Θανατηφόρο ατύχημα πριν λίγο στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Μαΐου 27, 2023

 Θανατηφόρο ατύχημα πριν λίγο στη Θεσπρωτία 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 του Σαββάτου στην Ε.Ο Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας στο ύψος του Μορφατίου, με αποτέλεσμα ένας 65χρονος ημεδαπός να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - άγνωστο κάτω από ποιές συνθήκες - το ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει σε παρακείμενο χωράφι. 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για να απεγλωβίσουν τον άτυχο οδηγό, που όμως ανεσύρθη νεκρός.

Read More »
Θανατηφόρο ατύχημα πριν λίγο στη Θεσπρωτία Θανατηφόρο ατύχημα πριν λίγο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2023 Rating: 5

Προσπάθησε να αποφύγει την Αστυνομία λόγω… κοκαΐνης!

Σάββατο, Μαΐου 27, 2023

 Προσπάθησε να αποφύγει την Αστυνομία λόγω… κοκαΐνης!


Συνελήφθη στην Άρτα αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και απείθεια.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος ως συνοδηγός και όταν αποβιβάστηκε από αυτό για να διεξαχθεί αστυνομικός έλεγχος, επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης και χρηματικό ποσό 1.300 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Προσπάθησε να αποφύγει την Αστυνομία λόγω… κοκαΐνης!  Προσπάθησε να αποφύγει την Αστυνομία λόγω… κοκαΐνης! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2023 Rating: 5

Αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

Σάββατο, Μαΐου 27, 2023
Αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης
και μετατροπής αμπελώνων


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2023/2024 μπορούν να κατατίθενται έως και την 20 Ιουνίου 2023.
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες).

Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:
Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση
Φύτευση νέων αμπελώνων
Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ένταξης στο ΥΠΑΑΤ, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 1) και Αναλυτικό Πίνακα στοιχείων αμπελοτεμαχίων (Υπόδειγμα 2) για ένταξη στο πρόγραμμα. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και η αίτηση ένταξης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ Ψηφιακές υπηρεσίες - Αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων και με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 114 και στο τηλέφωνο 2651364114.
Έγκριση διακήρυξης για «Προμήθεια εξοπλισμού
Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας»
Τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας» διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».
Το έργο – προϋπολογισμού 244.511,16 ευρώ – εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας».
Read More »
Αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων Αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 27, 2023 Rating: 5

Σελίδες