Τι ξέχασε ο ΟΛΗΓ να αναφέρει στο δελτίο τύπου

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Τι ξέχασε ο ΟΛΗΓ να αναφέρει στο δελτίο τύπου


"Την Πρόεδρο του ΔΣ της ΟΛΗΓ ΑΕ επισκέφτηκε σήμερα 29 Μαΐου 2020 ο κ. Νικόλαος Κώτσιος, τέως Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού και επιχειρηματίας της περιοχής μας, με ενδιαφέρον και παρουσία στα τεκταινόμενα του λιμένα.
Η συζήτηση έγινε σε χαλαρό και φιλικό επίπεδο για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και τις εξελίξεις που αφορούν το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα σε έργα και δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από τα προηγούμενα χρόνια και βρίσκονται σε εξέλιξη".

Το παραπάνω είναι δελτίο τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, το οποίο εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 29/5/2020.

Πολύ σωστά η διοίκηση του λιμανιού, ζητάει και λαμβάνει τις απόψεις των προκατόχων της, αξιοποιώντας και την εμπειρία τους.

Αλλά από το δελτίο τύπου του ΟΛΗΓ, παρατηρήσαμε ότι λείπει ένα κομμάτι, το οποίο λογικά θα πρέπει να συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, της προέδρου του ΔΣ της ΟΛΗΓ κας Δηλαβέρη με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Κώτσιο. 

Είναι η προµήθεια και τοποθέτηση των νέων φωτιστικών τύπου βραχίονα (LED) που θα τοποθετηθούν στην παραλιακή οδό εντός Χ.Ζ. Λιµένα Ηγουµενίτσας, ύψους 18.195,26€, πλέον του Φ.Π.Α, η οποία ανατέθηκε απευθείας στον κ. Κώτσιο, με απόφαση του σημερινού διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πορφύρη στις 25/5/2020 (Δείτε ΕΔΩ)
Τέσσερις ημέρες δηλαδή, πριν τη σημερινή συνάντηση.

Ένα σημαντικό και απαραίτητο έργο, που θα αναβαθμίσει αισθητικά το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας.

Και για το οποίο θα περιμέναμε περισσότερη ενημέρωση από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Read More »
Τι ξέχασε ο ΟΛΗΓ να αναφέρει στο δελτίο τύπου Τι ξέχασε ο ΟΛΗΓ να αναφέρει στο δελτίο τύπου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο βυθό των Συβότων (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο βυθό των Συβότων (+ΦΩΤΟ)


Μία νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εντόπισαν στο βυθό των Συβότων, πίσω από το νησί Μουρτεμένο, δύτες που έκαναν ελεύθερη κατάδυση, την Τρίτη 26 Μαΐου.


Η νάρκη εντοπίστηκε σε βάθος 17,5 μέτρων και αφού ασφαλίστηκε, περιμένει την εξουδετέρωση της από την Δ.Υ.Κ., η οποία ενημερώθηκε από το λιμενικό σταθμό Συβότων.
Read More »
Νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο βυθό των Συβότων (+ΦΩΤΟ) Νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο βυθό των Συβότων (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε να συμμετάσχετε στην ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ( ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ‘άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 , της παρ. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( Φ.Ε.Κ. 55/Α/11-03-2020) της υπ΄αριθμ. 18318/13-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και της υπ΄αριθμ. 40/20930/31-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών , που θα γίνει στις 29 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2020.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατσάρης Πέτρος & Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2.Κατανομή χρηματοδότησης στις σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Β΄Τριμήνου 2020.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

3. Παράταση χρηματοδότησης Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών από το Ε.Π.<<΄Ηπειρος>>2014-2020.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

4. Αίτημα σύναψης νέας σύμβασης για παράταση της περιόδου εκκαθάρισης της υπό εκκαθάριση Νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5. 3η Επικαιροποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και Νομικού Προσώπου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. για τη λειτουργία του Προγράμματος
<< Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Μάλλιου Ουρανία & Σκόδρας Βασίλειος – Πρόεδρος ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ

6.Εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας Δημοτικού κτιρίου στην Κ. Πηγαδουλίων για τη λειτουργία καταστήματος Κοινού Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ

7. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

8.Παροχή γνώμης επί του σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης και του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Α.Σ.Δ.Σ.Α Π. Ηπείρου .
Εισηγητής: Δήμαρχος

9. Περί αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών με ιδία μέσα.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

10. Περί αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών με ιδία μέσα.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας καταγράφει τα Θεσπρωτικά E-shops

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας καταγράφει τα Θεσπρωτικά E-shops


Η πρώτη Στάση στο Διαδικτυακό Εμπόριο να είναι στις Θεσπρωτικές ηλεκτρονικές επιχειρήσεις 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στοχεύοντας στην στήριξη της τοπικής αγοράς, απευθύνει πρόσκληση στα μέλη του που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), να μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό, και όχι πέραν της Παρασκευής 05/06/2020, δηλώνοντας τα στοιχεία της επιχείρησής τους (επωνυμία και ΑΦΜ) και παράλληλα την αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνσή τους αλλά και το είδος των εμπορευόμενων προϊόντων (π.χ. Ένδυση, Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός, Υδραυλικά Συστήματα κλπ) στο email: mitroa@2e-thesprotias.gr

Το διαδικτυακό εμπόριο, αναγκαίο κακό της σύγχρονης εποχής για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις μας (αλλά συνάμα και πιθανή λύση στα επιχ/κα προβλήματα), τείνει να αποτελέσει τον κύριο ανταγωνιστή και της τοπικής μας επιχειρηματικότητας. 

Άμεσος στόχος της παραπάνω δράση ενημέρωσής μας, είναι η συγκέντρωση όλων των μελών που διαθέτουν e-shop σε μία πλατφόρμα ή σε πίνακα, την οποία θα κοινοποιήσουμε στην τοπική κοινωνία, με την προτροπή οι καταναλωτές που επιλέγουν για τις αγορές τους τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), να διερευνούν πρώτα τα φυσικά καταστήματα του Νομού μας και ακολούθως τα ηλεκτρονικά, προτού αναζητήσουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε καταστήματα άλλων περιοχών. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Read More »
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας καταγράφει τα Θεσπρωτικά E-shops Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας καταγράφει τα Θεσπρωτικά E-shops Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Πυκνώνουν ξανά τα δρομολόγια των πλοίων για Κέρκυρα από Δευτέρα

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Πυκνώνουν ξανά τα δρομολόγια των πλοίων για Κέρκυρα από Δευτέρα


Επανέρχονται στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών Κέρκυρα Ηγουμενίτσα από Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Τα ελάχιστα δρομολόγια που επιβλήθηκαν με την απαγόρευση των θαλάσσιων μετακινήσεων προς τα νησιά λόγω COVID-19, παρέμειναν ως είχαν και μετά την άρση των μέτρων στις 25 Μαΐου για μια εβδομάδα. Ο λόγος ήταν ότι το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής επιδότησης των γραμμών ίσχυε μέχρι 31 Μαΐου κι έτσι για τις ναυτιλιακές εταιρείες ήταν περίπου μονόδρομος να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Από Δευτέρα 1 Ιουνίου επανέρχονται οι φυσιολογικοί για την εποχή ρυθμοί στις γραμμές εσωτερικού, δηλαδή το επιβατικό κοινό θα έχει πλέον στη διάθεσή του από 10 έως 12 δρομολόγια την ημέρα.

Βεβαίως τα μέτρα προστασίας, δηλαδή η πληρότητα μέχρι 50%, η συμπλήρωση ερωτηματολογίου, η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και προαιρετικά η θερμομέτρηση εξακολουθούν να ισχύουν - μέχρι νεωτέρας. 


Read More »
Πυκνώνουν ξανά τα δρομολόγια των πλοίων για Κέρκυρα από Δευτέρα Πυκνώνουν ξανά τα δρομολόγια των πλοίων για Κέρκυρα από Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Απάντηση στους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσότση και Κατσάρη

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Απάντηση στους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσότση και Κατσάρη 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                 Ηγουμενίτσα.28/5/2020 
Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                              Αριθ. Πρωτ. 61 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Απάντηση στους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσότση και Κατσάρη 

Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 59/25-05-2020 ανακοίνωσής μας και ως απάντηση της από 26-05-2020 επιστολής σας, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής : 

Και φυσικά το ωράριο, κ.κ. αντιδήμαρχοι πρέπει να τηρείται από όλους, και όταν εννοούμε όλους εννοούμε όλους. Επίσης κ. κ. αντιδήμαρχοι, παγία θέση του συλλόγου μας είναι, οι εργαζόμενοι να εργάζονται για την θέση που προσλήφθηκαν, με βάση τα καθήκοντα που προβλέπονται από την ειδικότητά τους και όχι σε αλλότρια καθήκοντα. 

Αλήθεια, στον δήμο Φιλιατών και συγκεκριμένα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι για την θέση που προσλήφθηκαν ή έχουν μεταφερθεί σε διοικητικές υπηρεσίες παρά το ότι είναι εργάτες καθαριότητας ; 

Αλήθεια, στην απάντηση της αποκεντρωμένης διοίκησης για παράνομη μετακίνηση εργαζόμενης με αρ. πρωτ 310/2-1-2020, έχετε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υπηρεσίας ή ακόμα βρίσκεστε σε προεκλογικό αγώνα; 

Αναφερθήκατε για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων, ξεχάσατε όμως να αναφερθείτε και για τις δίκες σας υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Και συγκεκριμένα στο δρομολόγιο για την Μουργκάνα πόσα άτομα πλήρωμα έχει το δρομολόγιο; Τρία άτομα ; (ένας οδηγός δυο συνοδοί ), δυο άτομα; (ένας οδηγός ένας σύνοδος) ή μήπως ένα άτομο; (ένας οδηγός). 

Ποιος υπογράφει τα δελτία κίνησης; 

Ποτέ θα πληρώσετε τα έξοδα κίνησης των εργαζομένων στην καθαριότητα ; 

Αλήθεια με τίνος ευθύνη η ανακύκλωση δεν δουλεύει ; 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας ήταν για μετρά προστασίας και η εξυπηρέτηση των πολιτών έπρεπε να γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Εφαρμόσατε την ανοσία της αγέλης, όταν η είσοδος του δημαρχείου ήταν πάντα ανοιχτή, ναι η όχι ; 

Κατά την σύσκεψη με τους εργαζόμενους αναφέρατε ότι μόνο μια εργαζόμενη κράτησε ένα ολόκληρο δημαρχείο. Γιατί ξεχάσατε να ευχαριστήσετε τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που ήταν στην πρώτη γραμμή, το βοήθεια στο σπίτι, τους εργαζόμενους που παρόλο που είχαν ειδική αδεία έρχονταν στο δημαρχείο να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Τι μήνυμα θέλατε να περάσετε στους εργαζόμενους με αυτήν την τοποθέτηση σας; 

Όσο για την προσπάθεια των συναδέλφων μας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου είμαστε υπερήφανοι, όχι μόνο τώρα εν μέσω πανδημίας, αλλά καθημερινά και θα το δηλώνουμε με όλη την δύναμη μας. 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Απάντηση στους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσότση και Κατσάρη Απάντηση στους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσότση και Κατσάρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τον ορισμό του Αντώνη Μπέζα ως Προέδρου της ΕΤΑΔ

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020
Ο Γιάννης Γόγολος για τον ορισμό του Αντώνη Μπέζα ως Προέδρου της ΕΤΑΔ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
του Γιάννη Κ. Γόγολου, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ηγουμενίτσας 
& επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Ηγουμενίτσα 27 Μαΐου 2020 

Ως απλός πολίτης, αλλά κυρίως ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας, συγχαίρω τον κ. Αντώνη Μπέζα για τον ορισμό του ως Προέδρου της ΕΤΑΔ Α.Ε. 

Οι πολιτικές -ιδεολογικές μας διαφορές, δεν με εμποδίζουν να προσδοκώ από την ευαισθησία και τον πατριωτισμό του κ. Μπέζα ως Θεσπρωτού πολίτη, γέννημα - θρέμμα της Ηγουμενίτσας (άλλωστε οι διαφωνίες μας βρίσκονται μόνο σε αυτό το πεδίο). 

Τούτο επισημαίνω, επικαιροποιώντας το θέμα της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένος Ηγουμενίτσας, θυμίζοντας ότι, το 2006 με κυβέρνηση Ν.Δ.ο ίδιος ως Υφυπουργός Οικονομικών και Δήμαρχο Ηγουμενίτσας τον κ. Θωμά Πιτούλη, η Χερσαία Ζώνη Λιμένος παραχωρήθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία ως γνωστόν απωλέσθη εκ νέου το 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές Θεσπρωτίας τους κ.κ. Κάτση Μάριο και Γιόγιακα Βασίλειο και στη θέση του εκλεγμένου Δημάρχου τον κ. Λώλο Ιωάννη. 

Τελειώνοντας, υπογραμμίζω ότι οι παρουσίες Θεσπρωτών πολιτικών, σε υψηλές θέσεις ευθύνης ανεξάρτητα από τον πολιτικό φορέα που προέρχονται θα με χαροποιούν πάντα, αναμένοντας βέβαια αυτό να αποτυπωθεί εκ μέρους τους, με πράξεις προς όφελος των πολιτών της Θεσπρωτίας.
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τον ορισμό του Αντώνη Μπέζα ως Προέδρου της ΕΤΑΔ Ο Γιάννης Γόγολος για τον ορισμό του Αντώνη Μπέζα ως Προέδρου της ΕΤΑΔ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Σελίδες