Μεγάλο δημοτικό πανηγύρι στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022

 Μεγάλο δημοτικό πανηγύρι στο Γραικοχώρι ΗγουμενίτσαςRead More »
Μεγάλο δημοτικό πανηγύρι στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας  Μεγάλο δημοτικό πανηγύρι στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Η πραγματικότητα δεν σας επιτρέπει να πανηγυρίζετε...

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Η πραγματικότητα δεν σας επιτρέπει να πανηγυρίζετε...


Με αφορμή τη δημοσίευση του ισολογισμού της ΟΛΗΓ Α.Ε. για το οικονομικό έτος 2021, αλλά και την πρόσφατη συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας κ. Πορφύρη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, όπου ανέφερε "Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό, τα κέρδη μετά από φόρους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαμορφώθηκαν το 2021 σε 631.667,32 ευρώ έναντι 98.773,61 ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 539,50%.", αποφασίσαμε να αναλύσουμε τα οικονομικά στοιχεία και τους ισολογισμούς της ΟΛΗΓ Α.Ε. από το 2018 μέχρι και σήμερα, θέλοντας να δείξουμε την πραγματική εικόνα της εταιρείας.

Εξετάζοντας κανείς προσεκτικά τις οικονομικές επιδόσεις του οικονομικού έτους 2021 της ΟΛΗΓ Α.Ε., αρχικά διαπιστώνει τη βελτίωση, σε σχέση με την πάρα πολύ κακή χρονιά του 2020. 
Ωστόσο η σύγκριση και η ανάλυση των ισολογισμών πρέπει να γίνεται σε συσχετισμό και με τα προηγούμενα οικονομικά έτη και η οποιαδήποτε κρίση σε κάθε περίπτωση δεν πραγματοποιείται σε σύγκριση με τον πλέον χειρότερο ισολογισμό.. 
Εάν λοιπόν γίνει αυτή η εργασία τότε εύκολα θα διαπιστωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά…


Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το 2021, καίτοι αυξημένος, παραμένει χαμηλός και δεν κατορθώνει να ξεπεράσει ούτε τον κύκλο εργασιών του 2018. 
Το οικονομικό μέγεθος του οποίου η συμπεριφορά το κάνει να ξεχωρίζει , είναι η εκτίναξη του κόστους (κόστος πωλήσεων) , ιδιαίτερα την τελευταία τριετία. 
Τα έξοδα παρουσιάζουν σημαντική άνοδο και συγκρινόμενα με την εξέλιξη του κόστους την τελευταία πενταετία, παρουσιάζουν διαχρονική αύξηση πλησίον του 40%!!

Όσον αφορά την κερδοφορία (κέρδη προ φόρων), το άθροισμα των κερδών των τριών τελευταίων ετών σχεδόν αγγίζουν το αποτέλεσμα μίας και μόνο χρονιάς, του 2018 (κέρδη 2.243.000€ το 2018,  έναντι του αθροίσματος κερδών 2019,2020,2021, με 2.301.000€).  
Αξίζει να σημειώσουμε πως η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το τελευταίο 3μηνο του 2019.
Εάν προσθέσουμε την κερδοφορία των 2 ετών που την εταιρεία τη διαχειρίζεται η σημερινή διοίκηση,  τα 729.000€, είναι λιγότερα από τη χειρότερη χρονιά της εταιρείας από την ίδρυσή της.
Αξιοσημείωτη είναι και η διαρκής συρρίκνωση των ταμειακών διαθεσίμων από 12.500.000€ το 2018 σε 8.404.000€ το 2021 (-4,1 εκ. ευρώ).

Συμπερασματικά θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει, ότι παρόλη τη σχετική βελτίωση των αποτελεσμάτων (συγκρινόμενα με το 2020) η λειτουργία της εταιρείας δεν κατόρθωσε να συνεισφέρει στην αύξηση του κύκλου εργασιών σε επίπεδα τα οποία θα προκαλούσαν αξιόλογη κερδοφορία. Αντιθέτως το κόστος λειτουργίας αυξήθηκε δυσανάλογα, συγκρινόμενο με κάθε άλλη χρονιά.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι προφανώς δύσκολα να απαντηθούν. 
Θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε την αύξηση του τζίρου, διότι αποτελεί ένα οικονομικό μέγεθος το οποίο επηρεάζεται και διαμορφώνεται και από εξωγενείς παράγοντες. 
Ωστόσο, κανείς θα περίμενε από ένα σημαντικό λιμένα με την στρατηγική, γεωγραφική και οικονομική θέση, όπως αυτό της Ηγουμενίτσας να είχε παρά πολύ καλύτερες επιδόσεις. 
Να μην λησμονούμε ότι το Ελληνικό κράτος έχει επενδύσει διαχρονικά το ιλιγγιώδες ποσό των 200.000.000€.

Όσον αφορά τη μεγάλη αύξηση του κόστους, είναι πρακτικά το ουσιαστικό οικονομικό μέγεθος σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, το οποίο μια διοίκηση ΠΡΕΠΕΙ να επηρεάσει με τις δράσεις της και την αποτελεσματικότητα της.
Στην διεθνή και ελληνική οικονομική δραστηριότητα μπορεί κανείς να βρει παραδείγματα διοικήσεων , οι οποίες μετά από την αναποτελεσματικότητα τους να αυξήσουν την αξία ενός οργανισμού ή να συγκρατήσουν και να διαχειριστούν το κόστος πωλήσεων και λειτουργίας , παραιτήθηκαν των αμοιβών τους ή ακόμη και των θέσεων τους.

Κατά συνέπεια, οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΛΗΓ δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς , καμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς, αλλά για προβληματισμό, περισυλλογή, περίσκεψη και ανάληψη συγκροτημένων δράσεων, προκειμένου η οικονομική του αποτίμηση να είναι σε υψηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο οργανισμός αξιολογείται σχολαστικά προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί.

Εν κατακλείδι. Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει στη σημερινή διοίκηση να πανηγυρίζει. 
Δεν είναι επιτυχία να παραλάβεις μια εταιρεία με πάνω από 1,5 εκατομμύρια κέρδη το 2019, να τα βουλιάξεις στις 98.000 ευρώ το 2020, και να πανηγυρίζεις επειδή το 2021 το αύξησες στις 631.000 ευρώ (+539,50%).
Read More »
Η πραγματικότητα δεν σας επιτρέπει να πανηγυρίζετε... Η πραγματικότητα δεν σας επιτρέπει να πανηγυρίζετε... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Σε πλαίσιο συνεχών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (10-06-2022) συνολικά (4) άτομα σε Άρτα και Πρέβεζα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Άρτας και Πρέβεζας, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
ημεδαπός στην Άρτα, για κατοχή μικροποσότητας κατεργασμένης κάνναβης
(3) ημεδαποί στην Πρέβεζα, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «EVELIN», για κατοχή κατά περίπτωση:
2,7 γραμμαρίων κοκαΐνης, 13 ναρκωτικών χαπιών και μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης
16,4 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης
13,3 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Read More »
Συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Κτιριακές Παρεμβάσεις & Εγκατάσταση εξοπλισμού στον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Κτιριακές Παρεμβάσεις & Εγκατάσταση εξοπλισμού στον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών


Την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) στα Διαπόντια Νησιά. Η επίσκεψη έγινε με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης των παρεμβάσεων στον Λιμενικό Σταθμό (Λ/Σ) των Οθωνών πρωτοβουλία της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και της επικειμένης παράδοσης της Διοίκησης στον Πλοίαρχο Λ.Σ. Κοντοστέργιο Ιωάννη. Εκτός από του προαναφερόμενους στην επίσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων κ Υδραίου Μερόπη, ο Αντιδήμαρχος Οθωνών κ Κατέχης Δημήτριος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας(ΟΛ.Κ.Ε.) κ Ζερβόπουλος Σπυρίδων.


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί το Γ΄ Σώμα Στρατού στα Διαπόντια Νήσια , ο Διοικητής Αντιστράτηγός ΚΩΣΤΑΚΟΓΛΟΥ Σωτήριος επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οθωνών.
Η μετακίνηση περιελάβανε τις Λιμενικές Αρχές των Οθωνών και της Ερείκουσας οι οποίες στεγάζονται σε κτίρια που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων.
Ο Λ/Σ των Οθωνών αποτελείται από δύο ορόφους, στο ισόγειο του οποίου βρίσκονται τα γραφεία της Λιμενικής Αρχής, ενώ στον πρώτο όροφο διαμένουν δωρεάν στελέχη του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στην εν λόγω Λιμενική Αρχή.
Η 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατανοώντας ότι οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα στην διαμονή των στελεχών μεγενθύνουν τις δυσκολίες που έτσι και αλλιώς υπάρχουν σ ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί το οποίο βρίσκεται στην εσχατιά της χώρας, προχώρησε στον σχεδιασμό και προγραμματισμό παρεμβάσεων για τον Λ/Σ Οθωνών, εξειδικεύοντας την υλοποίησή τους σε δυο φάσεις.


Στην Α΄ φάση που έχει ολοκληρωθεί πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:
α. Αποκατάσταση επιχρισμάτων των κτιριακών εγκαταστάσεων και του χώρου διαμονής των στελεχών και εν συνεχεία ελαιοχρωματισμός αυτών με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.),
β. Προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προς εξυπηρέτηση των αναγκών του υπηρετούντος προσωπικού μετά την αποδοχή της σχετικής δωρεάς του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας ‘FILIA VELBERT’,
γ. Μεταφορά και τοποθέτηση επίπλων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Λ.Σ. Οθωνών για την βελτίωση των συνθηκών διαμονής των στελεχών που διαβιούν.

Στην Β΄ φάση των παρεμβάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων εξασφαλίστηκε η έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης
150 χιλ. € για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Λ/Σ Οθωνών. Τις διαδικασίες και το έργο θα εκτελέσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στην κυριότητα του οποίου ανήκει το κτήριο , ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα επιτευχθεί, αφενός αύξηση του αριθμού των στελεχών που θα διαμένουν στο κτιριακό συγκρότημα του Λ/Σ Οθωνών, αφετέρου περαιτέρω βελτίωση των συνθήκων εργασίας και διαβίωσης. Ο χρόνος ολοκλήρωσης αυτής της φάσης προγραμματίζεται για το τέλος του καλοκαιριού του 2023.


Η 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες, στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων για την πολύτιμη και αδιάλειπτη συνεργασία και υποστήριξη που προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα και ειδικότερα στον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών, στον Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) που είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και των στελεχών της, στο προεδρείο του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας ‘FILIA VELBERT’ που με την ευγενική δωρεά και την γενικότερη βοήθεια που προσφέρει, υποστηρίζει ενεργά την λειτουργία των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματός .-

Ηγουμενίτσα 09 Ιουνίου 2022
Ο Διοικητής
Αρχιπλοίαρχος ΛΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης
Read More »
Κτιριακές Παρεμβάσεις & Εγκατάσταση εξοπλισμού στον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών Κτιριακές Παρεμβάσεις & Εγκατάσταση εξοπλισμού στον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Ζητείται ψήστης για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Ζητείται ψήστης για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται ψήστης για εργασία σε κουζίνα σε κατάστημα της Ηγουμενίτσας. για πρωινό ωράριο

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6972141987.
Read More »
Ζητείται ψήστης για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα Ζητείται ψήστης για εργασία σε κουζίνα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 11,5 εκατ. ευρώ τον Μάιο

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 11,5 εκατ. ευρώ τον Μάιο


Την προηγούμενη εβδομάδα το παιχνίδι μοίρασε περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ

Κέρδη άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ τον Μάιο. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα το παιχνίδι μοίρασε συνολικά 11.561.450 ευρώ. Τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, από τις 30 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου, ανήλθαν σε 2.592.985 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός παίκτης στην Αθήνα, ο οποίος κέρδισε 10.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ 7ΑΡΙΑ». Ένας τυχερός στη Δράμα κέρδισε 3.000 ευρώ στο παιχνίδι «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ», ενώ ένας παίκτης στη Βούλα κέρδισε 2.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ». Επιπλέον, συνολικά 38 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 11,5 εκατ. ευρώ τον Μάιο ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 11,5 εκατ. ευρώ τον Μάιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Από την Κέρκυρα στη Νέα Σελεύκεια...

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Από την Κέρκυρα στη Νέα Σελεύκεια...


"Από το φρούριο τους πήραν άρον - άρον, επειδή είχανε ψείρες και πιάσανε αρρώστιες. Τους πήραν σε ένα χωριό που λεγόταν Πέλεκας. Εκεί πέρα τους φερθήκανε πολύ καλά οι χωριανοί. Τους δώσανε ξύλα, καζάνια για να βράσουν να πλυθούνε. Οι κάτοικοι του Πέλεκα τους φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Η μάνα μου η Ελένη ζητιάνευε με μία φίλη της∙ περισσότερο πήγαινε η φίλη της, ζητιάνευε και έφερνε και τρώγανε μαζί… Κάνα- δύο χρόνια μείνανε εκεί…
Ήταν ένας πρόεδρος από εκεί, από την Σελεύκεια, ο οποίος είχε φύγει πιο νωρίς από αυτούς. Είχε έρθει εδώ στην Ηγουμενίτσα. Τους έστειλε σήμα ¨Ελάτε όλοι εδώ! Εδώ αυτή η περιοχή μου φαίνεται πολύ ωραία!¨ τους είπε. Εδώ το λέγανε ¨Τούσκο¨. Ήταν ένας λόφος, που έβγαζε ένα χορτάρι, που το λέγανε τούσκο. Και έτσι είχε μείνει το όνομα ¨Τούσκο¨. Και από την Κέρκυρα σηκωθήκαν και ήρθανε στην Ηγουμενίτσα. Ήρθανε, μετά τους δώσανε αντίσκηνα! Και μένανε στα αντίσκηνα. Έμειναν περίπου δύο χρόνια στα αντίσκηνα, έλεγε η μάνα μου… Από εκεί βγήκε ένας νόμος, είπαν ότι να τους δώσουμε από ένα σπίτι και τριάντα στρέμματα χωράφια … Και μείναν εδώ πέρα. Επειδή ήταν από την Σελεύκεια, έβγαλαν το μέρος Νέα Σελεύκεια. Και αρχίσανε να δουλεύουνε στον κάμπο. Να οργώνουνε, να φυτεύουνε…»
Μαρτύρια της κυρίας Σπυριδούλας Κυπριζόγλου από τη Νέα Σελεύκεια για το ερευνητικό πρόγραμμα «Από την Ιωνία στο Ιόνιο: Πρόσφυγες στην Κέρκυρα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή».

Η Νέα Σελεύκεια είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στο νομό́ Θεσπρωτίας, στην άλλοτε επαρχία Θυάμιδος. Βρίσκεται 1 χιλιόμετρο βορειοδυτικά́ της Ηγουμενίτσας. Το χωριό́ ιδρύθηκε το 1924 από́ οικογένειες προσφύγων με καταγωγή́ κυρίως από́ τα ελληνορθόδοξα χωριά́ της Κιλικίας Αλά-Κιλισέ και Αναμούρ. Οι κάτοικοι του χωρίου - τουρκόφωνοι στην πλειοψηφία τους- αποβιβάστηκαν αρχικά στην Κέρκυρα, όπου παρέμειναν για σύντομο διάστημα. Η έλλειψη αγροτικών και κτηνοτροφικών εργασιών, τις οποίες γνώριζαν από την πατρίδα τους υπήρξε η βασική αιτία για την μετεγκατάσταση τους στη Θεσπρωτία. Εκεί επέλεξαν, σύμφωνα με τις προφορικές μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί για το ερευνητικό πρόγραμμα, το συγκεκριμένο μέρος (Νέα Σελεύκεια) λόγω της καλής του θέσης καθώς συνδύαζε θάλασσα, βουνό́ και ποτάμι (τον Καλαμά́).


Φωτογραφίες:
- Η οικογένεια του Ηλία και της Ελένης Ουζούνογλου με τα τρία τους παιδιά στη Νέα Σελεύκεια. Το κορίτσι που διακρίνεται όρθιο πίσω από το ζευγάρι είναι η Σπυριδούλα Κυπριζόγλου, της οποίας δημοσιεύουμε σήμερα απόσπασμα της μαρτυρίας της (Ιδιωτικό αρχείο οικογένειας Κυπριζόγλου)

- Η Ελένη Ουζούνογλου σε νεαρή ηλικία μαζί με τη φίλη της Ξανθίππη με την οποία ζητιάνευαν για να επιβιώσουν κατά τη παραμονή τους στον Πέλεκα (Ιδιωτικό αρχείο οικογένειας Κυπριζόγλου)

Ψηφιακή έκθεση με τίτλο: "Από την Ιωνία στο Ιόνιο": Πρόσφυγες στην Κέρκυρα
Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας
Read More »
Από την Κέρκυρα στη Νέα Σελεύκεια... Από την Κέρκυρα στη Νέα Σελεύκεια... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε η δράση του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών – Θεσπρωτίας στη Βρυσέλλα

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Ολοκληρώθηκε η δράση του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών – Θεσπρωτίας στη Βρυσέλλα


Το Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών – Θεσπρωτίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» , Άξονας προτεραιότητας 6, υλοποίησε την δράση, ενημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και παράλληλα καθαρισμό παρόδιου τμήματος Δ.Δ.Βρυσέλλας στις 8/06/2022 ημέρα Τετάρτη με την συμμετοχή του 3°Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών και το Δ.Δ. Βρυσέλλας.


ΣΚΟΠΟΣ: Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντικές Ομάδες καθαρισμού παρόδιου τμήματος Δ.Δ. Βρυσέλλας. Ειδικά οι περιοχές Ραγίου - Σαγιάδας και Μαυρονέρι –Τσαμαντά ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000. Προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι η αλλαγή συμπεριφοράς–στάσης των πολιτών και απομάκρυνση των πλαστικών (μπουκάλια, σακούλες), κουτιά αλουμινίου, συσκευασίες φυτοφαρμάκων, λάστιχα, σίδερα που είναι συνηθισμένη εικόνα πριν και μετά οικισμών.

Ο Υπεύθυνος του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών
Νικολάου Μάρκος
Read More »
Ολοκληρώθηκε η δράση του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών – Θεσπρωτίας στη Βρυσέλλα Ολοκληρώθηκε η δράση του Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών – Θεσπρωτίας στη Βρυσέλλα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 10.000 ευρώ έκαναν φτερά από το λογαριασμό επαγγελματία

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Ηγουμενίτσα: 10.000 ευρώ έκαναν φτερά από το λογαριασμό επαγγελματία


Ούτε ένα 24ωρο δεν είχε συμπληρωθεί από την στιγμή που η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας είχε ολοκληρώσει την ημερίδα ενημέρωσης για τις διαδικτυακές και τις ηλεκτρονικές απάτες.

Ούτε ένα 24ωρο κι ένας ακόμη επαγγελματίας της Ηγουμενίτσας έπεσε θύμα απατεώνων οι οποίοι κατάφεραν να του πάρουν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 10 χιλιάδες ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από ενδιαφερόμενο για αγορά προϊόντων. 
Η διαπραγμάτευση πήγε πολύ καλά, η συμφωνία για μία καλή αγορά έκλεισε και η συνέχεια ήταν η γνωστή..

Ο επιτήδειος κατάφερε να του αποσπάσει τραπεζικό λογαριασμό και κωδικούς και στα επόμενα λεπτά είδε τον λογαριασμό του κατά δέκα χιλιάδες μικρότερο.

Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία η οποία διεξάγει την σχετική έρευνα και για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς όλους να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν για κανέναν λόγο τους προσωπικούς κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 10.000 ευρώ έκαναν φτερά από το λογαριασμό επαγγελματία Ηγουμενίτσα: 10.000 ευρώ έκαναν φτερά από το λογαριασμό επαγγελματία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι

(Κρεμάσανε την πινακίδα, ξεχάσανε όμως το ασθενοφόρο...)


Οργή επικρατεί στο Φιλιάτι εδώ και καιρό για την απουσία ασθενοφόρου, παρόλο που στην πόλη εδρεύει το νοσοκομειο Φιλιατών....!
Την Τετάρτη 8-6-2022 το απόγευμα συνέβη ένα ακόμη περιστατικό το οποίο εξόργισε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους, οι οποίοι παρόλο που έχουν δίπλα τους το νοσοκομείο δε νιώθουν ασφαλείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ, δηλαδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης...


Το περιστατικό

Το απόγευμα της Τετάρτης στον προαύλειο χώρο του Γυμνασίου Φιλιατών, στο κέντρο της πόλης όπου έπαιζαν πολλά παιδιά, ένα 4χρονο αγοράκι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν καθώς το παιδί άρχισε να μελανιάζει. Κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα και έφθασε μετά από 40 λεπτά, σύμφωνα με μαρτυρίες παρόντων... Σωτήρας για το παιδί, αποδείχτηκε ο πατέρας του (αστυνομικός στο επάγγελμα) ο οποίος γνώριζε από πρώτες βοήθειες και κατάφερε να επαναφέρει τη γλώσσα του και το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους και για παρακολούθηση και είναι καλά στην υγεία του.


Σταθμός ΕΚΑΒ Φιλιατών

Ωστόσο, μετά και από αυτό το περιστατικό, επικρατεί οργή στην πόλη των Φιλιατών, εξαιτίας της απουσίας ασθενοφόρου, αν και εκεί εδρεύει το νοσοκομείο.
Πριν ένα χρόνο περίπου ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας πανηγύριζε για την "επικείμενη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες", κι ακόμη δεν υπάρχει ασθενοφόρο στους Φιλιάτες.
Είχαν το θράσος να πανηγυρίζουν για τη διάθεση ασθενοφόρου, εννοώντας το ασθενοφόρο που δώρισε ένας συμπατριώτης στο νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά αυτό τρέχει για να καλύψει τις ανάγκες σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία, κυρίως στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπου τη θερινή περίοδο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής κίνησης.

Από το Δήμο Φιλιατών έχει παραχωρηθεί ένα δωμάτιο στο ανακαινισμένο κτίριο του παλιού δημαρχείου Φιλιατών για το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, καθώς και συγκεκριμένη θέση στάθμευσης ασθενοφόρου επί της οδού Σουλίου στο Ο.Τ. 29Β (πλησίον Φαρμακείου κ. Ρέας Φραγκίσκου).
Το σημείο που εδρεύει ο σταθμός ΕΚΑΒ Φιλιατών (που δεν λειτουργεί) βρίσκεται σε απόσταση 5ο μέτρων από το χθεσινό συμβάν. Αν λειτουργούσε δηλαδή, θα μπορούσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδάκι, το οποίο ήταν τυχερό επειδή ο πατέρας του ήξερε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες...!
Ωστόσο, πέρασε τόσος καιρός από τότε και η δημοτική αρχή αφού σε πρώτη φάση έκανε αυτά που ζητήθηκαν από την 6η ΥΠΕ, δεν άσκησε την απαιτούμενη πολιτική πίεση ώστε να λυθεί το θέμα. Ίσως είχαν άλλες προτεραιότητες...!
Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου φιλιατών, όπου συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου Φιλιατών, παρουσία του Διοικητή Χρήστου Τσουρά, ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια "έχει υπάρξει αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας..."! Έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται το γεγονός να υπάρχει νοσοκομείο χωρίς ασθενοφόρο...!
Παρόλο που μιλάμε για ένα Δήμο με πολλές τοπικές κοινότητες, απομακρυσμένες από το κέντρο του Δήμου και με γερασμένο πληθυσμό, δεν κατόρθωσαν να κάνουν πράξη αυτά που οι ίδιοι πανηγύριζαν ένα χρόνο πριν...!
Τόσο ο κυβερνητικός Βουλευτής Θεσπρωτίας, όσο και ο Δήμαρχος Φιλιατών, που πανηγύριζαν πριν ένα χρόνο για τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Φιλιάτι, θα βγούνε σήμερα στο παζάρι της Πέμπτης να υποσχεθούν ξανά αυτά που υποτίθεται έλυσαν ένα χρόνο πριν;;;
Read More »
Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι Οργή στο Φιλιάτι για την απουσία ασθενοφόρου - Κινδύνευσε 4χρονο αγοράκι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση της 3ης Διεθνικής Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση της 3ης Διεθνικής Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση ως επικεφαλής, διοργάνωσε την 3η Διεθνική Συνάντηση Εργασίας (Transnational Project Meeting) που διεξήχθη από 1 έως και 3 Ιουνίου 2022 στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022. Το Πρόγραμμα συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας και έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών.


Για το λόγο αυτό εκπαιδευτικοί και φορείς από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία συμμετείχαν στη 3η Διεθνική Συνάντηση Εργασίας με σκοπό να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα και να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες δραστηριότητες του σχεδίου .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, διοργανώθηκε Συνέδριο για τη Σχολική Μετάβαση όπου και παρουσιάστηκαν στο ευρύτερο κοινό τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο του σχεδίου S.T.E.P.. Εκπρόσωποι από κάθε χώρα-εταίρο ανέπτυξαν τις δημοφιλέστερες πρακτικές μετάβασης που εφαρμόζονται στα σχολεία τους και οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί στο τελικό προϊόν, το βιβλίο με τίτλο “Student Transition in Education Paths”.

Επιπλέον, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Νομό Θεσπρωτίας, την ιστορία και τις ομορφιές του χάρη και στην πολύτιμη συνεισφορά των Δήμων Σουλίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, επισκέφτηκαν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς και το Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς καθώς και το 5ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τέλος, οι εκπρόσωποι από κάθε χώρα συζήτησαν σχετικά με την ολοκλήρωση των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Προγράμματος και δεσμεύτηκαν για μελλοντικές συνεργασίες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση της 3ης Διεθνικής Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Ηγουμενίτσα: Διοργάνωση της 3ης Διεθνικής Συνάντησης Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022
H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της χώρας μας για την πανελλαδική πανσυνταξυουχική συγκέντρωση στην Αθήνα ,στις 24/06/2022 σε αυτά τα πλαίσια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

« ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της χώρας μας, για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 24/6/22 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11π.μ.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Ο Δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη, δυνατότητα και ελπίδα,
για να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα που ζούμε.
Να μην λείψει κανένας και καμιά, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας και του λαού τσακίζεται.
Για μια ακόμη φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο με όλη μας τη δύναμη!
Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με την 13″ και 14″ σύνταξη, που τις πληρώσαμε με την δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.
Να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
• Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν τις 15 ημέρες και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.
• Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να πορθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Χώρας μας.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμία κυβέρνηση και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας.
Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις απ’ όλες τις κυβερνήσεις, χορτάσαμε τα παιγνίδια, ο ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλον, για να συνεχίζουν την ίδια αντισυνταξιουχική – αντιλαϊκή πορεία αφήνοντάς μας με πενιχρές συντάξεις, χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα, χορτάσαμε τους «καυγάδες σας» για να διαμορφώνεται εντάσεις ανάμεσα στον λαό για τους ψήφους στις εκλογές και για να συνεχίζετε τις καταστροφικές σας πολιτικές.
Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε.
Να μην λείψει κανένας από την Πανελλαδική Συγκέντρωση
στις 24/6/22 ώρα 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.»
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη μας ανακοίνωση.

Ηγουμενίτσα 10/06/2022

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος ο Γεν. γραμματέας
Τάκης Πετσίνης Δώρης Δήμας
Read More »
H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Σελίδες