρτερ, χαρακτηρίζοντας ανεκτίμητη την προσφορά του στην περιοχή. 


 
Read More »
Βραβεύτηκε ο Θεσπρωτός φωτορεπόρτερ Χρήστος Σταμούλης, που επί 65 χρόνια είναι σε δράση Βραβεύτηκε ο Θεσπρωτός φωτορεπόρτερ Χρήστος Σταμούλης, που επί 65 χρόνια είναι σε δράση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 22χρονος στο λιμάνι

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφα. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 22χρονος στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 22χρονος στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Τουριστικό υψηλό σε ολόκληρη την Ήπειρο - Βούλιαξαν Σύβοτα και Πάργα

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

 
 
Υψηλό χτύπησε τις ημέρες αυτές η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο. Τα παράλια της περιοχής, κατέχουν πλέον μία από τις κορυφαίες θέσεις στις επιλογές Ελλήνων και ξένων, με την Πάργα και τα Σύβοτα να έχουν την τιμητική τους...

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και απομένει με την ολοκλήρωση της σεζόν να γίνει και ο οικονομικός απολογισμός. Κι αυτό γιατί ναι μεν η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όμως τα έσοδα για τους επιχειρηματίες του κλάδου φαίνεται ότι δεν είναι ανάλογα. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ξοδεύουν ή προσπαθούν να ξοδεύουν λιγότερα από ότι στο παρελθόν.

Ο τουρισμός, παρότι κατέχει μικρό ποσοστό στο ΑΕΠ της Ηπείρου, αποτελεί ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο. Άλλωστε η περιοχή διαθέτει όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα. Μέσα από τις στοχευμένες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως αυτές υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια, πέτυχε να προβληθεί και συνάμα να υπάρξει βήμα για κλείσιμο σημαντικών συμφωνιών των επιχειρηματιών.


Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έφερε τα παράλια της Ηπείρου πιο κοντά στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, ενώ διευκόλυνε σημαντικά την επιστροφή των αποδήμων στα χωριά τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα καταλύματα στην παραλιακή ζώνη παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και για αρκετές ημέρες του Σεπτεμβρίου, γεγονός που εκτιμάται ως ιδιαίτερα θετικό.

Εν τω μεταξύ ο τουριστικός τομέας κυριαρχεί στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Ιουλίου 2107, σύμφωνα με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που γνωστοποιήθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Σχετικά με τις ανώνυμες εταιρείες (ΑΕ), ξενοδοχεία και παρόμοια, καταλύματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις μισές από τις θέσεις της πρώτης δεκάδας να αφορούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εστίαση και τη διαμονή τουριστών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) αν και πρώτες στη λίστα είναι οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα οργάνωσης παραγωγής.

Τα φαρμακεία είναι πρώτα στη λίστα στη σύσταση ομόρρυθμης εταιρείας (ΟΕ), αλλά η πλειοψηφία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων αφορά σε επιχειρήσεις εστίασης και υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων για μικρή χρονική διάρκεια.

Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες (ΕΕ) όλες οι θέσεις της δεκάδας αφορούν στην εστίαση εκτός από τις δύο τελευταίες που αφορούν σε έναρξη δραστηριότητας για φαρμακεία και εκμετάλλευση περιπτέρου.

Για τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ) δεν αποτελεί έκπληξη ότι στη πρώτη θέση της δεκάδας κυριαρχούν τα εστιατόρια, ενώ για τις ατομικές εταιρείες- που ήταν ο κλάδος με τις περισσότερες ενάρξεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους- στην πρώτη θέση βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλιστικού συμβούλου, χωρίς επαγγελματική εγκατάσταση και όλες οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν στον κλάδο εστίασης.


 
Read More »
Τουριστικό υψηλό σε ολόκληρη την Ήπειρο - Βούλιαξαν Σύβοτα και Πάργα Τουριστικό υψηλό σε ολόκληρη την Ήπειρο - Βούλιαξαν Σύβοτα και Πάργα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Μαθητές... σεισμολόγοι, σε θερινά επιστημονικά σχολεία, στην Παραμυθιά και σε άλλες 8 πόλεις της χώρας

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017


Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, για μαθητές της Α, Β, Γ Γυμνασίου και της Α και Β Λυκείου, διοργανώνει από τις 25 Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Στην Παραμυθιά, στο Κατάκολο Ηλείας, στην Ιστιαία, και στην Αίγινα, μικροί επιστήμονες εξερευνούν τον κόσμο γύρω μας ,σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και εξοικειώνονται με τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!

Από το 2007 έως και το 2016, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει διοργανώσει 65 θερινά σχολεία , κυριολεκτικά σε ολόκληρη τη χώρα –στην Ερέτρια, στη Μεσσήνη, στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Ιστιαία και την Παραμυθιά-.


Σκοπός των θερινών αυτών σχολείων που περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, από πειράματα και εισαγωγή στην κβαντική φυσική και την κοσμολογία, μέχρι περιηγήσεις στη φύση και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΕΕΦ, Παναγιώτης Φιλντίσης .

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα δομούνται έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τον φυσικό κόσμο και την Επιστήμη συνολικότερα, αναλύοντας ευμετάβολα δεδομένα, λαμβάνοντας σύνθετες αποφάσεις και αξιολογώντας στοιχεία που οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα. Μεταξύ των θεμάτων που προσεγγίζονται με ελκυστικό για τους μαθητές τρόπο , είναι : -Φυσικός κόσμος και τεχνολογίες αιχμής
-Μηχανική και Εφαρμοσμένη Κβαντική Φυσική
-Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον
-Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία

Στα θερινά σχολεία περιλαμβάνεται ειδική ενότητα «Πολιτισμός και Μνημεία» με επισκέψεις και διαδραστικά προγράμματα σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους (μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι-ιστορική ανασκόπηση, πρόσωπα της Αρχαιότητας και συσχετισμός με μνημεία, Ιστορική αξία μνημείων) , πειράματα σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους, εκδρομές-περιηγήσεις στη φύση.


 
Read More »
Μαθητές... σεισμολόγοι, σε θερινά επιστημονικά σχολεία, στην Παραμυθιά και σε άλλες 8 πόλεις της χώρας Μαθητές... σεισμολόγοι, σε θερινά επιστημονικά σχολεία, στην Παραμυθιά και σε άλλες 8 πόλεις της χώρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

3 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» πράξης «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαίου θεάτρου Γιτάνων (Α΄ Φάση)», για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως 31.12.2017 με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.


 
  • 1 ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός με εξειδίκευση στην αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίων μνημείων ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1
  • 1 ΤΕ Συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (Ομάδα Α) με εξειδίκευση στη συντήρηση λίθου και – ελλείψει αυτού- ΔΕ Τεχνικός συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (έργων τέχνης) με εξειδίκευση στη συντήρηση λίθου ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2
  • 1 ΠΕ Αρχιτέκτων Μηχανικός με εξειδίκευση στην αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίων μνημείων ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3


 
Read More »
3 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας 3 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Το έργο 6 συγγραφέων από τα χωριά της Μουργκάνας παρουσιάστηκε στην Πόβλα

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017Στο πλαίσιο της 2ης γιορτής Πολιτισμού Μάνα Μουργκάνα, παρουσιάστηκε το έργο έξι συγγραφέων με καταγωγή από τα χωριά της περιοχής. 
Στην πλατεία της Πόβλας (Αμπελώνας), με συντονίστρια την Ευγενία Ζκέρη, ακούστηκαν αποσπάσματα από βιβλία των λογοτεχνών, που με αυτό τον τρόπο τιμήθηκαν από τους συντοπίτες τους. 


Οι συγγραφείς, που παρουσιάστηκαν, στη σεμνή εκδήλωση, της οποίας την οργάνωση και την επιμέλεια είχαν οι Ζωή Ντρούκα και ο Πάνος Ανυφαντής, είναι: Γιάννης Βέλλης, Κώστας Λένης, Σταύρος Λέτσας, Φάνης Μούλιος, Κώστας Ραπτόπουλος, Κώστας Τσαντίνης. 
Στόχος ήταν μέσα από τις καταγραφές τους να κατανοηθεί ο τρόπος της ζωής τα παλαιότερα, αλλά και τα νεότερα χρόνια, στον τόπο, και να γεφυρωθεί το χθες που διάβηκε, με το σήμερα που μοιάζει μετέωρο, ώστε να διασφαλιστεί η πορεία στο αύριο. Read More »
Θεσπρωτία: Το έργο 6 συγγραφέων από τα χωριά της Μουργκάνας παρουσιάστηκε στην Πόβλα Θεσπρωτία: Το έργο 6 συγγραφέων από τα χωριά της Μουργκάνας παρουσιάστηκε στην Πόβλα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Τετάρτη (16-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.


Πέμπτη (17-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (18-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (20-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις στην Λαμπανίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς (Η Λαμπανίτσα). 

Πραγματοποιήθηκαν πεζοπορίες στο ελατοδάσος του χωριού, ελεύθερη κατασκήνωση, μουσική βραδιά και το ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι (15/8) του Εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Ο Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Δήμο Σουλίου για την υποστήριξη και φυσικά σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.


Read More »
Με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις στην Λαμπανίτσα Με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις στην Λαμπανίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Μία σύλληψη το βραδύ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017


Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.


 
Read More »
Μία σύλληψη το βραδύ στην Ηγουμενίτσα Μία σύλληψη το βραδύ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Σελίδες