ΣτΕ: "Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Αντισυνταγματικό με ψήφους 14-11 έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μία εξέλιξη που δρομολογεί εξελίξεις, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για κατάθεση νέας ρύθμισης για τα κανάλια.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο που συνεδρίασε, εν μέσω θυέλλης για έναν εκ των αντιπροέδρων του, δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο, κρίνοντας ότι μόνο το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Έτσι, τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν πήραν άδεια βάσει της διαδικασίας του νόμου Παππά, θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ουσιαστικά με την ακύρωση του διαγωνισμού θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους υπεθεματιστές. Οι νέοι «παίκτες» που πήραν άδεια είναι ουσιαστικά στον αέρα και όλη η διαδικασία μεταφέρεται στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο εξ υπαρχής θα προχωρήσει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Το ενδιαφέρον στην οριακή αυτή απόφαση των δικαστών ήταν ότι επειδή ο νόμος Παππά κατεδαφίστηκε εν συνόλω ουσιαστικά οι δικαστές δεν μπήκαν σε επιμέρους θέματα, όπως π.χ. τον αριθμό των αδειών.

Εξερχόμενος από τη διάσκεψη, ο πρόεδρος του ΣτΕ ήταν φειδωλός και δεν προχώρησε σε κάποια ανάλυση του σκεπτικού της απόφασης.

 
Read More »
ΣτΕ: "Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά"  ΣτΕ: "Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Επιθυμητά προσόντα :
  • Πολύ καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Software, Internet, Δίκτυα, Κινητή Τηλεφωνία).
  • Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
  • Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ,
KYΠΡΟΥ 47 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  
Read More »
ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, εν όψει της επικείμενης κατανομής 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ/ΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας, να αποδώσει νέες θέσεις στο ΤΕΙ Ηπείρου ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας και Στέργιος Γιαννάκης με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Κατανομή νέων θέσεων ΕΠ στο ΤΕΙ Ηπείρου»

Μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» στο ΤΕΙ Ηπείρου λειτουργούν οκτώ Τμήματα ενταγμένα σε πέντε Σχολές, τα οποία είναι διασπαρμένα στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Ηπείρου. Από αυτά, τέσσερα Τμήματα υπολείπονται σημαντικά ώστε να χαρακτηριστούν αυτοδύναμα και ένα Τμήμα οριακά πληροί τις προϋποθέσεις αυτοδυναμίας.

Στην κατανομή των πρώτων 500 θέσεων μελών ΔΕΠ/ΕΠ, εκ των 1000 συνολικά διαθέσιμων θέσεων μόνιμου ακαδημαϊκού προσωπικού που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδόθηκαν στο ΤΕΙ Ηπείρου μόνο πέντε θέσεις. Σε συνέχεια αυτού η Συνέλευση του Ιδρύματος απέστειλε αιτιολογημένη ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας προς την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό (Αριθ. Πρωτ.: ΠΠ/255/23-09-2016). Στο εν λόγω έγγραφο ζητείται η απόδοση δεκαπέντε νέων θέσεων στο ΤΕΙ Ηπείρου κατά την επικείμενη κατανομή με το αιτιολογικό της αποτροπής απαξίωσης των υφιστάμενων μη αυτοδύναμων Τμημάτων καθώς και του κινδύνου υποβάθμισης σε καθεστώς μη αυτοδυναμίας ή μαρασμού συγκεκριμένων κατευθύνσεων σπουδών των υπολοίπων Τμημάτων του.

Σημειώνεται ότι μέσα στη τρέχουσα δεκαετία το ΤΕΙ Ηπείρου θα έχει απωλέσει πάνω από το 1/5 του ακαδημαϊκού του προσωπικού, η μείωση του αριθμού των υπηρετούντων μελών ΕΠ δεν ανακόπτεται - παρά την ενίσχυσή του με τις πέντε νέες θέσεις – λόγω αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων μέχρι το 2020 ενώ ο αριθμός των 79 υπηρετούντων μελών ΕΠ υπολείπεται σημαντικά κάθε ευρωπαϊκού ή διεθνούς κριτηρίου στελέχωσης ενός σύγχρονου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού Ιδρύματος με ανάλογη ακαδημαϊκή διάρθρωση. Επίσης, η αναλογία διδασκόντων/διδασκομένων στο σύνολο του Ιδρύματος (1/100, 7902 ενεργοί φοιτητές/79 μέλη ΕΠ) απέχει υπερβολικά, όχι μόνο από τα πλέον συντηρητικά διεθνή πρότυπα αλλά και από την αντίστοιχη αναλογία άλλων Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται, εν όψει της επικείμενης κατανομής 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ/ΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας, να αποδώσει νέες θέσεις και στο ΤΕΙ Ηπείρου και, εάν ναι, πόσες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Στέργιος Γιαννάκης

 
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Η Energean τιμά τους Ήρωες του ΄40, υποστηρίζοντας τα «Καλπάκια 2016»

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Τις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Μάχης στο Καλπάκι, η οποία αποτέλεσε την πρώτη πράξη του Έπους του '40 στα βουνά της Ηπείρου, υποστηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Energean Oil & Gas.

Η εταιρεία, η οποία έχει σε εξέλιξη την ερευνητική της δραστηριότητα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, συμβάλλει στην διοργάνωση της εκδήλωσης "Καλπάκια 2016", συνδράμοντας στην κάλυψη του κόστους αναπαράστασης της ιστορικής Μάχης του Καλπακίου, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον αείμνηστο υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο. Με τη στήριξη της διοργάνωσης, η Energean αποτίει φόρο τιμής σε εκείνους που έγραψαν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ταυτόχρονα, είναι παρούσα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους συνδιοργανωτές για την συνολική προβολή της Ηπείρου ως τόπου με μοναδικές ιστορικές αναφορές και πολιτιστική κληρονομιά, μέσω εκδηλώσεων που ενισχύουν την φυσιογνωμία της περιοχής και ως τουριστικού προορισμού.

Επιπλέον, η Energean Oil & Gas εφαρμόζει έμπρακτα τη φιλοσοφία της για την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς αντιλαμβάνεται την επιχειρηματική της παρουσία ως αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς τους με προφανή κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Read More »
Η Energean τιμά τους Ήρωες του ΄40, υποστηρίζοντας τα «Καλπάκια 2016» Η Energean τιμά τους Ήρωες του ΄40, υποστηρίζοντας τα «Καλπάκια 2016» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός από την MSphotographers

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016


Διαγωνισμός από την MSphotographers 
Μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα όμορφο ψηφιακό άλμπουμ με τις φωτογραφίες σας!

Ο διαγωνισμός είναι απλός. 
Για να λάβετε μέρος αρκεί να κάνετε:

Ο νικητής θα μας στείλει τις φωτογραφίες που θέλει (γάμου, βάπτισης, πάρτι, εκδρομής, ταξιδιού, ή οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία) και εμείς θα του στείλουμε πίσω ένα όμορφο ψηφιακό άλμπουμ αξίας 250€!

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 14:00. 
Ο νικητής (και ένας επιλαχών) θα επιλεχθεί μέσω του εργαλείου τυχαίας επιλογής RANDOM.ORG και θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα στις 19:00.

Like+Share και δώστε ζωή στις φωτογραφίες σας!
Read More »
Ένας διαφορετικός διαγωνισμός από την MSphotographers  Ένας διαφορετικός διαγωνισμός από την MSphotographers Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Το 2019 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016


Στην περίοδο 2019-2020 τοποθετείται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, ενώ την άνοιξη του 2017 προγραμματίζεται η γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή που θα περιλαμβάνει συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών.
Αυτό ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στο οποίο παρουσίασε επίσης τις εξελίξεις στις λοιπές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά η εταιρία. 
Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Πρίνου η παραγωγή έχει φθάσει ήδη μέσα στο 2016 στο 1 εκατ. βαρέλια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001.
Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια ενώ στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.
Στο Κατάκολο η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος καθώς και έρευνας σε άλλες περιοχές της παραχώρησης ενώ στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.
Εκτός Ελλάδος η Energean αγόρασε πρόσφατα από τις εταιρίες Delek και Avner τα κοιτάσματα Karish και Τανίν στο Ισραήλ, που έχουν διαπιστωμένα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και 25 εκατομμύρια ελαφρού πετρελαίου και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ για να προχωρήσει στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων.
Στην Αίγυπτο προετοιμάζονται μία ή δύο ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή West Kim Ombo της Άνω Ερήμου τους επόμενους μήνες και στο Μαυροβούνιο είναι εν αναμονή της έγκρισης από το κοινοβούλιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση για την ανάθεση προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην Αδριατική.

 
Read More »
Το 2019 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας  Το 2019 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΤΑ ΑΕ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή προφανώς τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν συνηθίζουν να απαντούν σε δημοσιεύματα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

-Το κατάστημα Φιλιατών των ΕΛΤΑ ΑΕ ενισχύθηκε με μόνιμο υπάλληλο από 29-9-2016 (μία μέρα μετά το ψήφισμά σας της 28-9-16) και λειτουργεί με πλήρη σύνθεση, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

-Η περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας προχωρά στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δώδεκα (12) ατόμων με οχτάμηνα, εκ των οποίων 2 θέσεις στην Ηγουμενίτσα και την Παραμυθιά.

-Για την στελέχωση των ΕΛΤΑ ΑΕ πανελλαδικά, προβλέπετε άμεσα η προκήρυξη 510 θέσεων μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ.

-Τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν παύουν να είναι εταιρεία και για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν έσοδα, για το λόγο αυτό πρέπει να ενισχυθούν από την τοπική κοινωνία και την Δημοτική Αρχή. Γνωρίζουμε ότι το κάνετε και θα εξακολουθήσετε με κάθε τρόπο, προτρέποντας τους δημότες σας για την στήριξη των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, ενισχύοντας της εταιρείες δημοσίου συμφέροντος ώστε να παρέχουν υπηρεσίες αξιόπιστες, έγκυρες, καθολικές και δημόσιες. Όπως αναφέρετε και εσείς πολύ σωστά, παρακολουθούμε και εμείς εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και όπου είναι αναγκαίο και εφικτό παρεμβαίνουμε.

Ευελπιστούμε σε νεότερη ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους συμπολίτες σας και θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Ηγουμενίτσα 26/10/2016
Παπαρούνας Παύλος
Συντονιστής ΝΕ Θεσπρωτίας 

 
Read More »
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΤΑ ΑΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΤΑ ΑΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Αγιος Δημήτριος στα ορια Σέλλιανης, Νεοχωρίου και Καλλιθέας: Μετέτρεψαν την περιοχή σε σκουπιδότοπο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016


 
Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη πλαγιά στα όρια των κοινοτήτων Σέλλιανης, Νεοχωρίου και Καλλιθέας.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με τόνους μπαζών να είναι πεταμένοι ακριβώς πάνω από την Εγνατία οδό στο ύψος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος μάλιστα πανηγυρίζει σήμερα.

Το φαινόμενο αυτό είναι συχνό στο συγκεκριμένο σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν έχει καθαριστεί περισσότερες από 2 φορές, ωστόσο οι ασυνείδητοι, συνεχίζουν το έργο τους.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν έκκληση στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Σουλίου, αφενός να καθαριστεί το σημείο, αφετέρου να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί το φαινόμενο αυτό

 
Read More »
Αγιος Δημήτριος στα ορια Σέλλιανης, Νεοχωρίου και Καλλιθέας: Μετέτρεψαν την περιοχή σε σκουπιδότοπο Αγιος Δημήτριος στα ορια Σέλλιανης, Νεοχωρίου και Καλλιθέας: Μετέτρεψαν την περιοχή σε σκουπιδότοπο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Το νέο Hilux, ασταμάτητο σε κάθε νέα πρόκληση, σταματάει μόνο για εσάς…

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016


Στις 27 Οκτωβρίου το νέο Hilux στο Νομό Θεσπρωτίας επισκέπτεται τις περιοχές σας και σας προσκαλεί να το οδηγήσετε σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης. 
Δείτε το πρόγραμμα επισκέψεων και ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον θρυλικό ηγέτη των pick-up αυτοκινήτων !

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
ΦΙΛΙΑΤΕΣ, ΚΕΣΤΡΙΝΗ, ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ, ΣΑΓΙΑΔΑΠερισσότερες πληροφορίες:
TOYOTA Α.ΠΟΔΑΣ ΑΕΕ
8ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, Ιωάννινα
Τ.2651092760, https://www.toyota.gr/new-cars/hilux/hilux-tour-2016Read More »
Θεσπρωτία: Το νέο Hilux, ασταμάτητο σε κάθε νέα πρόκληση, σταματάει μόνο για εσάς… Θεσπρωτία: Το νέο Hilux, ασταμάτητο σε κάθε νέα πρόκληση, σταματάει μόνο για εσάς… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Ένας 35χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ήταν καταχωρημένο ως κλεμμένο ενώ η σελίδα με τα στοιχεία του κατόχου είχε παραποιηθεί, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

 
Read More »
Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Ένας Σεισμός στην Μουργκάνα το 1889

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς στην Ήπειρο, μεταφέρω στις στήλες της εφημερίδας σας ένα περίεργο σεισμό στην Μουργκάνα το 1889, λίγο δυτικότερα από το επίκεντρο των πρόσφατων σεισμών.

Έτσι ξεφυλλίζοντας στην Παπαχαραλάμπειο Βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου την αθηναϊκή εφημερίδα «ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ» της 18-8-1889, βρήκα μια ανώνυμη ανταπόκριση από το χωριό Μπαμπούρι της Μουργκάνας (Θεσπρωτία), κατά την οποία:

«Γράφουσιν ημίν εκ του χωρίου Μπαμπούρι τα εξής:

‘’Από της 7ης Μαϊου σεισμοί ισχυροί κλονίζουσι το έδαφος του χωρίου μας. Οι σεισμοί ούτοι περιορίζονται μόνον εις τα χωρία Λειά, Μπαμπούρι, Τσαμαντά, σπανίως δ’ επεκτείνονται και εις τα πέριξ χωρία Γλούσταν, Λίσταν, Αχούρια κ.λ. Καθ’ εκάστην έχομεν 3-4 σεισμούς διακρείας 2’’-3’’. Οι κάτοικοι κατελήφθησαν υπό πανικού, ένεκα φόβου μη καταπέση ο παλαιός ναός του Αγίου Νικολάου, η λειτουργία τελείται εν τω ετέρω ναώ της Παναγίας. Πολλαί οικίαι διερράγησαν, τινές δε και εν μέρει κατέπεσαν. Η μονή του Αγίου Αθανασίου διερράγη εις πλείστα μέρη, το δε ύδωρ της μονής ταύτης εξέλιπεν. Πολλαχού αναβλύζουν ύδατα και αλλαχού τα υπάρχοντα εξαφανίζονται. Υπερμεγέθεις βράχοι καταπίπτουσιν εκ του υπερκειμένου του χωρίου μας όρους, φρίκην εμποιούντες εις τους κατοίκους, οίτινες διανυκτερεύουσιν εν υπαίθρω φοβούμενοι μήπως καταπλακωθώσιν υπό τα ερείπια των οικιών των. Ευτυχώς μέχρι τούδε ουδέν συνέβη δυστύχημα. Ζώα τινά μόνον εφονεύθησαν υπό καταπεσόντων βράχων. Κατά τον πρώτον συμβάντα ενταύθα σεισμόν το ύδωρ όλων των κρηνών του χωρίου μας εθολώθη. Φοβούμεθα επαπειλουμένους κινδύνους».

Είναι εμφανές από την περιγραφή των σεισμών, την πληρότητα αλλά και την πυκνότητα και λιτότητα της ανταποκρίσεως ότι ο συντάκτης αυτής ήταν άριστος κάτοχος της ελληνικής γλώσσας. Εικάζω, λοιπόν, ότι πρέπει να είναι ο μετέπειτα διακεκριμένος δημοσιογράφος, από το Βαβούρι, Χρήστος Καίσαρης, ο οποίος, πλην άλλων, διετέλεσε ανταποκριτής της ΕΣΤΙΑΣ, του ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ της ελληνόφωνης εφημερίδος της Ν. Υόρκης «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ», στο Λονδίνο και ο οποίος απεβίωσε, στην Βρετανική πρωτεύουσα, το 1951.

Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδος 

 
Read More »
Ένας Σεισμός στην Μουργκάνα το 1889 Ένας Σεισμός στην Μουργκάνα το 1889 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 1 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στα παρακάτω θέματα : 

1ο ΘΕΜΑ : Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2017 Δήμου Ηγουμενίτσας.

2ο ΘΕΜΑ : Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2017 Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού είναι αναρτημένα , όπως έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας:
http://igoumenitsa.gr/el/domi/loipa/proipologismos

 
Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας  Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Ως λαός αρεσκόμαστε να πιστεύουμε ότι η ανθρωπότητα εξελίσσεται προς προοδευτική κατεύθυνση και ότι οι χώρες που διοικούνται από κυβερνήσεις με σοσιαλιστικό και αριστερό πρόσημο αποκτούν προβάδισμα έναντι των άλλων κρατών που κυβερνώνται από κόμματα διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων.

Οι εδραιωμένες αυτές αντιλήψεις επέτρεψαν στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει επί σχεδόν τριάντα χρόνια και συνειδητά να οδηγήσει την χώρα μέσω του Υπερδανεισμού, της Υπερδιόγκωσης του Δημοσίου και της Υπερδιαφθοράς των στελεχών του στην ΥΠΕΡΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Στην έξαρση των εν λόγω φαινομένων συμβάλλανε, το καθένα με τον τρόπο του, και τα υπόλοιπα κόμματα, διότι ο Υπερδανεισμός και το Ρουσφέτι επέτρεψε την σπατάλη και το μοίρασμα χρημάτων προς πολλές κατευθύνσεις.

Από το 2015 ο λαός, για να ξεφύγει από την φτώχια την ανεργία και την ανέχεια, επέλεξε μια αριστερή κυβέρνηση επειδή του είχε υποσχεθεί ότι θα τον απαλλάξει από τον Υπερδανεισμό και την Ρουσφετολογία και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Τα γεγονότα όμως τον διέψευσαν οικτρά διότι, στην θέση των υποσχέσεων, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα τρίτο μνημόνιο και μια Υπερσυντηρητική και βίαιη ανακατανομή εισοδημάτων εις βάρος των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων που όμοια τους δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα στον σύγχρονο κόσμο.

Μετά από όλα αυτά, τίθενται τα κάτωθι ερωτήματα εάν:

Όντως ως λαός ψηφίζουμε προοδευτικά;

Τα εμφανιζόμενα ως αριστερά και σοσιαλιστικά κόμματα είναι πράγματι τέτοια;

Μπορούν να υπάρχουν με αυτό το πρόσημο και αυτή την μορφή στον σύγχρονο κόσμο;

Αλήθεια η Νέα Δημοκρατία, που παρουσιάζεται από τους αντιπάλους της ως συντηρητικός και μη προοδευτικός πολιτικός σχηματισμός, τι έχει να εκφράσει ως προς τα προαναφερόμενα;

Ένα όμως είναι βέβαιο ότι, στα χρόνια των μνημονίων κάποιοι ξοδεύουν από αυτά που, χωρίς να τους ανήκουν, συσσώρευσαν και οι υπόλοιποι γεύονται τα ξερόχορτα και τα ξεροκόμματα που τους έχουν απομείνει.

Η ζωή μας βελτιώνεται μόνο όταν το επιδιώκουμε και πράττουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση
Λεωνίδας Ταφέκης 

 
Read More »
Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΚΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 2016 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016


Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, συμμετείχε στο τετραήμερο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας (HELECOS-8) που διοργανώνει η Ελληνική Οικολογική Εταιρεία. Διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α).

Το συνέδριο περιλάμβανε παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών και αναρτημένες ανακοινώσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα αλλά και ειδικές συνεδρίες που αφορούσαν επίκαιρα θέματα όπως Οικολογική έρευνα 'εκτός των τειχών' σε ΜΚΟ και Φορείς Διαχείρισης, Το έργο βιοπαρακολούθησης στην Ελλάδα, Διαχείριση και διακυβέρνηση των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας κ.α.

Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε με προφορικές παρουσιάσεις για την Εθνική Απογραφή του Λευκού Πελαργού στην Ελλάδα, για την υποψηφιότητα του Δέλτα Καλαμά για ένταξη στη διεθνή Σύμβαση Ramsar (Διεθνείς Προστατευόμενοι Υγρότοποι) και τη Χωρική κατανομή της βίδρας σε σχέση με παραγωγικές δραστηριότητες στην Ήπειρο και 5 αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) μεταξύ των οποίων παρουσιαζόταν και το ερευνητικό έργο του φορέα τα τελευταία έξι χρόνια. Ενημερωτικό υλικό του φορέα διαχείρισης διατέθηκε στο χώρο του συνεδρίου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το συνέδριο: 

 Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΚΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 2016 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΚΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 2016 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Δείτε τις εκδηλώσεις στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο παλιό Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες το απόγευμα στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στο παλιό Γραικοχώρι Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας !!!

Στον εσπερινό παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και αρκετοί επίσημοι μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ.Ιωάννης Λώλος και αρκετοί αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι !!!

Μετά τον Μέγα εσπερινό μοιράστηκε στους δεκάδες προσκυνητές πεντανόστιμο κοκκινιστό και κρασάκι !!!

 
 
Read More »
Δείτε τις εκδηλώσεις στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο παλιό Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τις εκδηλώσεις στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο παλιό Γραικοχώρι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Ενημέρωση απο το ΚΕΣΥΠ Θεσπρωτίας για την ένταξη ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016

 

 
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στην κατηγορία των υποψηφίων του 5% και να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 έως και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αίτηση (το έντυπο της αίτησης υπάρχει στην τελευταία σελίδα της εγκυκλίου και στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ http://www.minedu.gov.gr, στην ενότητα: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα: Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις).

β) Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή.

γ) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για τη περιοχή μας λειτουργεί επταμελής επιτροπή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων:
- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (αρ. 35 του ν.3794/09)
- Γραμματέας Επιτροπής: κα Κυριακή Τσιλίκα Τηλ. 26510-99743

Μετά την απόκτηση του Πιστοποιητικού διαπίστωσης πάθησης, οι υποψήφιοι θα κληθούν με νέο Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., να υποβάλουν ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιλογή για εισαγωγή σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 με την ειδική κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις. Η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθεί με νεότερη εγκύκλιο, η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία και θα αναρτηθεί προς ενημέρωση στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι και οι γονείς τους μπορούν να απευθύνονται στην κ. Ζήση Σταυρούλα στο ΚΕΣΥΠ της ΔΔΕ Θεσπρωτίας στην διεύθυνση: Ευροίας 1, Ηγουμενίτσα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665024843 & 6945905103.

 
Read More »
Ενημέρωση απο το ΚΕΣΥΠ Θεσπρωτίας για την ένταξη ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ενημέρωση απο το ΚΕΣΥΠ Θεσπρωτίας για την ένταξη ατόμων με σοβαρές παθήσεις σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Live στο chocolat με τον Σταύρο Ντούσκα και την Χρυσηίδα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: Live στο chocolat με τον Σταύρο Ντούσκα και την Χρυσηίδα Ηγουμενίτσα: Live στο chocolat με τον Σταύρο Ντούσκα και την Χρυσηίδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική με έντεχνα και παραδοσιακά την Παρασκευή στο PRESTO

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική με έντεχνα και παραδοσιακά την Παρασκευή στο PRESTO Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική με έντεχνα και παραδοσιακά την Παρασκευή στο PRESTO Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες