ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  | ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ


Με αφορμή τις οργανωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις της σύγχρονης εποχής, ανακαλούνται στη μνήμη εικόνες της αποκριάς στην Ηγουμενίτσα, τα χρόνια του ΄60.
Στην μικρή κωμόπολη που ήταν τότε η Ηγουμενίτσα, δεν υπήρχε κάποια επίσημη καρναβαλική παράδοση, πέραν των πρωτοβουλιών που έπαιρναν παρέες μαθητών της εποχής εκείνης.
Έτσι συντροφιές μεταμφιεσμένων επισκέπτονταν τις βραδινές ώρες φιλικά και συγγενικά σπίτια, προκαλώντας τους νοικοκυραίους και τους επισκέπτες που τύχαινε να παρευρίσκονται εκεί, να αναγνωρίσουν τους αυτοσχέδιους καρναβαλιστές, ενώ αυτοί αλλοίωναν τις φωνές τους.
Οι μεταμφιέσεις ήταν αυτοσχέδιες καθόσον δεν ήταν εύκολο να αγοραστούν καινούργιες εκείνες τις εποχές.
Συνήθως ήταν ρούχα γυρισμένα ανάποδα, ή εξαρτήματα παραδοσιακών ενδυμασιών όπως κάπες, σκουφιά, ποδιές και αυτοσχέδιες μάσκες, που συμπληρώνονταν με μουντζούρα που κάλυπτε τα εμφανή σημεία του προσώπου.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟ 1966 ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ
Θωμάς Τζάφος, Γρηγόρης Μιχαλάς, Φώτης Μηλιώνης, Τάσος Βασιάδης, 
Κώστας Λώμης, Πέτρος Κοντοζήσης και Κώστας Μιχαλάς

Κάποιες παρέες ήταν πιο εκλεπτυσμένες και κατασκεύαζαν από την αρχή αμφιέσεις, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και αναπτύσσοντας δεξιότητες ραπτικής τέχνης, πιλοποιίας και περουκοκατασκευής, αντλώντας εμπνεύσεις από την επικαιρότητα και τα παιδικά αναγνώσματα της εποχής.
Η όλη διεργασία ξεκινούσε αμέσως μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και κορυφώνονταν το βράδυ της Τυρινής, όπου ολοκληρώνονταν οι μεταμφιέσεις και ξεκινούσαν οι επισκέψεις στα σπίτια.
Οι μεταμφιέσεις θεωρούνταν επιτυχημένες όταν δεν αναγνωρίζονταν τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω τους.
Ορισμένοι αναγνωρίζονταν από το σουλούπι τους, η από τα εξαρτήματα της αμφίεσης που ήταν γνωστά στα σπίτια που επισκέπτονταν.
Άλλοι αναγνωρίζονταν από την βουλιμία να καταναλώσουν άμεσα τα κεράσματα που τους προσφέρονταν, παραμερίζοντας την μάσκα τους.
Άπαξ και αναγνωρίζονταν ένας από την παρέα, εύκολα αποκαλύπτονταν και οι υπόλοιποι.
Στις φωτογραφίες της ανάρτησης απεικονίζονται κάποιοι καρναβαλιστές της εποχής.
Παρά το γεγονός ότι οι τωρινές αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν ευρεία συμμετοχή και λαμβάνουν παραδοσιακό και πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς διοργανώνονται από φορείς της παράδοσης και υποστηρίζονται από νομικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, την εποχή του ΄60 ήταν οι καρναβαλικές παρέες που έδιναν το χρώμα της αποκριάς και αναπολούνται με ιδιαίτερη νοσταλγία και συγκίνηση.
Read More »
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  | ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις περί όπλων

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις περί όπλων


Συνελήφθησαν χθες (15-03-2024) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διερεύνηση υπόθεσης τραυματισμού δύο ανήλικων αλλοδαπών με μαχαίρι, που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια μήκους 15 εκατοστών έκαστο.

Οι δύο τραυματισθέντες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου ο ένας από αυτούς παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις περί όπλων Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων


Το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy (Σπάρτης 1 και Πέλικα, 151 22, Μαρούσι Αττικής).

Η εξέταση για τους υποψηφίους είναι κοινή και θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες δοκιμασιών (τεστ): Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων.

Η εξέταση για τις δύο πρώτες ενότητες θα πραγματοποιηθεί μέσω προσαρμοστικών τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT) που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και / ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων και για την τρίτη ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα αφορούν προσομοίωση εργασιακών καταστάσεων.

Για την εξοικείωση των υποψηφίων με τις απαιτήσεις της διαδικασίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του ΑΣΕΠ στο Youtube παραδείγματα για κάθε εξεταζόμενη ενότητα.

Η Κεντρική Επιτροπή του διαγωνισμού σημειώνει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο έως την αντίστοιχη αναγραφόμενη ώρα προσέλευσης, αλλιώς δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης των τριών ενοτήτων δοκιμασιών είναι περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται χρόνος εξοικείωσης για κάθε εξεταζόμενη ενότητα.
Read More »
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

e-ΕΦΚΑ: Χοντραίνει το κόλπο απατεώνων με τα αναδρομικά

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
e-ΕΦΚΑ: Χοντραίνει το κόλπο απατεώνων με τα αναδρομικά

Την προσοχή των πολιτών που λαμβάνουν παραπλανητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα εφιστά για άλλη μια φορά ο e-ΕΦΚΑ, καλώντας τους να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους (links), να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών και να μην πραγματοποιούν καμία σχετική συναλλαγή καθότι σε καμία περίπτωση αυτή η επικοινωνία δεν είναι αληθινή και δεν προέρχεται από τον e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, ασφαλισμένος που ανήκει στο ΓΛΚ Καρλοβασίου δέχθηκε τηλεφωνική κλήση και με πρόσχημα συνταξιοδοτική του υπόθεση, επιτήδειος, προσποιούμενος υπάλληλο του ΕΦΚΑ Σάμου -που δήθεν ανέλαβε την υπόθεσή του – επιχείρησε να τον εξαπατήσει.

Αναλυτικότερα, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η υπόθεσή του, τον κάλεσε να καταθέσει χρηματικό ποσό ύψους 6.000 ευρώ, σε υποδεικνυόμενο τραπεζικό λογαριασμό, καθώς το ανωτέρω ποσό αποτελούσε τον αναλογούντα φόρο αναδρομικών ποσών συντάξεων. Από τη στιγμή που ο ασφαλισμένος ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις, η κλήση τερματίστηκε.

Ποια είναι η ασφαλής πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσω του επίσημου ιστότοπου (www.efka.gov.gr) ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συνδέσμων από κάποιο SMS μήνυμα ή e-mail που έλαβε ο ασφαλισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών, υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr .
Read More »
e-ΕΦΚΑ: Χοντραίνει το κόλπο απατεώνων με τα αναδρομικά e-ΕΦΚΑ: Χοντραίνει το κόλπο απατεώνων με τα αναδρομικά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών – POS

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών – POS


Σε λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, το Μητρώο Παρεχόμενων Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης. Οι τεχνικοί εγκατάστασης και υποστήριξης ΦΗΜ, θα πρέπει να καταχωρήσουν στην πλατφόρμα αυτή τα προγραμματισμένα ραντεβού με τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες για διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων τους με τα POS.

Καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των προγραμματισμένων ραντεβού που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός Απριλίου, ορίζεται η 1η Απριλίου 2024. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διαδρομή myAADE > Εφαρμογές > Λοιπές Υπηρεσίες.

Οι επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες διασύνδεσης, θα πρέπει να ελέγχουν τις πληροφορίες στην πλατφόρμα «Μητρώο και Επικοινωνία»/Στοιχεία Επιχείρησης», στην ψηφιακή πύλη «myAADE» μετά την υποβολή της Δήλωσης Πληροφοριών από τις επιχειρήσεις τεχνικής υποστήριξης. Από τις 23 Μαρτίου θα μπορούν να διατυπώνουν ενδεχόμενες διαφωνίες με τα καταχωρημένα στοιχεία, επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη. Στη συνέχεια, η επιχείρηση τεχνικής υποστήριξης ΦΗΜ θα ενημερώνεται μέσω της ΑΑΔΕ ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν θα έχει δηλωθεί προγραμματισμένο ραντεβού έως τις 22 Μαρτίου 2024, θα λάβουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την άμεση ανεύρεση επιχείρησης τεχνικής υποστήριξης.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Οι επιχειρήσεις τεχνικής υποστήριξης ΦΗΜ (κάτοχοι άδειας καταλληλόλητας ΦΗΜ, κάτοχοι άδειας τεχνικής υποστήριξης ΦΗΜ, οι μεταπωλητές ΦΗΜ, εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί κατά περίπτωση) θα πρέπει να δηλώσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού για τον μήνα Απρίλιο, ακολουθώντας το εξής χρονοδιάγραμμα:

* Από την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, θα είναι διαθέσιμο προφορτωμένο αρχείο ανά επιχείρηση τεχνικής υποστήριξης ΦΗΜ, με τα στοιχεία των πελατών της, σύμφωνα με το Δ11 Έντυπο Παραστατικών Μεταβίβασης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών πωλητών-dealer.

* Έως και τις 22 Μαρτίου 2024, πρέπει να υποβληθούν τα στοιχεία περί παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, με συμπληρωμένες τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων ραντεβού έως και την 30η Απριλίου 2024.

* Από τις 23 Μαρτίου ως και την 01 Απριλίου 2024, οι επιχειρήσεις τεχνικής υποστήριξης θα πρέπει να δηλώνουν καθημερινά τα νέα ραντεβού που προγραμματίζουν για τον Απρίλιο, με στόχο την 1η Απριλίου να έχει δηλωθεί στο Μητρώο το σύνολο των ραντεβού που έχουν προγραμματισθεί
Διαδικασία

Οι παραπάνω επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν Δήλωση Πληροφοριών Χρηστών ΦΗΜ στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ (myAADE):

* μέσω ειδικής καταχωρητικής φόρμας ή

* μέσω υποβολής αρχείου υπό τη μορφή υπολογιστικού φύλλου, υπόδειγμα του οποίου διατίθενται εντός της εφαρμογής.

Η Δήλωση περιλαμβάνει:

1. ΑΦΜ Χρήστη ΦΗΜ.

2. Αριθμό Μητρώου ΦΗΜ (serial number).

3. Ένδειξη (Ν/Ο) σε περίπτωση ΦΗΜ, που διασυνδέεται ή πρόκειται να διασυνδεθεί με Μέσα Πληρωμών με ενδιάμεσο εμπορικό/λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (Enterprise Resource Planning, «ERP»).

4. Ένδειξη (Ν/Ο) μη λειτουργίας της οντότητας, Χρήστης ΦΗΜ, έως και την 30η Απριλίου 2024, λόγω εποχικότητας.

5. Ημερομηνία προγραμματισμένου ραντεβού με σκοπό την υλοποίηση της διασύνδεσης του/των ΦΗΜ με τα Μέσα Πληρωμών, που διαθέτει ο Χρήστης ΦΗΜ.

Υπογραμμίζεται ότι κατά την υποβολή του αρχείου, θα γίνονται αυτοματοποιημένοι έλεγχοι για την εγκυρότητα των στοιχείων, και σε περίπτωση σφαλμάτων, θα εμφανίζονται σχετικά μηνύματα λάθους.
Μετάθεση ημερομηνίας για τη δήλωση μετάβασης σε λύσεις All in One

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετατίθεται έως και την 29η Μαρτίου 2024, η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να δηλώσουν στο Μητρώο POS ότι πρόκειται να αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με κάποια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις all in one, που δεν απαιτούν επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση αυτή, η προθεσμία διασύνδεσης επεκτείνεται για έναν επιπλέον μήνα, δηλαδή μέχρι την 30η Απριλίου 2024.

Η παράταση αυτή δίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις σε συνέχεια της παράτασης στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον 4ο κύκλο του προγράμματος χρηματοδότησης αγοράς, αναβάθμισης POS και διασύνδεσης με ταμειακές μηχανές.
Read More »
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών – POS ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης των ραντεβού για τη διασύνδεση ταμειακών – POS Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) ιδρύθηκε το 1981 και εκπροσωπεί πάνω από 500.000 Σαρακατσαναίους, που βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο και το εξωτερικό.

Σήμερα απαρτίζεται από 45 μέλη – συλλόγους σε επίπεδο νομών και αποτελεί ένα δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο, εκτός από τη διατήρηση και μετάδοση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την έρευνα, μεταξύ των άλλων σκοπών του είναι και ο συντονισμός της δράσης των συλλόγων Σαρακατσαναίων, που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και η δημιουργία σε πανελλήνια κλίμακα ευκαιριών και κινήτρων για την επικοινωνία και γνωριμία των μελών.

Παράλληλα η Π.Ο.Σ.Σ. αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των Σαρακατσαναίων της Ελλάδος και των Σαρακατσαναίων της διασποράς, τους οποίους ενισχύει στη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, τόσο με τους Σαρακατσάνους της ευρύτερης διασποράς, όσο και με αυτούς των Σκοπίων, που έχουν δικό τους σύλλογο, αλλά και της Βουλγαρίας, οι οποίοι έχουν ιδρύσει 17 συλλόγους και τη δική τους Ομοσπονδία, που διατηρεί αγαστές σχέσεις συνεργασίας με την Π.Ο.Σ.Σ.

Από την ίδρυσή της έως σήμερα η Π.Ο.Σ.Σ. παράγει τεράστιο πολιτισμικό έργο. Τα τακτικά της οργανωτικά συνέδρια, που γίνονται κάθε δύο έτη, έχουν ως σκοπό την επίλυση οργανωτικών θεμάτων των μελών καθώς επίσης και τον προγραμματισμό δράσεων λειτουργίας.

Εκτός των προγραμματισμένων οργανωτικών της συνεδρίων και των συνόδων προέδρων των συλλόγων, έχει πραγματοποιήσει τα τρία επιστημονικά συνέδρια Ελλάδος και διασποράς (το πρώτο το 1996 στο πολεμικό μουσείο Αθηνών, το δεύτερο το 2006 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το τρίτο το 2016 στη Λαμία), ενώ δεν λείπουν από το φάσμα της δράσης της οι ημερίδες, συναυλίες, επετειακές εκδηλώσεις καθώς επίσης και οι συνδιοργανώσεις τοπικών εκδηλώσεων με τους συλλόγους - μέλη. Στα πλαίσια της Π.Ο.Σ.Σ. έχει ιδρυθεί η Δ.Σ.Μ. («Διεύθυνση Σαρακατσάνικων Μελετών»), που απαρτίζεται από διακεκριμένους Σαρακατσάνους επιστήμονες, με σκοπό την εκπόνηση εργασιών σχετικές με την έκδοση βιβλίων, πορισμάτων συνεδρίων και ημερίδων καθώς επίσης τη γνωμοδότηση για σημαντικά θέματα τόσο της Π.Ο.Σ.Σ. όσο και των συλλόγων.

Επίσης διατηρεί στη Θεσσαλονίκη ιδιόκτητο κτήριο, όπου στεγάζεται σε διαμορφωμένο στούντιο το διαδικτυακό της ραδιόφωνο και η ηλεκτρονική της εφημερίδα «Ηχώ των Σαρακατσαναίων»

Στις 09-03-2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Β. Νταή και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Μαυτσιάνα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κουμπή και το μέλος του Δ.Σ. κ. Απόστολο Κατσιούλα.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων, προσέφερε δωρεάν βιβλία για την βιβλιοθήκη του Δήμου Ηγουμενίτσας. Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα, που αφορούν τους Σαρακατσαναίους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας κ. Δημήτριος Ι. Θεοχάρης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κ. Δημήτριος Δημάκος, ο αντιπρόσωπος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων κ. Πέτρος Γ. Ζήγος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας κ. Σωτήριος Μπασαγιάννης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Κάτσινος.

Ακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας στο κέντρο «Αμφιθέατρο», όπου δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του συλλόγου και στους φίλους των σαρακατσαναίων να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη χοροεσπερίδα παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο πρώην Υφιπουργός κα επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» κ. Αντώνιος Μπέζας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Δημάκος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου και Νέας Σελεύκειας κ. Κωνσταντίνος Βιρβίλης, κα Παρασκευή (Βούλα) Μπέζα και κα Παρασκευή Μπαρμπαβασίλογλου, αντίστοιχα, και η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Την ορχήστρα πλαισίωναν οι καλλιτέχνες Γρ. Γιάκης, Κ. Γαρέφης, Γ. Γόγολος και Ν. Γιαννακός.


Read More »
ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί από 19 Μαρτίου 2024 η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την έκδοση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας.

Τα Γραφεία στις εν λόγω αστυνομικές Υπηρεσίες ( βλ. παρακάτω ), θα λειτουργούν πλέον σε διευρυμένο ωράριο καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εκτός Κυριακής και επίσημων αργιών και συγκεκριμένα:
 
Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 κατά τη θερινή περίοδο και αντίστοιχα 07:30 έως 21:30 κατά τη χειμερινή περίοδο, και Σάββατο από 08:30 έως 17:30.

Τα Γραφεία των υπόλοιπων Υπηρεσιών, εξακολουθούν να λειτουργούν με ωράριο από 07:00 έως 14:30 τη θερινή περίοδο και 07:30 έως 15:00 τη χειμερινή περίοδο, καθ΄όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, πλην Τετάρτης που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30 και Σαββάτου που λειτουργούν από 08:30 έως 13:00.

Περαιτέρω, σε περίπτωση που πολίτης επιθυμεί να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του και στο «email» που του έχει αποσταλεί κατά την κράτηση του ραντεβού να επιλέξει «Προγραμματισμό εκ νέου» και στη συνέχεια «Προγραμματισμό νέου» ή «Ακύρωση κράτησης». Η διαδικασία αυτή θα είναι διαθέσιμη για το σύνολο των κάτωθι Υπηρεσιών την 16 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα γραφεία ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά οι Υπηρεσίες, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των οποίων θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, είναι:

· Αττική
Τμήματα Ασφαλείας: Εξαρχείων, Κολωνού, Αγίου Παντελεήμονα, Αμπελοκήπων, Γαλατσίου, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Καμινίων-Νέου Φαλήρου, Μοσχάτου-Ταύρου, Περάματος, Πετρούπολης, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παγκρατίου, Πατησίων, Καλλιθέας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Κηφισιάς, Γλυφάδας Αττικής, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Διονύσου, Παλλήνης, Αλίμου Αττικής, Ελληνικού-Αργυρούπολης.

· Θεσσαλονίκη
Τμήματα Ασφαλείας: Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνος, Λευκού Πύργου, Τούμπας–Τριανδρίας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Νεάπολης–Συκεών, Κορδελιού- Ευόσμου.

· Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης.

Τμήματα Ασφαλείας : Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης.

· Βόρειο Αιγαίο
Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Χίου, Μυτιλήνης.

· Δυτική Μακεδονία
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Τμήματα Ασφαλείας : Κοζάνης, Εορδαίας.

· Κεντρική Μακεδονία
Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Σερρών, Κατερίνης.

Τμήματα Ασφαλείας : Βέροιας, Νάουσας, Πέλλας, Έδεσσας, Κιλκίς.

Αστυνομικά Τμήματα : Αλμωπίας, Μουδανιών.

· Κρήτη
Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Χανίων.

· Νότιο Αιγαίο
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Τμήματα Ασφαλείας: Σύρου-Ερμούπολης, Κω.

· Πελοπόννησος
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

· Θεσσαλία
Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων.

Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

· Ήπειρος
Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων.

· Δυτική Ελλάδα
Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Αγρινίου, Πατρών, Πύργου.

· Στερεά Ελλάδα
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

· Ιόνια Νησιά
Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Read More »
Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την αργία της Καθαράς Δευτέρας


Κυριακές, υπερωρίες και Καθαρά Δευτέρα ανοιχτά, να ματώνουν οι εργαζόμενοι και να αυξάνονται τα κέρδη των αφεντικών!

Η καθαρά Δευτέρα είναι αργία!

Τα Lidl ανακοίνωσαν ότι θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα, μέρα που επί σειρά ετών έχει καθιερωθεί ως αργία για το εμπόριο. Η απόφαση για άνοιγμα καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα, έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Mr Jumbo ότι «έχουμε πολλές αργίες στην Ελλάδα και θα πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές», δήλωση που ανοίγει το δρόμο στους μεγαλοεργοδότες του εμπορίου για ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Η εργοδοσία αξιοποιεί για ακόμη μια φορά το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως και την απουσία κλαδικών συμβάσεων. Στόχος της να επιβάλει εργασία, όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και στις αργίες, με ότι όρους θέλει. Δεν θα τους περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση, να περνάμε τις γιορτές και τις αργίες με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους μας. Δεν τις χαρίζουμε στα αφεντικά. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο να μας ξεζουμίζουν 365 μέρες το χρόνο, για να μετράνε αυτοί κέρδη κι εμείς τσακισμένα κορμιά. Φτάνει πια με το «δουλειά όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες»!

Το υπουργείο εργασίας, που με τόση ευκολία μεταθέτει την Πρωτομαγιά για την Τρίτη του Πάσχα, να πάρει τώρα απόφαση έτσι ώστε να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Καθαρά Δευτέρα!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Κανένας μόνος! Επικοινώνησε, οργανώσου στο σωματείο σου, εκεί είναι η δύναμη μας!

Να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα, για ζωή που μας αξίζει!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την αργία της Καθαράς Δευτέρας Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την αργία της Καθαράς Δευτέρας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Φιλιατιώτικο Καρναβάλι 2024: Έναρξη εκδηλώσεων το Σάββατο 2 Μαρτίου, με τους TRIO TENORO

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024
Φιλιατιώτικο Καρναβάλι 2024: Έναρξη εκδηλώσεων το Σάββατο 2 Μαρτίου, με τους TRIO TENORO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 02/03/24 – 18/03/24

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

18.30: Έναρξη εκδηλώσεων – Συναυλία με τους TRIO TENORO στην κεντρική πλατεία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

16.00: Παιδικό πάρτυ μασκέ από το Α Δημοτικό Σχολείο στο cafe «ΟΑΣΗ».

12.30: Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία.

Εκδηλώσεις Τοπικών Κοινοτήτων

12.00: ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ
Στην στολισμένη πλατεία του χωριού, με μουσική, dj, face painting, παιχνίδια, ποπ κορν, λουκουμάδες, σουβλάκια κρασί και αναψυκτικά, όλα κερασμένα από το Σύλλογο, για μικρούς και μεγάλους!

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροκκλησίου)

19.00: ΤΡΙΚΟΡΥΦΟ

Ανάβουμε φωτιές στην πλατεία και σας περιμένουμε όλους να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με άφθονο κρασί, πίτες, σουβλάκια και χαρτοπόλεμο!

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικορύφου)

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

11.00: Χορεύουμε παρέα με το παραδοσιακό Γαϊτανάκι στους Κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σημείο συνάντησης: ΚΤΕΛ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ
16.00: Παιδικό πάρτυ μασκέ από το Β’ Δημοτικό Σχολείο στο «ΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ».

19.00: Η Καθιερωμένη βραδινή παρέλαση με μουσική και πυροτεχνήματα.
Σημείο συνάντησης: Πάνω πλατεία αμέσως μετά το πάρτυ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

12.00: Ο Καθιερωμένος αλευροπόλεμος για μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία. Μη φορέσετε τα καλά σας γιατί θα σας λερώσουμε!

14.00: ΣΤΟ «TWINS», η dj Marilita θα μας απογειώσει με τις μουσικές της, σε ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

22.30: Το απόλυτο πάρτυ μασκέ του Συλλόγου στο «ΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ» με καλεσμένους τους NIGMASTARZ.

Εκδηλώσεις Τοπικών Κοινοτήτων

16.00: ΣΑΓΙΑΔΑ
Στην πλατεία του χωριού με μουσική και μπουφέ, θα κάψουμε τον καρνάβαλο.

18.00: ΒΡΥΣΕΛΛΑ
Πάρτυ μασκέ στο προαύλιο της εκκλησίας για μικρούς και μεγάλους.

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσέλλας)

19.00: ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Ανάβουμε την φωτιά “Μπράτζα” χορεύοντας και διασκεδάζοντας.

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς)

21.30: ΣΑΓΙΑΔΑ
Πάρτυ μασκέ για τους μεγάλους στο «SEA YOU CAFE».

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

15.00: Η Μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών με dj τον μοναδικό NIGMA ILITO και όχι μόνο… Ακολουθούν ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι σε ένα φαντασμαγορικό σόου από την ομάδα ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ, συνεχίζουμε με την βράβευση των γκρουπ και το κάψιμο του Καρνάβαλου και αμέσως μετά παρτάρουμε με τις μουσικές επιλογές των NIGMASTARZ, στα decks ο ILITO και στο μικρόφωνο η Σοφία!

Εκδηλώσεις Τοπικών Κοινοτήτων

19.00: ΑΕΤΟΣ
Σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά γύρω από τη φωτιά.

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού)

19.00: ΚΕΡΑΜΙΤΣΑ
Άναμμα φωτιάς στην πλατεία του χωριού με αποκριάτικη διάθεση και πολύ μουσική! Προσφέρουμε δωρεάν κρασί και αναψυκτικά.

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμίτσας)

19.00: ΡΑΒΕΝΗ
Ανάβουμε την «Μπράτζα», παίζουμε παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια και χορεύουμε γύρω από τη φωτιά! Ακολουθεί γλέντι στο μαγαζί του χωριού με ζωντανή μουσική.

(Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ραβενής)

20.00: ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Μεταμφιεζόμαστε και μπροστά στην εκκλησία του χωριού ανάβουμε φωτιές, ψήνουμε σουβλάκια και λουκάνικα, όλα κερασμένα από τον σύλλογο.

(Διοργάνωση: Πολιτιστικό Σύλλογος Κοκκινιάς).

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

12.00: Ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα Φιλιατών θα προσφέρουν τις σαρακοστιανές λιχουδιές τους στην κεντρική πλατεία.

Εκδηλώσεις Τοπικών Κοινοτήτων

12.00: ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα (Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς)

Read More »
Φιλιατιώτικο Καρναβάλι 2024: Έναρξη εκδηλώσεων το Σάββατο 2 Μαρτίου, με τους TRIO TENORO Φιλιατιώτικο Καρναβάλι 2024: Έναρξη εκδηλώσεων το Σάββατο 2 Μαρτίου, με τους TRIO TENORO Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024


Δείτε το πρώτο μεγάλο καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994, μέσα από την κάμερα του tvARead More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1996 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024Read More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1996 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1996 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024Read More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024Read More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 16, 2024 Rating: 5

Σελίδες