Ομιλία Μάριου Κάτση για τον εκλογικό νόμο (+video)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Ομιλία Μάριου Κάτση για τον εκλογικό νόμο (+video)Ο τομεάρχης Ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης στην ομιλία του στον εκλογικό νόμο, τοποθετήθηκε για τη στάση και τις σκοπιμότητες των κομμάτων σε σχέση με τον εκλογικό νόμο. Ανέφερε ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο διεξάγεται παραδοσιακά σε 2 πεδία , το ιδεολογικό αλλά και το μικροπολιτικό με βάση τους πρόσκαιρους σχεδιασμούς του κάθε κόμματος. Αναφέρθηκε στην Νέα Δημοκρατία που παραδοσιακά έχει μια συγκεντρωτική αντίληψη τον κοινοβουλευτισμό σαν να δυσφορεί με τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης και συναίνεσης. Ο βουλευτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στην άστοχη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη που κατηγόρησε την απλή αναλογική για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα του 2015. Ενώ στηλίτευσε την θολή στάση του ΚΙΝΑΛ στον εκλογικό νόμο τα τελευταία χρόνια ενώ κατηγόρησε την Ελληνική Λύση ως ακροδεξιό δορυφόρο της ΝΔ. Ο Μάριος Κάτσης κατέληξε ότι οι επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική και ότι οι προοδευτικές δυνάμεις με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα πρέπει να συνεργαστούν και να δώσουν κυβερνητική λύση, και δεν θα πάρουν το πολιτικό κόστος να συνταχθούν με μια οπισθοδρομική δεξιά. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία: 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Συζητάμε σήμερα τον εκλογικό νόμο, τον τρόπο δηλαδή που θα εκλέγονται οι βουλευτές του αντιπροσωπευτικού δημοκρατικού μας συστήματος.Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις διεξάγεται παραδοσιακά στο έδαφος 2 διαφορετικών πεδίων, 

1ον) Το ιδεολογικό, δλδ την άποψη για τη δημοκρατία που έχει το κάθε κόμμα με βάσει τις αρχές και τις αξίες του, 

2ον) Το μικροπολιτικό, δλδ τον πρόσκαιρο τακτικό σχεδιασμό των κομμάτων για τις επόμενες 2 τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις ώστε το εκλογικό σύστημα να τους ευνοεί με βάση τις προβλέψεις τους. 

Πρακτικά τι έχουμε σήμερα; 

Η Νέα Δημοκρατία συνεπικουρούμενη από τον ακροδεξιό-δορυφόρο της την Ελληνική Λύση, καταργούν την απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ και η Εν.Κεντρώων σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο το 2016, και επαναφέρουν το bonus των 50 εδρών, με έναν κλιμακωτό τρόπο. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25, ΚΚΕ καταψηφίζουν με βάση τις τοποθετήσεις τους. 

Με βάση τα 2 παραπάνω κριτήρια, το ιδεολογικό πρόσημο και το μικροκομματικό όφελος, βλέπουμε πως τοποθετούνται όλα τα κόμματα: 

Η Νέα Δημοκρατία και παραδοσιακά η Δεξιά, έχει μια συγκεντρωτική αντίληψη τον κοινοβουλευτισμό σαν να δυσφορεί με τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης και συναίνεσης. Αντιμετωπίζει τους πολίτες ως πελάτες ανταλλάσοντας ρουσφέτια έναντι ψήφων, αλώνει το κράτος εγκαθιδρύοντας το κομματικό κράτος, ελέγχει τις ανεξάρτητες αρχές διορίζοντας πρόσωπα με σύγκρουση συμφέροντος και με κομματικό πρόσημο, διαπνέεται γενικά από μια αριστοκρατική άποψη ότι η εξουσία δεν μοιράζεται, είναι για τους αρίστους. Τα είδαμε πρόσφατα στους διοικητές των νοσοκομείων, στους μετακλητούς χωρίς πτυχίο αλλά με αυξημένο μισθό κλπ. Πρόσφατα με πρόσχημα το επιτελικό κράτος, επιβάλει ένα ακραία πρωθυπουργικό μοντέλο διακυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε την εσωκομματική δημοκρατία και συλλογική λειτουργία. Όλα διοικούνται από το Μαξίμου, οι υπουργοί είναι διακοσμητικοί και τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια ανήκουν σε μη εκλεγμένους εκλεκτούς του ΠΘ χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. 

Ενός ανδρός αρχή λοιπόν. Είναι λογικό λοιπόν, να θέλει ένα εκλογικό σύστημα που ο πρώτος τα παίρνει όλα, να κλέβει 50 έδρες από τα μικρότερα κόμματα, να επιβάλλει μονοκομματικές κυβερνήσεις απόλυτης ασυδοσίας. Όσο για τις συναινέσεις εξαντλούνται επικοινωνιακά στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως εκεί. 

Άκουσα χθές τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος αφού αθώωσε αυτούς που πραγματικά έφεραν τον Χίτλερ στην εξουσία, επικαλούμενος το παράδειγμα για την απλή αναλογική την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ξέχασε να πεις ότι, η ΝΔ δεν αρνείται την απλή αναλογική για αντιφασιστικούς λόγους. Την αρνείται όμως γιατί το να κυβερνάς μόνος σου σού επιτρέπει να μη λογοδοτείς για αυτά που κάνεις. Ξεχνάτε όμως κ.κ της ΝΔ ότι αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης χρεοκόπησε τη χώρα και θα το ξανακάνει αν δεν ανακοπεί; 

Μικροκομματικά τώρα η ΝΔ αλλάζει τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύει ότι αφού κέρδισε τις εκλογές με το αντι-Συριζα μέτωπο που σύμπτυξε με τα ψέματα στο Μακεδονικό, στο προσφυγικό αλλά και με τη διαπλοκή που ένιωθε ότι απειλείται , νομίζει ότι θα κερδίζει ξανά και ξανά. Δεν υπολογίζετε σωστά οι της κυβέρνησης, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και θα είστε μόνοι , όπως σήμερα και με 50 βουλευτές λιγότερους τουλάχιστον. 

Πάει και η ισοτιμία της ψήφου που μας λέγατε στην ψήφο των ομογενών αφού σήμερα την παραβιάζετε κατάφορα. 

Όσο για την κυβερνησιμότητα που επικαλείστε έχω να σας πω το εξής: 

Κάνετε ένα λογικό σφάλμα εσκεμμένα, όταν αναλύεται παλιότερα αποτελέσματα εκλογών, όπως ο κ. Λιβάνιος, και λέτε , πως δεν θα γινόταν κυβέρνηση με την απλή αναλογική. Η λογική λέει ότι οι πολίτες αλλά και τα κόμματα ψηφίζουν έχοντας τον εκλογικό νόμο στο μυαλό τους. 

Με απλή αναλογική θα κατέβαιναν περισσότερα κόμματα στις εκλογές και ο πολίτης θα αποφάσιζε με περισσότερη ελευθερία κ όχι εκβιαζόμενος από τη λογική της χρήσιμης ψήφου. Π.χ. στην αυτοδιοίκηση όταν εφαρμόστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής βλέπαμε 9 κ 10 παρατάξεις να κατεβαίνουν για να μπορέσουν να συνεργαστούν ενώ με την ενισχυμένη κατεβαίνουν λίγοι και μεγάλοι σχηματισμοί. 

Άρα μη κάνετε άκυρες συγκρίσεις για να στηρίξετε το έωλο επιχείρημα της κυβερνησιμότητας. 

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροί στις αξίες της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής που πρεσβεύει η αριστερά και η προοδευτική παράταξη κάναμε πράξη το 2016 την πάγια θέση μας περί απλής αναλογικής με το όριο εισόδου 3% που επιβάλλεται για εθνικούς λόγους. Είμαστε υπέρ των δημοψηφισμάτων, της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας για αυτό και φέραμε σχετικές προτάσεις στην αναθεώρηση του Συντάγματος. 

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ 

Για να σας προλάβω γιατί, σας ακούω να λέτε από διάφορες πτέρυγες «είδαμε πόσο σέβεστε τα δημοψηφίσματα το 2015» θα πω τούτο γιατί χρωστάμε επιτέλους μια απάντηση στην προπαγάνδα: 

Την Τετάρτη του δημοψηφίσματος ο Αλ. Τσίπρας έκανε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό (δείτε το βίντεο) και είπε ξεκάθαρα: Θέλουμε το όχι στη συμφωνία για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση και να φέρουμε μια καλύτερη και το όχι δεν είναι εντολή για ρήξη. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Αν λέγαμε άλλα ίσως ήταν και άλλο το αποτέλεσμα και ας πάψει πλέον η σπέκουλα. 

Και μη μας λέτε γιατί δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική το πρώτο 6μηνο. Τότε πασχίζαμε να ανταπεξέλθουμε από την παγίδα της αριστερής παρένθεσης που μας στήσατε εντός και εκτός της χώρας. Έπρεπε δλδ να είχαμε προβλέψει τις εκλογές του Σεπτέμβρη για να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο πιο πρίν; Και θα έπαιρνε 200 έδρες για να ισχύσει από την επόμενη; Αστεία επιχειρήματα. 

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. 

Εμείς πιστεύουμε στις προγραμματικές συμφωνίες, στις πολυκομματικές κυβερνήσεις σε προγραμματική βάση και για αυτό είμαστε υπέρ του εκλογικού συστήματος που φέραμε. 

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στα μικρότερα κόμματα. 

Το ΚΙΝΑΛ μας έχει μπερδέψει καθώς δεν έχει ούτε ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα ούτε σαφή στρατηγική και αποτυπώνεται και εδώ. Έφερε το 2015 πρόταση νόμου για απλή αναλογική, το 2016 που φέραμε τον ίδιο νόμο σε μια πράξη πολιτικού αλτρουϊσμού καταψήφισε και χάρισε έδρες του στη ΝΔ, ενώ σήμερα που καταργείται η απλή αναλογική και επιστρέφουμε πίσω καταψηφίζει ξανά. Ας αποφασίσουν. Όσο αναφορά την Ελληνική Λύση σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Αφού υπερψήφισαν τον αναπτυξιακό που ήταν γεμάτο από ρουσφέτια στον παρασιτισμό και διέλυε τα εργασιακά, υπερψήφισε το ταξικά μεροληπτικό φορολογικό, τώρα επιστρέφει στην δεξιά πολυκατοικία. Με το σημερινό «ναι» ο κ. Βελόπουλος χαρίζει έδρες του κόμματός του στη ΝΔ, αφού με απλή αναλογική θα έβγαζε περισσότερες έδρες. Το αντάλλαγμα θα φανεί στο μέλλον. Ας απολογηθεί στους βουλευτές του. 

Εν κατακλείδι, εμείς καταψηφίζουμε γνωρίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική και πιστεύω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα πρέπει να συνεργαστούν και να δώσουν κυβερνητική λύση, και δεν θα πάρουν το πολιτικό κόστος να συνταχθούν με μια οπισθοδρομική δεξιά. Αυτό φοβάται η ΝΔ. Θα φροντίσουμε να την επιβεβαιώσουμε. 

Σας ευχαριστώ


Read More »
Ομιλία Μάριου Κάτση για τον εκλογικό νόμο (+video) Ομιλία Μάριου Κάτση για τον εκλογικό νόμο (+video) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ


Η ταφόπλακα που ποικιλοτρόπως μπήκε στη λειτουργία οποιουδήποτε τμήματος Γ’βάθμιας εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα, προκαλεί συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, είναι ο πρώτος που αντιδρά επισήμως.

Στην πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη, περιλαμβάνεται, ως πρώτο θέμα, η «Ανάκληση των συμβολαιογραφικών πράξεων δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, καθότι δεν εκπληρώθηκαν οι σκοποί της παραχώρησης».

Εισηγητής του θέματος είναι ο Δήμαρχος. Τα οικόπεδα που ζητά πίσω ο Δήμος της Ηγουμενίτσας είναι τα δύο από τα τρία συνολικά που είχαν παραχωρηθεί στο πρώην ΤΕΙ. Το οικόπεδο στο οποίο ανεγέρθη (και έμεινε ημιτελής) η φοιτητική εστία και ένα ακόμα 7 στρεμμάτων δίπλα απ’ αυτό (στην 5η Πολεοδομική Ενότητα), όπου με τους τότε σχεδιασμούς του ΤΕΙ επρόκειτο να ανεγερθεί νέο campus.

Τα συμβόλαια παραχώρησης προέβλεπαν την αξιοποίηση των χώρων εντός τρετίας. Αυτό δεν έγινε, αλλά στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας, θέλοντας να είναι συνεργάσιμος και να στηρίξει τη λειτουργία του ΤΕΙ στην πόλη, δεν ζήτησε πίσω την περιουσία του.

Τώρα πλέον ο χρόνος ανοχής, αλλά και οι ελπίδες στέρεψαν.

Η δημοτική περιουσία πρέπει να επιστρέψει, όπως άλλωστε και οι όροι της παραχώρησης προέβλεπαν, στο Δήμο και στους δημότες.

Και έπεται συνέχεια, καθώς μετά τον Οκτώβριο και εφ’ όσον γίνουν οι μετεγγραφές των υπαρχόντων φοιτητών σε άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, ούτε η έκταση του πρώην Ξενία, θα εξυπηρετεί πλέον τους σκοπούς για τους οποίους παραχωρήθηκε. Και αποτελεί και αυτή δημοτική περιουσία που παραχωρήθηκε δωρεάν!

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο


Νεκρός ανασύρθηκε ένας 59χρονος, οδηγός φορτηγού μετά από δυστύχημα στον επαρχιακό δρόμο Ιωαννίνων Πραμάντων.

Το τροχαίο έγινε λίγο μετά τις τρεις και μισή το μεσημέρι, στο 45ο χιλιόμετρο, κοντά στην Γέφυρα Πλάκας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το φορτηγό εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια ανατράπηκε με αποτέλεσμα ο οδηγός του να εγκλωβιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής οι οποίες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό.

Δυστυχώς όμως για τον 59χρονο ήταν ήδη αργά. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε νεκρό και η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 59χρονο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα το Πολύδροσο και τις Πέντε Εκκλησιές, 21 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:47 και είχε ένταση 3,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 2,5 χιλιόμετρα.


Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) 
 

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πορφύρης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τον κ. Μιχαήλ Γκίκα Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και Δόμησης και τα αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία του έργου ΣΒΑΚ. 

Μέσα από τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων θα επιτευχθεί ο κύριος στόχος που είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, διαμέσου και εντός της αστικής περιοχής, ευνοώντας την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των σχετικών μορφών μεταφοράς και ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές. 


Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το λιμάνι και την πόλη της Ηγουμενίτσας με στόχο να θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία τοπικών δράσεων για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων ζητημάτων σχεδιασμού και με όραμα για την συνολική αειφόρο ανάπτυξη.
Read More »
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τραυματίστηκε υπάλληλος της αποκομιδής απορριμμάτων - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Τραυματίστηκε υπάλληλος της αποκομιδής απορριμμάτων - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων


Καταγγέλλουμε το εργατικό ατύχημα στη βραδινή βάρδια της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας . 
Ο τραυματισμός της συναδέλφου μας, ξημερώματα Παρασκευής, προήλθε από κομμάτι του κάδου που αποκολλήθηκε και την χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Τ.Ε.Π για τις πρώτες βοήθειες . 
 Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση στόλος οχημάτων, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμμάτων, οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Ο τραυματισμός της συναδέλφου δεν είναι άπλα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα. 

Είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης. Δεν είναι η κακιά η ώρα. Είναι ένας κλάδος που από το 2014 έχει θρηνήσει 50 νεκρούς, που τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου. 

Ευχόμαστε στη συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση, και της υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τραυματίστηκε υπάλληλος της αποκομιδής απορριμμάτων - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Ηγουμενίτσα: Τραυματίστηκε υπάλληλος της αποκομιδής απορριμμάτων - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Προσλήψεις 2 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Προσλήψεις 2 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο του υποέργου 02 «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» της ενταγμένης στο Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ 2014 -2020 πράξης «Έργα διευθέτησης Ρέματος Λάκκας Δήμου Ηγουμενίτσας», για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως 30.04.2020, και εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη του υποέργου με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου.


Read More »
Προσλήψεις 2 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Προσλήψεις 2 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Με «ΝΑΙ» Γιόγιακα η ΝΔ πέταξε τη Θεσπρωτία εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Μάριος Κάτσης: Με «ΝΑΙ» Γιόγιακα η ΝΔ πέταξε τη Θεσπρωτία εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» 


Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Ηγουμενίτσας, με την ψήφο του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα, αλλά και όλης της ΝΔ στη Βουλή. Προκειμένου ο κάθε βουλευτής να κληθεί να τοποθετηθεί προσωπικά απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 33 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία 37 Τμημάτων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα με Νόμο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, ο υφυπουργός κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε ρητά και με απαξιωτικά λόγια μόνο στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα τη στοχοποίηση του Τμήματος από τη ΝΔ. Η κατάργηση του, αφήνει τη Θεσπρωτία εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έπειτα από 25 χρόνια. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά: 

«Δώσαμε αυτές τις μέρες μια ακόμα μάχη για να εδραιωθεί σε στέρεες βάσεις ένα Τμήμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, τη Θεσπρωτία. Για μια ακόμα φορά, μέσα στη Βουλή διεκδίκησα με ατράνταχτα επιχειρήματα το δίκαιο και το εύλογο της έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, ένα τμήμα που σχεδιάστηκε με απόλυτα ακαδημαϊκά κριτήρια, από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα, που δεν ξεκινούσε από το μηδέν, αλλά με ήδη υπηρετούντες καθηγητές στο δυναμικό του, καθώς και με ένα σαφές, δοκιμασμένο και ελκυστικό γνωστικό αντικείμενο, σε αντίθεση με αυτά που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το πρώην ΤΕΙ. 

Παρόλα αυτά, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Διγαλάκης, αγνόησαν επιδεικτικά, όχι μόνο τα επιχειρήματά μου, αλλά και τους Θεσπρωτούς συμπολίτες μας, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις γνωμοδοτήσεις της ανεξάρτητης αρχής διασφάλισης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση, τις οποίες και κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής. Εις μάτην! 

Η ιδεοληψία και το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων μπήκε σε εφαρμογή και νομοθετικά. Ένα προαναγγελθέν σχέδιο που κάποιοι δεν ήθελαν να δουν, όσο κι αν φωνάξαμε και προειδοποιήσαμε. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για όσους ολιγώρησαν. Το σχέδιο αυτό της ΝΔ ανακοινώθηκε δημόσια τον Νοέμβριο από την Υπουργό και, ακολούθως, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έσπευσε να συνταχθεί στη γραμμή της, ενώ κατά την Ίδρυση είχε τοποθετηθεί υπέρ στη Βουλή. Δεν επετράπη, δηλαδή, στη Σύγκλητο να αποφασίσει ελεύθερα με σύμφωνα με το αυτοδιοίκητο των ανώτατων ιδρυμάτων, αλλά της επιβλήθηκε με μεθόδευση να συναινέσει στην κατάργηση του Τμήματος, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρηματοδότησης που κρατά το υπουργείο Παιδείας. Οργή μας προκαλεί εξ άλλου το γεγονός ότι το σχέδιο της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρο με ανεξήγητη επιμονή τη Θεσπρωτία, την οποία αφήνει εκτός ακαδημαϊκού χάρτη για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια! Ήταν τέτοια η εμμονή με την κατάργηση του μοναδικού Τμήματος που θα λειτουργούσε στη Θεσπρωτία, που ήταν το μόνο από τα 37 που ο υφυπουργός κ. Διγαλάκης συκοφάντησε δημόσια από το βήμα της Βουλής, πράγμα για το οποίο αντέδρασα έντονα στην ομιλία. Αντιθέτως, ο λαλίστατος το προηγούμενο διάστημα τοπικός κυβερνητικός βουλευτής «δοξάσθηκε κρυπτόμενος» και δεν πήρε καν το λόγο στη Βουλή να υπερασπιστεί τη Θεσπρωτία και την ανάγκη λειτουργίας Τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή τουλάχιστον να δικαιολογήσει τη στάση του. Ο κ. Γιόγιακας παρότι δήθεν «έδινε μάχες για να έχουμε Πανεπιστήμιο» θα γραφτεί στην ιστορία του τόπου ως ο βουλευτής που καταψήφισε την ίδρυση του τμήματος ως αντιπολιτευόμενος και υπερψήφισε την κατάργησή του ως κυβερνητικός! Τον παραδίδουμε στην κρίση του θεσπρωτικού λαού να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Είναι χρέος των προοδευτικών πολιτών να παλέψουμε από κοινού ώστε η Θεσπρωτία να ξαναμπεί στον Ακαδημαϊκό χάρτη και να ανασταλεί ο νεολαιίστικος μαρασμός στην οποία την καταδικάζουν οι συντηρητικές πολιτικές από τα παλιά.
Read More »
Μάριος Κάτσης: Με «ΝΑΙ» Γιόγιακα η ΝΔ πέταξε τη Θεσπρωτία εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Μάριος Κάτσης: Με «ΝΑΙ» Γιόγιακα η ΝΔ πέταξε τη Θεσπρωτία εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από καταστήματα εστίασης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από καταστήματα εστίασης 


Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ιωαννίνων / Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού, ανακοινώνονται τα εξής: 

Στα πλαίσια της προστασίας του καταναλωτικού κοινού, σχετικά με την διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από τα καταστήματα εστίασης και προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ενημερώνει τους καταναλωτές για τα παρακάτω : 
1. Οι προσυσκευασίες των ποτών, οίνων, ζύθου και των εμφιαλωμένων νερών που διατίθενται ακέραιες στον πελάτη εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, πρέπει να αποσφραγίζονται παρουσία του. 
2. Τα προϊόντα «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» διατίθενται στους χώρους ομαδικής αποκλειστικά προσυσκευασμένα. 
3. Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ Β 2983) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα σε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. 
4. Ενημερώνουμε τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης ότι ,απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας στους τιμοκαταλόγους για τα χύμα προϊόντα εκτός της προαναφερόμενης. Επίσης εκτός της αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι το ΠΡΟΪΟΝ είναι ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) θα αναγράφεται και Η ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ. Το τσίπουρο ή η τσικουδιά που τυχόν αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους διατίθενται αποκλειστικά ως εμφιαλωμένα. 
5. Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να διατίθενται σε ποτήρι από την αρχική προσυσκευασία στον τελικό καταναλωτή εντός των μονάδων ομαδικής εστίασης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας ειδικής νομοθεσίας. Στην περίπτωση αυτή, προσφέρονται αποκλειστικά από την αρχική προσυσκευασία που μπορεί να έχει ήδη ανοιχθεί για την εξυπηρέτηση προηγούμενης παραγγελίας. 
6. Απαγορεύεται η μετάγγισή του περιεχομένου εν όλω ή εν μέρει σε άλλον περιέκτη προκειμένου να προσφερθεί στον πελάτη. Κατά την εκτέλεση της παραγγελίας εφόσον το ζητήσει ο πελάτης, η μετάγγιση της ανάλογης ποσότητας του ποτού από την αρχική προσυσκευασία στο ποτήρι πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη, και να του δίνεται η δυνατότητα να διαβάσει την επισήμανση της. 
7. Από την υπηρεσία μας διενεργούνται έλεγχοι για την ακριβή εφαρμογή των προαναφερομένων . Στους παραβάτες των ανωτέρων παραγράφων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 75 της Υ.Α. 91354/2017, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€) ανά παράβαση. Οι καταναλωτές αι επαγγελματίες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα Γραφεία 103-106 της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και στα τηλέφωνα 26510 87103 – 87104.
Read More »
Ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από καταστήματα εστίασης Ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από καταστήματα εστίασης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων 


Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πορφύρης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Ελευθέριο Κώστα. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αρμοδιότητας του κ. Κώστα συγκεκριμένα σε τρόπους προσέλκυσης τουρισμού με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και επανεκκίνηση σε νέα βάση της κρουαζιέρας, θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος της πόλης της Ηγουμενίτσας, μέσα από κοινή συνεργασία των τοπικών φορέων. 

Η ενίσχυση της προβολής της τουριστικής εικόνας της περιοχής, ως ενιαίος και αδιαίρετος τουριστικός προορισµός αποτελεί έναν κρίσιµο στόχο – προαπαιτούµενο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας. Η τουριστική προβολή αποτελεί ασφαλώς καθοριστικό στοιχείο ανταγωνιστικότητας στην τουριστική αγορά, καθώς διαµορφώνει την εικόνα του τουριστικού προορισµού και συµβάλλει στην βελτίωση της θέσης του, ενώ παράλληλα διευκολύνει τις προσπάθειες διείσδυσης σε νέες (τουριστικές) αγορές ή τµήµατα αγορών.
Read More »
Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων Συνάντηση Διοίκησης Ο.Λ.ΗΓ. με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 


To Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ξεκινά τη λειτουργία Προγράμματος Συμβουλευτικής. Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής στους σπουδαστές του, σε ποικιλία θεμάτων που πιθανόν να τους απασχολούν. Σκοπός του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας είναι να παρέχει όχι μόνο υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αλλά και να εφαρμόσει μια πολιτική ευαισθητοποίησης απέναντι σε θέματα ψυχικής και συναισθηματικής ενδυνάμωσης, προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. 

Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν, στο χώρο του Δ.ΙΕΚ και διέπονται από το πρωτόκολλο της επαγγελματικής δεοντολογίας, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού. 

Η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος αποτελείται από: 
την κα Ελπίδα Ανδρέου, Κοινωνική Λειτουργό, MS.c στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και Υγεία
την κα Κασσιανή Πανάγιου, Κοινωνική Λειτουργό, MS.c στη Συμβουλευτική Ψυχολογία
την κα Σπυριδούλα Τραχανά, Ψυχολόγο – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Read More »
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα Συμβουλευτικής από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

ΕΙΝΗ: Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
ΕΙΝΗ: Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Φιλιατών


Οξυμένα, σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, παραμένουν τα προβλήματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ κάνει μία καταγραφή για τα σημαντικότερα από αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Νοσοκομείο Φιλιατών υπολειτουργεί και λειτουργεί μόνο γιατί το εναπομείναν υγειονομικό προσωπικό, μετά τις νόμιμες μεταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών σε άλλες υγειονομικές υπηρεσίες (Κ.Υ. και Νοσοκομεία ) καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Οι προκηρύξεις θέσεων έχουν παγώσει επ’ αόριστον. Σε καθεστώς συρρίκνωσης οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν με 2 εως 3 γιατρούς για να καλύψουν 31 ημέρες το μήνα (π.χ. παθολογική κλινική) .Το αναισθησιολογικό λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς για να γίνονται τα χειρουργεία (;;)

Το ακτινολογικό χτύπησε κόκκινο κυριολεκτικά με ένα μόνο γιατρό να απομένει. Για κάλυψη κάποιων ενεργών εφημεριών έρχονται γιατροί από άλλες υγειονομικές μονάδες (ΚΥ και πρώην ΙΚΑ )

Από το Νοέμβριο δεν υπάρχει αξονικός. Ο νέος αξονικός είναι εκτός λειτουργίας από διμήνου λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης του προσωπικού και μη έκδοσης ακόμη της άδειας λειτουργίας του.

Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Στο ήδη μειωμένο προσωπικό, που βιώνει την υπερεφημέρευση με τη μορφή του «εντέλλεσθε» προσθέτουν με το καθεστώς του «εντέλλεσθε» μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Τα Εντέλλεσθε οδηγούν τους γιατρούς σε παραίτηση. συγκεκριμένα ο επικουρικός αναισθησιολόγος παραιτήθηκε πριν καλά καλά διορισθεί γιατί μετακινήθηκε για εφημερίες στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Η Γενική Ιατρός από το ΚΥ Φιλιππιάδας παραιτήθηκε για παρόμοιους λόγους. Η τακτική μετακίνησης ιατρών από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας στο Νοσοκομείο της Λευκάδας διαταράσσει περαιτέρω την λειτουργία των τμημάτων υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου στους κατοίκους της περιοχής.

Οι εναπομείναντες γιατροί συνεχίζουν να παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας του προσωπικού και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. 

Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Αποτελεί μείζον πρόβλημα η τεράστια έλλειψη στο Νοσοκομείο σε ειδικευόμενους ιατρούς που εδώ και χρόνια το καταγράφει η ΕΙΝΗ. Αντί λοιπόν να δοθούν κίνητρα και να βρεθούν τρόποι να υπάρξουν ειδικευόμενοι η λύση δόθηκε με ημίμετρα από τον απερχόμενο διοικητή και με απόσπαση 10 Αγροτικών ιατρών από τα ΚΥ και τα Περιφερειακά Ιατρεία προκειμένου να καλυφθούν θέσεις ειδικευόμενων με Αγροτικούς γιατρούς , χωρίς ειδίκευση . Το καθεστώς αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου.

Η εφημερία με αγροτικό ιατρό είναι επικίνδυνη και επισφαλής και κάποιο πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη.

Καθώς αρκετοί αγροτικοί και Γενικοί γιατροί των ΚΥ προσφέρουν υπηρεσίες στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα η εγκατάλειψη της υπαίθρου είναι εμφανής και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών διαμαρτύρονται ότι έχουν πάνω από μήνα να δουν γιατρό στην περιοχή τους.

Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Το Ακτινολογικό στο Νοσοκομείο της Άρτας λειτουργεί με τη Διευθύντρια, έναν επικουρικό και κατά καιρούς με απόσπαση από το ΙΚΑ. Οι θέσεις αν και προκηρύσσονται παραμένουν άγονες, λόγω των προβλημάτων δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κάλυψη.

Δεν υπάρχει Νεφρολόγος και η χειρουργική κλινική κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρό λόγω συνταξιοδότησης

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Συνεχίζουν τα προβλήματα έλλειψης ιατρών στα ΤΕΠ και οι θέσεις που είχαν προκηρυχτεί προκηρύσσονται από την αρχή και θα καθυστερήσουν. Έτσι τα προβλήματα κάλυψης των ΤΕΠ θα συνεχίσουν. Τμήματα και κλινικές λειτουργούν με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων ή γενικούς γιατρούς σε εφημέρευση.
Read More »
ΕΙΝΗ: Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Φιλιατών ΕΙΝΗ: Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 23, 26 και 36 ετών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 23, 26 και 36 ετών


Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 23, 26 και 36 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι σε αυτοσχέδια κρύπτη εντός του φορτίου του επικαθήμενου το οποίο ρυμουλκούσε Φ/Γ όχημα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 23, 26 και 36 ετών Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 23, 26 και 36 ετών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Σελίδες