https://picasion.com/
https://picasion.com/

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία  
 
 
«Ανάχωμα» στο κύμα των καταλήψεων στα σχολεία προσπαθεί να δημιουργήσει η εγκύκλιος της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη ζητώντας την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών της χώρας.

Η κα Κουτζαμάνη παραπέμποντας ουσιαστικά σε παλαιότερη εγκύκλιο που είχε αποστείλει το 2011 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητεί από τους συναδέλφους της την πιστή τήρηση των οδηγιών του έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές. Η κ. Κουτζαμάνη καλεί τις αρμόδιες αρχές να παραπέμπουν στο αυτόφωρο τους εξωσχολικούς ενήλικες δράστες σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία.

Ζητεί επίσης σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές, να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη διευκρινίζοντας πάντως πως «η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανήλικων μαθητών πρέπει να αποφεύγεται». Ωστόσο, συνεχίζει η κ. Κουτζαμάνη, οι συμπεριφορές αυτές κατά τη διάρκεια των καταλήψεων στα σχολεία, λαμβάνουν τη μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων αυτεπαγγέλτων διωκόμενων, όπως της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απρόκλητης φθοράς.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί, όπως επισημαίνεται, η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις.
Read More »
Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Αδίστακτοι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τυφλή γυναίκα μέσα στο σπίτι της Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Αδίστακτοι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τυφλή γυναίκα μέσα στο σπίτι της
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

 
Αντιμέτωπη με δυο αδίστακτους ληστές ήρθε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, μια τυφλή γυναίκα στο σπίτι της στα Καραμίτσια Ιωαννίνων. 
 
Οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν από την ανασφάλιστη πόρτα του ισογείου διαμερίσματός και έδεσαν και φίμωσαν με χρήση βίας την τυφλή και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 20 χιλιάδων ευρώ που είχε στο σπίτι της η άτυχη γυνάικα.
 
Η αστυνομία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους,όμως μέχρι στιγμής,αυτός δεν κατέστη δυνατός.
Read More »
Αδίστακτοι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τυφλή γυναίκα μέσα στο σπίτι της Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους Αδίστακτοι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τυφλή γυναίκα μέσα στο σπίτι της Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Ιερά πανήγυρι Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Ιερά πανήγυρι Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου


Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Λαδοχωρίου, σας προσκαλεί στη Πανήγυρι του εξωκκλησίου Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή Γωνιά. 
 
Το Σάββατο θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία στις 17:00 και την Κυριακή το πρωί, θα τελεσθεί θεία Λειτουργία.
Read More »
Ιερά πανήγυρι Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου Ιερά πανήγυρι Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Ψήφισμα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Ψήφισμα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

http://blogs.sch.gr/ntakaletsi/files/2013/09/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B19.jpg

Εχτές 3 Νοεμβρίου 2014 λόγω της Πανελλήνιας Κατάληψης αποφασίστηκε ομόφωνα να είμαστε ένα από τα σχολεία της Ελλάδος, τα οποία αγωνίζονται για το μέλλον τους.

Ο απώτερος σκοπός μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία επιβάλλει ένα σύστημα, στο οποίο αναγκαζόμαστε, γονείς και μαθητές, να καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες μας.

Η αντίδρασή μας με τη χθεσινή κατάληψη του σχολείου μας, επιδιώκει να δώσει ένα μάθημα στον εκάστοτε υπουργό πως δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας.

Επίσης δεν θέλουμε η παιδεία να έχει δύο ταυτότητες: δηλαδή μία οι καλοί μαθητές και δύο οι κακοί μαθητές.

Ας φροντίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ρίξει ένα φως και να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις.

Ευελπιστούμε ο αγώνας μας να έχει ανταπόκριση και να εισακουστεί!


Με υπόσχεση πως η κατάληψη θα κρατήσει μόνο μία ημέρα! 

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σ.Σ. Μπράβο στα παιδιά του 3ου Γυμνασίου που τήρησαν την υπόσχεσή τους και σήμερα το σχολείο τους είναι ανοιχτό και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά
Read More »
Ψήφισμα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Ψήφισμα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Ο Χρήστος Κατσούρας, παρουσιάζει τα βιβλία του

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Ο Χρήστος Κατσούρας, παρουσιάζει τα βιβλία του
 
 
Τα βιβλία του Χρήστου Κατσούρα «Ικέτιδα – Όλα για εκείνη» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η εκδότρια - φιλόλογος Αθηνά Σοκόλη, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Γιάννης Τζώρτζης και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αγγελική Μιχαλοπούλου και Κωνσταντίνος Φερεντούρος.

Η Ικέτιδα (εκδόσεις Σοκόλη) είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Χρήστου Κατσούρα (Επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και είναι βασισμένο στις Ικέτιδες του Αισχύλου. Το έργο ανέβηκε στο Θέατρο Ελυζέ στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου. Στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου, ο Χριστόφορος Χριστοφής, σκηνοθέτης, αναφέρει «Σε κάθε σπίτι, υπάρχει μια μικρή κοινωνία. Σ’ αυτό το σπίτι υπάρχει μια μικρή πάσχουσα κοινωνία. Μια κοινωνία που κρύβει την ασχήμια της αδέξια, που θάβει στον κήπο το ειδεχθές της παρελθόν».

Το βιβλίο Όλα για εκείνη (εκδόσεις Σοκόλη) αναφέρεται, όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, σε μια γυναίκα νεκρή και στους δύο άντρες - δράστες του ίδιου τραγικού εγκλήματος, ο ένας ως φυσικός και ο άλλος ως ηθικός αυτουργός. Κλεισμένοι στο ίδιο κελί, έρχονται αντιμέτωποι με την πράξη τους και με τα βαθύτερα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή. Μέσα από μια αριστοτεχνικά δομημένη πλοκή και μια επιδέξια κλιμάκωση των συναισθημάτων τους, οι χαρακτήρες του έργου παρασύρονται σε μια ψυχοβγαλτική διαδικασία ενδοσκόπησης και αυτοεξομολόγησης, με το πέρας της οποίας κανείς δεν θα είναι πλέον ο ίδιος. Το ερώτημα όμως μένει ανοιχτό: Ποια είναι Εκείνη που δολοφόνησαν και οι δύο με μία μόνο σφαίρα;

Read More »
Ο Χρήστος Κατσούρας, παρουσιάζει τα βιβλία του Ο Χρήστος Κατσούρας, παρουσιάζει τα βιβλία του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 10 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσπρωτίας - Δείτε σε ποια

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 10 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσπρωτίας - Δείτε σε ποια


Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι καταλήψεις σε 10 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στα εξής:
 • 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
 • 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας
 • Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας
 • Γυμνάσιο Μαργαριτίου
 • 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
 • 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας 
 • ΓΕΛ Παραμυθιάς
 • ΓΕΛ Φιλιατών
 • ΓΕΛ Μαργαριτίου
 • ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας 
Αναφορά στις καταλήψεις στα σχολεία έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις υπηρεσίες του οι καταλήψεις φτάνουν τις 500.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν μπορεί να μείνει έτσι» είπε ο κ. Λοβέρδος, ζητώντας «να αναλογιστούμε όλοι ποιο πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά». «Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις» προειδοποίησε.

«Ξεκινά σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, μία κινητοποίηση που έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη να γίνουν τα μαθήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «σήμερα άρχισε κύμα καταλήψεων στα σχολεία». Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα: «Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Είναι μέρες για φροντιστήρια; Η ύλη αυτή που θα πάει; Είναι πολύ μεγάλο θέμα». 
Read More »
Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 10 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσπρωτίας - Δείτε σε ποια Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 10 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσπρωτίας - Δείτε σε ποια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΗ 2014

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΗ 2014 
http://i.ytimg.com/vi/3r-tTja5b1E/hqdefault.jpg 
 
Read More »
ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΗ 2014 ΕΠΙΠΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΗ 2014 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Οι αστυνομικοί ψάχνουν το δράστη και τα κίνητρα της επίθεση σε 49χρονη δασκάλα που εντοπίστηκε ημίγυμνη τα ξημερώματα του Σαββάτου

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Οι αστυνομικοί ψάχνουν το δράστη και τα κίνητρα της επίθεση σε 49χρονη δασκάλα που εντοπίστηκε ημίγυμνη τα ξημερώματα του Σαββάτου

 
Θορυβημένη εξακολουθεί από το Σάββατο το πρωί να είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας, στο άκουσμα της είδησης ότι γυναίκα εντοπίστηκε ημίγυμνη τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας να περιφέρεται σε δρόμους στην Άρτα.
 
Η υπόθεση απασχολεί επί τριήμερο τις αστυνομικές αρχές που διεξάγει έρευνα για κάθε πιθανό δράστη της επίθεσης που δέχθηκε η 49χρονη γυναίκα, σύζυγος και μητέρα δυο ενήλικων παιδιών.
 
Η αστυνομία της Άρτας δέχθηκε κλήση από διερχόμενους τα ξημερώματα του Σαββάτου με την αναφορά ότι γυναίκα χωρίς καθόλου ρούχα από τη μέση και κάτω κινείται επί της περιφερειακής οδού στο ύψος του Σκοπευτηρίου. 
 
Η επέμβαση ήταν άμεση με περιπολικό που έσπευσε επί τόπου αλλά παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο από τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο επίσης έφτασε εγκαίρως στο τόπο του συμβάντος. 
 
Όπως διαπιστώθηκε η παρέμβαση του ΕΚΑΒ ήταν αναγκαία καθότι η γυναίκα έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο (γρονθοκοπήματα) και τραύματα στην πλάτη. 
 
Έγινε άμεση διακομιδή της στο γενικό νοσοκομείο Άρτας όπου παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και ακολούθως ταυτοποίηση στοιχείων και ειδοποίηση του συζύγου της.
 
Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας της οι γιατροί εντόπισαν ότι έφερε πλην των χτυπημάτων στο πρόσωπο και τέσσερα τραύματα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο. 
 
Στο μεταξύ από την Αστυνομική Διεύθυνση διατάχθηκε άμεσα η εξέτασή της σε ότι αφορά τον πιθανό βιασμό της κάτι που όμως με βάση την ιατρική εξέταση αποκλείστηκε. 
 
Σύμφωνα δηλαδή με το ιατρικό πόρισμα του ελέγχου δεν έχει τελεστεί βιασμός ούτε άλλη επαφή.
 
Η 49χρονη γυναίκα συνήθιζε να βαδίζει στην περιοχή του Παραποτάμιου Πάρκου κάτι που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής. 
 
Σύμφωνα με την εξιστόρηση των γεγονότων η γυναίκα οδήγησε το αυτοκίνητό της στις 5 παρά 20 περίπου της Παρασκευής στο χώρο στάθμευσης δίπλα από το Παραποτάμιο Πάρκο προκειμένου να κάνει τζόκιγκ. 
 
Περίπου 12 ώρες μετά, δηλαδή ξημερώματα Σαββάτου, βρέθηκε να βαδίζει γυμνή από τη μέση και κάτω και χτυπημένη στο πρόσωπο και την πλάτη επί της περιφερειακής οδού στο ύψος του πρατηρίου ΕΚΟ. 
 
Η Αστυνομική έρευνα κινείται σε κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό του ή των δραστών, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει κανονικά το αυτοκίνητό της στο παρκινγκ όπου το άφησε η ίδια. 
 
Μεγάλη αστυνομική δύναμη «χτένισε» το Σάββατο πιθαμή προς πιθαμή όλη την έκταση του Παραποτάμιου Πάρκου για τον εντοπισμό άλλων στοιχείων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε κάθε κατεύθυνση, με μόνο δεδομένο ότι δεν υπήρξε βιασμός, όμως αναζητούνται πλέον ο/οι δράστης/στες όπως και οι λόγοι της επίθεσης.
 
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή συζητείται εντόνως μεταξύ των πολιτών της Άρτας, καθότι έχει αναστατώσει η είδηση επίθεσης κάτω από όποιες συνθήκες και για οποιοδήποτε λόγο. 
 
Επίσης δεν μπορεί και δεν προσπερνιέται καθόλου από την τοπική κοινωνία το γεγονός ότι χωροταξικά αυτή η επίθεση συνδέεται με ένα σημείο της Άρτας που συγκεντρώνει πολύ κόσμο και που μια πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών συνδυάζει με την απογευματινή βόλτα και την άθληση κάθε μορφής. 
 
Η είδηση ειδικά πριν τον αποκλεισμό του βιασμού έκανε το γρήγορα το γύρω της Άρτας και προκάλεσε σοκ. 
 
Και πάντως επίθεση υπήρξε για την οποία υπάρχει η απαίτηση εντοπισμού του ενόχου, όποια κι αν ήταν τα αίτιά της.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Read More »
Οι αστυνομικοί ψάχνουν το δράστη και τα κίνητρα της επίθεση σε 49χρονη δασκάλα που εντοπίστηκε ημίγυμνη τα ξημερώματα του Σαββάτου Οι αστυνομικοί ψάχνουν το δράστη και τα κίνητρα της επίθεση σε 49χρονη δασκάλα που εντοπίστηκε ημίγυμνη τα ξημερώματα του Σαββάτου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 60χρονος Έλληνας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητό του έναν παράνομο μετανάστη

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Συνελήφθη 60χρονος Έλληνας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητό του έναν παράνομο μετανάστη


Συνελήφθη, χθες (03-11-2014) αργά το απόγευμα, στα Πέντε Πηγάδια στην περιοχή της Σκλίβανης Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 60χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 60χρονος Έλληνας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητό του έναν παράνομο μετανάστη Συνελήφθη 60χρονος Έλληνας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητό του έναν παράνομο μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Εκλογές αύριο των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κλειστά τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Εκλογές αύριο των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κλειστά τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την Ήπειρο

 
Από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών της Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των δασκάλων (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) και των Καθηγητών (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΕΕΠ και ΚΥΣΕΕΠ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014. 
 
Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι αύριο Τετάρτη δε θα γίνουν μαθήματα στα δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στους νομούς της Ηπείρου.

Read More »
Εκλογές αύριο των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κλειστά τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την Ήπειρο Εκλογές αύριο των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κλειστά τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Πάγωσαν οι ορεινές περιοχές στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Πάγωσαν οι ορεινές περιοχές στην Ήπειρο

http://3.bp.blogspot.com/-Jd5tdv3pmZg/Tye6d3VlWbI/AAAAAAAABbQ/vwjuDw6vVw8/s1600/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν και σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού στην Ήπειρο. Ο υδράργυρος έπεσε στο -1,6 στη Βωβούσα κι αυτή είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην περιοχή, ενώ κάτω από το μηδέν έδειξε και στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τα στοιχεία που παρουσιάζει το epirusmeteo.gr, οι ελάχιστες θερμοκρασίες στην Ήπειρο την Τρίτη 4 -11- 2014 είναι οι εξής:

Άρτα:10.6
Δασικό χωριό: 6.9
Θεοδώριανα: 2.2
Κομπότι: 7.7
Παραμυθιά (Ελευθεροχώρι): 6.7
Ηγουμενίτσα: 8.1
Τσαμαντάς:6.4
Αγ. Κυριακή (Ιωάννινα): -0.4
Κεράσοβο: 4.9
Δερβίζιανα:6.1
Δωδώνη:4.9
Βωβούσα: -1.6
Πάπιγκο:5.0
Τρίστενο:3.5
Ιωάννινα (Ανατολή): -0.4
Μέτσοβο: 3.2
Πληκάτι:3.7
Πράμαντα:5.0
Τύρια: 0.2
Πάργα:11.6
Πρέβεζα: 10.1
Read More »
Πάγωσαν οι ορεινές περιοχές στην Ήπειρο Πάγωσαν οι ορεινές περιοχές στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Διακοπές ρεύματος αύριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Διακοπές ρεύματος αύριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Σας γνωρίζουμε ότι αύριο,θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας,λόγο απαραιτήτων εργασιών στα δίκτυα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε α.ε. 
 
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
 
Για το λόγω αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνεχεία ρεύμα.Έτσι για λογούς ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς η αλλά στοιχειά του δικτυού ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
 
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.στις παρακάτω περιοχές:
Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΔήμος/κοινότηταΠεριγραφή περιοχήςΑριθμός ΣημειώματοςΣκοπός διακοπής
5/11/2014 9:30:00 πμ5/11/2014 12:00:00 μμΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΔΔ - ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΣ, ΔΔ ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ ΚΑΜΠΟΣ ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΥ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ, ΑΧΕΡΟΝ ΜΠΕΤΟΝ4933Κατασκευές
Read More »
Διακοπές ρεύματος αύριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Διακοπές ρεύματος αύριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Πεζοπορία την Κυριακή απο Ιερά Μονή Παγανιών μέχρι τη Λαμπανίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
ΚΠΕ Φιλιατών: Πεζοπορία την Κυριακή απο Ιερά Μονή Παγανιών μέχρι τη Λαμπανίτσα

http://www.econews.gr/wp-content/thumbnails/50537.jpg
 
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών – Θεσπρωτίας διοργανώνει πεζοπορία την Κυριακή 09 Νοεμβρίου απο την Καλλιθέα Παραμυθιάς μέχρι την Λαμπανίτσα με με τίτλο: «Πεζοπορία, στη διαδρομή Ι.Μ. Παγανιών – Λαμπανίτσα πολιτισμική και περιβαλλοντική διαδρομή»

Το Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας στο μαθησιακό έργο που έχει αναλάβει από το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Περιβαλλοντικές Διαδρομές » προσπαθεί μέσα από τέτοιες δράσεις να ευαισθητοποιήσει ενήλικες και να συμβάλει στους τελικούς στόχους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα:
Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014: Αφετηρία έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Πάνθεων της Ηγ/τσας.
09:00 Αναχώρηση
09:45 Ι.Μ. Παγανιών.
10:45 Εκκίνηση πεζοπορίας
13:00 Στάση στην κορυφή Αγίας Παρασκευής, μικρή ανάπαυλα
13:15 Συνέχιση πορείας προς Λαμπανίτσα
14:30 Τερματισμός- Μετάβαση Ελευθεροχώρι

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 50 ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ : Η ενημέρωση για τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της περιοχής μας. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΠΕ Φιλιατών – Θεσπρωτίας στο τηλ. 2664022000.
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Πεζοπορία την Κυριακή απο Ιερά Μονή Παγανιών μέχρι τη Λαμπανίτσα ΚΠΕ Φιλιατών: Πεζοπορία την Κυριακή απο Ιερά Μονή Παγανιών μέχρι τη Λαμπανίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) JΟΕY - Καλντερίμια

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
JΟΕY - Καλντερίμια

 Σάββατο 8 Νοεμβρίου στην μπυραρία CRICKET στην Ηγουμενίτσα
Read More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) JΟΕY - Καλντερίμια Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) JΟΕY - Καλντερίμια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014 Rating: 5