Σήμερα η παρουσίαση της Ενιαίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Στεγάστρων των καταστημάτων στο λιμάνι Συβότων

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017


 
Καλείστε να παραστείτε στην παρουσίαση της Ενιαίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Στεγάστρων που αφορά στον κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν των καταστημάτων στην περιοχή του Λιμανιού Συβότων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων.

Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες.


 
Read More »
Σήμερα η παρουσίαση της Ενιαίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Στεγάστρων των καταστημάτων στο λιμάνι Συβότων Σήμερα η παρουσίαση της Ενιαίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Στεγάστρων των καταστημάτων στο λιμάνι Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας καταδικάζει την επίθεση που υπέστη συνάδελφος εκπαιδευτικός μέσω του Facebook από ομάδα γονέων . Με προσβλητικές και συκοφαντικές αναρτήσεις στράφηκαν ενάντια στη δουλειά και στην προσωπικότητα της συναδέλφου .

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών που ιδιαίτερα σήμερα , κάτω από δύσκολες συνθήκες , προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθούν στο έργο τους .Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη συνάδελφό μας , είμαστε στο πλάι της και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δε θα μείνουν αναπάντητες από μέρους μας αλλά ΚΑΛΟΥΜΕ και τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων ,με την οποία καθημερινά συνεργαζόμαστε για το καλό των μαθητών μας ,να τις απομονώσει και να τις βάλει στο περιθώριο .

Δεν θα επιτρέψουμε ο χώρος του σχολείου να μετατραπεί σε ¨ρωμαϊκή αρένα¨ για τους λειτουργούς του .


Read More »
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Επιτυχημένη παρουσία για τη θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια στην έκθεση τροφίμων Anuga 2017

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017Άκρως επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και στη φετινή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA», που χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική της Κεντρικής Ευρώπης, που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας το διάστημα 7-11/10/2017.

Ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, παρουσιάζοντας το ψάρι των ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας και προβάλλοντας το σημαντικό ρόλο που κατέχει ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών για την περιοχή μας.

Η παρουσία του Συλλόγου προσέλκυσε το ενδιαφέρον αγοραστών από όλη την Κεντρική Ευρώπη, ενώ ήδη κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν και επιχειρηματικές συναντήσεις για την οριστικοποίηση συμφωνιών για την εξαγωγή του προϊόντος στη Γερμανία.

Η Anuga είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 7.500 εκθέτες από 107 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000.

Στην ενδυνάμωση της Θεσπρωτικής παρουσίας στη φετινή Anuga έχουν συντελέσει τόσο οι εντατικές προσπάθειες των εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διεισδύσουν σε σημαντικές και δυναμικές αγορές του εξωτερικού στο πλαίσιο της ολοένα αυξανόμενης εξωστρέφειάς τους, όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που στέκονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, με ένα στρατηγικό σχεδιασμό κι ένα σύνολο δράσεων την τελευταία τετραετία και τη συμμετοχή σε εκθέσεις, στην κεντρική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, που ενισχύουν την εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων.

Για το Σύλλογο
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χεκίμογλου


Read More »
Επιτυχημένη παρουσία για τη θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια στην έκθεση τροφίμων Anuga 2017 Επιτυχημένη παρουσία για τη θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια στην έκθεση τροφίμων Anuga 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου - Επιθέσεις σε κοπάδια και στον Παραπόταμου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017


Συνεχείς είναι οι επιθέσεις λύκων που αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες από κτηνοτρόφους και από διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι καινούριο, όμως φαίνεται ότι εξελίσσεται σε πληγή για την ύπαιθρο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Επιθέσεις δέχθηκαν κοπάδια στην περιοχή του Παραποτάμου Θεσπρωτίας, όπου σε μία περίπτωση τέσσερα πρόβατα θανατώθηκαν από αγέλη λύκων.Επίσης επιθέσεις σημειώθηκαν σε βοοειδή ελευθέρας βοσκής στον Πολύγυρο ιωαννίνων. Τρία ζώα βρέθηκαν νεκρά ενώ η επίθεση επαναλήφθηκε και τις νυχτερινές ώρες με αποτέλεσμα να θανατωθεί μία ακόμη αγελάδα.

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας η αποζημίωση των κτηνοτρόφων για μικρό αριθμό ζώων καθίσταται αδύνατη. 

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς όπως τονίζουν ο πληθυσμός των λύκων έχει αυξηθεί σημαντικά και οι επιθέσεις γίνονται σχεδόν καθημερινές.


 
Read More »
Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου - Επιθέσεις σε κοπάδια και στον Παραπόταμου  Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου - Επιθέσεις σε κοπάδια και στον Παραπόταμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ καθαρίζει την παραλία του Δρεπάνου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017


Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που συντονίζεται από την HELMEPA θα συμμετέχει ενεργά καθαρίζοντας τμήμα της παραλίας Δρεπάνου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 12/10/2017 και ώρα 10:00πμ-13:00μμ. 
Με τη συμμετοχή των μελών του προγράμματος και του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θα παρέμβουμε στην περιοχή του Δρεπάνου με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα οικολογίας και εθελοντισμού αλλά και την προσπάθεια για απεξάρτηση. 
Παρεμβαίνουμε καθαρίζοντας 
Γιατί χωρίς εσένα ……αποκλείεται


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ καθαρίζει την παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσα: Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ καθαρίζει την παραλία του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Οι νέες υποδομές της χώρας φέρνουν την κυριαρχία των Logistics

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017


Η μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείται από το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων της χώρας τώρα μόλις αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Ο μεγάλος κερδισμένος από αυτό το νέο απόκτημα είναι αδιαμφισβήτητα ο κλάδος των logistics που αρχίζει και δείχνει τη δυναμική του. 

Ο κλάδος υποστηρίζει ότι ήδη έχει συμμετοχή στο 11% του ΑΕΠ (σύμφωνα με έρευνα της ΕΕΛ) και πως το ποσοστό αυτό πρόκειται να ανέβει τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό συγκλίνουν πολλές άλλες κινήσεις. 

Πρώτη είναι η δημιουργία του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου στον Ασπρόπυργο που όπως φαίνεται είναι θέμα λίγων μηνών να ξεκινήσει. 
Πίσω, υπάρχει πλειάδα εκτάσεων με τη Θεσσαλονίκη και την Ηγουμενίτσα να είναι ήδη σε διαδικασία υλοποίησης. Μεγάλα εμπορευματικά κέντρα προωθεί το Υπουργείο Υποδομών επίσης σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Πάτρα. Αυτά όμως αφορούν το τι κάνει η κεντρική Κυβέρνηση για τον τομέα των Logistics. Σημαντικές κινήσεις γίνονται και στον ιδιωτικό τομέα μιας και τον Νοέμβριο η πολυεθνική δύναμη στο χώρο GEMCO θα ανακοινώσει την δραστηριοποίηση της στη χώρα, ενώ πολλές άλλες εταιρείες από την Ευρώπη ακτινογραφούν ακίνητα για τη δημιουργία δικών τους αποθηκών. 

Από την πλευρά της η Ελληνική Εταιρεία Logistics ζητά με τον πιο επίσημο τρόπο να υπάρξει μια Ειδική Γραμματεία για να μπορέσει να διαχειρίζεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά την διαφαινόμενη ανάπτυξη του κλάδου. Οι κινήσεις αυτές βέβαια συνδυάζονται και με την ανάπτυξη των λιμανιών του Πειραιά αλλά και της Θεσσαλονίκης που θα αναλάβουν το ρόλο του μαγνήτη εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων με σκοπό την γρήγορη μεταφορά του στις αγορές της Κεντρικής, Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης. 

Η πλήρης ανάπτυξης του τομέα των Logistics αναμένεται με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του σιδηροδρομικού διαδρόμου Πειραιά-Θεσσαλονίκης-Ειδομένης που σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες είναι θέμα το πολύ ενός έτους. 


 
Read More »
Οι νέες υποδομές της χώρας φέρνουν την κυριαρχία των Logistics Οι νέες υποδομές της χώρας φέρνουν την κυριαρχία των Logistics Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Χιλιάδες τόνοι νεκρών πλατάνων απομακρύνονται από τον Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Χιλιάδες τόνους από κορμούς δέντρων και συγκεκριμένα πλατάνων, ξεκίνησε και απομακρύνει η Περιφέρεια, από την κοίτη του ποταμού Καλαμά.

Το έντονο πρόβλημα που είχαν δημιουργήσει οι πεσμένοι κορμοί των δέντρων, λόγω της νόσου του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων, είχε εντοπιστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη το φετινό καλοκαίρι, ο οποίος άμεσα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλιο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
 
Στόχος είναι η αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων λόγω των φραγμάτων που ορθώνουν στην κοίτη του ποταμού οι πεσμένοι κορμοί.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Δευτέρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν πολλές ακόμα ημέρες για την ολοκλήρωσή τους.

Η  ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου , που προκαλείται από το μύκητα  Ceratocystis platani, είναι  μία  από  τις  σημαντικότερες  ασθένειες  δασικών δένδρων στην Ελλάδα και πρωτοδιαπιστώθηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων από τις αρχές του 2010.

Η ασθένεια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα φυσικά οικοσυστήματα πλατάνου κατά μήκος των ποταμών, με εμφανέστερο πρόβλημα στον ποταμό Καλαμά στην Θεσπρωτία.

Ολόκληρες παραποτάμιες περιοχές που μέχρι πρόσφατα ήταν σημεία αναφορά, έχουν κυριολεκτικά απογυμνωθεί από τα πλατάνια, δημιουργώντας μία αποκαρδιωτική εικόνα.

Ειδικά από την περιοχή του Αγίου Βλασίου μέχρι και την αρχαία Φανωτή και ως την Μενίνα, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.
Read More »
Χιλιάδες τόνοι νεκρών πλατάνων απομακρύνονται από τον Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Χιλιάδες τόνοι νεκρών πλατάνων απομακρύνονται από τον Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Παραμυθιάς. Στην θέση του ιδρύεται κτηματικό γραφείο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Στις αρχές του 2018, αναμένεται η εφαρμογή του νέου νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο, «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή και σύμφωνα με το οποίο καταργούνται Υποθηκοφυλακεία μεταξύ των οποίων και αυτό της Παραμυθιάς.

Με το νέο νομοσχέδιο ιδρύεται νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, που σήμερα υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και το Κτηματολόγιο, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο και έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας.Παράλληλα αλλάζει ο χάρτης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα, καθώς ιδρύονται 16 Κτηματολογικά Γραφεία, με συνολικά 184 υποκαταστήματα, τα οποία θα καλύπτουν και τις αρμοδιότητες όλων των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων, που καταργούνται.

Ο νέος φορέας θα διαθέτει 1.300 θέσεις προσωπικού, ώστε να απορροφηθούν οι 238 άμισθοι και οι 257 δικαστικοί υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων, καθώς και οι 368 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Επίσης προβλέπεται να ενισχυθεί με νομικούς και μηχανικούς, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά.

Μεταξύ των κτηματολογικών γραφείων που ιδρύονται, είναι και της Παραμυθιάς.


 
Read More »
Καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Παραμυθιάς. Στην θέση του ιδρύεται κτηματικό γραφείο Καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Παραμυθιάς. Στην θέση του ιδρύεται κτηματικό γραφείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, τι ανέφερε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς, σε ρεπορτάζ του Σωτήρη Αργύρη


 
 
Read More »
Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ) Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

25χρονος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού και 15 επιθέσεις σε νεαρές

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

 
Μία απόπειρα βιασμού και 15 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης βαραίνουν έναν 25χρονο ημεδαπό που συνελήφθη στα Γιάννινα.

Ο 25χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος εντόπιζε κυρίως βραδινές ώρες στην πόλη των Ιωαννίνων νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε πεζός τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος νεαρών γυναικών, εκ των οποίων η μία ανήλικη καθώς και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού, που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση καθώς και για απόπειρα βιασμού θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


 
Read More »
25χρονος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού και 15 επιθέσεις σε νεαρές  25χρονος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού και 15 επιθέσεις σε νεαρές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 58χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Στη σύλληψη ενός 58χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 58χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα  Σύλληψη 58χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Σελίδες