1o Τουρνουά 3on3 Βasketball Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017

Φτιάξε την δική σου ομάδα και έλα στο 1o Tουρνουά 3on3 της πόλης μας. 
Λέμε ναι στην Καλαθοσφαίριση και όχι στα Ναρκωτικά
Δηλώσεις συμμετοχής έως 19/07/17

Τρόπος δήλωσης:
*Στο προφίλ Σωτήρης Μπακάλης
*Γράφοντας στην εκδήλωση τα στοιχεία της ομάδας σου

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δηλώσεις συμμετοχής μετά το πέρας της ημερομηνίας που έχουν θέσει οι διοργανωτές(19/07/17) δεν θα θεωρούνται έγκυρες!!


Read More »
1o Τουρνουά 3on3 Βasketball Ηγουμενίτσας 1o Τουρνουά 3on3 Βasketball Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση της Δημάρχου Σουλίου για περιορισμένη χρήση του πόσιμου νερού

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!!!
ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑΑ!ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ! ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ.


Read More »
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση της Δημάρχου Σουλίου για περιορισμένη χρήση του πόσιμου νερού ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση της Δημάρχου Σουλίου για περιορισμένη χρήση του πόσιμου νερού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Επιστημονική δικαίωση για τον Θεσπρωτό διατροφολόγο Γιάννη Σουπιό στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017To MediDiatrofi.gr, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι, ο επιστημονικός του διευθυντής, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.), Ιωάννης Σουπιός, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος (B.Sc.,M.Pr.), που ζει και δραστηριοποιείτε κυρίως στην Ήπειρο, μετά από 6 χρόνια επιβεβαιώνεται για όσα έλεγε και για την μελέτη του για την επιστήμη της Διατροφογενετικής.

O κ. Ιωάννης Σουπιός, έχει ασχοληθεί εδώ και αρκετά χρόνια με τις δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη της διατροφογενετικής στη δημιουργία εξατομικευμένων διαιτολογίων. 
Θεωρεί ότι η ιδανική δίαιτα είναι προσαρμοσμένη στις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου όπως αυτές εκφράζονται μέσω της ανάλυσης του DNA. 
Ήδη από το 2011 με εκτενή άρθρα του σε δημοφιλή ενημερωτικά δίκτυα, όπως η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", το ειδησεογραφικό site της κας Τατιάνας Στεφανίδου "TLIFE", σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε συνέντευξη του στην δημοσιογράφο κα Νικολέτα Ντάμπου στο "Life2day" αλλά και με συχνές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και την επιστημονική κοινότητα για τις δυνατότητες της διατροφογενετικής. 


Όλα αυτά τα χρόνια ο καταξιωμένος διαιτολόγος - διατροφολόγος, κ. Ιωάννης Σουπιός, με υπομονή και επιμονή μελετάει και αναμένει την στιγμή που θα μπορέσει να εφαρμόσει πρακτικά πλέον το τέστ διατροφογενετικής στον Ελληνικό πληθυσμό έχοντας την επιστημονική βάση και ανάλυση που θα εξασφαλίσουν αξιόπιστα αποτελέσματα. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας που επιτρέπει την ανάλυση πολύ μεγάλου αριθμού γονιδίων σε προσιτές τιμές και την ολοκλήρωση και δημοσίευση πάμπολων επιστημονικών μελετών σε όλο τον κόσμο που δείχνουν την πρακτική αξία ενός εμπεριστατωμένου γονιδιακού ελέγχου, είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες διατροφογενετικής ως αποκλειστικός συνεργάτης της εταιρείας «ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και των Ιωαννίνων. Η ελληνική εταιρεία «ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ" έχει αναπτύξει το δίκτυο συνεργατών διαιτολόγων, ιατρών και προπονητών GENOSOPHY-Discover Yourself ® ανά την Ελλάδα, προωθώντας εξελιγμένες υπηρεσίες Προδιαθεσικής Γονιδιωματικής σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα. Το γνωμοδοτικό της συμβούλιο, αποτελείται από καθηγητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης καθώς και ερευνητές υψηλού επιπέδου άλλων ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2017 ο κος Σουπιός συμπράττει με την «ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» προσφέροντας κατ’ αποκλειστικότητα τις υπηρεσίες GENOSOPHY discover yourself στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα.

Πιο αναλυτικά μέσα από τις 3 δισεκατομμύρια θέσεις που έχει ο άνθρωπος στο DNA του, έχουν επιλεγεί και μελετώνται αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι:
  • Επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη διατροφική πρόσληψη
  • Συμβάλλουν στη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό
  • Σχετίζονται με τη συναισθηματική λήψη τροφής
  • Συσχετίζονται με προδιάθεση για νοσήματα όπως Παχυσαρκία, Διαβήτης τύπου ΙΙ, Δισλιπιδαιμίες, Μεταβολικό σύνδρομο, Θρομβοφιλία και
  • Επηρεάζουν τη βιολογική μας ηλικία


Με τον τρόπο αυτό ο κος Σουπιός, σας παρέχει τη δυνατότητα να βελτιώσετε την υγεία σας κάνοντας πιο στοχευμένες και εξατομικευμένες αλλαγές στις διατροφικές σας επιλογές.

Με αναίμακτο και ανώδυνο τρόπο, με ένα μικρό δείγμα λίγων κυττάρων από το εσωτερικό του στόματος, είμαστε πλέον σε θέση
  • Να διαφοροποιηθούμε από τα κοινά διαιτολόγια
  • Να προσφέρουμε αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες σε αντίθεση με τα αμφίβολα τεστ (π.χ. τεστ δυσανεξίας, ομάδες αίματος κτλ) που έχουν διαδοθεί τα τελευταία χρόνια
  • Να αντλήσουμε επιπλέον πληροφορίες για όποιον το επιθυμεί σχετικά με αθλητικές δραστηριότητες ή προδιαθέσεις ασθενειών και να στοιχειοθετήσουμε πρακτικές διαιτητικές συμβουλές για την πρόληψη των ασθενειών ή την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ατομικών δυνατοτήτων.


Read More »
Επιστημονική δικαίωση για τον Θεσπρωτό διατροφολόγο Γιάννη Σουπιό στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Επιστημονική δικαίωση για τον Θεσπρωτό διατροφολόγο Γιάννη Σουπιό στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Με μεγάλη και αποδεκτή εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Aρχιμανδρίτης Μεθόδιος

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017


 
Ιδιαίτερα συμπαθής, σεβαστός και αγαπητός στους πιστούς, κάθε ηλικίας και φύλου, της Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, είναι ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης Μαθόδιος Ντελής.

Η δράση του και η στάση του, αλλά και η καθαρότητα της ζωής του, μαζί με την βαθιά πνευματικότητά του, τον αναδεικνύουν σε χριστοφόρο ποιμένα. Το πειθαρχημένο εκκλησιαστικό του ήθος και ύφος, που απομακρύνει από πάνω του κάθε έννοια εκκοσμίκευσης των θείων πραγμάτων και γεγονότων, η βαθιά λειτουργική του αίσθηση και συναίσθηση, η ευγένεια και η καλοσύνη του, η έντονη αντίληψη του χρέους του, της αποστολής και της ευθύνης του, αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους, που τρέχουν δίπλα του για να στηριχθούν.

Η αγάπη του προς το Χριστό είναι "ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς του, ἐξ' ὅλης τῆς ἰσχύος του καί ἐξ ὅλης τῆς διανοίας του". Οι σκέψεις, οι επιθυμίες του, τα συναισθήματά του και όλες οι πρόσπαθειές του εμπνέονται και κατευθύνονται από την αγάπη του Χριστού, γι' αυτό η παρουσία του είναι οικοδομητική, επιβλητική και παραδειγματική.


Σε συνεργασία με τη συνοδεία του, τους αρχιμανδρίτες Αλέξιο και Σεραφείμ, αναστήλωσε τη Μονή Γηρομερίου, αναπαλαίωσε το καθολικό και την έκανε προορισμό προσκυνηματικού τουρισμού και μάλιστα διεθνούς.

Ταυτόχρονα αναπτύσσει μεγάλης κλίμακας κηρυκτικό έργο. Ο λόγος του είναι πάντοτε απλός, αγιογραφικός, πατερικός, με έντονο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικές προτροπές και νουθεσίες του μένουν βαθιά χαραγμένες στις ψυχές των ακροατών του.

Ομιλεί συχνά σε εκδηλώσεις με ιστορικό, πολιτισμικό και οικολογικό περιεχόμενο.

Πολύ τον συγκινεί και τον συγκλονίζει ο πόνος, η φτώχεια και η ανέχεια και με τον τρόπο του βρίσκεται δίπλα στους πονεμένους και δοκιμαζόμενους. Αλλά αυτό, που τον ξεχωρίζει, είναι η ταπείνωσή του, που συνοδεύεται από την απλότητά του

Δεν περιαυτολογεί, δεν κατακρίνει, δεν επιμένει στη γνώμη του, δεν προσβάλλει όσους τον στεναχωρούν.

Είναι ο ίδιος ελεύθερος εν Χριστώ και ακτινοβολεί ελευθερία Χριστού.


 
Read More »
Με μεγάλη και αποδεκτή εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Aρχιμανδρίτης Μεθόδιος Με μεγάλη και αποδεκτή εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Aρχιμανδρίτης Μεθόδιος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Ο άγνωστος πόλεμος της ρίγανης και των αρωματικών φυτών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 

Το ελληνικό τσάι, η ρίγανη και τα άλλα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά έχουν γίνει «μήλο της έριδας» για Έλληνες και Αλβανούς. Τα λεφτά είναι… πολλά και το κίνητρο μεγάλο.

Μόλις πέσει το σκοτάδι, ομάδες Αλβανών εισέρχονται με μουλάρια ή πεζοί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Ιεροπηγής Καστοριάς αλλά και στο Βροντερό της Πρέσπας Φλώρινας και «κουρεύουν» τεράστιες εκτάσεις με τσάι και άλλα σπάνια αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, που σε κάποιες περιπτώσεις συναντώνται ως μοναδική χλωρίδα στις παραπάνω περιοχές. 

Η ζημιά είναι διπλή για τη χώρα μας και σίγουρα όχι μόνο οικονομική.

Εισέρχονται γρήγορα στο ελληνικό έδαφος και από την βιασύνη τους για να προλάβουν πριν εντοπιστούν, σε πολλές περιπτώσεις, ξεριζώνουν το τσάι αλλά και τα άλλα βότανα με αποτέλεσμα να χάνεται διαπαντός η παρουσία τους.

Τις τελευταίες είκοσι ημέρες από την εληνοαλβανική μεθόριο της Πρέσπας, έως την περιοχή του Γράμμου, άνδρες της συνοριακής φύλαξης Φλώρινας και Καστοριάς έχουν συλλάβει πάνω από επτά Αλβανούς, με ποσότητες τσαγιού και άλλων φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που ξεπερνούν τα 200 κιλά.


Οι ποσότητες αυτές καταλήγουν στην αρωματοποιία, τη φαρμακοβιομηχανία, το λιανικό εμπόριο αλλά και τους πλανόδιους πωλητές, έναντι αδρής αμοιβής.
Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αντιπρόεδρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, η ζημία που προκαλείται στην χλωρίδα του Γράμμου είναι τεράστια «αφού συλλέγονται ανεξέλεγκτα και ορισμένα σπάνια βότανα και φυτά που βρίσκονται σε αφθονία στο Γράμμο, όπως η "Πριμούλα η Γνησία" (Primula veris) και η "Γεντιανή η Κίτρινη" (Gentiana lutea)».
Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, οι Αλβανοί συγκεντρώνουν σε μεγάλες ποσότητες τα αρωματικά φυτά και τα βότανα στα σπίτια τους και στην συνέχεια τα πωλούν σε φαρμακευτικές εταιρίες και οίκους παρασκευής καλλυντικών.
Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης συλλογής τσαγιού και άλλων φυτών τέθηκε στην αλβανική αστυνομία όσο και στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών πριν από πριν από δύο χρόνια.
Εκεί αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει ένα δίκτυο μεταφοράς των άγριων βοτάνων του δάσους και πώλησής τους σε εμπόρους που με την σειρά τους τα διοχετεύον σε φαρμακευτικούς οίκους και εταιρίες καλλυντικών.
Τα τελευταία χρόνια οι μικρές εταιρίες καλλυντικών έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει αναπτυχθεί «μόδα» κατανάλωσης θεραπευτικών βοτάνων για πάσαν… νόσον.
«Ο Κράταιγος, η Μονόγυνος (Crataegus) και η Πριμούλα η Γνησία, είναι δύο είδη σπάνιων βοτάνων που βρίσκονται στην αλπική ζώνη του Γράμμου και συλλέγουν μετά μανίας οι Αλβανοί» δήλωσε η Στέλλα Κωστακοπούλου, προϊσταμένη της διεύθυνσης Δασών Καστοριάς και σημείωσε λέγοντας ότι «στο βαθμό που το επιτρέπουν τα τεχνικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, βρισκόμαστε στην γραμμή της ελληνοαλβανικής μεθορίου για να παρακολουθούμε την κατάσταση».
Τα τελευταία χρόνια το θέμα της παράνομης συλλογής βοτάνων έχει τεθεί στις προτεραιότητας των αστυνομικών αρχών, που επιτηρούν την μεθόριο και μόνο τον τελευταίο μήνα οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε αρκετές συλλήψεις κυρίως αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων για συλλογή μεγάλων ποσοτήτων τσαγιού.
Τα τελευταία χρόνια το θέμα της παράνομης συλλογής βοτάνων έχει τεθεί στις προτεραιότητας των αστυνομικών αρχών, που επιτηρούν την μεθόριο
«Καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, μέσα από οργανωμένες προσπάθειες με την αστυνομία και την διεύθυνση δασών να ανακόψουμε την ολοένα αυξανόμενη τάση των Ελλήνων να ανεβαίνουν με τα τζιπ και τα αγροτικά αυτοκίνητα στο βουνό και να φορτώνουν τεράστιες ποσότητες βοτάνων και τσαγιού», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα μένει να αντιμετωπίσουμε μόνο το κύμα των Αλβανών που "κατά κύματα περνούν την μεθόριο και μάλιστα σε περιοχές της αλπικής ζώνης που είναι δύσκολο να συλληφθούν».

Σύμφωνα με τις αναφορές που δίνουν οι δασοφύλακες στην υπηρεσία τους, η καταστροφή της χλωρίδας γίνεται όχι μόνο από τις τεράστιες ποσότητες βοτάνων, που συλλέγονται παράνομα, αλλά και από τον τρόπο που γίνεται.
Η κ. Κωστακοπούλου, εξήγησε ότι «έχουν εκδοθεί και δημοσιοποιηθεί δύο αποφάσεις από την διεύθυνση δασών της Καστοριάς, όπου ορίζεται μα σαφήνεια τι ποσότητες μπορεί να συλλέξει κάποιος σε τσάι και άγρια βότανα, για προσωπική του χρήση και όχι για εμπορία.
»Για παράδειγμα, επιτρέπεται η συλλογή τσαγιού από την 1 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, μέχρι 5 κιλά ανά οικογένεια, ενώ για τα υπόλοιπα βότανα και αρωματικά φυτά, όπως μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, θρούμπι, κλπ, επιτρέπεται μισό κιλό κάθε φορά. Επίσης, απαγορεύεται η συλλογή της άγριας ορχιδέας του Γράμμου, που οι παράνομοι συλλέκτες την χρησιμοποιούν ευρέως στην παραγωγή σαλεπιού».


 
Read More »
Ο άγνωστος πόλεμος της ρίγανης και των αρωματικών φυτών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο Ο άγνωστος πόλεμος της ρίγανης και των αρωματικών φυτών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017
Read More »
Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017
Read More »
Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή το ημερήσιο πανηγύρι στη Νέα Σελεύκεια

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017


Πως να φτάσετε στο σημείο:Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή το ημερήσιο πανηγύρι στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή το ημερήσιο πανηγύρι στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Πυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στην Πρέβεζα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες εχτές, στο χώρο του μηχανοστασίου του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους «MADELEINE» σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στο νεωλκείο Άκτιου Βόνιτσας «ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ» . 

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα από ομάδα εργαζομένων με χρήση πυροσβεστικών μέσων της μαρίνας . 


Από το περιστατικό δεν κινδύνεψαν άλλα σκάφη και ανθρώπινες ζωές, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.


 
Read More »
Πυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στην Πρέβεζα Πυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ηγουμενίτσα και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και μία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι οκτώ (28) μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (8.800) ευρώ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις Νομοθεσίας περί επιταγών και αυθαιρέτων.


Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης Ιωαννίνων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (4.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 


 
Read More »
Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα και στο Κεράσοβο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017
 


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 222 επιβάτες του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ”

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017
 http://3.bp.blogspot.com/_IvDnwscEL3w/SxLBM3_X_bI/AAAAAAAABLc/ksLibFQ0L9s/s1600/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%91+%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%9D%CE%97+-+%CE%A0%CE%9B%CE%9F%CE%99%CE%9F.jpg
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες εχτές, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 9915, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, με διακόσιους είκοσι δύο (222) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων. 


Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη. 

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ οι διακόσιοι είκοσι δύο (222) επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 222 επιβάτες του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 222 επιβάτες του “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Σελίδες