Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Έκθεση FOOD EXPO 2018

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι για μία ακόμη χρονιά συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση FOOD EXPO 2018, με δικό του περίπτερο, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, το διάστημα 10-12/03/2018. Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παράγουν, εισάγουν και εμπορεύονται προϊόντα Τροφίμων και Ποτών και είδη Τεχνολογίας Τροφίμων & Εξοπλισμού καταστημάτων.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου φιλοξενήθηκαν κυρίως οι δράσεις του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και που για μία ακόμη χρονιά συγκέντρωσε πολύ μεγάλο πλήθος επισκεπτών και πραγματοποίησε εξίσου μεγάλο αριθμό επιχειρηματικών συναντήσεων B2B με επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του κλάδου σε νέες αγορές.

Παρόμοια θετικότατη παρουσία είχαν και οι Θεσπρωτικές επιχειρήσεις αρωματικών φυτών και βοτάνων των κ.κ. Μαρίας και Σοφίας Κομίνη.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενεργώντας ανταποδοτικά προς όφελος των μελών του, άμεσα των συμμετεχόντων κι έμμεσα της επιχειρηματικής κοινότητας που προσπορίζεται τα οφέλη των εξωστρεφών επιτυχιών, εύχεται το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτιμηθεί από την εξέλιξη του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, να δικαιώσει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και τις δικές μας, και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιουργούμε προς όφελός τους.


Read More »
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Έκθεση FOOD EXPO 2018 Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Έκθεση FOOD EXPO 2018 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Ο … Ιωάννης Καποδίστριας και ο Δήμος Φιλιατών - Του Δημήτρη Ζώη

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018


Ιωάννης Καποδίστριας: "Αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν"!... Το ήθος και η αξιοπρέπεια του μεγαλύτερου πολιτικού ηγέτη στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας . Φιλότιμο, αυταπάρνηση, εργατικότητα, ταπεινοφροσύνη, εντιμότητα και το πιο σημαντικό πίστη και αυτοθυσία για την Πατρίδα !...

Oμολογώ πως αναφέρομαι στον Κερκυραίο Πατριώτη Ιωάννη Καποδίστρια, που θα θυμηθούμε αυτές τις μέρες, για να πάω στις σημερινές χαμένες αξίες και στην πολύκροτη υπόθεση/καταγγελία για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, που πιθανότατα να ξεπερνούν τα 4,7 εκ.€ που βρήκαν οι ελεγκτές δημόσιας Διοίκησης, στον …καποδιστριακό δήμο Φιλιατών ( έγινε πριν περίπου 10 χρόνια) . «Βασανίστηκα» πάνω από 15 μέρες να γράψω κάτι σχετικό μετά την 5η αναβολή της δίκης του πρώην δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου που δόθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας τη 5η Μάρτη για τη 3η Δεκέμβρη. 
Θυμίζω πως τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών του ακριτικού νομού Θεσπρωτίας, για τους 2 Αντιδημάρχους που δε βρίσκονται στη ζωή, αλλά και την πρώην ταμία του Δήμου το κατηγορητήριο που βαρύνει είναι:

- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.Δεν θα αναφερθώ στο κατηγορητήριο και το έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών το οποίο είχε αποκαλυφθεί πριν από δέκα χρόνια . Δε θα αναφερθώ γιατί αφενός καλύφθηκε με κάθε λεπτομέρεια και τεκμηριωμένα από τον «ξενιτεμένο» συντοπίτη μου/μας Πέτρο Μίντζα που βασίστηκε στο πόρισμα –έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , κι αφετέρου, αργά ή γρήγορα, παρά τις όποιες κωλυσιεργίες, θα φτάσει και θα «ξεδιπλωθεί» η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες!... Δε θέλω να αναφερθώ στον άνθρωπο-γιατρό Μηνά Ντουμάζιο που σέβομαι .Τον γιατρό που πάντα στο Νοσοκομείο «βρίσκονταν». Ούτε στον άνθρωπο-γιατρό Μηνά Ντουμάζιο που ο εθισμός και το πάθος της …ρουλέτας και του καζίνο «τσαλάκωσαν» την αξιοπρέπειά του!... Ωστόσο όμως είμαι περίεργος να μάθω από τους πολιτικούς του φίλους ή κάποιους συντοπίτες μου, πώς δικαιολογούν και πώς κρίνουν αυτά τα φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείρισης που αποδείχτηκαν στο Δήμο Φιλιατών από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που φτάνουν μερικά εκατ. €. Φαινόμενα κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και «ίσως» συγκάλυψης που δεν σταματούν στον πρώην δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο!... Ρωτώ, πώς δικαιολογούνται και πώς κρίνονται όλα αυτά τα φαινόμενα της νεοελληνικής «κλεπτοκρατίας» που αφέθηκαν να δημιουργηθούν κι από το πολιτικό μας σύστημα κι έκαναν την Τοπική Αυτοδιοίκηση «πρωταθλήτρια» στα φαινόμενα διαφθοράς.

Για να προλάβω κάποιους που θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν νοσηρές κι απαράδεκτες νοοτροπίες, μόνο το έτος 2016 οδηγήθηκαν 1.688 σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στην Ελλάδα στον Εισαγγελέα. Παράλληλα το 2016 η Ελλάδα βρίσκονταν στην 69η θέση παγκοσμίως σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας που παρατήρησε πως σε σχέση με το 2015 που η Ελλάδα βρίσκονταν στην 58η θέση, αυξήθηκε ο αριθμός της «μικροδιαφθοράς»!...

Κι όλα αυτά, αν κι ορισμένοι ψάχνουν ακόμα για βολικές μεταθέσεις ευθυνών, μας έφεραν στην Ελλάδα «μνημόνια», απώλεια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας κι αξιοπρέπειας, οδήγησαν πάρα πολλούς να φεύγουν για τη Γερμανία αλλά κυρίως οδήγησαν σ΄αυτό το κατάντημα την Πατρίδα μας. Κι ας πούμε αλήθειες. Τις μικρότερες ευθύνες έχουν οι …σημερινοί μαθητευόμενοι μάγοι που πίστεψαν πως είναι οι … Χάρυ Πότερ!...

Στο δήμο Φιλιατών οι εναπομείναντες «Ακρίτες» της Θεσπρωτίας «σηκώνουν σταυρό», ζώντας την κόλαση των απαιτήσεων μιας ανάλγητης κυβέρνησης που περηφανεύεται για τα «ματωμένα πλεονάσματα». Αυτοί οι «Ακρίτες» αδιαφορούν για τα «κοινά» του δήμου γιατί όλοι οι Δημότες ,αυτοί που ζουν στο δήμο Φιλιατών, αλλά κι εμείς οι «Ξενιτεμένοι», καλούμαστε να μαζέψουμε τα …συντρίμμια όλης αυτής της κακοδιαχείρισης ,της σαπίλας και των νοσηρών νοοτροπιών που διαχρονικά εμπεδώθηκαν. Μέσω των υψηλών δημοτικών τελών οι Δημότες, μόνιμοι κάτοικοι και «Ξενιτεμένοι», πληρώνουν τις ανούσιες και στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις των περασμένων ετών που έφεραν αυτό το κατάντημα στο Φιλιάτι.

Σήμερα οι υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη είναι αποτέλεσμα κυρίως όλων αυτών που ανέφερα παραπάνω. Κι έχω την αίσθηση πως έπεται συνέχεια!... Είναι βέβαιο η ραγδαία πληθυσμιακή συρρίκνωση, η εγκατάλειψη του ακριτικού δήμου αλλά κυρίως η διακομματική πολιτική φτώχεια που παρατηρείται θα φανερώσει τόσο στο Φιλιάτι όσο και στον ευρύτερο δήμο κι άλλα προβλήματα.

Αντικρίζοντας αυτή τη ζοφερή κατάσταση … ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ !...


Read More »
Ο … Ιωάννης Καποδίστριας και ο Δήμος Φιλιατών - Του Δημήτρη Ζώη Ο … Ιωάννης Καποδίστριας και ο Δήμος Φιλιατών - Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόβα τζενεράλε για την μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Δοκιμαστική ανύψωση της μεγαλύτερης σημαίας της ΒΔ Ελλάδας, με τη βοήθεια γερανού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, προκαλώντας το δέος και τον θαυμασμό, όσων είχαν τη τύχη να την αντικρίσουν.

Η σημαία που έχει διαστάσεις 25χ14 μέτρα (350 τ.μ.), κατασκευάστηκε με έξοδα των μελών της εθνοφυλακής και απλών πολιτών και θα σηκωθεί με την βοήθεια γερανού, το πρωί της Κυριακής, απέναντι από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόβα τζενεράλε για την μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Πρόβα τζενεράλε για την μεγαλύτερη σημαία της ΒΔ Ελλάδας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης ζωντανά το Σάββατο στο ENVYstage

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης ζωντανά το Σάββατο στο ENVYstage Ηγουμενίτσα: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης ζωντανά το Σάββατο στο ENVYstage Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στα εγκαίνια των Προνοιακών Δομών του Δήμου Ηγουμενίτσας, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις των δομών (κτήριο πρώην μαθητικής Εστίας).Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Διεξαγωγή Αll Star Game υπέρ του Συλλόγου Φίλων και Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων και Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) σας ενημερώνει ότι η Διοίκηση του Εργασιακού Πρωταθλήματος Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ακαδημίας, «Αcadimistas», διοργανώνουν τους αγώνες τοπικού μπάσκετ All star game, την Κυριακή 25 Μαρτίου και ώρα έναρξης 17:00.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών από τις κατηγορίες Α1 και Α2. Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα δοθούν ως αρωγή για την λειτουργία του ΣΟΦΨΥ Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας και του συλλόγου ΑμεΑ «Κυψέλη» στα Ιωάννινα.


Read More »
Διεξαγωγή Αll Star Game υπέρ του Συλλόγου Φίλων και Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας Διεξαγωγή Αll Star Game υπέρ του Συλλόγου Φίλων και Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 26 Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα :

ΘΕΜΑ
Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2018.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Επίσης, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 26 Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2018.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2018.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση υποβολής πρότασης του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Σύμφωνο Συνεργασίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και του Σωματείου με την επωνυμία Σύλλογος Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
-Εισηγητής: Πάκος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση της με αριθμ. 11/2018 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Εσπερινού ΓΕΛ-Εσπερινού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας’’.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 8ο
Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 του N.3463/06 για την εκτίμηση της αξίας εκτάσεων οι οποίες πρόκειται να εκποιηθούν, να αγοραστούν, να ανταλλαγούν ή να εκμισθωθούν.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Στήριξη της πρότασης για εγγραφή του πολυφωνικού καραβανιού στον κατάλογο καλών πρακτικών άυλης πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco.
-Εισηγητής: Δονάτος Μαρτίνης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών/υπηρεσιών έτους 2018 Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δονάτος Μαρτίνης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.


Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 28η του μηνός Μάρτη του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
2. Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2017 σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
3. Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Οικονομικού έτους 2017 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλιατών
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
4. Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Οικονομικού έτους 2017 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλιατών
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
5. Αποδοχή παραίτησης μελών του διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δήμου Φιλιατών ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών» και ορισμός νέων μελών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
6. Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
7. Ορισμός του ταμία για διαχείριση Λογαριασμού του Δήμου στην Τράπεζα Πειραιώς (Κατάθεση- είσπραξη χρημάτων).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
8. Κατάπτωση εγγυητικής επιστολής και ορισμός του ταμία για την είσπραξή της από το
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
9. Εκμίσθωση Δημοτικού Ξενώνα Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
10. Παραχώρηση αίθουσας του τέως Δημαρχείου στον Μελισσοκομικό Σύλλογο Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
11. Παραχώρηση χρήσης παλαιού γηπέδου Ραγίου για τη λειτουργία της υπάρχουσας πίστας motocross Λέσχη Αθλητικής Μοτοσυκλέτας Θεσπρωτίας.  
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αξιοποίηση γεώτρησης στην τ.κ. Σμέρτου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
13. Αίτημα παροχής ύδρευσης οικισμού Κάτω Λάβδανης της τοπικής Κοινότητας Λάβδανης Δήμου Πωγωνίου Νομού Ιωαννίνων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
14. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 21/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί: Σύμφωνη γνώμη για χορήγηση άδειας επέμβασης καθαρισμού σε δασική έκταση στην Τ.Κ.
Βρυσέλλας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό, ενώ μετά από δακτυλοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, και ώρα 19:00, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 22 θέματα στην ημερήσια διαταξη και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο 4ο θέμα για την χορήγηση άδειας πρόσβασης σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος σεισμικών ερευνών

ΘΕΜΑ 1o: Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου, οικ. έτους 2018.

ΘΕΜΑ 2o: Παραχώρηση χώρου χρήσης στη θέση «Ελικοδρόμιο» στη Δ.Κ Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 3o: Καθορισμός ημερομηνίας και χώρου για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής (άρθρο 217 ΔΚΚ).

ΘΕΜΑ 4o: Εξέταση αιτήσεων της Energean Oil & Gas Α.Ε για χορήγηση άδειας πρόσβασης σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος σεισμικών ερευνών δύο διαστάσεων ( 2D) στην περιοχή της Ηπείρου.

ΘΕΜΑ 5o: Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για το Πρόγραμμα “ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II” στον Άξονα Προτεραιότητας *Η Τοπική Ανάπτυξη και η Προστασία Περιβάλλοντος* με τίτλο *Προμήθεια Μηχανημάτων έργου/ ή και Συνοδευτικού Εξοπλισμού*.

ΘΕΜΑ 6o: Μείωση ποσού από χρηματικό κατάλογο, κληρωθέντος, που κατέλαβε θέση στην εμποροπανήγυρη ( Λάμποβο ) Δ.Κ. Παραμυθιάς μετά την έναρξη της εμποροπανήγυρης.

ΘΕΜΑ 7o: Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης ΘΕΜΑ 8o: Περί διαγραφή ή μη οφειλής δημοτικών τελών.

ΘΕΜΑ 9o: Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων δημοτικών τελών επί αιτήσεως δημότη.

ΘΕΜΑ 10o: Δακοκτονία έτους 2018.

ΘΕΜΑ 11o: Ρυθμίσεις- διαγραφές λογαριασμών ύδρευσης.

ΘΕΜΑ 12o: Σύσταση τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της αυθαίρετης βόσκησης στις διαθέσιμες εκτάσεις των Δημοτικών Βοσκότοπων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 13o: Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων ( βάσει του Ν. 3463/2006).

ΘΕΜΑ 14o: Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στον Εορτασμό του Αγίου Δονάτου, Πολιούχου της Πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, για το έτος 2017.

ΘΕΜΑ 15o: Εκμίσθωση αγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 16o: Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού χώρου στη θέση «Γαλατά» της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, για την εγκατάσταση και λειτουργία του Τσίρκου «ΖΑVΑΤΤΑ».

ΘΕΜΑ 17o: Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 18o: ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ»

ΘΕΜΑ 19o: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: *ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ Τ.Κ. ΓΛΥΚΗΣ

ΘΕΜΑ 20o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ 21o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ Δ.Κ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 22o: Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: *ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΤΣΑΓΓΑΡΙΟΥ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.


 
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018


Αντιπολεμική συγκέντρωση Σάββατο 24 Μάρτη, ώρα 12.00 στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας 
Να αποτρέψουμε την απειλή του πολέμου! 
Κοινός αγώνας των λαών Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στις πολιτικές της εξάρτησης και του εθνικισμού


 
Read More »
Αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας στην παρέλεση στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018


Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
  • Στην Ηγουμενίτσα ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας
  • Στην Άρτα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη
  • Στα Ιωάννινα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη
  • Στην Πρέβεζα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας 


 
Read More »
Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας στην παρέλεση στην Ηγουμενίτσα Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας στην παρέλεση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Πρωτομαγιά στην Ρώμη - 4 ημέρες με 340€

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018
Read More »
Πρωτομαγιά στην Ρώμη - 4 ημέρες με 340€ Πρωτομαγιά στην Ρώμη - 4 ημέρες με 340€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018 Rating: 5

Σελίδες