https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,16€

Έφυγε από την ζωή, ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

 
 
Έφυγε από την Ζωή σε ηλικία 66 ετών, ο Σουλιώτης δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης.

Τις τελευταίες ημέρες, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ το 2013 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Διατέλεσε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια ήταν στέλεχος του ΑΡΤ.

Έγραφε σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ ήταν γνωστές και οι ραδιοφωνικές του εκπομπές «Τρίτη Όψη» και «Μέσες Άκρες Στη δημοσιογραφική του καριέρα ασχολήθηκε κυρίως με ελληνικά και διεθνή θέματα με ειδίκευση στις μυστικές υπηρεσίες, στην τρομοκρατία, στις πολιτικές ίντριγκες και στις αποκαλύψει

Σε ανακοίνωση της η οικογένεια του Χάρη Μπότσαρη, ζητά αντι στεφάνων στην κηδεια που θα τελεστεί σήμερα στον Ι.Ν. «Το Γενέθλιο της Θεοτόκου» Καρδίας - Μίκρας, του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, να κατατεθει ποσο την Οργάνωση «Παιδικό χωριό SOS » 
 
Η ανακοίνωση της οικογένειας εχει ως εξής:
Η οικογένεια του σουλιώτικης καταγωγής, γνωστού δημοσιογράφου Χάρη Μπότσαρη, που μας «άφησε» πρόωρα, ευχαριστεί πρωτίστως, όλους τους γνωστούς και φίλους, που επικοινώνησαν μαζί της από όλη την Ελλάδα, για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και τους γνωστοποιούν ότι η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στον Ι.Ν. «Το Γενέθλιο της Θεοτόκου» Καρδίας - Μίκρας, του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης και ώρα 11 π.μ. Επίσης παρακαλεί, αντί στεφάνων και άλλων παρεμφερών εξόδων, να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί ο καθένας, στην Οργάνωση «Παιδικό χωριό SOS », ώστε να βοηθηθούν τα μικρά παιδιά που δεν έχουν οικογένεια και βρίσκονται σε ανάγκη. 
Η κατάθεση μπορεί να γίνει στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK: Αριθμός Λογαριασμού: 846002002000170 IBAN: GR6501408460846002002000170 
Ο καταθέτης θα πρέπει να φροντίσει να αναγραφεί στο δελτίο κατάθεσης το ονοματεπώνυμό του, καθώς και το αιτιολογικό της κατάθεσης που μπορεί να είναι «στη μνήμη Χάρη Μπότσαρη». 
Το «Παιδικό χωριό SOS » και η οικογένειά του εκλιπόντος, θα σας απευθύνουν άμεσα ευχαριστήρια προσωπική επιστολή, καθώς και απόδειξη του καταβληθέντος ποσού. Η οικογένεια εκφράζοντας και πάλι τις ευχαριστίες της, εύχεται να είμαστε όλοι καλά και να τον θυμόμαστε.
 
Read More »
Έφυγε από την ζωή, ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης Έφυγε από την ζωή, ο Θεσπρωτός δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

"Ξεκρέμαστη" η ναυαρχίδα του τουρισμού της Θεσπρωτίας Επιστολή του υπό ίδρυση Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Συβότων προς το Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

Προς: Δήμο Ηγουμενίτσας 
Ο.Λ.ΗΓ
Αστυνομία Ηγουμενίτσας

Κοιν: Ε.Ο.Τ.
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Συβότων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Συβότων
Εμπορικός Σύλλογος Συβότων
Εθελοντική Ομάδα Συβότων «SIVOTISTAS»
Ο.Τ.Ε.
ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
Περιφέρεια Ηπείρου
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
thespro.gr

Αξιότιμοι Αποδέκτες

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την πρωτοβουλία μιας ομάδας ατόμων, προερχόμενη από τον τουριστικό, εμπορικό, επιχειρηματικό τομέα της περιοχής των Συβότων, η οποία με την σύμφωνη γνώμη Ιδιωτών που αποδέχθηκαν τα ιδανικά, τον σκοπό και τους στόχους της συγκεκριμένης κίνησης, προχώρησαν στις απαιτούμενες διαδικασίες ίδρυσης του «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» .

Κύριος σκοπός του Συλλόγου, πέραν της διαφύλαξης των κοινών οικονομικών, επαγγελματικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών και της ανάπτυξης ενός πνεύματος αλληλεγγύης, φιλίας και συναδελφικότητας, είναι ο συντονισμός, η δημιουργία η προώθηση και η τελική διεκπεραίωση δράσεων που αφορούν την βελτίωση, ανάδειξη και περαιτέρω προβολή του προορισμού των Συβότων και την διατήρηση - ανάπτυξη της Τουριστικής Υποδομής της περιοχής σε όλα τα επίπεδα.

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου αφού με πολύ κόπο πολλοί επαγγελματίες κατάφεραν να επιμηκύνουν την περίοδο. Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ήδη προετοιμαστεί για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τις νέας τουριστικής περιόδου. Τα Σύβοτα είναι η περιοχή που με τη φυσική ομορφιά της και τις οργανωμένες τουριστικές επιχειρήσεις της αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της Θεσπρωτίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ήδη έχουν ολοκληρώσει από μόνες τους, με δικά τους έξοδα και με δικές τους πρωτοβουλίες, την διαφήμιση των Ξενοδοχείων, των Ενοικιαζομένων Δωματίων, των Τουριστικών Γραφείων και των Εστιατορίων. Παράλληλα όμως για να αποδώσει καλύτερα αυτή η προσέλκυση, προώθησαν με δικές τους δαπάνες τα Σύβοτα (αλλά και την ευρύτερη περιοχή) ως Τουριστικό Προορισμό.

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Υποδομής των Συβότων ως σημαντικά, και θα πρέπει να επιλυθούν με ιδιαίτερη προσοχή από τον Δήμο και τους συναρμόδιους φορείς, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους. Δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι τα Σύβοτα είναι η σημαντικότερη τουριστική περιοχή στο Νομό. Και για να διατηρήσουμε και για τα επόμενα χρόνια την απόδοση των συγκεκριμένων κινήσεων δημιουργώντας όλο και περισσότερο επαναλαμβανόμενους πελάτες αλλά και να προσελκύσουμε αγορές μεγαλύτερης αγοραστικής δύναμης, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της Υποδομής και της επίλυσης των βασικότερων προβλημάτων, ενώ στην συνέχεια από κοινού μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την κατάσταση και την γενική εικόνα.

Οι δυναμικοί Δημοτικοί πόροι σε μια περιοχή προέρχονται κυρίως από τον τουρισμό. Η τουριστική Υποδομή είναι μια καλοσχηματισμένη μηχανή που συνθέτει πρώτα ο προορισμός, η ξενοδοχειακή υποδομή, τα επισιτιστικά καταστήματα, τα εμπορικά καταστήματα, τα κέντρα διασκέδασης, οι γενικές υπηρεσίες και φυσικά τα αξιοθέατα και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Όσο οι αναφερόμενοι φορείς οργανωθούν και συνεργασθούν τόσο το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και κοινά αποδοτικότερο. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ο δημοτικός πόρος να είναι ανταποδοτικός στην ίδια την περιοχή. Διαφορετικά κάποια στιγμή οι προσπάθειες και η εκτίμηση του επισκέπτη για την περιοχή λόγω ελλιπούς υποδομής θα φθίνει.

Ως σύλλογος επιδιώκουμε την συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε με κατάλληλες προτάσεις και ενέργειες να βρεθεί και να δοθεί λύση σε μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα της περιοχής, που επηρεάζουν σημαντικά τον επισκέπτη και διαμορφώνουν την εικόνα της τουριστικής παιδείας και συνείδησης. 
Συγκεκριμένα :

• H αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να είναι συνεχής και να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι στην περιοχή, ενώ παράλληλα απαιτείται συχνότερη καθαριότητα αυτών (πλύσιμο)

• Η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε πολυσύχναστα σημεία των Συβότων αναβαθμίζει το περιβάλλον και προάγει τον πολιτισμό της περιοχής.

• Ουσιαστικότερη καθαριότητα των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων

• Έλεγχος του φωτισμού στους δρόμους και στο λιμάνι σε όλες τις κολώνες και τοποθέτηση ομοιόμορφων λαμπτήρων, ίδιας απόχρωσης

• Καθαριότητα στο λιμάνι

• Τακτικότερη αποκομιδή σκουπιδιών (3 φορές την μέρα) από τα καλαθάκια των πεζοδρομίων, ιδίως στους κεντρικούς δρόμους και στο λιμάνι .

• Την σηματοδότηση της διαδρομής Πλαταριά - Σύβοτα για την ολισθηρότητα του δρόμου, των επικίνδυνων στροφών και για τα όρια ταχύτητος.

• Άμεσα και δραστικά μέτρα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της δυσοσμίας. Κρίνεται σκόπιμος ο έλεγχος των σωληνώσεων που οδηγούνται στις σχάρες όμβριων υδάτων

• Η τήρηση του Νέου Δημοτικού Κανονισμού να πραγματοποιείται χωρίς κωλύματα

• Άμεση συνεργασία με λοιπούς φορείς (Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Υγειονομικό κλπ) για την επίλυση προβλημάτων που χρειάζονται περισσότερες υπηρεσίες, πχ αστυνόμευση στους πεζόδρομους, και ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων σε ώρες και μέρες αιχμής

• Η αξιοποίηση και λειτουργία του Τουριστικού Περιπτέρου

• Η Οδική/Ακτοπλοϊκή μετακίνηση με τα Δημόσια και Ιδιωτικά μέσα από τα Σύβοτα προς την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, τους Παξούς, την Κέρκυρα και αντίστροφα θα πρέπει να επανασχεδιασθεί

• Η ομαδοποιημένη και ομοιόμορφη τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κρίνεται αναγκαία και ουσιώδης.

• Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η άμεση αποκατάσταση των κακοτεχνιών θα βοηθήσει σημαντικά στην αποφυγή ατυχημάτων.

Κλπ...

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιτεύχθηκε. Με μεγάλη προσπάθεια και με δαπάνες κυρίως της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Παρακαλούμε να σταθούν όλοι οι φορείς αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και να αποδείξουμε στον επισκέπτη των Συβότων ότι η φιλοξενία είναι δεδομένη και η οργάνωση του τουριστικού προϊόντος είναι συλλογική, κοινά αποδεκτή, οργανωμένη και σχεδιασμένη με σεβασμό προς τις ανάγκες του σύγχρονου τουριστικού επισκέπτη.

Ο Σύλλογός μας επιθυμεί να έχει με όλους τους αρμόδιους φορείς μια δημιουργική συνεργασία για την επίλυση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν ή προκύπτουν με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής κατοίκων και επισκεπτών, και την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής.

Κύριο αίτημα μας η συνάντησή μας με τους Υπευθύνους των Εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και η ουσιαστική επί προτάσεων συζήτηση και συνεργασία για την πλήρη διεκπεραίωση της επίλυσης των προβλημάτων.

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

«ΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ»

Σύβοτα 7η Μαρτίου 2016
Η Προσωρινή Επιτροπή 
του Υπό Ίδρυση Τουριστικού 
και Αναπτυξιακού Συλλόγου 
Συβότων Θεσπρωτίας
Read More »
"Ξεκρέμαστη" η ναυαρχίδα του τουρισμού της Θεσπρωτίας Επιστολή του υπό ίδρυση Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Συβότων προς το Δήμο Ηγουμενίτσας "Ξεκρέμαστη" η ναυαρχίδα του τουρισμού της Θεσπρωτίας  Επιστολή του υπό ίδρυση Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Συβότων προς το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η απόφαση του εισαγγελέα για τον δεύτερο λιμενικό, για την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Σήμερα το πρωί απολογήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο δεύτερος βαθμοφόρος του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ως ύποπτος συμμετοχής στην υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι είδαν το δρόμο της προφυλάκισης, ο λιμενικός αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση 5.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασής του κάθε πρώτη του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η απόφαση του εισαγγελέα για τον δεύτερο λιμενικό, για την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Η απόφαση του εισαγγελέα για τον δεύτερο λιμενικό, για την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

ΝΔ Θεσπρωτίας: Σήμερα θα πέσουν οι μάσκες...

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Προσοχή...

Το παρόν κείμενο απευθύνεται μόνο στους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες και στους δήθεν φίλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα κυρίες και κύριοι θα δείξετε ποιοι είστε και με ποιους είστε.

Είστε με το κόμμα που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ή είστε της σχολής των απ' ευθείας αναθέσεων, άρα ταϊσμένοι ή πεινασμένοι και πολιτικοί τυχοδιώκτες.

Ιδού η ΝΟΔΕ, ιδού και το ΔΣ...
Read More »
ΝΔ Θεσπρωτίας: Σήμερα θα πέσουν οι μάσκες... ΝΔ Θεσπρωτίας: Σήμερα θα πέσουν οι μάσκες... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Εκτός παιδικών σταθμών 45.000 παιδιά λόγω… μνημονίου

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016Περίπου 45.000 παιδιά κινδυνεύουν με... έξωση από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους οποίους πηγαίνουν καθημερινά λόγω έλλειψης πόρων. Την ίδια στιγμή, περίπου 2.000 σταθμοί (ιδιωτικοί και δημόσιοι) κινδυνεύουν με… λουκέτο ελέω οικονομικής κρίσης.

Χιλιάδες γονείς έχουν λάβει επιστολές από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς να πάνε τα παιδιά τους σε άλλον χώρο
Σύμφωνα με εργαζομένους και διοικήσεις των δομών αυτών, το πρόβλημα είναι διττό: Από τη μία πλευρά, τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί από το ΕΣΠΑ για τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν δόθηκαν ποτέ και από την άλλη μεριά οι νεοψηφισθείσες ρυθμίσεις για το ωράριο των βρεφονηπιοκόμων τινάζουν στον αέρα τον σχεδιασμό όσον αφορά στη λειτουργία των δημοσίων. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, αποτελεί το γεγονός ότι χιλιάδες γονείς έχουν λάβει επιστολές από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς να πάνε τα παιδιά τους σε άλλον χώρο, καθώς η «πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ “Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016”»
Η πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών Μακεδονίας - Θράκης Μπία Κουτσουφλιανώτη εξηγεί ότι το πρόβλημα αφορά σε περίπου 850 παιδικούς σταθμούς που απασχολούν 45.000 παιδιά και 15.000 εργαζομένους.

«Αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης».


Δεν έχει δοθεί ούτε... σεντ

Όπως εξηγούν ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών, τα εν λόγω ποσά θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015. «Όμως δεν έχει δοθεί ούτε σεντ, με αποτέλεσμα οι γονείς οι οποίοι είναι εκτός προγράμματος να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα για τη θέρμανση και το φαγητό των παιδιών τους που μπήκαν με το ΕΣΠΑ».

Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Σοβαρός κίνδυνος για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών είναι -σύμφωνα με αρκετούς δημάρχους- η ψήφιση του νόμου που αφορούσε στο παράλληλο πρόγραμμα με τον οποίο μειώνεται το ωράριο των βρεφονηπιοκόμων από 8 σε 6 ώρες.

Με δεδομένο πως έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις για βρεφονηπιοκόμους στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με… λουκέτο, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στον σκληρό ανταγωνισμό με τους ιδιωτικούς σταθμούς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στους γονείς και τα παιδιά τους.
Read More »
Εκτός παιδικών σταθμών 45.000 παιδιά λόγω… μνημονίου  Εκτός παιδικών σταθμών 45.000 παιδιά λόγω… μνημονίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος λιμενικός για την υπόθεση λαθραίων τσιγάρων

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο δεύτερος λιμενικός, ο οποίος έχει συλληφθεί στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού ζήτησε και έλαβε και νέα προθεσμία την Παρασκευή.
 
Για την ίδια υπόθεση έχουν μέχρι στιγμής οδηγηθεί στις ανακριτικές αρχές άλλα τέσσερα άτομα τα οποία κρίθηκαν προφυλακιστέοι:
Ένας αξιωματικός του λιμενικού, ένας τελωνειακός υπάλληλος, ένας ιδιώτης από τη Θεσσαλονίκη και ο ομογενής οδηγός του φορτηγού ψυγείου, ανάμεσα στο φορτίου του οποίου εντοπίστηκαν την περασμένη Πέμπτη περισσότερα από 370.000 πακέτα τσιγάρα με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν το 1,2 εκ. ευρώ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος λιμενικός για την υπόθεση λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος λιμενικός  για την υπόθεση λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 η Δημοτική Αρχή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ με τα εξής θέματα:

1. Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών: αποκομιδή απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τον καθαρισμό οδών και κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας. Η διοίκηση του δήμου βλέπει τη λύση της ιδιωτικοποίησης τμημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας ως την ιδανική, καθώς όπως υποστηρίζει, τόσο τα οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν επαρκούν, όσο και το υφιστάμενο προσωπικό(οδηγοί, συνοδοί απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστές) είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί απαρχή της διαδικασίας να περάσει ολόκληρη η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να παραδώσει τον τομέα της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας. Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση δεν αποτελεί «εφεύρημα» της Δημοτικής Αρχής, αλλά μια σχεδιασμένη προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του χρυσοφόρου φιλέτου της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο από το 2001, από την εποχή του «Καποδίστρια» και ολοκληρώνεται με τον «Καλλικράτη» και η οποία υλοποιείται από κυβερνήσεις, δημάρχους και περιφερειάρχες, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έρχεται ως επίρρωση της ενιαίας στρατηγικής ΕΕ - κυβερνήσεων – δημοτικών και περιφερειακών αρχών για την παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων της χώρας (αρχικά της κατασκευής των συγκεκριμένων μονάδων μέσω ΣΔΙΤ και στη συνέχεια παραχώρηση της λειτουργίας τους για αρκετά χρόνια (25-30) με συμβάσεις παραχώρησης), που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, απολύσεις συναδέλφων, νέα χαράτσια στο λαό της χώρας και τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματικούς – μονοπωλιακούς ομίλους.

Ήδη στην περιοχή της Ηπείρου, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων, ενώ ο ΧΥΤΑ της περιοχής λειτουργοί πλήρως ιδιωτικοποιημένος.

Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι πολύ σημαντικό και η όποια επιλογή της λύσης του ξεκινά από ποιά σκοπιά αντιμετωπίζεται. Αν δηλαδή αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας ή από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων που μέσα από την εμπλοκή τους στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων βλέπουν ένα ακόμα κερδοφόρο γι’ αυτούς πεδίο.

Τίθεται λοιπόν ένα επίπλαστο δίλημμα στους κατοίκους της περιοχής : Θα συνεχίσει ο Δήμος να διαχειρίζεται τα απορρίμματα και τον καθαρισμό των χώρων, όταν με τις τόσες ελλείψεις υπάρχει «πρόβλημα με τη δημόσια υγεία και πρόβλημα τουριστικής εικόνας» ή θα ανατεθεί σε ιδιωτική επιχείρηση, που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το «δύσκολο έργο», «γλιτώνοντας» ο Δήμος από μια ακόμη υπηρεσία, άρα αύξηση δημοτικών τελών;

Παρόμοιο δίλημμα θα τεθεί και για την πιθανή εκχώρηση και άλλων τομέων του Δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους είναι ο προάγγελος του ξεπουλήματος και άλλων υπηρεσιών (όπως της υπηρεσίας ύδρευσης, των παιδικών σταθμών, του βοήθεια στο Σπίτι κ.α.).

Το πραγματικό δίλλημα για μας είναι αν θα αφήσουμε τη Δημόσια Υγιεινή και τις υπηρεσίες προς τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους να συνδέονται με τα περιθώρια κέρδους του κάθε επιχειρηματία.

Δεν θα σταθούμε στην περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην υπηρεσία, αλλά στο πώς φτάσαμε ως εδώ. Ποια είναι η αιτία, ποιοι ευθύνονται γι αυτή την κατάντια και ποιοι είναι οι στόχοι της μεθόδευσης αυτής. Η απάντηση είναι γνωστή. Κυρίαρχες πολιτικές ευθύνες έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις που υπηρετούν τις επιταγές της ΕΕ, που παρόλο που καταληστεύουν το λαό με τους φόρους και τα χαράτσια που του επιβάλλουν, δεν απέδωσαν τα παρακρατηθέντα 10 δισ. ευρώ από το κράτος για λογαριασμό της Τοπικής Διοίκησης, ούτε αποδίδουν στους Δήμους επαρκή χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του, όπως χρειάζεται και πρέπει, για να δώσουν στον λαό όσα δικαιούται και του ανήκουν. Φυσικά όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, του "Καλλικράτη", που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν σαν ανώνυμες εταιρίες, με τη λογική της πρόσθετης ανταποδοτικότητας και την παράδοση των υπηρεσιών τους στους επιχειρηματίες. .

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών περί συμφωνίας του για την πλήρη κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους, όπως και οι φωνές της ΚΕΔΕ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημάρχων, περί οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Δεν είναι τέλος καθόλου τυχαίο ότι χρόνια τώρα δεν επανδρώθηκε η υπηρεσία καθαριότητας με τον απαραίτητο μηχανικό εξοπλισμό και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ενώ οι δημότες χρυσοπληρώνουν την υπηρεσία αυτή μέσω των δημοτικών τελών. Θα συνεχίσουν να πληρώνουν και θα κληθούν μάλιστα να καταβάλλουν ακόμη περισσότερα αφού η ιδιωτικοποίηση είναι συνώνυμο της αύξησης των δημοτικών τελών.

Εμείς σαν εργαζόμενοι στους Δήμους εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ να δώσει τον τομέα καθαριότητας στους ιδιώτες. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες, κάθε λαϊκή οικογένεια, να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτές τις επιλογές με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και να οργανώσουμε την πάλη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και καμία άλλη υπηρεσία.

Διεκδικούμε :

Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα, χωρίς ανάμειξη ιδιωτών. Αυτός ο φορέας θα κάνει τις μελέτες, τις χωροθετήσεις των εγκαταστάσεων με επιστημονικά κριτήρια. Θα επιλέγει τη μέθοδο διαχείρισης με προτεραιότητα τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Με ταφή του μικρού υπολείμματος σε χώρους που θα χωροθετεί το κράτος με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Σχεδιασμένη αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με βάση τις ειδικές συνθήκες κάθε χωριού.

Στελέχωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν.

Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κλπ)

Καμία ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του Δήμου. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών που ρημάζουν το λαϊκό εισόδημα.
 
Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους δημότες της.

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την δευτέρα 7 Μαρτίου και ωρα 18.30 στην αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Read More »
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας ο Προκόπης Ρέβης

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Φίλες και Φίλοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του νέου Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή αλλά και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, έλαβα την απόφαση να κατέλθω υποψήφιος στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές για τη θέση του Πρόεδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θεσπρωτίας.

Τιμώ και σέβομαι όλους, με τους οποίους έχουμε αγωνιστεί μαζί στη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια. Τώρα, όμως, που η Ελλάδα μας περνάει δύσκολες στιγμές, ήλθε η ώρα για μια διαφορετική πορεία. 
 
Να «ανοίξουμε» το κόμμα μας στη θεσπρωτική κοινωνία. 
Να αξιοποιήσουμε όλο το στελεχιακό μας δυναμικό. 
Να ξαναπλησιάσουμε και να φέρουμε κοντά μας τους νέους ανθρώπους. 
Να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας της Νομαρχιακής Οργάνωσης. 
Να είμαστε ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις. 
 
Να δώσουμε ακόμη περισσότερο «οξυγόνο» στην παράταξη μας στη Θεσπρωτία, με αξιοκρατικές επιλογές και διαφάνεια.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, με την εμπειρία μου και με όλες τις δυνάμεις και δυνατότητές μου, δηλώνω παρών.

Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη, έχει βαθιές ρίζες. 
Οι πολίτες, σήμερα, ψάχνουν αγωνιωδώς από κάπου να πιαστούν. 
Στα ψέματα και την ανικανότητα, εμείς θα αντιπαρατάξουμε την αλήθεια και την αποτελεσματικότητα. 
Και αυτά τα δύο θα αποτελούν τον οδηγό μας για να ξαναγίνουμε σύντομα πλειοψηφικό ρεύμα στην πατρίδα μας.

Φιλικά, Προκόπης Ρέβης

Read More »
Υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας ο Προκόπης Ρέβης Υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας ο Προκόπης Ρέβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Του πήρε 1700 € για να του πουλήσει μέσω internet ανύπαρκτη μηχανή

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 61χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 32χρονος, την 29-02-2016, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 61χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 32χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ για την αγορά μοτοσικλέτας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Του πήρε 1700 € για να του πουλήσει μέσω internet ανύπαρκτη μηχανή Του πήρε 1700 € για να του πουλήσει μέσω internet ανύπαρκτη μηχανή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

ΚΟΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

Την Πέμπτη 10 Μάρτη στις 5:30 μμ στο Α΄Δημοτικό θα γίνει ΚΟΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ:
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκ του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
ΚΟΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

 
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες παράβασης καθήκοντος παραπέμπονται ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, της Εστίας, αλλά και ο πρώην βουλευτής Χανίων και υπουργός επί ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», οι υπεύθυνοι της σχολής και της εστίας φέρονται να «έριξαν στα μαλακά» έναν από την παρέα των σπουδαστών που είχε προκαλέσει φθορές στη σχολή και σύμφωνα με το βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα-παρέμβαση από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
 
Ο πρώην βουλευτής αντιμετωπίζεται σαν ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης παράβασης καθήκοντος, αλλά και μιας ακόμη, καθώς αναφέρεται ότι με παρέμβασή του, δόθηκε η δυνατότητα να μείνουν άλλοι δύο σπουδαστές, πέραν εκείνου για τον οποίο έκανε το τηλεφώνημα, για δύο σχολικές χρονιές δωρεάν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ως οικότροφοι, αν και δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα.
 
Οι παρεμβάσεις του Χρήστου Μαρκογιαννάκη δεν σχετίζονται με τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ούτε προκύπτει ότι μεσολάβησε σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης. 
 
Όμως στην ογκώδη δικογραφία της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκύπτει μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις, ότι τρεις σπουδαστές ήταν ανάμεσα στην παρέα των Κρητικών που έκαναν καψόνια για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Βαγγέλη.
 
Μάλιστα ο πρώην υπουργός είχε παραδεχθεί τότε το τηλεφώνημα στον διευθυντή της Σχολής, που έγινε 8 μήνες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη, κάνοντας λόγο για μια ανθρώπινη ενέργεια σε ανύποπτο χρόνο που δεν έχει καμία σχέση με bullying ή βασανισμούς και απέδωσε την πράξη του σε μια απλή προσπάθεια να μην αποβληθεί από τη σχολή ένα παιδί χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων.
 
Μάλιστα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ως μία «χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη».
 
Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων παραπέμπει τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη σε δίκη θεωρώντας τον ηθικό αυτουργό για την παραμονή των τριών σπουδαστών στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ έπρεπε να είχαν αποβληθεί από το ξεκίνημα της φοίτησής τους, δεδομένου ότι δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις να μένουν εκεί.
 
Το ένα κομμάτι της ηθικής αυτουργίας, σύμφωνα με το βούλευμα, είναι ότι ο πρώην βουλευτής, θέλοντας να προσπορίσει παράνομο όφελος στους τρεις φοιτητές που κατάγονταν από την Κρήτη, όπου ο ίδιος εκλεγόταν βουλευτής από το 1989, εξασφάλισε την παραμονή τους στην εστία, ενώ δεν δικαιούνταν να είναι οικότροφοι, με ζημιά του Δημοσίου, αφού επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, διατροφή και εκπαίδευσή τους.
 
Το άλλο κομμάτι της ηθικής αυτουργίας αφορά την παραπομπή των τριών νεαρών στο Πειθαρχικό τον Μάιο του 2014 για φθορές που προκάλεσαν σε κοινόχρηστους χώρους της σχολής, χαράσσοντας τα ονόματα των χωριών τους στους τοίχους της εστίας. 
 
Μέσα από το δικόγραφο-φωτιά, προκύπτουν οι παρεμβάσεις του πρώην βουλευτή τις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού, τον Ιούνιο του 2014.
Read More »
ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης  ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ-Σε δίκη παραπέμπεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Θανάσιμος τραυματισμός 69χρονου Τον πλάκωσε το τρακτέρ του

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Προχθές (05.03.2016) το απόγευμα στη Νικόπολη Πρέβεζας, ένας 69χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης γεωργικού ελκυστήρα, ιδιοκτησίας του, στον αύλειο χώρο της οικίας του, καταπλακώθηκε από αυτόν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Read More »
Θανάσιμος τραυματισμός 69χρονου Τον πλάκωσε το τρακτέρ του Θανάσιμος τραυματισμός 69χρονου Τον πλάκωσε το τρακτέρ του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Έρχονται δύο χιλιάδες πρόσφυγες σε τέσσερα Κέντρα Φύλαξης στην Ήπειρο Στο εργοστάσιο Φιλιατών το πιθανότερο σενάριο για τη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016Τέσσερα Κέντρα Φύλαξης- Φιλοξενίας Μεταναστών, θα στηθούν άμεσα στην Ήπειρο.

Τα Κέντρα θα λειτουργήσουν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, τα οποία επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν δύο χιλιάδες πρόσφυγες. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, τα νέα κέντρα θα ετοιμαστούν και θα λειτουργήσουν εντός της εβδομάδας.

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα δημιουργηθούν 15 νέοι χώροι φιλοξενίας για 17 χιλιάδες πρόσφυγες ενώ η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες.

Εντωμεταξύ, διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δίνουν Ερυθρός Σταυρός και κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Σταυρός, η οργάνωση, δηλαδή, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει μαζί με τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους εθελοντές να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος εν τη απουσία του κράτους, εκτιμά ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων προσεγγίζει ήδη τις 50.000. 
«Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος και ήταν αυτός που το πρωί της Κυριακής στο MEGA μίλησε για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα. 
Ωστόσο η Θεανώ Φωτίου, μια από τις υπουργούς που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της κατάστασης, επέμεινε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αριθμός είναι 32.000. Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχουν 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 27.109 στην ηπειρωτική χώρα.
Read More »
Έρχονται δύο χιλιάδες πρόσφυγες σε τέσσερα Κέντρα Φύλαξης στην Ήπειρο Στο εργοστάσιο Φιλιατών το πιθανότερο σενάριο για τη Θεσπρωτία Έρχονται δύο χιλιάδες πρόσφυγες σε τέσσερα Κέντρα Φύλαξης στην Ήπειρο Στο εργοστάσιο Φιλιατών το πιθανότερο σενάριο για τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Πρωτία στον Media Markt YouTube Contest, για την Gorilla Entertainment (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 

Την πρώτη θέση στο Media Markt YouTube Contest, κατέκτησε η εξωφρενική ομάδα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Gorilla Entertainment. 
Με 3 δικά της βίντεο και με δεκάδες συμμετοχές στον ανταγωνισμό του μεγαλύτερου ελληνικού διαγωνισμού για YouTubers, η ομάδα των παιδιών από την Παραμυθιά, έπιασε κορυφή με χιλιάδες ψήφους από το κοινό και την κριτική επιτροπή, που στέλνουν στο Λονδίνο και στο YouTube Space Studio παίρνοντας μαζί τους και μια σειρά από δώρα της Media Markt.

O πήχης πλέον είναι πολύ ψηλά και αναμένουμε από την Gorilla Entertainment, περισσότερα εντυπωσιακά βίντεο
 
Read More »
Πρωτία στον Media Markt YouTube Contest, για την Gorilla Entertainment (+ΒΙΝΤΕΟ) Πρωτία στον Media Markt YouTube Contest, για την Gorilla Entertainment (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Σήμερα Δευτέρα, παρουσία του Νότη Μηταράκη, κόβει την πίτα η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

Την Δευτέρα 7 Μαρτίου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Seleykos Pallas στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης .
Read More »
Σήμερα Δευτέρα, παρουσία του Νότη Μηταράκη, κόβει την πίτα η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Σήμερα Δευτέρα, παρουσία του Νότη Μηταράκη, κόβει την πίτα η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Κόντρα της δεξιάς Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη ΝΟΔΕ της ΝΔ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Σε κόντρα ανάμεσα στην δεξιά Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας και τη ΝΟΔΕ της ΝΔ Θεσπρωτίας, έχει εξελιχθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έχει προγραμματιστεί από τη ΝΟΔΕ εδώ και 10 ημέρες (Δείτε ΕΔΩ) για τη Δευτέρα που μας έρχεται στις 7 το απόγευμα, παρουσία του βουλευτή του κόμματος κ. Νότη Μηταράκη.

Η κόντρα ξεκίνησε με την απόφαση της γαλάζιας Δημοτικής Αρχής να προσκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα.

Μιλώντας στο thespro.gr, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λάμπρου, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για αυτή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Υπενθυμίζουμε πως η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων Ηγουμενίτσας είναι και μέλη της ΝΟΔΕ και κάποιοι μέλη και της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος, ενώ ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ηλίας Λώλης είναι και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.

Οπότε δικαιολογίες του τύπου "δεν γνωρίζαμε" δεν πείθουν κανέναν.

Κακή επιλογή ημέρας από τη δημοτική αρχής ή σκοπιμότητα (;), δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Την πρόσκληση για τα δημοτικά συμβούλια τα στέλνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν γίνετε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους.
Read More »
Κόντρα της δεξιάς Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη ΝΟΔΕ της ΝΔ Θεσπρωτίας Κόντρα της δεξιάς Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη ΝΟΔΕ της ΝΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 7 Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2016. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο Αποδοχή δωρεάς από ιδιώτη για αποκριάτικες εκδηλώσεις και αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2016. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΚΕΔΗ διαχειριστικής περιόδου 2011. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΚΕΔΗ διαχειριστικής περιόδου 2012. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΚΕΔΗ διαχειριστικής περιόδου 2013. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΚΕΔΗ διαχειριστικής περιόδου 2014. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΚΕΔΗ διαχειριστικής περιόδου από 1-1-2015 έως 31-8-2015. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού χρήσεως 2015 και Προϋπολογισμού χρήσεως 2016 του “ΤΟΕΒ ΡΑΓΙΟΥ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ”. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο Προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και πετρελαίου θέρμανσης) του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Νομικού Προσώπου ΠΑΚΠΠΟ και των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 2016-2017 με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στο Δήμο Ηγουμενίτσας για το έτος 2016. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο Λήψη απόφασης επί του αιτήματος κ. Τσομπόλη Νικόλαου, κατοίκου Πλαταριάς, Δήμου Ηγουμενίτσας, για εκποίηση οικοπέδου. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2016. -Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση σύναψης παροχής υπηρεσιών κατόπιν διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τον καθαρισμό οδών και κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση έναρξης διαδικασιών για συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 17ο Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1” του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 18ο Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην ΔΕ Μαργαριτίου” του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 19ο Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Κατασκευή δρόμου στα Πεστανιώτικα” του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 20ο Λήψη σχετικής απόφασης για τη συνέχεια της συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής και Ιονίου. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 21ο Λήψη απόφασης – έγκριση ψηφίσματος, για την καθιέρωση «Παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής γλώσσας και παιδείας». -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 22ο Έγκριση υπογραφής Μνημονίου με την Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 23ο Συμμετοχή σε εκδήλωση του Δημοσίου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου» και ψήφιση σχετικής πίστωσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 24ο Έγκριση διοργάνωσης αποκριάτικων εκδηλώσεων και ψήφιση σχετικής πίστωσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 25ο Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου και ψήφιση σχετικής πίστωσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας  Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ημερίδα με θέμα τα εσπεριδοειδή

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

Χορηγός Επικοινωνίας: thespro.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Ημερίδα με θέμα τα εσπεριδοειδή Θεσπρωτία: Ημερίδα με θέμα τα εσπεριδοειδή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Τίναξαν στον αέρα αυτοκίνητο διαιτητή

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016


Με ιδιαίτερη προσοχή η Ασφάλεια Ιωαννίνων, ερευνά από τα ξημερώματα της Κυριακής, μία περίεργη υπόθεση, εμπρησμού αυτοκινήτου στην Ανατολή.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε διαιτητή- παρατηρητή της Super League, ο οποίος πριν μερικές ημέρες είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλές από παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το αυτοκίνητο βρίσκονταν σταθμευμένο στην Ανατολή. Μία δυνατή έκρηξη, στις πέντε περίπου το πρωί, τους έκανε όλους να ξυπνήσουν.

Οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά ενώ στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Οι ζημιές που σημειώθηκαν εντοπίζονται κυρίως στο μπροστινό τμήμα του οχήματος, ενώ στη συνέχεια από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν δύο γκαζάκια, τα οποία παραπέμπουν σε εμπρηστική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές από παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η κατάσταση έγινε πιο άγρια για τον Γιαννιώτη παρατηρητή, ειδικά μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Από τότε είχε καταγγείλει απειλές που δέχθηκε από τον πρόεδρο της δεύτερης ομάδας. Απειλές που έχουν γραφεί και στο φύλλο αγώνα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρονται σε αυτό, μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Μελισσανίδης του είχε αναφέρει «Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις, είσαι μέλος της συμμορίας».
Read More »
Τίναξαν στον αέρα αυτοκίνητο διαιτητή Τίναξαν στον αέρα αυτοκίνητο διαιτητή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε πόρους μέσω του νέου ΕΣΠΑ: Ένας χρήσιμος οδηγός

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

Ο «χρυσός οδηγός» για τις τέσσερις νέες δράσεις μέσω ΕΣΠΑ δόθηκε στη δημοσιότητα, ο οποίος περιλαμβάνει ερωταπαντήσεις που αφορούν νεοφυείς, μικρομεσαίες και τουριστικές επιχειρήσεις και άνεργους πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για αυτοαπασχόληση.

Αναλυτικά ο οδηγός του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιος είναι ο στόχος της δράσης «Νεοφυής επιχειρηματικότητα»;

• Η δράση στοχεύει στην ίδρυση/σύσταση πολύ μικρών και μικρών βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης, με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης.

Ποιους δικαιούχους αφορά το πρόγραμμα;

• Οι δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης κατηγοριοποιούνται ως ακολούθως:
• Κατηγορία Δικαιούχων Α: Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.
• Κατηγορία Δικαιούχων Β: Ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (11.02.2016). Δεν είναι επιλέξιμοι οι ατομικοί επιχειρηματίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Για τους σκοπούς της παρούσας δράσης και στις περιπτώσεις ατομικών επιχειρηματιών με μεικτή δραστηριότητα δεν θεωρείται ότι ασκείται εμπορική δραστηριότητα, εφόσον τα δηλούμενα εξ αυτής ακαθάριστα έσοδα αντιπροσωπεύουν έως και το 25% των συνολικών ακαθάριστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα (αποκλειόμενης της αγροτικής δραστηριότητας - φορολογικό έτος 2015)
Η περίοδος υποβολής των προτάσεων είναι από τις 17 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου του 2016.
Υπάρχει περιορισμός με βάση το εισόδημα για τους εν δυνάμει δικαιούχους;
• Δεν υπάρχει περιορισμός στο εισόδημα.
Μπορεί η εταιρεία που θα συσταθεί να αποτελείται και από ανέργους και από επιχειρηματίες;
• Ναι, εφόσον όλοι οι εταίροι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής όπως αναλυτικά περιγράφονται στην πρόσκληση της δράσης.

Ποιες είναι οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων; Μπορώ μέσω της δράσης να ανοίξω επιχείρηση τουρισμού, εστίασης, φαρμακείο, franchise;

• Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) ορίζονται αναλυτικά στο Παράρτημα ΙΙ της πρόσκλησης της δράσης. Εξαιρούνται επιχειρήσεις που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών και οι οποίες εκμεταλλεύονται κατόπιν σχετικών συμβάσεων άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για τη χρήση και τη διανομή αγαθών ή υπηρεσιών (π.χ. franchising, shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης).

Ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης στη δράση;

• Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός που μπορεί ο δικαιούχος να υποβάλει;

• Το ύψος του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ.

Ο εξοπλισμός που θα αγοραστεί μέσω του προγράμματος μπορεί να είναι μεταχειρισμένος;

• Είναι επιλέξιμη η δαπάνη για την αγορά εξοπλισμού, με την προϋπόθεση ότι ο εξοπλισμός είναι σύγχρονης τεχνολογίας, καινούργιος, αμεταχείριστος και στην κυριότητα της επιχείρησης κι επιπλέον πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις της δράσης.

Ποιο είναι το ύψος δαπάνης για το μισθολογικό κόστος για νέα/-ες θέση/-εις εργασίας;

• Το μέγιστο ποσό (στον προϋπολογισμό του επιχειρηματικού σχεδίου) για την εν λόγω κατηγορία δαπάνης είναι 24.000 ευρώ. Στο μισθολογικό κόστος της νέας θέσης εργασίας συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες κρατήσεις και εργοδοτικές εισφορές. Το κόστος της νέας θέσης εργασίας θα πρέπει να είναι εύλογο και ανάλογο με τον χρόνο απασχόλησης. Επιχορηγείται η κάθε ετήσια μονάδα εργασίας με ανώτατο όριο (ετησίως) τις 12.000 ευρώ.

«Αναβάθμιση μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη τους στις νέες αγορές»

Ποιοι δικαιούνται να μπουν στη δράση;

• Επιλέξιμες στο πλαίσιο της παρούσας δράσης είναι οι υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις ως εξής:

1. Υφιστάμενες επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31/12/2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις ή νέες επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31/12/2015.
2. Διαθέτουν μέχρι 31/12/2015 δραστηριότητα σε έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ (Παράρτημα VI).
3. Διαθέτουν κατά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου τον ΚΑΔ που αφορά στο επενδυτικό σχέδιο, εφόσον αυτός είναι διαφορετικός από τον/τους ΚΑΔ, στους οποίους ήδη δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

Οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων είναι από τις 7 Απριλίου μέχρι και τις 20 Μαΐου του 2016.
Ποιο είναι το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης;

• Η ενίσχυση από το πρόγραμμα καλύπτει το 40% του συνολικού επενδυτικού σχεδίου, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 50%, όταν το σχέδιο περιλαμβάνει την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Ποιους τομείς αφορά η δράση;

• Οι τομείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τη δράση είναι οι παρακάτω:

-Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
-Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
-Υλικά / Κατασκευές
-Εφοδιαστική Αλυσίδα
-Ενέργεια
-Περιβάλλον
-Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
-Υγεία - Φάρμακα

Από ποια χρονική περίοδο είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για το πρόγραμμα;

• Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (δηλαδή 11.02.2016), πλην της παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης και διοίκησης του επενδυτικού σχεδίου που είναι επιλέξιμες από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Ποιες είναι οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται;

• Οι κατηγορίες δαπανών που επιδοτούνται είναι οι εξής :
-Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
-Μηχανήματα - εξοπλισμός
- Αϋλες δαπάνες
-Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενο ή/και νέο προσωπικό)

Ποιο είναι το εύρος του προϋπολογισμού της επένδυσης που μπορεί να πραγματοποιήσει ο δικαιούχος;

• Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν δύναται να είναι μικρότερος των 15.000 ευρώ και δεν δύναται να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών του έτους 2015 ή το ποσό των 200.000 ευρώ, στην περίπτωση που ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης το έτος 2015 ήταν μεγαλύτερος των 200.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει τις δαπάνες για την απόκτηση οχήματος;

• Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί:

-Προμήθεια μεταφορικών μέσων διακίνησης προϊόντων και πρώτων υλών εντός του χώρου παραγωγής (τύπου κλαρκ)

-Προμήθεια μεταφορικού μέσου επαγγελματικής χρήσης μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ, αποκλειόμενης ρητώς της αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, εφόσον δικαιολογείται από την άσκηση δραστηριότητας της επιχείρησης και δεν προορίζεται για εκμίσθωση.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποβολή προτάσεων από 29 Μαρτίου έως 17 Μαΐου

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου είναι η περίοδος υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών». Οι ακόλουθες ερωτήσεις - απαντήσεις πληροφορούν τους ενδιαφερομένους για βασικά σημεία του προγράμματος:

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη δράση;

• Ενισχύονται οι υφιστάμενες και νέες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και διαθέτουν επιλέξιμο για τη δράση ΚΑΔ (επιχειρηματική δραστηριότητα). Πιο συγκεκριμένα:

-Υφιστάμενες επιχειρήσεις είναι εκείνες που έχουν δύο ή περισσότερες πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις. Σε επιχειρήσεις με τρεις ή περισσότερες χρήσεις απαιτείται η επιχείρηση να απασχολεί κατά μέσο όρο την τριετία 2013-2015 τουλάχιστον μισή ΕME μισθωτής εργασίας. Σε επιχειρήσεις με δύο χρήσεις απαιτείται, κατ' αναλογία, η επιχείρηση να απασχολεί κατά μέσο όρο την διετία 2014-2015 τουλάχιστον μισή ΕΜΕ μισθωτής εργασίας, ήτοι εργαζομένους που να έχουν κάνει συνολικά 150 ημερομίσθια.

-Νέες επιχειρήσεις, είναι εκείνες που έχουν συσταθεί μέχρι 31/12/2015, απασχολούν τουλάχιστον μισή ΕΜΕ μισθωτής εργασίας και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφισταμένων.

Ποιο είναι το ύψος του προϋπολογισμού που μπορεί να υποβάλει κανείς στη δράση;

• Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τον συνολικό κύκλο εργασιών του έτους 2015 ή το ποσό των 150.000 ευρώ, αν ο κύκλος εργασιών είναι μεγαλύτερος από τα 150.000 ευρώ και δεν μπορεί να είναι κατώτερος των 15.000 ευρώ.

-Σε περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μικρότερο από 15.000 ευρώ, τότε αυτό θα κρίνεται μη επιλέξιμο εξαρχής και δεν θα μπορεί να υποβληθεί.
-Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 150.000 ευρώ, το ποσό πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του σχεδίου.

Ποιο είναι το ποσοστό επιδότησης;

• Το ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης είναι 40%. Σε περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον μια επιπλέον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας (η επίτευξη του στόχου ελέγχεται κατά την τελική πιστοποίηση), το ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης αυξάνεται σε 50%.

Ποιες μορφές επιχειρήσεων χρηματοδοτούνται από τη δράση;

• Στη δράση γίνονται δεκτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα: Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία ή Ετερόρρυθμη Εταιρεία, ΙΚΕ, ατομικές επιχειρήσεις και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του Ν4019/2011, συνεταιρισμοί.

Υπάρχουν υποχρεωτικές δαπάνες και ποιες είναι αυτές;

• Υπάρχει η απαίτηση το άθροισμα του προϋπολογισμού των επιλέξιμων δαπανών στις κατηγορίες με «Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος», «Μηχανήματα - εξοπλισμός» και «Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος» να είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 50% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου.

Η προμήθεια αυτοκινούμενων σκαφών (π.χ. σκάφη θαλάσσης, θαλάσσια ποδήλατα) είναι επιλέξιμη δαπάνη; Σε ποια κατηγορία δαπανών εντάσσεται;

• Σε επενδυτικά σχέδια που έχουν ως έναν εκ των επιλέξιμων ΚΑΔ επένδυσης τον ΚΑΔ 49, τον ΚΑΔ 50, τον ΚΑΔ 77 ή αναλυτικούς αυτών, η προμήθεια αυτοκινούμενων μεταφορικών μέσων, σκαφών θαλάσσης χωρίς πλήρωμα και ποδηλάτων κάθε μορφής που προορίζονται προς εκμίσθωση θεωρείται εξοπλισμός.

Το κόστος έκδοσης των αδειών είναι επιλέξιμη δαπάνη;

• Δεν είναι επιλέξιμες οι υποχρεωτικές και οι σχετιζόμενες είτε με την έκδοση αδειών είτε με την επίβλεψη δαπάνες.
Read More »
Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε πόρους μέσω του νέου ΕΣΠΑ: Ένας χρήσιμος οδηγός  Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε πόρους μέσω του νέου ΕΣΠΑ: Ένας χρήσιμος οδηγός Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση - προβολή ταινίας που διοργάνωσε η Κίνηση “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ” στην Αθήνα

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση -προβολή που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων και η Κίνηση “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ” στην Αθήνα στην αίθουσα της Αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών. 
 
Παραβρέθηκαν Ηπειρώτες που ζουν στην Αθήνα και ενδιαφέρονται για το ποτάμι , μέλη και φίλοι της Ομοσπονδίας και της Κίνησης, καθώς και εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Μουργκάνας που θα πραγματοποιήσει κι αυτή εκδήλωση για τον Καλαμά το Μάρτιο.

Παρουσιάστηκε η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Καλαμάς και ένα συνοπτικό ιστορικό των δράσεων από το 1988 μέχρι σήμερα και ακολούθησε η προβολή. 
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στη δυνατότητα που έχουν οι ταινίες και σποτ που μπορούμε να φτιάξουμε σχετικά με την ευαισθητοποίηση-ενημέρωση το καλοκαίρι στα χωριά. 
 
Ακόμα δόθηκε η δυνατότητα να μας κάνουν αναλύσεις δειγμάτων και από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ έπεσαν και διάφορες ιδέες για δράσεις που θα αφορούν το ποτάμι και την προβολή του προβλήματος της μόλυνσης-ρύπανσης του Καλαμά.
Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση - προβολή ταινίας που διοργάνωσε η Κίνηση “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ” στην Αθήνα Με επιτυχία η εκδήλωση - προβολή ταινίας που διοργάνωσε η Κίνηση “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ” στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, σε εφευρέτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016

 
 
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) απένειμε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στους εφευρέτες Αριστείδη Λύκα, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Βασίλη Χασάνη, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο ίδιο τμήμα, με Αριθμό 1008672, και τίτλο «Εξαγωγή χαρακτηριστικών εικονοπλαισίων από βίντεο με τη χρήση ενός τεστ μονοτροπικότητας». 
 
Το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χειρίστηκε τη διαδικασία υποβολής της αίτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας και βοήθησε τους εφευρέτες στα στάδια της προετοιμασίας. 
 
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.
Read More »
Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, σε εφευρέτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, σε εφευρέτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5