Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Κωνσταντίνος Βασάλος την Τετάρτη στο Camping Δρέπανο

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017

Read More »
Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Κωνσταντίνος Βασάλος την Τετάρτη στο Camping Δρέπανο Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Κωνσταντίνος Βασάλος την Τετάρτη στο Camping Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μία ανάρτηση με πολλά μηνύματα

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017
Σε μία ανάρτηση με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες έκανε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κυρία Αλέκα Κοτσώνη, συνοδευόμενη από φωτογραφία η οποία έχει ληφθεί το βράδυ των εκλογών και μετά από το νικηφόρο αποτέλεσμα για τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Ιωάννη Λώλου.Συγκεκριμένα η κα Κοτσώνη έγραψε:

"Προς επιβεβαίωση του αρχαίου ρητού ... "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου ..."!!! Για να θυμούνται μερικοί-μερικοί πώς ξεκινήσαμε ..."
Υπενθυμίζουμε πως η κα Κοτσώνη ήταν από τους πρωτεργάτες, τόσο στο στήσιμο του συνδυασμού, όσο και στον σχηματισμό του προεκλογικού προγράμματος , η οποία όμως δεν αξιοποιήθηκε μέχρι τώρα από τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας.Read More »
Ηγουμενίτσα: Μία ανάρτηση με πολλά μηνύματα Ηγουμενίτσα: Μία ανάρτηση με πολλά μηνύματα  Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Ένας νέος απαντάει στο σχόλιο της Δημοτικής Συμβούλου κας Αλ. Κοτσώνη

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017

 
Θες να γράψεις!! 
Και τι να γράψεις ;;; 
Και για ποιόν!! 
 Ποιος θα διαβάσει κάτι που δεν θέλει να ξέρει;; 
Θέλεις να πεις ;; 
Πώς να το πες σε κάποιον που ξέρει αλλά ….. δεν θέλει να γνωρίζει;;;;;!
Οι δύσκολες αλήθειες ωχριούν μπροστά στα εύκολα ψέματα! 
Χάνουν την δύναμή τους! 
Ίσως αν ήμασταν παιδιά. 
Ίσως αν από την αρχή μπορούσαμε να ξαναμάθουμε τον κόσμο….
Ίσως έτσι να δεχόμασταν χωρίς υπεκφυγές την αλήθεια…… 
Θα ήτανε πιο εύκολο , αν από την αρχή δεχόμασταν πως τίποτα δεν είναι ,όλα αυτά που είναι! 
Δεν είναι δα και δύσκολο να ζεις σε κοινωνία … 
Αρκεί να νιώθεις το σωστό, το δίκαιο την ουσία. 
Έχει ουσία η αλήθεια ;;;; 
Το κακό των ημερών είναι πως λίγο πολύ , όλοι ξέρουν την αλήθεια. 
Κανείς όμως δεν θέλει να την κοιτάξει κατάματα! 
Κανείς δεν θέλει να την υπερασπιστεί. 
Φαντάζει αφύσικο!! 
Όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις, απλά συμφέρει τους περισσοτέρους να μη θέτουν ποτέ τις ερωτήσεις!!


Είμαστε βέβαια και εμείς που θα ρωτήσουμε, αλλά θα μετριάσουμε την απάντηση και θα την προσαρμόσουμε στην αλήθεια που μας βολεύει! 
Ο καθένας στο ψέμα του! 
Τι μπορείς να κάνεις;; 
Με ποιους συμβολισμούς ; 
Με ποιες λέξεις; 
Με ποιες έννοιες; 
Και οι έννοιες πρέπει να είναι σωστές, σωστά για να μιλάμε . 
Τι να 'ναι πια πιο δύσκολο;;; 
Να αντιδράς ή να υπομένεις;; 
Ποιος ορίζει τον σωστό χρόνο να αντιδράς και ποιος να υπομένεις; 
Μακάρι να είμαστε εμείς, νόημα για να έχει...
Ο ΚΑΝΕΝΑΣ


 
Read More »
Ένας νέος απαντάει στο σχόλιο της Δημοτικής Συμβούλου κας Αλ. Κοτσώνη Ένας νέος απαντάει στο σχόλιο της Δημοτικής Συμβούλου κας Αλ. Κοτσώνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτίθεται σε αυτοκίνητο στα "Πλατάνια" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη της Ηγουμενίτσας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας και μεμονωμένων εθελοντών.

Η αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος από την Δημοτική Αρχή, η οποία και είναι υπεύθυνη, έχει γιγαντώσει το πρόβλημα.
Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου τα θηλυκά σκυλιά βρίσκονται σε οίστρο, τα αρσενικά σχηματίζουν αγέλες, θέλοντας να δείξουν ποιο είναι  πιο δυνατό και δεν είναι λίγες οι φορές που επιτίθενται σε περαστικούς, σε μηχανάκια ακόμα και σε ΙΧ.

Ένα τέτοιο περιστατικό, κατέγραψε η κάμερα του thespro.gr, το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή οδό, στην περιοχή "Πλατάνια".

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ομάδα από 5-6 σκυλιά, έχουν περικυκλώσει διερχόμενο ΙΧ, δαγκώνοντας τα πλαστικά του οχήματος, με τον οδηγό του να είναι αδύνατο να αντιδράσει.

Θα πρέπει να ληφθεί άμεσε μέριμνα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε να περιοριστούν τα επιθετικά σκυλιά, όπως ορίζει άλλωστε και η νομοθεσία, πριν τα αδέσποτα σκυλιά (τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα) προκαλέσουν κάποιο ατύχημα, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτίθεται σε αυτοκίνητο στα "Πλατάνια" (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτίθεται σε αυτοκίνητο στα "Πλατάνια" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Οι Παραλίες του νομού Θεσπρωτίας μέσα από drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017


Read More »
Οι Παραλίες του νομού Θεσπρωτίας μέσα από drone (ΒΙΝΤΕΟ) Οι Παραλίες του νομού Θεσπρωτίας μέσα από drone (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Παρέμβαση Γιόγιακα στη βουλή μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για τη λίμνη Καλοδικίου

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij7DNhvTUEMzBoy5onCRbFJxmuaxvfhGbQvJ6lPmhipsEZf1Yuf2OUSieAz4-zIlQ2EI4_wVSJWfDhT-o5VsMnZxiEVz_rUSEBcjXgYnH9JhrH4a73pk5yRB3EAIABHvpC0j4LZ932Brc/s640/%25CF%2588%25CE%25B2%25CF%2583%25CF%2588%25CE%25B2%25CF%25832.jpg
Την παρέμβαση του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thespro.gr για τη λίμνη Καλοδικίου.

Την λήψη μέτρων για την προστασία του Έλους Καλοδικίου που μαστίζεται τους τελευταίους μήνες από έντονη ξηρασία με αποτέλεσμα τη μαζική απώλεια πληθυσμού ψαριών ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά συγκεκριμένα για τις ενέργειες του Υπουργείου προς τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των ελάχιστων ψαριών που έχουν απομείνει και την εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης με σκοπό τον προσδιορισμό και τη διατήρηση των κατάλληλων αποθεμάτων νερού στο Έλος Καλοδικίου. Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Ανάληψη δράσεων για τη προστασία και διατήρηση της προστατευόμενης περιοχής Έλους Καλοδικίου»

Το Έλος Καλοδικίου είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα με μεγάλη οικολογική και ιδιαίτερη αισθητική αξία λόγω της φιλοξενούμενης ορνιθοπανίδας και των φυσικών του χαρακτηριστικών. Λόγω της σημαντικής οικολογικής και βιολογικής αξίας του το Έλος Καλοδικίου έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης, ως Περιοχή Κοινοτικού Ενδιαφέροντος και συμπεριλαμβάνεται στον Επιστημονικό Κατάλογο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000. 
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο υγροβιότοπος του Καλοδικίου φέρεται να εμφανίζει απώλεια σημαντικών ποσοτήτων νερού, τόσο υποεπιφανειακά από υδρευτικές γεωτρήσεις που έγιναν σε ψηλότερες θέσεις στη νότια περίμετρο και τις καταβόθρες στη βόρεια περίμετρο, όσο και επιφανειακά από το πέτρινο φράγμα στα ΒΔ του. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο η λίμνη Καλοδικίου εμφανίζει έντονη έλλειψη νερού λόγω της παρατεταμένη απουσίας βροχοπτώσεων καθώς και των απολήψεων υδάτων, με αποτέλεσμα τη μαζική απώλεια πληθυσμού ψαριών, ενώ τα ελάχιστα εναπομείναντα ψάρια και οι γόνοι τους αποδεκατίζονται από θηρευτές.
Υπό τις συνθήκες αυτές επείγει η ανάληψη άμεσων μέτρων για την προστασία του ιχθυοπληθυσμού καθώς και η εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης με σκοπό τον προσδιορισμό αφ’ ενός του οικολογικώς ενδεδειγμένου ισοζυγίου ύδατος στο έλος Καλοδικίου, αφ’ ετέρου των δράσεων εκείνων για τη διατήρηση του ισοζυγίου αυτού.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • Εάν και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προς τους αρμόδιους φορείς για την άμεση προστασία του απειλούμενου ιχθυοπληθυσμού του Έλους Καλοδικίου,
  • Εάν και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης με σκοπό τον προσδιορισμό και τη διατήρηση του οικολογικώς ενδεδειγμένου ισοζυγίου ύδατος στον εν λόγω έλος. 


 
Read More »
Παρέμβαση Γιόγιακα στη βουλή μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για τη λίμνη Καλοδικίου Παρέμβαση Γιόγιακα στη βουλή μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για τη λίμνη Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Ξεκινούν οι εγγραφές στον Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas

Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017
Read More »
Ξεκινούν οι εγγραφές στον Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas Ξεκινούν οι εγγραφές στον Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2017 Rating: 5

Σελίδες