Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Σοφίλλας ζωντανά σήμερα στο SOCIAL

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Σοφίλλας ζωντανά σήμερα στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Σοφίλλας ζωντανά σήμερα στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

"Απέναντί τους" - Το πρώτο βιβλίο με ερωτικά ποιήματα του Ηγουμενιτσιώτη Αρίστου Σουλιώτη

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Το πρώτο του βιβλίο με ερωτικά και κοινωνικά ποιήματα κυκλοφόρησε ο Ηγουμενιτσιώτης συγγραφέας Αρίστος Σουλιώτης, με τίτλο "Ανάμεσά τους" από τις εκδόσεις Οσελότος.
Ο Αρίστος Σουλιώτης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής τις 19 του Φλεβάρη του 1992 και μεγάλωσε στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας μέχρι τα 18 του χρόνια. 
Σπούδασε στην Αθήνα Μηχανικός ήχου ώσπου μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεφε πάλι στην Θεσπρωτία. 
Από μικρός και συγκεκριμένα στα 10 του χρόνια έγραφε το πρώτο του ποίημα που ήταν ερωτικό.

Μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 500 ποιήματα και τραγούδια τα οποία κάποια τα έχει μελοποιήσει και τα έχει κοινοποιήσει στο διαδίκτυο. 
Τα ποιήματα του είναι ερωτικού και κοινωνικού περιεχομένου ενώ έχει γράψει αρκετά για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο κόσμος μας και για τους πολέμους και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Για να παραγγείλετε το βιβλίο καλέστε στο τηλ. 6940675181

 "Ένας αλήτης" 
κοιτάω στο σπίτι δεν είσαι πουθενά 
και το τασάκι γεμάτο από στάχτη 
γύρισε πίσω δεν είπες ούτε γεια 
αυτή τη νύχτα μου τη γέμισες με λάθη.  

Γυρνάω στο δρόμο σε ψάχνω απεγνωσμένα 
περνάνε οι ώρες και μεγαλώνει ο χρόνος 
και απ' τη μιλιά μου βγαίνουν λόγια απελπισμένα 
πως ο αλήτης σου θα είναι τώρα μόνος.  

Ένας αλήτης σου έδωσε τα παντα 
μα εσύ τον κέρασες πόνο και στεναχώρια 
να τον θυμάσαι σου έλεγε αλήθεια 
πως δε μπορεί να ζήσει μακριά σου χώρια 

 Πες μου τι θέλεις για να σε συναντήσω 
να σου εξηγήσω πόσο πολύ σε θέλω 
μια ευκαιρία δώσε μου να σου θυμίσω 
πως να σε κάνω ευτυχισμένη εγώ ξέρω  

Οι αναμνήσεις μου έρχονται από μόνες 
και ότι ζήσαμε το κράτησα για μένα 
θέλω και εσένα να σου έρχονται εικόνες 
και όταν δακρύζεις θα με σκέφτεσαι εμένα.  
Α.Σουλιώτης

Read More »
"Απέναντί τους" - Το πρώτο βιβλίο με ερωτικά ποιήματα του Ηγουμενιτσιώτη Αρίστου Σουλιώτη "Απέναντί τους" - Το πρώτο βιβλίο με ερωτικά ποιήματα του Ηγουμενιτσιώτη Αρίστου Σουλιώτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Ποιές παραλίες της Θεσπρωτίας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017


«Χαρακτηρισμός θαλάσσιων νερών κολύμβησης ακτών Π.Ε Θεσπρωτίας για το έτος 2017»

Χαρακτηρίζουµε:

1. Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύµβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της ∆.Κ Ηγουµενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - ∆.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύµβηση 


 2. Τα θαλασσινά νερά 
- Των λιµένων και µόνιµων αγκυροβολίων 
- Των εκβολών του ποταµού Καλαµά 100 µ. εκατέρωθεν 
- Της θαλάσσιας περιοχής ,βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 µ εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση
Read More »
Ποιές παραλίες της Θεσπρωτίας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση Ποιές παραλίες της Θεσπρωτίας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο»

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο:

Εκδήλωση με θέμα:
«Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο»
την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ

Με την Πάφο να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη συνάντηση των δυο Δήμων αλλά και την τόνωση των σχέσεων τους, μέσα από την προσπάθεια εύρεσης λύσεων σε κοινές προκλήσεις, αλλά από την ενθάρρυνση για ενεργό συμμετοχή των δημοτών στην γενικότερη ανάπτυξη της πόλης.


Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν εισηγήσεις από:
  • την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. καθηγήτρια και Πρόεδρο Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών με θέμα: “Αποκατάσταση Τοπίου και Παραδείγματα Επανάχρησης”,
  • την κα. Ευανθία Δόβα, Λέκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις με θέμα: “Πολιτισμός και Αστικοί Μετασχηματισμοί – Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017” και
  • την κα. Χριστίνα Γογόλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με θέμα: “Όψεις μιας πόλης πίσω από τα τείχη”.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του καθηγητή κ. Σπύρου Βλιάμου, Κοσμήτορα Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με θέμα: “Ανώτατη Εκπαίδευση: Μια εναλλακτική πρόταση", προκειμένου μαθητές, γονείς και καθηγητές να διερευνήσουν την δυνατότητα σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.


 
Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο» Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017Ευχαριστούμε τον συντονιστή του Μ.Υ.Π.Ε.Δ.Υ. κ. Αθανασίου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και διέθεσε την Οδοντίατρο κα. Άλκηστη Γιαννοπούλου η οποία επισκέφθηκε και εξέτασε δωρεάν όλα τα νήπια των παιδικών σταθμών του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας με ιδιαίτερη προθυμία.

Ευχαριστούμε προσωπικά την κα Γιαννοπούλου η οποία επέδειξε ζήλο, επαγγελματικότητα και διαχειρίστηκε άψογα τα νήπια της προσχολικής ηλικίας.

Τους ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε και στο μέλλον να μας παρέχουν τη στήριξή τους για την ιατρική φροντίδα των νηπίων μας.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης


 
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια επιστολή του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

B. Βάτσιος: Tα highlights της σεζον (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017


Ο νεαρός Βύρωνας Βάτσιος μετά την περσινή σεζόν του στον Βίκο Ζαγοροχώρια όπου έκανε τις παρθενικές του εμφανίσεις στην Γ Εθνική, έκανε το άλμα για τον ιστορικό Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων.

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα του νεαρού την σεζόν που μας πέρασε.


 
 
Read More »
B. Βάτσιος: Tα highlights της σεζον (+ΒΙΝΤΕΟ) B. Βάτσιος: Tα highlights της σεζον (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Ηθική αναγνώριση στον Η. Βεζδρεβάνη από την Ένωση τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017


Η ένωση τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών επέδειξε ηθική αναγνώριση στον τ. βουλευτή Θεσπρωτίας Ηλία Βεζδρεβάνη, αναδεικνύοντάς τον, με πρόταση του προέδρου της Κωνσταντίνου Πυλαρινού, γραμματέα της πρόσφατης συνέλευσής της.

Και έχει ιδιαίτερη αξία αυτό, γιατί μπορεί η βουλευτική ιδιότητα να έρχεται και να παρέρχεται, τα ίχνη όμως της προσωπικότητας του βουλευτή μένουν ανεξίτηλα.


Και τα ίχνη, που άφησε ο κ. Βεζδρεβάνης ως πολιτικός, έχουν τη σφραγίδα και την υφή του είναι του. Υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την αναγκαιότητα μιας ψυχικής οπτικής στη ρίζα κάθε ανθρώπινης προσπάθειας και κάθε κοινωνικοπολιτικού εγχειρήματος.

Έβλεπε και βλέπει μέσα από μια ιδεαλιστική προοπτική την πραγματικότητα, με στάση γνήσια ανθρώπινη. 
Γι' αυτό στους πρώην συναδέλφους του, αλλά και γενικότερα, ήταν, είναι και θα είναι αγαπητός και σεβαστός. 
Και του το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία...


 
Read More »
Ηθική αναγνώριση στον Η. Βεζδρεβάνη από την Ένωση τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών Ηθική αναγνώριση στον Η. Βεζδρεβάνη από την Ένωση τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας απο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017


Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου προγραμματίζουμε την υλοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου Τεχνικών Ασφαλείας, κατηγορίας Β&Γ για την Δευτέρα και Τετάρτη 02 & 04 Οκτωβρίου 2017 (το διήμερο αφορά την Γ Κατηγορία καθώς η κατηγορία Β απαιτεί περισσότερες ημέρες και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα), στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου).

Αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η συμμετοχή σε αυτά κατ’ ελάχιστο 20 επιχειρήσεων οι οποίες θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας στο Επιμελητήριο συμπληρωμένη και σφραγισμένη Αίτηση, το αργότερο έως και την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 .


Καθώς οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών κατέστησαν ατελέσφορες λόγω μη συγκέντρωσης του αναγκαίου αριθμού αιτήσεων, αλλά παράλληλα έχουμε δεχθεί προφορικά αιτήματα λόγω των εκτεταμένων ελέγχων των αρμοδίων οργάνων με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το επόμενο παρόμοιο σεμινάριο ενδεχομένως (κρίνοντας από την εμπειρία) υλοποιηθεί μετά την πάροδο διετίας ή τριετίας, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό για την υποβολή της αίτησή σας ώστε αφενός να διασφαλισθεί η υλοποίηση του σεμιναρίου και αφετέρου να μπορέσετε να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε αυτό.

Οι επιχειρήσεις που είχαν υποβάλλει στο παρελθόν αιτήσεις συμμετοχής, θα πρέπει να επικαιροποιήσουν το ενδιαφέρον τους προσερχόμενοι στην Υπηρεσία μας για την σφράγιση της νέας αίτησης. Για περισσότερες πληροφορίες (όσον αφορά την κατηγορία που ανήκετε ή για τα τυπικά προσόντα) παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου (Σταύρου Νιάρχου 94 , Ιωάννινα, τηλ.: 26510 44727).

Η δήλωση συμμετοχής στην ανωτέρω δράση αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τα μέλη του.

Εκ μέρους του Προέδρου 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρου Πάσχου


 
Read More »
Σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας απο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας απο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για μελέτη του Δέλτα του Καλαμά

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017
Δύο προσλήψεις στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για μελέτη του Δέλτα του Καλαμά Δύο προσλήψεις στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για μελέτη του Δέλτα του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με 97 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017
 Συνελήφθη, εχτές (12-07-2017) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στο εσωτερικό του οχήματος (74) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (97.286) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων.


Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με 97 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με 97 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & BURGAS, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017


Την Δευτέρα 03/07/2017, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κ. Ανδρέας Νταής, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστο Δούκα και τον Δ/νων Σύμβουλο του Λιμένα του Burgas κ. Dian Dimov, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανάπτυξης συνεργασιών και της ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών, τόσο από τη πλευρά της Λιμενικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, όσο και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επικεντρώνοντας σε θέματα που αφορούν στην προσφορά κοινών αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους χρήστες εκ μέρους των Λιμένων, σε συνάρτηση με την οργάνωση και προώθηση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικότερης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου και των Λιμένων κατά μήκος της Εγνατίας. Μια δράση που ξεκίνησε ως αποτέλεσμα του συνεδρίου όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι Ελληνικών και Ιταλικών Λιμένων που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 5 Μαΐου 2017.

Τόσο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρει η περιοχή τις Αδριατικής σε συνδυασμό με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που διατηρεί ήδη τακτικές συνδέσεις με τους Λιμένες του Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα, Βενετία και Τεργέστη, όσο και το πλεονέκτημα της ασφαλούς σύνδεσης με την ενδοχώρας από Ελληνικής πλευράς με τα σύγχρονα Οδικά δίκτυα της Εγνατίας Οδού, της Ιόνιας Οδού που έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της, καθώς και του προς ολοκλήρωση οδικού άξονα Ε65 - δίνουν ως σύνολο την ευκαιρία δημιουργίας συνεργασιών εντός του Εθνικού Λιμενικού Δικτύου και με λιμένες που βρίσκονται κατά μήκος αυτού του άξονα, όπως οι Λιμένες Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, και Πάτρας.


Η δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και τις Ασιατικές χώρες, δυνητικά θα είναι εφικτή εφόσον τα λιμάνια ως μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας Ιονίου – Αδριατικής και κατά μήκος της Εγνατίας, βρουν ένα κοινό τρόπο, ταχύ, ποιοτικό και με το λιγότερο δυνατό κόστος, ώστε να προσφέρουν στις αγορές τα μέγιστα σε ότι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η Αδριατική και το Ιόνιο, καθώς και η σύνδεση με την Εγνατία, ενώνουν τους μεγάλους κάθετους Ευρωπαϊκούς Διαδρόμους σε μια ενιαία εφοδιαστική αλυσίδα, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξη ή και διεύρυνσης των σχέσεων συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων συνεργασιών είναι ζητούμενο μεν αλλά και αναγκαίο. Με την συμβολή όλων μας σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα στην αναζήτηση κοινών λύσεων προς το κοινό συμφέρον όλων.

Θα μπορέσουμε έτσι να ισχυροποιήσουμε τις συνδέσεις στο πλαίσιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και συγκεκριμένα του Διαδρόμου Σκανδιναβίας - Μεσογείου με τον Διάδρομο Ανατολικής Μεσογείου/ Ανατολικό Διάδρομο. Με τον άξονα Ιονίου – Αδριατικής – Εγνατίας να συνδέει τους δυο άξονες.

Στη συνάντηση επισημοποιήθηκε η θέληση για συνεργασία των τριών Λιμένων (Ηγουμενίτσα, Αλεξανδρούπολη και Burgas) στα πλαίσια δράσεων της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Θα ακολουθήσει τριμερείς συνάντηση στο Burgas για αναλυτικότερη συζήτηση και καθορισμό των επόμενων βημάτων.

Ο εκπρόσωπος του Λιμένα του Burgas προσκλήθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Νταή, να συμμετέχει στη Τεχνική Επιτροπή των Λιμένων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ “Adriatic/Ionian – Egnatia Supply Chain”, η οποία συστήθηκε μετά το συνέδριο της 5ης Μαΐου, πρόσκληση η οποία και έγινε αποδεκτή. Στην Τεχνική Επιτροπή συμμετέχουν στελέχη των Λιμένων κατά μήκος του άξονα Ιονίου – Αδριατικής – Εγνατίας και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Ηγουμενίτσα. 


 
Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & BURGAS, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & BURGAS, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

O Μάριος Κάτσης στην 43η ολομέλεια της ΚΣ Γαλλοφωνίας στο Λουξεμβούργο

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο Λουξεμβούργο οι εργασίες της 43ης ολομέλειας της ΚΣ Γαλλοφωνίας, στις οποίες συμμετείχε ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ο Βουλευτής πήρε μέρος στις εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής για τις κοινοβουλευτικές υποθέσεις και παρακολούθησε ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο γαλλόφωνο χώρο.


Η έναρξη των εργασιών έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου, παρουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας του Λουξεμβούργου (Μέγας Δούκας, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Βουλής). Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εισήγηση της Γ.Γ. του Οργανισμού της Γαλλοφωνίας και ακολούθησε συζήτηση. Η ερώτηση που υπεβλήθη από την ελληνική αντιπροσωπεία θα απαντηθεί γραπτώς από την κ. Γ.Γ. της Γαλλοφωνίας.

Τη 2η ημέρα των εργασιών της ολομέλειας, γενικό θέμα συζήτησης ήταν «Γλωσσική ποικιλομορφία, πολιτισμική ποικιλομορφία, ταυτότητες», με τον κ. Κάτση να εκφωνεί ομιλία εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας με θέμα «Το έργο της εκπαίδευσης των προσφύγων».

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση των σχεδίων αποφάσεων από τη Συνέλευση, ενώ ορίστηκε ότι η επόμενη θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Quebec. 


 
Read More »
O Μάριος Κάτσης στην 43η ολομέλεια της ΚΣ Γαλλοφωνίας στο Λουξεμβούργο O Μάριος Κάτσης στην 43η ολομέλεια της ΚΣ Γαλλοφωνίας στο Λουξεμβούργο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Η Energean Oil & Gas υποστηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017Με στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια της πολιτιστικής επανεκκίνησης για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης, η Energean Oil & Gas αποφάσισε να υποστηρίξει το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης.

Το 1ο Φεστιβάλ, που διεξάγεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:


Θουκυδίδης Δραματικός, παράσταση "Πόλεμος Βίας Διδάσκαλος" (10 Ιουλίου)

Ελληνο-αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι -Βραδιά Τζαζ (12 Ιουλίου)

Πανσέληνος στο Στάδιο με βραδιά ποίησης και τραγουδιού (7 Αυγούστου)

Σύγχρονα μουσικά ηχο-τοπία κάτω από την Ιερή Βαλανιδιά


Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas S.A. κ. Άγγελος Μαστραντώνης δήλωσε σχετικά:

"Σταθερή επιλογή της Energean είναι να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται και να μεριμνά για την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δωδώνης αποτελεί μοναδική παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και η ανάδειξή του σε σύγχρονο σημείο αναφοράς διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου θα δημιουργήσει μία νέα αναπτυξιακή δραστηριότητα στην περιοχή και τα ενισχύσει την φυσιογνωμία της και ως τουριστικού προορισμού με προφανή τα οφέλη για την τοπική οικονομία".

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Η Energean Oil & Gas υποστηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης Η Energean Oil & Gas υποστηρίζει το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017 Rating: 5

Σελίδες