Ποιοι θα λάβουν δωρεάν στρέμματα από το κράτος - Τα περισσότερα βρίσκονται στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018

Πάνω από 200.000 στρέμματα δημόσιας αγροτικής γης θα παραχωρηθούν έναντι ετήσιου συμβολικού τμήματος έως 5 ευρώ ανά στρέμμα από τη εαρινή καλλιεργητική περίοδο σε ανέργους, κατ’ επάγγελμα αγρότες ή όσους ανήκουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε νέους απόφοιτους Γεωτεχνικών Σχολών.
Πρόκειται για εκτάσεις που ανήκουν κατά κυριότητα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες θα αναδιανεμηθούν βάσει σχετικής απόφασης του υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, με την οποία ενεργοποιείται ουσιαστικά ο νόμος του 2012. Στόχος είναι η φτηνής παραγωγικής γης , η ενίσχυση των νέων ανθρώπων της περιφέρειας αλλά και η καταπολέμηση του φαινομένου της επινοικίασης δημόσιας γης από παραχωρησιούχους που δεν κατοικούσαν καν στην περιοχή σε καλλιεργητές με δικαιώματα.

Αναδιανομή
Πλέον και ύστερα από μικρή παράταση που δόθηκε για τη χειμερινή καλλιεργητική περίοδο , οι εκτάσεις θα αναδιανεμηθούν. Σύμφωνα με το Έθνος, θα αναδιανεμηθούν 207.449 στρέμματα σε 13 Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Ελλάδα βάσει μοριοδότησης και κοινωνικών κριτηρίων. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, με στόχο σε συνεργασία με τις περιφέρειες,να ξεκινήσει το συντομότερο η υποδοχή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
 
Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη και στην Ημαθία. Η μέγιστη έκταση που θα παραχωρηθεί ανά δικαιούχο (φυσικό πρόσωπο) είναι 100 στρέμματα, ενώ η διάρκεια της παραχώρησης συζητείται να είναι από 5-25 χρόνια.

Οι δικαιούχοι και η μοριοδότηση
Βάσει των διατάξεων, οι ενδιαφερόμενοι για την παραχώρηση της χρήσης αγροτικού ακινήτου έως 100 στρέμματα, που διαχειρίζεται το υπουργείο, πρέπει να εντάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:
1.Να είναι επαγγελματίες αγρότες ή νομικά πρόσωπα εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, ή συνεταιρισμοί ή ομάδες παραγωγών.
2.Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΟΑΕΔ.
3.Να είναι νέος ηλικίας έως 35 ετών, πτυχιούχοι Γεωτεχνικής Σχολής ( ΑΕΙ ή ΤΕΙ)

Η τελική επιλογή των δικαιούχων, εφόσον υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, θα γίνει βάσει μοριοδότησης.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις βασικές κατηγορίες θα αντιστοιχούν :
-50 βαθμοί για αγρότη με όμορη προς το παραχωρούμενο αγροτικό ακίνητο αγροτική εκμετάλλευση, με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των ήδη καλλιεργούμενων ιδιόκτητων ή μισθωμένων αγροτεμαχίων του και του υπό παραχώρηση αγροτεμαχίου δεν υπερβαίνουν τα 100 στρέμματα.
-100 βαθμοί για μόνιμους κατοίκους δήμου της περιφερειακής ενότητας στη οποία βρίσκεται το παραχωρούμενο ακίνητο.
-100 βαθμοί για νέο αγρότη έως 35 ετών.
-100 βαθμοί για νέους ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής ( ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής.
-180 βαθμοί για εγγεγραμμένους στα αρχεία του ΟΑΕΔ.
-60 βαθμοί για επαγγελματίες αγρότες.
-100 βαθμοί για υποψήφιους με δέσμευση καλλιέργειας για παραγωγή τροφίμου ενταγμένου στον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας.
-50 βαθμοί για υποψήφιους με δέσμευση καλλιέργειας για παραγωγή άλλου τροφίμου μη ενταγμένου στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας ή για παραγωγή χονδροειδών ή συμπυκνωμένων ζωοτρόφων ή για χρήση του αγροτικού ακινήτου για βόσκηση.

-300 βαθμοί για Αγροτικό Συνεταιρισμό ή Ομάδα Παραγωγών με δέσμευση καλλιέργειας για παραγωγή τροφίμων ενταγμένων στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για παραγωγή χονδροειδών ή συμπυκνωμένων ζωοτρόφων ή για χρήση αγροτικού ακινήτου για βόσκηση χωρίς την περιοριστικό παράγοντα 100 στρεμμάτων.
Επιπλέον προβλέπεται μοριοδότηση από 10 έως 100 βαθμούς για ανέργους , νέους αγρότες έως και 35 ετών ή νέους με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής που έχουν δηλώσει στο Μητρώο Αγροτών και στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) συνολικά ( ιδιόκτητο ή μισθωμένο) καλλιεργούμενο ή άλλως εκμεταλλευόμενο αγροτικό ακίνητο έως 100 στρέμματα.
Η μοριοδότηση στην περίπτωση αυτή είναι ανάλογη με τα δηλωμένα στρέμματα και λιγοστεύει όσο αυξάνεται η έκταση( πχ 10 βαθμοί για καλλιεργούμενο αγροτικό ακίνητο έως 100 στρέμματα και 100 βαθμοί για ακίνητο έως 4 στρέμματα).

Για την παραχώρηση της χρήσης του αγροτικού ακινήτου επιλέγεται ο αιτών που αθροίζει τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Σε περίπτωση συγκέντρωσης ίδιας βαθμολογίας μεταξύ περισσότερων φυσικών προσώπων επιλέγεται κατά σειρά προτίμησης ο μόνιμος κάτοικος και μετά ο νεότερος υποψήφιος. Μεταξύ περισσότερων νομικών προσώπων με ίδια βαθμολογία επιλέγεται αυτό με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών , ενώ σε περίπτωση ίδιας βαθμολογίας φυσικού και νομικού προσώπου επιλέγεται το νομικό πρόσωπο.
Read More »
Ποιοι θα λάβουν δωρεάν στρέμματα από το κράτος - Τα περισσότερα βρίσκονται στη Θεσπρωτία Ποιοι θα λάβουν δωρεάν  στρέμματα από το κράτος - Τα περισσότερα βρίσκονται στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Πανάκριβη η Εγνατία από την 1η Ιανουαρίου - Οι νέες τιμές των διοδίων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018


Ήταν γνωστές από τα μέσα καλοκαιριού. Ωστόσο οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, για τις οποίες πολλοί κρατούσαν επιφυλάξεις, τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Έτσι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας, γίνεται κι ένας από τους πιο ακριβούς καθ’ οδόν προς την παραχώρησή σου σε ιδιώτες. Από την 1η Ιανουαρίου οι οδηγοί που θα διέρχονται τον οδικό άξονα θα διαπιστώσουν ότι τα διόδια έχουν αυξηθεί σημαντικά και σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση αυτή φτάνει και στο 150%. Υπενθυμίζεται πως η έκδοση της ΚΥΑ ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και για την προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Με τη νέα απόφαση η χρέωση ανά χιλιόμετρο στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας ορίζεται σε πέντε λεπτά, από τρία λεπτά που είναι τώρα για την κατηγορία οχημάτων 2, που αφορά στα συμβατικά ΙΧ.

Ως εκ τούτου, για την απόσταση των 658 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα έως τους Κήπους στον Έβρο, οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν 32,9 ευρώ από 19,7 ευρώ που πληρώνουν τώρα.


Για τον σταθμό διοδίων της Τύριας, η περιοχή χρέωσης καθορίζεται σε 68,4 χιλιόμετρα (μεταξύ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων), διαμορφώνοντας την τιμή του διοδίου σε 3,42 ευρώ από 2,10 ευρώ (67%).

Για τον σταθμό Παμβώτιδα, στο Δροσοχώρι, το μήκος καθορίζεται σε 39,7 χιλιόμετρα με χρέωση 1,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ σήμερα), για το Μαλακάσι σε 48,1 χιλιόμετρα με χρέωση 2,40 ευρώ (από 2,10), για τη Σιάτιστα σε 48,6 χλμ. με χρέωση 2,40, για τον Πολύμυλο σε 48,2 χλμ. με 2,41 ευρώ (από 2,40), στα Μάλγαρα για μήκος 59,7 χλμ με 2,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ), στη Θεσσαλονίκη για μήκος χρέωσης 13,8 χλμ σε 0,69 ευρώ, στην Ανάληψη για 58,8 χλμ σε 2,94 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Ασπροβάλτα για 28,5 χλμ. το κόστος ανέρχεται σε 1,42 ευρώ, στη Μουσθένη με μήκος χρέωσης 54,3 χλμ. η χρέωση γίνεται 2,71 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Καβάλα με 47,2 χλμ. 2,36 ευρώ, στον Ίασμο για 46,2 χλμ. η χρέωση διαμορφώνεται σε 2,31 ευρώ (από 1,90 ευρώ), στη Μέστη με 55,7 χλμ. σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ) και στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ. σε 2,02 ευρώ.


 
Read More »
Πανάκριβη η Εγνατία από την 1η Ιανουαρίου - Οι νέες τιμές των διοδίων Πανάκριβη η Εγνατία από την 1η Ιανουαρίου - Οι νέες τιμές των διοδίων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Τέσσερα νέα ονόματα στον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018


Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κ. Γιάννης Κ. Γόγολος, προχώρησε σε νέα ανακοίνωση υποψηφίων:

1. Αγαθοπούλου Άρτεμις Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ε.Μ.Π. - Σχολή Γραφικών Τεχνών ΤΕΙ Αθηνών -Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και Κινηματογράφου -Συγγραφέας
2. Γιάκης Σωτήριος. Χειρούργος Οδοντίατρος
3. Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος - Marketing, Διοίκηση επιχειρήσεων, Τεχνικές πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων.
4. Φλίνδρης Δημοσθένης Δικηγόρος

Μετά την ανακοίνωση των νέων υποψηφίων ο κ. Γόγολος έκανε την παρακάτω δήλωση :
"Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες καλές γιορτές και χρόνια πολλά . Να έχουμε υγεία και δύναμη !
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δυναμώνει ακόμη. Νέοι άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση, με ικανότητες και αγάπη για το Δήμο μας συντάσσονται καθημερινά στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Νέα πρόσωπα με διαφορετική ενδεχομένως πολιτική αφετηρία, έτοιμα να προσφέρουν με τα βιώματα και τις γνώσεις τους στην επανεκκίνηση που σχεδιάζουμε. Όλοι τους γνωρίζουν τον Δήμο έχοντας ιδέες και λύσεις που θα δημιουργήσουν νέα προοπτική.
Καλωσορίζω λοιπόν τους νέους υποψηφίους στο συνδυασμό μας και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη στο restart που είναι αναγκαίο και έχει δρομολογηθεί για το Δήμο. Κάθε μέρα πλέον, έχουμε τη συμπαράσταση όλο και περισσοτέρων πολιτών."


 
Read More »
Τέσσερα νέα ονόματα στον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Τέσσερα νέα ονόματα στον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Σε διαδικασία παραχώρησης τα λιμάνια

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018Τη διαδικασία αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμένων διεθνούς ενδιαφέροντος που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του ξεκίνησε και επίσημα το ΤΑΙΠΕΔ με επιστολή του προέδρου του Αρη Ξενόφου προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των οργανισμών λιμένων. Ειδικότερα, τοποθετεί νέους εκπροσώπους σε κάποια από τα διοικητικά συμβούλια, ενώ αναθέτει πρόσθετες αρμοδιότητες στον επικεφαλής της ομάδος «Ποσειδών», όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο τμήμα του ΤΑΙΠΕΔ, Αθανάσιο Λιάγκο.

Τα δέκα περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος είναι αυτά που διαχειρίζονται οι Οργανισμοί Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου. Στο πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων που θα προχωρήσουν άμεσα με παραχωρήσεις επιμέρους δραστηριοτήτων (εμπορικές, κρουαζιέρας, εμπορευματοκιβωτίων κ.λπ.) περιλαμβάνονται οι: Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καβάλα και Βόλος.

Στην επιστολή του ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος ενημερώνει πως «στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας αναφορικά με την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων του προγράμματος αξιοποίησης του Ταμείου, ενισχύουμε την ομάδα έργου λιμένων του ΤΑΙΠΕΔ με στελέχη από το υφιστάμενο δυναμικό μας.

Παράλληλα, αναδιαρθρώνουμε την εκπροσώπησή μας στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών λιμένων, ώστε να διασφαλίζεται κατάλληλος συντονισμός ενεργειών, αφού πλέον ο εκπρόσωπός μας θα είναι το αντίστοιχο σημείο αναφοράς στην ομάδα έργου λιμένων. Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής Στρατηγικής και Συντονισμού Εργων Λιμένων και Μαρινών του ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζει να έχει την ευθύνη του συνολικού συντονισμού και θα ενημερώσει στη συνέχεια κάθε λιμάνι χωριστά για τις αντίστοιχες αλλαγές».

Υπό τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ στα λιμάνια αυτά έχει επιτευχθεί, τα τελευταία χρόνια, εξορθολογισμός των δαπανών και βελτίωση των εσόδων με παράλληλη αύξηση κερδών. Ολοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, μηδενική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και διαθέτουν πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο. Επιπλέον, αποδίδουν μέρισμα στο Δημόσιο.

Οι προϋπολογισμοί τους παρακολουθούνται μηνιαίως από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τακτοποίηση χρόνιων θεμάτων μεταξύ δήμων και οργανισμών λιμένων, για τον αποχαρακτηρισμό των χερσαίων ζωνών τους. Ακόμη, συντονίζονται πλέον δράσεις μεταξύ των οργανισμών λιμένων για τη δημιουργία clustering κρουαζιέρας και την κοινή διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε εξέλιξη βρίσκονται δε και έργα συντήρησης των λιμενικών υποδομών σε όλα τα λιμάνια.

Εκτιμάται ότι τα δυνητικά περιθώρια ανάπτυξής τους είναι πολύ μεγαλύτερα και υπολογίζεται ότι είναι εφικτός ακόμα και ο ταχύρρυθμος διπλασιασμός των εσόδων τους, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, κάτι που αποτελεί και τον λόγο των ιδιωτικοποιήσεων δραστηριοτήτων που ξεκινούν τώρα.


 
Read More »
Σε διαδικασία παραχώρησης τα λιμάνια Σε διαδικασία παραχώρησης τα λιμάνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Καλά Χριστούγεννα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.
Read More »
Καλά Χριστούγεννα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls Καλά Χριστούγεννα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Σελίδες