Ηγουμενίτσα: Αναβάλλεται η εκδήλωση για τα εγκεφαλικά επεισόδια

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Ηγουμενίτσα: Αναβάλλεται η εκδήλωση για τα εγκεφαλικά επεισόδια


Λόγω έκτακτου σοβαρού οικογενειακού συμβάντος ενός από τους δύο ομιλητές, η εκδήλωση αναβάλλεται εκτός σοβαρού απρόοπτου για το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Ζητούμε συγνώμη και ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

Με εκτίμηση Οι διοργανωτές
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναβάλλεται η εκδήλωση για τα εγκεφαλικά επεισόδια Ηγουμενίτσα: Αναβάλλεται η εκδήλωση για τα εγκεφαλικά επεισόδια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας - 20€ για ένα κομμάτι πίτας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας - 20€ για ένα κομμάτι πίτας


Την ετήσια πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, οι ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας, Σουλίου , Φιλιατών και η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου σε κέντρο εκδηλώσεων στην Παραμυθιά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη..

Πληροφορούμαστε, διότι η ΝΟΔΕ μας απέκλεισε από την επίσημη ενημέρωση, πως για να παρευρεθεί κάποιος στην εκδήλωση θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 20€.

Πράγμα που ξέχασε να αναφέρει στο δελτίο τύπου που έστειλε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, πλην thespro.gr και εφημερίδας Τιτάνη.

Δηλαδή, εάν υποθέσουμε πως ένα ζευγάρι από τους Φιλιάτες θελήσει να βρεθεί στην εκδήλωση, θα χρειαστεί 40€ για την είσοδο και 10€ για βενζίνη. 
Σύνολο 50 ολόκληρα ευρώ.
Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για ένα μεσαίο νοικοκυριό.

Ίσως σε αυτούς που επέλεξαν αυτό το κόστος, το ποσό να τους φαντάζει μικρό.
Δεν είναι όμως όλα τα μέλη της φιλελεύθερης παράταξης, ούτε βολεμένα, ούτε ευνοημένα, ώστε να τους περισσεύουν αυτά τα χρήματα.

Ίσως πάλι αυτοί που επέλεξαν αυτό το κόστος, να βολεύονται από μία μειωμένη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση...
Read More »
ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας - 20€ για ένα κομμάτι πίτας ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας - 20€ για ένα κομμάτι πίτας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Ο φτωχότερος Δήμος της φτωχότερης Περιφέρειας της Ελλάδας - Του Δημήτρη Ζώη

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Δήμος Φιλιατών: Ο φτωχότερος Δήμος της φτωχότερης Περιφέρειας της Ελλάδας - Του Δημήτρη Ζώη


Η Θεσπρωτία είναι σήμερα μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ε.Ε. και υπήρξε πάντα Νομός αποστολής μεταναστών κι εργατικού δυναμικού σε διάφορες χώρες.

Ο ευρύτερος Δήμος Φιλιατών, ο φτωχότερος Δήμος της φτωχότερης Περιφέρειας της Ελλάδας , γνώρισε από αρχές του 20ου αιώνα τον «ξενιτεμό» . Πολλοί ήταν οι Συντοπίτες μου/μας από τα χωριά της Μουργκάνας του σημερινού Δήμου Φιλιατών, που πήγαιναν στην Αμερική . Στη συνέχεια έφευγαν πολλοί Συντοπίτες ως Μετανάστες «ορισμένου ή απεριόριστου χρόνου» και σε πολλές άλλες χώρες όπως στην Αυστραλία, στον Καναδά και σε διάφορες χώρες της Αφρικής .
Τη δεκαετία του ’60 ήρθε ο «μεγάλος ξενιτεμός». Πάρα πολλοί συντοπίτες μας που βρίσκονταν στην πιο παραγωγική ηλικία, μετά την ελληνογερμανική συμφωνία (31.03.1960) «περί απασχολήσεως Ελλήνων εργατών στη Γερμανία», έφευγαν για τη Γερμανία .
Τη δεκαετία του ΄70 ακολούθησαν οι εναπομείναντες τότε Νέοι των χωριών του ακριτικού Δήμου Φιλιατών, το δρόμο προς την αναπτυσσόμενη Αθήνα.
Ο «ξενιτεμός» όμως, των τότε Νέων συντοπιτών μας, τα τελευταία 50-60 χρόνια προς τη Γερμανία, το Βέλγιο ή σε άλλες χώρες, αλλά και προς το εσωτερικό της Ελλάδας, κυρίως στην Αθήνα, άφησε στα χωριά του σημερινού Δήμου Φιλιατών τα σημάδια του. Εντυπωσιακά σπίτια και … «λιγοστούς» κατοίκους!...

Αυτή η ζοφερή κατάσταση προβλέπω, δυστυχώς, να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω της υπεργήρανσης των κατοίκων του Δήμου Φιλιατών και της περαιτέρω Μετανάστευσης. Όλα αυτά θα φέρουν με …μαθηματική ακρίβεια μία «ταχεία πληθυσμιακή συρρίκνωση» και μια ανησυχητική ερημοποίηση των χωριών του ευρύτερου Δήμου Φιλιατών!…
Αξιοσημείωτη είναι σήμερα, λόγω της ζοφερής κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα, μια νέα μετανάστευση των συντοπιτών μας. Με χαρακτηριστικά τα προβλήματα απασχόλησης και την απόγνωση πολλών που βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία. Αυτή η νέα μετανάστευση οδηγεί πολλούς, όπως και τους γονείς ή παππούδες μας, στη … Γερμανία. Εκεί όμως, η έλλειψη σωστής προετοιμασίας και οι απατηλές προσδοκίες των Νεομεταναστών ανειδίκευτων Συντοπιτών μας, δημιουργεί δυσάρεστες εκπλήξεις.
Συνειδητοποιούν γρήγορα πως η Γερμανία ζητά μόνο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό !…

Οι λόγοι που οδηγούν τους Συντοπίτες μας στη «φυγή» είναι γνωστοί. Κι έχει εντοπισθεί η «ανημποριά μας» να δείξουμε πολιτικές που ίσως μπορέσουν να αναστρέψουν τη ζοφερή κατάσταση του Τόπου μας. Ευθύνες που μπορούν να αναζητηθούν και στην πολιτική φτώχεια που μπορεί να δει κανείς στα …Γιάννενα, μα κυρίως στην Αθήνα!...
Είναι λυπηρό που στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών, που είναι ο φτωχότερος Δήμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πλειοψηφία των «Φιλιαταίων» έχει πάρει λόγω της μεγάλης φτώχειας κι απόγνωσης που επικρατούσε και επικρατεί, τους «4 δρόμους του ορίζοντα».
Είναι λυπηρό που το πολιτικό προσωπικό του Τόπου μας συμπεριλαμβάνεται κι αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δέχεται παθητικά αυτή τη ζοφερή κατάσταση.
Είναι λυπηρό που αποτύχαμε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες "γέφυρες επικοινωνίας" με τους απανταχού Φιλιαταίους, τους απανταχού Θεσπρωτούς ή Ηπειρώτες !...

Εύχομαι μέσα από την Ομάδα «ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΙΑΤΑΙΟΙ» να δούμε από κοινού, με μεγάλη σοβαρότητα, πως θα γεφυρωθούν οι σχέσεις επικοινωνίας μεταξύ των «Απανταχού Φιλιαταίων», με τον ακριτικό Δήμο Φιλιατών και τον Τόπο μας , τη Θεσπρωτία.

Παράλληλα ελπίζω η Ομάδα ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΙΑΤΑΙΟΙ, να γίνει ένας χώρος «διαβούλευσης και κοινού προβληματισμού» και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις προσπάθειες ΟΛΩΝ που επιδιώκουν να σταθεί ο ευρύτερος Δήμος Φιλιατών «όρθιος» !...
Read More »
Δήμος Φιλιατών: Ο φτωχότερος Δήμος της φτωχότερης Περιφέρειας της Ελλάδας - Του Δημήτρη Ζώη Δήμος Φιλιατών: Ο φτωχότερος Δήμος της φτωχότερης Περιφέρειας της Ελλάδας - Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Νέα επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 10 κιλά ηρωίνης

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Νέα επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 10 κιλά ηρωίνης


Μία ακόμα επιτυχία σημείωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το βράδυ της Τετάρτης, όταν σε κρύπτη ΙΧ, εντοπίστηκαν συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους πάνω από 10 κιλών.

Το ΙΧ με Ιρανικές πινακίδες, οδηγούσε 39χρονος Ιρανός υπήκοος με βρετανικό διαβατήριο και με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη βοήθεια του λιμενικού σκύλου "Λέσι" το οποίο και στο παρελθόν έχει ξετρυπώσεις σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ συνελήφθη ο οδηγός και κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το ΙΧ αυτοκίνητο.

Read More »
Νέα επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 10 κιλά ηρωίνης Νέα επιτυχία του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Εντοπίστηκαν 10 κιλά ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Μελέτη για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της περιοχής της Πίνδου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Μελέτη για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της περιοχής της Πίνδου 


Η Επιτροπή ενέκρινε, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ ΕΛΚΕ για το έργο «Ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού του ορεινού όγκου της Ηπείρου, καθώς και της ευεργετικής δράσης του ενεργειακού τζελ «Bear strenght» στην υγεία του ανθρώπου με κλινική μελέτη». 

Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξήγησε πως στη συγκεκριμένη ερευνητική δράση θα συμμετέχουν όλες οι ορεινές περιοχές της Ηπείρου. «Με την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας θα υπάρχει μια ειδική πιστοποίηση του μελιού. Και με βάση αυτό, το προϊόν θα μπορέσει να αποκτήσει Γεωγραφική Ένδειξη και Ταυτότητα».
Read More »
Μελέτη για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της περιοχής της Πίνδου Μελέτη για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της περιοχής της Πίνδου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Προγραμματική σύμβαση με το Ε.Μ.Π. για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου Σουλίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Προγραμματική σύμβαση με το Ε.Μ.Π. για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου Σουλίου 


Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Μ.Π. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. 

Η ερευνητική πρόταση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για την ανάδειξη και βιώσιμη ανάπτυξη του ευρύτερου πολιτισμικού τοπίου, του φυσικού και ιστορικού χώρου του Σουλίου, καθώς και για την μακροπρόθεσμη ενεργοποίηση της περιοχής – με αφετηρία τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση- και αρχικό στόχο της έρευνας την περιοχή του Τετραχωρίου (Τ.Κ. Σαμονίδας). Στο πλαίσιο της πρότασης προβλέπεται η διατύπωση μέτρων/ δράσεων γα τη δημιουργίας μιας βιώσιμης κοινότητας, η συγκρότηση ενός δικτύου παρεμβάσεων με ένα ενιαίο και σύγχρονο τρόπο, η οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, η ψηφιακή ανάδειξη του χώρου του Τετραχωρίου και η διασύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με άλλα σημεία ενδιαφέροντος. 

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021, η Ήπειρος έχει υποχρέωση να θέσει ως αφετηρία της περιοχή του Σουλίου. «Επικοινώνησε με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το ΜΕΚΔΕ και τον κ. Γ. Σμύρη από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να διαμορφωθεί μια ερευνητική πρόταση που θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.. Στο τέλος αυτού του εγχειρήματος θα έχουμε προμελέτες για να ετοιμάσουμε και αποδώσουμε το Σούλι όπως πρέπει». 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Μπραΐμη – Μπότση τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της περιοχής η υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Read More »
Προγραμματική σύμβαση με το Ε.Μ.Π. για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου Σουλίου Προγραμματική σύμβαση με το Ε.Μ.Π. για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Ημέρα ολοκαυτώματος στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Ημέρα ολοκαυτώματος στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Για την ημέρα του ολοκαυτώματος 6 εκατομμυρίων Εβραίων, Ρομά, Πολωνών, Ρώσων και άλλων, που τιμάται κάθε χρόνο από όλα τα κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο, το σχολείο μας πρόβαλλε την ταινία "Η Γενναία Καρδιά της Ιρένα Σίντλερ (The Courageous Heart of Irena Sendler). 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Ιρένα Σίντλερ, μιας κοινωνικής λειτουργού, μέλους της Πολωνικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β΄Π.Π. η οποία συνελήφθη από τους Ναζί. 

Η Ιρένα Σίντλερ έσωσε 2.500 χιλιάδες μικρά Εβραιόπουλα από το γκέτο της Βαρσοβίας τα οποία τα φυγάδευε με παράτολμο και ευρηματικό τρόπο.

Σκηνοθέτης John Kent Harrison
Ηθοποιοί: Anna Paquin, Marcia Gay Harden, Goran Visnjic, Nathaniel Parker.

Ευχαριστούμε θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους.
Read More »
Ημέρα ολοκαυτώματος στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Ημέρα ολοκαυτώματος στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ερωτήσεις της παράταξης Δημητρίου προς τη Δημοτική Αρχή

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Ηγουμενίτσα: Ερωτήσεις της παράταξης Δημητρίου προς τη Δημοτική Αρχή


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29/01/2020 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέσαμε τις παρακάτω 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 

1. Η παράταξή μας στις 10/1/2020 με δελτίο προς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σας έθεσε ερωτήματα για την επτάμηνη καθυστέρηση στην λύση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης του συγκροτήματος των ΙΕΚ – ΕΠΑΛ με συνέπεια να διακόπτεται συνεχώς η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην έχουν θέρμανση τις παγωμένες ημέρες Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Το αποτέλεσμα; Δύο περίπου εβδομάδες να μη γίνονται μαθήματα στα εν λόγω εκπαιδευτήρια! Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ενεργήσατε άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι να λύσετε το πρόβλημα; Γιατί αργήσατε έξη μήνες και πληρώσατε τη ΔΕΔΔΗΕ για το έργο μόλις στις 28 Νοεμβρίου; Το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα έχει σοβαρά προβλήματα και ζητάμε μέσω ένταξης σε προγράμματα την ανακαίνιση του. Ως άμεσης προτεραιότητας έργα θεωρούμε: α)την αντικατάσταση της στέγης του για να σταματήσουν τα νερά της βροχής να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους και τα εργαστήρια. β) Την αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα σύγχρονα, που να αναβαθμίσουν ενεργειακά το συγκρότημα. 

2. Ο θεσμός του σχολικού φύλακα κλείνει αισίως μια εικοσαετία από την εφαρμογή του. Αποδείχτηκε ότι οι σχολικοί φύλακες συμβάλουν στη καλή λειτουργία των σχολείων και ως εκ τούτου είναι ένας επιτυχημένος θεσμός. Είναι απαραίτητο επομένως στα σχολεία μας και ιδίως στα μεγάλα να υπάρχει ο σχολικός φύλακας. Για το λόγο αυτό σας ζητούμε να στείλετε σχολικό φύλακα στο 1ο και στο 2ο Γενικό Λύκειο, γιατί στην επίσκεψη που κάναμε στα σχολεία μας είπαν ότι τους χρειάζονται, τους είναι απαραίτητοι. Φυσικά να εξετάσετε, ότι ενδεχομένως να υπάρχει ανάγκη για σχολικούς φύλακες και σε άλλα σχολεία. 

3. Τελευταία παρατηρείται στην πόλη μας μια γενικευμένη κατάληψη και το κλείσιμο μεγάλου μέρους από τα πεζοδρόμια μπροστά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει κανονισμός κ. Δήμαρχε που καθορίζει τους όρους και τους περιορισμούς στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους και στα πεζοδρόμια; Αν υπάρχει εφαρμόζεται; Γιατί η εικόνα δείχνει πως στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται ένα μπάχαλο, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Επί τέλους η πόλη ανήκει σε όλους τους κατοίκους της και όχι μόνο σε ορισμένους προνομιούχους επαγγελματίες. Όλοι πρέπει να ζήσουν. Δεν πρέπει να συγκεντρώνουν παρανομώντας κάποιοι επαγγελματίες όλη την πελατεία σε βάρος των υπολοίπων συναδέλφων τους. Αυτό φυσικά γίνεται με την ανοχή του Δήμου και του ΟΛΗΓ που «κάνουν τα στραβά μάτια». Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον πεζόδρομο της Ελευθερίου Βενιζέλου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πως θα κινηθεί π.χ. ένα μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; 

4. Πρόσφατα η εφημερίδα «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» σχολίασε όχι άδικα, την αδράνεια του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων και εμού ως επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας» συμπεριλαμβανομένου, ότι έχουμε αφήσει στην τύχη το ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. Πράγματι με τον τελευταίο νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονταν όχι η πώληση αλλά οι υποπαραχωρήσεις δράσεων του λιμανιού σε ιδιώτες επενδυτές και είχε προχωρήσει η απόδοση του εκτός των ορίων του λιμένα μέρους της Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ προγραμματίζει την πώληση δέκα λιμανιών μεταξύ των οποίων και αυτού της Ηγουμενίτσας. Αν δεν αποδοθεί η Χερσαία Ζώνη άμεσα στο Δήμο, τότε θα περιέλθει και αυτή μαζί με το λιμάνι στον επενδυτή και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες που θα επιφέρει στη ζωή των κατοίκων και στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Όπως μας διαβεβαίωνε ο προηγούμενος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ κ. Νταής, η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην υπό παραχώρηση στο Δήμο έκταση έχουν γίνει και μένει σε εσάς κ. Δήμαρχε και στη νέα ηγεσία του ΟΛΗΓ να συνεργαστείτε για να γίνει ο καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας, να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απόδοσης - παραλαβής της Χερσαίας Ζώνης το ταχύτερο δυνατόν και να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες για το Δήμο εξελίξεις. 

Ηγουμενίτσα 29/01/2020 
Θωμάς Δημητρίου 
Δημοτικός Σύμβουλος
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ερωτήσεις της παράταξης Δημητρίου προς τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσα: Ερωτήσεις της παράταξης Δημητρίου προς τη Δημοτική Αρχή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Σας καλούμε, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α΄133/19.07.2018), στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στην οδό Σουλίου 3 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων ημερησίας διάταξης:

1ο Απόφαση ανάκλησης ή μη γνωστοποίησης λειτουργίας Κ.Υ.Ε. (εστιατόριο) ιδιοκτησίας Μπέλλου Ευαγγελίας-Μελίνας στην Τ.Κ. Συβότων έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 10483/07-08-2019 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Απασχόλησης & Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας (από αναβολή).

2ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την από 12-11-2019 αίτηση της Αναστασιάση Στεφανίας προκειμένου να της δοθεί καταρχήν άδεια προσθήκης 52,79τ.μ. στο κτήριο του πρώην κοινοτικού γραφείου Κοινότητας Αγίας Μαρίνας εμβαδού 67,35τ.μ., το οποίο έχει εκμισθώσει από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

3ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του παλαιού εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας στα Ο.Τ. Γ74 και Ο.Τ. Γ71 έπειτα από την με αριθ. πρωτ. οικ. 3245/10-12-219 εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

4ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 119 έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 2964 πε/16-10-2019 εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

5ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 38 έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 1800 πε/15-10-2019 εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

6ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 30 έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 2513 πε/15-10-2019 εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

7ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 10Α έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 3435 πε/16-10-2019 εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

8ο Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 114 έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 2689 πε/15-10-2019 εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

9ο Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή ή μη ατόμων Πλατάνου Ανατολικού (Platanus orientalis) στην οδό 23ης Φεβρουαρίου 1 στο πεζόδρομο Ηγουμενίτσας έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 17851/20-12-2019 εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

10ο Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή ή μη ατόμων Κυπαρισσιού (Cupressus sempervirens v. pyramidalis) στο κοιμητήριο της Κοινότητας Πέρδικας έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 17568/17-12-2019 εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

11ο Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή ή μη ατόμων Πεύκου (Pinus sp.) στην Κοινότητα Παραποτάμου πλησίον ιδιωτικής έκτασης έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 19514/25-11-2019 εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

12ο Απόφαση χορήγησης ή μη παράτασης ωραρίου μουσικής για το έτος 2020 έως τις 03:00π.μ. στο κατάστημα «ΚΑΦΕ- ΜΠΑΡ» με την επωνυμία «ΕΛΞΗ», που βρίσκεται στην Κοινότητα Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας έπειτα από την με αριθ. πρωτ. 594/16-01-2020 εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Απασχόλησης & Τουρισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Παρασκευή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Read More »
Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα 


Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Λούλη και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλειο Γιόγιακα, πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Τουρισμού ο κ. Ελευθέριος Κώστας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, η κα Χριστίνα Τζέλλου, Δημοτική Σύμβουλός Ηγουμενίτσας και ο κ. Γεώργιος Β. Ντάνης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η δυνατότητα χρηματοδότησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και η ανάδειξη και στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου. 

Ζητήθηκε επίσης, η στήριξη του Υπουργείου σε τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο γαστρονομικός και ο αγροτουρισμός, καθώς και η προβολή των σημαντικών μνημείων πολιτισμού και της ιστορικής και μυθολογικής διάστασης της περιοχής μας. 

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκφράζοντας και την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή μας. 
Read More »
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα


Οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση –συζήτηση με θέμα “οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ” 

H εκδήλωση θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 30/01/2020 στις 8 μμ στο πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα. 

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Πιτσάβας , μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Ηπείρου –Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.
Read More »
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020 Rating: 5

Σελίδες