Αμφισβητεί το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο τα αποτελέσματα στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Αμφισβητεί το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο τα αποτελέσματα στην ΕΛΜΕ ΘεσπρωτίαςΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Η παράταξη ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ καθηγητών Θεσπρωτίας που συμμετείχε στις εκλογές που έλαβαν χώρα την ΠΈΜΠΤΗ 2-12-2021 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας επισημαίνει τα εξής: 
Επειδή για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, η τρίτη έδρα του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ επιχειρείται να δοθεί σε άλλη παράταξη, εκπρόσωπος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ έχει καταθέσει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων στο σύλλογο δικηγόρων Θεσπρωτίας με αρ. πρωτ. 94/2021. 
Όμως πληροφορηθήκαμε ότι αντί τα ψηφοδέλτια και το πρακτικό των εκλογών, να βρίσκονται στην κατοχή της δικαστικού αντιπροσώπου, βρίσκονται στην οικία (!) του απερχόμενου προέδρου και μεγαλοστελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για να τα κάνει τί; 
Μπορεί η κουλτούρα της θεσμικής εκτροπής να βρίσκεται στον πυρήνα της νοοτροπίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως άλλωστε τη ζήσαμε την περίοδο 2015-2019, όμως αυτή τη φορά δεν θα περάσει. 
Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ έλαβε 33% και τρεις έδρες. 
Εκλέγονται: 
Γεωργίου Ιωάννης (55 ψήφοι) 
Κιτσάτης Κωνσταντίνος (53 ψήφοι) 
Βιρβίλης Κωνσταντίνος (41 ψήφοι) 

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ευχαριστούν τους/τις εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους αλλά και αυτούς που μας άκουσαν.
Read More »
Αμφισβητεί το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο τα αποτελέσματα στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Αμφισβητεί το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο τα αποτελέσματα στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Θετικό αποτέλεσμα θα διεκδικήσει ο Θεσπρωτός στον αυριανό αγώνα με τον Αλμωπό στην Αριδαία

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Θετικό αποτέλεσμα θα διεκδικήσει ο Θεσπρωτός στον αυριανό αγώνα με τον Αλμωπό στην ΑριδαίαΜε στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα ο Θεσπρωτός θ’ αντιμετωπίσει αύριο (Κυριακή 5 Δεκεμβρίου –ώρα 14.45) στην Αριδαία τον Αλμωπό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Σε σχέση με τον εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα έχει στη διάθεσή του και τους Ζιώγα, Βασιλάκη, Σουμά Αλ Χασάν και Ρομίρεζ, που αποθεραπεύτηκαν.

Την αποστολή του αγώνα με τον Αλμωπό η οποία απόψε θα καταλύσει στα Λουτρά Κοζάνης, βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Κίναλης, Ψωμιάδης, Βαταμίδης, Γώγος, Κωνσταντίνου, Λύγκας, Παππάς Ευάγ., Πούφλης, Σαραντίδης, Σταυρίδης, Στεργίου, Ζιώγας, Ραμίρεζ, Σουμά Αλ Χασάν, Βασιλάκης, Ντ’ Αλέσιο, Γκανσιέρ, Πατσέκο, Ρομέρο, Βαλέντε και Μπαλός.
Read More »
Θετικό αποτέλεσμα θα διεκδικήσει ο Θεσπρωτός στον αυριανό αγώνα με τον Αλμωπό στην Αριδαία Θετικό αποτέλεσμα θα διεκδικήσει ο Θεσπρωτός στον αυριανό αγώνα με τον Αλμωπό στην Αριδαία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων στην μισθωτή εργασία στην Ήπειρο

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων στην μισθωτή εργασία στην Ήπειρο


Αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων στην μισθωτή εργασία ιδιωτικού τομέα , καταγράφηκε κατά τον μήνα Οκτώβριο στην Περιφέρεια Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” το ισοζύγιο ήταν αρνητικό κατά 1.572 θέσεις.
Την “πρωτιά” έχει η Πρέβεζα με απώλεια 1.485 θέσεων, ακολουθεί η Θεσπρωτία με 789 θέσεις, ενώ στον αντίποδα θετικό ισοζύγιο 91 θέσεων εμφανίζει η Άρτα και 811 τα Ιωάννινα.
Σε επίπεδο δεκαμήνου ωστόσο το ισοζύγιο στην Ήπειρο είναι θετικό κατά 59 θέσεις, στην Θεσπρωτία κατά 613, στα Ιωάννινα κατά 2.409 και στην Πρέβεζα κατά 1.026.
Πανελλαδικά τον Οκτώβριο καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο κατά 70.048 θέσεις ωστόσο σε επίπεδο δεκαμήνου το ισοζύγιο είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 214.809 νέες θέσεις εργασίας.
Read More »
Αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων στην μισθωτή εργασία στην Ήπειρο Αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων στην μισθωτή εργασία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συνεδρίασε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Συνεδρίασε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου


Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σουλίου κ.Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας κος Γκοδώσης Δημοσθένης, εκπρόσωπος του 628 Τάγματος Πεζικού Φιλιατών ο Αντ/ρχης Μηχανικού κ.Βάντζος Ελευθέριος, ο Διοικητής του Α.Τ. Παραμυθιάς Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ/νσης Θεσπρωτίας κ.Γρίβας Χρήστος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς Επιπυραγός, κ.Μπέλλος Ευάγγελος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας κ.Παπαδημητρίου Γεώργιος και ο εκπρόσωπος του γραφείου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σουλίου κ.Σπύρος Παππάς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα πολιτικής προστασίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος κατά τους χειμερινούς μήνες, με ειδική αναφορά στην πρόληψη και την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση κυρίως των ακραίων καιρικών φαινομένων σε επίπεδο Δήμου αλλά και Περιφέρειας.

Ο συντονισμός των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας για τη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών είναι η μέγιστη προτεραιότητα όλων, ιδιαίτερα κατά την εκδήλωση αυτών των φαινομένων σε όλη την περιοχή του Δήμου Σουλίου, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων.
Read More »
Συνεδρίασε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου Συνεδρίασε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

122 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
122 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 21
ΠΕ Θεσπρωτίας 17
ΠΕ Ιωαννίνων 69
ΠΕ Πρέβεζας 15


Read More »
122 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 122 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

30η Έκθεση Χειροτεχνημάτων από τη ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
30η Έκθεση Χειροτεχνημάτων από τη ΦΛΟΓΑ ΗγουμενίτσαςΤο τμήμα της «Φλόγας» Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, στην προσπάθειά του να στηρίξει το παιδί με καρκίνο διοργανώνει για 30η συνεχή χρονιά την Έκθεση Χειροτεχνημάτων και τοπικών προϊόντων. Ήδη από την άνοιξη προετοιμάζαμε με αγάπη και ενθουσιασμό, όπως κάθε χρόνο, την Έκθεση, η οποία δυστυχώς φέτος για δεύτερη χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε.
Ωστόσο, η «Φλόγα» συνεχίζει το έργο της και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία και παλεύουν για τη ζωή τους. Δε θα πρέπει τόση αγάπη να πάει χαμένη, γι’ αυτό αποφασίστηκε:
Η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης αγοράς από τις 8/12/2021 έως τις 12/12/2021 και ώρες 9:00π.μ – 5:00μ.μ στον πεζόδρομο στη Γρ. Λαμπράκη, έξω από τα γραφεία της «Φλόγας» με βιολογικά προϊόντα του τόπου μας (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, συκομαΐδες, χειροποίητο τραχανά, βότανα), ατζέντες, τετράδια, γούρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλά άλλα.
Η «Φλόγα» των εθελοντών γονιών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες φράσεις της σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών νοσοκομείων και την αντιμετώπιση τγου καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Με τις αγορές σας βοηθάτε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερη ιατρική, ψυχιατρική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Για τη «Φλόγα»
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Η. Κώτσιου
Read More »
30η Έκθεση Χειροτεχνημάτων από τη ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας 30η Έκθεση Χειροτεχνημάτων από τη ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΣυνεδρίασε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα την ετοιμότητα των φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον παγετό και τις πλημμύρες και με κοινή την πεποίθηση πως η άριστη συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, αποτελεί το κλειδί της αντιμετώπισης των έκτακτων φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η ένταση των ακραίων φαινομένων, που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και γενικότερα η μεταβολή των μετεωρολογικών συνθηκών, προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, για την αντιμετώπιση της οποίας και για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της, ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε σημαντικές παρεμβάσεις όπως: η ένταξη για χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση του ρέματος της Λάκκας, η εκπόνηση της μελέτης και η ένταξη για χρηματοδότηση του ρέματος της Γκούρας, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, η ολοκλήρωση της μελέτης του ρέματος Ξηροπόταμου και η ένταξη από την Περιφέρεια Ηπείρου σε χρηματοδότηση καθώς και παρεμβάσεις σε ρέματα που θωρακίζουν τον αστικό ιστό της πόλης. Παράλληλα, σε συνεργασία Δήμου και ΔΕΥΑΗ καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια ομβρίων. Για τον δε παγετό έχουμε ήδη προμηθευτεί αλάτι και αλυσίδες για συγκεκριμένα οχήματα του Δήμου μας, τα οποία είναι έτοιμα να παρέμβουν όπου χρειαστεί».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας, Εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΔΕΔΔΥΕ, της Διεύθυνσης Δασών, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Απόστολος Τζώρτζης, οι ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεράσιμος Φουσέκης και Αναστάσιος Ρούσσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Σχεδίου Πόλης κ. Λάμπρος Γιαννακός και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Θεόδωρος Διαμάντης.
Read More »
Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.


Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., κ. Δημήτριος Πολίτης συνοδευόμενος από τον Project Manager του Ταμείου, κ. Δημήτριο Κλιάφα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού τους καλωσόρισε, υπερθεμάτισε το δίκαιο των αιτημάτων του Δήμου για την οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των τοπικών κοινωνιών στις όποιες αποφάσεις των διοικήσεων του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και της κεντρικής διοίκησης, οι οποίες θα πρέπει να υπηρετούν το κοινό καλό. Ζήτησε επίσης να δεσμευθεί ο επενδυτής για την άμεση κατασκευή της μαρίνας καθώς και του εμπορευματικού κέντρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. από την πλευρά του δήλωσε ότι έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κι ότι η νέα εποχή, στην οποία θα εισέλθει η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή. Τέλος διευκρίνισε ότι η απεμπλοκή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. από τα τμήματα της χερσαίας ζώνης, που διεκδικούν και οι δύο Δήμοι, θα ολοκληρωθεί και τυπικά πριν από την είσοδο του επενδυτή στην Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Bουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Αθανάσιος Πορφύρης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κα Χριστίνα Τζέλλου και κ. Μιχαήλ Γκίκας.
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ο ΟΛΗΓ για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Ο ΟΛΗΓ για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ


Την Ηγουμενίτσα επισκέφτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτριος Πολίτης, συνοδευόμενος από τους Projects Managers ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτριο Κλιάφα και κ. Χαράλαμπο Αιμιλίδη. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συζητήθηκε η πορεία της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσης ξενάγηση στις λιμενικές και κτιριακές υποδομές του Λιμένα όπου έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Read More »
Ο ΟΛΗΓ για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ο ΟΛΗΓ για την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα


Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 169 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 30.781 rapid test και ανευρέθηκαν 828 θετικά (2.69%). Από τις 828 περιπτώσεις, οι 397 αφορούν άνδρες και οι 431 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.35 έτη.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΒΟΤΩΝ
24 αρνητικά rapid test

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
273 rapid test με 11 θετικά (4.03%) αφορούν σε 5 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη
Read More »
11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 11 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Παραμένουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Παραμένουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Στο προσεχές διάστημα παραπέμπει την λύση για την χερσαία ζώνη ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης ο οποίος επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα. Με την παρουσία του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα είχε συνάντηση με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Ο κ. Πολίτης, που συνοδεύονταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ κ. Αθ. Πορφύρη και τον εκπρόσωπο του ταμείου στο ΔΣ της ΟΛΗΓ κ. Κλιάφα, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών και υποσχέθηκε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχει έρθει και επίσημα στο Δήμο η οριστική απόφαση του Ταμείου, αποτυπωμένη στο Master plan του Λιμανιού για τις παραχωρουμενες στους Δήμους περιοχές της χερσαίας ζώνης.

Σημείωσε ότι για τις περιοχές, όπως το πάρκινγκ του παλαιού λιμένα που θα παραμείνουν στην δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ ΑΕ, η παρουσία του ταμείου με αυξημένη πλειοψηφία στο μετοχικό σχήμα που θα προκύψει μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από το οποίο ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα, εγγυάται την τήρηση των όσων συμφωνήθηκαν.

Σημείωσε δε ότι το λιμάνι δεν πωλείται χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις που θα πρέπει να αναληφθούν από τον επενδυτή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που ανέλαβε την 1η Αυγούστου, επισκέπτεται για πρώτη φορά το δήμο και ακούει από κοντά τις διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την οριστική παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους δήμους, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά σημείωσε ότι οι σημαίες στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας θα συνεχίσουν να κυματίζουν μεσίστιες, όπως από την αρχή του καλοκαιριού με την έναρξη των κινητοποιήσεων του δήμου, μέχρις ότου στο δήμο Ηγουμενίτσας έρθει η υπογεγραμμένη και οριστική απόφαση παραχώρησης.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, παρότρυνε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε έπαρση των σημαιών, λέγοντας ότι το θέμα πλέον είναι τυπικό και ότι από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ θα λήξει πριν το τέλος του έτους.

Βέβαια η όποια απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ απαιτεί και τη νομοθετική επικύρωση, μία διαδικασία που θα γίνει πριν το τέλος Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία σύμφωνα με τον κ. Πολίτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνολικές διαδικασίες από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Read More »
Παραμένουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραμένουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στη κατασκευή μαρίνας ιδιωτικών συμφερόντων

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στη κατασκευή μαρίνας ιδιωτικών συμφερόντων Ν’ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Πληροφορηθήκαμε για τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που προτίθεται να «παραχωρήσει» στον Δήμο, η κυβέρνηση. Διαφωνούμε κάθετα με το συμπέρασμα του κυβερνητικού βουλευτή και του Δημάρχου ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των πολιτών.

Η κυβέρνηση παραχωρεί στον ιδιώτη το πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, το πάρκινγκ στο λιμάνι, τα λιμάνια Πλαταριάς, Συβότων, Σαγιάδας και τμήματα του παραλιακού τους μετώπου, ενώ για το Δρέπανο δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποιον ανήκει.

Παραχωρεί, επίσης, χώρο της χερσαίας ζώνης κοντά στα γηπεδάκια του τένις, για να εξασφαλιστεί πρόσβαση στη μελλοντική μαρίνα.

Για το τελευταίο, ειδικά, αναφέρουμε ότι προβλέπεται στα όρια των εγκαταστάσεων της μαρίνας, χώρος έξι στρεμμάτων για τη άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων. Αυτό θα είναι ζημιογόνο για τα καταστήματα και την εστίαση της πόλης.

Εμείς, τέτοια μαρίνα ούτε τη χρειαζόμαστε ούτε θα επιτρέψουμε να φτιαχτεί.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προωθεί, μέσω του ξεπουλήματος της χερσαίας ζώνης, σειρά «επενδύσεων» ανταγωνιστικών προς τις τοπικές επιχειρήσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο και σίγουρα ξένων προς τις λιμενικές δραστηριότητες, καθώς και φορολόγηση του δημόσιου αγαθού (παρκινγκ).

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει την θεσπρωτική κοινωνία, πόρτα – πόρτα και να διεκδικήσει όλη τη χερσαία ζώνη. Ας τοποθετηθεί δημόσια για τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της δημιουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων στη μελλοντική μαρίνα.

Καλούμε τους φορείς να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τις δυσμενείς εξελίξεις του ξεπουλήματος του τόπου μας.

Δεκέμβριος 2021
Το ΔΣ του ΕΣΗ
Read More »
Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στη κατασκευή μαρίνας ιδιωτικών συμφερόντων Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στη κατασκευή μαρίνας ιδιωτικών συμφερόντων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

6 κάλπες στη Θεσπρωτία για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
6 κάλπες στη Θεσπρωτία για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ 


Στις κάλπες προέρχονται τις Κυριακές 5 και 12 Δεκεμβρίου τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Κάλπες στη Θεσπρωτία θα στηθούν:
Παραμυθιά: ΦΟΠ
Ηγουμενίτσα: ΠΑΝΘΕΟΝ
Φιλιάτι: Δημαρχείο
Γαρδίκι: Πρ. Δημαρχείο Αχέροντα
Σούλι: Κοινοτικό κατάστημα Τσαγγαρίου
Πέρδικα: Συνεδριακό κέντρο
Read More »
6 κάλπες στη Θεσπρωτία για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ 6 κάλπες στη Θεσπρωτία για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Θεσπρωτία με 180 γραμμάρια κάνναβης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Θεσπρωτία με 180 γραμμάρια κάνναβηςΑστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν (3) άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, πρόκειται για (2) αλλοδαπούς που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και αλλοδαπό, που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων.
Πιο αναλυτικά, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, την Τρίτη (30-11-2021) το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας αλλοδαπό, ο οποίος, αφού πρόβαλε σθεναρή αντίσταση για να αποφύγει τη σύλληψη, διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (7,4) γραμμαρίων.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα είχε προμηθευτεί από αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Θεσπρωτίας μαζί με ακόμη έναν αλλοδαπό. 

Στην κατοχή τους και στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -171- γραμμαρίων,
· χρηματικό ποσό -1.090- ευρώ και
· χρηματικό ποσό -1.500- αλβανικών λεκ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Θεσπρωτία με 180 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Θεσπρωτία με 180 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test και τον Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test και τον Δεκέμβριο στο Δήμο ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Δεκέμβριο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, 09:00 – 17:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Πέμπτη του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι μπορούν όλοι να προσέρχονται στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. Αρνητική βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου όμως μπορούν να εκτυπώσουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί καθώς και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.
Το αποτέλεσμα αναρτάται στην πλατφόρμα λίγες ώρες μετά τη διενέργεια του τεστ.
Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το πλησιέστερο ΚΕΠ, έχοντας μαζί την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ και να εκδώσει εκεί τη βεβαίωση.
Read More »
Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test και τον Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test και τον Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα των εκλογών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα των εκλογώνΣυνάδελφοι
Η Εκλογική Διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με σχεδόν απόλυτη δική σας συμμετοχή, μετά από μια μακροσκελή θητεία λόγω Κορονοϊού, με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αλλά και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μέσα σε ένα κλίμα :
· Κοινής απαίτησης για ένα Σύλλογο ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΝΤΑ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ,
· Δρομολόγησης συνεργασιών,
· Ανατροπής καταστάσεων που υπονομεύουν το ρόλο μας ως υπαλλήλων αλλά και ως δημοτών,
· Στόχευσης στις νέες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά,
· Διεκδίκησης των δικαιωμάτων όλων των Κλάδων των συναδέλφων,
«συναντηθήκαμε» σε ένα ψηφοδέλτιο δυνατό, που απαρτίστηκε από εργαζομένους σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι οποίοι μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ευαισθησίες, τους ίδιους στόχους!!!

Εύχομαι σε όλους όσους εκλέχθηκαν «Καλή και Δημιουργική Θητεία», με Συνείδηση του Βάρους που επωμίζονται, Ευθύνη απέναντι σε ΟΛΟΥΣ του συναδέλφους, αλλά και στην προσφορά μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία.
Θα παλέψουμε για εργαζομένους που θα δουλεύουν σε Συνθήκες Ανθρώπινες, Συνθήκες Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, ώστε να αποδίδουμε το καλύτερο δυνατό για τους Πολίτες του Νομού Θεσπρωτίας.

Ευχαριστώ προσωπικά όλους όσους με εμπιστεύτηκαν για τη δημιουργία αυτού του ψηφοδελτίου, όλους τους υποψηφίους που πάλεψαν για το αποτέλεσμα που ήρθε, αλλά και όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους!!!

Υπόσχομαι ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ακέραιο

Το αποτέλεσμα που ήρθε δικαιώνει τον αγώνα που δώσαμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΖΙ και το ξεκάθαρο αποτέλεσμα που επιτύχαμε!
Γιατί η κάθε ΝΙΚΗ βγαίνει μέσα από ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!!!
Ο Σύλλογός μας θα σταθεί στο πλευρό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Σουζάνα Καπνίση

Εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας
Read More »
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα των εκλογών Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας για τα αποτελέσματα των εκλογών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Εξιχνίαση κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Εξιχνίαση κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης


Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Πρέβεζας προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι απασχολώντας τις παθούσες με το πρόσχημα ότι πωλούν είδη μαναβικής, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:
· την 21/05/2021, κλοπή χρηματικού ποσού -1.000- ευρώ και κινητού τηλεφώνου μέσα από σπίτι
· την 03/06/2021, κλοπή χρηματικού ποσού -200- ευρώ μέσα από σπίτι
· την 03/06/2021, κλοπή ζεύγους σκουλαρικιών, που φορούσε η παθούσα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνίαση κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνίαση κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ψήφισαν : 458 συνάδελφοι
ΕΛΑΒΑΝ
ΔΑΣ ΟΤΑ : 246 ψήφοι, ποσοστό 53,7%
Εκλέγονται : 
  1. Υφαντής Σπύρος,
  2. Νάτσης Δημήτριος
  3. Σεγγούνη Σοφία
  4. Γκαμπρέλα Ερρικέτη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : 207 ψήφοι, ποσοστό 46,3%
Εκλέγονται : 
  1. Καπνίση Σουζάνα,
  2. Κοσιώρη Μαρίνα
  3. Σταύρου Νικηφόρος
ΑΚΥΡΑ : 3
ΛΕΥΚΑ : 2
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα


Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01 έως 24:00 και στάση εργασίας το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01 έως 03:00. 
Ο λόγος που δεν συμμετέχουμε σε ολόκληρη τη διάρκεια της προκαθορισμένης απεργίας η οποία πανελλαδικά λήγει το Σάββατο και ώρα 24:00, είναι ο εορτασμός της 12ης Δεκεμβρίου του πολιούχου Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα. 
Με σεβασμό προς το θρησκευτικό συναίσθημα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία του σωματείου μας, δεν θα στερήσουμε από τους επισκέπτες πιστούς τη δυνατότητα μετάβασης και του προσκυνήματος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, πόσο μάλλον μετά και από τον περυσινό « βουβό » εορτασμό. 
Σε αυτούς τους λίγους που έχουν κοντή μνήμη σχολιάζοντας αρνητικά και πικρόχολα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία του κλάδου μας, απαντάμε με την παραπάνω ανακοίνωση, έχοντας πλήρη συναίσθηση τόσο προς τους ταξιδιώτες προσκυνητές, όσο και προς την τοπική κοινωνία εφόσον και κατά το πρόσφατο παρελθόν τοπικά έχουμε μεταθέσει σε μεταγενέστερες ημερομηνίες απεργίες που συνέπιπταν με την διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας και την Τρίτη του Πάσχα.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων και οι υπογραφές συλλογικών συμβάσεων, το συνταξιοδοτικό, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα μας αφορούν όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Read More »
Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Ο Συνδυασμός Δημητρίου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Ο Συνδυασμός Δημητρίου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας· Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου προ ημερήσιας διάταξης, θέσαμε στο Δήμαρχο τα παρακάτω ερωτήματα:
1. «Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και στην παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης στους Δήμους γιατί τα αισιόδοξα σενάρια που μας παρουσιάστηκαν δεν φαίνεται να επαληθεύονται, ο ΟΛΗΓ μάλιστα παραχωρεί και δικαιώματα χρήσης χώρων στο Δρέπανο στη ζώνη που θεωρητικά θα παραχωρηθεί στο Δήμο».
2. «Το έργο της επέκτασης του ποδηλατόδρομου προς το Δρέπανο έχει σταματήσει, γιατί σταμάτησε η χρηματοδότηση, όπως μας έχετε πει, ενώ θα έπρεπε να παραδοθεί ως το τέλος του Δεκέμβρη. Όμως πεζοί και ποδηλάτες κυκλοφορούν σε αυτόν με κίνδυνο να τραυματιστούν, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα».
3. «Η μελέτη του Περιφερειακού της πόλης που ανατέθηκε το 2018 και που είναι ενταγμένος στη σύνδεση του λιμένα με την Αλβανία, σε ποια φάση είναι; Τελειώνει; Γιατί πρέπει να αναζητήσετε τη χρηματοδότησή του, εντάσσοντάς το σε κάποιο πρόγραμμα».
4. «Στο ζήτημα της σύνδεσης του Λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ θα έπρεπε να είναι προτεραιότητά μας και εμείς οι Θεσπρωτοί κυρίως να το προωθούμε, κατατίθενται οι προτάσεις από τη Θεσσαλία. Το θεωρείτε δευτερεύον ζήτημα και δεν ασχολείσθε ή σας υπερβαίνει; Είναι ένα μεγάλο θέμα πολύ σημαντικό για την Ηγουμενίτσα, τη Θεσπρωτία, την Ήπειρο».

· Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η θέση μας:
Στο 1ο θέμα, μετά και την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ για την άρνηση της Περιφέρειας να αναλάβει ο Φορέας την Διαχείρισης τη μεταφορά των υπολειμμάτων από το εργοστάσιο στους ΧΥΤΥ και να του παραδοθούν για να λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), αντιλαμβανόμαστε ότι η Περιφέρεια και ο κ. Καχριμάνης βρίσκουν αφορμές και προβάλουν προσκόμματα για να κρατήσουν τη διαχείριση όλου του κύκλου των στερεών αποβλήτων στη δικαιοδοσία τους. Η διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι υπόθεση εκατομμυρίων ευρώ και για το λόγο αυτό ενδιαφέρονται μεγάλες εταιρείες, όπως ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κτλ. Είναι σαφές ότι στη διαμάχη με την Περιφέρεια στεκόμαστε στο πλευρό του ΦοΔΣΑ. Γενικότερα ως «Αλλαγή Πορείας» πιστεύουμε ότι, η συλλογή, η διαλογή, η ανακύκλωση, η μεταφορά και η επεξεργασία των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι υπόθεση των Δήμων και όχι ιδιωτών επιχειρηματιών. Αν περάσει στους ιδιώτες, που μόνη στόχευση έχουν το κέρδος, το κόστος θα αυξηθεί και θα το χρεωθούν οι δημότες.

Στο 2ο θέμα, στο προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 δεν υπάρχει σχεδιασμός που να χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα ως αναπτυξιακό. Επαναλάβαμε τα ίδια που είπαμε και πέρυσι και πρόπερσι. «Πού είναι τα έργα τα σχετικά με τον Περιφερειακό της πόλης; Πού είναι η ολοκλήρωση της 5ης Πολεοδομικής Ενότητας που καρκινοβατεί 53 ολόκληρα χρόνια; Πού είναι τα σχέδια οικισμών Καστρίου- Αγίου Βλασίου- Μαυρουδίου; Πού είναι η σύνδεση με περιπατητικό μονοπάτι των αρχαιολογικών χώρων Ντόλιανης και Γιτάνων, έργο που η μελέτη είχε εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου μας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν ως κοινή πρόταση των τότε Δήμων Ηγουμενίτσας και Παραποτάμου; Πού είναι η ανάπλαση των οδών Γράμμου και Π. Αθηναγόρα που δεν έχει ακόμα ούτε απορροή ομβρίων; Τέτοια έργα θέλουμε να προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα για να έχει ανάπτυξη και προοπτική ο Δήμος μας. Αντί αυτών είναι καταγεγραμμένες οι προβλέψεις έργων μικρού κόστους των 10, 15 και 25 χιλ. ευρώ, που μπαίνουν απλά για την ικανοποίηση των προέδρων κοινοτήτων και για να τηρούνται οι ισορροπίες μεταξύ των συμβούλων. Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που καταγράφει την εκτέλεση και προβλέπει νέα μεγάλα έργα στις λεγόμενες τουριστικές κοινότητες. Σημαντική η τουριστική ανάπτυξη, αλλά αφορά κάποιες εκατοντάδες δημοτών. Οι χιλιάδες δημότες μας δεν έχουν δικαίωμα να περιμένουν έργα για καλυτέρευση της ζωής τους; Κανένα μεγάλο έργο δεν προβλέπεται στις κοινότητες της Δημοτικής Περιφέρειας Ηγουμενίτσας με εξαίρεση τη Νέα Σελεύκεια». Συμπερασματικά, είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που το διακρίνει η ανισομέρεια και η έλλειψη συνεκτικότητας στο σχεδιασμό του και γι’ αυτό, το καταψηφίσαμε.

Στο 4ο θέμα: Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2021, καταψηφίσαμε το Β, που αφορά ρύθμιση – επαύξηση ποσού 78.269,50 ευρώ για την πληρωμή της εταιρείας ENACT AE που μεταφέρει τα απορρίμματα των ΔΕ Συβότων και Πέρδικας. Το καταψηφίσαμε γιατί η παράταξή μας πιστεύει ότι, η συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων είναι υπόθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου και όχι ιδιωτών επιχειρηματιών. Τα υπόλοιπα τα ψηφίσαμε.

Στο 21ο θέμα, γνωμοδοτήσαμε αρνητικά για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα γιατί πιστεύουμε ότι αν λειτουργήσει, θα μαζέψει μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας, και των ημερήσιων ΕΠΑΛ Φιλιατών και Παραμυθιάς με αποτέλεσμα αυτά τα σχολεία να κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Στο 22ο θέμα επίσης, γνωμοδοτήσαμε αρνητικά για την προσθήκη στη Β’ Τάξη του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων με τις ειδικότητες του Πλοιάρχου και του Μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι ειδικότητες πρέπει να είναι Πενεπιστημιακού και όχι Λυκειακού επιπέδου και δεν πρέπει να κάνουμε με τις αποφάσεις μας, παράσταση εντυπώσεων στους μαθητές.

Στο 23ο θέμα, στην έκφραση γνώμης για τον υποβιβασμό του Νηπιαγωγείου Αγίου Βλασίου από 2/θέσιο σε 1/θέσιο, τον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Μαργαριτίου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο και την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μαζαρακιάς, ιδιαίτερα τώρα την εποχή της πανδημίας που χρειάζεται αραίωση των μαθητών στις Τάξεις και όχι πύκνωση, καταψηφίσαμε.

· Και μια δια του τύπου απάντηση στην απορία του κ. Γόγολου, που την διατύπωσε τόσο κατά τη συνεδρίαση, οπότε και έλαβε απάντηση, όσο και σε δελτίο τύπου.
Ο νόμος 4555/2018 (Κλεισθένης) εισήγαγε το σύστημα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημιουργώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις, εκτός των άλλων και για τη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων στη διοίκηση των δήμων. Σ’ αυτό το πλαίσιο έδωσε τη δυνατότητα στις συνεργαζόμενες δημοτικές παρατάξεις να εκλέξουν δήμαρχο, χωρίς απαραίτητα η παράταξή του να είναι πλειοψηφούσα και να μπορούν να συνθέτουν τεχνικό πρόγραμμα από τις προτάσεις των συνεργαζόμενων παρατάξεων ή και των αντιπολιτευόμενων ακόμα. Αυτό το σκοπό έχει κατά τη γνώμη μας η υποβολή των τεχνικών προγραμμάτων.
Αν η παράταξη του κ. Γόγολου ενδιαφερόταν να έχει ευρύτερη αποδοχή και να στηριχθεί η πρότασή της, θα φρόντιζε να τη συνδιαμορφώσει κατά τη σύνταξη του Τεχνικού της Προγράμματος, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία ως η πλειοψηφούσα παράταξη της αντιπολίτευσης και όχι να μας την ανακοινώνει μέσω e-mail, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αν κάναμε ένα λάθος στην ψηφοφορία, αυτό είναι ότι το καταψηφίσαμε ενώ θα έπρεπε να ψηφίσουμε «λευκό», εφόσον δεν γνωρίζαμε το περιεχόμενό του.
Όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας την τοποθέτηση της παράταξής μας κατά τη συζήτηση του 2ου θέματος (Τεχνικό Πρόγραμμα), με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο καταθέσαμε τις προτάσεις μας και αιτιολογήσαμε γιατί το καταψηφίσαμε και δεν αρκεστήκαμε σε ένα ξερό «όχι». Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι, ενεργήσαμε απολύτως στο πνεύμα του «Κλεισθένη»
Ο απερχόμενος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηγουμενίτσας, επιτιθέμενος στην προοδευτική δημοτική παράταξη «Αλλαγή πορείας», καθόλου δεν εξυπηρετεί τον κοινό στόχο για την αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση, που πρέπει να τεθεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Εκτός και αν σκοπός του είναι να «κληροδοτήσει» την παράταξή του σε όψιμους διεκδικητές, εν δυνάμει συνεργάτες και συνοδοιπόρους της συντηρητικής παράταξης.
Εμείς από την πλευρά μας, θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για ενότητα στη δράση, αναζητώντας τον κοινό τόπο όλων των προοδευτικών δυνάμεων και παρατάξεων για το καλό των δημοτών, προκειμένου να έχει το μέλλον που του αξίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Για την «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Θωμάς Δημητρίου
Read More »
Ο Συνδυασμός Δημητρίου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Ο Συνδυασμός Δημητρίου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘεσπρωτίαςΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Εγγεγραμμένοι: 407
Ψήφισαν: 259
Έγκυρα: 251
Λευκά: 7
Άκυρα: 1
ΕΛΑΒΑΝ:
ΣΥΝΕΚ: 99 ψήφους, 39,4 %

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο: 81 ψήφους, 32,2%
Αγωνιστικές Συσπειρώσεις-Κινήσεις: 46 ψήφους, 18,3%
Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση: 25 ψήφους, 09,9%
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Τσάπες Πέτρος: (ΣΥΝΕΚ)
Βασιλειάδης Γεώργιος: (ΣΥΝΕΚ)
Καραπάνος Ευάγγελος: (ΣΥΝΕΚ )
Γεωργίου Ιωάννης: (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο)
Κιτσάτης Κωνσταντίνος: (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο)
Κουτσής Ηλίας: (Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών)
Κοντογιάννη Μαριλένα: (Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση)
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Τη Δευτέρα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021

Τη Δευτέρα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Read More »
Τη Δευτέρα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τη Δευτέρα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Σελίδες