Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση


Ήταν 15 Οκτωβρίου 2021, όταν μετά από μία κακοκαιρία, ημιβυθίστηκε στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο ψαροκάικο. (Δείτε ΕΔΩ)

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, έστω και με καθυστέρηση, τοποθέτησε πέριξ του σκάφους, πλωτό φράγμα ενώ τοποθετήθηκαν και ειδικές πετσέτες συλλογής των καυσίμων, ως ένα πρώτο μέσω αντιμετώπιση τυχόν διαρροής καυσίμων και πετρελαιοειδών.

15 μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου, επισημάναμε με νέο άρθρο μας, την αδιαφορία (;) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, αφού το ημιβυθισμένο σκάφος παρέμενε στο σημείο, όπως και το πλωτό φράγμα και οι απορροφητικές πετσέτες. (Δείτε ΕΔΩ)

Για να φτάσουμε επιτέλους στις 18 Δεκεμβρίου, δύο ολόκληρους μήνες μετά, οπότε και απομακρύνθηκε το βυθισμένο σκάφος.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως με την 187/2021 απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στις 10 Ιουνίου 2021 εγκρίθηκε ο ανάδοχος διαγωνισμού για την υπηρεσία «Υποβρύχιες και άλλες εργασίες στις Λιμενικές εγκαταστάσεις Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων, και Σαγιάδας και στους θαλάσσιους χώρους δικαιοδοσίας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.». (Δείτε ΕΔΩ)

Οπότε μας προκαλεί εντύπωση, το ότι η διοίκηση της ΟΛΗΓ, παρότι έχει σύμβαση με καταδυτικό συνεργείο (με κόστος 1.703,15€ το μήνα), για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καϊκιού, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε άλλο καταδυτικό συνεργείο, έναντι του ποσού των 1.971,60€ με το ΦΠΑ. (Δείτε ΕΔΩ)

Και πριν βιαστείτε να απαντήσετε, γνωρίζουμε πως ο ιδιοκτήτης του σκάφους έχει φύγει από τη ζωή.
Αυτό δεν δικαιολογεί όμως τους 2 μήνες καθυστέρησης.

Εάν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, πάρτε ένα παρόμοιο και πρόσφατο παράδειγμα από το λιμανάκι της Πάτρας και πως το χειρίστηκε ο "αναχρονιστής" και κουμουνιστής Δήμαρχος κ. Πελετίδης, σε αντίθεση με εσάς τους "φιλελεύθερους" διορισμένους δεξιούς.

Υ.Γ.  Υπήρχε κόστος για την ΟΛΗΓ προς την εταιρεία απορρύπανσης για όσες ημέρες το σκάφος ήταν βυθισμένο και εάν, πόσο κόστισε;

Read More »
Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση Τους πήρε 2 μήνες να αποφασίσουν που θα κάνουν την ανάθεση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Παράνομο εργαστήριο επισκευής όπλων και αναγόμωσης φυσιγγίων - Κατασχέθηκαν και όπλα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Παράνομο εργαστήριο επισκευής όπλων και αναγόμωσης φυσιγγίων - Κατασχέθηκαν και όπλα


Παράνομο εργαστήριο επισκευής πυροβόλων όπλων και γόμωσης-αναγόμωσης φυσιγγίων εντόπισαν σήμερα (22-12-2021) το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ραδιοσυχνοτήτων και απείθεια.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, αφού προηγουμένως αυτός επιχείρησε να διαφύγει του ελέγχου, ακινητοποιήθηκε όμως άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε κλειστό χώρο στάθμευσης του σπιτιού του, διατηρούσε παράνομο εργαστήριο επισκευής όπλων και γόμωσης-αναγόμωσης φυσιγγίων, έχοντας εγκαταστήσει για το σκοπό αυτό κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που κατασχέθηκε, αποτελούμενο από:

· φούρνο επισκευής καννών κυνηγετικών όπλων,
· -3- κομπρεσέρ αέρος,
· -2- τρυπάνια πάγκου,
· μηχανή κοσκινίσματος σκαγιών κυνηγετικών φυσιγγίων,
· μηχάνημα γόμωσης-αναγόμωσης φυσιγγίων,
· πλυντήριο ελατηρίων πυροβόλων όπλων,
· -2- μπουκάλες οξυγόνου,
· τροχό και
· ηλεκτρική βούρτσα καθαρισμού μεταλλικών αντικειμένων.

Ακόμη, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· -3- πιστόλια,
· -3- δίκαννα κυνηγετικά όπλα,
· -3- ημιαυτόματες καραμπίνες,
· -9- κάννες κυνηγετικών όπλων,
· σκοπευτική διόπτρα,
· σπρέι πιπεριού,
· -6- φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες ,
· -362- φυσίγγια διαφόρων τύπων και
· διάφορα εξαρτήματα όπλων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Παράνομο εργαστήριο επισκευής όπλων και αναγόμωσης φυσιγγίων - Κατασχέθηκαν και όπλα Παράνομο εργαστήριο επισκευής όπλων και αναγόμωσης φυσιγγίων - Κατασχέθηκαν και όπλα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ευχές για τα Χριστούγεννα από το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021

Ευχές για τα Χριστούγεννα από το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα Read More »
Ευχές για τα Χριστούγεννα από το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα Ευχές για τα Χριστούγεννα από το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Read More »
Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ευχές του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Ευχές του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου ΚάτσηRead More »
Ευχές του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση Ευχές του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη ΛάμπρουRead More »
Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

101 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
101 τα νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 16
ΠΕ Θεσπρωτίας 12
ΠΕ Ιωαννίνων 51
ΠΕ Πρέβεζας 22

Read More »
101 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο 101 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της σύσκεψης για το Δρέπανο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της σύσκεψης για το Δρέπανο


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου σύσκεψη φορέων, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θέμα την επιτακτική ανάγκη προστασίας της ακτής του Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου, η οποία επλήγη βάναυσα από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη φορέων συμμετείχαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκος Πάσχος, και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων & Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, της ΜΟ.ΛΕ ΘΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, της Επαγγελματικής & Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) Θεσπρωτίας, του Εμπορικού Συλλόγου Συβότων, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα – Κέρκυρας, oι Επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την οποία συντόνισε ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης απέστειλε επιστολή με την οποία συντάσσεται με τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη και αρκέστηκε στην αποστολή μιας ενημερωτικής επιστολής.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ξεκινώντας, κατέθεσε την αγωνία του για την τύχη του Δρεπάνου, ενώ τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συστράτευση όλων των φορέων και των παραγόντων του τόπου, καθώς και της πολιτείας και παρουσίασε την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση του Δρεπάνου. Αυτή την κατάσταση συζήτησε το πρωί της ίδιας ημέρας μέσω τηλεδιάσκεψης, με την κα Βασιλική Τσουκαλά, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων και του τομέα Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία ειδικεύεται στην Περιβαλλοντική Θαλάσσια Υδραυλική και στα Λιμενικά Έργα και συνεργάτες - μέλη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, του ΕΜΠ, με σκοπό τη συνεργασία και την δυνατότητα άμεσης εκπόνησης μελέτης ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης και των αιτιών που προκαλούν την καταστροφή αυτή, καθώς και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για έργα και δράσεις που απαιτούνται για την προστασία της ακτής.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τους φορείς και για την συνάντηση του με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνο Κορίζη ο οποίος διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η ταχύτητα πλου εντός του διαύλου ελέγχεται από τον VTS Ηγουμενίτσας και ότι εντός αυτού τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία.

Κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν ότι η κατάσταση στην παραλία Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου είναι σε κρίσιμο σημείο και επιβάλλεται για λόγους Περιβαλλοντικούς, Κοινωνικούς και Οικονομικούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διάσωση της.

Μετά την τοποθέτηση όλων και τη διαλογική συζήτηση η επικρατούσα άποψη, η οποία αποτελεί και συμπέρασμα της σύσκεψης συνοψίζεται στα ακόλουθα σημεία:
1. Άμεσος περιορισμός της ανθρώπινης παρέμβασης (ανεξέλεγκτη τοποθέτηση καντινών κλπ).
2. Άμεση αποκατάσταση των αμμοθινών, με την φύτευση δέντρων και την παρέμβαση με τοιχίο στα σημεία που υπάρχει διάβρωση του δρόμου.
3. Προστασία και την περιφρούρηση του Δρεπάνου από παρεμβάσεις και ενέργειες που επιδεινώνουν το πρόβλημα
4. Άμεση εκπόνηση μελέτης για τα αίτια του προβλήματος και την διαμόρφωση προτάσεων διάσωσης του Δρεπάνου.
5. Επιμήκυνση του διαύλου, προκειμένου να ελεγχθεί η ταχύτητα των διερχόμενων πλοίων σε ολόκληρο το μήκος της παραλίας Δρεπάνου - Μακρυγιαλίου
6. Ενεργοποίηση της πολιτείας για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της σύσκεψης για το Δρέπανο Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της σύσκεψης για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Με αρκετή Ήπειρο η χειμερινή καμπάνια του ΕΟΤ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Με αρκετή Ήπειρο η χειμερινή καμπάνια του ΕΟΤ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με κεντρικό μήνυμα «Greece does have a winter», η νέα δυναμική καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προβάλλει την ομορφιά των ηπειρωτικών προορισμών.

Και φυσικά η Ήπειρος έχει την τιμητική της με εντυπωσιακές εικόνες από τα βουνά και τα ποτάμια της αλλά και από τις συγκινήσεις που προσφέρουν.

Πρόκειται για καμπάνια εστιασμένη στην προβολή του χειμερινού τουρισμού, με παράλληλη ανάδειξη του φυσικού κάλλους της χώρας μας και των δραστηριοτήτων που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν, το οποίο η Ελλάδα διαθέτει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Greece has a winter too», ανακοινώνει η νεαρή γυναίκα, πρωταγωνίστρια της ταινίας, η οποία έχει αναλάβει μια αποστολή καθόλου εύκολη… Να γνωρίσει στους ταξιδιώτες τον ελληνικό χειμώνα και τα mainlands, τις ελληνικές «ηπειρωτικές περιοχές», το όνομα που έδωσε η καμπάνια στην ηπειρωτική χώρα.

Οι «ηπειρωτικές περιοχές» είναι πολλές, διαφέρουν η μία από την άλλη και όλες προσφέρουν πλήθος δυνατοτήτων και εμπειριών για την ικανοποίηση κάθε προσδοκίας. Βόλτες με ποδήλατα στις χιονισμένες πλαγιές, πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς (paragliding), rafting, αλλά και γευστικά παραδοσιακά πιάτα στη θαλπωρή ενός ξενώνα, είναι μόνο μερικές από αυτές.

Η καμπάνια, διαρκείας τεσσάρων μηνών, θα αναπροσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στις αγορές-στόχους, στις οποίες περιλαμβάνονται: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Σουηδία, Πολωνία και το Ισραήλ. Επιπλέον, θα εμπλουτιστεί με ειδικά δημιουργικά και για την προβολή των μεγάλων αστικών προορισμών.


Read More »
Με αρκετή Ήπειρο η χειμερινή καμπάνια του ΕΟΤ (+ΒΙΝΤΕΟ) Με αρκετή Ήπειρο η χειμερινή καμπάνια του ΕΟΤ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Το Νέο ΔΩΔΩΝΗ με Φρούτα «κλέβει την παράσταση» σε νέο διαφημιστικό σποτ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Το Νέο ΔΩΔΩΝΗ με Φρούτα «κλέβει την παράσταση» σε νέο διαφημιστικό σποτ


Με την υπογραφή της BBDO Athens

Στον «αέρα» βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το διαφημιστικό σποτ της ΔΩΔΩΝΗ για το νέο ΔΩΔΩΝΗ με φρούτα φράουλα και ροδάκινο, προϊόν το οποίο λανσαρίστηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά.

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι η χιονάτη, η οποία αντίθετα με όσα πιστεύαμε, δεν δέχεται την προσφορά της κακιάς μάγισσας και δεν υποκύπτει στο πειρασμό του σκέτου φρούτου. Όταν όμως δοκιμάζει το νέο ΔΩΔΩΝΗ με φρούτα, δεν θέλει να φάει ξανά σκέτο φρούτο…παρά μόνο εάν είναι με ΔΩΔΩΝΗ.

Το νέο ΔΩΔΩΝΗ με φρούτα ενισχύει τον οργανισμό απολαυστικά! Έχει πλούσια κρεμώδη υφή και υπέροχο αρωματικό χαρακτήρα. Παράγεται από 100% ελληνικό γάλα, χωρίς χρωστικές, τεχνητά γλυκαντικά, συντηρητικά και ζελατίνη ενώ περιέχει φρουκτόζη, χαμηλά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι πηγή βιταμινών Β12 & D και ιχνοστοιχείων Ασβεστίου (Ca), Σεληνίου (Se) και Ψευδαργύρου (Zn), με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, συμβάλλοντας στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά: «Βασικός μας στόχος στη δημιουργία του διαφημιστικού σποτ ήταν να εστιάσουμε στην αληθινή εμπειρία φρούτου που θα απολαύσει ο καταναλωτής επιλέγοντας να δοκιμάσει το νέο ΔΩΔΩΝΗ με φρούτα. Ο εξαιρετικός πολύχρωμος σχεδιασμός αλλά και η σύγχρονη αισθητική του διαφημιστικού, αναδεικνύει μοναδικά την ποιότητα του προϊόντος, με μια φρέσκια οπτική που είμαστε σίγουροι πως θα τραβήξει ευχάριστα την προσοχή των καταναλωτών, τόσο ως προς την παραγωγή, όσο και ως προς τη γεύση του ίδιου του προϊόντος!»

Βρείτε το ΔΩΔΩΝΗ με φρούτα σε πολυσυσκευασίες 2+1 Δώρο (200γρ/ κύπελο), διαθέσιμο ήδη στα ψυγεία των σουπερμάρκετ.

Read More »
Το Νέο ΔΩΔΩΝΗ με Φρούτα «κλέβει την παράσταση» σε νέο διαφημιστικό σποτ Το Νέο ΔΩΔΩΝΗ με Φρούτα «κλέβει την παράσταση» σε νέο διαφημιστικό σποτ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι


Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, σε συναυλία τράπερ, πριν λίγες μέρες μεταξύ οπαδών διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων, μπροστά στα μάτια πολλών μικρών παιδιών, είναι το αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου της αγοράς που βρωμάει και ζέχνει από όλες τις πλευρές.

Το ποδόσφαιρο το πιο λαϊκό και συλλογικό άθλημα έχει μετατραπεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι διοικήσεις των ΠΑΕ-ΚΑΕ που ελέγχονται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα για να αυξήσουν την επιρροή τους και την κερδοφορία των επιχειρήσεων των. Αυτό είναι το κίνητρό τους και όχι η αγάπη για την «ομάδα της καρδιάς τους». Για να πετύχουν δε τους στόχους τους και να προωθήσουν τα γενικότερα συμφέροντά τους χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, χρειάζονται «στρατούς». «Στρατοί» ζυγισμένοι - στοιχισμένοι πίσω από τα «ιδανικά», τις επιδιώξεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κάθε προέδρου. «Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση» των σκληρών οικονομικών ανταγωνισμών. «Στρατοί» που αξιοποιούν διάφορες μορφές, όπως τα "ραντεβού", για να εκπαιδεύονται και να προπονούνται.

Αυτές οι οργανωμένες ομάδες παρασέρνουν νεολαίους που πηγαίνουν καλόπιστα για να εκφράσουν την υποστήριξη και την αγάπη στην ομάδα τους, να βρουν ένα φθηνό εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους και καμία σχέση δεν έχουν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κάθε προέδρου της ΠΑΕ.

Επίσης ορισμένοι θεωρούν ότι είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να καλλιεργούνται εθνικιστικές θέσεις και χρησιμοποιούν διάφορα αντίστοιχα σύμβολα. Κατά καιρούς έχουν στραφεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα, έχουν αξιοποιηθεί σε προβοκατόρικους σχεδιασμούς.

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν μας, πρέπει να απομονωθούν από την νεολαία και γενικότερα από το λαό του νομού μας.

Μέσα σ΄αυτές τις αντίξοες συνθήκες του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού υπάρχουν όμως και οι αθλητές του νομού μας αλλά και της χώρας μας που με κόπο και θυσίες τόσο προσωπικές όσο και των οικογενειών τους καταφέρνουν διακρίσεις και αξίζουν συγχαρητήρια.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του πιο δημοφιλούς ομαδικού αθλήματος του ποδοσφαίρου που στην Ελλάδα στήριξαν νομικά και οικονομικά διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις ενισχύοντας ακόμα ένα οικοδόμημα εκμετάλλευσης, σήψης και διαφθοράς. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν για το καθολικό δικαίωμα του λαού στη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό, δίνοντας το παράδειγμα στην πράξη με τη διοργάνωση τουρνουά, και τοπικά, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, προάγοντας την άμιλλα και την αλληλεγγύη. Παλεύουμε για ένα αθλητισμό που θα είναι οργανωμένος σε κεντρική βάση και σχεδιασμένος να εξυπηρετεί τις όλο και αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε την νεολαία, τους εργαζόμενους με τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα να απαιτήσουν ένα ποδόσφαιρο μακριά από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και απ’ όλα όσα το καθιστούν προϊόν στα χέρια των ισχυρών. Ένα αθλητισμό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν:
· Το δικαίωμα στην άθληση σε σύγχρονες, δημόσιες, ανοιχτές και δωρεάν σε όλους τους αθλούμενους αθλητικές εγκαταστάσεις.
· Αύξηση των επιχορηγήσεων για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ), με μαζικούς μόνιμους διορισμούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας.
· Αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων, με τη σταθερή και άμεση καταβολή της κάθε έτος.
· Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό.
· Την ανάπτυξη της Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού μέσα από ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο, όπου ακριβώς θα αναπτύσσονται και θα καλλιεργούνται οι φυσικές αρετές των παιδιών αλλά και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της άμιλλας, της αλληλεγγύης, κ.λπ.Ηγουμενίτσα 21/12/2021
Read More »
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Μαθητές του Γυμνασίου Παραμυθιάς έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Μαθητές του Γυμνασίου Παραμυθιάς έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου


Η Β΄ τάξη του Γυμνασίου Παραμυθιάς, με πρωτοβουλία του μουσικού κ. Καραγιάννη Ελευθέριου και σε συνεργασία με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων, έψαλε παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου καθώς και πανελλήνια κάλαντα Χριστουγέννων, στο Δημαρχείο, στο ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς και στο Α΄ Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Υ.Σ. Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της COVID 19.
Read More »
Μαθητές του Γυμνασίου Παραμυθιάς έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου Μαθητές του Γυμνασίου Παραμυθιάς έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ανθρωπιστική βοήθεια με προσφορά τροφίμων από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Ανθρωπιστική βοήθεια με προσφορά τροφίμων από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση ξηρών τροφίμων στο σχολείο μας και η παραλαβή τους από το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ηγουμενίτσα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας με σκοπό τη βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη τις ημέρες αυτές.
Τέλος θερμές ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό του τμήματος Ε.Ε.Σ Ηγουμενίτσας για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία
Read More »
Ανθρωπιστική βοήθεια με προσφορά τροφίμων από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Ανθρωπιστική βοήθεια με προσφορά τροφίμων από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών "Πανταζής"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021
Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών "Πανταζής"Άνοιξε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στην Ηγουμενίτσα, το νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών "Πανταζής".
Είναι κοντά μας, με την πολυετή εμπειρία, με χαμηλές τιμές και άμεση εξυπηρέτηση.
Θα το βρείτε στην οδό 49 Μαρτύρων 15 στην Ηγουμενίτσα!!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών "Πανταζής" Ηγουμενίτσα: Νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών "Πανταζής" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2021 Rating: 5

Σελίδες