Bombay Sapphire party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022

Bombay Sapphire party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Read More »
Bombay Sapphire party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Bombay Sapphire party σήμερα στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Τραγουδάμε κάτω από τα άστρα στην Αρχαία Ελέα, με το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022
Τραγουδάμε κάτω από τα άστρα στην Αρχαία Ελέα, με το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης
Read More »
Τραγουδάμε κάτω από τα άστρα στην Αρχαία Ελέα, με το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Τραγουδάμε κάτω από τα άστρα στην Αρχαία Ελέα, με το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Πόσοι τουρίστες έρχονται, από ποιες χώρες, πόσα χρήματα αφήνουν στην Ήπειρο

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022
Πόσοι τουρίστες έρχονται, από ποιες χώρες, πόσα χρήματα αφήνουν στην Ήπειρο


«Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;»… Το ΙΝΣΕΤΕ χαρτογραφεί τα χαρακτηριστικά του ελληνικού τουρισμού με βάση τα στοιχεία του 2021 δίνοντας έμφαση στην πορεία των Περιφερειών της χώρας και τις αγορές.

Το 2021 ο τουρισμός πήρε ξανά μπρος και παρά τα περιοριστικά μέτρα η κίνηση ήταν ικανοποιητική.

Η ανάλυση των στοιχείων για την Ήπειρο ωστόσο αναδεικνύει δύο αρνητικές πρωτιές.

Στην Ήπειρο καταγράφεται η χαμηλότερη δαπάνη ανά επίσκεψη καθώς υπολογίζεται στα 299 ευρώ και επίσης καταγράφεται η ελάχιστη διάρκεια παραμονής η οποία ανέρχεται στις 4,6 διανυκτερεύσεις.

Οι δύο αυτοί δείκτες είναι οι χαμηλότεροι μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.

Η Ήπειρος βρίσκεται στην έβδομη θέση των επισκέψεων –όχι ιδιαίτερη καλή- καθώς το 2021 οι τουρίστες υπολογίζονται στις 425 χιλιάδες.

Κύρια αγορά για την Ήπειρο παραμένει η Αλβανία με 60 χιλιάδες επισκέψεις, ακολουθεί η Γερμανία με 38 χιλιάδες επισκέψεις και το Ηνωμένο Βασίλειο με 32 χιλιάδες επισκέψεις.

Στις διανυκτερεύσεις η Ήπειρος κατέχει την 10η θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας καθώς αυτές ανέρχονται σε 1.972 χιλ. έχοντας ως κύριες αγορές την Γερμανία (387 χιλ.), το Ην. Βασίλειο (233 χιλ.) και την Ιταλία (167 χιλ.).

Η Ήπειρος κατέχει επίσης την δέκατη θέση στις εισπράξεις από τον τουριστικό κλάδο καθώς αυτές ανήλθαν στα 127 εκατομμύρια ευρώ.

Τις κυριότερες πηγές αποτελούν το Ην. Βασίλειο (21 εκατ. €), τη Γερμανία (20 εκατ. €) και την Αλβανία (13 εκατ. €).
Read More »
Πόσοι τουρίστες έρχονται, από ποιες χώρες, πόσα χρήματα αφήνουν στην Ήπειρο Πόσοι τουρίστες έρχονται, από ποιες χώρες, πόσα χρήματα αφήνουν στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Φωτιές σε βοσκοτόπια κινητοποίησαν την Πυροσβεστική (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022
Θεσπρωτία: Φωτιές σε βοσκοτόπια κινητοποίησαν την Πυροσβεστική (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δύο φωτιές σε βοσκοτόπια, στην Παλιά Σαγιάδα και στο Σμέρτο του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, κινητοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης την Πυροσβεστική Υπηρεσία που τις έθεσε γρήγορα υπό έλεγχο.

Στη Σαγιάδα πριν μερικές ημέρες σημειώθηκε ξανά πυρκαγιά, με μεγαλύτερες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η επέμβαση και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Το γεγονός προβληματίζει έντονα τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι φωτιές προέρχονται από εμπρησμό, και συνηθίζεται να μπαίνουν από κάποιους κτηνοτρόφους.Read More »
Θεσπρωτία: Φωτιές σε βοσκοτόπια κινητοποίησαν την Πυροσβεστική (+ΒΙΝΤΕΟ) Θεσπρωτία: Φωτιές σε βοσκοτόπια κινητοποίησαν την Πυροσβεστική (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Για τις αγελάδες στο Ζερβοχώρι | "Παραμύθια με δράκους και άλλες ιστορίες"

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022
Για τις αγελάδες στο Ζερβοχώρι | "Παραμύθια με δράκους και άλλες ιστορίες"


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μεταχείριση του κτηνοτρόφου από το Ζερβοχώρι του Δήμου Σουλίου από τα ΜΜΕ και των «δικαστών» του διαδικτύου. Το θέμα της δήθεν κακοποίησης από τη μεριά του κτηνοτρόφου των ζώων από τα οποία κρέμεται η επιβίωση η δική του και της οικογένειάς του, ξεπερνά κάθε φαντασία ή στην προκειμένη περίπτωση βγαίνει κατευθείαν από τον περιπετειώδη κόσμο των παραμυθιών, όπου ο «κακός δράκος» βασανίζει τα ζωάκια που σώζονται από την αυτοθυσία κάποιων καλών και ενσυνείδητων πολιτών.
Όχι, δεν είναι ένα αθώο παραμυθάκι. Με αφορμή δύο φωτογραφίες στο inbox μιας κυρίας της αθηναϊκής ελίτ και μια μήνυση από ανθρώπους που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και ανίδεοι για το τι πραγματικά ισχυρίζονται, οργίασαν οι δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο. «Σκελετωμένες αγελάδες πεθαίνουν σε μονάδα στη Θεσπρωτία», «Σε τραγικές συνθήκες ζει ένα κοπάδι από αγελάδες σε χωριό της Παραμυθιάς», «Ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι», κάποιες από τις αναρτήσεις οι οποίες αναπαράχθηκαν άκριτα από σοβαρές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τα τάρταρα που βρίσκεται η ελληνική δημοσιογραφία που έχει πάρει διαζύγιο από αυτό που λέγεται δημοσιογραφική έρευνα και αποκάλυψη της αλήθειας. Απειλές από μεγάλα δικηγορικά γραφεία και πάλι από την Αθήνα και παρεμβάσεις για ποινές στον «ασυνείδητο» κτηνοτρόφο. Είχανε βρει λέει οι καλοί άνθρωποι και χώρο για να πάρουν και να περιποιηθούν αυτοί, τα ζώα από τον κακό κτηνοτρόφο. Ο παραλογισμός χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο.
Η αλήθεια; Ο κτηνοτρόφος έχει στην κατοχή του 42 βοοειδή κρεοπαραγωγής εκτατικής εκμετάλλευσης (πράγμα που τον κατατάσσει στην κατηγορία των μικρών κτηνοτρόφων), όλα εν ζωή, με τα 38 από αυτά σε άριστη κατάσταση και τέσσερα ζώα άρρωστα και αδύναμα ! Έτσι βεβαιώνει ο έλεγχος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας που διενεργήθηκε. Τελικά άνθρακας ο θησαυρός, αλλά αυτός ο μικρός κτηνοτρόφος αφού στοχοποιήθηκε από αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων αλλά καταπατητές των δικαιωμάτων των ανθρώπων, τελικά καταλήγει στον εισαγγελέα για να απολογηθεί για το κακούργημα κακοποίησης ζώων (αυτών των τεσσάρων στο σύνολο του κοπαδιού λες και είχε προσωπικά μαζί τους) και αφήνεται μεν ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη.
Έτσι για πρώτη φορά και εν μέσω μια βαριάς κρίσης της κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας, που βάζει σε αμφιβολία την οικονομική επιβίωση χιλιάδων κτηνοτροφικών μονάδων λόγο της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, έχουμε υπόδικο έναν κτηνοτρόφο για … «κακοποίηση των ζώων του» ! Έναν κτηνοτρόφο που όλοι οι χωριανοί του τον ξέρουν σαν έναν αξιοπρεπέστατο βιοπαλαιστή που προσπαθεί νυχθημερώς να ζήσει την οικογένειά του. Αλίμονο αν το παράδειγμα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της ελληνικής υπαίθρου όπου σύμφωνα με ανακοινώσεις των κτηνοτρόφων υπάρχει μεγάλο και εντεινόμενο πρόβλημα υποσιτισμού των ζώων τους. Θα χαρακτηριστούν όλοι τους κακούργοι.
Στη βάση αυτού του παράδοξου γεγονότος βρίσκεται το τεράστιο χάσμα που χωρίζει πλέον την αστική κοινωνία από την ύπαιθρο χώρα. Είναι αδύνατο για τον σημερινό αλλοτριωμένο άνθρωπο των πόλεων να συνειδητοποιήσει τη φύση και τις ιδιαιτερότητες της κτηνοτροφικής παραγωγής, την έννοια του οικογενειακού αγροτικού μόχθου, τον τρόπο ζωής και επιβίωσης στον αγροτικό χώρο και ακόμη πιο δύσκολο να διαφοροποιήσει την εντατική και εκσυγχρονισμένη κτηνοτροφία από την παραδοσιακή κτηνοτροφία που βρίσκεται εκτός εμπορικών κυκλωμάτων. Αυτή που μπορεί ο καθένας να συναντήσει στις περιηγήσεις του στην ύπαιθρο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς που έχει μια συναισθηματική σχέση με το ζώο του και ενός μικρού κτηνοτρόφου που έχει μια βιωματική σχέση με τα ζώα που εκτρέφει.
Είναι λοιπόν ασυγκρίτως πιο πιθανό να συναντήσουμε κακοποιήσεις ζώων όχι στην μικρής κλίμακας εκτατική κτηνοτροφική παραγωγή αλλά αντίθετα στις μεγάλες βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες, όπου τα ζώα αποτελούν τα απόλυτα εξαρτήματα παραγωγής κεφαλαιοκρατικών κερδών. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι όλα τα διατροφικά σκάνδαλα που έχουν ιστορικά προκύψει, γεννήθηκαν και θέριεψαν στις μεγάλες βιομηχανικές βοριοευρωπαϊκες κτηνοτροφικές μονάδες και εντός του δαιδαλώδους αγροτοβιομηχανικού διατροφικού συμπλέγματος που επικαθορίζεται από κολοσσιαίες διεθνοποιημένες και χρηματοποιημένες εταιρίες.
Αυτός είναι και ο «δράκος» που κάποιοι κάνουν ότι δεν τον βλέπουν την ίδια στιγμή που βάζουν στο μικροσκόπιο μικρούς βιοπαλαιστές. Αυτόν τον «δράκο» όμως, μπορεί να τον αντιπαλέψει μόνο η οργανωμένη μικρής κλίμακα, τοπική παραγωγή επωνύμων διατροφικών προϊόντων. Αυτών που σε αφθονία μπορεί να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρο. Προϊόντα που δεν θα διαγράφουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στο τραπέζι μας. Και όμως. Ο ελληνικός πρωτογενής αγροτικός τομέας, σταθερά υποβαθμίζεται και ρημάζει κάτω από τις συγκεκριμένες πολιτικές που συστηματικά και διαχρονικά αυξάνουν τις εισαγωγές των βασικών διατροφικών προϊοντων, υποβαθμίζουν την κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή του τόπου και αλυσοδένουν την χώρα όλο και περισσότερο στην «αυλή του κάστρου που μένει ο δράκος».

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο «παραμύθι».

Χόβολος Θεόδωρος
Κτηνίατρος
Read More »
Για τις αγελάδες στο Ζερβοχώρι | "Παραμύθια με δράκους και άλλες ιστορίες" Για τις αγελάδες στο Ζερβοχώρι | "Παραμύθια με δράκους και άλλες ιστορίες" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022
Με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, Πύραρχο κ. Απόστολο Κουρούσια.

Ο κ. Απόστολος Κουρούσιας, μεταξύ άλλων τόνισε την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας, Περιφέρειας και Δασαρχείου σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες όσον αφορά την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (καθαρισμοί δασικής βιομάζας, διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων, δημιουργία και συντήρηση δασικών δεξαμενών).

Σημείωσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καθώς έχουν καταργηθεί 5 θέσεις υπαξιωματικών και 3 θέσεις πυροσβεστών από την τοπική υπηρεσία, πρόβλημα που επιτείνεται και από αποσπάσεις πυροσβεστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έπειτα από πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Κουρούσιας, έθιξε την ελλιπή συντήρηση του πυροσβεστικού πλοιαρίου από την ΟΛΗΓ ΑΕ, που εχει ως αποτέλεσμα την μη επιχειρησιακή ετοιμότητα για οποιοδήποτε συμβάν προκύψει στο λιμάνι.

Ανέφερε την ανάγκη χορήγησης υλικοτεχνικής υποδομής στους εθελοντές πυροσβέστες ώστε να μπορούν συνδράμουν στις επιχειρήσεις, ενώ τέλος ζήτησε την παραχώρηση χώρου 150 τ.μ. απ' το πρώην Κ.Υ. για τη δημιουργία στεγάστρου για πυροσβεστικά οχήματα.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν από την συνάντηση, προκαλούν την εύλογη ανησυχία και εγείρουν προβληματισμό για την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, ενώ η ανάγκη για την υλοποίηση των αιτημάτων που έθεσε ο κ. Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, είναι επιτακτική.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με τους δημοσίους καθώς και τους παραγωγικούς φορείς , θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς μας στην επίλυση τους
Read More »
Με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: 43χρονη αστυνομικός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022
Θεσπρωτία: 43χρονη αστυνομικός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου


Στις ολιγοήμερες διακοπές του έκανε στη Θεσπρωτία άφησε την τελευταία της πνοή μία 43χρονη αστυνομικός.

Η αστυνομικός είχε έρθει από την Αθήνα και διέμενε σε κατάλυμα στην περιοχή της Πέρδικας.

Ούσα στο δωμάτιο της το απόγευμα της Τετάρτης ένιωσε αδιαθεσία. Αμέσως ενημερώθηκε γιατρός ο οποίος έσπευσε για την παροχή των πρώτων βοηθειών όμως η άτυχη γυναίκα είχε ήδη καταλήξει.

Από την έρευνα δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ενώ τα αίτια του θανάτου της αναμένεται να φωτιστούν από νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει.
Read More »
Θεσπρωτία: 43χρονη αστυνομικός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου Θεσπρωτία: 43χρονη αστυνομικός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2022 Rating: 5

Σελίδες