ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
 
Με ενεργούς συμμετέχοντες από όλη την Ήπειρο και ακροατήριο επίσης πραγματοποιήθηκε και φέτος η έκτη συνάντηση νέων καλλιτεχνών στις 22 Νοεμβρίου στην Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννενα.
Ούτε ο κακός καιρός ούτε η αδιάκοπη βροχή δεν στάθηκαν ικανά να αναβάλουν ή να ακυρώσουν την εκδήλωση.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο μουσικό και εκπαιδευτικό γεγονός που διοργανώθηκε από την ΕΗΜ σε συνεργασία με το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας, το σημαντικότερο ωδείο της Θεσπρωτίας, το οποίο παρέχει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που ενισχύει την καλλιτεχνική, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών και θέτει τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Η μουσική μάγευε με τη μελωδία της και τον επικό της τόνο. Οι καλλιτέχνες, περισσότερο και από επαγγελματίες συνάρπαζαν με τη στάση τους, τη σοβαρότητά τους και την εκτέλεσή τους. Το κοινό παρακολουθούσε με κατάνυξη και δέος αποσβολωμένο σ' ένα χώρο αντάξιο των περιστάσεων. Ειλικρινά με εξέπληξε θαυμάσια η όλη παράσταση.
Μπράβο στους νέους καλλιτέχνες, μπράβο στους δασκάλους τους, μπράβο και στους ακροατές. Και πάνω απ' όλα μπράβο στον κο. Κωνσταντίνο Λεοντάρη, καθηγητή βιολιού, που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Εύχομαι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει την αρχή και για πολλές ακόμη.

Κύρκου Ερμιόνη
Read More »
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Vespa Club Igoumenitsa: Πανελλαδική φιλανθρωπική πορεία 2015 "CHARITY RIDE 2015''.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Vespa Club Igoumenitsa: Πανελλαδική φιλανθρωπική πορεία 2015 "CHARITY RIDE 2015''.


Η φετινή φιλανθρωπική πορεία των πανελλαδικών Λεσχών VESPA και LAMBRETTA θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015. To Vespa Club Igoumenitsas για πρώτη φορά θα είναι παρον σε αυτή την φιλανθρωπική πορεία που θα γίνει ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το ποσό της ατομικής συμμετοχής θα είναι 15 € και τα χρήματα θα διατεθούν στους ''ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''.

Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα του Vespa Club Igoumenitsas στο Facebook και να στείλουν μήνυμα στο inbox.

Λεπτομέρειες για τον τόπο και ώρα της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα. 
 
Read More »
Vespa Club Igoumenitsa: Πανελλαδική φιλανθρωπική πορεία 2015 "CHARITY RIDE 2015''. Vespa Club Igoumenitsa: Πανελλαδική φιλανθρωπική πορεία 2015 "CHARITY RIDE 2015''. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 43χρονου στη Νέα Σελεύκεια για κατοχή ναρκωτικών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Σύλληψη 43χρονου στη Νέα Σελεύκεια για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, σήμερα (03-12-2015) το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Read More »
Σύλληψη 43χρονου στη Νέα Σελεύκεια για κατοχή ναρκωτικών Σύλληψη 43χρονου στη Νέα Σελεύκεια για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

14χρονος αφαίρεσε από αίθουσες σχολείου, διάφορα αντικείμενα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
14χρονος αφαίρεσε από αίθουσες σχολείου, διάφορα αντικείμενα


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από σχολείο, που διαπράχθηκε την 28/29-11-2015, στη Φιλοθέη Άρτας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου 14χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 14χρονος, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σχολείο στη Φιλοθέη Άρτας και αφαίρεσε από τις αίθουσες διδασκαλίας, διάφορα αντικείμενα.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 14χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην διευθύντρια του σχολείου.

Read More »
14χρονος αφαίρεσε από αίθουσες σχολείου, διάφορα αντικείμενα 14χρονος αφαίρεσε από αίθουσες σχολείου, διάφορα αντικείμενα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Καλούνται οι πιστωτές της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ηγουμενίτσας «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτών (πχ τιμολόγια, συμβάσεις, αποφάσεις), εντός διαστήματος ενός μηνός από την ανακοίνωση της συγκεκριμένης πρόσκλησης, στους εκκαθαριστές της επιχείρησης. Αρμόδια για τη λήψη των απαιτούμενων εγγράφων είναι η εκκαθαρίστρια κυρία Παππά Ελένη ή εξουσιοδοτημένος από αυτή εκπρόσωπος.

Ώρες προσέλευσης 10:00’ – 14:00’ κάθε Τετάρτη στα γραφεία που έχουν παραχωρηθεί στους εκκαθαριστές στο Δήμο Ηγουμενίτσας, τηλέφωνα επικοινωνίας 26653 61100 (Δημαρχείο). Εναλλακτικά, οι πιστωτές μπορούν να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά ταχυδρομικά (επί αποδείξει) ή να προσέλθουν αυτοπροσώπως, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, στα γραφεία του εκκαθαριστή στη διεύθυνση «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. (ΣΟΛ ΑΕ)», Γραφείο Ιωαννίνων, Σαλαμάγκα 1, 453 32, Ιωάννινα, τηλέφωνο επικοινωνίας 26510 70876, κινητό 6972025945.


Η Εκκαθαρίστρια
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡ. ΠΑΠΠΑ
Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής
Read More »
ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, στην Κακαβιά, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, στην Κακαβιά, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα :
  • Συνελήφθη, χθες (02-12-2015) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, για κλοπή.
  • Συνελήφθη, χθες (02-12-2015) το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ.
  • Συνελήφθη, σήμερα (03-12-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για αδίκημα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των Βουλγαρικών Άρχων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, στην Κακαβιά, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, στην Κακαβιά, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός EUSO

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός EUSOΤο Σάββατο 5-12-2015 και ώρα 5:00 το απόγευμα στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός EUSO, για την επιλογή της μίας ομάδας που θα αντιπροσωπεύσει το νομό στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2016.
 
Συμμετέχουν 4 τριμελείς ομάδες μαθητών του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός EUSO Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός EUSO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ" ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ" ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αμφισβήτησε τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για "αριστερό αποτύπωμα" στον Προϋπολογισμό του 2016, τονίζοντας ότι η αύξηση που εμφανίζεται στον Κοινωνικό Προϋπολογισμό δεν αρκεί για να χρηματοδοτήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης", τις παροχές πρόνοιας και ασθένειας, τα προγράμματα απασχόλησης και τις προμήθειες των νοσοκομείων. Ο κ. Γιόγιακας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση γιατί ενώ από τη μία επαίρεται ότι αυξάνει τις κοινωνικές δαπάνες, από την άλλη μειώνει τις συντάξεις, τα εφάπαξ και τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, κόβει στο μισό το επίδομα θέρμανσης και αυξάνει τις εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. 
 
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

"Δε χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι ο αποκαλούμενος Κοινωνικός Προϋπολογισμός είναι προβληματικός! Πολλά νούμερα απλά δε βγαίνουν! Κάποιες προβλέψεις του είναι μάλλον ευχολόγια, παρά ρεαλιστικές εκτιμήσεις.

Κάνει λόγο η Κυβέρνηση για προϋπολογισμό με «Αριστερό Αποτύπωμα». Τι παρουσιάζεται ως «Αριστερό Αποτύπωμα»;Η αύξηση του – ελλειμματικού θυμίζω - κοινωνικού προϋπολογισμού κατά 823 εκατ. ευρώ.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:

Τι θα χωρέσει τελικά μέσα σε αυτό το ποσό;

Οι αυξημένες κατά μισό δισεκατομμύριο δαπάνες για προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών από τα νοσοκομεία;

Οι λοιπές παροχές ασθενείας του Ε.Ο.Π.Π.Υ. που αυξάνονται κατά 350 εκατ. ευρώ;

Τα προγράμματα απασχόλησης που θα κοστίσουν 120 εκατ. ευρώ παραπάνω από το 2015;

Πέραν αυτών, πώς χωράνε και η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και οι προνοιακές παροχές;

Γιατί δε μας λένε ότι τα 200 εκατ. που υποσχέθηκαν κάθε χρόνο το '15 και το '16 για την «ανθρωπιστική κρίση» είναι στην πραγματικότητα τα μισά;

Από πού θα βρουν τα χρήματα ώστε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μέχρι το τέλος του 2016 να καλύπτει σε όλη τη χώρα όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας;

Και πώς θα τα κάνει όλα αυτά η Κυβέρνηση, όταν έχει δεσμευθεί να επανεξετάσει όλες τις παροχές κοινωνικής πρόνοιας, για να εξοικονομήσει από αυτές περίπου 870 εκατ. ευρώ το χρόνο;

Πραγματικά, όσο κι αν θέλω να προσεγγίσω καλόπιστα την αναφορά σε «Αριστερό Αποτύπωμα», μου είναι δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν «κρυφά» μέτρα για εξοικονόμηση δαπανών στο ασφαλιστικό και στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Όταν, δηλαδή, καταγράφονται παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό ύψους 1,4 δισ. ευρώ το 2016 ενώ η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για περικοπές 1,8 δισ. Αλλά και όταν ένα κομμάτι από αυτά τα 1,4 δισ. δεν είναι σαφές από το πού θα βρεθεί...Όταν μέχρι το τέλος του Οκτώβρη είχε δοθεί το μισό των επιχορηγήσεων του '15 στα νοσοκομεία και το 1/3 των επιδομάτων προς πολύτεκνους...

Πώς μπορεί, λοιπόν, κανείς, να είναι αισιόδοξος ότι θα ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική, όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες και χρηματοδοτημένες παρεμβάσεις;

Ακόμα και εάν παραβλέψουμε όλες τις προηγούμενες ενστάσεις, όλες τις προηγούμενες απορίες, μπορεί στ' αλήθεια η Κυβέρνηση να μιλά για «αριστερό αποτύπωμα του Προϋπολογισμού»; Δεν το νομίζω.

Για ποια κοινωνική πολιτική μιλά η Δεύτερη Φορά Αριστερά αφού τα ¾ των περικοπών στις δαπάνες επηρεάζουν άμεσα τα εισοδήματα των συμπολιτών μας, και μάλιστα των ασθενέστερων;

Εκτός εάν λέμε αριστερό αποτύπωμα το να ρίχνεις λίγα ψίχουλα σε μια τσέπη και να αρπάζεις ολόκληρο καρβέλι από την άλλη...

Θυμίζω με τη σειρά μου:

Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και η μείωση των εφάπαξ,

Αύξηση εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ,

Μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ,

Περικοπή του επιδόματος θέρμανσης στο μισό

Αλλά και μείωση προνοιακών παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτό, κυρίες και κύριοι δε λέγεται κοινωνική πολιτική, δεν είναι καν παρηγοριά στον άρρωστο...

Δε μπορεί η Κυβέρνηση να μιλά για κοινωνική πολιτική δίχως να χτίσει το ασφαλιστικό σύστημα από την αρχή.

Ώστε οι πιο φτωχοί ηλικιωμένοι να μη συμβιβάζονται με συντάξεις πείνας.

Ούτε οι νέοι εργαζόμενοι να ταΐζουν μια «μαύρη τρύπα» χωρίς να γνωρίζουν εάν, πότε και με ποιους όρους θα πάρουν σύνταξη.

Δε μπορεί η Κυβέρνηση να μιλά για κοινωνική πολιτική, όταν παίζει καθυστερήσεις για να αποφύγει την οριστική κατάρρευση των Ταμείων, με περικοπές και μόνο.


Ας μας πει καλύτερα τι θα κάνει για να φέρει άμεσες ξένες επενδύσεις.

Να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις,

Να επιταχύνει το ΕΣΠΑ,

Να δώσει κίνητρα στο νεανικό και στο καινοτόμο επιχειρείν

Να ενθαρρύνει τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας και πρόνοιας σε ασθενείς συμπολίτες μας.

Να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου ώστε να περιοριστεί η ανασφάλιστη εργασία.

Γιατί «Αριστερό Αποτύπωμα» χωρίς επενδύσεις και δουλειές, είναι Αριστερό Απολίθωμα!"
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ" ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ" ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων (ρύζι) στη Διεύθυνση Πρόνοιας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων (ρύζι) στη Διεύθυνση Πρόνοιας


http://flashnews.gr/storage/photos/master/201410/trofimwn-hrakleio.jpg
Καλούνται οι δικαιούχοι δωρεάν τροφίμων έτους 2013, που υπέβαλαν δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Πρόνοιας, να προσέλθουν για την παραλαβή του ρυζιού που δεν είχαν παραλάβει.

Η διανομή του ρυζιού θα γίνεται καθημερινά, από ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., όπισθεν του κτιρίου «Παλαιάς Μαθητικής Εστίας» στην Ηγουμενίτσα από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
2665029071
2665021003

Read More »
Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων (ρύζι) στη Διεύθυνση Πρόνοιας Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων (ρύζι) στη Διεύθυνση Πρόνοιας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015

ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ) 


Η Ηγουμενίτσα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που δεν διαθέτει νοσηλευτικό ίδρυμα. Και ίσως αυτό θα μπορούσε να είναι γεγονός χωρίς μεγάλη σημασία, εάν οι υπάρχουσες υποδομές λειτουργούσαν επαρκώς κι αν το λιμάνι, η πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, δεν δέχονταν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για να καλυφθεί το κενό αυτό, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ένα κτίριο που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε φάντασμα ενώ η τύχη του είναι άγνωστη, καθώς δεν υπάρχει φορέας για να το παραλάβει και να το λειτουργήσει!!!!

Το κτίριο με συνολική επιφάνεια 4.600 τετραγωνικά είχε ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα με το πέρασμα του χρόνου υπέστη πολλές ζημιές, από εισβολές αγνώστων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποκατέστησε τις ζημιές και προχώρησε τους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό.

Μάλιστα προ λίγων ημερών, τοποθετήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού ενώ είναι σε εξέλιξη οι δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια των ιατρικών μηχανημάτων και τον εξοπλισμό του χειρουργείου.

Στο ΤΕΠ προβλέπεται να λειτουργήσουν, τμήμα επειγόντων περιστατικών και επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών, μονάδες βραχυχρόνιας νοσηλείας 25 κλινών, ένα μικρό άσηπτο γενικό χειρουργείο και διαγνωστικά εργαστήρια.

Κι ενώ όλα θα μπορούσαν ουσιαστικά να έχουν τελειώσει και το ΤΕΠ να έχει τεθεί σε λειτουργία, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο προς το παρόν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ούτε που θέλει να το αγγίξει.

Το ΤΕΠ πρέπει να ενταχθεί στο οργανόγραμμα φορέα, που θα αναλάβει τη λειτουργία και την κάλυψη των δαπανών. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να ενταχθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών, κάτι όμως που καθυστερεί υπερβολικά.

Αν αυτό δεν γίνει η λειτουργία του είναι αδύνατη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί ούτε να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος του ΤΕΠ ώστε να γίνει η σύνδεση και οι απαραίτητες δοκιμές!

Πέραν αυτού, για τη στελέχωσή του, προβλέπονται 110 προσλήψεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Κι αυτό είναι ένα ακόμη εμπόδιο, που μάλλον θα κρατήσει για πολύ κλειστό το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
 
Read More »
ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ)  ΤΕΠ Ηγουμενίτσας: Από έργο πρότυπο, έργο φάντασμα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα
http://www.enallaktikos.gr/img5594_9bb66b5666e8df7ade49a5c56c1f1986_270x200c.jpg
Η ενημέρωση του κοινού συνεχίζεται στο πλαίσιο της Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας Ηπείρου και με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη 3 Δεκέμβριου 2015 στις 20:00, στην Αίθουσα Επιμελητηρίου.

Αποτελεί υποχρέωση όλων των Ηπειρωτών να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας τη διαδικασία κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών ώστε Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς για την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο που το χρηματοοικονομικό σύστημα δέχεται πλήγματα, η ιδέα του συνεταιρισμού, πιο επίκαιρη από ποτέ, αποτελεί ανάγκη και όχι εναλλακτική για τη διαχείριση της κρίσης και θα συνδράμει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας, οι οποίοι αφορούν όλους μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηγουμενίτσας που είναι αρωγός στη προσπάθεια μας.

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.

ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ

Read More »
Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Ενημερωτική εκδήλωση για την Αύξησης Συνεταιριστικού Κεφαλαίου Τράπεζας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρa 17:15 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Η παρακολούθηση των εισηγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 4/12 και το Σάββατο 5/12 θα είναι ελεύθερες για το ευρύ κοινό.

Πληροφορίες: τηλ.: 26640-22000
Ιστοσελίδα: http://www.kpe-filiaton.gr/
E-mail: kpefilia@otenet.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» ΚΠΕ Φιλιατών: Σεμινάριο «Μουσεία-Περιβάλλον-Πολιτισμός» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση για την ανάδειξη, προώθηση και προβολή της Πέρδικας και του τουριστικού προϊόντος της

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Εκδήλωση για την ανάδειξη, προώθηση και προβολή της Πέρδικας και του τουριστικού προϊόντος της


Σας προσκαλούμε στην θεματική συνάντηση τουρισμού και επιχειρηματιών που θα γίνει την Παρασκευή 4-12-2015 και ώρα 7 μμ στο συνεδριακό κέντρο Πέρδικας με θέμα «Ανάδειξη, Προώθηση και Προβολή της Πέρδικας και του Τουριστικού Προϊόντος της» 
 
Σας κάνουμε γνωστό ότι στην συνάντηση θα παρευρίσκονται τουριστικοί πράκτορες από μεγάλα τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας. 
 
Επίσης θα γίνει και προβολή του νέου DVD σποτ της Πέρδικας που θα σταλεί σε τουριστικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
 
Το ΔΣ του Συλλόγου
Read More »
Εκδήλωση για την ανάδειξη, προώθηση και προβολή της Πέρδικας και του τουριστικού προϊόντος της Εκδήλωση για την ανάδειξη, προώθηση και προβολή της Πέρδικας και του τουριστικού προϊόντος της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Τι γίνετε με τα ελλείμματα σε Παραποτάμο, Πέρδικα και Μαργαρίτι; 31 Δεκεμβρίου, τα όποια αδικήματα, παραγράφονται

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Τι γίνετε με τα ελλείμματα σε Παραποτάμο, Πέρδικα και Μαργαρίτι;
31 Δεκεμβρίου, τα όποια αδικήματα, παραγράφονται

http://4.bp.blogspot.com/-dyAsEngbidQ/ThRcaTFUbgI/AAAAAAAAKDE/hLWNtu_mXP8/s1600/%25CF%2583%25CE%25BF%25CE%25BB.jpg

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει, από τον Ιούνιο του 2011, οπότε και παραδόθηκε από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, η Έκθεση Επισκόπησης των Εισπράξεων – Πληρωμών των Δημοτικών Ενοτήτων Παραποτάμου, Πέρδικας, Μαργαριτίου και Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, χρήσεως 2010.

Σύμφωνα με την έκθεση την οποία υπογράφει ο Ορκωτός Λογιστής Νίκος Καλλές, στις τρεις ενότητες (Παραποτάμου, Πέρδικας και Μαργαριτίου) παρατηρήθηκαν παράνομες παρατυπίες, από τις οποίες προέκυψαν Αδιευκρίνιστες Διαφορές, για τις οποίες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας ομόφωνα αποφάσισε αφ’ ενός να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αφ’ ετέρου ο φάκελος να κατατεθεί στην Εισαγγελική Αρχή.

Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά προχώρησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε μηνύσεις.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα όποια αδικήματα παραγράφονται.
Ρωτάμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας να μας ενημερώσει για την πορεία και την φάση στην οποία βρίσκεται η υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε πως από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, οι αδιευκρίνιστες διαφορές προέκυψαν κυρίως από:
1. Αναλήψεις από Τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν καταχωρήθηκαν στο τηρούμενο
Βιβλίο Ταμείου, δεν μας αιτιολογήθηκε ο σκοπός τους, δεν μας γνωστοποιήθηκε ο
δικαιούχος, δεν μας επιδείχθηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά και αναλύονται ανά
Δημοτική Ενότητα ως κατωτέρω:
  • Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου € 196.955,97
  • Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου € 11.758,32
  • Δημοτική Ενότητα Πέρδικας € 60.528,97
Σύνολο € 269.243.26

2. Ασφαλιστικές εισφορές και παρακρατούμενοι φόροι, των οποίων από τα στοιχεία
που μας τέθηκαν υπόψη δεν αποδεικνύεται η καταβολή τους και αναλύονται ανά
Δημοτική Ενότητα ως κατωτέρω:
Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου 22.578,53
Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου 4.749,20
Δημοτική Ενότητα Πέρδικας 4.980,97
Σύνολο 32.308.70

3. Κρατήσεις Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τις οποίες είτε δεν εκδόθηκαν
Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής, είτε καταχωρήθηκαν δυο φορές στο ταμείο:
Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου 5.639,83
Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου (-2.738,89)
Σύνολο € 2.900.94
 
Read More »
Τι γίνετε με τα ελλείμματα σε Παραποτάμο, Πέρδικα και Μαργαρίτι; 31 Δεκεμβρίου, τα όποια αδικήματα, παραγράφονται Τι γίνετε με τα ελλείμματα σε Παραποτάμο, Πέρδικα και Μαργαρίτι;  31 Δεκεμβρίου, τα όποια αδικήματα, παραγράφονται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Πληθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία, που απαλλάσσουν τον Πήλιο Γούση από τo στίγμα του προδότη του Σουλίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Πληθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία, που απαλλάσσουν τον Πήλιο Γούση από τo στίγμα του προδότη του Σουλίου

 
 
Πληθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο Πήλιο Γούσης δεν πρόδωσε τους Σουλιώτες, αλλά η καταγραφή αυτή αποτελεί έναν μύθο. 
 
Παλαιότεροι ιστορικοί, όπως ο Παναγιώτης Κουγιτέας, αλλά και νεότεροι ερευνητές, όπως ο Πάνος Τζόβας, δίνουν μια νέα άποψη όσον αφορά στην υποτιθέμενη προδοσία του Πήλιου Γούση στο Σούλι, που, κατά πολλούς, εκφράζει την ιστορική αλήθεια.

Υποστηρίζεται ότι το σπίτι στο οποίο οχυρώθηκαν οι 200 Αρβανίτες "…κατά κακήν σύμπτωσιν ανήκεν εις τον Πήλιον Γούσην, όστις κατά την ημέραν εκείνην εμάχετο απεγνωσμένως εις Κιάφαν". 
 
Σύμφωνα με τον ιστορικό ερευνητήΠάνο Τζόβα τρεις περίπου μήνες πριν από την υποθετική προδοσία του Γούση, δηλαδή στις 24 Απρίλη 1803, οι Σουλιώτες αρχηγοί απεύθυναν επιστολή στον υψηλότατο πρίγκηπα των Κορφών Θεοτόκη, στην οποία έγραφαν ότι ο άσπονδος εχθρός του γένους ζητάει να τους χαλάσει την πατρίδα τους, και κατέληγαν: 
"Και εμίς αποφασίσαμαιν να απαιθάνουμεν όλλοι μικρί και μοιγάλοι και όχοι να παραδοθούμαιν εις τα χαίρια του. 
Τόρα άρχεισαι να μαζόνει ασκέρη και να κάνει και μουσαβαιρέδες μαι όλην την Τουρκιάν δια να έλθει απάνου μας, δια τούτο και εμίς προσπεύτομαιν και παρακαλούμαιν την υψηλότητά σας και σεναρότους δια να μας ευρεθύται ος ομόπυστει χριστιανοί ότι έχουμαιν μαιγάλην χρίαν δια κάμποσες μπάλες από λίτραις τρις και τριούμισει, όσα σας φανούν εύλογον δια να υμποραίσομεν να αντισταθούμεν ότι ύμαισταν πολλά χριαζούμαινει από αυτή και αυτή μυστικό το τρόπο δια να λάβουμαιν".

Η επιστολή αυτή υπογράφεται και από τον Πήλιο Γούση, με το πραγματικό του όνομα Πήλιος Πούσμπος. 
 
Ο Πήλιο Γούσης μετέχει στη μάχη του Ζαλόγγου, αιχμαλωτίζεται και οδηγείται στα Γιάννινα. 
 
Παίρνει μέρος στη μάχη του Σέλτσου, ενώ όταν ο Αλή πασάς κηρύχθηκε από την Πύλη αναγνωρισμένος εχθρός του κράτους οι Σουλιώτες εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία για να πάρουν πίσω την πατρίδα τους, αλλά δεν το πέτυχαν. 
 
Μπροστάρης μαζί μ’ άλλους σ’ αυτή την προσπάθεια κι ο Πήλιος Γούσης. Βρήκε ένδοξο θάνατο κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. 
 
Όπως αναφέρει ο κ. Τζόβας «στις 3 του Μάρτη του 1826 μπροστά στο φάσμα της πείνας και μετά από την άλωση του Αιτωλικού συνήλθαν οι καπεταναίοι στο καλύβι του Ν. Ζέρβα και ο Πήλιος Γούσης, φαμελίτης ο ίδιος, επειδή νόμισε ότι οι μη οικογενειάρχες ήθελαν να φύγουν τους φοβέρισε με τα παρακάτω λόγια, όπως μας τα περιέσωσε ο επιστήθις φίλος του Νίκος Κασομούλης.
 
 "Πουθενά δεν πηγαίνομεν! Βουνόν (εις ύψος) να το κάμη απ’ έξω, εδώ θα πεθάνωμεν, και όποιου (του) βαστά ο κώλος ας κάμη αρχήν και βλέπει. Ανατολικόν εδώ δεν το κάμνομεν"».
 
Read More »
Πληθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία, που απαλλάσσουν τον Πήλιο Γούση από τo στίγμα του προδότη του Σουλίου Πληθαίνουν τα ιστορικά στοιχεία, που απαλλάσσουν τον Πήλιο Γούση από τo στίγμα του προδότη του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στην παλιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, έξω από το S/M Μαρινόπουλος.

Δύο ΙΧΦ συγκρούστηκαν μεταξύ τους, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.


Από την σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στα δύο φορτηγάκια.

Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ημεδαπούς, ηλικίας 53, 44, 32 και 40 ετών, οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν χθες (02-12-2015) το μεσημέρι και το βράδυ, στα Ιωάννινα , στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας και στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη στα Ιωάννινα, ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε στην κατοχή του, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (74) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χάρτινες συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (1,3) γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος ως οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, κατείχε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (14,5) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Read More »
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Νεκρός μέσα στο ψυγείο του κατάστηματός του, βρέθηκε γνωστός κρεοπώλης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Νεκρός μέσα στο ψυγείο του κατάστηματός του, βρέθηκε γνωστός κρεοπώλης

 
Νεκρός, μέσα στο κρεοπωλείο που διατηρούσε στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων (Κουρμανιό) βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ένας 46χρονος.
 
Τον άτυχο άνδρα,βρήκε αναίσθητο μέσα στο ψυγείο του καταστήματος,ο δίδυμος αδερφός του και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.
 
Όταν έφτασαν οι ιατροί και οι διασώστες στο σημείο,διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος ήταν ήδη νεκρός.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο 46χρονος έθεσε τέρμα στην ζωή του,μιας και μέσα στο ψυγείο,βρήκαν μια φιάλη υγραερίου ανοιχτή.
 
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο θάνατος επήλθε από την εισπνοή του υγραερίου. 
 
Στο σημείο φτάνει και ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος και θα αποφανθεί για τα ακριβή αίτια του θανάτου.
Read More »
Νεκρός μέσα στο ψυγείο του κατάστηματός του, βρέθηκε γνωστός κρεοπώλης Νεκρός μέσα στο ψυγείο του κατάστηματός του, βρέθηκε γνωστός κρεοπώλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στη Θεσπρωτία μετά από έρευνα πέντε ετών ( 2011-2015) Ελλήνων και ξένων επιστημόνων!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στη Θεσπρωτία μετά από έρευνα πέντε ετών (2011-2015) Ελλήνων και ξένων επιστημόνων!

 
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στη Θεσπρωτία ήρθαν στο φως μετά από έρευνα πέντε ετών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων! 
 
Έγινε εκτεταμένη και καλά προγραμματισμένη αρχαιολογική έρευνα επιφανείας στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά Θεσπρωτίας, η οποία ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2015 με την ευθύνη και την επίβλεψη της Γεωργίας Κουρτέση-Φιλιππάκη (αναπληρώτριας καθηγήτρια προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και με τη συνεργασία της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, των Πανεπιστημίων της Γενεύης και της Τυβίγκης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. 
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, για όλα τα ευρήματα που αποκαλύφτηκαν υπήρξε συστηματική καταγραφή και τεκμηρίωση, τόσο για τα μη κινητά, που θα παραμείνουν στο χώρο, όσο και για τα κινητά ευρήματα, πριν τη συλλογή και μεταφορά τους στο εργαστήριο ή τις αποθήκες. 
 
Το ίδιο ισχύει για τις όποιες αλλαγές - διαφοροποιήσεις των στρωμάτων (στρωματογραφία), καθώς και για κάθε άλλο στοιχείο που κρίθηκε απαραίτητο να καταγραφε,ί ώστε να βοηθήσει στη σύνθεση και ερμηνεία των δεδομένων. 
 
Η ορθή τεκμηρίωση της ανασκαφικής διαδικασίας ήταν παράλληλα, περιγραφική, σχεδιαστική και φωτογραφική. 
 
Μελετήθηκε το παλαιοπεριβάλλον και η ανθρώπινη κατοίκηση στο βόρειο τμήμα της Θεσπρωτίας, μιας περιοχής που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα αντικείμενο συστηματικής έρευνας και μέσα από τη μελέτη καταρτίστηκαν φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μεθοδολογία της συγκεκριμένης έρευνας πεδίου και διαχείρισης του αρχαιολογικού υλικού. 
 
Σύμφωνα με την κ. Κουρτέση-Φιλιππάκη "η έρευνα εγγράφηκε σε μια γεωαρχαιολογική προσέγγιση, συνδέοντας στενά τη συστηματική αναγνώριση του ανάγλυφου και τη μελέτη της γεωμορφολογικής δυναμικής με τον εντοπισμό των αρχαιολογικών ευρημάτων και την ερμηνεία τους". 
 
Κατά τη διάρκεια της εν λόγω πενταετίας ήρθαν στο φως νέες αρχαιολογικές θέσεις, το χρονολογικό εύρος των οποίων κινείται από την Παλαιολιθική εποχή έως το τέλος των Ιστορικών Χρόνων και μεταγενέστερα.
 
Έτσι συμπληρώθηκε ο αρχαιολογικός χάρτης της περιοχής και επαναπροσδιορίστηκαν προγενέστερων ερευνών στην Ήπειρο ευρύτερα.
 
Read More »
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στη Θεσπρωτία μετά από έρευνα πέντε ετών ( 2011-2015) Ελλήνων και ξένων επιστημόνων!  Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στη Θεσπρωτία μετά από έρευνα πέντε ετών ( 2011-2015) Ελλήνων και ξένων επιστημόνων! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Η νέα θεατρική παράσταση της ΘΕΑΤΟ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015


Η νέα θεατρική παράσταση της ΘΕΑΤΟ


Τη νέα της θεατρική δουλεία παρουσιάζει η ΘΕΑΤΟ την Παρασκευή και το Σάββατο , 4 και 5 Δεκέμβρη, στο θέατρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Καρκαμίσι στις 8:30 μμ

Το έργο με τίτλο «Το διαμάντι και το κήτος» ή «Ολόκληρος ο Μπόστ σε μια ώρα» του Λεωνίδα Τσίπη, είναι ένα ταξίδι στον ιδιαίτερο, αθυρόστομο Μποστικό λόγο Αυτόν τον «σύγχρονο Αριστοφάνη», που η σάτιρα του στόχευε κυρίως τον μικροαστό νεοέλληνα της μεταπολεμικής Ελλάδας, τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία. Κινούμενος ακριβώς σ’ αυτή τη ιδιαίτερη σατιρική γραμμή, ο συγγραφέας αποδομεί με τον ίδιο αυθάδη τρόπο όλα τα κυρίαρχα αστικά πρότυπα, το πολιτικό σύστημα, το κράτος, την εκκλησία ακόμη και τον ίδιο το θεσμό της οικογένειας, για να κρατήσει και να εξυψώσει τις δύο θεμελιακές αξίες του ανθρώπινου γένους : την πραγματική Αγάπη και την ανιδιοτελή Φιλία. Η άρνηση και η περιφρόνηση του πλούτου προβάλει τελικά σαν ο καταλύτης της ανθρώπινης ευτυχίας.

Η ΘΕΑΤΟ που σε λίγο θα έχει τα εικοστά της γενέθλια τολμά να περιπλανηθεί μόνη της στο λαβύρινθο της θεατρικής τέχνης και να αυτοσκηνοθετηθεί ελπίζοντας στη δημιουργία ενός ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος, ισάξιο των άλλων παραγωγών μας και της ιστορίας μας. Κύριος και μοναδικός κριτής ο ίδιος ο θεατής τον οποίο καλεί για μια ουσιαστική και από ψυχής διασκέδαση.

Read More »
Η νέα θεατρική παράσταση της ΘΕΑΤΟ Η νέα θεατρική παράσταση της ΘΕΑΤΟ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γ. Ρίτσο το Σάββατο στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γ. Ρίτσο το Σάββατο στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Read More »
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γ. Ρίτσο το Σάββατο στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γ. Ρίτσο το Σάββατο στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Σελίδες