Συνελήφθησαν 3 άτομα για το τραγικό ναυάγιο στους Παξούς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020
Συνελήφθησαν 3 άτομα για το τραγικό ναυάγιο στους Παξούς


Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών, γνωρίζεται ότι, από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί μεταξύ των διασωθέντων, φερόμενοι ως διακινητές, για παράβαση των νόμων 4251/2014 και 3386/2005.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Read More »
Συνελήφθησαν 3 άτομα για το τραγικό ναυάγιο στους Παξούς Συνελήφθησαν 3 άτομα για το τραγικό ναυάγιο στους Παξούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020 Rating: 5

Πλαταριά: "Έφαγαν" το βουνό, για να δημιουργήσουν παραλία (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020
Πλαταριά: "Έφαγαν" το βουνό, για να δημιουργήσουν παραλία (+ΦΩΤΟ)


Και όμως συνέβη και αυτό, κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σε παραλία (;) στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του thespro.gr, άγνωστος, προφανώς με τη χρήση βαριών μηχανημάτων (μπουλντόζα), έσκαψε ολόκληρο κομμάτι από το βουνό, ώστε να επεκτείνει την μικρή παραλία που βρίσκεται στο σημείο.


Και όλα αυτά βέβαια, στο βωμό του κέρδους, αφού στο σημείο πλέον θα μπορούν να παραθερίζουν περισσότεροι επισκέπτες - πελάτες.

Και να πάνε να πνιγούν και οι νόμοι και η ευαισθησία κάποιων ... "οπισθοδρομικών" που αγαπάνε τη φύση και που μπλοκάρουν την "ανάπτυξη".

Δεν γνωρίζουμε εάν η παρέμβαση είναι παράνομη ή εάν έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες.

Για αυτό θα πρέπει να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι φορείς, Δήμος Ηγουμενίτσας, Περιφέρεια Ηπείρου, Λιμεναρχείο και Κτηματική Υπηρεσία.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως ακόμα ένα κομμάτι της μοναδικής ακτογραμμής της Θεσπρωτίας, τραυματίστηκε ανεπιστρεπτί. 
Read More »
Πλαταριά: "Έφαγαν" το βουνό, για να δημιουργήσουν παραλία (+ΦΩΤΟ) Πλαταριά: "Έφαγαν" το βουνό, για να δημιουργήσουν παραλία (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στον οικισμό αθίγγανων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020
Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στον οικισμό αθίγγανων

ΦΩΤΟ: Σπύρος Τσαμπούκογλου

Εικόνες ντροπής στον οικισμό αθίγγανων, που βρίσκεται στο ρέμα στα Αμπέλια Ηγουμενίτσας. 
Στο σημείο έχει συσσωρευτεί τόσο μεγάλος όγκος απορριμμάτων και σκουπιδιών, που ο τόπος μοιάζει πλέον σαν μια χωματερή. '


Όλα αυτά τα πλαστικά βέβαια, εάν κάποιος δεν τα μαζέψει, κάποια στιγμή θα φτάσουν στις παραλίες μας, στις θάλασσές μας, και με το πέρασμα του χρόνου, σε συνδυασμό με τον κύκλο της τροφικής αλυσίδας, θα τα συναντάμε μέσα στις τροφές μας.

Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας θα πρέπει άμεσα να στείλει στο σημείο συνεργεία καθαρισμού, πριν ξεκινήσουν νέες βροχές, που θα παρασύρουν όλα αυτά τα πλαστικά στον κόλπο της Ηγουμενίτσας και στις παραλίες της.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στον οικισμό αθίγγανων Ηγουμενίτσα: Εικόνες ντροπής στον οικισμό αθίγγανων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020 Rating: 5

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020
Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις


Σε οικονομική ανάσα ελπίζει ο εμπορικός κλάδος και σε αύξηση του τζίρου, ο οποίος μετά τις χριστουγεννιάτικες αγορές έχει καθηλωθεί.

Αφορμή για να ζωντανέψει η αγορά αποτελούν οι χειμερινές εκπτώσεις που κάνουν πρεμιέρα την Δευτέρα 13 του μήνα και θα διαρκέσουν ως τις 29 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. 

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). 
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Read More »
Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020 Rating: 5

Σε Γίτανα και Λιά η Υπουργός Πολιτισμού

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020
Σε Γίτανα και Λιά η Υπουργός Πολιτισμού


Ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ήπειρο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Γιάννη Χουλιαρά και Γεωργία Πλιάκου για την εξέλιξη των εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης.

Σημειώνεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων είναι ένας από τους πέντε μεγάλους της Ηπείρου, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής και εκτελούνται έργα από το ΕΣΠΑ.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε να διασφαλιστεί χρηματοδότηση και για παρεμβάσεις που δεν περιλαμβάνονται στο δημοπρατημένο έργο, κρίνονται όμως άκρως απαραίτητες για τον αρχαιολογικό χώρο.

Παράλληλα δεσμεύτηκε για την ανάδειξη του Ιστορικού Χώρου του Σουλίου, θέμα που της έθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Σταυρούλα Μπραϊμη.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών από την πλευρά του Σπύρος Παππάς επεσήμανε την σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων όχι μόνο για το δήμο του αλλά για την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Φιλιατών όπου συζητήθηκαν διεξοδικά πολιτιστικά ζητήματα της περιοχής, όπως η συντήρηση μνημείων, εκκλησιών καθώς και η ανάδειξή τους.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης στην Θεσπρωτία ήταν το ορεινό χωριό Λια, όπου η Υπουργός επισκέφθηκε το «Μουσείο Υφαντή» που εγκαινιάστηκε πριν από ένα χρόνο περίπου με σκοπό να φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τρεις σπουδαίες εικόνες του Θεόφιλου.

Ξεναγήθηκε στο χωριό που έγινε γνωστό μέσα από το βιβλίο «Ελένη» του Νίκου Γκατζογιάννη και επισκέφθηκε και το σπίτι της οικογένειας.

Το τριήμερο της Υπουργού στην Ήπειρο ολοκληρώνεται την Δευτέρα με σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Read More »
Σε Γίτανα και Λιά η Υπουργός Πολιτισμού Σε Γίτανα και Λιά η Υπουργός Πολιτισμού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ενός 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020
Σύλληψη ενός 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2020 Rating: 5

Σελίδες